Työelämäkeskustelu

On myös tietoaineistoja joiden maastavienti vaatii erillisen luvan. Ko. tiedon avaaminen ulkomailla johtaa rikkomukseen vaikka sen tekisi omalla koneella firman vpn:n läpi. Samasta syystä kaikki pilvipalvelut kotimaassakin pääsosin no-go.
 
Oma työnantaja teki sileen tymästi, että ilmoitti 1,5 viikon varoitusajalla, että jatkossa kaikki tekevät vähintään kolme päivää viikossa toimistolla. Ei koske itseä, koska etätyösoppari, mutta sääliksi käy kollegoita, joiden on nyt pakko raahautua niihin nuhruisiin ja pieniin laitakaupunkien avokonttorihelvetteihin :D:confused2:


Meillä sama, ehkä sama firma kyseessä, ilmoitus ihan yllätyksenä 🙁, ainakaan meidän tiimissä ei oltu kovin iloisia. Ainakin kannustaa ettimään vaihtoehtoja muualta, ehkä se on tarkoituskin
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on raja kuinka pitkään saa tehdä etätöitä ulkomailta ja se taitaa liittyä joko vakuutuksiin tai lainsäädäntöön.

Firmalla on jonkun verran toimistoja ulkomailla ja jos haluaa oleilla niissä maissa pidempään saattaa onnistua, mut sit siirtyy sen maan työntekijäksi (terveydenhuolto, verot jne).

Mielellään kyllä menisin ulkomaille kun kellot siirretään talviaikaan ja palaisin keväällä, ehkä mahdollistuu jossain vaiheessa.
 
Esihenkilö asettaa selkeät tavoitteet/tehtävät, seuraa niiden etenemistä ja sitten reagoi asiaankuuluvasti jos annetut tehtävät ei suju? Ei tää mitään rakettitiedettä ole, eikä edelleenkään oikeastaan edes liity etätöihin, vaan ylipäätään työn johtamiseen. Se taitaa teidän puljussa selvästi olla aika hakusessa jos tällaiset perusjutut tuntuu konsepteina haastavilta?
Asiantuntijatyössä en ole kertaakaan kohdannut esimiestä, joka toimisi oikeasti tiiminvetäjänä tai asettaisi konkreettisia tavoitteita. Käytännössä henkilö täyttää HR:n lomakkeet ja pitää yhdentekevät haistapaska-keskustelut kahdesti vuodessa. Seurauksena omat ja muiden suorittavan portaat työt ovat sitten itseohjautuvia, joissa toisille voi kertyä helvetisti työkuormaa ja mahdottomia deadlinejä, ja yhdet sitten lusmuilevat tai saikuttelevat kuukausikaupalla. Jos paska ehtii osua tuulettimeen, alkavat asiat kiinnostamaan vähän isompia johtajia.
 
Palaan palaverikäytäntöihin. Pakollisina toimistopäivinä tunnutaan edellyttävän, että raahaudun jokaiseen palaveriin fyysisesti, vaikka saan tehtyä paljon hommia paljon tehokkaammin omalta työpisteeltäni etäosallistumalla näihin palavereihin. Erityisesti, jos aihe liippaa omaa asiantuntijuuttani vain niukasti, käytän suurimman osan ajasta tuottavampaan tekemiseen, ja siirryn ns. palaverimoodiin vasta sitten, kun agendalla käsitellään kohtia, joihin minulla on jotain annettavaa. Läsnäpalaverissa on nykyisin jokin kirjoittamaton sääntö ettei saa edes avata työkonetta vaan pitää tuijottaa tappina esitystä, vaikka suurin osa siitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Muutama kusipää päätti myös blokata palaverikutsuista etämahdollisuuden, jolloin paikan päälle on pakko tulla, tai seurauksia on luvassa. Toki myös nämä palaverit ovat oikeasti hybridipalavereja, koska mm. ulkomaiset osallistujat kutsutaan erikseen etälinkin kautta mukaan.
Avauduin tästä ongelmasta mm. projektipäällikölle argumenttina että halutaanko hommat saada aikuisten oikeasti valmiiksi deadlineen mennessä vai onko järkevämpää että käytän suuren osan työajastani tuijottamalla yhdentekeviä esityksiä ja keskittymällä agendaan, joka ei käytännössä koske mitenkään omaa vastuualuettani. Viesti meni perille mutta tietyt tahot näkevät minut sitten hankalana tapauksena, suorastaan kapinallisena, ja edelleen tulee hienovaraista kettuilua multitaskaamisesta ja palaverikutsujen hylkäyksestä.
 
Ehkä kannattaa ehdottaa, että palaveri jaetaan kahteen osaan sen mukaan ketä aiheet koskee?

On järjetöntä jos palaverissa olijat tekevät muuta työtä samaan aikaan koska käytännössä eivät seuraa aihetta. Samaan aikaan on järjetöntä jos siellä on ihmisiä joita koskee vain pieni osuus asioista (ellei ajatuksena ole että pitäisi olla tietoinen muiden tekemisestä).

Jatkuvasti olen palavereissa joissa asiat selitetään kahdesti koska etänä olijat eivät ole seuranneet. Sitten kun joltain spesifisesti kysytään hän ei ole ollenkaan kärryillä.
 
Ehkä kannattaa ehdottaa, että palaveri jaetaan kahteen osaan sen mukaan ketä aiheet koskee?

On järjetöntä jos palaverissa olijat tekevät muuta työtä samaan aikaan koska käytännössä eivät seuraa aihetta. Samaan aikaan on järjetöntä jos siellä on ihmisiä joita koskee vain pieni osuus asioista (ellei ajatuksena ole että pitäisi olla tietoinen muiden tekemisestä).

Jatkuvasti olen palavereissa joissa asiat selitetään kahdesti koska etänä olijat eivät ole seuranneet. Sitten kun joltain spesifisesti kysytään hän ei ole ollenkaan kärryillä.
Tämä, tai sitten palaverin kutsuja näkee edes vähän aikaa ja vaivaa että kaikkia palaveriin kannattaa kutsua ja millainen agenda on. Ihan turhaa istua toista tuntia EVVK-palaverissa, jossa lopussa käydään muutoksen vaikutukset järjestelmiin läpi, ja tähän kohtaan pidän parin minuutin puheenvuoron, ja varaan erillisen pikapalaverin parin avainhenkilön kanssa käytännön järjestelyistä, tai sitten hoidetaan jatkot F2F tai lyhyellä puhelulla. Minulla on sellainen tuntuma että niillä sankarit joilla on varaa tapittaa palaverista toiseen, ei ole todellista työkuormaa tai sitten he ovat onnistuneet delegoimaan sen muille.
Kun kyseessä oman tiimin sisäinen palaveri, aika moni multitaskaa siellä samalla, koska hommat on vain pakko saada hoidettua työajan puitteissa. Työkuorma on käytännössä kohtuuton, ja kerta mitään todellista työnjohtamista ei ole, jokainen joutuu sumplimaan parhaansa mukaan, miten normi työaika käytetään tai anomaan ylityölupaa projektipäälliköiltä. Esimiehiltä ei ole toistaiseksi tullut mitään konkreettisia toimia asioiden ratkaisemiseksi, korkeintaan nyökyttelevät päätä ja toteavat tämän olevan ihan normi tietotyötä, mikäs siinä kun suorittavan portaan avainhenkilöt vaihtavat firmaa tai palavat loppuun. Edellinen esimies, sellainen keski-ikäinen "kympin tyttö", joka oli täysi kynnysmatto henkisesti, koki ongelman olevan ainoastaan meidän asenteissa ja tarjosi ratkaisuksi Mindfulnesss harjoitteita, joihin innoissaan jakeli linkkejä koko tiimille.
Jos kerta firma edellyttää jokaisen työntekijän tuhlaavan aikaansa kaiken maailman unelmahöttö-palavereissa täydellä keskittymiskyvyllä, tulisi myös työkuorma jakaa sen mukaisesti. Tämä aihe on käytännössä tabu keskijohdolle vaikka ongelma tiedostetaan varsin hyvin, joten multitaskaaminen käytännössä välttämätöntä, ja samalla sitä leikisti paheksutaan koska firman "arvot ja työkulttuuri".
 

Statistiikka

Viestiketjuista
266 603
Viestejä
4 615 440
Jäsenet
75 882
Uusin jäsen
tassu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom