Tyhmät ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 04.04.2017.

 1. axxu

  axxu

  Viestejä:
  460
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ne vasta tyhmiä ihmisiä on jotka pelaavat riviä 1,2,3,4,5,6,7 lotossa. Jostain muistan lukeneeni laskuja että jos kyseinen rivi sattuisi tulemaan niin kaikki voittajat saisivat muutamia satasia voitoksi.
   
  aeinola tykkää tästä.
 2. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Niin, samalla tavalla voi automaateistakin jäädä paljon voitolle. Helpommin kuin Lotossa, jos palautusprosentti on suurempi.
   
 3. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllähän se titteli ja oppiarvo usein tuo sellaisen tietomäärän ja osaamisen, että ymmärtää siitä omasta alastaan enemmän kuin moni muu. Esimerkiksi joku professori tietää usein siitä alastaan enemmän kuin moni muu. Toisaalta taas joku lapsikin saattaa ymmärtää jotain siitä paremmin kuin alan professori ja eikä se siinä ole oleellista silloin kuka sanoo ettei keisarilla ole vaatteita. Muistaakseni esimerkiksi joskus yksi lukiolainen Suomessa teki IB-lukion projektina sellaisen kuvan algoritmista tietyn silmäsairauden diagnostiikkaan, että se päätyi siitä sitten ympäri Eurooppaa silmälääkäreiden päivittäiseen käyttöön sen diagnostiikan työkaluksi. Tosin tällaiset esimerkit eivät taida kuulua tähän "tyhmät ihmiset ketjuun".
   
 4. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Ei voi jäädä, ellei "pitkä juoksu" ole todella lyhyt.

  Jos pelaat säännöllisesti vuosia, niin et yksinkertaisesti voi mitenkään jäädä voitolle tavallisista peliautomaateista, joiden maksimivoitot on kymppejä.

  Lotosta voi teoriassa jäädä voitolle myös pitkässä juoksussa, koska päävoiton voitettuasi sun elämässä ei aika riitä siihen, että saisit ne rahat normaalisti pelaamalla enää Lottoon takaisin survottua. Jos elät 5000-vuotiaaksi, niin sitten voi olla eri juttu.
   
 5. Diziet Sma

  Diziet Sma

  Viestejä:
  730
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Uusi tyhmien ihmisten suosikki on ruudukon kolmas pystyrivi, jota pelataan joka viikko 4000 kertaa. Mutta myös numeroille 1-7 riittää edelleen kannatusta. Loton yleisimmät rivit ja numerot - vältä näitä!

  Lohduttaudun toiveajattelemalla, että samat pelaajat käyttävät molempia rivejä, jolloin noin tyhmiä ihmisiä on vain 4000 eikä 7000. :)
   
 6. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Niin, et Lotossakaan.

  Jos sulla kävis yhtä hyvä tuuri kuin Loton päävoiton voittamisessa niin automaateissa voittaisit monta kertaa "kymppejä" että jäisit suuremmalle voitolle kuin Lotossa.
  Pitkällä tähtäimellä se tuotto menee sen palautusprosentin mukaan vaikka intuitio sanoisi, että Loton päävoitto ajaa kaiken yli. Täytyy kuitenkin muistaa, että se Loton päävoiton todennäköisyys on todella pieni.
   
 7. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  619
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  skirne tykkää tästä.
 8. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  No, siinähän olisi hyvä laskuharjoitus jollekin, että millä todennäköisyydellä voitat niitä kympin voittoja niin tiheään tahtiin että jäät esimerkiksi 30 vuoden säännöllisistä peleistä voitolle...
   
 9. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Onhan se teoriassa todennäköisyyslaskennan mukaan jäädä Veikkauksen kolikkopelejä säännöllisesti pelatessa voitolle vaikka joka elämänsä päivä niitä pelaisi vaikka 50 euron summalla.

  Toki se todennäköisyys on äärimmäisen pieni ja huomattavan paljon todennäköisempää on voittaa eurolotostakin se sadan miljoonan euron pääpotti pelaamalla yhden rivin. Mutta ihan mahdollista todennäköisyyslaskennan mukaan.

  Voisihan tuon todennäköisyyden laskea tarkasti helposti jos tsekkaisi Veikkauksen sivulta keskimääräisen kolikkopelien palautusprosentin ja olettaisi vaikka että 50 vuotta niitä ehtii pelata joka päivä. Sen tiedän kuitenkin laskematta jo että todennäköisyys on tähtitieteellisen pieni.

  Todennäköisyyslaskennan mukaan sekin on mahdollista että pelaisi yhden rivin viikossa lottoa koko elämänsä ja joka viikko voittaisi päävoiton. Senkin todennäköisyys on kyllä äärimmäisen pieni ja lähellä nollaa, mutta on se todennäköisyys kuitenkin yli nollan.
   
