Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Live: io-techin Tekniikkapodcast tänään perjantaina noin klo 15:15 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>
Miksi ?Kyllä varmasti suurinosa palkansaajista pitää että saa kesä- ja talviloman ajalta myös rahallisen korvauksen.
Miksei se olisi palkansaajan etu?
"Suomeksi sanottuna Keitele on heittämässä ay-liikkeen pois neuvottelupöydästä. Ay-liike katsoo, ettei työnantaja ei voi valita, onko liitto työpaikalla neuvottelemassa työntekijöiden puolesta vai ei. Ay-liikkeelle kysymys on eksistentiaalinen: jos se ei ole neuvottelemassa työntekijöiden työehdoista, sillä ei ole enää juuri virkaa."
Jep, iso konsernityöantaja taputtaa käsiään kyn työntekijä haluaa pitää kiinni häntä kahlitsevista jäänteistä.Lomaraha aka. lomaltapaluuraha on korvaus, joka maksettiin työntekijälle alunperin, jotta hän ei menisi toiseen tehtaaseen hommiin loman päätteeksi. Sinänsä ihan täysin menneen ajan jäänne. Lähinnä näen pointin tuossa aloilla, joilla työntekijöistä on erittäin kova kilpailu.
Jos työpalkkoja nostettaisiin samassa suhteessa, jos lomilta ei maksettaisi palkkaa, niin tällöin olisi edelleen osa porukasta niin persaukisia, etteivät pitäis lomaa eli en näe tässä asiassa mitään järkeä.Miksi ?
Vanha sanonta että palkka on korvaus menetetystä vapaa-ajasta, niin uskoisin että monen mielestä on hyvin koomista että vapaa-ajasta maksetaan palkkaa.
Toki moni elää kädestä suuhu, joten oleellista että esim työttömyyskassaan voi rahastoida palkkaa, joita sitten nostaa lomilla.
Jep, iso konsernityöantaja taputtaa käsiään kyn työntekijä haluaa pitää kiinni häntä kahlitsevista jäänteistä.
Palkka tehdystä työstä olisi sama, se maksettaisiin kun työ on tehty, eikä vasta seuraavan vuoden kesällä.Jos työpalkkoja nostettaisiin samassa suhteessa,
Palkasta voisi osan joustavasti rahastoida vaikka työttömyyskassaan. tai lainata työantajalle, jos sitä haluaa edelleen jatkaa.jos lomilta ei maksettaisi palkkaa, niin tällöin olisi edelleen osa porukasta niin persaukisia, etteivät pitäis lomaa eli en näe tässä asiassa mitään järkeä.
Eri elämänvaiheissa arvostaa lomaa eri tavalla, joten etuna olisi myös se että lomien ja töiden jakaminen ja arvottaminen olisi selkeämpää.etteivät pitäis lomaa eli en näe tässä asiassa mitään järkeä.
Pieni väärinkäistys, sori vajaa selitys.Mitä tulee tuohon työttömyyskassa-kommenttiin, niin ei sieltä noin vain rahoja nostella, jos tarkoitat näitä nykyisen järjestelmän aikaisia työttömyyskassoja (ei edes Loimaan kassasta).
Miksi ?
Vanha sanonta että palkka on korvaus menetetystä vapaa-ajasta, niin uskoisin että monen mielestä on hyvin koomista että vapaa-ajasta maksetaan palkkaa.
Toki moni elää kädestä suuhu, joten oleellista että esim työttömyyskassaan voi rahastoida palkkaa, joita sitten nostaa lomilla.
Yhdellä rivillä, se on palkansaajan rahaa joka lainattu työantajalle jollain tuntemattomalla korolla.
Suurempi haitta on se että työntekijöistä harva tietää todellista tuntipalkaa, joten hän ei pysty arvioimaan, vapaa-ajan tai lisätyön hintaa.
Kun työntekijä pystyisi selkeästi arvioimaan palkkaansa, niin se helpottaisi myös työnjakamista. Työpaikan vaihtamista jne.
Palkaton loma parantaisi myös sellaisten asemaa jotka tekevät epäsäännöllisä töitä, useita eri työsuhteita jne.
Järjestelmä on viimevuosisadalta sotien jälkeiseltä ajalta, suunniteltu tukemaan pitkiä kankeita työsuhteita.
Näillä koroilla isoilla kannattavilla taloilla voisi kuvitella että sen osalta menisi suuriniirtein samalla palkalla sama kustannusvaikutus. Eli kyse enemmän muusta.Tästähän voi olla samaa mieltä, mutta näen oleelliseksi korostaa, että mahdollinen siirtymä palkallisista vapaista pitäisi tehdä kustannusneutraalisti eikä vain jättäen osaa nykyisestä vuosipalkasta maksamatta (minkä voi myös lukea viestisi rivien välistä).
Jotain vikaa himmelissä jos todellista tuntipalkka pitää kysyä liitolta. ja vastauksen saamiseen menee aikaa. Toki tuossa virityksessä on monta muutakin ongelmaa.Joo tää nykynen lomalta tuleva palkka malli on kyllä tosi monimutkainen. Ei ihme jos yksinkertaisempi ei sitä tajua. No siksipä on liitot. Voi sieltä kysyä, jos ylittää käsityskyvyn. Tosin tuskin on töitäkään sellaisella henkilöllä.
Ei,Joo 8 tunnin työaika on samankaltainen jäänne. Tehokkuus ja tuottavuus on siinä määrin kasvanut, että voitaisiin lomarahan poiston ohella siirtyä 6 tuntiseen työpäivään, tuntipalkan on toki noustava samassa suhteessa.
minkä takia toimivaa systeemiä tarvitsee romuttaa?Näillä koroilla isoilla kannattavilla taloilla voisi kuvitella että sen osalta menisi suuriniirtein samalla palkalla sama kustannusvaikutus. Eli kyse enemmän muusta.
Sinänsä työntekijän monesti kannattaa vähän tinkiä palkkavaatimuksesta jos palkan saa heti, eikä ensivuonna.
Kassakriisin kanssa taistelevalla työantajalle tilanne toinen, "suoraan tuntipalkkaan" (* siirtyminen voi olla ylitsepääsemätön kustannus.
Miten niissä toimia, mennä vanhalla, vai sopia uudistus niin että maksatus tapahtuu vanhaan malliin, mutta paperilla siirrytään uuteen, eli paperilla työntekijä "lainaa" osan palkastaan työantajalle , mutta pitää varmistaa se kuka kantaa riskin. Kassakriisissä oleva firma voi kaatua ennen lomia.
Loma-ajan korvaukset, palkat on niin sotkuinen että kannatan niiden kieltämistä, eli siirtymäajan jälkeen työantaja ei voisi vaatia siirettyä palkanmaksua.
(*
Tuntipalkka, urakkapalkka, mikä sitten onkaan, mutta se että maksetaan kun työ on tehty, eikä vasta ensivuonna. Aidot bonukset, tuloslisät yms sellaiset voi vaatia myöhempää maksua, siltä osin mitä ei voi aiemmin kohduulla laskea.
Mitä jos kysyttäisiin mielipidettä niiltä työntekijöiltä välillä? Tuntuu että aina pitää olla joku muu kertomassa ihmisten puolesta, miten asiat pitää hoitaa.
minkä takia toimivaa systeemiä tarvitsee romuttaa?
Tiedän varsin hyvin mitä AY haluaa. Media on täynnä työnantajan ja liiton lausuntoja ja kommentteja, mutta työntekijöiltä ei kukaan kysy mitään. Onko toimittajat niin vasemmalle kallellaan vai eikö työukkoja saa edes puhelimella kiinni...Luuletko sä ihan oikeasti, että AY olisi kiinnostunut siitä, mitä mieltä ne työntekijät ovat? AY haluaa pitää kiinni vallastaan ja jäsenmaksutuloistaan. Kaikki muu on sille yhdentekevää vaikka työntekijät muuta sanoisivat tai toivoisivat.
AKT:n toimille on asetettu miljoonan uhkasakko, AKT:n ensimmäinen vailitus jo hylättiin ja tästä huolimatta AKT jatkaa laittomia toimiaan. Nautin jokaisesta jäsenestä, joka tuosta paskalafkasta eroaa.
oisko järjestelmässä jotain vikaa jos pitää tehdä osa, pätkä tai useita työsuhteita?Aiemmin listattu.
Osa-aika, pätkätyö, useita työsuhteita
- Sama kohtelu kun pitkän uran vakkareilla
- Työn hinta helpompi hinnoitella.
Myös vakkareille.
- Työntekijä saisi palkan "heti" eikä vasta ensivuonna
- Työntekijä tietäisi todellisen palkansa
- Työn ja vapaajan hinnoittelu helpompaa (Esim. ylitöt, tai lyhyempi työaika)
- Työn vaihtaminen helpompaa.
Tämä ihan työntekijä lähtöistä, liitotkin voittaa (säästää), kun neuvonnan ja juristin tarve vähenee.
Tarvittaessa voidaan vaatia minimi säästäminen loma-aikaa varten.
Mitä tuossa häviää ?
Tiedän varsin hyvin mitä AY haluaa. Media on täynnä työnantajan ja liiton lausuntoja ja kommentteja, mutta työntekijöiltä ei kukaan kysy mitään.
Mitä vikaa ?oisko järjestelmässä jotain vikaa jos pitää tehdä osa, pätkä tai useita työsuhteita?
Mitä tarkoitat tuntilikasalla.todellisen palkan näkee ihan tuntiliksasta, mikä vika lomaraha systeemissä on?
Se helpottaisi sitäkin.ylityöt on mukava palkanmaksun lisä.
Työn vaihtaminen helpottuisi , koska palkka maksetaan heti, niin työntekijälle ei väliä koska lomat on, ja uudessa työpaikassa voi sopia lomat helpommin.työn vaihtaminen edelleen ihan yhtä helppoa
Miksi kukaan haluaa kankeaa, jos pitkäura, niin monella käsitys että eri vaiheissa haluaa puristaa enemmän ja välillä arvostaa vaapaa-aikaa enemmän, kankea systeemi ei siihen oikein taivu.Mä en ymmärrä miksi pitempään töitä tehneenä ei saisi olla kankea järjestelmä. Onhan siinä toinenkin puoli. Voi olettaa että työt jatkuu jatkossakin. Jos haluaa olla huutolainen kyllähän se onnistuu nykyisinkin.
Suomessa järjestelmä vituillaan jos joutuu useampaa työtä tekemään, kyllä yhdestä työstä pitäisi saada tarpeeksi rahaa että voit elää sillä.Mitä vikaa ?
Kaikien työpanokselle ei ole kysyntää vakkarityön muodossa, ja vakkarityötä tekevät puolustavat omaa työn muotoaan. jne.
Työntekijän kannalta on tehotonta että hän on "töissä" silloin kun ei ole töitä, joten mielummin pitää vapaata.
jne.
Jos lomaraht voi rahastoida niin että verot maksetaan vasta nostaessa niin projektiluenteisissa jutuissa voi painaa menemään homma maaliin ja lomailla sen jälkeen.
Mitä tarkoitat tuntilikasalla.
Jos sapparissa on todellinen tuntiliksa, niin hyvä, mutta monesti viitataan tuntipalkkaan ilman niitä vapaa-ajan korvauksia, eivät sisällä ns palkallaisia lomia, mahdollisia loma-ajan ylimääräisiä maksatuksia jne.
Se helpottaisi sitäkin.
Työntekijä osaisi arvottaa työtunnin todellisen palkan, samoin vapaa-ajan hinnan, helpottaisi työnjakamista.
Työantajalle toki sopii sekasotku, ja isoilta näyttävät prosentit.
Työn vaihtaminen helpottuisi , koska palkka maksetaan heti, niin työntekijälle ei väliä koska lomat on, ja uudessa työpaikassa voi sopia lomat helpommin.
Nyky systeemillä moni työpaikan vaihtaja ilman syytä painaa ensimmäisen vuoden ilman lomia, kun palkaton loma joku kauheus.
Miksi kukaan haluaa kankeaa, jos pitkäura, niin monella käsitys että eri vaiheissa haluaa puristaa enemmän ja välillä arvostaa vaapaa-aikaa enemmän, kankea systeemi ei siihen oikein taivu.
On paljon tehtäviä missä työtä on hyvin pätkittäin tai lyhyitä aikoja.Suomessa järjestelmä vituillaan jos joutuu useampaa työtä tekemään, kyllä yhdestä työstä pitäisi saada tarpeeksi rahaa että voit elää sillä.
Todellinen tuntipalkkaa ei olla muuttamassa, tämä on just se että ei tiedetä sitä tuntipallkaa.Lomarahaa ei kuulu puuttua mitenkään, varsinkin jos siihen puututaan niin tuntipalkka nousee aika huolella,
Nyt se ei ole työntekijän päätettävissä, en ole poistamassa sitä mahdollisuutta että säästä palkkaasi loman alkuun.parempi saada kerralla isompi summa lomalle jäädessään niin voi mukavasti käyttää lomalla ylimäärästä.
Tuntiliksa = tuntipalkka, työnantajan ja verotuksen kannalta ei mitään merkitystä poistetaanko lisät ja muutetaan suoraan tuntipalkaksi.
Osa-aikatyössä maksetaan tunti tunnista eikä mitään ylimäärästä?On paljon tehtäviä missä työtä on hyvin pätkittäin tai lyhyitä aikoja.
Ja niisto moni on sellaisia ettei juuri kukaan halua maksaa parin tunnin hommasta niin isoa korvausta että sillä tyydyttäisi tekijä viikon tai kuukauden tarpeet, vaan tekijä haluaa tehdä jotain muutakin ja ansaita enemmän.
On elämäntilanteita missä halutaan liisätiennistejä ja tehdään muitakin hommia, ja sitten on tehtäviä, aloja missä moni tekee projektiluonteisesti.
Ammatteja missä työt on kausi/aikaluenteisia, mutta tekijät haluaa nostaa elintasoa tekemällä muitakin hommia.
Todellinen tuntipalkkaa ei olla muuttamassa, tämä on just se että ei tiedetä sitä tuntipallkaa.
Sen seurauksena ei osata hinnoitella työtä ja lomaa.
Nyt se ei ole työntekijän päätettävissä, en ole poistamassa sitä mahdollisuutta että säästä palkkaasi loman alkuun.
Jos talous on tiukkaa, niin halvempaa maksaa se ajoissa tilattu lomamatka ilman luottoa.
Jos pitää tärkeänä etuoikeutena lainata työantajalle rahaa, niin lainaa, mutta miksi muiden pitää tehdä niin.
Mitä kysyt ?Osa-aikatyössä maksetaan tunti tunnista eikä mitään ylimäärästä?
Se termi yrittä kuvata tilannetta palkansaajan kannalta.Ja ei se ole mitään rahan lainaamista
Voihan tuollaisesta lopputulemasta olla vahingoniloinen, mutta en näe siinä mitään nautittavaa. Minä nautin, jos Keitele voittaa kaikki oikeusjutut ja ay-mafia ajetaan nurin.Ai että mä nautin jos tuo Keitele ajetaan näillä toimilla nurin.
Voihan tuollaisesta lopputulemasta olla vahingoniloinen, mutta en näe siinä mitään nautittavaa. Minä nautin, jos Keitele voittaa kaikki oikeusjutut ja ay-mafia ajetaan nurin.
Joo 8 tunnin työaika on samankaltainen jäänne. Tehokkuus ja tuottavuus on siinä määrin kasvanut, että voitaisiin lomarahan poiston ohella siirtyä 6 tuntiseen työpäivään, tuntipalkan on toki noustava samassa suhteessa.
Jos Keitele olisi fiksu sen ehkä kannattaisi avata siitä sopimuksesta julkisesti niin voisi ehkä saada myös kansaakin paremmin puolelleen. Vai onko se TES:n ohi tehty sopimus niin riistoa ettei kannata kun sitten ei saisi tukea muualta?? Koska jos on "riistosopimus" niin ehkä sen konkurssissakaan ei monen mielestä olisi mitään vääryyttä.Ai että mä nautin jos tuo Keitele ajetaan näillä toimilla nurin. Työnantaja ja työntekijät neuvottelevat ja pääsevät sopimukseen niin liitto pakottaa itsensä oven raosta sisään ulkopuolisena osapuolena vain oikeuttaakseen olemassaolonsa
Jos Keitele olisi fiksu sen ehkä kannattaisi avata siitä sopimuksesta julkisesti niin voisi ehkä saada myös kansaakin paremmin puolelleen. Vai onko se TES:n ohi tehty sopimus niin riistoa ettei kannata kun sitten ei saisi tukea muualta??
Olen ymmärtänyt että kuvasi liitolla jäseniä aika vähän tuolla, ja nekin on paikallisen sopparin piirissä, niin onko ne nyt siellä menossa lakkoon vaika mikä tuon idea on.
Kyllä mutta näin ulkopuolisen silmin ei tiedä onko työntekijä niin sanotusti pakotettu todella paskaan sopimukseen vai ei. Eli jos sopimus ei olisi mitenkään tosihuono niin saisi ihmiset ajattelemaan ehkä sitä tarvitaanko niitä liittoja ollenkaan. Nyt saattaa jopa näyttää siltä että AY mafia saattaa olla "pelastava enkeli", joka auttaa sorrettua duunaria joka joutui tekemään paskan sopimuksen kun ei ole vaihtoehtoa.Tuossa tuli jo hyvin ilmi, ettei tässä ole sillä väliä mitä työntekijät ja työnantaja ovat sopineet, ei vaikka työntekijät olisi saaneet kaiken haluamansa sopiessa. Tässä on kyse siitä, että AY-liike hätäpaskoo huomatessaan, ettei heitä tarvittu.
Ei ole käsitystä konsernin kuvioista, julkisuuteen näyttää siltä että suhde henkilöstön ja firman välillä on mutkaton/sujuva. Mutta ne siis vain mielikuvia. Matala järjestäytymis aste siellä ilmeisesti ollut, joka sinän tukisi ajatusta, huomioiden ala.Kyllä mutta näin ulkopuolisen silmin ei tiedä onko työntekijä niin sanotusti pakotettu todella paskaan sopimukseen vai ei. Eli jos sopimus ei olisi mitenkään tosihuono niin saisi ihmiset ajattelemaan ehkä sitä tarvitaanko niitä liittoja ollenkaan. Nyt saattaa jopa näyttää siltä että AY mafia saattaa olla "pelastava enkeli", joka auttaa sorrettua duunaria joka joutui tekemään paskan sopimuksen kun ei ole vaihtoehtoa.
Olen ymmärtänyt että kuvasi liitolla jäseniä aika vähän tuolla, ja nekin on paikallisen sopparin piirissä, niin onko ne nyt siellä menossa lakkoon vaika mikä tuon idea on.
Kannattaa perehtyä työehtosopimusten yleissitovuuksien määrittelyyn ja määritelmiin vaikkapa Työehtosopimukset - FINLEX ®Tuosta tuli mieleen, että jos enemmistö tekee paikallisen sopparin, niin onko se yleisitova siitä ulos jäänneille ?
Joo hymiö unohtu, mutta kyllä se oikeastikkin kiinnostaa,Kannattaa perehtyä työehtosopimusten yleissitovuuksien määrittelyyn ja määritelmiin vaikkapa Työehtosopimukset - FINLEX ®
Normaalista yleisitovuudesta on parempi käsitys, en tunne tapausta , mutta tyantaja ajaa itsensä aika ansaan jos tekee sopparin joka ei kestä käräjiä.Toisaalta vaikka työnantaja ei kuulu työnantajajärjestöihin, niin se ei voi heikentää työehtoja verrattaessa yleissitovaan työehtosopimukseen.
Keitele väittää että olisi sopinut paremman TES:n kuin aiempi oli, mutta jos näin on, niin miksei tuo sitä julki.
Keitele Group on julistanut yksipuolisesti sanelemansa työehdot liikesalaisuudeksi ja kieltänyt niiden ilmaisemisen työntekijöiltään ulkopuolisille. Liikesalaisuuden ilmaisemisesta voi työsopimuslain nojalla seurata työntekijälle vahingonkorvausvelvollisuus ja se voi olla peruste työsuhteen päättämiselle. Samaan aikaan yhtiö on poistanut työehdoistaan kaiken maininnan järjestäytymisvapaudesta, luottamusmiehistä ja ammattiyhdistystoiminnasta.
Aika selkeästi nyt perheyritys haluaa palata aikaan ennen työntekijöiden järjestäytymistä ja päästä sanelemaan miten/milloin työläiset töitä tekee ja millä ehdoilla.
Tuo ilmeisesti kopsittu Teollisuusliiton tiedotteesta,Keitele Group on julistanut yksipuolisesti sanelemansa työehdot liikesalaisuudeksi ja kieltänyt niiden ilmaisemisen työntekijöiltään ulkopuolisille. Liikesalaisuuden ilmaisemisesta voi työsopimuslain nojalla seurata työntekijälle vahingonkorvausvelvollisuus ja se voi olla peruste työsuhteen päättämiselle. Samaan aikaan yhtiö on poistanut työehdoistaan kaiken maininnan järjestäytymisvapaudesta, luottamusmiehistä ja ammattiyhdistystoiminnasta.
Aika selkeästi nyt perheyritys haluaa palata aikaan ennen työntekijöiden järjestäytymistä ja päästä sanelemaan miten/milloin työläiset töitä tekee ja millä ehdoilla.
Ei ole käsitystä konsernin kuvioista, julkisuuteen näyttää siltä että suhde henkilöstön ja firman välillä on mutkaton/sujuva. Mutta ne siis vain mielikuvia. Matala järjestäytymis aste siellä ilmeisesti ollut, joka sinän tukisi ajatusta, huomioiden ala.
Firma kuitenkin yksityinen ja pystyssä oleva joten aika rohkeaa olisi lähteä riitaa haastaa, niin sekin vähän tuo mieleen että tässä nyt tuli puuntakaa tämä sotatilanne.
Tosin silloin myös rohkeaa lähteä ko liiton taisteleen nimenomaan tuolla. Tosin jos mielikuvat ei kiinnosta, niin vipua toki AKTn kanssa pakottaa firma polvilleen.
Linkin mukaan yhtiö on maksanut lakonaikana töissä olleille isomman tuotatopalkkion kuin lakossa olleille.Vaikuttaa sujuvalta ja mutkattomalta:
"Käräjäoikeus: Keitele Wood Products syrji työtaisteluun osallistuneita työntekijöitä"
Taisi Keitele Forestille osua paskat tuulettimeen kun AKT järjesti tukilakon ja saartoi tuotteet. Firma on konkurssissa parissa viikossa, jos tuotteet eivät mene sovitusti vientiin.
Niin mutta mikseivät julkaise sopimustaan jos kerran on parempi kuin TES? Luulisi että niin saisivat kaikki puolelleen. Nyt vain haisee niin että halutaan oma sopimus ja sitä voi sitten aina vähän huonontaa, joten itse ainakin entisenä pienipalkkaista rividuunia tehneenä näen asian niin, jos kerran ei kerrota niin ei silloin ole kyllä kaikki jauhot puhtaita. Ei luulisi kuitenkaan että siellä keiteleen johdossakaan ollaan mitään niin periaatteen miehiä että vedetään firma konkurssiin ihan huvin vuoksi. Tai sitten se on jo konkurssi kypsä jo valmiiksi.Joo, sitten AY voi olla ylpeä saavutuksistaan: saavat taas yhden firman ja muutama sata työpaiklaa nurin Suomessa! Hyvin ne vetää
Teollisuusliiton tietojen mukaan
Mitäköhän luulet että miten vaikuttaa yrityksen imagoon kun tuodaan julki mitä heikennyksiä ajetaan työntekijöille?Näissä olisi kiva kuulla myös sen toisen osapuolen näkemys.
Sehän se kun ovat sen salanneet niin vaikea niitä on kuulla jos eivät kerro.Näissä olisi kiva kuulla myös sen toisen osapuolen näkemys.
Täällä moni tuntuu olevan sitä mieltä, että työtaistelut on aina vittumaisten ja ahneiden duunareiden/AY-liikkeen vika. Ja duunareiden pitäisi vain suosiolla suostua heikennyksiin kilpailukyvyn takia.
Sehän se kun ovat sen salanneet niin vaikea niitä on kuulla jos eivät kerro.