Tyhmät ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 04.04.2017.

 1. Hyrava

  Hyrava

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Veden viilennyksen takia konerikko on erittäin epätodenäköinen mutta toki mahdollinen. Lähinnä suurempi todennäköisyys on että joku sähköjärjestelmä päättää seota ja aiheuttaa ongelmia. Toki autojen sähkötkin ovat yleensä kohtalaisen hyvin suojattuja mutta vanhemmiten saattaa jossakin olla joku liitos tms josta pääsee vettä sisään ja se aihauttaa ongelmia. Imuilmakin on tosiaan aika korkealla normaalisti eli ihan pieni lätäkkö ei aiheuta ongelmia ja monesti ilmansuodatinkotelo on sellainen ettei vesi ihan hevillä pääse sitä eteenpäin. Tietty jos lätäkkö on yli puoli metriä syvä niin...
   
 2. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  529
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Juuri näin. Jos noita aiheutuisi pienemmistä lätäköistä olisi vesisateella tiet täynnä rikkoontuneita autoja. Kun vettä alkaa olemaan sen verran ettei renkaita näy silloin pitää jo olla oikeasti huolissaan..

  Ja juuri tämän takia off-road peleissä on vedetty ne ilman imuputket katon korkeuteen.. jokea ylittäessä hörppäisi jossain vaiheessa varmasti vettä koneeseen ja takuuvarma konerikko.
   
 3. kekkeruusi

  kekkeruusi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 595
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  No niin:
  Suosituissa someryhmissä keskustellaan kiihkeästi Porvoon poliisiampujiksi epäillyistä: ”Kuolaan”, ”hot”... – asiantuntijalle ilmiö on tuttu
  "”Ei oo pitkään aikaan tullut näin kuumia rikollisia vastaan ainakaan Suomessa”. Näillä sanoilla Facebookin Naistenhuone-ryhmässä on aloitettu keskustelu. Postaukseen on liitetty kuva totisista miehistä.

  Kahden miehen epäillään ampuneen poliisia lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Porvoossa. Poliisi otti epäillyt kiinni sunnuntai-iltana takaa-ajon päätteeksi Tampereen seudulla.

  Sosiaalisessa mediassa leviää kuvia, joissa uskotaan olevan ruotsalaismiehet, joita epäillään poliisiampumisista. Kuvien aitous on yhä kuitenkin vielä vahvistamatta.

  Miesten ulkonäkö on herättänyt runsaasti keskustelua tunnetuilla kanavilla. Suljetussa Naistenhuone-ryhmässä on yli 170 000 ihmistä, ja postaukseen on tullut maanantai-iltaan mennessä yli 900 kommenttia ja 1 700 tykkäystä. Kuvaa kommentoidaan esimerkiksi sanoilla ”panisin”, ”kuolaan”, ”sexbätäng”, ”hot” ja ”sweet baby jesus”.

  – Rikollisii joo mut däääm nää on hyvännäkösii, yksi kirjoittaa.

  – Ei taida olla ihan suomalaisia kun noin namukoita on?"

  Suosituissa someryhmissä keskustellaan kiihkeästi Porvoon poliisiampujiksi epäillyistä: ”Kuolaan”, ”hot”... – asiantuntijalle ilmiö on tuttu

  [​IMG]
   
  Tonnin Seteli ja rane58 tykkäävät tästä.
 4. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 940
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  No eihän teot ihmisen ulkonäköä muuta, mutta tosiaan omalla nimellä ja naamalla tuollaisten juttujen kirjoittaminen kymmenien tuhansien ihmisten nähtäväksi tietysti osuu täysin tähän topikkiin :kahvi:
   
  mmst1 ja Räbätäti tykkäävät tästä.
 5. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 531
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Äläs nyt, kyllä minullekin kelpaisi jos Lähi-idän ihmeet olisi nuoria naisia (ilman lapsia). Jättäisivät ne turhakemiehet rannalle ja naisia vene täyteen vaan. Osa on ihan nättejä kunhan ei tarvitse peitellä turhia paikkoja, joita suomalainen kestää katsella (toisin kuin ISIS-"taistelijat" joille jo paljas olkapää aiheittaa seksuaalisen hätätilan). ;) <- varmuudeksi.

  Selvennykseksi, ettei somaleilla ei niin väliä, voi molemmat jättää sinne rannalle.
   
  Tonnin Seteli, rane58, Toiota ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 026
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Samaan kiinnitin huomiota. Lieneekö samaa rajat auki -porukkaa, kun nämä vastaanottokeskuksien huolehtivat tädit?
   
  Tonnin Seteli ja rane58 tykkäävät tästä.
 7. arcane

  arcane

  Viestejä:
  818
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Niinno, kuinkahan moni on omalla nimellään kommentoinut kaikenlaista myös näihin uutisiin, jossa joku nuorempi, auktoritäärisessä asemassa ollut naispuolinen on raiskannut tai seksuaalisesti pahoinpidellyt jotain (esi)teinejä. Tuo uutinen tuntui ehkä tahattomasti painottavan naisten käyttäytymistä tässä, mutta olisi varmaan ihan sama meno jossain miestenpiireissä, jos tekijät olisivat olleet pari povipommia.

  Ja ei tarvitse mennä edes kovin kauas, kun tämän foorumin räbä ja testaus on ihan samanlaista persepäätä täynnä.
   
 8. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  1 026
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Kyllä. Vaihda naistenhuoneen nimeksi miestenhuone, ja kelmit naisiksi. Avaa olut ja mikrota popparit.
   
  Räbätäti tykkää tästä.
 9. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Ei taija miehet kovin kuumana käydä esim sanna sillanpäähän.
   
  Tonnin Seteli tykkää tästä.
 10. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kiva teoria, mutta käytännössä ei se noinpäin ole läheskään niin yleistä. Miehet ei erityisesti mistään rikollisista kiinnostu/kiihotu, tai ainakaan rikollisuudesta ei saa mitään "bonuspisteitä", päinvastoin.

  Poliisiammattikorkeakoulun psykologi Jari Hyyti:

  "Hyytin mukaan syitä ilmiölle on monia. Yksi mahdollinen syy voi olla hybristofilia, joka on seksuaalinen käyttäytymishäiriö, jossa yksilön seksuaalinen kiinnostus kohdistuu murhaajiin tai muihin erityisen raakoja rikoksia tehneisiin ihmisiin. Ilmiö on yleisempi naisilla kuin miehillä."

  Ja se, jos joku naisopettaja "hyväksikäyttää" teinipoikia aiheuttaa usein pientä huvittuneisuutta miehissä lähinnä siksi, että näille pojille ollaan lähinnä kateellisia!! Eli oikeastaan naista ei edes pidetä erityisen pahana rikollisena, tai ollenkaan... Enemmänkin hyväntekijänä. ;)
   
  Tonnin Seteli, Ragnarök- ja Taika-Jim tykkäävät tästä.
 11. smartti

  smartti

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  OT/

  Tulee mieleen South Parkin kohtaus, jossa Kyle menee ilmoittamaan pikkuveljensä kokemasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tekijänä naispuolinen opettaja ja poliisit ovat että "nice.. very nice." :psmoke:

   
  Tigerou tykkää tästä.
 12. kekkeruusi

  kekkeruusi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 595
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Perustele. Ei tuollaista käytöstä ole ainakaan minun tiedossani naisrikollisten kohdalla. Sanoisin, että puhut pötyä.
   
 13. arcane

  arcane

  Viestejä:
  818
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Odotin jo, että joku tulee heittämään tämän, joka ainoastaan vahvistaa sanomani. Tämä kategoria on tismalleen sama, rikos on näkökulmasta riippuen vain lievempi. Vaihda tilalle joku kurttuinen vanha haaska, niin kummasti ääni muuttuu kellossa. Uutiset näistä kertovat yleensä niin vähän, että noissa katoaa hienosti kaikki tieto siitä, minkälaista henkistä tai fyysistä väkivaltaa taustalla on ollut.

  South Parkiin meinasin viitata jo ensimmäisessä viestissäni.

  En epäile, etteikö ilmiö voisi olla naisten kohdalla yleisempi erityisesti väkivaltarikollisia kohtaan. Toki lähdeviittaukset olisi suuntaan jos toiseenkin ihan siistejä. Enpä tosin usko, että tässäkään tapauksessa naisten kohdalla rikollisuus on yhtään sen enempää bonuspisteitä antanut kuin miehilläkään.
   
 14. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Juurihan mä laitoin lähdeviitteen, poliisiammattikorkeakoulun psykologin lausunto. Naiset kiihottuu vaarallisista rikollisista enemmän kuin miehet.

  Ja luonto nyt vaan toimii sillä tavalla, että naisen tekemää seksuaalista hyväksikäyttöä pidetään käytännössä pienempänä pahana kuin miehen tekemää, vaikkei sitä tällä tavalla oikein ääneen saisikaan sanoa. Elämä on. Deal with it. Ei muakaan olisi haitannut yhtään, että superkuuma 23v naisopettajani olisi vähän "hyväksikäyttänyt" minua. Ai jestas sentään, voi kun olisikin...

  Mitä vanhoihin haaskoihin taas tulee, niin mä vähän epäilen, ettei nuoria poitsuja kiinnosta sellaisten kanssa sekstailla. "Hyväksikäyttöhän" tarkoittaa yleensä sitä, että uhri on vähintään jollain asteella vapaaehtoisesti touhussa mukana, mutta alaikäinen. "Raiskaus" on sitten sellainen rikos, jossa otetaan väkisin, mutta onnistuisiko sekään vanhalta haaskalta suhteessa nuoriin poikiin niin vähän epäilen.

  Ainut olisi, jos vanha haaska yllättäen vähän kouraisee munista. Yleensä tuollaisestakaan ei miehet vedä hernettä nenään. Sattuuhan näitä. On mullekin sattunut.
   
  Tonnin Seteli ja Tigerou tykkäävät tästä.
 15. Toiota

  Toiota

  Viestejä:
  370
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2017
  On sattunut minullekkin. Useasti. Jopa ihan pikkupoikana ennenkuin edes otti eteen ja vasta jälkeenpäin murkkuna tajusin että minkätakia se täti tykkäsi hyväillä kalsareiden sisältä aikoinaan.

  Ei ole jäänyt traumoja. Kiva jos pystyin olemaan mieliksi.

  Ja eihän miestä voi oikeasti raiskata. Jos mies ei halua niin ei sillä ota eteen. Ja jokainen viimeistään tällainen ~40 mies tietää kotona lakanoiden välissä ettei se kastemato yksinkertaisesti mene sinne pesään sisään vaikka kuinka yrittäisi ja rukoilisi.
   
  Pykkonen tykkää tästä.
 16. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  912
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Mies voidaan raiskata myös toisella tapaa. Mutta tuskin siihen tarvitsee tarkemmin paneutua.
   
  kekkeruusi tykkää tästä.
 17. kekkeruusi

  kekkeruusi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  5 595
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Paskapuhetta. Aamustondis, vaikka olisi nähnyt minkälaisia painajaisia yöllä. Kiihottuminen ei edellytä asiasta nauttimista.
   
  Lagittaja tykkää tästä.
 18. Matolaatikko

  Matolaatikko

  Viestejä:
  912
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2018
  Mikä mies se sellainen on jolla ei lippu nouse, jos ämmä ottaa kunnolla suihin. Olkoonkin vaikka kuinka estelymielessä..
   
 19. JRantajoki

  JRantajoki

  Viestejä:
  361
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Sellainen, jolla on jo entuudestaan seksuaalisia kokemuksia sekä teini-ikä ohitettu.. ja ei vaan satu huvittamaan sillä hetkellä. :D
   
  Tonnin Seteli ja Awelonian tykkäävät tästä.
 20. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Miehen voi raiskata, mutta käytännössä lienee epätodennäköistä, että joku vanha haaska opettajanainen pääsisi oppilaalleen niin tekemään. Ellei sitten jollain luokkaretkellä kun poika on juonut kännit tai jotain...
   
 21. Asiantuntija

  Asiantuntija

  Viestejä:
  1 457
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ootko koittanu avittaa peukalon kanssa?
   
 22. HerraHumppa

  HerraHumppa

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
 23. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on jo antiikin ajoilta todettu asia että korkeat tuloerot mädättää yhteiskunnan. Tässä muistaakseni pidettiin hyväksyttävänä rajana sitä että parastuloisin tienaa 4x sen mitä huonotuloisin.

  Vai onko olemassa esimerkkejä valtioista tai alueista joissa tuloerojen kasvaminen on jotenkin parantanut yhteiskunnan tilannetta?
   
 24. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 571
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Miten niin mädättää? Millä mittarilla?
  Eikös tilastojen perusteella nykyään mene about kaikki paremmin kuin koskaan vaikka tuloerot on suuremmat kuin ikinä?
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 25. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Absoluuttisesti tarkastellen menee joo, keskimäärin ihmisen ei ole koskaan enne tarvinut tehdä elossa pysymisen eteen näin vähän.

  Mutta sitten taas jos tarkastelee sitä että paljonko pienituloisten osa pääsee hyötymään koko yhteiskunnan positiivisesta kehityksestä niin tilanne on kovin toinen. Ja tämän kansan osan osuus kasvaa jatkuvasti tuloerojen kasvaessa.

  Tässä oli hiljattain yliopisto tutkimus jossa debunkattiin koko "trickle down economics" ajatusmalli.

  Testi oli yksinkertainen, verrattiin BKT:ta per capita ja tuloerojen kehitystä. Voin kaivaa sen tutkimuksen illemmalla, en nyt muista tähän hätään puhelimella sitä saanut.
   
  Ragnarök- ja VuohiKauhu tykkäävät tästä.
 26. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 743
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Ei ne tuloerot välttämättä pahoja ole, Suomessa on kohtuullisen kokoinen keskiarvopalkkaa saava kansanosa ja sillä pystyy elämään terveellistä ja laadukasta elämää, ei luksusta, mutta asiat ovat kohtuudella ihan hyvin.

  Ei näiden asemaa huononna se, että on olemassa myös suurituloisia, jotka maksavat enemmän veroja tuloistaan, kuluttavat ja näin mahdollistavat työpaikkoja ja verokertymää lisää.

  Yleisesti ottaen tuloerot ovat yhteiskunnan osalta hyvä ja eteenpäin vievä asia kun huolehditaan siitä, että ei ole vain rikkaita ja rutiköyhiä, siis tyyliin kehitysmaat. Yhteiskunnan tilasta antaa ehkä parhaimman kuvan miten siellä peruspalkansaaja ja keskiluokka elää ja voi.

  Tuo aiempi 4x tuloero rikkaimman ja köyhimmän välillä on jotain täysin hömppää, eli kun köyhin saa sen 500e työkkäristä, rikkaimpien pitäisi tienata se kaksi tonnia? Sehän se kerryttäisi verotuloja ja pitäisi yritykset hengissä kun kukaan ei kuluttaisi.

  Koko planeetan osalta globalisaatio on pienentänyt tuloeroja eri maiden välillä toistaiseksi pienimmilleen. Tietysti on vielä eroja maiden ja yksilöiden kesken, että miksi tuloeroja on ja miten suuria.

  Suomen kaltaisessa maassa missä progressiolla tapetaan hyötyjä suuremmista tuloista, on sen köyhimmänkin taapertajan etu jos maassa on rikkaita ja etenkin vahva nettomaksajaporukka.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 27. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei toki pidä sotkea mukaan tukia. Meinasin nyt ihan rahapalkkaa kokopäivätyötä.

  Suomessa on turha paukutella henkseleitä työttömyysluvuilla kun tilanne on oikeasti aika synkkä jos katsotaan että moniko työssä käyvä tulee toimeen tai on köyhyysrajan yläpuolella sillä työstä saamallaan rahapalkalla.
   
