• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Työttömän elämä -thread

Kannattaa muistaa että työttömiä on myös sellaisia jotka oikeasti haluavat töihin, mutta syystä tai toisesta mahdollisuuksia ei anneta. Koskee korviin kun puhutaan että työtön on laiska eikä halua töihin tai edistää asiaansa. Itse näen unta töistä ja usein unessa menenkin töihin. Ihan vaan koska haluaisi tehdä töitä, jotka kiinnostavat. Mutta työnantajien mukaan kokemusta ei ole tarpeeksi joten ei voi palkata. Tosin, mistäköhän sitä kokemusta saa jos ei kukaan palkkaa. Niinpä. That's the thing gents.

No tälläkin sivulla yks tarjoaisi työtä muttei löydy tekijää.
 
Asiaton käytös - asiaton nollapostaus, henkilökohtaisuudet
On aika vähän jos bruttona.
Olen täysin kyllä median puheiden varassa, kun en helsingissä asu, mutta helsingin alueella asuminen maksaa. Jos nettona tulee <2K€/kk on aika vähän.
Työssäkäynti on minulla karkeasti nostanut menoja neljäkertaiseksi, kuin mitä oli työttömänä.
Sittehän kannattaa sinun olla työtön sosiaalipummi.
 
Nuohan opettaa hetkessä. Käyn välillä kaverin juttusilla hänen työpaikallaan, katsoin kun vaihtoi muutamaan autoon ja aloin itse lähes ongelmitta avustamaan sen jälkeen niin kaveri sai keskittyä vaativampiin hommiin.

Olet nopea oppimaan.

Olen kyllä kuullut kaikenlaisia mokia mitä rengasliikkeissä on tehty. Siis ihan perushommissa: nostettu autoa niin että jarruputket lytyssä tai jotain muuta rikki, kiristetty liikaa (tosi yleinen) tai jätetty pultit löysälle niin että rengas irronnut, asennettu väärät renkaat hotellista, naarmutettu autoa tai vanteita (yleistä), asennettu renkaat väärinpäin (pyörimissuunta) tai väärälle akselille jne jne.
 
Tämäkin lanka on mielenkiintoinen siinä mielessä että mikä saa työllisen tulemaan ulisemaan työttömän elämää ketjuun. Ilmeisesti jotkut työlliset ovat ajautuneet niin paskaan oravanpyörään että ainoat joita siitä voi syyttää ovat työttömät, koska työttömät heidän mielestään lorvivat tässä yhteiskunnassa. Kannattaa oikeasti välillä katsoa peiliin ja miettiä että mitä sieltä näkee ja mitä olisi mahdollista nähdä. Ehkä jopa se syyllinen löytyisi sieltä peilistä.

Mitä Petteri Orpon 100.000 fantasiaan tulee niin edellinen oikeistohallitus ei saanut nostettua työllisyysastetta edes 73%, ja nyt ollaan jo lähellä 75%, ei kestä yhteiskuntarauha kohta enää ja sitten oikeasti katotaan että kuka on kuka jos siihen joudutaan menemään. Nämä eivät ole mitään uhkauksia, kyse on täydestä faktasta, pakko on puolustaa omia oikeuksia.

Ei kukaan voi olla niin idiootti että kuvittelee ihmisten luopuvan omista oikeuksistaan taistelutta, Orpo ilmeisesti kuvittelee näin, mikä on täysin hullua.

Tietenkin jos tietyltä osalta kansalaisia vietäisiin heidän viimeinen toimeentulo, eli monesti kyse on joko 20 tai 40% alennetusta toimeentulotuesta. Tuommoisella rahalla ihminen juuri ja juuri elää niin hyvin että ei tarvitse varastaa.
Tämän jälkeen menisin ainakin itse tylysti kauppaan ja söisin siellä aina mahan täyteen, kytät haittaa mitään, joku näpistymaksu konkurssissa olevalle ihmiselle.
 
Viimeksi muokattu:
Työttömän pitääkin tuntea syyllisyyttä. Mistä luulet niiden rahojen tulevan mitä sunkin elättäminen maksaa? Ihme asenne? En tee sitä enkä tätä, on ikävää olla sitä ja tätä. Työkkärin täti on ikävä ihminen kun se vaatii sulta jotain? Epävarmuus tulevaisuudesta? Olisko hetki aikaa miettiä ja ottaa ihan itse vastuu omasta elämästä? Et kai kuvittele että minun pitää sun eläminen maksaa? Vai etkö tajua että verovaroin sä elät toisten kustannuksella! Olis kiva tehdä sitä ja tätä? Jotenkin unohtunut se perusjuttu kokonaan? Ihan itse pitää oma elanto saada ei se yhteiskunnan eli veronmaksajien tehtävä ole elättää ketään. Se on toinen juttu jos ei kykene, ei pysyty, ei pönttö riitä pyörittään normi elämää...

Siis sinulla on nyt aivan liian kovan oikeistolainen asenne tähän työttömyyskysymykseen. Vastauksesi ei ota kantaa lainkaan siihen, että meillä ei ole ollut koskaan täystyöllisyyttä, ja pitäisikö rakennetyöttömyydestä kärsivän kokevan syyllisyyttä työttömyydestään? Menetkö siis sanomaan Sunilan sellutehtaan YT-neuvotteluissa potkut saaneille 200 hengelle sitä, että miksi et ota vastuuta elämästäsi kun paperialan työpaikat vähenevät Suomessa ja samaan aikaan Orpon hallitus on poistamassa aikuiskoulutustukea, joka on mahdollistanut uudelle alalle kouluttautumisen?

Muista, että moni työtön kärsii ikäsyrjinnästä, sijaitsee työllisyydestä huonoilla alueilla tai oman alan työt ovat vähentyneet pysyvästi. Silloin meidän pitää heidän elämisensä maksaa ja antaa tukea uudelleen kouluttautumiseen jne. Arvostathan myös sitä perustuslakimme turvaamaa oikeutta valita haluamansa asuinpaikka, eli et pakota tukileikkauksilla työttömiä muuttamaan työpaikoiltaan omavaraisemmille alueille?

Itseäni ei häiritse nämä ”ideologisesti” työttömät, koska kaikille ei töitä riitä ja on eiköhän varsin monen kohdalla se toimeentulotuen minimitaso (330e/kk -40% leikkauksilla) tai työmarkkinatuen (650e/kk) mataluus aktivoi hakemaan töitä, jos elämältään haluaa yhtää enempää kuin pelkkää ulkoilua, tv-katselua ja kaupassa käyntiä. Unohdat myös sen, että osa työttömistä voi toimia omaishoitajina tai antaa lastenhoitoapua töissäkäyville sukulaisilleen.

Meilläki olisi rengasliikkeessä töitä usealle työntekijälle useaksi kk 2x vuodessa. Ei kelpaa työ kun ei hakijoita ole. Ilmeisesti työttömyys on liian mukavaa ja 2k-2,5k /kk on liian vähän.

Veikkaan haasteeksi uuvuttavaa työtahtia, eli monetko renkaat tyypillisesti vaihdetaan yhden vuoron aikana? Oman käsitykseni mukaan tahti on niin kova, että jopa hyväkuntoisilla päivät voivat tuntua raskailta, joka selittää varmasti työvoimapulaa.

Onhan tarjolla työntekijöille myös työhyvinvointietuja, eli lounasseteleitä tai liikuntarahaa, jota voisi käyttää hierontapalveluun? Millaisella tauotuksella töitä tehdään? Oletteko kokeilleet tarjota osa-aikaisuuksia, eli yhden täyspäiväisen työntekijän sijaan ottaisitte 2-3 osa-aikaista, niin työssä jaksaminen paranee ja opiskelijakin voi ottaa osa-aikaisiuden?
 
Ei kukaan voi olla niin idiootti että kuvittelee ihmisten luopuvan omista oikeuksistaan taistelutta, Orpo ilmeisesti kuvittelee näin, mikä on täysin hullua.

Tietenkin jos tietyltä osalta kansalaisia vietäisiin heidän viimeinen toimeentulo, eli monesti kyse on joko 20 tai 40% alennetusta toimeentulotuesta. Tuommoisella rahalla ihminen juuri ja juuri elää niin hyvin että ei tarvitse varastaa.
Tämän jälkeen menisin ainakin itse tylysti kauppaan ja söisin siellä aina mahan täyteen, kytät haittaa mitään, joku näpistymaksu konkurssissa olevalle ihmiselle.

On olemassa oikeuksia ja velvollisuuksia.

Missä noita taisteluita näkyisi tai jotain kunnon miekkareita? Ranskassa miekkareiden taustalla oli Macronin polittiset päätökset parlamentin ylittämisestä.