 10. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Niin, sitä mäkin vähän luulen, että pitkässä juoksussa sun on helpompi jäädä voitolle Lotosta kuin kolikkopeleistä, siitä huolimatta että jälkimmäisissä on suurempi palautusprosentti. Lotossa sulla ei tarvitse käydä kuin yhden kerran tosi hyvä tuuri, mutta kolikkopeleissä sitä hyvää tuuria pitäisi jatkua jatkumistaan vuodesta toiseen ja todennäköisyys siihen taitaa olla jopa (huomattavasti) olemattomampi kuin Loton päävoitto.
   
 11. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Joo, voishan tän joku näppärä laskea. Tälläisissä juuri se matematiikka auttaa asian ymmärtämisen kun intuitio ei oikein toimi.

  Itse kyllä mieluummin pelaisin samalla summalla hedelmäpeliä kuin lottoa 30 vuotta, jos olisi pakko pelata. Tappiolle kummassakin todennäköisesti jäisi, mutta hedelmäpelissä vähemmän.
   
 12. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  619
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaisen simulointi vaikka python skriptillä on helppoa; vähentää joka päivä alkupääomasta pelin panokset, lisää voitot todennäköisyyksien mukaan ja loopilla vaikka 30 vuotta tai kunnes alkupääoma menee nollaksi. Sitten lopuksi jakaa niiden simulointien lukumäärän joissa on rahaa jäljellä kaikkien simulaatioiden lukumäärällä.
   
 13. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Äkkiseltään ajateltuna onnistuisi yksinkertaisesti kun laskisi millä todennäköisyydellä pelaaja saa vähintään nolla tuloksen pelikerralta kun pelaa vaikka sen 50 euroa.

  Sitten vain korottaisi sen niin monenteen potenssiin kuin kuin 50 vuoden aikana on päiviä.

  Lopputulos olisi suoraan siinä ja se kertoisi millä todennäköisyydellä pelaaja pääsee vähintään nollatulokseen kun 50 vuotta joka päivä takoo hedelmpäpelejä pelata 50 euron summalla niin että pelaa sen 50 euroa kertaalleen ja ottaa tulleet voitot aina ulos.
   
 14. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Tuon laskeminenhan kai vaatisi, että pitäisi tietää kunkin pelin eri voittoluokkien todennäköisyydet, eli ei ole mikään ihan yksinkertainen juttu.
   
 15. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Kokonaisuuden jos haluaisi tietää, niin pitäisi tosiaan tietää kaikkien voittoluokkien todennäköisyys. Ja monimutkaisemman asiasta tekee se, että Lotossa voittosummat vaihtelevat, eikä se riipu edes suoraan siitä paljon peliä on pelattu vaan se on tämän laskutoimituksen kannalta satunnainen.

  Tosin sellaisen voisi laskea aika simppelisti, jos valitsee itse Loton voiton summan ja sitten laskee miten monta hedelmäpelin päävoittoa (tämä on vakio) tarvittaisiin että voitat yhtä paljon. Sitten voisi laskea miten suuri todennäköisyys on, että voitat tuon määrän hedelmäpelin päävoittoja halutulla panoksella. Tätä todennäköisyyttä voisi sitten verrata siihen mikä todennäköisyys on voittaa Loton päävoitto vastaavalla panoksella. Mitä suuremmaksi Loton päävoiton tuossa asetat niin sitä kannattavampaa Lotosta tietysti tulee, että ehkä kannattaa kokeilla useammilla arvoilla niin pääsee lähemmäksi todellisuutta. Tässä siis ei otettaisi huomioon muitakin kuin suurimmat voitot, että on yksinkertaisempi laskea.
   
 16. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 376
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuossa syntyy tilanne jota sanottaisiin kortti- tai kasinopeleissä upswingiksi. Silloin ollaan hypätty odotusarvon yläpuolelle. Eurojaskassa ei toki millään normaalilla pelistrategialla tule downswingia, joten viivan yläpuolella tietysti pysytään normaalin ihmisiän verran.
   
 17. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Jos loton päävoitto on 10 miljoonaa. Ajattelet saada tuon kerran elämäs aikana (sanotaan 50 vuotta) ja jäädä voitolle. Voit sijottaa about 3800 euroa viikossa ja jos voitto napsahtaa viimeisellä osallistumiskierroksella jäät hiukan voitolle. Toki ne pienemmät voitot pikkasen auttaa tuohon hulluun sijotusrumbaan. Tuollasella massiivisella panoksellakin todennäkösyydet voittaa päävoitto kerran 50 vuoden aikana taitaa olla lähellä 50/50? Noin mutulla arvioituna. Toi on siis euron panoksella sellanen 10 miljoonaa riviä koko elämänsä aikana (vajaa 4 000 riviä joka viikko!!!!). Siitä voi kukin yrittää arvioida niitä mahdollisuuksia voittaa koskaan lotossa päävoittoa jos laittaa sen 5 riviä joka viikko.