 28. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 743
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Eli vaihdetaan niin, että kun paskimmat liksat ovat vaikkapa 1400e (on varmaan huonompiakin jos etsii) se paras tuloluokka olisi 5600e?

  Ihan yhtälailla saa laittaa valot pois ja sulkea ovet tämän maan osalta. Eipä paljon tule sijoituseuroja markkinoille, availla firmoja. Vähän semmoinen ryssäkolhoosi-yhteiskunta varmaankin.

  Suomen suurin ongelma on tukiviidakon kalleus joka nostaa mm. asumisen hintaa ihan kaikille, niin vuokra-asujille kuin omistusasujille. Asumistuen lopettaminen nopealla aikavälillä olisi fiksuinta mitä yhteiskunta voisi tehdä, hintakuplat poksahtelee ja porukka muuttaa alueille mihin omat rahkeet riittävät ja loppuu turha tulonsiirto veroista omistusportaaseen. Kuplan suuruutta on vaikea arvioida, mutta varmaan se on vähintään sen asumistuen verran ainakin.
   
  eba ja Vaakajenga tykkäävät tästä.
 29. tuoppi´

  tuoppi´

  Viestejä:
  1 571
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Joo, kaiva vaan. Ihan mielenkiinnosta näkisin millä mittarilla tosiaan yhteiskunta "mädättyy".

  Ne tilastot mitkä itse olen nähnyt niin, niiden perusteella kaikki menee paremmin nykyään. Mukaan lukien noiden pienituloisten olot ovat parantuneet, heidän varallisuus on kasvanut ja määrä on vähentynyt.

  Tähän aiheeseen liittyen suosittelen lukemaan Steven Pinkerin Enlightenment Now kirjan. Itsekkin kun aloin lukemaan niin olin aika skeptinen, mutta tuossa käydään kaikki mahdolliset hyvinvoinnin mittarit (turvallisuus, terveys, varallisuus, onnellisuus, yms) läpi ja tilastollisesti kaikki on parantunut.
   
 30. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 743
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  No eihän tarvitse katsoa kun muutamaa googlehakua kun huomaa, että vuonna 1820 maailman köyhimpien osuus oli väestöstä 80%, vuonna 2000 prosentuaalinen osuus oli enää 20% ja absoluuttinen määrä sekin laskenut sadoilla miljoonilla. Lisäksi itse tuloero ei aiheuta sen kummempia ongelmia, vasta absoluuttinen köyhyys tuo ongelmia kun henkilö/perhe kohtaa esim. terveydellistä apua vaativaa hoitoa joka maksaa enemmän kuin heillä on.

  Tämä sen sijaan oli mielenkiintoinen seikka yksilöiden tuloeroja aiheuttavista syistä:

  Suomalaisia identtisiä ja epäidenttisiä kaksosia vertaamalla on saatu selville, että lähes puolet yksilöiden välisistä tuloeroista selittyy yksilön perimien geenien yhdistelmällä. Loppu selittyy yksilöllisillä elinolosuhteilla kuten ystävien ja seurustelukumppaneiden vaikutuksella sekä yksilöllisten elämäntapahtumien kuten sairastumisten, onnettomuuksien ja satunnaisten onnenpotkujen vaikutuksella. Kasvatuksen ja lapsuudenperheen elinolojen vaikutus myöhempään tulotasoon on sen sijaan häviävän pieni. Tutkimus toteutettiin ikäluokilla, jotka kävivät koulua ennen peruskoulun tuloa Suomeen, minkä uskotaan aikaansaavan sen, että geenien osuus tutkittavien tulotasosta oli pienempi kuin mitä sen on peruskoulua käyneillä.

  Taloudellinen epätasa-arvo – Wikipedia
   
 31. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  591
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Mitä tässä sitten pitäisi muuttaa?