Aika harva normijamppa lähtee kadulle, jonkun ideologian takia. Miksi sitä lähtisi kadulle, kun oma ympäristö on kunnossa, duunihommat ovat kunnossa ja ei tarvitse murhetia asioita, jotka eivät koske itseään?
 
ja pitäisikö rakennetyöttömyydestä kärsivän kokevan syyllisyyttä työttömyydestään? Menetkö siis sanomaan Sunilan sellutehtaan YT-neuvotteluissa potkut saaneille 200 hengelle sitä, että miksi et ota vastuuta elämästäsi kun paperialan työpaikat vähenevät Suomessa ja samaan aikaan Orpon hallitus on poistamassa aikuiskoulutustukea, joka on mahdollistanut uudelle alalle kouluttautumisen?
Ei kysytty minulta, mutta voin vastata. Riippuu vähän kauanko Sunilan tehtaan sulkemisesta on sitten kulunut, ja piiloutuuko työtön yksilönä edelleen rakenteellisen työttömyyden taakse. Onko Kotkassa talo jonka velkaa ei saa kuitattja talon arvolla, onko lapset kiinni sellaisessa harrastuksessa joka toimii vain Kotkassa. Mihin koulutuksiin ja missäpäin Suomea on hakenut. Ottaako kohtalonsa vastaan hiljaisen nöyränä vai kirjoitteleeko katkerana nettiin työllisyyspolitiikasta oikeistosta ulisten kuten minä ollessani omien valintojen ja niiden puutteen vuoksi vuosikausia työtön.
 
Muista, että moni työtön kärsii ikäsyrjinnästä, sijaitsee työllisyydestä huonoilla alueilla tai oman alan työt ovat vähentyneet pysyvästi. Silloin meidän pitää heidän elämisensä maksaa ja antaa tukea uudelleen kouluttautumiseen jne.
Aika monella ikäsyrjinnästä valittavalla ja sitä työllistymisen suurimpana esteenä pitävällä ongelmat on joko nykypäivän kannalta tarpeettomassa tai muuten vanhentuneessa osaamisessa, kyvyttömyydessä "myydä" itsensä työnantajalle ja kuvitelmassa, että se 20 vuotta työkokemusta olis painavin seikka vaakakupissa. Mitään lisäkoulutustakaan moni ei ole vaivautunut työn ohessa hankkimaan uransa aikana. Toinen on, että halutaan suoraan samat saavutetut edut mitä mahdollisella vanhalla uralla on ollut, mitä ei tietenkään ihan helpolla tapahdu.

Itellä aika moni tuttu juuri ikääntymistä silmällä pitäen napsii talteen kaikki mahdolliset kurssitukset ja koulutukset, erikoisammattitutkinnot yms. mitkä vähänkin mahdollista työn ohessa tehdä. Monilla vielä työnantaja kustantaa kokonaan tai osittain nää. Aika tyypillisiä 40-50 vuotiaiden tuttujen "duunarihommissa" on ollut hankkia johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinto sekä liiketoiminnan vastaava. Eivät vie edes kovin paljoa aikaa (6-24kk taitaa olla tyypillinen vaihteluväli). Näitä taitaa aika moneen alaan löytyä.

Toki ihan oikeaa ikäsyrjintääkin on, ja käsittääkseni jonkinlainen riski eläkemaksuistakin on olemassa viimeisellä työnantajalla (en ole varma), mutta ne muutamat mitä esim. Iltalehden artikkeleissa on olleet valittamassa, ovat just näitä jotka kuvittelevat vuonna nakki hankitun koulutuksen ja niiden työvuosien olevan "riittävä näyttö" osaamisesta. Tässä on yks esimerkki ihmisestä, jossa vika löytynee peilistä eikä iästä.

Ja tosiaan, kuten tossa aiemmin olikin mainittu, rengasfirmoihin pääsee aika suurella varmuudella vähänkin isommilla paikkakunnilla jos on vielä fyysisesti suht terve. Tuttu rengasasentaja käy jelppimässä vielä eläkepäivilläänkin entistä työnantajaansa, kun työntekijöitä ei vaan saa. Tai jos saa, niin jaksavat ehkä parista päivästä muutamaan viikkoon kun on olevinaan liian raskasta. Hyvälle tekijälle irtoais varmaan suht helposti sesonkityön sijaan vakituinen paikka. Olis ihan täydellistä hommaa jollekin opiskelijallekin.
 
Tämäkin lanka on mielenkiintoinen siinä mielessä että mikä saa työllisen tulemaan ulisemaan työttömän elämää ketjuun

Mistä raha työttömän elämiseen, terveydenhoitoon jne. tulee ? Työssäkäyvien maksamista veroista/muista maksuista? Suomi otti 40 miljardia velkaa edellisen hallituksen aikana. Menoja tarvis karsia, kun velanotto tai veronkorotukset ei ole kovin kestävä tie. Kai työssäkäyvää voi moni asia mihin verovaroja käytetään ottaa päähän tai käydä mielessä, että josko kaikki tekisivät vähän enemmän yhteisen hyvän eteen. Vähän sama kuin lähtis ajeleen naapurin autolla niin naapuria vois ottaa päähän vaikka ei just sillä hetkellä sitä autoa olisikaan tarvinnut.
 
Viimeksi muokattu:
Aika monella ikäsyrjinnästä valittavalla ja sitä työllistymisen suurimpana esteenä pitävällä ongelmat on joko nykypäivän kannalta tarpeettomassa tai muuten vanhentuneessa osaamisessa, kyvyttömyydessä "myydä" itsensä työnantajalle ja kuvitelmassa, että se 20 vuotta työkokemusta olis painavin seikka vaakakupissa. Mitään lisäkoulutustakaan moni ei ole vaivautunut työn ohessa hankkimaan uransa aikana. Toinen on, että halutaan suoraan samat saavutetut edut mitä mahdollisella vanhalla uralla on ollut, mitä ei tietenkään ihan helpolla tapahdu.

Itellä aika moni tuttu juuri ikääntymistä silmällä pitäen napsii talteen kaikki mahdolliset kurssitukset ja koulutukset, erikoisammattitutkinnot yms. mitkä vähänkin mahdollista työn ohessa tehdä. Monilla vielä työnantaja kustantaa kokonaan tai osittain nää. Aika tyypillisiä 40-50 vuotiaiden tuttujen "duunarihommissa" on ollut hankkia johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinto sekä liiketoiminnan vastaava. Eivät vie edes kovin paljoa aikaa (6-24kk taitaa olla tyypillinen vaihteluväli). Näitä taitaa aika moneen alaan löytyä.

Toki ihan oikeaa ikäsyrjintääkin on, ja käsittääkseni jonkinlainen riski eläkemaksuistakin on olemassa viimeisellä työnantajalla (en ole varma), mutta ne muutamat mitä esim. Iltalehden artikkeleissa on olleet valittamassa, ovat just näitä jotka kuvittelevat vuonna nakki hankitun koulutuksen ja niiden työvuosien olevan "riittävä näyttö" osaamisesta. Tässä on yks esimerkki ihmisestä, jossa vika löytynee peilistä eikä iästä.

Ja tosiaan, kuten tossa aiemmin olikin mainittu, rengasfirmoihin pääsee aika suurella varmuudella vähänkin isommilla paikkakunnilla jos on vielä fyysisesti suht terve. Tuttu rengasasentaja käy jelppimässä vielä eläkepäivilläänkin entistä työnantajaansa, kun työntekijöitä ei vaan saa. Tai jos saa, niin jaksavat ehkä parista päivästä muutamaan viikkoon kun on olevinaan liian raskasta. Hyvälle tekijälle irtoais varmaan suht helposti sesonkityön sijaan vakituinen paikka. Olis ihan täydellistä hommaa jollekin opiskelijallekin.
Tuo artikkeli oli melkein 7 vuoden takaa, mutta varmasti vieläkin validi. Jos on hakenut melkein 500 paikkaa (kuinkahan pitkältä ajalta?) eikä yhtään kutsua tullut työhaastatteluihin niin hakemuksessa on vikaa tai on haettu paikkoihin johon tarvitaan erilainen kokemus tai koulutus. Näihin olisi voinut kouluttautua tuon hakemisen ohella. Ei tuo merkkaa paljoa sanoa hakeneensa viittäsataa tai tuhatta työpaikkaa jos ei tiedetä yhtään mihin on hakenut ja millaisella hakemuksella. Luulen, että samalla massahakemus pohjalla moneen ja ei tärppää? Panostus niihin hakemuksiin. Jos ei ole hakenut vuosikymmeniin toista työpaikkaa niin ehdottomasti opiskelua miten sitä hakemusta kannattaa nykyään tehdä.
 
