Tästä kannattaa olla onnellinen.Tarkoitan, että en oikeastaan koskaan sairasta. Nyt kun olen tullut vanhemmaksi kuin Metusalem, on minuunkin joskus flussa iskenyt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tästä kannattaa olla onnellinen.Tarkoitan, että en oikeastaan koskaan sairasta. Nyt kun olen tullut vanhemmaksi kuin Metusalem, on minuunkin joskus flussa iskenyt.
Nämä saikku jutut aina jotenkin itseäni ihmetyttää, kun ekassa vakkari työpaikassa meni vuosia, että olin edes saikulla ja yleensä syynä oli joku pallopelissä rikki mennyt paikka.
Pöh. Saikulla duunaamisesta ei edes kuuluisaa mitalia saa.Toimihenkilö jää tekemään ahkerana etätöitä, jos nenä vähän vuotaa ja päätä pikkuisen särkee![]()
Näinhän se menee.Vaikka ihmisellä onkin luotaisesti aina taipumus peilata kaikki omien kokemusten kautta pitäisi kuitenkin edes yrittää ymmärtää, että ihmiset ovat todella yksilöllisiä, eikä se että joku on itselle luotaista tarkoita että se on normaalia.
Mulla on ollut joskus vuosia jolloin olin usein flunssanen. Viimeisen kymmenen vuoden aikana taas kertynyt ehkä viisi sairaspäivää, mut eiköhän se taas muutu.
Vaimo on töissä hammaslääkärissä ja joka vuosi saikulla. Johtuisko sitten siitä, että joutuu ronkkimaan flunssaisten suiden sisältä - osittain myös siitä ettei kukaan halua flunssaista pärskimään viereen kun suu on auki.
Tyttärellä taas tarttuu vaimolta kaikki, mut parin viikon päästä voi taas nousta kuume, eli sairastaa varmaan ainakin 5 kertaa vuodessa. Poika taas viiden vuoden välein.
Musta masilmassa on aika paljon ihmeellisempiäkin asioita.![]()
Mikä sulle on tärkeää?Tuli vanhasta työpaikasta soittoa että haluanko palata sinne ja ihan hyvää pakettia tarjottiin. Miten näette sen että nykyisessä firmassa lähtisin kysymään että nokitatteko? Onko asiallista? Haluaisin hyvässä hengessä hoitaa asiat ja jollain tapaa tuosta tulee vähän sellainen ”kiristysmeininki”.
Kyseessä on johtajatason roolit ettei nyt puhuta muutamista satasista.
Itse kuulin ihan lähiaikoinakin (täällä työskentelvältä henkilöltä) tämmöisestä hommasta ison kaupungin riveissä teknisellä puolella (ihan toimistohommis siis), missä kokonainen tiimi on tämmösissä hommissa. Ilmeisesti aika perus tahti on, että parin-kolmen viikon välein tulee aina joku muutaman tunnin homma mikä pitäisi hoitaa. Kesällä on kuulemma aina pidempi tauko hommista kokonaan ja saattaa olla pari kuukauttakin ilman mitään. Esimiestasolta kuulemma turha kysellä mitään lisähommia kun vastaukset on luokkaa ”älä nyt intoile liikaa”. Eikä varmasti rajoitu vaan yhden kaupungin virastoon ja yhteen yksittäiseen tiimiin.Mun pointti oli hakea töitä mitkä ei rasita pollaa tavalla mistä ketjussa valitettiin. Niitä töitä ei varmaan kauheasti ole enää missä saisi puuhata omiansa. Ne on joko korvattu automaatiolla tai tullaan korvaamaan automaatiolla tai vaaditaan valppautta joka ei täyty jos puuhailee omiansa. Jotain harvoja valvontajuttuja tietty on missä jos on hyvä päivä niin odottelet, että piisami tulee rysään ja "niska limassa duunaamaan piisamia".
Aika vähissä mahdollisuudet löytää duuni missä puuhat omias ja palkka kolahtaa tilille vielä 5v, 10v, 20v, ja 30v päästä. 40v:n kysyjän eläke alkais jossain 30v päästä.
Talous on monessa isommassakin kaupungissa huonossa jamassa ja viime aikoina on puhaltaneet YT-tuulet, joten vähän vaikea uskoa, että olisi kokonaisia tiimejä kuukausikaupalla "tekemättä mitään".Itse kuulin ihan lähiaikoinakin (täällä työskentelvältä henkilöltä) tämmöisestä hommasta ison kaupungin riveissä teknisellä puolella (ihan toimistohommis siis), missä kokonainen tiimi on tämmösissä hommissa. Ilmeisesti aika perus tahti on, että parin-kolmen viikon välein tulee aina joku muutaman tunnin homma mikä pitäisi hoitaa. Kesällä on kuulemma aina pidempi tauko hommista kokonaan ja saattaa olla pari kuukauttakin ilman mitään. Esimiestasolta kuulemma turha kysellä mitään lisähommia kun vastaukset on luokkaa ”älä nyt intoile liikaa”. Eikä varmasti rajoitu vaan yhden kaupungin virastoon ja yhteen yksittäiseen tiimiin.
Kai näissä julkisissa suojatyöpaikoissa on se ongelma, että siinä kohtaa kun jotain positiota tai osastoa meinaa leikkuri tai YT:t purra, niin pystytään kyllä osoittaa se kuinka paljon sitä työkuormaa muka on. Ja näin ollaan taas turvassa.Talous on monessa isommassakin kaupungissa huonossa jamassa ja viime aikoina on puhaltaneet YT-tuulet, joten vähän vaikea uskoa, että olisi kokonaisia tiimejä kuukausikaupalla "tekemättä mitään".
Kyllä sieltä ainakin perus rivityöntekijät saa lapun kouraan, jos työnantaja vaan katsoo henkilöstövähennysten olevan tarpeen. Ei siinä mitkään selittelyt työkuormasta auta.Kai näissä julkisissa suojatyöpaikoissa on se ongelma, että siinä kohtaa kun jotain positiota tai osastoa meinaa leikkuri tai YT:t purra, niin pystytään kyllä osoittaa se kuinka paljon sitä työkuormaa muka on. Ja näin ollaan taas turvassa.
Varmaan kesällä on paljon porukkaa lomilla tms.Tämä kyseinen henkilö oli saanut toukokuun alussa työn hoitaakseen mihin oli annettu aikaa elokuun loppuun. Kyse oli siis jostain tarjoussisällön läpikäynnistä tms. Hän teki sen työn saman viikon loppuun mennessä ja se oli hänen ainoa työtehtävä koko kesänä. Muuten vain päivystystä jos tulisi jotain. Mutta ilmeisesti kesäaikaan noissa kaupungin teknisissä asioissa ei edistetä mitään.
Varmasti näin, mutta ei se tuosta julkisesta puolesta mitään maailman tehokkainta organisaatiota vielä tee jos pari rivityöntekijää saa silloin tällöin lähtöpassit. Kyllä esimerkiksi kaupungeilla pitää tiettyjä virkoja olla, vaikka työkuorma olisi todellisuudessa olematon ja paperilla tietysti näyttäytyy ihan täytenä kuormana.Kyllä sieltä ainakin perus rivityöntekijät saa lapun kouraan, jos työnantaja vaan katsoo henkilöstövähennysten olevan tarpeen. Ei siinä mitkään selittelyt työkuormasta auta.
Kuullostaa aivan helvetin hirveältä. Itse aikanaan lähtenyt työpaikasta kun ei hommia ollut. Mikään ei ollut niin raskasta kun tuijottaa ruutua ja kelloa vuorotellen. Lisää hommia kun kysyit niin vastaukseksi tuli "sul on aika paljon siinä" tai "nauti kun ei oo kummoisempaa". Puoli vuotta jotenkin jaksoin. Sitä koitti kysyä hommia tai auttaa muita, mihin sua ei oo kuitenkaan palkattu ja ei oo oikein tarpeita. Palkatessaan eivät oikein itsekkään tajunneet tarvetta.Kai näissä julkisissa suojatyöpaikoissa on se ongelma, että siinä kohtaa kun jotain positiota tai osastoa meinaa leikkuri tai YT:t purra, niin pystytään kyllä osoittaa se kuinka paljon sitä työkuormaa muka on. Ja näin ollaan taas turvassa.
Tämä kyseinen henkilö oli saanut toukokuun alussa työn hoitaakseen mihin oli annettu aikaa elokuun loppuun. Kyse oli siis jostain tarjoussisällön läpikäynnistä tms. Hän teki sen työn saman viikon loppuun mennessä ja se oli hänen ainoa työtehtävä koko kesänä. Muuten vain päivystystä jos tulisi jotain. Mutta ilmeisesti kesäaikaan noissa kaupungin teknisissä asioissa ei edistetä mitään.
pahinta on se kun etusormen paa tulee pirun kipeaksi jatkuvasta hiiren rullailusta kun aika menee netti sivuja lukiessa.Kuullostaa aivan helvetin hirveältä.
Sulla ilmeisesti myös kokemusta? Kivahan se olis muuta tehdä, vaikka opiskella, käydä salilla tai muuta, mutta työnantajahan haluaa, että teet töitä ja oma luonne ei anna periksi olla palkkalistoilla tekemättä mitään tuottavaa. Mielummin sitä vaihtaa paikkaan missä on töitä mitä tehdä.pahinta on se kun etusormen paa tulee pirun kipeaksi jatkuvasta hiiren rullailusta kun aika menee netti sivuja lukiessa.
On. Onneksi tuo on itsesta kiinni. Hommia on kylla niin paljon kun haluaa tehda mutta aina ei vaan jaksa.Sulla ilmeisesti myös kokemusta?
Itselle taas sopisi loistavasti. Mulla on niin aikaa vieviä harrastuksia mitkä tapahtuu kotona tietokoneella, että ilman töitäkin loppuisi tunnit päivästä kesken, jos haluaisin niitä edistää haluamallani tavalla. Ja tuo moraalinen puoli. Jos työskentelisin julkisella puolella niin niitä moraalisia esteitä ei olisi. Tuo olisi todella kätevä tapa muuttaa oma harrastus työksi mistä maksetaan. Tästä syystä kuntarekryn sivut ovatkin päivittäin auki.Kuullostaa aivan helvetin hirveältä. Itse aikanaan lähtenyt työpaikasta kun ei hommia ollut. Mikään ei ollut niin raskasta kun tuijottaa ruutua ja kelloa vuorotellen. Lisää hommia kun kysyit niin vastaukseksi tuli "sul on aika paljon siinä" tai "nauti kun ei oo kummoisempaa". Puoli vuotta jotenkin jaksoin. Sitä koitti kysyä hommia tai auttaa muita, mihin sua ei oo kuitenkaan palkattu ja ei oo oikein tarpeita. Palkatessaan eivät oikein itsekkään tajunneet tarvetta.
En ole mikään työnarkomaani tai töitä erityisesti rakastava, mutta jos ei niitä hommia ole niin ns sulaa naama. Paremmin tekeekin kun pieni tuli persiin alla tai ainakin tieto mitä hommia vielä tekemättä. Se herääminen aamuisin kun ei ole mitään ja töissä pitäisi olla.. sitte jos et ole niin ei sua mitenkään se kehitäkkään (työuralla tai hlökoht oppimisessa). Ei vaan pystyis mitenkään. Eri asia sitten jos ei rahaa tarvitsisi ja saisi omia juttuja oikeasti puuhata.