  -pitäisikö ihmisten saada olla vapaamatkustajia vielä nykyistäkin enemmän
  -pitäisikö suurituloisten lakata tienaamasta ja talouden hidastua, kun ei kukaan sais enää tienata millään muotoa kumminkaan
  -joku muu, mikä?
   
  eba, ttppii, Vaakajenga ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 32. Romunkerääjä

  Romunkerääjä

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  05.09.2018
  Niin, tuohan johtaa siihen, että jos tiettyä kansanosaa ei kiinnosta parantaa elintasoaan niin se ei ole sallittua niillekään, jotka siihen kykenevät ja haluavat tehdä. Voisin väittää juuri tämän mädättävän yhteiskunnan pikemminkin kuin ahkeran työnteon ja/tai yrittämisen tulotason nostamiseksi.
   
  ttppii, Vaakajenga, Javaq ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 33. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  HS Hyvinkää: Nuorisojoukko murtautui ”läpällä” omakotitaloon, joka sytytettiin lopuksi palamaan: Oikeus tuomitsi sytyttäjän 300 000 euron korvauksiin

  "Nuorisojoukko murtautui ”läpällä” omakotitaloon, joka sytytettiin lopuksi palamaan: Oikeus tuomitsi sytyttäjän 300 000 euron korvauksiin"

  Taatusti ikimuistoinen tuo läppä ainakin sytyttäjälle kun tästä eteenpäin 20 vuotta makselee tuota 300.000 euron korvaussummaa.

  Joka kuukausi kun maksaa seuraavat 20 vuotta sen 2326 euroa, niin viimeisen erän ehtii juuri maksaa kun velka vanhenisi muutenkin. Korkohan siinä on se 7 prosenttiyksikköä vuodessa.

  Veikkaisin että jäänee jonnelta maksamatta.

  Ulosotto sen 20 vuotta ulosmittaa mitä pystyy siitä suojaosuuden 672,30 euron kuukaudessa nettotulojen ylittävältä osalta. Samoin vie kaiken omaisuuden ja muuttaa sen rahaksi. Luottotiedot ovat kuralla sen koko 20 vuotta.

  20 vuoden jälkeen tuomiosta se rikosperusteinen velka vanhenee.
   
  eba, neko ja Nutjob tykkäävät tästä.
 34. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  552
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Nämä vaikuttavat sen luokan sankareilta, että työllistyminen tuskin olisi muutenkaan prioriteettilistan kärjessä. Ts. selvisi ilman rangaistusta, kun ei tarvitse käydä edes istumassa.
   
  eba ja Nutjob tykkäävät tästä.
 35. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllä se tuo 20 vuoden ulosotto ja luottotiedottomuus on kovempi rangaistus mitä se että saisi vaikka 1-2 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

  Siitä vankeusrangaistuksesta istuisi puolet ja siitäkin vielä osan jossain avolaitoksessa.
   
 36. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  552
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Ei kai se istuminen poissulje korvauksia?
   
 37. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ei tietenkään sulje.

  Mutta jos olisi valittavina vaihtoehto, että 1-2 vuotta ehdotonta tuomiota tai sitten ei tuomiota mutta 300 tuhannen euron rikosperusteinen vahingonkorvaus.

  Uskoisin että todella moni valitsisi noista tuon vankilatuomion jos sillä kuittaisi tuon vahingonkorvauksen.

  Toki jos olisi paljon rahaa niin eihän tuollainen 300 kiloeuroa tuntuisi missään ja silloin hullu olisi jos vankilaan lähtisi.
   
 38. demas

  demas

  Viestejä:
  799
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  (tässä vähän yleistystä ja negailua..pahoittelut siitä mutta pointti varmaan löytyy)
  Voi olla että on vähän turhaa keskustelua mutta mitä joitakin näitä arjen sankareita ja "tyhmiä ihmisiä" tiedän niin ei se ihan noin ole. Nämä sankarit on joka tapauksessa työttömiä, erilaisilla tuilla ns. kädestä suuhun eläviä kavereita. Maksimituet tulee ja sen päälle tehdään lähinnä pikku rötöksiä ja pimeitä hommia. Joka tapauksessa luottotiedot menee jossain vaiheessa joten ihan sama onko sut tuomittu ulosottoon tai tuleeko vahingonkorvauksia tms. Ei väliä, ei varsinaista rangaistusta.
   