Tuo artikkeli oli melkein 7 vuoden takaa, mutta varmasti vieläkin validi. Jos on hakenut melkein 500 paikkaa (kuinkahan pitkältä ajalta?) eikä yhtään kutsua tullut työhaastatteluihin niin hakemuksessa on vikaa tai on haettu paikkoihin johon tarvitaan erilainen kokemus tai koulutus.
Juu, toi oli eka mikä osui vastaan. Näitä on ollut myöhemminkin, tasaisin väliajoin. Viimeksi taisi olla joku ukko, jolla oli kokemusta "vähän kaikesta" ympäri maailman edellisessä työssään ja väitti, että ikä on syynä siihen ettei työllisty vaikka satoja hakemuksia tekee. Oikeasti kyse on just tosta, että vedetään massahakemusta, eikä päivitetä omaa osaamistaan edes sen hakemuksen teon osalta. Se ikä on vaan "helppo" syyllinen sen sijaan, että pitäis ottaa kriittisempi katsaus peiliin.
 
Tuo artikkeli oli melkein 7 vuoden takaa, mutta varmasti vieläkin validi. Jos on hakenut melkein 500 paikkaa (kuinkahan pitkältä ajalta?) eikä yhtään kutsua tullut työhaastatteluihin niin hakemuksessa on vikaa tai on haettu paikkoihin johon tarvitaan erilainen kokemus tai koulutus. Näihin olisi voinut kouluttautua tuon hakemisen ohella. Ei tuo merkkaa paljoa sanoa hakeneensa viittäsataa tai tuhatta työpaikkaa jos ei tiedetä yhtään mihin on hakenut ja millaisella hakemuksella. Luulen, että samalla massahakemus pohjalla moneen ja ei tärppää? Panostus niihin hakemuksiin. Jos ei ole hakenut vuosikymmeniin toista työpaikkaa niin ehdottomasti opiskelua miten sitä hakemusta kannattaa nykyään tehdä.
Mulla ainakin tämä ongelma on merkittävä. Oon hakenut paljon paikkoja mihin olisin varmasti ollut osaamisen, kokemuksen ja koulutuksen suhteen sopiva, mutta en pääse lähes koskaan haastatteluihin.

Olen kyllä työelämässä, mutta paikanvaihto kiinnostanut jonkin aikaa ja n. 20 hakemukseen tullut puolen vuoden aikana vastaus, että "Kiitos mielenkiinnostanne, mutta valitettavasti...".
 
Mulla ainakin tämä ongelma on merkittävä. Oon hakenut paljon paikkoja mihin olisin varmasti ollut osaamisen, kokemuksen ja koulutuksen suhteen sopiva, mutta en pääse lähes koskaan haastatteluihin.

Olen kyllä työelämässä, mutta paikanvaihto kiinnostanut jonkin aikaa ja n. 20 hakemukseen tullut puolen vuoden aikana vastaus, että "Kiitos mielenkiinnostanne, mutta valitettavasti...".
Tää on kyllä paljon ala ja työnantajakohtaista. Itellä laitoin hakemuksen viimeksi kahdeksaan paikkaan, josta kuuteen otettiin haastatteluun hakemuksen pohjalta. Laitatko muuten palkkatoivetta jos sitä ei kysytä? Saattaa karkoittaa myös vaikka ei pitäisi.. tuohon ikään liittyen tuli mieleen kun vieläkin näkee niitä hakemuksia jotka alkaa "Olen 54vuotias Seppo Raumalta ja haen tätä paikkaa koska minulla on 20vuoden kokemus.."
Kun sen voisi aloittaa myös "asiakaslähtöinen ja myynnin kehityksen ammattilainen hakee paikkaa kehittääkseen/parantaakseen/tuodakseen..." tuolla muotoilulla varmaan hiukan erotutaan massasta ja jätetään se ikätieto vaikka sinne cv n syntymäaika kohtaan. Ihan pieniä ja jollekkin selviäkin juttuja, mutta silti niitä geneerisiä hakemuksia näkee kyllästymiseen asti.
 
Tää on kyllä paljon ala ja työnantajakohtaista. Itellä laitoin hakemuksen viimeksi kahdeksaan paikkaan, josta kuuteen otettiin haastatteluun hakemuksen pohjalta. Laitatko muuten palkkatoivetta jos sitä ei kysytä? Saattaa karkoittaa myös vaikka ei pitäisi.. tuohon ikään liittyen tuli mieleen kun vieläkin näkee niitä hakemuksia jotka alkaa "Olen 54vuotias Seppo Raumalta ja haen tätä paikkaa koska minulla on 20vuoden kokemus.."
Kun sen voisi aloittaa myös "asiakaslähtöinen ja myynnin kehityksen ammattilainen hakee paikkaa kehittääkseen/parantaakseen/tuodakseen..." tuolla muotoilulla varmaan hiukan erotutaan massasta ja jätetään se ikätieto vaikka sinne cv n syntymäaika kohtaan. Ihan pieniä ja jollekkin selviäkin juttuja, mutta silti niitä geneerisiä hakemuksia näkee kyllästymiseen asti.
Itsekin lähtisin siitä, että saatekirjeessä tuodaan esiin se, mihin asioihin olisi tarjota osaamista. Iästä ei tarvitse puhua, ellei kyse ole jostain, missä erityisesti odotetaan tiettyä ikäluokkaa.
Kun olet herättänyt mielenkiinnon, on iällä paljon vähemmän negatiivisia vaikutuksia.
 
Mistä raha työttömän elämiseen, terveydenhoitoon jne. tulee ? Työssäkäyvien maksamista veroista/muista maksuista? Suomi otti 40 miljardia velkaa edellisen hallituksen aikana. Menoja tarvis karsia, kun velanotto tai veronkorotukset ei ole kovin kestävä tie. Kai työssäkäyvää voi moni asia mihin verovaroja käytetään ottaa päähän tai käydä mielessä, että josko kaikki tekisivät vähän enemmän yhteisen hyvän eteen. Vähän sama kuin lähtis ajeleen naapurin autolla niin naapuria vois ottaa päähän vaikka ei just sillä hetkellä sitä autoa olisikaan tarvinnut.

Menoja piti karsia jo ~15v sitten, ei poliittisen järjestelmän kyvyttömyys varsinaisesti työttömän vika ole. "yhteinen hyvä" ei ole koskaan motivoinut ketään ja tuskin nytkään. Jos työttömistä tehdään uusia ilmaisia työntekijöitä, on helppoa ennustaa työttömyyden trendaavan ylös.
 
Laitatko muuten palkkatoivetta jos sitä ei kysytä?
En oo laittanut kuin pyydettäessä. Oon hakenut enimmäkseen julkisen virkoja ja niissä tietysti on taulukkopalkka, ellei ilmoituksessa pyydetä palkkatoivetta. Näitä toiveitakin on nyt hva:iden myötä kysytty kun on perustettu uusia virkoja, joihin ei ole sovellettavaa taulukkoa.
 
Aika monella ikäsyrjinnästä valittavalla ja sitä työllistymisen suurimpana esteenä pitävällä ongelmat on joko nykypäivän kannalta tarpeettomassa tai muuten vanhentuneessa osaamisessa, kyvyttömyydessä "myydä" itsensä työnantajalle ja kuvitelmassa, että se 20 vuotta työkokemusta olis painavin seikka vaakakupissa. Mitään lisäkoulutustakaan moni ei ole vaivautunut työn ohessa hankkimaan uransa aikana. Toinen on, että halutaan suoraan samat saavutetut edut mitä mahdollisella vanhalla uralla on ollut, mitä ei tietenkään ihan helpolla tapahdu.

Itellä aika moni tuttu juuri ikääntymistä silmällä pitäen napsii talteen kaikki mahdolliset kurssitukset ja koulutukset, erikoisammattitutkinnot yms. mitkä vähänkin mahdollista työn ohessa tehdä. Monilla vielä työnantaja kustantaa kokonaan tai osittain nää. Aika tyypillisiä 40-50 vuotiaiden tuttujen "duunarihommissa" on ollut hankkia johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinto sekä liiketoiminnan vastaava. Eivät vie edes kovin paljoa aikaa (6-24kk taitaa olla tyypillinen vaihteluväli). Näitä taitaa aika moneen alaan löytyä.

Toki ihan oikeaa ikäsyrjintääkin on, ja käsittääkseni jonkinlainen riski eläkemaksuistakin on olemassa viimeisellä työnantajalla (en ole varma), mutta ne muutamat mitä esim. Iltalehden artikkeleissa on olleet valittamassa, ovat just näitä jotka kuvittelevat vuonna nakki hankitun koulutuksen ja niiden työvuosien olevan "riittävä näyttö" osaamisesta. Tässä on yks esimerkki ihmisestä, jossa vika löytynee peilistä eikä iästä.