  Sitten sellanen pieni ongelma tuossa kolikkopelin ja loton voitolle jäämisen vetailussa. Pelitempo pitäs ottaa huomioon tässä. Eli jos todella halutaan verrata niin pitäs pelata yksi euro viikossa molempia pelejä. Kyllä mä mutulla tähänkin sanoisin että tuollasiella tasasella panostuksella jäät todennäköisemmin voitolle kolikkopelistä, tai lähes sata varmasti ainakin vähemmän tappiolle. Loputtomassa sarjassahan saat takaisin tasan palautusprosentin verran sijotuksestasi. Todella pitkässä rupeamassa se asettuu todennäköisesti suht lähelle sitä palautusprosenttia, mikä kolikkopelissä on lähempänä voitolle jäämistä kuin lotossa. Jengiä nyt mun mielestä sokaisee aivan liikaa se loton massiivinen päävoitto, joka on käytännössä mahdoton saada. Hyvin on veikkauksen markkinointi purrut.
   
 18. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No sä nyt vaan pidät ihmisiä tyhmempinä kuin mitä ne on, varmaan kuka tahansa tajuaa että se on absurdin epätodennäköistä.
  Mutta tästä päästään siihen mitä itsekin sanoit/komppasit, että ihmiset maksaa (hiluja!) siitä että voi vähän haaveilla. Esim. parikymppinen ihminen voi ihan hyvin haaveilla rikastumisesta monella paljon fiksummalla ja älykkyyttä edellyttävällä tavalla, mutta sikäli kun ei ole tiettyyn ikään mennessä jonkin sortin business angel tai sijoitussalkkuilija tai johtotehtävissä niin aika nollassa itseasiassa on realistiset tavat rikastua.
   
 19. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mä olen tässä jo pidempään haaveillut, että tuo 1,2,3,4,5,6,7 rivi tai vaikka tuo ruudukon kolmas pystyrivi tulisi joku kerta. Voi sitä itkun ja valituksen määrää, kun ihmiset tajuaisivat saavansa sen pari sataa käteen.
   
 20. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  No enpä ole näistä jengin kommenteista (osan porukasta) tukea saanut tuolle boldatulle väitteelle. Ja mitä tässä elämässä on kokenut niin kyllä se keskiverto ihminen on aika tyhmä ja ohjattavissa. Mitä vanhemmaksi tulen sen vahvemmaksi tuo tunne kasvaa. Kaikki siis eivät ole tyhmiä, näitä on vaan tavattoman paljon.
   
 21. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 124
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No ihmisillä on yleensä parempaakin tekemistä kuin argumentoida raivoisasti itsestäänselvyyksistä.
   
 22. Trotor

  Trotor

  Viestejä:
  270
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minulla isojen aikaskaalojen tai todennäköisyyksien hahmottamisessa auttaa niiden muuttaminen matkoiksi. Lotossa päävoiton todennäköisyys on ~1:19milj. Jos ajatellaan että perinteisen heittotikan kärki on 1mm levyinen niin voiton todennäköisyys on kutakuinkin sama kuin heittäisit tikalla 19km pitkälle janalle ja satut just siihen sun varaamaan 1mm väliin.

  Tai jos haluaisi vaikka arpoa tennispallolla (6cm) joka pudotetaan lentokoneesta johonkin suomen eteläisimmän ja pohjoisimman pisteen välille (1157km).

  Aikaskaaloissa taas jos yksi vuosi on 1mm niin kristuksen syntymäkin on vain 2m päässä janalla. Mammutiit elivät vielä noin 10m etäisyydellä. Jotakuinkin ensimmäiset tunnistetut ja järkevät hominidit 400m päässä ja dinosauruksiin on matkaa 65-250km. Elämä syntyi n. 3000km päässä ja itse maapallo 4000km päässä.

  Tai muuten tilavuuksia johonkin järkevään mittakaavaan: Jos maapallo olisi rypäleen kokoinen niin aurinko olisi about 300m päässä ja pienen auton kokoinen.
   
  Fleimi, Yleinen Faktoidi, Kallion Juoppo ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 23. rusina666

  rusina666

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Esimerkkinä käytetyn Tuplapotin versio kosketusnäyttö-koneista: Et voi valita linjoja. Kaikki linjat ovat mukana ja panos on 0,5€ tai 1€. Kyse on siis yksittäisistä peleistä ja yksittäisestä pelistä voi tulla alle panoksen verran rahaa.
   
  Trotor tykkää tästä.
 24. skirne

  skirne

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Niin kuin tuossa edellä todettiin, ei lottoa pelata todennäköisyyksien perusteella vaan sillä unelman ostamisella. Loton pelaaminen muutamalla eurolla kuukaudessa on ihan eri asia kuin joku joka työntää kaikki liikenevät rahansa pelikoneisiin, nettipokeriin tms. Silloinkaan ei minusta voi puhua välttämättä tyhmästä ihmisestä, ei minusta jokainen alkoholiriippuvainenkaan ole tyhmä. Ihmiset pitkästyy helposti, jostain ne kiksit pitää saada että jaksaa päivästä toiseen.
   