 39. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 759
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  ^ On se silti aika tyhmää tuikata talo tuleen ihan muuten vaan ja huvin vuoksi, ilman mitään teoreettistakaan "hyötyä" itselle, ja hankkia siinä samalla vuosikymmenten velkavankeus ja menettää vähäinenkin oljenkorsi tavalliseen elämään.

  Jos rikoksia harrastaa, niin varmaankin olisi fiksumpaa panostaa jollain tavalla itseään hyödyttävään rikollisuuteen?

  Toki jos on mieleltään sairas pyromaani, joka saa seksuaalista nautintoa talojen polttamisesta, niin minkäs sitä sitten luonnolleen mahtaa.
   
  eba ja Nutjob tykkäävät tästä.
 40. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 087
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Olispa törkeissä rikoksissa myös vastaavia korvausjuttuja. Murhasta voisi ihan hyvin lyödä 500 000 euron korvausvelvollisuuden, niin olisi oikeitakin seurauksia useimmille murhaajille.
   
  Zacksa ja Nutjob tykkäävät tästä.
 41. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Kyllä niistä osalla rosvoista luottotiedot on kunnossa. Hatusta vetäisemällä yli 80 prosentilla ei. Voi olla yli 90 prosenttiakin se luku.

  Esimerkiksi joku nistipariskunta jos on niin pyrkivät usein pitämään toisen luottotiedot puhtaina jos vain mahdollista mitenkään että esimerkiksi asunnon saavat vuokrattua tarvittaessa.

  Samoin esimerkiksi jossain "hevosmiesten vähemmistössä" pyrkivät porukassa tai suvussa säilyttämään jollakin luottotiedot kunnossa että sen nimissä voivat pitää omistuksessa vaikka niitä vanhoja mersujaan ilman että ulosottomies ulosmittaa niitä.

  Jos elää vaikka toimeentulotuella ja työttömän peruspäivärahalla niin eihän eihän ulosotto pysty niistä ulosmittaamaan euroakaan. Jos vahingossa jää veroprosentti liian korkeaksi ennakkopidätyksessä, niin niistähän saattaa se 200 euroa kertyä veronpalautusta vuodessa jonka ulosottomies vie. Tai jos jotain perintöä sattuu saamaan niin ulosotto vie sen. Pahiten luottotietojen menetys taitaa kirpaista siinä vaiheessa kun uutta vuokra-asuntoa tarvisi vaikka Helsingistä.

  Perkeleen vaikea tuollaisesta suosta on taatusti nousta kun velkaa on ulosotossa vuosikymmeniksi niin paljon ettei koskaan niitä pysty maksamaan vaikka mitä tekee ja useampi vuosi pitäisi olla töissä ja lyhennellä velkoja ensin että voisi päästä muutaman vuoden mittaiseen velkajärjestelyyn jolla velat saisi nollattua ja luottotiedot lopuksi kuntoon. Motivaatio yrittää voi olla aika hukassa kun vuosia pitäisi tehdä ahkerasti töitä ilman että siitä jäisi itselle euroakaan enempää käteen sinä aikana kuin tekemättä mitään. Tai mahdollisesti maksaakkin itse siitä ilosta kun tahtoo ne työmatkatkin maksaa ja aiheuttaa muita kuluja se töissä käyminen.
   
  neko tykkää tästä.
 42. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Velkajärjestelyyn ei aikasemmin ainakaan päässy,jos ne velat oli jotain rikoksista tulleita. Noin oli ainakin aikasemmin kun itte olin järjestelyssä vuosia sitten,tiiä miten nykyään on.
   
 43. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Velkojen rikosperusteisuus ja painavat syyt velkajärjestelylle - KKO:2012:42 - Minilex

  Kyllä siihen velkajärjestelyyn rosvokin pääsee vaikka velat ovat peräisin rikoksesta.

  Se rikosperusteisuus on este, mutta se ei estä sitä velkajärjestelyä kunhan niitä velkoja on ensin useamman vuoden maksellut pois niin paljon kuin pystyy ja mielellään vähän ylimääräistäkin verrattuna siihen mitä ulosoton säädöksin laskien olisi ollut varaa.
   
 44. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  Ookei,mulle silloin aikoinaan sanottiin että jos on rikollisita puuhista tullu,niin ei mitään mahdollisuutta päästä järjestelyyn. Eli joko ne tätit puhu mulle shaibaa tai sitten on systeemit muuttunu. :)
   
 45. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 177
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Voihan se velkaneuvojatätikin olla tämän palstan tämän "tyhmät ihmiset" ketjun ainesta ja puhua ihan täyttä paskaa velkajärjestelyn edellytyksistä.

  Aina ajoittain tuollaisia ihmisiä tulee vastaan jotka ovat jonkun alan "ammattilaisia", mutta eivät tiedä omasta alastaan hevonvittuakaan oikeastaan.

  Toki lakiakin on muutettu sinä aikana useampaan kertaa mitä velkajärjestely ollut olemassa jonkun 25 vuotta Suomessa ja oikeuskäytäntö myös muuttunut ja täsmentynyt vuosien kuluessa.

  Toki voit halutessasi selvitellä mikä on ollut silloin tilanne lain ja oikeuskäytännön suhteen kun täti mahdollisti tarinoi omia satujaan ja varmistaa sen valehteliko mitä sattuu vai puhuiko totta. Tuskin enää asia jaksaa kiinnostaa sinua jos ei ole ajankohtainen asia.
   
  Muumi tykkää tästä.
 46. DarkkiFIN

  DarkkiFIN Nyt on papua! Tukijäsen

  Viestejä:
  394
  Rekisteröitynyt:
  17.07.2017
  @Lucas Joo,siitä on jo kymmenisen vuotta,niin eipä hirveästi ole kiinostusta asiaan. Hyvä pointti muuten toi alan "ammattilainen". :D
   
 47. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  RieskaMies, ttjm, demo69 ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 48. ?..

  ?..

  Viestejä:
  968
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Lisäksi tuossa puhutaan, että olkatoppaukset olisivat olleetkin rintojen kohdalla vaikka samat toppaukset on myyntikuvassa siinä rintojen kohdalla. Taisi vaan olla pettymys kun oma rehevämpi kroppa ei näyttänytkään samalta mekko päällä kuin mallin päällä.
   
  Shikanjyo tykkää tästä.
 49. Nutjob

  Nutjob

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  15.02.2017
  Ei se nyt ole siitä kiinni. Tuossa mallikuvassa nuo kirjailut häivyttävät ne rintatoppaukset.
  Sitä en kyllä voi olla ihmettelemättä että kuka menee tilaamaan alista hääpuvun? Se laatu on ihan kautta rantain paskaa ja sieltä saa mitä on tilannut vain joka kymmenes kerta.
   
  eba tykkää tästä.
 50. Jetula

  Jetula

  Viestejä:
  202
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Ali on vain kauppa-alusta, jossa, on useita (kymmeniä) tuhansia kauppoja. Ei ole yhtä myyjää. Itse olen tilannut mittatilauspukuja, ja kerran sain keinokuitua villan tilalla => automaattisesti rahat takaisin,. Tuttu muuten tilasi hääpuvun ja sai mitä halusi, jos tieto sinua lohduttaa.

  Tyhmän ihmisen tuosta jutun naisesta teki mm. se, että tilasi huijarimyyjältä vaikka sivulla olisi kaikki keinot sen estämiseen. Olisi myös saanut rahat mukisematta suoraan takaisin jos olisi tehnyt disputen.

  Onhan ali täynnä hääpukuhuijareita tygmät bridezillat ovat ehtymätön asiakasvara, ja naisten vaattet muuutenkin otollinen bisnes, mutta ei se tee kaikista tuotteista laaduttomia.