Ja tosiaan, kuten tossa aiemmin olikin mainittu, rengasfirmoihin pääsee aika suurella varmuudella vähänkin isommilla paikkakunnilla jos on vielä fyysisesti suht terve. Tuttu rengasasentaja käy jelppimässä vielä eläkepäivilläänkin entistä työnantajaansa, kun työntekijöitä ei vaan saa. Tai jos saa, niin jaksavat ehkä parista päivästä muutamaan viikkoon kun on olevinaan liian raskasta. Hyvälle tekijälle irtoais varmaan suht helposti sesonkityön sijaan vakituinen paikka. Olis ihan täydellistä hommaa jollekin opiskelijallekin.
Taitaa sun "duunarihommat" olla vähän parempiosaisten töitä. Vai ihanko tosissas ajattelit että siivoojat, kaupankassat ja muut vastaavat duunarit hankkivat johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinnon tai liiketoiminnan vastaavan.
 
Menoja piti karsia jo ~15v sitten, ei poliittisen järjestelmän kyvyttömyys varsinaisesti työttömän vika ole. "yhteinen hyvä" ei ole koskaan motivoinut ketään ja tuskin nytkään. Jos työttömistä tehdään uusia ilmaisia työntekijöitä, on helppoa ennustaa työttömyyden trendaavan ylös.
Menee liian lähelle politiikkaa niin jätän asian vatvomisen tähän postaukseen. Suomessa on viimeinen 10v mennyt penkinalle. Suomen talous ei todellakaan ole kestävällä pohjalla. Sopeuttaa voidaan vapaaehtoisesti tai tulevaisuudessa velkojat saneeraa.

Hyvä lähde, jos haluaa lähteä perkkaamaan: Suomen kasvu – Menetetty vuosikymmen ja lähivuosien mahdollisuudet

Tuohon päälle se miten viimeiset 4v on eletty keskiarvoltaan 10miljardia vuosi velaksi. Tälle vuodelle talouskasvu nolla, inflaatio maksimit.
 
Viimeksi muokattu:
Kaikkein naurettavin argumentti mitä kuulee on kun joku sanoo että "sun pitää tehdä jotain!!!!!! ihan sama mitä se on ja tykkäätkö siitä että tämä yhteiskunta PYÖRII!!!!!!" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Eli argumentti on siis se että vietä 80% elämästäsi työssä mistä et pidä, koska muuten tämä "yhteiskunta" ei "pyöri" !!!! Unohda vapautesi, sillä ei ole mitään väliä.. Unohda omat kiinnostuksen aiheesi, silläkään ei ole mitään väliä, kunhan teet !!!! :D

Ei kai täällä kukaan pakota unohtamaan omia kiinnostuksen kohteita tai uhraamaan vapauttaan. Nämä kaikki ovat ihan vapaasti tehtävissä, kunhan ne tekee omalla kustannuksellaan.
 
Meilläki olisi rengasliikkeessä töitä usealle työntekijälle useaksi kk 2x vuodessa. Ei kelpaa työ kun ei hakijoita ole. Ilmeisesti työttömyys on liian mukavaa ja 2k-2,5k /kk on liian vähän.
Se 2 kuukautta sotkee pitkäksi aikaa korvauksien kulun.
Rengas hommat usein matalasti palkattuja ( provisio asentajalle joka myydystä eurosta auttaa, esim lujakumilla käytössä)
Linjasto niin ettei fyysisiä kantamista tule juurikaan, renkaan pesukoneet, kunnon katsastetut nostimet. Hallissa lämmitys, kesällä ilmastointi. Valaistus. Kunnon painotuskoneet. Nykyaikaiset rengas koneet.
Ja raskaalle puolelle vielä asia erikseen.

Mitä olet asentajalle luvannut palkkaa?
 
Se 2 kuukautta sotkee pitkäksi aikaa korvauksien kulun.
Rengas hommat usein matalasti palkattuja ( provisio asentajalle joka myydystä eurosta auttaa, esim lujakumilla käytössä)
Linjasto niin ettei fyysisiä kantamista tule juurikaan, renkaan pesukoneet, kunnon katsastetut nostimet. Hallissa lämmitys, kesällä ilmastointi. Valaistus. Kunnon painotuskoneet. Nykyaikaiset rengas koneet.
Ja raskaalle puolelle vielä asia erikseen.

Mitä olet asentajalle luvannut palkkaa?
Se myös saattaa olla tulevalle työnantajalle kynnys kysymys, että mikä on työhistoria. Jos siinä on muutaman vuoden aukko niin itsellä heräisi kysymyksiä.
Eli vaikka et tienaisi tukia enempää niin imo. kannattaa se paikka ottaa.
Tiedän, kuulostaa ihan paskalta mutta tulevat työnantajat todennäköisesti arvostaa. Minä arvostaisin.
 
Se myös saattaa olla tulevalle työnantajalle kynnys kysymys, että mikä on työhistoria. Jos siinä on muutaman vuoden aukko niin itsellä heräisi kysymyksiä.
Eli vaikka et tienaisi tukia enempää niin imo. kannattaa se paikka ottaa.
Tiedän, kuulostaa ihan paskalta mutta tulevat työnantajat todennäköisesti arvostaa. Minä arvostaisin.
Esim pk seudulla peruspäiväraha+ asumistuki+toimeentulotuki kunnalta on noita 9e palkkoja huomattavasti suurempi. Siinä perus syy ettei rengas hommiin ole tulijoita. Ja jos vielä fyysiset olosuhteet ja työkalut 80 luvulta niin hiljaista on.
Se asunnon pitäminen maksaa, lisäksi työssä käydessä kulut nousevat. Esim raskaissa rengas hommissa syöt huomattavasti enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: a-p
Se 2 kuukautta sotkee pitkäksi aikaa korvauksien kulun.
Miten tämä käytännössä menee? Jos ilmoittaa ajoissa kelaan että työt loppuu vaikka 31.5. niin eikö se raha ala 1.6. pyörimään ja ekat massit on tilillä joskus kesäkuun loppupuolella tai heinäkuun alussa? Vai onko tässä jotain mitä en tiedä?
Linjasto niin ettei fyysisiä kantamista tule juurikaan, renkaan pesukoneet, kunnon katsastetut nostimet. Hallissa lämmitys, kesällä ilmastointi. Valaistus. Kunnon painotuskoneet. Nykyaikaiset rengas koneet.
Tuskin noita enää millään muulla tavalla tehdäänkään. On todella hidasta ja työnjälki luultavasti paskaa, jos noita käsipelillä laitetaan vanteille tai tasapainotusta yritetään jollain diy-patentilla. Tietysti se linjasto ei varmaan tule asiakkaan takaluukusta sinne keskiön luokse, mutta kannattaa ehkä harkita punttia, jos ei tuo onnistu aikuiselta (mieheltä?).
Esim pk seudulla peruspäiväraha+ asumistuki+toimeentulotuki kunnalta on noita 9e palkkoja huomattavasti suurempi. Siinä perus syy ettei rengas hommiin ole tulijoita. Ja jos vielä fyysiset olosuhteet ja työkalut 80 luvulta niin hiljaista on.
Tollanen täysin vastikkeeton raha varmaan kyllä johtaa siihen, että ei viitsitä elättää itse itseään silloinkaan kun olisi mahdollisuus. Mut eikö nyt ole tulossa jotain muutoksia tuohon, että sitä rahaa ei välttämättä saa ajasta ikuisuuteen vain täyttämällä hakemuksia? Varmaan monelle mielekkäämpää mennä vaikka sinne rengaspajalle töihin vs. lähteä johonkin väkisin keksittyyn askarteluhommaan kunnan pajalle.
 
Tietysti se linjasto ei varmaan tule asiakkaan takaluukusta sinne keskiön luokse, mutta kannattaa ehkä harkita punttia, jos ei tuo onnistu aikuiselta (mieheltä?).
Varmasti se sen kerran, tai kahdeksan kertaa yksien renkaiden kanssa onnistuu useimmilta. Työssä kuitenkin olisi tarkoitus hoitaa vähän useampi auto päivässä.

Ei muuta kuin itse kukin kokeilemaan, että monenko noston jälkeen vielä tuntuu kevyeltä.
 
Varmasti se sen kerran, tai kahdeksan kertaa yksien renkaiden kanssa onnistuu useimmilta. Työssä kuitenkin olisi tarkoitus hoitaa vähän useampi auto päivässä.

Ei muuta kuin itse kukin kokeilemaan, että monenko noston jälkeen vielä tuntuu kevyeltä.
Tässä nyt kuitenkin puhutaan parinkymmenen kilon taakoista, joita siirrellään muutamia metrejä ilman merkittäviä korkeuseroja ja betonilattiakin on yleensä suurin piirtein tasainen, eikä joudu kovasti tähtäilemään ettei astu kuoppaan jne. Mitenkään siis väheksymättä, onhan tuo ruumiillista ja varmasti monelle sohvakuntoiselle jopa sellaista, joka parantaa lihaskuntoa. Ekoina päivinä on varmasti niska-hartiaseudulla tottumattomuuttaan lihasarkuutta. Mutta pitäisikö sen olla este terveelle työikäiselle ihmiselle itsensä elättämiseen, että töissä voi tulla hiki vai kunto saattaa vähän parantua?
 