 25. aeinola

  aeinola

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  En tiedä onko tässä mennyt puurot ja vellit sekasin. Itse en ainakaan ole tyhmäksi nimittäny ketään joka rahojaan näihin peleihin laittaa. Jos joku on sanomisiani niin tulkinnut on oma häpeänsä. Osoitin sormellani tyhmyyttä omituisiin todennäköisyys laskelmiin pitkän juoksun voitollisesta tuloksesta ja vertauksista kolikkopeliin.
   
 26. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Sairaus se peliriippuvuus on. Kolikkopeliriippuvuus taas taitaa olla enemmänkin sitä alinta sosiaaliluokkaa koskeva ongelma enemmän kuin jotain yläluokkaa kalvava ongelma. Vaikka epäilemättä varmaan niitä kolikkopeliriippuvaisia löytyy kaikista yhteiskuntaluokista.

  Joku hyväosainen sitten taas voi hassata miljoonansa jonnekkin Monacon kasinoille. Köyhälle suomalaiselle sellainen ei ole ongelma kun vaatii jo useamman tuhat lappusen euroja jotta täältä edes pääsee sinne hassaamaan rahansa ja ainakin osa kasinoista vaati aikoinaan myös huoneen ottamista kasinohotellista ennen kuin pelaamaan pääsi ja sekin taisi maksaa alkaen melkein pari tonnia yöltä.
   
 27. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Löyhästi asiaan liittyen, Casino Monte Carlo, mikä lie "tuttu" elokuvista ja myös F1:siä seuraaville.. Sinne pääsee ihan kuka vaan, mummorullia saa tahkota niin paljon ko rahaa riittää mutta kamerat on ehdoton no no, ja tosta automaagihuoneesta pääsee eteenpäin ruletti- ja korttipelihuoneisiin maksamalla pari kymppiä, pelata saa sit taas lompakon kestokyvyn mukaan. Että mistäkö..
   
 28. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Vaikuttaa kyllä vähän omituiselta, että pitää ensin maksaa "sisäänpääsymaksu" ennen kuin pääsee edes pelaamaan pöytäpelejä. Tuskinpa Las Vegasissa ihan tuollaista on... (Tai Helsingissäkään.)

  Muutenkin kasinot eivät taida nykypäivänä olla ihan niin kova ja jännä juttu kuin joskus takavuosina, koska nykyään Netissä pääsee pelaamaan mielin määrin kaikenlaista.

  Muistan kun kävin takavuosina, joskus vuonna yksi ja kaksi, Rodoksen kasinolla, ja lensin jossain vaiheessa pihalle kun mulla oli shortsit jalassa... :D Se oli kyllä omituinen paikka, halli oli täynnä jotain ruletti- ja muita pöytäpelejä, ja asiakkaita, mutta peliautomaatteja ei näkynyt missään.
   
 29. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 179
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Joku kasino se oli siinä kaupungissa 1990-luvun alkupuoliskolla kun kaverilla poltteli useamman tuhannen markan edestä valuuttaa taskussa jonka olisi halunnut käydä pelaamassa pois kasinolla. Mittatilauspuvut oli meillä laadukkaista kankaista ja siistit vaatteet. Se suunnitelma kariutui siihen kun alkoivat kysellä onko huonetta joka oli kuulema kasinoon pääsyn vaatimuksena. Huone olisi maksanut jo niin paljon että siinä olisikin mennyt jo koko pelikassa. No säästyipä kaverilla ne rahat sillä kertaa.

  Toki tuosta on jo niin monta vuotta aikaa, että voihan se olla että käytännöt ovat muuttuneet. Sen verran ison rahan hommaa Monacon kasinoilla pörrääminen, että ei taida suomalaista proletariaattia eikä keskiluokkaa koskea keskimäärin lainkaan sen ongelmat. Toki siellä voi kuka tahansa käydä jonkun lyhyen visiitin joskus, mutta että ongelmaksi saakka.
   
 30. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  355
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei siinä mitään outoa ole, sen maksun tarkoitus on pitää pällistelevät turistit pois sieltä pelipuolelta.
   
 31. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Joo ei mitään eroo kasinoissa ja nettipokerissa.
  Ite en luota yhteenkään nettikasinoon. Ne pelit on niin rigged kun olla ja voi. Fyysisessä pelipöydässä jakaja ei pääse ennakkoon päättään mitkä kortit pelaaja saa.
  Nettikasinossa voittaa vaan, jos satut oleen se onnekas jolle annetaan osa palautusprosentista. Nekin rahat yleensä pelataan takasin, eikä taidolla ole mitään tekemistä asian kanssa.
   
