Firman liikevaihdosta ne palkat maksetaan eli firman tuloksesta ne ainakin on pois. Se on sitten vaikea sanoa, siirtääkö se firma ne asiakkaiden hintoihin ja vähentääkö se myyntiä kuinka paljon, joka heikentää tulosta ja ehkä lisää naapurikorjaamon myyntiä. Mistä se sitten on pois jos tulos laskee? Ehkä vähennetään investointeja, ei palkata lisää korjaajia ja kasvattaa toimintaa, omistaja ei voi nostaa osinkoja. Jos kysyntä laskee niin pitääkö antaa potkut yhdelle vai ei?
Äläs laita sanoja toisten suuhun, kiitos.
Juups. Se, että AY-liike on mielestäsi ollut hyödyllinen 60-luvulla ei tarkoita että se on sitä nyt ja tässä asiassa. Se, että AY-liikettä tarvittiin kymmeniä vuosia sitten ei tarkoita, että sitä tarvittaisiin samalla tavalla nyt.
Työntekijöiden oloja parannetaan ja ennen kaikkea turvataan myös lainsäädännöllä eduskunnan toimesta, joka on - toisin kuin AY-mafiat - demokraattisesti valittu toimielin. Ja laki kohtelee eri työntekijöitä paljon tasavertaisemmin kuin AY-liitto, joka yhdellä alalla saa helposti koko kansantalouden polvilleen ja toisella alalla ketään ei voisi vähempää kiinnostaa. Vahva AY-liitto voi olla sille yhdelle duunariporukalle tosi kiva asia, mutta kansantalouden näkökulmasta se voi olla vääristävä, haitallinen ja jopa vaarallinen. Siksi olen hyvilläni kun järjestäytymisaste Suomessakin laskee.