Tässä nyt kuitenkin puhutaan parinkymmenen kilon taakoista, joita siirrellään muutamia metrejä ilman merkittäviä korkeuseroja ja betonilattiakin on yleensä suurin piirtein tasainen, eikä joudu kovasti tähtäilemään ettei astu kuoppaan jne. Mitenkään siis väheksymättä, onhan tuo ruumiillista ja varmasti monelle sohvakuntoiselle jopa sellaista, joka parantaa lihaskuntoa. Ekoina päivinä on varmasti niska-hartiaseudulla tottumattomuuttaan lihasarkuutta. Mutta pitäisikö sen olla este terveelle työikäiselle ihmiselle itsensä elättämiseen, että töissä voi tulla hiki vai kunto saattaa vähän parantua?
Olen kuullut, että jopa kaupan keräilijäksi hakiessa työnantaja on huolissaan toistojen määrästä (toki puhutaan sadoista päivässä). 20 kilon nostoilla toistojen määrä alkaa tuntua paljon nopeammin. Ongelma siis ei ole se, että työntekijän kunto alkaisi kohentua, vaan se, että haluaako työnantaja maksaa siitä, että työntekijä tulee rapakuntoisena treenaamaan.
 
Miten tämä käytännössä menee? Jos ilmoittaa ajoissa kelaan että työt loppuu vaikka 31.5. niin eikö se raha ala 1.6. pyörimään ja ekat massit on tilillä joskus kesäkuun loppupuolella tai heinäkuun alussa? Vai onko tässä jotain mitä en tiedä?

Tuskin noita enää millään muulla tavalla tehdäänkään. On todella hidasta ja työnjälki luultavasti paskaa, jos noita käsipelillä laitetaan vanteille tai tasapainotusta yritetään jollain diy-patentilla. Tietysti se linjasto ei varmaan tule asiakkaan takaluukusta sinne keskiön luokse, mutta kannattaa ehkä harkita punttia, jos ei tuo onnistu aikuiselta (mieheltä?).

Tollanen täysin vastikkeeton raha varmaan kyllä johtaa siihen, että ei viitsitä elättää itse itseään silloinkaan kun olisi mahdollisuus. Mut eikö nyt ole tulossa jotain muutoksia tuohon, että sitä rahaa ei välttämättä saa ajasta ikuisuuteen vain täyttämällä hakemuksia? Varmaan monelle mielekkäämpää mennä vaikka sinne rengaspajalle töihin vs. lähteä johonkin väkisin keksittyyn askarteluhommaan kunnan pajalle.
Nyt en puhunut mistään diy puuhastelusta renkaiden parissa. Vaan 80 luvun pajan ja 2020 luvun linjastosta.
Et selvästikään tiedä niiden eroa kun et ole työskennellyt moisessa oletettavasti.

Se pk seudun työtön ei voi jättää asuntoaan maksamatta, mikä olisi rengas pajalla edessä työskennellessä 9e tuntipalkalla.
Ja ihan valtavaa pakotusta ei tulla näkemään kun 0.5 miljoonaa moniosaajaa africasta potkittaisiin samalla päähän.
 
Viimeksi muokattu:
Sen mitä varastolla kesätöissä käynyt niin vanhemmat työntekijät aivan rikki, selät ja ranteet paukkuu ja työviikko selvitään särkylääkkeillä. Siinä ei kovin monella kunto kohentunut vuosien myötä.
 
Sen mitä varastolla kesätöissä käynyt niin vanhemmat työntekijät aivan rikki, selät ja ranteet paukkuu ja työviikko selvitään särkylääkkeillä. Siinä ei kovin monella kunto kohentunut vuosien myötä.
Selät ja ranteet paukkuu kaikilla jos ei jaksa jumpata. Appi on 70 ja jaksaa vielä touhuta omissa metsissään. Pappa taas oli 50 kun meni kirvesmiehen hommissa selkä.

Eli mitä haen takaa on se, että fyysisissä hommissa voi jaksaa. Ja toisaalta toimisto hommissa voi mennä selkä paskaksi, eli liikkukaa hyvät ihmiset. Monipuolisesti :)
 
Itse teen tässä yli 6kk mittaista "opintojaksoa", josta firmassa suoritetaan 4/5 ajasta työnä. Jotenkin pieni tuntema että nämä ilmaistyöjaksokaudet ovat pidentyneet koko ajan. Olen siis virallisesti edelleen työnhakija, vaikka teen normi 8 tunnin päivää palkatta. Työttömän elämää tämäkin.
 
Itse teen tässä yli 6kk mittaista "opintojaksoa", josta firmassa suoritetaan 4/5 ajasta työnä. Jotenkin pieni tuntema että nämä ilmaistyöjaksokaudet ovat pidentyneet koko ajan. Olen siis virallisesti edelleen työnhakija, vaikka teen normi 8 tunnin päivää palkatta. Työttömän elämää tämäkin.
En tiedä missä koulussa olet, mutta insinööripuolella, amk, menee kesätöinä nuo harjoittelut. Ihan saa normaalia palkkaa.
 

cHATgpt

Kirjailija Ossi Nyman tuli kuuden vuoden takaisissa uutisotsikoissa esiin julkaistuaan julkisesti, että hän nostaa työmarkkinatukea ilman aikomusta mennä töihin ja kuvasi itseään "ideologisesti työttömänä". Tuleva hallitus aikoo toteuttaa toimeentulotuen kokonaisuudistuksen, joka sisältää velvoitteen työskennellä julkisorganisaation osoittamissa tehtävissä. Lisäksi hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta evätä toimeentulotuki työkykyisiltä hakijoilta, jotka kieltäytyvät tarjotusta työstä, koulutuksesta, palvelusta tai velvoitteesta.

Nyman, joka nykyään kirjoittaa neljättä romaaniaan Suomen kulttuurirahaston apurahalla, pitää hallituksen suunnittelemia toimeentulotuen uudistuksia järkyttävinä. Hän väittää, että puhutaan kannustamisesta, mutta pitää sitä tekopyhänä ja toteaa, ettei tuollainen kurjistaminen kannusta ketään.

Nyman itse eli vuosia nostamalla työmarkkinatukea, mikä antoi hänelle mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen. Hän on tyytyväinen siihen, että pysyi päätöksessään eikä lähtenyt yhteiskunnan ohjeistamalle tielle. Hänellä ei ole varmuutta siitä, mitä olisi tehnyt, jos uudistus olisi astunut voimaan aiemmin, mutta hän uskoo, että olisi tehnyt kaikkensa välttääkseen joutumasta työhön pakotetuksi.

Nyman näkee uudistuksen tekevän ihmisten elämästä kammottavaa ja ahdistavaa, mikä voi ajaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin, joko itseään tai päättäjiä kohtaan.

Hän ei kuitenkaan usko, että suunniteltu uudistus menee läpi, koska se olisi ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Vaikka toimeentulotuen maksaminen voidaan periaatteessa keskeyttää, se ei saa merkitä henkilön täydellistä syrjäytymistä ja kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle jäämistä.

Julkisoikeuden professori Toomas Kotkas Helsingin yliopistosta toteaa, että vaikka toimeentulotuen epääminen voisi olla mahdollista, se ei saisi vaarantaa yksilön oikeutta ihmisarvoiseen elämään, eikä kenenkään pitäisi joutua kuolemaan sen seurauksena. Hän huomauttaa myös, että tuen epääminen saattaisi johtaa tuensaajien hakemaan muita viimesijaisia tukia ja palveluita eikä välttämättä lisäisi työllisyyttä.
 

cHATgpt

Kirjailija Ossi Nyman tuli kuuden vuoden takaisissa uutisotsikoissa esiin julkaistuaan julkisesti, että hän nostaa työmarkkinatukea ilman aikomusta mennä töihin ja kuvasi itseään "ideologisesti työttömänä". Tuleva hallitus aikoo toteuttaa toimeentulotuen kokonaisuudistuksen, joka sisältää velvoitteen työskennellä julkisorganisaation osoittamissa tehtävissä. Lisäksi hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta evätä toimeentulotuki työkykyisiltä hakijoilta, jotka kieltäytyvät tarjotusta työstä, koulutuksesta, palvelusta tai velvoitteesta.

Nyman, joka nykyään kirjoittaa neljättä romaaniaan Suomen kulttuurirahaston apurahalla, pitää hallituksen suunnittelemia toimeentulotuen uudistuksia järkyttävinä. Hän väittää, että puhutaan kannustamisesta, mutta pitää sitä tekopyhänä ja toteaa, ettei tuollainen kurjistaminen kannusta ketään.