 32. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Miksi ihmeessä kasinoiden pitäisi olla jotenkin erityisen salakavalasti "rigged", kun systeemi takaa muutenkin sen, että kasino voittaa aina? Ihan palautusprosenttia säätämällä ne voi vaikuttaa omiin tuloihinsa, mutta varmaan markkinointi vaikuttaa asiaan vielä enemmän.

  Ja kilpailu on kovaa ja tuskin ketään kiinnostaa pelata sellaisella nettikasinolla, josta ei koskaan mitään voita.

  Ei ole ollenkaan itsestäänselvää, että onko kasinolle parempi pistää palautusprosentiksi vaikka 98% vai 95%... Joku sweet spottihan tässä varmaan on, mutta liian alhainen toi luku ei voi olla tai asiakkaat katoaa muualle.
   
 33. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Eihän ne salakavalasti olekaan rigged, kun kaikki sen tietää.
  Sen ansiosta nettikasino voittaakin, kun ite pääsee päättämään palautusprosentit.
  Fyysisellä kasinolla vähän vaikeempi päättää voittaako asiakas minkäkin kokosilla panoksilla, tai minkä käden esim pokerissa saa. Tämän takia pokeria osaava voittaa fyysisellä kasinolla, ei nettipokerissa.

  Nettipokerisaiteilla käydään, koska se on helpompaa ja pelaajat harvemmin omaa sitä taitoa. Harvemmin nettikasinoissa edes pelataan muita kun hedelmäpelejä nykyään. Niissä käy porukkaa myös siksi, kun niissä ihan hyvä palautusprosentti kun pelaat pienillä.
  Heitä vaikka kymppitonnin panosta pöytään vaikka 10 kertaa ja kato montako voitat, sitten teet saman euron panoksella ja katot montako kertaa voitat.
   
 34. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kerro nyt ihmeessä, että miksi nettikasinoiden pitäisi olla jotenkin "rigged", kun ne saa tosiaan sen palautusprosentin ihan kunniallisesti säätää mieleisekseen? Ja kuka sen palautusprosentin "päättäisi", ellei nettikasinot itse?

  Nettikasinot eivät ole rigged, koska ei niiden tarvitse olla rigged. Niiden bisnes perustuu siihen, että asiakkaita käy saitilla mahdollisimman paljon ja asiakkailla on kivaa, ja sitten saitti ottaa oman osuutensa palautusprosentin mukaisesti. Mitä se hyödyttää, että tähän jotain hämärää riggeyttä sotketaan?

  Nettipokerissa todellakin voi voittaa, ja statsit paljastaa nopeasti jos kortit eivät tule satunnaisesti...

  Saitti voi säätää oman siivunsa määrää esimerkiksi reikin suuruutta säätämällä. Reikki on siis se osuus jokaisesta potista, joka menee saitille. Se on yleensä joitakin prosentteja, maksimissaan noin viisi, vähän riippuen potin koosta ja muista asianhaaroista. Ei saitin tarvitse pelien reiluuteen mitenkään sotkeutua, vaan rahaa tulee itsestään muutenkin.

  Mutta ihan oikeassa ketjussa ollaan, jos nettikasinoiden epäillään jotenkin "huijaavan"... ;)
   
  spacecat ja ttppii tykkäävät tästä.
 35. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Juuri sehän niistä tekee epäreiluja, että niistä poistetaan se mahdollisuus, että tuurilla ja taidolla niistä vois voittaa. Ainoo tuuria vaativa osuus noissa on se, että satut oleen yks onnekkaista joka saa kohtuu ison osan palautusprosentista.
  Ei ne myöskään anna sulle paljoo voittoja jos pelaat isolla panoksella, kun pienellä saatat saada kokoajan, että ne sais koukutettua sut ja sit häviät lopulta kaiken.

  Oikeessa ketjussa ollaan jos luulee noitten olevan puhtaita. Esimerkiks jonkiaika sitten ison csgo kasinon omistajat jäi kiinni kusetuksista, kun itellä oli youtubekanavat ja riggas itelleen isoja voittoja joista sitten teki youtubekoosteita ja houkutteli porukkaa pelaan. Jäi myös moni tällänen kasino kiinni siitä, että striimaajille ja tubettajille anto paremmat mahkut voittaa, että sai parempaa mainosta.
  Yks jopa meni niin pitkälle, että livenä kerto millon laittaa ruletissa vihreelle panoksen, koska se sattuu oleen seuraava.
  Aika tyhmä saa olla jos luulee ettei samanlaista manipulaatioo ei tapahdu suositummissa paikoissakin.
   
 36. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Useimmat nettikasinot toimivat jonkin maan lisenssillä ja sen maan viranomaisten valvonnassa, ja hämärätouhuilla voi olla vakavat seuraukset.

  Joitakin yksittäisiä hämärätapauksia on tullut ilmi, mutta ovat olleet harvinaisia, ja lähtökohtaisesti satunnaisen pelaajan näkökulmasta hän voittaa juuri sen verran mitä palautusprosentti sanoo. Paitsi tietenkin pokerissa oma taito on ratkaiseva.

  Ja ota nyt huomioon, että monet nettikasinot ovat isoja pörssiyrityksiä, eikä niillä ole varaa eikä tarvetta mihinkään hämärätoimiin. Jos jotain hämärää on joskus tapahtunutkin, on kyse ollut yleensä yksittäisten työntekijöiden omista puuhasteluista eikä mistään saitin isommasta agendasta. Saitin ei kannata "huijata" asiakkaitaan vaan pitää ne tyytyväisinä ja antaa voittoja juuri sen verran mitä kuuluukin palautusprosentin puitteissa.
   
 37. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Milläs ajattelit selvittää että saitti on rigged kun et nää lähdekoodia? Ei sitä yksittäiset ihmiset mitenkään huomaa ja sit jos porukka rupee epäileen ja kirjotteleen nettiin asiasta, niin kasino voi vaan vähän höllätä ja alkaa antaan enemmän voittoja.
  Ei niistä jää kiinni ellei firma ite tee jotain virhettä ja jäis sen takia viranomasille kiinni.
  Eikä nämä ole välttämättä mitään hämärätoimia, vai onko näille jotain omia lakeja mitä saa sisällyttää koodiin?
  Sielä voi olla vaikka koodissa sääntönä, että kun pelaat vaikka 10k panoksella, niin voitat vaikka joka viides kerta jotain, kun taas pelaat euron panoksella, niin voi olla että voitat joka toinen kerta jne.
  Turhan paljon on ihmisiä kellä mennyt asuntoja myöten kaikki noihin nettikasinoihin ja harva niistä on omaisuutta saanu takas, kun taas fyysisessä pokeripöydässä mahdollisuudet on monenkertaset.

  meinaat että kun ne on isoja pörssiyhtiöitä, ne ei pystyis tekeen mitään hämärää tai epäeettistä? Aikamoisessa kuplassa elät jos näin luulet. Tällä logiikallahan ei pitäs kenenkään ison firman syyllistyä lainrikkomuksiin tai muuhunkaan vilpilliseen ja epäeettiseen toimintaan.

  En tunne noita nettikasinoita koskevia lakeja, niin voi olla mahdollista että noita asioita mitä oon sanonu, ei määritellä lainrikkomuksena, vaan lähinnä ihmiset tuomitsee epäeettisenä toimintana.

  Edit. Nämä csgo lotto jutut mistä kerroin, ei olis edes jääny kiinni, jos ne lahjotut tyypit ei olis vasikoinu näitä tai tehny ite videoita oman kasinon voitoista samall väittämällä, ettei omista kyseistä kasinoo.
   
 38. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kasinopeleihin on helppo hävitä rahansa, ei saitin tarvitse mitenkään rigged olla. Moni on hävinnyt rahansa ihan markettien automaatteihin, ei se suurta epäonnea tai mitään muuta hämärää vaadi, vaan se on ihan lähtökohta että näin tapahtuu.

  Fyysisessä (ja virtuaalisessa) pokeripöydässä sun voittomahdollisuudet riippuu tasan siitä millaisia muut pelaajat ovat, ja toisaalta reikin suuruus vaikuttaa myös sun pärjäämiseen pitkässä juoksussa. Reikki on tavallaan "käänteinen palautusprosentti" eli se prosentti jonka sä palautat voitoistasi kasinolle...

  Suurin osa pokerin pelaajista ei voita pitkässä juoksussa, ehkä vain noin 10+ prosenttia pelaajista voittaa. Pokeri on kuitenkin siitä hieno laji, että tuurillakin siinä voi pärjätä lyhyellä tähtäimellä, ja toisaalta "break-even" on myös mahdollista monien kohdalla eli pitkällä tähtäimellä et käytännössä voita etkä häviä.

  Mutta joku muu saa nyt vaihteeksi selittää sulle tätä asiaa, mä en nyt jaksa rautalangasta enää vääntää kun sun usko on selvästi niin vahva ettei sitä mikään miksikään muuta. Oikeassa ketjussa tosiaan ollaan.
   
 39. axxu

  axxu

  Viestejä:
  460
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Acquiring an Online Gambling License

  Tuolta löytyy infoa mitä se lisenssin saaminen vaatii.

  "The requirements and standards that must be met to obtain a license to conduct a gambling business are comparable to those standards that financial institutions such as banks and insurance companies must achieve."

  Eikös noi csgo lotto jutut nyt ollut jotain ihan hämäräpohjaisia rävellyksiä, tuskinpa minkään lisenssin alla niitä pyörittivät.
   
 40. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 946
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Useissa maissa lisenssin saanti vaatii lähdekoodin paljastamista viranomaisille.

  Esimerkiksi Suomessa laki vaatii että pelikoneiden on arvottava joka kerta peli aidon satunnaisesti, eli siis et pysty opettelemaan "koneen järjestystä". Eiköhän monissa maissa vaadita vastaava systeemi myös nettipeleihin, ainakin Suomessa siis vaaditaan (koskee siis toki vain Veikkausta tällä hetkellä)

  CSGO ja muut vastaavat toimivat vielä tällä hetkellä uhkapelilakien ulkopuolella, koska ne eivät ole lakiteknisesti rahapelejä. Näin ollen siis saitit voivat olla täyttä kusetusta vailla mitään valvontaa ja pahimillaankaan seuraukset tuskin ovat kovin vakavat, jos pikkuprintissä on mainittu että kaikki arvonnat eivät ehkä ole täysin satunnaisia..
   
 41. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  PAF?

  Tuli muuten mieleen, että eikös jopa lottopallojen tippumisen todennäköisyyksistä ole saatu jotain eroja kaivettua esiin? :) Se on sitten eri asia, että onko mitään aitoa eroa olemassa vai eikö vaan ole saavutettu tarpeeksi pitkää juoksua vielä. Vastahan noita arvontoja on pari tuhatta suoritettu.

  Joskus olen pokeria pelatessa miettinyt, että "sekoitetaanko" pakka jo ennen jakoa etukäteen tietynlaiseksi kuten oikeassakin pokerissa, vai arvotaanko kortteja satunnaisesti sitä mukaa kun niitä tulee. Käytännön kannaltahan tällä ei ole mitään merkitystä, mutta ajatuksen tasolla askarruttaa.
   
 42. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Kiitoksia. En ole ollut tietoinen tuollasista säännöksistä.
  Nää csgo lotot yms ei pyöri pelkästään näillä skineillä, vaan sinne voi laittaa ihan oikeetakin rahaa, joten pitää niihinikin lisenssi hankkia ilmeisesti. Oikeuteenhan ne csgo lotto scammit on menny.
  Mutta se lähdekoodi pyydetään vasta kun epäillään rikosta, eikä koodia tarkistella satunnaisilla tarkastuksilla? Harvemmin kukaan yksityinen edes epäilee mitään kusetusta noissa, ellei nyt oo tyliin reddit täynnä valitusta ettei sieltä sivulta saa mitään voittoja koskaan.

  Toihan oliskin hyvä laki, että ne täytyis arpoo satunnaisesti. Näitä sivuja taidetaan vaan perustella maihin joissa moisia lakeja ei ole käytössä ja eihän niihin Suomen lait päde sillon.
  En usko että kukaan käyttää nettikasinossa tollasta järjestystä minkä pystyis opettelemaan, mutta uskon että algoritmi osaa laskee itselleen paremman käden vaikka pokerissa tai ruletissa pelaajan valintojen perusteella. Siitähän se palautusprosenttikin sitten muodostuu.

  Tuossa ylempänä vähän avasin tota csgo lottojen toimintaa, eli ei ole pelkästään csgo skinejä niissä, vaan oikealla rahallakin voi sinne mennä. Tästä syystä axxun postaaman linkin perusteella pitäisi olla lisenssi.
   
 43. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 778
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  No eikä muodostu. Palautusprosentti muodostuu siitä, että minkälaiset voittoluokat on milläkin pelitapahtumilla. Ei kasinon tarvitse jotenkin erityisesti kyttäillä, että mitä pelaaja tekee ja jotenkin sen perusteella sitten tehdä epäreiluja peliliikkeitä pelaajaa vastaan. Ei sellaiseen ole mitään tarvetta. Talo jää pelistä voitolle ihan automaattisesti ilman mitään kikkailuja.

  Jos heitän sun kanssa noppaa, ja sovitaan, että annat mulle euron joka kerta kun heitän luvut 1-4 ja mä annan sulle euron kun heität 5-6. Jatketaan tätä sata kertaa. Kyllä mä voitolle jään ihan varmasti, eikä mun tarvitse mitenkään hioa noppaa tai muuten yrittää huijata. Voidaan heitellä noilla säännöillä noppaa vaikka maailman tappiin asti ja mä nauran matkalla pankkiin. Ihan samalla tavalla kasinotkin toimii, ei niillä ole mitään tarvetta huijata pelaajia, vaan säännöt sinällään tuovat niille ihan riittävän edun.
   
  voffer, Muumi ja hkultala tykkäävät tästä.
 44. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Siis sulla ei näytä olevan yhtään hajua mistä sää puhut. En vaivaudu edes vastaan enään näihin sun viesteihis.
   
  Datamooses tykkää tästä.
 45. axxu

  axxu

  Viestejä:
  460
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  https://www.mga.org.mt/wp-content/uploads/COMPLIANCE-AUDIT-MANUAL_scm_2.pdf

  Tuossa malta gaming authorityn audit manuaali. Iso osa nettikasinoista pyörii ton maltan lisenssin alla. Eli kyllä siellä käydään hyvinkin tarkasti kaikki läpi. Esim satunnaislukugeneraattorin osalta:

  Koodi:
  5.2.1 RNG Test Certificate Obtain a copy of all RNG certificates from the Licensee and check
  whether the MGA has the latest copy of such certificates.
  5.2.2 Testing of RNG
  Components
  Observe the Licensee’s gaming system and check that all RNG
  components were approved by the Authority.
  5.2.3 RTP Observe whether games hosted by the Licensee are being monitored to
  ensure that the average RTP amounts to 92% or higher.
  