Nämä saikku jutut aina jotenkin itseäni ihmetyttää, kun ekassa vakkari työpaikassa meni vuosia, että olin edes saikulla ja yleensä syynä oli joku pallopelissä rikki mennyt paikka.
Ei tuollainen tosiaan oikein tunnu miltään vapaa-ajalta, jos pitäisi kuitenkin ainakin esittää tekevänsä jotain.Sulla ilmeisesti myös kokemusta? Kivahan se olis muuta tehdä, vaikka opiskella, käydä salilla tai muuta, mutta työnantajahan haluaa, että teet töitä ja oma luonne ei anna periksi olla palkkalistoilla tekemättä mitään tuottavaa. Mielummin sitä vaihtaa paikkaan missä on töitä mitä tehdä.
Kaikki ei oikein tunnu ymmärtävän tuota, että sähköpostin ja viestien etu on juuri se, että vastaanottajan ei tarvi keskeyttää kaikkea mitä on tekemässä ja voi katsoa sen asian kunhan ehtii. Kaikilla asioilla ei ole niin kova kiire, että ne pitäisi saada hoidettua välittömästi.Vastamelukuulokkeet päähän vaan. Itsellä ei tuo meteli luurit päässä ole se isoin ongelma, vaan se yhteydenottojen synkronisuus. Jos jollain toisella on joku ongelma ja se tulee siitä suoraan työpisteen nurkalle kyselemään, katkeaa omat hommat suoraan. Etänä voi kysely tulla kysyjän näkökulmasta hyvänä hetkenä, ja vastaus vastaajan näkökulmasta hyvänä hetkenä.
Tässä on vähän sama kuin siinä, että soitat puhelimella jonkun asian perään vs. lähetät viestin. Kysyjä on tässä synkronisessa viestinnässä ikään kuin niskan päällä kun hän saa valita aina se itselleen sopivan hetken.
Vika on siinä, että osa tekee parissa tunnissa sen työmäärän, mitä toinen osa vatuloi koko päivän.Sanon edelleen, että jos kotona voi laiskotella eikä pomo sitä huomaa esim siitä että hommat jää tekemättä, niin jossain on vikaa, eikä se korjaannu sillä että porukka käsketään toimistolle.
Mutta jos se vastaa työnantajan odotuksia, niin ongelmaa ei ole. Toimistolla tuo tyyppi luultavasti pitäisi pitkät lounastauot ja kahvitauot.Vika on siinä, että osa tekee parissa tunnissa sen työmäärän, mitä toinen osa vatuloi koko päivän.
Sitten kun tehokkuudesta ei makseta sen enempää, niin kyllä siinä joku saattaa ruokatauon jatkeeksi sohvalla kattoa jonkun Netflix sarjan jakson tms., jos vaihtoehtona on sykkiä töissä, jotta saisit vaan enemmän töitä.
![]()
Tätä harrastin itse entisessä duunissa kun tein 3h aikana sen kun kollegat 8h…Vika on siinä, että osa tekee parissa tunnissa sen työmäärän, mitä toinen osa vatuloi koko päivän.
Sitten kun tehokkuudesta ei makseta sen enempää, niin kyllä siinä joku saattaa ruokatauon jatkeeksi sohvalla kattoa jonkun Netflix sarjan jakson tms., jos vaihtoehtona on sykkiä töissä, jotta saisit vaan enemmän töitä.
![]()
Entäpä jos se kyllä huomaa. Ja tietää. Mitä sitten voi nykyään tehdä? Varsinkin jos näitä etäpäivinä vaikeasti tavoitettavissa olevia työntekijöitä tai mökiltä töitä tekeviä on useita. Aika vähissä siinä alkaa olla vaihtoehdot pomolla. Yksi vaihtoehto on käskeä kaikki takaisin toimistolle, koska vaikea vaan tiettyjä työntekijöitä on ilman yhdenvertaisuussyytöksiä toimistolle komentaa.Sanon edelleen, että jos kotona voi laiskotella eikä pomo sitä huomaa esim siitä että hommat jää tekemättä, niin jossain on vikaa, eikä se korjaannu sillä että porukka käsketään toimistolle.
Entäpä jos se kyllä huomaa. Ja tietää. Mitä sitten voi nykyään tehdä? Varsinkin jos näitä etäpäivinä vaikeasti tavoitettavissa olevia työntekijöitä tai mökiltä töitä tekeviä on useita. Aika vähissä siinä alkaa olla vaihtoehdot pomolla. Yksi vaihtoehto on käskeä kaikki takaisin toimistolle, koska vaikea vaan tiettyjä työntekijöitä on ilman yhdenvertaisuussyytöksiä toimistolle komentaa.
Sovitaan tietyt tehtävät etäpäiviksi ja jos tehnyt, niin homma ok? Ei kai se nyt sen vaikeampaa ole kontrolloida työntekijän tekemisiä, jos on epäilyksiä ettei tee töitään. Toisekseen ainakin itse nimenomaan kotona pistän Teamsin yms. paskankin sivuun, jos täytyy oikeasti saada tehtyä jotain keskittymistä vaativaa. Ei siinä kaivata pomoa kyselemään mikä meininki.Entäpä jos se kyllä huomaa. Ja tietää. Mitä sitten voi nykyään tehdä? Varsinkin jos näitä etäpäivinä vaikeasti tavoitettavissa olevia työntekijöitä tai mökiltä töitä tekeviä on useita. Aika vähissä siinä alkaa olla vaihtoehdot pomolla. Yksi vaihtoehto on käskeä kaikki takaisin toimistolle, koska vaikea vaan tiettyjä työntekijöitä on ilman yhdenvertaisuussyytöksiä toimistolle komentaa.
Mitkä on asiankuuluvat tavat?Esihenkilö asettaa selkeät tavoitteet/tehtävät, seuraa niiden etenemistä ja sitten reagoi asiaankuuluvasti jos annetut tehtävät ei suju? Ei tää mitään rakettitiedettä ole, eikä edelleenkään liity oikeastaan mitenkään etätöihin, vaan ylipäätään työn johtamiseen. Se taitaa teidän puljussa selvästi olla aika hakusessa jos tällaiset perusjutut tuntuu konsepteina haastavilta?
Esimerkiksi osastopalaverissa nostaa nimellä tikunnokkaan ja käyttää kollektiivista painetta saada työntekijä ruotuun pakottamalla kaikki toimistolle töihin, koska tämä herra X spedeili.Mitkä on asiankuuluvat tavat?
No mitä se pomo tekee jos toimistolla istuvan kaverin kanssa on samoja ongelmia?Entäpä jos se kyllä huomaa. Ja tietää. Mitä sitten voi nykyään tehdä? Varsinkin jos näitä etäpäivinä vaikeasti tavoitettavissa olevia työntekijöitä tai mökiltä töitä tekeviä on useita. Aika vähissä siinä alkaa olla vaihtoehdot pomolla. Yksi vaihtoehto on käskeä kaikki takaisin toimistolle, koska vaikea vaan tiettyjä työntekijöitä on ilman yhdenvertaisuussyytöksiä toimistolle komentaa.
Juurikin näin. Yhtä lailla siellä toimistolla joku voi pitää tunnin ruokatauon, istua tunnin paskalla jne. Töiden välttelijät osaa tehdä sitä ihan paikasta riippumatta.No mitä se pomo tekee jos toimistolla istuvan kaverin kanssa on samoja ongelmia?
Töiden etenemisen seurannan ei pitäisi olla riippuvainen siitä, että näkeekö pomo tyypin istuvan koneella omalla paikallaan joka päivä klo 8-16. Hommat etenee tai ei etene, ihan sama missä sitä istutaan. Jos töiden etenemisen seuranta perustuu siihen, että mihin aikaan leimaa itsensä toimistolle ja mihin aikaan ulos, niin jotain on pahasti vialla.
Esimerkiksi osastopalaverissa nostaa nimellä tikunnokkaan ja käyttää kollektiivista painetta saada työntekijä ruotuun pakottamalla kaikki toimistolle töihin, koska tämä herra X spedeili.
Miksi helvetissä niitä työaikoja pitäisi pystyä edes seuraamaan? Lakimielessä kyllä työnantajan täytyy velvoitteet täyttää, mutta ihan samahan se on mitä työntekijä järjestelmään leimaa, jos hänelle annetut tehtävät tulevat ajallaan tehdyksi. Olet nyt jumissa sen ajatuksen kanssa, että työaika = työteho.Ihan disclaimerina varmaan pitää mainita, että parhaimmillaan olen suuri etätöiden puolestapuhuja, mutta on niissä ongelmia mitkä korostuu juurikin tilanteissa, että ne antavat mahdollisuuden perseillä kahta kauheammin.
Täydellisessä organisaatiossa (ehkä paremmin joissan toimenkuvissa) tietenkin töitä pystytään jakamaan kaikkien työntekijöiden suhteen tasaisesti ja jokainen suorittaa hyvällä tasolla sekä toimistolla että etänä. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole, ja etätyön "joustavuudesta" on aivan varmasti huonojakin esimerkkejä. Ehkä tässä perinteinen 20% pilaa loppujenkin maineen.
On aivan totta, että toimistolla läsnäollessa niitä 8h iltalehden sivuilla viettäviä kissavideokatsojiakin löytyy. Mutta väitän, että se työmotivaatio voi siellä toimistolla istujalle todennäköisemmin tulla kuin vaikka mökiltä laiturinnokasta etätöitä paiskiessa. Sekä onhan se helpompi seurata, että henkilö X käy siellä työpaikalla edes vrt siihen, että leimailee kotoa käsin työajat jota ei seuraa hullukaan. Kyllä meidän organisaatiossa esihenkilöillä on sen verran paljon muutakin hommaa, että työaikoja ei kyllä ehdi seuraamaan.
Ihan oikeasti kiinnostaa, mitä näissä tilanteissa voisi tehdä jos tietää, että osa käyttää häikäilemättömästi hyväkseen etäpäiviä sellaisina kevennettyinä päivinä. Miten puututaan asiaankuuluvalla tavalla? Edelleen todella vaikea voi olla sanoa yhdelle henkilölle, että sinä tulet tänne toimistolle 5pv mutta kaikki muut tiimistä voi jatkaa etäpäiviä. Vai varoitusten kautta suoraan monoa .. ?
Tähän ei ole ihan yksiselitteistä vastausta, vaan se riippuu vähän kunkin talon toimintatavoista, työnkuvasta ja henkilöstä.Mitkä on asiankuuluvat tavat?
Työtehtävästä riippuvaista kuinka helppo edistymistä on seurata, toki jos joku tai jotkut eivät saa mitään aikaan niin näkyyhän se.Ihan disclaimerina varmaan pitää mainita, että parhaimmillaan olen suuri etätöiden puolestapuhuja, mutta on niissä ongelmia mitkä korostuu juurikin tilanteissa, että ne antavat mahdollisuuden perseillä kahta kauheammin.
Täydellisessä organisaatiossa (ehkä paremmin joissan toimenkuvissa) tietenkin töitä pystytään jakamaan kaikkien työntekijöiden suhteen tasaisesti ja jokainen suorittaa hyvällä tasolla sekä toimistolla että etänä. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole, ja etätyön "joustavuudesta" on aivan varmasti huonojakin esimerkkejä. Ehkä tässä perinteinen 20% pilaa loppujenkin maineen.
On aivan totta, että toimistolla läsnäollessa niitä 8h iltalehden sivuilla viettäviä kissavideokatsojiakin löytyy. Mutta väitän, että se työmotivaatio voi siellä toimistolla istujalle todennäköisemmin tulla kuin vaikka mökiltä laiturinnokasta etätöitä paiskiessa. Sekä onhan se helpompi seurata, että henkilö X käy siellä työpaikalla edes vrt siihen, että leimailee kotoa käsin työajat jota ei seuraa hullukaan. Kyllä meidän organisaatiossa esihenkilöillä on sen verran paljon muutakin hommaa, että jokaisen työaikoja ei kyllä ehdi seuraamaan (leimausten lisäksi). Ja kyllä, pitäis seuraa tehtyjä töitä eikä työaikoja - mulla ei ole ollenkaan työaikoja edes enää. Mutta mitä ne vaihtoehdot sitten on, jos jollain ei oikein työt suju ja etänä vielä vähemmän?
Ihan oikeasti kiinnostaa, mitä näissä tilanteissa voisi tehdä jos tietää, että osa käyttää häikäilemättömästi hyväkseen etäpäiviä sellaisina kevennettyinä päivinä. Miten puututaan asiaankuuluvalla tavalla? Edelleen todella vaikea voi olla sanoa yhdelle henkilölle, että sinä tulet tänne toimistolle 5pv mutta kaikki muut tiimistä voi jatkaa etäpäiviä. Vai varoitusten kautta suoraan monoa .. ?
En varmaan yleisellä tasolla näin missään väittänyt? Enkä ole sitä mieltä.Olet nyt jumissa sen ajatuksen kanssa, että työaika = työteho.
Erittäin hyvä vastaus kokonaisuudessaan! Olen tismalleen samaa mieltä. Todellisuudessa asia ei monesti ole ihan noin suoraviivaista. Otetaan vaikka työntekijä, joka vain alisuorittaa. Toimistoaikana tekee 25% hyvien hommista ja etänä 10%. Miten tällaista työntekijää sitten kurmutetaan ja motivoidaan. Täysin tekemättömistä hommista tai suoranaisista laiminlyönneistä voikin potkia, mutta en ole kyllä itse kuullut, että joku olisi saanut potkut kun ei sykkinyt samalla tasolla kollegan kanssa. Ehkä yksi keino mikä tulee mieleen omasta organisaatiosta on bonusjärjestelmä. Sillä voi motivoida paremmin suorittavia ja antaa vähemmän osalle. En myöskään tykkää TES/yleiskorotuksista, että kaikille pakko antaa ainakin pari prossaa vaikka miten laskee aamukammalla päiviä.Mielestäni nää on aika perusjuttuja, mutta toisaalta suurimmalla osalla esihenkilöistä johtamistaidot (ja ihan perus ihmistaidot) on täysin 404 ja/tai he ovat jotain konfliktia pelkääviä nössöjä, jotka eivät itse vaan saa aikaiseksi hoidettua omia tehtäviään johtajana.
Koko tuon ~3vuoden aikana ei tullut mitään valmista, eli pitkiä ja kalliita prosesseja tuntuu nämäkin olevan.
Itse näen että työaikoja pitää seurata nimenomaan niitten ylitöiden takia.Miksi helvetissä niitä työaikoja pitäisi pystyä edes seuraamaan? Lakimielessä kyllä työnantajan täytyy velvoitteet täyttää, mutta ihan samahan se on mitä työntekijä järjestelmään leimaa, jos hänelle annetut tehtävät tulevat ajallaan tehdyksi. Olet nyt jumissa sen ajatuksen kanssa, että työaika = työteho.
Jos työntekijä ei tee töitään, hänen kanssaan tulee luonnollisesti keskustella asiasta kahden kesken ja selvittää mikä on. Esim. burnout. Jos ei tarvitse apua ja työt eivät suju, voi ehdottaa josko työntekijä muuttaisi vapaaehtoisesti työjärjestelyjään esim. etätöiden määrän suhteen. Pakko toki ei ole, jos yleiset säännöt eivät niin vaadi. Jos työt eivät ala keskusteluista ja auttamisesta huolimatta sujumaan, työnantajan täytyy kerätä todisteet työntekijän laiminlyönneistä ja kun ne on saatu, antaa varoitus. Viime kädessä sitten potkut jos varoituksetkaan eivät tepsi.
Avokonttori eli liian äänekäs ympäristö. Työpaikalle matkustaminen vie aikaa. Siinähän ne olennaisimmat oli, jos toimistolla olisi oma huone niin saattaisin käydä useammin.Itse nautin toimistolla työskentelystä. Jopa vaikeaa ymmärtää henkilöitä joilla menee täysin pata jumiin jos kerran viikossa pitää käydä toimistolla![]()
Minusta se ei ole kohtuullista, vaan täysin tarpeetonta koska työt ovat sujuneet loistavasti ilman mitään toimistolle pakottamisiakin. Eikä pelkästään omalta kohdaltani vaan ylipäätään koko puljulla on mennyt erinomaisesti täydestä etätyövapaudesta huolimatta (vai sen ansiosta?). Suurimmaksi osaksi ihmiset ovat olleet tilanteeseen erittäin tyytyväisiä, mutta ilmeisesti tarpeeksi monilla turhilla käsienheiluttelijoilla ja HR-kanoilla on ollut toimistolla liian yksinäistä kun ei ole ollut tarpeeksi ihmisiä keidän töitä häiritä, joten tällainen on nyt päätetty jyrätä vastalauseista huolimatta läpi.Onko sinulla joku monen tunnin työmatka vai mikä tässä on ongelma? 6 krt / kk kuulostaa hyvin kohtuulliselta mielestäni.
on siinä se ongelma, että tuollaisessa kaikki tekee vain minimin.Mutta jos se vastaa työnantajan odotuksia, niin ongelmaa ei ole. Toimistolla tuo tyyppi luultavasti pitäisi pitkät lounastauot ja kahvitauot.
Tai luultavammin hakisi muualle haastavampiin töihin.
Jos pitää matkustaa pitkiä matkoja julkisella liikenteellä monella vaihdolla ja lähteä todella aikaisin jne. Ja jos on tosiaan vaan joku pöydän nurkka käytössä josta kilpailee 10 muutakin niin ymmärrän hyvin miksi olisi mieluummin kotona.Itse nautin toimistolla työskentelystä. Jopa vaikeaa ymmärtää henkilöitä joilla menee täysin pata jumiin jos kerran viikossa pitää käydä toimistolla![]()
Kamalaa. KuulostaaTeen pääasiassa etänä hommia. Kerran kuukaudessa on toimistopäivä, ja silloin menee varmaan puoli tuntia kahvitaukoihin, tunti lounaaseen, ehkä tunti siihen että jauhaa paskaa työkavereiden kanssa. Sosiaalisen puolen osalta hyvä, ja junnuille varmasti arvokasta jos voi muiden kanssa jutella.
Mutta kotona aloitan työpäivän aamupaskalla kun katson puhelimesta mitä on menossa, kahvitauko kestää 2 min mitä se kahvinkeitto kestää ja kahvit juon töitä tehdessä. Lounastauko tulee pidettyä tai sitten ei, siinähän sitä voi lounaan syödä samalla kun osallistuu taas yhteen palaveriin mihin on kutsuttu vaikka ei ole mitään sanottavaa asiaan.
Tehokkuus on paljon kovempi, toki voi miettiä onko tässä mitään järkeä. Jos etätöitä kritisoi niin sen pitäisi olla työntekijöiden hyvinvointia pohtien, eikä työtehoa pohtien.