- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 1 533
Etsiköön yhteiskunta pätevät ja halvat orjat muualta. Hyvä idea vaihtaa viimein alaa kun kaikki sitä aina hoitajille toitottavat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Näin se tulee käymään monella muullakin alalla lähivuosina, ei pelkästään hoitajien aloilla.Etsiköön yhteiskunta pätevät ja halvat orjat muualta. Hyvä idea vaihtaa viimein alaa kun kaikki sitä aina hoitajille toitottavat.
Lakkokassaa täytyy säästellä joukkoirtisanoutumisia varten, liittohan tulee todennäköisesti maksamaan karenssiajan palkan jos siihen päädytään.Siinä ei taida vastuuministerillä olla paljon muutakaan vaihtoehtohtoa, kun on tuo ministerivastuulaki. Lisäksi Valviran ylijohtajan kanta niskassa painolastina.
Sitä en ymmärrä, miksi lain eteneminen sai Tehyn ja SuPerin heti perääntymään jo näin ennen huomista sovittelulautakunnan kokousta. Eikö lakkokassa sitten kuitenkaan olisi riittämässä?
Jos vastuuministeri haluaa alkaa työmarkkinaosapuoleksi niin yhtä hyvin sieltä olis voinut lähteä poliittisesti hakemaan rahoitusta korotuksille. Täytyy vaan toivoa, että mahdollisimman monella on pokkaa lähteä joukkoirtisanoutumiseen mukaan. Toki kuten Asmola sanoi niin kyllähän siinä jää sitten mahdollisuus tehdä vaikka nykyisiä omia tehtäviään rekryfirman kautta tuplapalkalla.Siinä ei taida vastuuministerillä olla paljon muutakaan vaihtoehtohtoa, kun on tuo ministerivastuulaki. Lisäksi Valviran ylijohtajan kanta niskassa painolastina.
Sitä en ymmärrä, miksi lain eteneminen sai Tehyn ja SuPerin heti perääntymään jo näin ennen huomista sovittelulautakunnan kokousta. Eikö lakkokassa sitten kuitenkaan olisi riittämässä?
Tuskin haluaa. Hän on kuitenkin demari, ja vielä entinen SKP:lainen. Mutta tekee sen mikä vastuuministerin on tehtävä.Jos vastuuministeri haluaa alkaa työmarkkinaosapuoleksi niin yhtä hyvin sieltä olis voinut lähteä poliittisesti hakemaan rahoitusta korotuksille. Täytyy vaan toivoa, että mahdollisimman monella on pokkaa lähteä joukkoirtisanoutumiseen mukaan. Toki kuten Asmola sanoi niin kyllähän siinä jää sitten mahdollisuus tehdä vaikka nykyisiä omia tehtäviään rekryfirman kautta tuplapalkalla.
Siis halusi ja alkoi ja valitsi KT:n puolen.Tuskin haluaa. Hän on kuitenkin demari, ja vielä entinen SKP:lainen. Mutta tekee sen mikä vastuuministerin on tehtävä.
Maailma ei ole noin mustavalkoinen. Väittäisin jopa, että Tehyn ja SuPerin johto tiesivät jo etukäteen, että näin siinä käy, mutta ajattelivat sen olevan vaikeinta juuri demareille ja vassareille.Siis halusi ja alkoi ja valitsi KT:n puolen.
Voisin kuvitella että usealle se Prisma voi olla nykyisessä hoitajatilanteessa se houkuttavampi vaihtoehto, ihan oikeasti. Toisaalta, jatkossa julkisen hoitoja saatetaan joutua ohjaamaan myös yksityiselle, joten ehkä siellä työntekijätarve lisääntyy. Se mikä tässä tilanteessa olisi väärä ratkaisu on tyytyä tilanteeseen, ei ketään saisi orjuuttaa työntekoon.Hehheh, mitenköhän asunto- ja autolainat päällä olevat perheelliset hoitajat ottaa yhtäkkiä lipputilin? Mihis ne menee sitten? Prismaan hyllyttään vai mihin? Onkohan se sitten parempi vaihtoehto
Mukavaa, että joillekin tämä on myös hauskaa.Hehheh, mitenköhän asunto- ja autolainat päällä olevat perheelliset hoitajat ottaa yhtäkkiä lipputilin? Mihis ne menee sitten? Prismaan hyllyttään vai mihin? Onkohan se sitten parempi vaihtoehto
Vaikea kyllä uskoa että lähteminen on todellisuutta eikä vain uhkailua. Mainitsemiisi paikkoihin osa varmaan voi päätyäkin jollain aikavälillä, mutta suurin osa taatusti putoaisi tyhjän päälle…Mukavaa, että joillekin tämä on myös hauskaa.