  Ja kuten yllä jo monesti mainittu niin ei kasinoilla ole mitään "järkeä" alkaa kusettamaan kun täysin sääntöjenkin mukaan mentäessä voittoa tulee pitkässä juoksussa todella paljon. Joku muutaman isomman panoksen huijaaminen ja sitä kautta riski että kusee lisenssin tai joutuu jollekkin hämärälistalle ei vaan ole järkevää. Tässä tarkoitan nyt noita isoja suosittuja mestoja, toki niitä hämäräkasinoita löytyy ympäri nettiä myös.

  Kyllä noi @Erkki_erikeepperi kommentit palautusprosenteista ihan päteviä ovat. Otetaan vaikka toi ruletti esimerkkinä. Yleisimmillä säännöillä numerot on 0-36 eli 37 eri vaihtoehtoa. Osumalla euron panoksella oikeaan numeroon voittaa 36€ (oma panos 1€+35€). Keskimäärin joka 37 kerta osuu. Josta voidaan karkeasti laskea että vaaditaan 37€ edestä panostusta että voi "voittaa" 36€ -> keskimääräinen palautusprosentti ~97.3%. Eli joka ikinen panostettu euro, oli yhteispanos sitten 10€ tai 1000€, tuo talolle pitkässä juoksussa ~2,7c per panostettu euro.

  Alkanee menemään jo vähän turhan offtopikkiin joten osaltani viimeinen viesti asiasta (tai jatkot paremmin sopivassa ketjussa).
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2019
  hkultala tykkää tästä.
 46. edup

  edup

  Viestejä:
  2 407
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan oikeassa @Erkki_erikeepperi tuossa on. Kannattaa sunkin tutustua siihen miten ihan perus todennäköisyyslaskenta ja etenkin odotusarvot toimii.

  Nettikasinoilla ei ole mitään tarvetta rigata mitään mihinkään suuntaan, todennäköisyydet kun takaavat yksinään sen että että ne tekevät pitkässä juoksussa voittoa. Toki se voitto hieman heittelee viikosta toiseen ihan satunnaisuuden/varianssin takia, mutta pidemmän päälle tekevät ihan sitä odotusarvojen mukaista tulosta.
   
  hkultala tykkää tästä.
 47. Gwilherm

  Gwilherm

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  30.11.2017
  Taitaa olla vanhentunutta tietoo mulla sitten asiasta. Aikoja sitten kun tutkin näitä asioita, niin tuli vaan eteen monia noitten softien tekijöiden kommentteja ja lausuntoja siitä, kuinka ne ei ole niin reiluja kun annetaan ymmärtää. Hyvä että ajat muuttunu ja tollasia kuukausittaisia testaajia on, eikä tolasien alla huijaamisia pitäis tulla. Ainakaan ennen en muista lukeneeni tälläsistä lisensseistä, tai sit oon vaan lukenu epärehellisistä kasinoista.

  Ihan alkujaan en väittänytkään että kasinot laittomasti huijaamalla hankkii rahaa, vaan lähinnä viittasin siihen faktaan, että ne palautusprosentit on siellä algoritmissa ja on varmistettu että kasino tekee voittonsa. Tästä syystä itse suosin ennemmin fyysisiä pöytiä, koska ne on tuurista ja osa taidosta kiinni ja niissä ei ole algoritmeja varmistamassa talon tuottoja, vaikakin talolla on aina etu näissä peleissä.
  Tiedän todennäköisyyslaskennan ja odotusarvot toimii. Ne vaan pitää paikkansa ainoostaan noissa lisensoiduissa kasinoissa, joista tuossa ylempänä sanoin, etten tiennyt tälläisten tulleen markkinoille. Muissa noi ei pidä yhtään paikkaansa, koska algoritmiin voi syöttää mitä haluaa ja millon haluaa.
   
 48. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Mikä ihme olisi se pointti, miksi kasino huijaisi, kun voittoa tulee säädetyllä prosentilla 100% todennäköisyydellä? Ja esim nettipokerissa pelaajat vaihtavat toistensa rahoja, josta kasino ottaa siivun? Miksi se kasino siinä niitä pokerikäsiä säätäisi, mikä ihme olisi hyöty?
   
  Honzo tykkää tästä.
 49. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  3 623
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hohhoijaa... Joko jatketaan eteenpäin?
   
  Leo_Greta, Namemma, Ragnarök- ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 50. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  709
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - asiaton käytös, nollapostaus
  Kuulostaa siltä että Simo Vaatehuoneelta mittasi...? :think: