- Liittynyt
- 23.10.2016
- Viestejä
- 2 556
Se on heidän valinta. Joukko Irtisanoutuminen varmasti tulee helpottamaan tilannetta.Paskiaiset on liian tunnollisia ja eivät halua tappaa ihmisiä. Mielummin tekevät ylitöitä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Se on heidän valinta. Joukko Irtisanoutuminen varmasti tulee helpottamaan tilannetta.Paskiaiset on liian tunnollisia ja eivät halua tappaa ihmisiä. Mielummin tekevät ylitöitä.
Tää on kyllä ihan oikeasti asia, mitä olen itsekin miettinyt. Mutta sorrun myös itsekin siihen, että jos vaikka kaupungin kaikki ambulanssit on kiinni tehtävällä ja minulle on tulossa x-tehtävä, niin kiirehdin sen loppuun ja lähden viereiselle elvytykselle tai liikenneonnettomuudelle. Oikeasti se ei ole minun vika, että Suomen toisiksi suurimmassa kaupungissa on yöllä 5 ambulanssia ja ne ei riitä.Eikö hoitajat voi tehdä normaalitahtiin töitä, kun valittavat liian kovaa kiirettä? Tuskimpa hoitajat saisi kenkää sen takia, jos lopettaisivat kiirehtimisen.
Toivotaan että se herättelee päättäjät lopulta tekemään oikeita valintoja.Se on heidän valinta. Joukko Irtisanoutuminen varmasti tulee helpottamaan tilannetta.
Itsekin välillä hiukan hätäisesti äksännyt tuollaisessa tilanteessa. Hyvin voisi ilmoittaa kenttäjohtoon, että tämä jää nyt kesken ja joku muu tulee jatkamaan kun ehtii.Tää on kyllä ihan oikeasti asia, mitä olen itsekin miettinyt. Mutta sorrun myös itsekin siihen, että jos vaikka kaupungin kaikki ambulanssit on kiinni tehtävällä ja minulle on tulossa x-tehtävä, niin kiirehdin sen loppuun ja lähden viereiselle elvytykselle tai liikenneonnettomuudelle. Oikeasti se ei ole minun vika, että Suomen toisiksi suurimmassa kaupungissa on yöllä 5 ambulanssia ja ne ei riitä.
Ei kun ei ole tarpeeksi, koko ajanhan siellä on ollut kovaa työvoimapulaa. Eikä hekään voi nostaa liksoja, kun he on kuitenkin alihankkija ja pitää niissä raameissa toimia, missä ne sopimukset on.Sinne Uuteenkaupunkiin on kaiketi ollut tulijoita tuolla palkalla. Omalla työpaikalla tilanne on se, että toissapäivänä nyt kroonisen työntekijätilanteen seurauksen lanseerattiin rekrytointipalkkio uusista työntekijöistä. Itsekin olin perjantaina tekemässä ylimääräisen vuoron, tai olisi jäänyt TT-kuvaukset tekemättä koko sairaalassa. Näihin ylimääräisiin vuoroihin on nyt korotettu kutsurahaa 2,5 kertaiseksi aikaisemmasta. Siltikään työnantaja ei ole halukas korottamaan maan alhaisimpia varsinaisia palkkoja, vaan tällaisilla kikoilla yritetään vetää. Minusta aivan älyttömän lyhytnäköistä touhua.
Joo noi Uudenkaupungin hommat on kyllä huonosti palkattuja ja puuduttavia hommia.Ei kun ei ole tarpeeksi, koko ajanhan siellä on ollut kovaa työvoimapulaa. Eikä hekään voi nostaa liksoja, kun he on kuitenkin alihankkija ja pitää niissä raameissa toimia, missä ne sopimukset on.
Ok. Kuvittelisin, ettei tuolla tehtaalla työntekijöitä kuitenkaan hirveästi paina henkisesti se, ettei pystytä tekemään ihan niin monta autoa kuin työnantaja toivoisi voitavan, jos työntekijöitä olisi enemmän. Hoitotyössä kuitenkin kalvaa se, ettei pysty tekemään työtään siinä ajassa, kuin on työajaksi sovittu. Ylityöt on lähes pakko ja ainoa moodi, jolla homma pysyy edes jotenkuten hanskassa. On äärimmäisen kuormittavaa vain kävellä pois ja jättää ihmiset hätänsä kanssa, kun mulla nyt loppui työt.Ei kun ei ole tarpeeksi, koko ajanhan siellä on ollut kovaa työvoimapulaa. Eikä hekään voi nostaa liksoja, kun he on kuitenkin alihankkija ja pitää niissä raameissa toimia, missä ne sopimukset on.
Liukuhihna työ on pakkotahtista anyway, painaa se henkisesti tai ei. Itselläni siitä ei tosin ole kokemusta ja hoitoalastakin vain usean vuosikymmenen takaa (silloin työ sen ajan b-mielisairaalassa oli kyllä leppoisaa, mutta olen kyllä käsittänyt, että nykyisin hoitoalalla kaikki on toisin).Ok. Kuvittelisin, ettei tuolla tehtaalla työntekijöitä kuitenkaan hirveästi paina henkisesti se, ettei pystytä tekemään ihan niin monta autoa kuin työnantaja toivoisi voitavan, jos työntekijöitä olisi enemmän. Hoitotyössä kuitenkin kalvaa se, ettei pysty tekemään työtään siinä ajassa, kuin on työajaksi sovittu. Ylityöt on lähes pakko ja ainoa moodi, jolla homma pysyy edes jotenkuten hanskassa. On äärimmäisen kuormittavaa vain kävellä pois ja jättää ihmiset hätänsä kanssa, kun mulla nyt loppui työt.
Monelle ei ole vain itsestään selvää turpeen merkitys huoltovarmuuden kannalta. Nykyään turpeen käyttö vähenee ja soiden ylläpidosta tulee koko ajan vähemmän kannattavaa, mutta turvetuotantoa ei voida kuitenkaan ajaa alas.Turve taas lienee ihan itsestäänselvyys ihan kaikille.
Tämä kyllä kaipaisi enemmän huomiota myös päättäjätasolla. Suurin syy taitaa olla siinä, että esimerkiksi Ruotsi vetää pääomaa ja yrityksiä puoleensa paremmin kuin Suomi. Ruotsissa 20% tasavero ansiotuloverotuksessa ja poistivat jopa sen 5% kateusveronkin hyvätuloisilta. Suomi taas on progressiivisuudellaan aivan äärilaitaa verotuksessa.Osaatko sanoa, kuinka on mahdollista, että Norja, Ruotsi ja Tanska voivat maksaa paljon korkeampaa palkkaa hoitoalan työntekijöille ilman merkittävästi korkeampaa veroastetta? Ettei kysymys vain olisikaan valinnoista, mihin rahat halutaan laittaa.
Niin, täällä esitetään hoitoalan kokonaispalkka todisteena siitä, että hoitoalan palkkaus on hyvä. Monella muulla alalla ja tehtävissä siihen palkkaan ja yli pääsee ihan päivätöissä, kuten itsekin.
Enkä väittänyt missään, että hoitoalan palkka on alin mahdollinen, sen keksit ihan omasta päästäsi.
Tuo on täyttä huuhaata. Ruotsin tuloveroprogressio kulkee välillä 0-22-45,8, joskin käyrä on Suomea loivempi.Ruotsissa 20% tasavero ansiotuloverotuksessa
No tähän en ole ottanut mitään kantaa, ainoa kannanottoni (asian rahoittamismekanismien lisäksi) on ollut se, että tuntuvia lisiä tarjoavien työvuorojen tekijöitä löytyy ilman että heidän on pakko niitä tehdä. Sinä olet väittänyt että noita on pakko tehdä jotta pärjää taloudellisesti - mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan tässä kontekstissa.
Jos selittäisit mitä tuo taloudellisesti pärjääminen tarkoittaa niin se vähentäisi sekaannusta, mutta tällä hetkellä oletan että alle tämän pärjää taloudellisesti -tason (jonka sinä olet asettanut hoitoalan normaalipalkaksi ilman mitään lisiä) ei voi enää elättää itseään. Käytännössä siis näillä ihmisillä ei riitä palkka pakollisiin menoihin.
Tämä ei nyt liity hoitoalaan. Pääosin ihan kaikkien alojen työntekijöiden, ja yrittäjienkin, asunto-, auto- ja opintolainat on mitoitettu niin, että jos palkasta otetaan kolmannes pois, niin aika monella jää lainat maksamatta.Jos nykyisestä hoitoalan palkasta otetaan kolmannes pois, niin aika monella jää lainat maksamatta.
Pärjääminen on toki suhteellista, mutta kun ajatellaan että suurin osa hoitajista on yli 36- ylöspäin ja perheellisiä, niin siihen voidaan suhteuttaa. Eli kun itse opiskeluaikoina teit jotakin työtä öisin, niin olit aika erilaisessa tilanteessa kuin suurin osa hoitajista.
Tämä on monessa paikkaa melko vaikeaa ja nykyisin kun tilanne kiristyy ja kyttäys lisääntyy, niin paikoin jopa "mahdotonta". Esim. lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidossa pomo alkoi omatoimisesti lisäilemään hoitajien kalentereihin asiakkaita, "kun siellä oli tilaa". Todellisuudessa tuo tila oli sitä, että siihen oli suunniteltu jotain muuta toimintaa, kirjaamista, asioiden selvittelyä tai muuta vastaavaa. Ja kun se uusi asiakas on hoitajalle osoitettu, niin sen jälkeen se hoitaja on siitä asiakkaasta vastuussa.Eikö hoitajat voi tehdä normaalitahtiin töitä, kun valittavat liian kovaa kiirettä? Tuskimpa hoitajat saisi kenkää sen takia, jos lopettaisivat kiirehtimisen.
Pärjääminen on toki suhteellista, mutta kun ajatellaan että suurin osa hoitajista on yli 36- ylöspäin ja perheellisiä, niin siihen voidaan suhteuttaa. Eli kun itse opiskeluaikoina teit jotakin työtä öisin, niin olit aika erilaisessa tilanteessa kuin suurin osa hoitajista.
”Jollekin tunnekylmälle ihmiselle tuon suhteen katkaiseminen varmaan olisikin yhtä helppoa, kuin tehtaalla jonkin tuotteen X valmistamisen keskeyttäminen.”Tämä on monessa paikkaa melko vaikeaa ja nykyisin kun tilanne kiristyy ja kyttäys lisääntyy, niin paikoin jopa "mahdotonta". Esim. lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoissairaanhoidossa pomo alkoi omatoimisesti lisäilemään hoitajien kalentereihin asiakkaita, "kun siellä oli tilaa". Todellisuudessa tuo tila oli sitä, että siihen oli suunniteltu jotain muuta toimintaa, kirjaamista, asioiden selvittelyä tai muuta vastaavaa. Ja kun se uusi asiakas on hoitajalle osoitettu, niin sen jälkeen se hoitaja on siitä asiakkaasta vastuussa.
Lisäksi olemassaolevien asiakkaiden tilanne voi yhtäkkiä huonontua ja tarvitsevat tiheämmin käyntejä. Mutta kun kalenterit on tuupattu täyteen, niin liikkumavaraa tilanteen huononemiselle ei normaalin työajan puitteissa ole. Minullakin oli kymmeniä asiakkaita kalenterissa, jotka tapauksesta riippuen kävivät 1-4krt/kk vastaanottokäynneillä. Lisäksi itse kuljin arviokäyntejä ja verkostopalavereja pitkin alueita useastikin viikossa. Tilanteen ei paljoa tarvitse kriisiytyä, niin työssä tulee helvetillinen kiire ja kalenterista on vaikea löytää aikaa asiakkaille. Pitäisikö pahimmillaan vuosia lapsen/nuoren hoidossa mukana olleen hoitajan siinä vaiheessa vain todeta, että "sori, nyt kävi näin" ja olla antamatta aikaa? Kenelle tuo asiakas osoitettaisiin siitä eteenpäin, kun kenelläkään ei ole tilaa? Jätetään hoitamatta? Jollekin tunnekylmälle ihmiselle tuon suhteen katkaiseminen varmaan olisikin yhtä helppoa, kuin tehtaalla jonkin tuotteen X valmistamisen keskeyttäminen. Kenen luulet päätyvän käräjille siinä vaiheessa, kun tuo lapsi/nuori tappaa itsensä? Sinne kun joutuu kuulusteltavaksi paljon vähemmästäkin ja harva siihen haluaa aikaansa käyttää. Lisäksi asiasta tulisi ties mitä selvityksiä ja varoituksia kuultavaksi. Tästä ilosta toki maksettiin se 2500e/kk. Eli aika kaukana nuista 3800e massimiehistä, mistä lehdissä saa lukea.
Meillä hoitajien kesken oli aina kova kisa siitä, että kuka osaa pysyä hiljaa pisimpään. Suun avaaminen arviopalavereissa (joita oli 2x viikossa) tarkoitti sitä, että kalenteriin tuli lisää asiakkaita hoidettavaksi.
Myös lakkoilemalla voi tehdä määrätietoista urakehitystä.Noniin, eli olemme jälleen samaa mieltä: ihmiset voivat elintasonsa parantamiseksi haluta tehdä raskaampia töitä - olivat ne sitten yövuoroja, varallaoloa, ylitöitä tai mitä ikinä - ihan omista lähtökohdistaan. Perheelliset tekevät näitä koska tarvitsevat rahaa. Itse tein näitä koska halusin enemmän palkkaa, ja nykyään edelleen teen määrätietoista urakehitystä ainakin osittain samasta syystä eli paremman palkan ja kiinnostavampien tehtävien perässä.
Noniin, eli olemme jälleen samaa mieltä: ihmiset voivat elintasonsa parantamiseksi haluta tehdä raskaampia töitä - olivat ne sitten yövuoroja, varallaoloa, ylitöitä tai mitä ikinä - ihan omista lähtökohdistaan. Perheelliset tekevät näitä koska tarvitsevat rahaa. Itse tein näitä koska halusin enemmän palkkaa, ja nykyään edelleen teen määrätietoista urakehitystä ainakin osittain samasta syystä eli paremman palkan ja kiinnostavampien tehtävien perässä.
Seuraava isompi lama kun tulee, ja muilla aloilla irtisanotaan massiivisesti, saa hoitoala taas paluumuuttajia, sanoisi kyynikko tuohon.Niin, ja nyt ne perheelliset vaihtavat alaa/tehtäviä, koska saman palkan saa muualta ilman, että tekee sitä vuorotyötä. Uusia ei saada tilalle.
Jos palkka ei mielestäsi ole houkutteleva tekijä, niin miten ajattelit saada ihmisiä takaisin alalle.
Tuossa on otettu liikaa velkaa kuten nykyään on tapana,kämppä ja sisustus pitää olla viimeisen päälle, premium auto pihassa vaikka ei oikeasti ole varaa..Tämä ei nyt liity hoitoalaan. Pääosin ihan kaikkien alojen työntekijöiden, ja yrittäjienkin, asunto-, auto- ja opintolainat on mitoitettu niin, että jos palkasta otetaan kolmannes pois, niin aika monella jää lainat maksamatta.
Niin, ja nyt ne perheelliset vaihtavat alaa/tehtäviä, koska saman palkan saa muualta ilman, että tekee sitä vuorotyötä. Uusia ei saada tilalle.
Jos palkka ei mielestäsi ole houkutteleva tekijä, niin miten ajattelit saada ihmisiä takaisin alalle.
Sosiaalinen media ja sen tuoma paine varmaan ajaa varsinkin nuoret aikuiset tähän. Onneksi tilanteeseen ollaan heräämässä ja lainakatot tulevat vastaan (vaikka nekin ovat aika korkealla).Tuossa on otettu liikaa velkaa kuten nykyään on tapana,kämppä ja sisustus pitää olla viimeisen päälle, premium auto pihassa vaikka ei oikeasti ole varaa..
Palkkahan nimenomaan on kaikista houkuttelevin tekijä töissä - eihän kukaan tekisi töitä ilman palkkaa, ja ehdotinkin jo tuossa aiemmin että tämän voi tehdä täysin kustannusneutraalisti yksinkertaisesti vähentämällä julkisen terveydenhuollon kattavuutta ja nostamalla jäljelle jäävien hemmojen palkkaa.
Helppohan tämä on ratkaista katsomalla kuinka paljon valtion budjetissa on rahaa käytettäväksi terveydenhuoltoon ja katsotaan kuinka iso osa tuosta menisi henkilöstökuluihin. Sitten vaan lukitaan tämä summa ja käytetään se hoitajien henkilöstökuluihin riippumatta työntekijöiden määrästä - ennen pitkää järjestelmä löytää tasapainon jossa tarpeeksi porukkaa irtisanoutuu jotta palkat asettuvat tarpeeksi korkealle. Tällöin nähdään minkälaiseen terveydenhuoltoon meillä on varaa ja thats it.
Vaihtoehtoisesti voidaan ennalta määrätä tuo haluttu palkkataso, jonka jälkeen annetaan kenkää kaikille hoitajille ja laitetaan jäljelle jäävät paikat uudelleen hakuun. Tällöin järjestelmään palkataan takaisin pätevin osuus hoitajista joilla tuo sama budjetti täyttyy.
Edit: Nimimerkillä kerran omassa työhistoriassa tuollainen paikkojen uudelleenhaku on järjestetty.
Niin, mitkä osat terveydenhuollosta jätetään tekemättä ja millä perusteella? Se pitää ensi tietää.
Ihmettelen tätä ihmisten vuorotyö vinkua, että se on raskasta. Miksi pitää mennä alalle, jos ei vuorotyöt kiinosta?
Varmaan kaiken voi ajaa tuonkin trollin puolesta alas, mikä ei omaa napaa koske. Yhteiskunta -sanan ’yhteis’ osa jää näiltä oman elämän sankareilta aika usein huomiotta.Niin, mitkä osat terveydenhuollosta jätetään tekemättä ja millä perusteella? Se pitää ensi tietää.
Varmaan kaiken voi ajaa tuonkin trollin puolesta alas, mikä ei omaa napaa koske.
jep. Ihan ok asettaa tuon ylittäville tuloille vaikka 90% veroaste. Ei niitä kukaan tarvitse pärjäämiseen.
Yhteiskunta -sanan ’yhteis’ osa jää näiltä oman elämän sankareilta aika usein huomiotta.
Mistä minä tietäisin? En ole alan ammattilainen. Todellisuus nyt kuitenkin on se, että Suomella on rajallinen budjetti eikä sillä välttämättä saa kaikkea.
Häh, eikö 16 euron tuntipalkalla muka pärjääkkään hyvin?Trolli.. hmm? Itse ehdotit tässä threadissa 90% veroastetta yli 16 euron tuntipalkalle.
GDP nousee onneksi kivasti hoitajien palkankorjauksen myötä.Aina voi toivoa että saamme aikaan tarpeeksi talouskasvua
Ei. Aina on kuitenkin ne lait jotka vaatii turvaaman potilasturvallisuutta. Jonkin verran kirjailen nykyään näitä "ei ole voitu toteuttaa henkilöstövajeesta johtuen" kirjauksia, mutta silti kaikki työt eivät ole sellaisia. Paljon on toki hoitotyössä jonka voi vaan jättää seuraaville eikä se jää kummittelemaan, joten siinä mielessä kiva työ verrattuna esim. lääkäreille jotka usein joutuvat kohtaamaan kaikki tekemättä jätetyt työt vapaiden/loman jälkeen.Eikö hoitajat voi tehdä normaalitahtiin töitä, kun valittavat liian kovaa kiirettä? Tuskimpa hoitajat saisi kenkää sen takia, jos lopettaisivat kiirehtimisen.
Moikka täältä yövuorosta. Oon just keikkapaikassa valvomassa, koska kukaan talon omasta väestä ei halua öitä tehdä. Kävin laskemassa, että 11 vakkaria on listoilla ja ainoastaan yksi haluaa tehdä öitä. Loput ovat sitten pyytäneet vapautusta noista ja muutama on kuulemma hakenut ihan lääkäriltä lapun, joka kieltää valvomiset.Kaikki tutut hoitajat rohmuaa noita vihaamiasi vuoroja. Yövuoroista varsinkin tykkäävät, silloin kun on yleensä vielä rennompaa.
Samaa itsekin miettinyt. Itse konsulttina teen hommia ja paljon asiakkaiden kanssa tekemisissä. Itsellä on työkuorma kasvanut lähivuosina ja samoin tuntuu asiakkaidenkin päässä.On kyllä kumma tilanne, mitä itse seurannut tilannetta. Kaikilla yrityksestä riippumatta tuntuu olevan niin kiire, ettei kukaan ehdi tehdä enää mitään. Ja oli asia melkein mikä tahansa, sitä saa 2-3 kertaan tiedustella ennen kuin otetaan työn alle.
Outo näkemys. Itse tein opiskelujen loppupuolella 2 vuotta aikalailla täysipäiväisesti hommia teleoperaattorin tietoverkkojen valvontaelimessä ja tuolla kautta linjan suosituimpia vuoroja olivat lauantain ja sunnuntain väliset yövuorot sekä kaiken maailman juhlapyhät. Ja miksipä eivät olisi kun rahaa tulee samasta työstä enemmän.
Itse pystyn hyvin samaistumaan tuohon sähköpostitulvaan. Itsellenikin jää posteja lukematta. Toki pyrin siihen, että katson lähettäjän, otsikon ja ensimmäisen rivin perusteella, onko itselleni tarpeen reagoida postiin, vai onko se lähetetty minulle vain nice-to-knowna. On kyllä nykyään yksi syöpä tuo sähköposti ja varsinkin henkilöt, jotka käyttää reply all tai sitten postia lähettäessään oikein miettivät että hmm. laitetaan tälle ja tälle ja vielä tällekin henkilölle varmuuden vuoksi.Poliisi | Rikosylikonstaapeli jätti satoja sähköposteja lukematta, eikä häntä saanut kiinni puhelimellakaan – Oikeudessa syy löytyikin työnantajasta
Keskusrikospoliisin dna-lausunnot hautautuivat lukematta jääneisiin sähköposteihin, ja rikostutkinnat seisoivat. Hallinto-oikeuden mukaan suurin syy laiminlyöntiin oli kohtuuton työkuorma Itä-Uudenmaan poliisissa.www.hs.fi
Tuo oli kyllä ihan hyvä lopputulema, että tilanne katsottiin työnantajan virheeksi, koska eivät olleet järjestäneet tarpeeksi resursseja työn tekemiseen.
On kyllä kumma tilanne, mitä itse seurannut tilannetta. Kaikilla yrityksestä riippumatta tuntuu olevan niin kiire, ettei kukaan ehdi tehdä enää mitään. Ja oli asia melkein mikä tahansa, sitä saa 2-3 kertaan tiedustella ennen kuin otetaan työn alle.
Eli kyllä nuo yöt varsinkin nykyään tuntuu olevan aika hyljeksittyjä vuoroja. Pyhien kanssa mennään vähän siinä ja siinä. Joskus näihin on kamala kaipuu kaikilla, joskus taas kukaan ei halua tehdä niitä.
Pakkoeutanasialaki vanhuksille, köyhille ja sairaille tarvinnee ainakin pari perskekohallituskautta. Mitä ajattelit että sillä välin tulisi tehdä?Toivottavasti eutanasian kannatus tekee lähivuosina kannatuksellaan "natot" ja pomppaa sellaisiin lukeemiin että kd:kin taipuu kannattamaan.
Tänä vuonna sodan päättymisestä tulee 77vuotta kuluneeksi ja se alkaakin olla miehen odotettu elinikä. Suuret ikäryhmät tulevat seuraavan 15-20vuoden aikana nostamaan näitä tarpeita. Onneksi naisten pidempi elinikä madaltaa tuota käppyrää jonkin verran, mutta pidentää sitten sen kestoa.
Eivät nykyiset resurssit esitetyillä palkankorotusmielekkyyksillä ole mikään ratkaisu tuohon ongelmaan. Muita toimenpiteitä työnmielekkyyteen tarvitaan jotta hoitajan määrää saadaan lisättyä (eikä eutanasia ole ratkaisu, mutta tarpeelliseen saumaan se kyllä nyt tulisi).
En halua. Mitä jos vastaisit itse kysymykseen.Miksi haluat vanhusten ja sairaiden kärsivän? Todella moni haluaisi eutanasian.
Todella kylmäävää tarjota eutanasiaa lääkkeeksi. Sairaat pitää hoitaa, eikä tappaa.Miksi haluat vanhusten ja sairaiden kärsivän? Todella moni haluaisi eutanasian.
Jos potilas itse haluaa eutanasiaa, niin ei kai siinä mitään väärin ole.Todella kylmäävää tarjota eutanasiaa lääkkeeksi. Sairaat pitää hoitaa, eikä tappaa.
Eikä sairaat halua eutanasiaa, vaan tulla terveiksi. Ja vaikka kaikki sairaat ei parane, voi sen sairauden kanssa elää mielekästä elämää ja kipuihin on saatavilla erilaisia lääkkeitä kivun lievitykseen.
Lisäksi muistan lukeneeni että Hollannissa vanhukset pelkäävät eutanasiaa. Näitä tapauksia on ollut jossa potilas tapetaan omaisten toiveesta vastoin omaa tahtoa.
Voisinkin kysyä vastaavasti miksi kannatat ihmisvihamielistä kuoleman kulttuuria?
Niin, no Suomessa tehdään töitä itsemurhien vähentämiseen, niin näen eutanasia sotivan tätä ajatusta vastaan. Lisäksi pelkään eutanasian laillistamisen johtavan siihen että sitä aletaan "tarjoamaan lääkkeeksi".Jos potilas itse haluaa eutanasiaa, niin ei kai siinä mitään väärin ole.
En tiedä, millainen on tulojakauma tuolla Italiassa, jossa sairaanhoitajat ovat köyhyysrajalla. Suomessa sairaanhoitajat eivät ole lähellekkään köyhyysrajaa, kun kuuluvat selkeästi keskiluokkaan. Vuorotyötä tekevät sairaanhoitajat kuuluvat jopa ylempään keskiluokkaan.Hoitajien palkkauksesta muutamassa muussa maassa kirjoittaa Uuden Suomen ulkomaantoimittajat.
Hoitajien palkkaus puhuttaa myös maailmalla: Köyhyysraja uhkaa
Hoitajien palkkaus ja töissä jaksaminen puhuttavat ympäri maailmaa. Hoitajapulaa yritetään ratkoa muun muassa rekrytoimalla hoitajia muista maista sekä hoitotyötä välittävien mobiilisovellusten avulla.www.uusisuomi.fi
Nyt pitäisi sitten vain löytää keinoja, millä pitää työntekijät ja saada nuoret innostumaan ylemmän keskiluokan elämästä hoitoalalla. Jostain syystä se ei tunnu onnistuvan nykyisillä keinoilla.En tiedä, millainen on tulojakauma tuolla Italiassa, jossa sairaanhoitajat ovat köyhyysrajalla. Suomessa sairaanhoitajat eivät ole lähellekkään köyhyysrajaa, kun kuuluvat selkeästi keskiluokkaan. Vuorotyötä tekevät sairaanhoitajat kuuluvat jopa ylempään keskiluokkaan.