Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Oma työnantaja teki sileen tymästi, että ilmoitti 1,5 viikon varoitusajalla, että jatkossa kaikki tekevät vähintään kolme päivää viikossa toimistolla. Ei koske itseä, koska etätyösoppari, mutta sääliksi käy kollegoita, joiden on nyt pakko raahautua niihin nuhruisiin ja pieniin laitakaupunkien avokonttorihelvetteihin
Asiantuntijatyössä en ole kertaakaan kohdannut esimiestä, joka toimisi oikeasti tiiminvetäjänä tai asettaisi konkreettisia tavoitteita. Käytännössä henkilö täyttää HR:n lomakkeet ja pitää yhdentekevät haistapaska-keskustelut kahdesti vuodessa. Seurauksena omat ja muiden suorittavan portaat työt ovat sitten itseohjautuvia, joissa toisille voi kertyä helvetisti työkuormaa ja mahdottomia deadlinejä, ja yhdet sitten lusmuilevat tai saikuttelevat kuukausikaupalla. Jos paska ehtii osua tuulettimeen, alkavat asiat kiinnostamaan vähän isompia johtajia.Esihenkilö asettaa selkeät tavoitteet/tehtävät, seuraa niiden etenemistä ja sitten reagoi asiaankuuluvasti jos annetut tehtävät ei suju? Ei tää mitään rakettitiedettä ole, eikä edelleenkään oikeastaan edes liity etätöihin, vaan ylipäätään työn johtamiseen. Se taitaa teidän puljussa selvästi olla aika hakusessa jos tällaiset perusjutut tuntuu konsepteina haastavilta?
Tämä, tai sitten palaverin kutsuja näkee edes vähän aikaa ja vaivaa että kaikkia palaveriin kannattaa kutsua ja millainen agenda on. Ihan turhaa istua toista tuntia EVVK-palaverissa, jossa lopussa käydään muutoksen vaikutukset järjestelmiin läpi, ja tähän kohtaan pidän parin minuutin puheenvuoron, ja varaan erillisen pikapalaverin parin avainhenkilön kanssa käytännön järjestelyistä, tai sitten hoidetaan jatkot F2F tai lyhyellä puhelulla. Minulla on sellainen tuntuma että niillä sankarit joilla on varaa tapittaa palaverista toiseen, ei ole todellista työkuormaa tai sitten he ovat onnistuneet delegoimaan sen muille.Ehkä kannattaa ehdottaa, että palaveri jaetaan kahteen osaan sen mukaan ketä aiheet koskee?
On järjetöntä jos palaverissa olijat tekevät muuta työtä samaan aikaan koska käytännössä eivät seuraa aihetta. Samaan aikaan on järjetöntä jos siellä on ihmisiä joita koskee vain pieni osuus asioista (ellei ajatuksena ole että pitäisi olla tietoinen muiden tekemisestä).
Jatkuvasti olen palavereissa joissa asiat selitetään kahdesti koska etänä olijat eivät ole seuranneet. Sitten kun joltain spesifisesti kysytään hän ei ole ollenkaan kärryillä.
Kieltäytymistä ei katsota useimmiten hyvällä, erityisesti niistä palavereista, joihin on ujutettu läsnäolopakko mukaan (pakko tulla toimistolle). Asiaan ei auta päällekkäisyys muiden palaverien kanssa, joka on varsin yleistä, koska aiemmin mainitut kusipäät kokevat, että juuri heidän palaverinsa menee kaiken muun yläpuolelle.Mä ainakin kieltäydyn monista palavereista joihin kutsutaan. Tapauksesta riippuen saatan laittaa lyhyen näkemyksen / mielipiteen etukäteen, mut keskityn juttuihin joissa oikeasti tarvitaan.
Toki aluksi se tuntui aika pahalta, ja kandee ehkä organisaatiosta riippuen miten asian esittää…
Hyvä esimerkki tuosta palaveri hengestä, eli kaikki puhaltaisi yhteen hiileen.Pitäisi kyllä oppia enemmän kieltäytymään töistä. Itse olen ollut ihan liikaa "joojoo"-mies ja siten varmaan urakehityskin on ollut hyvää, tunnetaan firmassa ja esihenkilöiden helppo ylikuormittaa hommilla. Vertaa pariin kollegaan jotka kategorisesti kovasanaisesti kieltäytyvät vähän kaikesta - niin säästyvät myös paljolta. Yksi vuoden tavoitteistani oli kieltäytymisen kautta saada (ei kuitenkaan ehkä palaverikieltäytymisten) vähennettyä työkuormaa ja siten keskityttyä oikeasti tärkeisiin hommiin.
Monesti myös palavereja se 5-14 päivässä, että eipä siinä ohessa tosissaan paljon ehdi niitä oikeita töitä tehdä. Mikä on silleen hauska, että mun roolissa tavallaan ei korulauseiden mukaan pitäisi edes tehdä niitä suorittavia hommia, mutta jotenkin en niistä ole koskaan irtikään päässyt ja vaikka kuinka esihenkilö minua koulisi enemmänkin avustajan/valmentajan -rooliin, niin aina tuntuu että aina nämä on vain lisää vanhojen hommien päälle.
Tuohon etä/hybridipalaverikäytäntöön niin ainakin meillä onneksi on omaksuttu ja hyväksytty se, että se hangaroundi joka siellä linjoilla on tunnin palaverissa muutamaa kommenttia vaille saa tehdä kyllä muutakin eikä kukaan välttämättä oleta, että siellä silmä kovana seuraa täysin oman aihepiirinsä ohi asioita. Jos on pelisilmää, niin lause kannattaa aina aloittaa "Hei Pekka, osaatkos sanoa asiasta...", silloin sen ei-niin-läsnä-olevan saa kivasti herätettyä ja kerrottua yhdellä kertaa kysymyksen kaikille. Aluksi kun tätä harjoiteltiin (teams-palaverit korona-aikana) ja joidenkin kanssa vieläkin, tulee niitä 5min monologeja jonka jälkeen "... mutta Pekkahan tietää, eikö??" jolloin herätetään pystymetsästä ilman hajuakaan mistä puhuttiin ja kysymys pitää toistaa. Näen kuitenkin tärkeänä, että jonkun alan erityisasiantuntija istuu siinä samassa palaverissa kuin, että jokaisen palaverin koordinoin kuuden eri henkilön kanssa 3min etukäteis ja 3min jälkipalavereilla jne. Tehkööt suosiolla muita hommia kuitenkin siinä muulla ajalla.
Rookie numbers, taitaa kohta 10k lukematonta mennä rikki. 50-100 viestiä kun pukkaa päivässä, niin äkkiä noita kertyy. Olis aivan mahdoton pitää tuota ”todo” listana.
Vähän piikkinä RealityBitesille, että kyllä se jatkuva viestittelijä on ihan oikeasti joskus taakka. Varsinkin, jos on ”chatti”moodi päällä. Pahimmillaan vielä jos soittaa viestin perään täysin turhasta, että huomasitko. Sähköpostilla yhteenvedot yms. aidosti tärkeät, teamsilla hyvin voi kuitata ”ok, hoidan”. Nyt tosin näyttää noita reaktioita tulleen myös outlookiin.
e: Ei niitä viestejö ilkeyttään lukematta jätetä. Jos toistuvasti viestit ei mene perille, niin vikaa kannattaa pohtia myös omassa päässä. Asiat 15 eri viestissä ripoteltuna vs. yksi tiivis yhteenveto ranskalaisin viivoin.
Onko näistä miten paljon ns jokin "tehtävä edennyt" tyyppinen ilmoitus tai ihan roskaa ja ok kuittauksia? Tuntuu tuollainen 100 päivässä oikeita sähköposteja olevan mahdotonta suorittaa. Miten noista karsitaan ne tärkeät? Oot 2pvää sairaana niin eihän tuossa enää kykene kuromaan kiinni.800 kuulostaa suorastaan vähäiseltä
Onko näistä miten paljon ns jokin "tehtävä edennyt" tyyppinen ilmoitus tai ihan roskaa ja ok kuittauksia? Tuntuu tuollainen 100 päivässä oikeita sähköposteja olevan mahdotonta suorittaa. Miten noista karsitaan ne tärkeät? Oot 2pvää sairaana niin eihän tuossa enää kykene kuromaan kiinni.
Sitten taas jos joka funktiolta yrityksessä tulee noin paljon yhdelle kaverille posteja niin voi harkita onko vastuunjaot ja tiedonanto ihan oikein allokoitu.
Sitä suuremmalla syyllä merkkaa ne suoraan luetuks kun ei niihin koskaan kuitenkaan vastaa saati lue.En tiiä, kun en edes tiedä mitä ne koskee. Jos olisivat tärkeitä olisin varmaan kuullut asiasta?
Mulla on kymmeniä sääntöjä sähköpostissa, eli inboxiin ei tule mitään missä en ole henkilökohtaisesti to-kentässä. Tuon lisäksi iso osa korkean volyymin (tyyliin Jira / pull-reviewt yms) menee muualle.
Ja inboxissa n. 5000 lulematonta, kaikenkaikkiaan tuplat.
800 kuulostaa suorastaan vähäiseltä
Oon mä välillä merkannu, mut siihenkin menee aikaa.Sitä suuremmalla syyllä merkkaa ne suoraan luetuks kun ei niihin koskaan kuitenkaan vastaa saati lue.
Sihteeri…Omalla pomolla lukemattomien määrä on tuhansissa. Jotenkin se silti onnistuu vastaamaan nopeasti ainakin omiin sähköposteihini.
Koko konsernin (useampi kymmenen yhtiötä) tj:llä on vastaavasti nolla, vaikka veikkaan, että postia tulee solkenaan ja mies ei hirveän usein paikallaan pysy. Pitää joskus kysyä, että mikä menetelmä on käytössä. Itsekin pyrin pitämään nollassa ja vastailen mahdollisuuksien mukaan nopeasti, muuten asiat tahtoo unohtua.
Mä merkkaan vain ne jotka olen lukenut. Se on oikeasti oleellinen tieto vs. murehtia montako tuhatta on lukematta.Oon mä välillä merkannu, mut siihenkin menee aikaa.
Henkiloa ei haluta takaisin niin tuollaisia lipsahduksia sattuu.Entinen työnantaja otti ja meni vielä ryssimään takaisinottovelvollisuuden.
Henkiloa ei haluta takaisin niin tuollaisia lipsahduksia sattuu.
Minulla on saannot ohjata kaikki generoidut sahkopostit suoraan omaan kansioon ja kerran kuukauteen valitsen kaikki viestit ja merkkaan ne luetuiksi.
niin on tuossa joku 6 kuukauden pika voitto saatavissa mutta samalla myos totuus etta on niin paska jatka etta siita haluttiin aktiivisesti eroon. tulee mieleen se meemi kuva miehesta joka hymyilee ja itkee samaan aikaan.Kyllä se liiton lakimies kertoo, että menikö taiteen sääntöjen mukaan vai ei. Jos ei, niin se on työnantajan kannalta hiukan ikävämpi homma.
Ei ole sellaista. Meillä on hämmästyttävän kevyt organisaatio ottaen huomioon yrityksen koon.Sihteeri…
niin on tuossa joku 6 kuukauden pika voitto saatavissa mutta samalla myos totuus etta on niin paska jatka etta siita haluttiin aktiivisesti eroon. tulee mieleen se meemi kuva miehesta joka hymyilee ja itkee samaan aikaan.
Mitenkään aliarvioimatta mahdollista kompensaatiota, mutta lähtökohtaisesti mahdolliset korvaukset on aina budjetissa. Ja tuonkokoisessa talossa asia siirtyy varmaankin lakiosastolle.Niin paska jätkä että se revittiin välittömästi muualle töihin kun vapautui tuolta.
Plus että kiinnosta pätkän vertaa, että mitä minusta ajattelevat. Jos on noin kädetöntä touhua tuossakin, niin ei pidä potkia ihmisiä pois jos sitä ei osaa tehdä kunnolla.
Onko sulla nyt kenties joku ongelma tässä vai miksi pitää meemejä lätkiä viesteihin?
E. Ja ennen kuin uikutat jotain lisää että miten joku viittii niin katsos kun tässä on taustalla laki. Ja tuollaisen lähemmäs 2000 työntekijän kioskin olisi syytä hallita edes tuon verran. Mutta koska ei, niin pidetäänpä oppitunti aiheesta.
Enpä muuten tiennyt, että on tällainen ehto että on takaisinoton piirissä. "Jotta irtisanottu työntekijä kuuluisi takaisinottovelvollisuuden piiriin, hänen tulee olla ilmoittautunut työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon (tai mikä nykyään lieneekään)" (ei tarvitse olla työtön työnhakija). Tai että suoraan ei tarvitse tarjota työtä henk. koht. "Työnantajan on täytettävä takaisinottovelvollisuutensa tarjoamalla työpaikkaa suoraan entiselle työntekijälle tai kysymällä työvoimatoimistosta, onko tämä edelleen työnhakijana.".Niin paska jätkä että se revittiin välittömästi muualle töihin kun vapautui tuolta.