Mutta osa työllistyy yksityiselle, osa tekee rekryfirman kautta vanhaa hommaansa ja osa ei varmaan ikinä irtisanoudu. Sitten jotain pienempiä osuuksia siirtyy ulkomaille, vaihtaa alaa tai jää kotiin jos sattuu olemaan rikas puoliso ja mitä näitä nyt sitten on vaihtoehtoja. Saattaapa osa päätyä opiskelemaankin.
Jos tuo lopputilin ottajien määrä alkaa ylittämään 20-30% niin sairaaloiden toimintoja taitaa olla lähes mahdotonta pyörittää ja uskon sen kyllä ylittyvän ihan reippaasti. Eri asia sitten kiinnostuuko siitä enää kukaan, kun se ei ole lakkoilevien hoitajalusmujen vika. Sitten ei vaan enää ole väkeä ja voidaan laittaa vitusti henkseleitä listalle missä luetellaan julkisen terveydenhuollon järjestämät palvelut.
EDIT: Vuonna 2007 eri yksiköiden henkilöstöstä yliopistosairaaloissa 70-100% oli lähdössä. Ja nuo on niitä paikkoja, missä on sitoutunutta ja erikoisosaamista omaavaa väkeä töissä. E2: Linkki unohtui Sairaanhoitopiirit: Potilaita kuolee jo tunneissa
Joo vaikea on mennä sanomaan varmaksi miten käy. Toivon kuitenkin, että löytyy rohkeutta hoitajilta, jotta saadaan riittävä paine.Vaikea kyllä uskoa että lähteminen on todellisuutta eikä vain uhkailua. Mainitsemiisi paikkoihin osa varmaan voi päätyäkin jollain aikavälillä, mutta suurin osa taatusti putoaisi tyhjän päälle…
Liitoissa valtaa pitää työssäkäyvät ja tai jokin pienempi porukka. Eli ajetaan työssäkäyvien kannalta.Globaalitaloudessa kärjistämäsi tilanne ei ole mahdollinen (tai on teoriassa mahdollinen mutta myös liiton kannalta älytön), sillä ammattiliitto on väistämättä koko ajan tietoinen siitä, että mikäli se ajaa alan jossakin maassa kannattamattomaksi tai jumiin, siirrytään veneilemään toiseen maahan; se menettää lopulta kaikki jäsenensä, vaikutusvaltansa ja häviää. Paperin osalta juuri tästä Suomessa on myös ihan konkreettista kokemusta.
Eli Aki Lindén katsoo että tilanne vaatii orjuutusta, sitähän tuo pakkotyölaki tarkoittaa. Eiköhän sieltä muutama tuhat hoitajaa lähde kulkemaan ja hoitajien rekryfirmoilla alkaa kissanpäivät.
Taustalla on se, että työpaikoilla ei saada enää uusia hoitajia ja monet käyvät kääntymässä alalla pari vuotta. Taustalla ei ole mikään että liitot sanelevat kuka saa mennä töihin. Työtaisteluun on aika laaja kannatus ainakin Tehyn jäsenistön keskuudessa, jotakin työoloille ja palkalle täytyy tehdä, tai kohta ei hoito enää onnistu tässä laajuudessa.Liitoissa valtaa pitää työssäkäyvät ja tai jokin pienempi porukka. Eli ajetaan työssäkäyvien kannalta.
Jos liitonalla saa kilpailua muualta, niin se voima toki vähenee, joka sitten voi johtaa siihen että taistellaan tuulimyllyjä vastaan, tai vaihdetaan taktiikkaa.
Erikoinen orjan määrtiltemä.
Taustalla on se että pari liittoa sanelee kuka saa mennään töihin ja kyse kriittisistä palveluista, jotka taasen valtio joutuu pitää pyörimässä.
Lakko-oikeus tuo myös vastuuta.
Ero on veteen piirretty viiva. Lue Euroopan ihmisoikeussopimuksen artikla 4.Erikoinen orjan määrtiltemä.
Taustalla on se että pari liittoa sanelee kuka saa mennään töihin ja kyse kriittisistä palveluista, jotka taasen valtio joutuu pitää pyörimässä.
Lakko-oikeus tuo myös vastuuta.
Lakossa liitto ohjailee sitä kuka menee töihin , eli lakon aikana liitto ilmoittaa että jäsenet ei mene töihin ja liitto lähettää myös vahdit valvomaan.Taustalla on se, että työpaikoilla ei saada enää uusia hoitajia ja monet käyvät kääntymässä alalla pari vuotta. Taustalla ei ole mikään että liitot sanelevat kuka saa mennä töihin. Työtaisteluun on aika laaja kannatus ainakin Tehyn jäsenistön keskuudessa, jotakin työoloille ja palkalle täytyy tehdä, tai kohta ei hoito enää onnistu tässä laajuudessa.
Liitto ei voi pakottaa ketään jäämään kotiin. Lakkovahdit ei saa muutakuin jutustella saapuvien työntekiöiden kanssa. Ja tämä on mielestäni ihan oikein.Lakossa liitto ohjailee sitä kuka menee töihin , eli lakon aikana liitto ilmoittaa että jäsenet ei mene töihin ja liitto lähettää myös vahdit valvomaan.
Tuleehan sieltä sentään lopputili, näihin aikoihin vuotta tulee 13-14 kuukauden lomat maksuun ja ylityösaldot ja mitä niitä nyt sitten on. Itseasiassa siinä voisi olla ihan mukava kesä edessä kunhan vähän nipistää menopuolta.Hoitajilla on kuitenkin helppo työllistyä uudelleen, sitten kun siltä tuntuu. Jos perse kestää edes kohtalaisella osalla hoitajista irtisanoutua vaikka kesänkin ajaksi, niin melkoinen kriisi eri hoitoyksiköissä tulee olemaan.
Lakossa liitto ohjailee sitä kuka menee töihin , eli lakon aikana liitto ilmoittaa että jäsenet ei mene töihin ja liitto lähettää myös vahdit valvomaan.
Toisaalta työnantaja määrää, että kuinka paljon jengiä he haluavat suojatöihin. Liitto toimittaa työnantajan määräämän kasan hoitajia paikalle.
Pakkolain (eli "potilasturvallisuuslaki") esitys peruttiin lakon peruuntumisen vuoksi, mutta siellä mietitään jo uutta lakia joukkoirtisanomisten välttämiseksi.Ehkä olisi hyvä huomata, että kun Super ja Tehy nyt ilmoittivat peruvansa huomisen lakon, ei myöskään sillä potilasturvallisuuslailla ole enää edellytyksiä edetä; sen säätäminenhän edellyttää välttämättömyyden.
Ylen A-Studiossa tiistai-iltana haastateltu perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) myönsi, että hänen oli määrä esitellä niin sanottu pakkolaki valtioneuvostolle.
Tämä olisi tapahtunut sen jälkeen kun hoitajien lakon toinen vaihe olisi alkanut keskiviikkona 20. huhtikuuta.
Jos irtisanoutumiset toteutuvat, hallitus voi Lindénin mukaan ryhtyä uusiin toimiin.
– Mikä se muoto on, minkälainen se laki on, se on varmasti jollain tavalla erilainen tapa reagoida kuin nyt oli, Lindén kertoi A-Studion haastattelussa.
On täällä kyllä vitun erikoinen näkökulma miten hommat hoidetaan. Tavallaan pystyn vielä ymmärtämään jollain tasolla sen, että lakko-oikeuden päälle kustaan, koska on epämiellyttävää pamppujen vastailla median kysymyksiin vaalien alla jos sairaaloissa ei ole toimintaa. Mutta sitten jos haluat irtisanoa itsesi niin eikö joku tule ja kiellä senkin lailla.Jalosen mielestä laki pitäisi kyetä säätämään myös nyt.
– Lain tarve ei häviä mihinkään. Irtisanoutumistilanteessa tarve on vähintään yhtä suuri kuin lakkotilanteessa.
Ei irtosanoutumista voi lailla mitenkään kieltää, se nyt viimeistään on ihmisoikeuksien vastaista, mutta sellainen laki on mahdollista tehdä, että joukkoirtisanoutuminen joukkoilmoituksella voidaan tehdä mitättömäksi, eli jokainen joutuu käymään irtisanomassa itse itsensä. Ainakin näin taisi olla v. 2007 jos oikein muistan..Uuden pakkotyölain lobbaaminen medialle alkoi jo Lindenin ja Jalosen osalta.
On täällä kyllä vitun erikoinen näkökulma miten hommat hoidetaan. Tavallaan pystyn vielä ymmärtämään jollain tasolla sen, että lakko-oikeuden päälle kustaan, koska on epämiellyttävää pamppujen vastailla median kysymyksiin vaalien alla jos sairaaloissa ei ole toimintaa. Mutta sitten jos haluat irtisanoa itsesi niin eikö joku tule ja kiellä senkin lailla.
Vaikea kyllä uskoa että lähteminen on todellisuutta eikä vain uhkailua. Mainitsemiisi paikkoihin osa varmaan voi päätyäkin jollain aikavälillä, mutta suurin osa taatusti putoaisi tyhjän päälle…
Taisi olla viimeksi niin, että sakoilla uhattiin. Mutta varmaan kyllä riittää, että menee kahvihuoneeseen asti niin välttää sakot.Pakkotyö on muuten aika hauska ajatus, vaikka omalle kohdalle. Jos minut töihin pakotettaisi, ni en kyllä tekis siellä mitään, mitäs sitte? Aseella uhattuna pakotetaan?
Sitä tarkoitinkin että oliko tyhjä uhkaus vai olisivatko oikeasti ottaneet lopputilin. Voin minäkin uhkailla kaikenlaista, mutta on eri asia kuinka tosissani olen valmis toteuttamaan uhkaukseni.Aika monta oli jo 2007 valmiina irtisanoutumaan, en usko, että määrä on siitä ainakaan vähentynyt.
Osin olen samaa mieltä. Viimeinen lause on ehkä liikaa luvattu, vaikka kuolemaan johtavat työtapaturmat harvinaisia ovatkin. Olisi silti todella epäoikeudenmukaista, että ihmishenkiä menetettäisiin työtaistelun vuoksi.Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen ja tulisi yleinen liikekannallepano, niin olisivako rintamalle joutuvat reserviläiset sitten 'orjia', kun ilman palkkaa joutuisivat taistelemaan - moni varmasti oman tahtonsa vastaisesti. Ja sitten jotkut joutuisivat mahdollisesti kuolemaankin.
Aivan samalla tavalla hoitajiakin jouduttaisiin potilasturvallisuuden vaarantuessa pakottamaan palvelukseen, kun ne yhteiskunnan heikommat olisivat vaarassa - jotkut jopa kuolemanvaarassa. Ja hoitajat sentään saavat palkkansa ja lisänsä edelleen. Eikä yksikään hoitaja ole kuolemanvaarassa.
Seuraavaksi voisi sitten pakottaa muutaman kymmenentuhatta opiskelemaan hoitajaksi tai vaikka sitten siirtymään toiselta alalta ja paikkakunnalta. Arpomalla voisi nämä valita niin olisi tasapuolista kaikille. Halukkaita kun ei ole tarpeeksi ja pakkokeinojen jälkeen varmasti entistä vähemmän. Itseasiassa hakijamäärät alalle luultavasti romahtaisi ja pakkokeinoja pitäisi käyttää pitkään.Aika rankkaa puhetta tämä 'orjuuttaminen' mistä tässä ketjussa puhutaan.
Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen ja tulisi yleinen liikekannallepano, niin olisivako rintamalle joutuvat reserviläiset sitten 'orjia', kun ilman palkkaa joutuisivat taistelemaan - moni varmasti oman tahtonsa vastaisesti. Ja sitten jotkut joutuisivat mahdollisesti kuolemaankin.
Aivan samalla tavalla hoitajiakin jouduttaisiin potilasturvallisuuden vaarantuessa pakottamaan palvelukseen, kun ne yhteiskunnan heikommat olisivat vaarassa - jotkut jopa kuolemanvaarassa. Ja hoitajat sentään saavat palkkansa ja lisänsä edelleen. Eikä yksikään hoitaja ole kuolemanvaarassa.
Kun henkilö lähtee hoitoalalle, niin kyllä tuollaisella henkilöllä pitäisi olla sen verran ymmärrystä oman tehtävänsä vastuullisuudesta, että lakkoilemalla - vaikka sen oikeuden hoitajillekin suon - ei saa vaarantaa niitä yhteiskunnan heikoimpia.
Lakkoilla voi, mutta siinä pitää sitten joku raja olla.
Yhteiskunnan vastuulla on sitten käyttää vaikka pakkokeinoja, jotta potilasturvallisuus ei liikaa vaarantuisi. Eikä siinä mistään Valviran rekisteristä irtisanoutuminen paljoa paina - aivan samalla tavalla kuin 'reservistä irtisanoutuminenkaan' ei sitä maanpuolustusvelvollisuutta yhtään poista tai edes kevennä. Tai poista ketään edes reservistä.
Propaganda on toiminut erinomaisesti kun saa päivät pitkät lukea joka paikasta tämmöistä tavaraa:
Sitä tarkoitinkin että oliko tyhjä uhkaus vai olisivatko oikeasti ottaneet lopputilin. Voin minäkin uhkailla kaikenlaista, mutta on eri asia kuinka tosissani olen valmis toteuttamaan uhkaukseni.
Et selvästikään ole ymmärtänyt että suojelutyön hoitajamitoitus oli parempi kuin normaaliajan mitoitus kun puhut kuolemanvaarasta, jollaista ei todellisuudessa varmastikaan päässyt suojelutyön aikana olemaan, normaaliaikana todennäköisemmin. Silloin kun ei ole poikkeustila ja ihmisiä pakotetaan töihin, on se lähellä orjuuttamista ihan Euroopan ihmisoikeussopimuksen määritelmissä, siksi totean että potilasturvallisuuslain ero orjuuttamiseen on veteen piirretty viiva. Toiset ihmiset on toki alistuvampia kuin toiset, joten ymmärrän kantasi, mutta jos kaikki olisi alistuvia, työolot tuskin koskaan paranisivat. Nyt kun lakko-oikeus vietiin, koitetaan sillä pakottaa hoitajia alistumaan entisestään eikä tuollaista pitäisi kenenkään hyväksyä, mutta toki on näitä johtajanpalleilla istuvia rahasilmissä kiiluvia tyyppejä joille sääli on sairautta. Kun ihminen lähtee hoitoalalle, pitäisi se mainita heti opiskeluhaussa että tulet olemaan pakotettu/velvoitettu tähän työhön loppu elämäsi ajan, varmasti lisäisi houkutusta alalle.. Ei ehkä hyvä ajatus.Aika rankkaa puhetta tämä 'orjuuttaminen' mistä tässä ketjussa puhutaan.
Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen ja tulisi yleinen liikekannallepano, niin olisivako rintamalle joutuvat reserviläiset sitten 'orjia', kun ilman palkkaa joutuisivat taistelemaan - moni varmasti oman tahtonsa vastaisesti. Ja sitten jotkut joutuisivat mahdollisesti kuolemaankin.
Aivan samalla tavalla hoitajiakin jouduttaisiin potilasturvallisuuden vaarantuessa pakottamaan palvelukseen, kun ne yhteiskunnan heikommat olisivat vaarassa - jotkut jopa kuolemanvaarassa. Ja hoitajat sentään saavat palkkansa ja lisänsä edelleen. Eikä yksikään hoitaja ole kuolemanvaarassa.
Kun henkilö lähtee hoitoalalle, niin kyllä tuollaisella henkilöllä pitäisi olla sen verran ymmärrystä oman tehtävänsä vastuullisuudesta, että lakkoilemalla - vaikka sen oikeuden hoitajillekin suon - ei saa vaarantaa niitä yhteiskunnan heikoimpia.
Lakkoilla voi, mutta siinä pitää sitten joku raja olla.
Yhteiskunnan vastuulla on sitten käyttää vaikka pakkokeinoja, jotta potilasturvallisuus ei liikaa vaarantuisi. Eikä siinä mistään Valviran rekisteristä irtisanoutuminen paljoa paina - aivan samalla tavalla kuin 'reservistä irtisanoutuminenkaan' ei sitä maanpuolustusvelvollisuutta yhtään poista tai edes kevennä. Tai poista ketään edes reservistä.
Pointti oli se että liitto määrää lakon, siinä on joitain reunaehtoja (ei voi ihan mielivaltaisesti), mutta ideat kuitenkin tuo.Liitto ei voi pakottaa ketään jäämään kotiin. Lakkovahdit ei saa muutakuin jutustella saapuvien työntekiöiden kanssa. Ja tämä on mielestäni ihan oikein.
Jossain satunnaisissa paikoissa noin ehkä on ollutkin, mutta pääsääntöisesti ei. Tehy on melko mielivaltaisesti arponut minne sijoitteli noita suojelutyöläisiä, todennäköisesti ovat ihan propagandan takia laittaneet jonnekin ylimääräisiä. Ihan akuutein hoito kait on pyörinyt kohtalaisesti alun jälkeen, mutta kiireellinen ei.Et selvästikään ole ymmärtänyt että suojelutyön hoitajamitoitus oli parempi kuin normaaliajan mitoitus kun puhut kuolemanvaarasta, jollaista ei todellisuudessa varmastikaan päässyt suojelutyön aikana olemaan, normaaliaikana todennäköisemmin.
Kerro toki mistä tämä tieto peräisin? Propagandasta jos puhutaan, niin oman näkemyksen mukaan se on juuri päinvastainen osapuoli joka sitä harrastaa, mutta toki jokainen voi vastaanottaa tiedon niin kuin se omalle ajatusmallille parhaiten sopii ja minullakin on tietoja vain kahdesta sairaanhoitopiiristä, molemmat virassa olevien ensihoitajien suusta.Jossain satunnaisissa paikoissa noin ehkä on ollutkin, mutta pääsääntöisesti ei. Tehy on melko mielivaltaisesti arponut minne sijoitteli noita suojelutyöläisiä, todennäköisesti ovat ihan propagandan takia laittaneet jonnekin ylimääräisiä. Ihan akuutein hoito kait on pyörinyt kohtalaisesti alun jälkeen, mutta kiireellinen ei.
Mutta jos suojelutyön mitoitus ylittää normaaliajan vahvuudet ja työnantaja velvoittaa suojelutyössä olevia tekemään suojelutyön ulkopuolisia tehtäviä niin ei voida oikein kohtuudella puhua, että on tarve pakottaa väkeä töihin. Ilmeisesti enemmän ongelmana on ollut sairaaloiden kyvyttömyys neuvotella suojelutyöstä, kun eivät tiedä kuinka paljon henkilökuntaa siellä tarvitaan ja missä toiminnoissa. Olen hiukan ihmeissäni, että ylihoitajat ja osastonhoitajat, jotka normaalisti hoitavat resurssit oikeaan paikkaan ja pyörittävät työvuoroja, ohitettiin ja jotkut hallintolääkärit miettivät mitä töitä sairaalassa nykyään oikeastaan on mitä pitäisi tehdä. Tietämättömyyteen ja epäpätevyyteen ei auta pakkolaki. Toki sitten olisi voinut syyttää käräjäoikeutta, että eivät määrää heille oikeaa määrää työntekijöitä, kun eivät itse osaa pyytää.
Muutenkin suojelutyö on virkasuhteisten lainsäädännöllinen velvollisuus, hoitajat ovat työsuhteisia pääosin ja suojelutyötä tehdään ihan vain hyvää hyvyyttään, koska ollaan liian tunnollisia tässäkin asiassa.
Höpö höpö tässä mistään orjuuttamisesta tai pakkotyöstä ole kyse. Orjuuttamisessa ei makseta palkkaa (tai sitten maksetaan jotakin minimaalista palkkaa, mutta henkilöllä ei ole todellisuudessa mahdollisuutta luopua työstä). Pakkotyö käsitetään normaalisti rikokseta seuraavaksi rangaistukseksi (voi olla myös velkaorjuutta, ihmiskaupan seurausta yms.). Vaikka pakkotyötä ei Suomena laissa enää tunnetakaan, niin yhteiskuntapalvelus tunnetaan (rikoksesta seuraavana rangaistuksena). Eikä siitäkään makseta palkkaa.Et selvästikään ole ymmärtänyt että suojelutyön hoitajamitoitus oli parempi kuin normaaliajan mitoitus kun puhut kuolemanvaarasta, jollaista ei todellisuudessa varmastikaan päässyt suojelutyön aikana olemaan, normaaliaikana todennäköisemmin. Silloin kun ei ole poikkeustila ja ihmisiä pakotetaan töihin, on se lähellä orjuuttamista ihan Euroopan ihmisoikeussopimuksen määritelmissä, siksi totean että potilasturvallisuuslain ero orjuuttamiseen on veteen piirretty viiva. Toiset ihmiset on toki alistuvampia kuin toiset, joten ymmärrän kantasi, mutta jos kaikki olisi alistuvia, työolot tuskin koskaan paranisivat. Nyt kun lakko-oikeus vietiin, koitetaan sillä pakottaa hoitajia alistumaan entisestään eikä tuollaista pitäisi kenenkään hyväksyä, mutta toki on näitä johtajanpalleilla istuvia rahasilmissä kiiluvia tyyppejä joille sääli on sairautta. Kun ihminen lähtee hoitoalalle, pitäisi se mainita heti opiskeluhaussa että tulet olemaan pakotettu/velvoitettu tähän työhön loppu elämäsi ajan, varmasti lisäisi houkutusta alalle.. Ei ehkä hyvä ajatus.
Ok, tätä en tiennyt Yllättävän moni pystyi lähtemään.12 800 irtisanoutui silloin ja noin 300 myöhemmin perui irtisanoutumisen. Sopimus saatiin kuitenkin aikaiseksi ennen kuin irtisanoutuminen olisi astunut voimaan.
Orjuus on myös työtä jonka tekemättä jättämisestä seuraa rangaistus. Siitähän tässä on kyse.Höpö höpö tässä mistään orjuuttamisesta tai pakkotyöstä ole kyse. Orjuuttamisessa ei makseta palkkaa (tai sitten maksetaan jotakin minimaalista palkkaa, mutta henkilöllä ei ole todellisuudessa mahdollisuutta luopua työstä). Pakkotyö käsitetään normaalisti rikokseta seuraavaksi rangaistukseksi (voi olla myös velkaorjuutta, ihmiskaupan seurausta yms.). Vaikka pakkotyötä ei Suomena laissa enää tunnetakaan, niin yhteiskuntapalvelus tunnetaan (rikoksesta seuraavana rangaistuksena). Eikä siitäkään makseta palkkaa.
Ymmärrän että tunteet kuumenevat tällaisessa lakotilanteessa helposti.
Kyllä terveysalalle opiskelemaan lähtevät tietävät, että kyse on vastuullisesta työstä. Uskoakseni tämä tulee selville opiskelun aikana tai viimeistään työsopimusta tehdessä.
Jos hoitajat jotenkin haluaisivat vaikuttaa tähän niin sitten eivät ollenkaan hakeutuisi alalle.
Tällöin kysyntä kyllä räjähtäisi kasvuun, ja sen myötä palkatkin lähtisivät nousuun. Ulkomaista työvoimaa kun kaikkiin tehtäviin ei kuitenkaan voida käyttää (vaikka nytkin jotkut hyvinvointialueet kuten Pirkanmaan hyvinvointialue haluaisivat palkata ulkomaista työvoimaa Pirkanmaan hyvinvointialue valmistelee hoitohenkilökunnan palkkaamista ulkomailta ).
Tässä ongelma on ollut, että työantaja vaatii suurempia suojelutyö vahvuuksia kuin töissä on normaalisti ollut.Jos liitto järjestää esim lakon, niin kyllä silloin liitto on se joka joutuu ottaa myös vastuuta että suojelutyöt hoituu, niihin tarpeeksi henkilökuntaa saatavilla.