Nyman itse eli vuosia nostamalla työmarkkinatukea, mikä antoi hänelle mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen. Hän on tyytyväinen siihen, että pysyi päätöksessään eikä lähtenyt yhteiskunnan ohjeistamalle tielle. Hänellä ei ole varmuutta siitä, mitä olisi tehnyt, jos uudistus olisi astunut voimaan aiemmin, mutta hän uskoo, että olisi tehnyt kaikkensa välttääkseen joutumasta työhön pakotetuksi.

Nyman näkee uudistuksen tekevän ihmisten elämästä kammottavaa ja ahdistavaa, mikä voi ajaa ihmiset epätoivoisiin tekoihin, joko itseään tai päättäjiä kohtaan.

Hän ei kuitenkaan usko, että suunniteltu uudistus menee läpi, koska se olisi ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Perustuslaki takaa jokaiselle oikeuden välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Vaikka toimeentulotuen maksaminen voidaan periaatteessa keskeyttää, se ei saa merkitä henkilön täydellistä syrjäytymistä ja kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle jäämistä.

Julkisoikeuden professori Toomas Kotkas Helsingin yliopistosta toteaa, että vaikka toimeentulotuen epääminen voisi olla mahdollista, se ei saisi vaarantaa yksilön oikeutta ihmisarvoiseen elämään, eikä kenenkään pitäisi joutua kuolemaan sen seurauksena. Hän huomauttaa myös, että tuen epääminen saattaisi johtaa tuensaajien hakemaan muita viimesijaisia tukia ja palveluita eikä välttämättä lisäisi työllisyyttä.
Siinä se on semmoinen kaveri että alkaa verenpaine nousemaan. Jos oot niin paska kirjailija, että kukaan ei sinun kirjoja halua ostaa, valtion pitäisi elättää. Voi vittu, taidan jättää kommentoinin tähän ennenkuin hankin banaanin.
 
Siinä se on semmoinen kaveri että alkaa verenpaine nousemaan. Jos oot niin paska kirjailija, että kukaan ei sinun kirjoja halua ostaa, valtion pitäisi elättää. Voi vittu, taidan jättää kommentoinin tähän ennenkuin hankin banaanin.
Miksi? Rationaalisesti ei mitään järkeä vihata. Tunnepuolen toki ymmärrän. Mutta tässäkin maassa on niin paljon taparikollisia että työtön on niihin verrattuna pulmunen.
 
Tietynlaista varastamista sekin, jos on omasta tahdostaan tukien varassa, vaikka olisi mahdollisuus mennä duuniin. Ei ehkä de jure, mutta minun moraalikäsityksen mukaan tämä yksilö varastaa yhteiskunnalta.

Tietysti sitten kun tuella ollaan siksi, että ei oikeasti pääse mihinkään töihin niin tukea käytetään siten kuin sitä on tarkoitettukin käytettävän.
 
>Nyman itse eli vuosia nostamalla työmarkkinatukea, mikä antoi hänelle mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen. Hän on tyytyväinen siihen, että pysyi päätöksessään eikä lähtenyt yhteiskunnan >ohjeistamalle tielle. Hänellä ei ole varmuutta siitä, mitä olisi tehnyt, jos uudistus olisi astunut voimaan aiemmin, mutta hän uskoo, että olisi tehnyt kaikkensa välttääkseen joutumasta työhön >pakotetuksi.

Miksei tuohon kirjoittamisen tilalle vaan voi laittaa että keskittyi vaikka raksahommiin yitin raksalla? Eikö kirjoittaminen olekkaan työtä? Miksei vaan voi nostaa työmarkkinatukea ja keskittyä töiden tekoon? mitvit?!
 
Miksei tuohon kirjoittamisen tilalle vaan voi laittaa että keskittyi vaikka raksahommiin yitin raksalla? Eikö kirjoittaminen olekkaan työtä? Miksei vaan voi nostaa työmarkkinatukea ja keskittyä töiden tekoon? mitvit?!
Kirjoittaminen on työtä jos kirjat myyvät niin että pärjää yrittäjänä, tai ovat niin hyviä että saa taiteilija-apurahaa. Nythän "ideologisesti työtön" on jo vuosia ollut ammattikirjailija eikä työtön.

Jos opiskelee ja harjoittelee kirjoittamista tai vaikka koodaamista vuosia työttömyystuilla, kuten Nyman teki, niin sitähän ei tietenkään työkkärissä voi sanoa, koska työkkärin mielestä tällöin ei ole valmis vastaanottamaan työtä. Hänen kohdallaan se opiskelu ja harjoittelu kuitenkin tuotti tulosta.
 
Kirjoittaminen on työtä jos kirjat myyvät niin että pärjää yrittäjänä, tai ovat niin hyviä että saa taiteilija-apurahaa. Nythän "ideologisesti työtön" on jo vuosia ollut ammattikirjailija eikä työtön.

Jos opiskelee ja harjoittelee kirjoittamista tai vaikka koodaamista vuosia työttömyystuilla, kuten Nyman teki, niin sitähän ei tietenkään työkkärissä voi sanoa, koska työkkärin mielestä tällöin ei ole valmis vastaanottamaan työtä. Hänen kohdallaan se opiskelu ja harjoittelu kuitenkin tuotti tulosta.
Ei pitänyt tykätä. painoin väärää nappulaa vahingossa.
Ukkeli kuitenkin neljä kirjaa kirjoittanut, joita kukaan ei halua lukea. Kyllä minäkin voisin varmaan 300 sivua kirjoitella paskaa, ja ketään ei kiinnostaisi lukea.
 
Ei pitänyt tykätä. painoin väärää nappulaa vahingossa.
Ukkeli kuitenkin neljä kirjaa kirjoittanut, joita kukaan ei halua lukea. Kyllä minäkin voisin varmaan 300 sivua kirjoitella paskaa, ja ketään ei kiinnostaisi lukea.
Voit painaa "en tykkääkään". Vaikka kaunokirjallisuutta päivittäin luenkin, niin ehkä mieluummin valitsisin raksan kuin sellaisen kirjoittamisen, tai minkään muunkaan taiteilun. Mutta kerro sitten miten apurahahakemuksesi kävi.
 
Kirjoittaminen on työtä jos kirjat myyvät niin että pärjää yrittäjänä, tai ovat niin hyviä että saa taiteilija-apurahaa. Nythän "ideologisesti työtön" on jo vuosia ollut ammattikirjailija eikä työtön.

Jos opiskelee ja harjoittelee kirjoittamista tai vaikka koodaamista vuosia työttömyystuilla, kuten Nyman teki, niin sitähän ei tietenkään työkkärissä voi sanoa, koska työkkärin mielestä tällöin ei ole valmis vastaanottamaan työtä. Hänen kohdallaan se opiskelu ja harjoittelu kuitenkin tuotti tulosta.
Tästähän on käsittääkseni ollut sellaisiakin ennakkotapauksia että jokin harrastus on todettu ammatinharjoittamiseksi, esim jatkuva valmistautuminen johonkin kilpailuun. Sinänsä ei käy järkeen että harva niistä elannon saa. Tuo kirjan kirjoittaminenkin mennee samaan kategoriaan, minusta se on enemmän harrastus kuin keino tienata rahaa.
Onko tämä sitten reilua on tulkintakysymys. Mutta se ainakin on varmaa että kateellisia riittää. Siis jos joku ylipäätään pystyy tekemään jotain mistä oikeasti pitää,
 
– Meillä kaikilla on tavallaan se valttikortti päättää, että voimme lähteä täältä milloin tahansa, jos homma menee tarpeeksi vituiksi. Vaikka se ei ehkä nyt häävi kortti ole, ruutukolmonen tai ristikakkonen, se on kuitenkin hihassa.

Sami Lopakka

Katsoo tätäkin lankaa ja kuinka paljon työttömät saa kuraa niskaan. Entä jos tulisi sota, kelpaisko ne työttömät yhtäkkiä sitten teille ja jos kelpaisi niin katsokaa jo nyt peiliin jos siihen kykenette. Ideologisesti jotain mieltä asiasta olevat on jonkun asteisia imbesillejä, varsinkaan jos heillä ei ole mitään käsitystä koko asiasta.
 
Viimeksi muokattu:
Taitaa sun "duunarihommat" olla vähän parempiosaisten töitä. Vai ihanko tosissas ajattelit että siivoojat, kaupankassat ja muut vastaavat duunarit hankkivat johtamisen ja yritysjohtamisen tutkinnon tai liiketoiminnan vastaavan.
Ihan autorassareja ja rakennusduunareita ovat. Lasken ne siis "duunarihommiin" ihan täysin. Ja pointti tais olla siinä erikoisammattitutkinnossa, jos osaat lukea. Niitä on erilaisia tarjolla aika paljon. Kaupan alalla jos haluaa edetä kassasta ylöspäin, voi ihan hyvin suorittaa sen liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon, johon sisältyy mm. henkilöstöhallintaa. Ehkä vaikka kokeilla edetä vuoropäällikön hommiin tai muualle sieltä kassalta. Siivoojalle löytyy puhtaus- ja kiinteistöpalveluiden tutkinto, josta voi jatkaa etenemistä valitsemaansa suuntaan, jos energiaa riittää. Joku varastoduunari voi taas suorittaa vaikka palvelulogistiikan tutkinnon.

Toki jos haluaa vaan rapsutella persettään ja valitella omaa kohtaloaan siitä, miten ei nyt vaan voi millään itseään kehittää, niin ihan vapaasti saa niinkin tehdä.
 
Viimeksi muokattu:
3kk nyt ollut työttömänä, ja edelleen vaikeaa löytää IT-alan hommia IT-Tradenomin papereilla ja yli 2 vuoden työkokemuksella alalta. Aspan/puhelintuen hommia pää ei yksinkertaisesti enää kestä kun sitä tehty yli puoli vuotta. Lähitukihenkilön työtehtävät kyllä kiinnostaisi, koska siinä korostuu 3 asiaa mistä erityisesti tykkään työelämässä: Työn liikkuvuus, pääsee tekemään käsillä asioita ja F2F-kommunikointi asiakkaan kanssa.
Harmi vaan että lähitukihenkilön paikkoja on ollut nyt lähiaikoina erittäin nihkeästi ja suurin osa paikoista on juuri tätä puhelinaspan työtä, ja myös ongelmana tässä korostuu minun pieni työkokemus alalta vaikka osaaminen on hallussa, loogisesti firmat haluaa palkata kaverin jolla on enemmän kokemusta.
 
Viimeksi muokattu:
Katsoo tätäkin lankaa ja kuinka paljon työttömät saa kuraa niskaan. Entä jos tulisi sota, kelpaisko ne työttömät yhtäkkiä sitten teille ja jos kelpaisi niin katsokaa jo nyt peiliin jos siihen kykenette. Ideologisesti jotain mieltä asiasta olevat on jonkun asteisia imbesillejä, varsinkaan jos heillä ei ole mitään käsitystä koko asiasta.
Tämähän on aika hyvä vertaus. Jos tulisi sota, niin ensimmäisinä tehtäville harvojen ammattilaisten jälkeen lähtisivät usein ja säännöllisesti harjoittelevat reserviläiset joilla on valmiit yksiköt ja kamatkin pakattuna. Sen jälkeen lähtisivät pienellä valmistelulla ne sijoitetut joilla intistä on vain vähän aikaa. Sitten kun pian tarvittaisiin jo runsaasti henkilöitä joilla ei ole osoittaa tuoretta osaamista, niin heidät on pantava kuukauden mittaiselle koulutusleirille.
 
Se on ainakin työttömillä kovin motivaatio siellä sodassa koska Venajan puolella ei maksella kenellekään tarpeeksi että voisi jäädä kotiin kirjoittelemaan kirjoja omaksi ilokseen. Toisaalta Venäjällä työttömyys on jotain 2-3% niin töitä pitäisi löytyä kyllä helposti.
 
Eilen A-studiossa Li on jälleen asian päällä. Itse olen vuosia ajatellut, että jokaisen ihmisen olisi hyvä kokea elämässään yksi pidempi työttömyysjakso sekä tippua oikeasti näiden viimesijaisten tukien varaan. Olen todennut sivusta seuraten, että ihminen, joka ei tällaista kokemusta saa, elää vuodesta toiseen todella virheellisessä käsityksessä. Oikeiston perusongelma on isossa mittakaavassa itselleni se, että niillä, joilla menee jo valmiiksi ihan aidosti huonosti, ei heillä ole aitoja voimavaroja lähteä taistelemaan. Heistä säästäminen maksaa yhteiskunnalle moninkertaisesti ja se saavutettu säästö ei kompensoi sitä muutamaa ja harvaa, jotka sitten oikeasti nousevat sinne työelämään.

Kannustinloukut ovat tosiasia, mutta oikeiston ensisijainen malli on se, että tukea pienennetään, jolloin työn vastaanottaminen missä tahansa muodossa on kannustavaa. Jos ajatellaan yksinkertaisesti niin jos tuloni ovat 0 niin 4 tunnin sijaisuus opettajana on kannustava, koska se on enemmän kuin 0 €. Isossa kuvassa kyseessä on kuitenkin se, että yhteiskunta ei tule koskaan viimesijaisesti maksamaan 0 €, joten tosiasiallisesti on mahdollista, että tuen pienentäminen ainoastaan kannustavaa odottamaan mehevämpiä työtarjouksia eli kokoaikaista työtä. Työmarkkinoilla on myös viime vuosien tuotteena syntynyt erittäin voimakas välityömarkkina, jota edustavat esimerkiksi kaupan ala sekä ravintola-ala. Näissä töissä on jatkuva tarve isolle määrälle ihmisiä, mutta ei ole kykyä tai halua varsinaisesti tarjota kokoaikaista työtä kovinkaan monelle. Näinpä tosiasiallisesti ihmiset, jotka toimivat näillä aloilla, ovat usein siellä enemmän ja vähemmän täydentämässä jotain muuta tukea. Opiskelijat ovat työelämässä näillä aloilla täydentämässä opintotukea jne.

Kun faktat ovat tiedossa niin yleistason tuen heikentäminen johtaa lähes järjestäen siihen, että koulutettua työvoimaa, jotka tarvitsevat ja voivat tehdä täysipäiväistä työtä, ajetaan tekemään töitä näille aloille, jotka eivät faktuaalisesti paranna yhtään hänen asemaansa työmarkkinoilla. Esimerkiksi maisterin tutkinnon tehnyttä ei ole mitään järkeä pitää tienaamassa kaupassa kassatöissä, koska se on inhimillinen kulu ja totaalinen tuhlaus, sillä työ ei vastaa hänen koulutustaan, osaamistaan eikä intressejään. Toisin kuin väitetään niin nykypäivän työssä osaaminen ja osaamisen laatu määrittelevät enemmän kuin se, että olet tehnyt työtä. Useimmilla asiantuntija-aloilla katsotaan aika kieroon tyyppiä, joka on ollut työuransa kaupassa töissä kun ei ole muuta saanut, mutta haluaisi työllistyä kuitenkin asiantuntijatöihin tutkinnon mukaisesti. Kokemuksen laatu ratkaisee työmarkkinoilla huomattavan paljon - ei siis ole yhdentekevää onko kokemuksesi kaupan kassalta vai opettajan sijaisuuksista, jos haluat opettajaksi.

Painostuskeinot johtavat ilman kynsiä ja hampaita siihen, että ihmiset, joiden ei kuulu olla välityömarkkinoilla, menevät sinne. Tämä romuttaa näiden ihmisten henkilökohtaisen talouden JA sen lisäksi se vaikeuttaa oikeasti työllistymistä omaa koulutusta ja osaamista vastaaviin hommiin. Tämä oikeustohallitus tuntee jälleen kerran ainoastaan taloudellisen kannustinloukun asian positiivisessa merkityksessä, mutta se unohtaa tosielämän kannustinloukut, joita ei voi laskea makrotasolla. . Jotta voisin saada viran/tehtävän ihan koulutustani vastaavasta työstä niin minun on pystyttävä sitoutumaan sellaisiin tehtäviin, jotka tukevat tätä tavoitetta. Ensisijaisesti sellaisia ovat lyhyet ja pitkäaikaiset sijaisuudet. Tällainen toiminta edesauttaa merkittävällä tavalla sitä, että voisin työllistyä koulutustani vastaavaan tehtävään. Käytännössä kuitenkin joudun irtisanoutumaan nykyisestä vakipestistäni asiakaspalvelussa, koska
a) en jaksaisi tehdä työtä edes 50 % työajalla ja samalla olla valmiudessa tekemään sijaisuuksia
b) nykyinen työtehtäväni ei edes ajatuksellisella tasolla tule johtamaan siihen, että työllistyisin opettajaksi
c) tutkintoni vaatii täydennystä, jotta olen kattavammin opettajana käytettävissä eli lisää substanssiaineita.

Tällaisessa tilanteessahan tällainen kannustava työttömyysturvan malli kannustaa monia erittäin voimakkaasti pitämään keinolla millä hyvänsä kiinni nykyisestä työstänsä Se ei kuitenkaan tosiasiallisesti tule johtamaan minun kannaltani suotuisaan lopputulokseen. Tällaisiakin loukkuja on olemassa ja oikeiston vastaukset niihin ovat aika sumeita ja epätodellisia.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä Petteri Orpon 100.000 fantasiaan tulee niin edellinen oikeistohallitus ei saanut nostettua työllisyysastetta edes 73%, ja nyt ollaan jo lähellä 75%, ei kestä yhteiskuntarauha kohta enää ja sitten oikeasti katotaan että kuka on kuka jos siihen joudutaan menemään. Nämä eivät ole mitään uhkauksia, kyse on täydestä faktasta, pakko on puolustaa omia oikeuksia.

Jaa meinaat lähteä kadulle riehumaan? Suurin osa vaan napsauttaa Netflixin päälle ja oluen..

Äänestäjät saa sitä mitä tilaa. Kannattiko äänestää oikeistorasisteja?
 
Eilen A-studiossa Li on jälleen asian päällä. Itse olen vuosia ajatellut, että jokaisen ihmisen olisi hyvä kokea elämässään yksi pidempi työttömyysjakso sekä tippua oikeasti näiden viimesijaisten tukien varaan. Olen todennut sivusta seuraten, että ihminen, joka ei tällaista kokemusta saa, elää vuodesta toiseen todella virheellisessä käsityksessä. Oikeiston perusongelma on isossa mittakaavassa itselleni se, että niillä, joilla menee jo valmiiksi ihan aidosti huonosti, ei heillä ole aitoja voimavaroja lähteä taistelemaan. Heistä säästäminen maksaa yhteiskunnalle moninkertaisesti ja se saavutettu säästö ei kompensoi sitä muutamaa ja harvaa, jotka sitten oikeasti nousevat sinne työelämään.

Kannustinloukut ovat tosiasia, mutta oikeiston ensisijainen malli on se, että tukea pienennetään, jolloin työn vastaanottaminen missä tahansa muodossa on kannustavaa. Jos ajatellaan yksinkertaisesti niin jos tuloni ovat 0 niin 4 tunnin sijaisuus opettajana on kannustava, koska se on enemmän kuin 0 €. Isossa kuvassa kyseessä on kuitenkin se, että yhteiskunta ei tule koskaan viimesijaisesti maksamaan 0 €, joten tosiasiallisesti on mahdollista, että tuen pienentäminen ainoastaan kannustavaa odottamaan mehevämpiä työtarjouksia eli kokoaikaista työtä. Työmarkkinoilla on myös viime vuosien tuotteena syntynyt erittäin voimakas välityömarkkina, jota edustavat esimerkiksi kaupan ala sekä ravintola-ala. Näissä töissä on jatkuva tarve isolle määrälle ihmisiä, mutta ei ole kykyä tai halua varsinaisesti tarjota kokoaikaista työtä kovinkaan monelle. Näinpä tosiasiallisesti ihmiset, jotka toimivat näillä aloilla, ovat usein siellä enemmän ja vähemmän täydentämässä jotain muuta tukea. Opiskelijat ovat työelämässä näillä aloilla täydentämässä opintotukea jne.

Kun faktat ovat tiedossa niin yleistason tuen heikentäminen johtaa lähes järjestäen siihen, että koulutettua työvoimaa, jotka tarvitsevat ja voivat tehdä täysipäiväistä työtä, ajetaan tekemään töitä näille aloille, jotka eivät faktuaalisesti paranna yhtään hänen asemaansa työmarkkinoilla. Esimerkiksi maisterin tutkinnon tehnyttä ei ole mitään järkeä pitää tienaamassa kaupassa kassatöissä, koska se on inhimillinen kulu ja totaalinen tuhlaus, sillä työ ei vastaa hänen koulutustaan, osaamistaan eikä intressejään. Toisin kuin väitetään niin nykypäivän työssä osaaminen ja osaamisen laatu määrittelevät enemmän kuin se, että olet tehnyt työtä. Useimmilla asiantuntija-aloilla katsotaan aika kieroon tyyppiä, joka on ollut työuransa kaupassa töissä kun ei ole muuta saanut, mutta haluaisi työllistyä kuitenkin asiantuntijatöihin tutkinnon mukaisesti. Kokemuksen laatu ratkaisee työmarkkinoilla huomattavan paljon - ei siis ole yhdentekevää onko kokemuksesi kaupan kassalta vai opettajan sijaisuuksista, jos haluat opettajaksi.

Painostuskeinot johtavat ilman kynsiä ja hampaita siihen, että ihmiset, joiden ei kuulu olla välityömarkkinoilla, menevät sinne. Tämä romuttaa näiden ihmisten henkilökohtaisen talouden JA sen lisäksi se vaikeuttaa oikeasti työllistymistä omaa koulutusta ja osaamista vastaaviin hommiin. Tämä oikeustohallitus tuntee jälleen kerran ainoastaan taloudellisen kannustinloukun asian positiivisessa merkityksessä, mutta se unohtaa tosielämän kannustinloukut, joita ei voi laskea makrotasolla. . Jotta voisin saada viran/tehtävän ihan koulutustani vastaavasta työstä niin minun on pystyttävä sitoutumaan sellaisiin tehtäviin, jotka tukevat tätä tavoitetta. Ensisijaisesti sellaisia ovat lyhyet ja pitkäaikaiset sijaisuudet. Tällainen toiminta edesauttaa merkittävällä tavalla sitä, että voisin työllistyä koulutustani vastaavaan tehtävään. Käytännössä kuitenkin joudun irtisanoutumaan nykyisestä vakipestistäni asiakaspalvelussa, koska
a) en jaksaisi tehdä työtä edes 50 % työajalla ja samalla olla valmiudessa tekemään sijaisuuksia
b) nykyinen työtehtäväni ei edes ajatuksellisella tasolla tule johtamaan siihen, että työllistyisin opettajaksi
c) tutkintoni vaatii täydennystä, jotta olen kattavammin opettajana käytettävissä eli lisää substanssiaineita.

Tällaisessa tilanteessahan tällainen kannustava työttömyysturvan malli kannustaa monia erittäin voimakkaasti pitämään keinolla millä hyvänsä kiinni nykyisestä työstänsä Se ei kuitenkaan tosiasiallisesti tule johtamaan minun kannaltani suotuisaan lopputulokseen. Tällaisiakin loukkuja on olemassa ja oikeiston vastaukset niihin ovat aika sumeita ja epätodellisia.
Hyviä huomioita. Väitän että työttömyyden aiheuttamaa rasitusta ihmisen psyykeelle on mahdoton tai hyvin vaikea kuvitella, jos ei ole kokenut työttömyyttä. Siis sellaista työttömyyttä, joka ei ratkea kuukaudessa, kun headhunter laittaa viestiä LinkedInissä.

Työttömänä ollessa käy ikään kuin taistelua, jossa mieltä vedetään samaan aikaan kahteen eri suuntaan. Pitää jatkuvasti päivä päivältä oppia paremmaksi työnhakijaksi tarkastelemalla työnhakunsa tuloksia ja palautetta (jos sellaista saa), päivittää hakemuksia ja tapoja tavoin joita ei aluksi olisi osannut ajatella, kriittisesti tarkastella ajankäyttöä ja tehostaa sitä – ja samalla taistella henkisesti päivä päivältä vastaan sitä tunnetta, joka hylkäys hylkäykseltä työttömyyden pidentyessä kasvaa. Eli siis olla samalla paras ja tehokkain versio itsestään, kun henkinen puoli yrittää jatkuvasti laittaa kampoihin ja tehdä sinusta huonoimman itsesi.

Moni työttömyydestä vähättelevästi puhuva ei ole ollut työtön tai sitten on saanut vaikka kymmenestä hakemuksesta kuuteen vastauksen ja kahden kohdalla kutsun haastatteluun. Sen perusteella ei ole ihmekään, jos työttömyys ei tunnu yhtä kamalalta, vaikka häiritsee se silti. Myös joidenkin poliitikkojen puhetapa kuulostaa siltä, että työttömyys ratkeaa sillä, kunhan työtön vaan tajuaa ottaa vastaan työtä. Kuitenkin yhteiskunnassa työttömiltä edellytetään täysin virheettömiä ja erottuvia hakemuksia samalla kun useat työpaikkailmoitukset vilisevät kliseitä ja oikein huutavat että "ei me paljoo vaivaa nähty, mutta valitetaan silti työvoimapulasta".

Noh onneksi oma työttömyys on jo kaukana. Toivottavasti ei tule uudelleen kohdalle.
 
Suora rahanjako säppiin tykkänään ja Valtion Ruokakonttorista voivat työttömät hakea viikoittaiset ruokakassit, tämä aktivoi liikkeelle myös tai sitten voi laittaa vyötä kireemmälle. Sekä asumiset soluasuntoihin. Lisäksi veteen kuukausittainen kiintiö kulutukselle ja sähköön esim 2kWh päivä rajoitus, nettikatko klo 22-08.


Mikäli ei miellytä rajoitukset, tähän on ratkaisu eli kustannukset omasta taskusta tai sitten menee töihin tai opiskelemaan tutkintoon johtavaan koulutukseen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 240
Viestejä
4 579 366
Jäsenet
75 377
Uusin jäsen
Hannes7

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom