Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja Tinke-80, 26.02.2018.

Tagit:
  1. stool

    stool

    Viestejä:
    27
    Rekisteröitynyt:
    29.07.2019
    Niin, se on vähän miten näitä asteikkoja tulkitsee. Esim. napalminalleja napsitaan tyypillisesti sellaisenaan ja siksi ne tuntuvat epämiellyttävän tulisilta. Kastikkeita harvemmin pistellään lusikalla suoraan pullosta suuhun.
     
    jarmojs tykkää tästä.
  2. Antti Alien

    Antti Alien

    Viestejä:
    1 505
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Yritin tulkita tavanomaisen käyttötavan mukaan yhtenevästi. Sitten taas Poppamiehen myymät Hot-Headz -habanerosipsit ovat myös 4/10, mutta niitä voi vetää vaikka pussillisen kerrallaan.
     
  3. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Louisiana-tyyliset kastikkeet ovat nousseet omaan kärkeen. Se kova etikkaisuus on vaan niin hyvä.

    Tämä yksi uus lemppari.
    [​IMG]
     
  4. Frankie

    Frankie

    Viestejä:
    197
    Rekisteröitynyt:
    21.02.2019
    Toi oli mulla vakiokastike siiville, kunnes Punnitse&Säästä lopetti tossa viereisessä kauppakeskuksessa. Huipputavaraa.
     
    Roskakuski tykkää tästä.
  5. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    Taas se tapahtu. Ekalla kerralla oli Tabasco Mild Green Pepper joka oli homeessa. Sain facebookin kautta lahjakortin ja nyt ihan toisessa kaupassa perus punaista Tabascoa ja umpihomeessa. Parasta ennen 2024 ja vi****t.

    Oli viimeinen kerta kun ostan pahvilootassa Tabascoa. Näkee jo heti päälle jos perus punainen Tabasco on tumman punaista, maitomaista, niin kyllä se on homeessa. Tuoreen pitäis olla helakan punaista ja kirkasta.

    Tuossa kuva viallisesta. Jos monitorisi ylikyllästää värejä niin voi näyttää normaalilta.

    mätä_tabasco.jpg

    E: eli maku on multainen, tunkkainen ja välitön yliterävä polte.
     
  6. WonderShare

    WonderShare Piikki lihassa Make ATK Great Again Team Nokia

    Viestejä:
    170
    Rekisteröitynyt:
    05.10.2017
    Suosittelen Lidlin habanero kastiketta jos etikkaisuus on tärkeä kriteeri kastiketta valitessa.
     
  7. gaattori

    gaattori

    Viestejä:
    250
    Rekisteröitynyt:
    15.08.2019
    Maistelin noita ja 3/10 blackberry on häirtisevämpi kuin 5/10 caribbean. Taaseen 6/10 barbados on omaa luokkaansa, joskin ruokaan sekoitettuna ei niin paha sekään. Tulisuuksissa on selvästi sekä voimakkuuksia, että tyylejä. Blackberry ei ole yhtä voimakas, mutta pistelee kieltä häiritsevästi. Barbados on kauttaaltaan tulisempi, kun taas caribbean tulisuus on enemmän taka-alalla, pehmeämmin mukana.

    Tuo caribbean on erinomainen, joskin varsin imelä ja ananaksinen. Blackberry on outo eikä tarpeeksi hillomainen karhunvatukasta huolimatta. Savuchili/chipotle on on aina se perusvarma vaihtoehto merkistä riippumatta.
     
  8. Katetti2

    Katetti2

    Viestejä:
    68
    Rekisteröitynyt:
    09.11.2016
    Oli tuliset kastikkeet loppu himasta niin ketjun innoittamana ostin pari erillaista,
    Go-tan sriracha, ihan hyvän makuinen mutta ihan helvetin suolaista >8%.
    Poppamies scorpion, toi on jo ihan oikeasti tulista, ihan hyvän makuistakin vielä.

    Ilmeisesti korkea suolapitoisuus johtuu siitä ettei noissa ole etikkaa-->säilyy paremmin.

    Onko jotain syytä(esim. homehtuminen) ettei noista kahdesta voisi sekoittaa ns. omaa seosta?
     
  9. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    TABASCO SCORPION

    Maailman vahvin Tabasco-kastike. Polte tulee heti lujana, terävänä ja kipuna. Veikkaanpa että kestää hetken saada pullo tyhjäksi. Ostettu Citymarketista.

    rasc2.jpg

    tasc3.jpg

    tasc1.jpg
     
    Fox-x ja lättyviikari tykkäävät tästä.
  10. WonderShare

    WonderShare Piikki lihassa Make ATK Great Again Team Nokia

    Viestejä:
    170
    Rekisteröitynyt:
    05.10.2017
    Paljonkohan tulisuus scovillen asteikolla?
     
  11. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    2 milj.
     
  12. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Markkinoi tuota 20x tulisempana kuin orkkis, joka on 50K, eli miljoona. Oon tuota maistanut, on kyllä tulista, mutta myös erittäin hyvää.
     
  13. WonderShare

    WonderShare Piikki lihassa Make ATK Great Again Team Nokia

    Viestejä:
    170
    Rekisteröitynyt:
    05.10.2017
    Ohhoh, pitää testata :eek:
     
  14. Fox-x

    Fox-x

    Viestejä:
    107
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tämähän pitää heti huomenna hakea testiin:hungry:
     
  15. jarmojs

    jarmojs

    Viestejä:
    143
    Rekisteröitynyt:
    08.04.2018
    Tein 1,5 kg hapanchiliä reseptillä 1/4 rocoto-chiliä, 3/4 vihannespaprikaa, hienonnus sauvasekoittimella, 1,25% suolaa ja liraus nestettä kaupan hapankaalipurkista. Nyt odotellaan kolme-neljä viikkoa ja annetaan tekeytyä.
     
    Above Thunder tykkää tästä.
  16. Hopeapaa

    Hopeapaa

    Viestejä:
    169
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Tavallinen tabasco-kastike on 2500-5000SHU, joten tuo voisi olla noin vajaat 100kSHU. Scorpion on chililajikkeena omaan makuun, niin kyllähän tuota pitää testata kun kohdalle sattuu.

    Edit: jostain luin, että tätä mainostetaan 50k SHU-tulisuudella. Eli sen 20x normi-tabascon 2500SHU.
     
    Viimeksi muokattu: 04.11.2019
  17. Wizand

    Wizand

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Ostin heräteostoksena Lidlistä jotain tuollaista kohtuu geneerisen oloista "Super hot saucea"

    lidl_soosi1.jpg

    Menee itselle aikalailla samaan laariin kun pääosa muistakin tulisista "napalm death roaargh" -kastikkeet, eli ei maistu oikeen millekään muulle kuin ehkä vähän etikalle ja esansseille ja polte on äkäinen ja pistävä. Ja omaan suuhun aika kova, eli ruokalautaseen tota menee ihan joitain pisaroita sinne tänne.

    Se saikin ihmettelemään että mistä tuohon potku oikeen tulee, kun tuoteseloste on seuraavanlainen:
    lidl_soosi2.jpg


    Jalopeenoa kasvaa itselläkin tuossa puskassa ja sitä popsin ihan sellaisenaan, eli "25% jalopeno" ei pitäisi olla noin ärhäkkä. Vai onko niitä jotain erityisesti tulisempia lajeja? Vai onko salaisuus tuossa "mausteuute" -nimisessä ainesosassa? Onko se jotain synteettistä rikkihappoa jolla se varsinainen tulisuus tehdään? Vai onko omat makunystyrät niin nössöjä etten vaan pysty maistamaan mitään oikeeta makua tulla takana?

    Mutta joo, 4/10, halpaa mutta ei jatkoon omassa soosikaapisssa.
     
  18. kekkeruusi

    kekkeruusi

    Viestejä:
    5 691
    Rekisteröitynyt:
    02.11.2016
    Kapsaisiiniuute, eli se pelkkä polttava aine itsessään uutteena.
     
  19. EDI

    EDI

    Viestejä:
    38
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Jalopenot on täysin kypsinä eli punaisina toisinaan aika tulisia:tup:
    Yleensä ne tosin kerätään raakana:)
     
  20. Wizand

    Wizand

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Mä olen tosiaan omasta puskasta aina tummanvihreinä kerännyt. Samoin kaupassa on aina vihreenä, joten oon ajatellut että se on niitten kypsä väri :eek:.
    Täytyypä kesällä antaa kypsyä pitemään mielenkiinnosta.
     
    EDI tykkää tästä.
  21. Wizand

    Wizand

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Fatalii gourmettiin oli näköjään tullut uusia soosseja ja mausteita. Selkeesti joku Rocoto -sato valmistunut. Pistin tilaukseen ja raportoin jahka ne saapuu. Nyt kun postilaisetkin ovat taas sorvin ääressä niin ehkä tulee joululahjaksi :)

    upload_2019-11-29_11-31-38.png upload_2019-11-29_11-32-4.png upload_2019-11-29_11-31-18.png upload_2019-11-29_11-32-56.png

    EDIT: Pistetään nyt linkkikin vielä Gourmet – Fatalii Seeds
     
    hyppyheikki tykkää tästä.
  22. Above Thunder

    Above Thunder

    Viestejä:
    49
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2019
    Itse tehtyä salsaa Brown Bhutlah:lla tulistettuna ja ystävältä ostetut kuivatut Carolina Reaperit. Suosittelen molempia lajikkeita.


    Salsa. IMG_20181025_224801.jpg

    carolina.jpg
    Kuivatut Carolina Reaperit.
     
    jarmojs, SiB77, hyppyheikki ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
  23. Above Thunder

    Above Thunder

    Viestejä:
    49
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2019
    Kellään kokemuksia liekityksestä chilien kanssa ? Täysin vieras aluevaltaus minulle.
     
  24. Moilaps

    Moilaps

    Viestejä:
    185
    Rekisteröitynyt:
    01.01.2018
    Onko tuon Huy fong Srirachan maahantuonti lopetettu, kun monet kaupat lopettaneet sen myynnin hiljattain?
     
  25. jarmojs

    jarmojs

    Viestejä:
    143
    Rekisteröitynyt:
    08.04.2018
    En osaa sanoa, mutta kyllä sitä vielä näyttää olevan myynnissä. Esim.

    Sriracha-kastike 740ml
     
  26. Ransteri

    Ransteri

    Viestejä:
    207
    Rekisteröitynyt:
    12.11.2019
    Miten sen tunnistaa homeiseksi? Jos ei tunne noita niin ei tiedä miltä sen pitäisi näyttää.
    Just olen lämmennyt uudestaan Tabascolle pitsojen kanssa, mut nyt ei viitsikään ostaa.
    Noissahan on etikkaa niin pirun paljon, ettei se voi kyl homehtua.
     
  27. gaattori

    gaattori

    Viestejä:
    250
    Rekisteröitynyt:
    15.08.2019
    Ei kyllä avaamaton etikkaliemi homehdu millään. Väri, maku ja tulisuus voi vaihdella erittäin kun tuo on tynnyreissä kypsyttämällä tehtyä. Vaihtuu vielä pullossa ollessaankin. Ikinä en ole nähnyt kovin helakan punaista ja kirkasta tabascoa.
     
    jarhu ja Kapteeni Koukku tykkäävät tästä.
  28. Ylimaisteri

    Ylimaisteri

    Viestejä:
    405
    Rekisteröitynyt:
    17.07.2018
    Tuli ostettua Poppamiehen Scorpionia pikku pullo, tuossa alkaa olemaan tulisuus kohdallaan jopa allekirjoittaneelle.
    Makukin on ihan hyvä tulisuudesta huolimatta, mutta poppamiehen chipotle ja habanero-peruskastikkeet taitaa pitää ykköspaikat omassa jääkaapissa toistaiseksi.

    Noista Lidlin hot-kastikkeista sen verran että olivat aivan hirveää tavaraa. Sellainen epämiellyttävä polte ja ällö-etikkaisuus eikä mitään makua, ei jatkoon. :tdown:
     
    Manala ja Wizand tykkäävät tästä.
  29. Janishell

    Janishell

    Viestejä:
    333
    Rekisteröitynyt:
    23.10.2016
    Samaa ihmettelen itsekkin, ei meinaa enään tuota kaupoista löytyä.
     
  30. Fox-x

    Fox-x

    Viestejä:
    107
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Muistelen että siinä oli nyt alkusyksystä iso takaisinveto valmistusvirheen takia. Töissä huomasin sellaisen tiedotteen.
    Olisiko sitten jotain isompia tuotanto-ongelmia?
     
  31. Lagittaja

    Lagittaja

    Viestejä:
    2 083
    Rekisteröitynyt:
    05.11.2016
    Ainakin hiljattain oli uutisissa juttua takaisinkutsusta mahdollisesti poksahtavien pullojen takia. Erä H9TMKA 44 33, PE 03/2021
    Risk of exploding bottles prompts chilli sauce recall | Food Safety News
    Recall of Sriracha Hot Chili Sauce due to Risk of the Contents Exploding
     
  32. jarmojs

    jarmojs

    Viestejä:
    143
    Rekisteröitynyt:
    08.04.2018
    Tein eilen 3,5 litraa srirachaa. Kaksi kiloa chiliä, kilo paprikaa, 150g valkosipulia, 3,5dl valkoviinietikkaa, 350g sokeria, 50g suolaa, 4 rkl Atamonia säilöntään.
     
    Fribo-71 ja tonttuj tykkäävät tästä.
  33. evga1080ti

    evga1080ti

    Viestejä:
    75
    Rekisteröitynyt:
    05.04.2018
    Noita scoville asteikoita en kyllä ymmärrä, tuli joskus yli 5 vuotta sitten ostettua Da Bomb Ground Zeroa siinä etiketissä oli about 360K asteikko enkä ole millään saanut käytettyä pulloa kun on niin napakkaa tavaraa mutta sit tuota Tabascon scorpion kastiketta jota väitetään 1M:aksi niin voi kaatamalla laittaa pizan päälle ?
     
  34. JormaM

    JormaM

    Viestejä:
    594
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Ei kai noita kovin tarkkaan minkään virallisen tahon puolesta tarkisteta, varmaan mainostusta lähinnä mitä tykkäävät printata etiketteihinsä? Jos liian räikeä kusetus niin asiakaspalaute sit normalisoi valheet jos sille tarvetta.
     
  35. Manala

    Manala

    Viestejä:
    770
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Tainnut lähteä vähän laukalle nää SHU-asiat täällä. Ensinnäkin perinteinen tabasco pyörii siinä 2500 SHU tienoilla, 20x se olisi vasta 50 000. Ground Zero on reilusti kuusinumeroisissa SHU-arvoissa ja maultaan pahaa kuin saatana.

    Mistä ihmeestä tuo miljoona SHU:ta on keksitty tolle skorpionitabascolle? No ei ole, ei sinne päinkään. Eikä Tabascolla ole taidettu edes sanoa, että se olisi 20 kertaa tulisempaa kuin alkuperäinen vaan, että siinä on käytetty osana 20 kertaa tulisempia chilejä kuin orkkiskastikkeeseen. Ja sehän ei tarkoita, että niitä paljon arvokkaampia Trinidad Scorpion -chilejä olisi käytetty siinä saman verran, ei tietenkään. Esittelytekstikin kertoo, että se on tehty peruskastiketta lisää maustamalla. Eli tuskin on edes sitä 50 000 SHU:ta. Habanero Tabascokin jää muistaakseni jonnekin 7000 SHU:n tienoille.
     
  36. poklu

    poklu

    Viestejä:
    398
    Rekisteröitynyt:
    14.01.2017
    Normi Tabasco on 2500 - 5000 SHU:ta ja tuo Tabasco Scorpion on n. 7000 SHU:ta.

    Valoja päälle noiden lukujen kanssa mitä täällä oikein heittelette. Maistaahan sen jo omalla kielellä ettei kyse ole Tabascon kohdalla mistään sadoista tuhansista saati sitten miljoonista.
     
  37. poklu

    poklu

    Viestejä:
    398
    Rekisteröitynyt:
    14.01.2017
    Ihan normaalilta tuo näyttää. Taitaa olla kyseessä luulotauti eikä viallinen tuote. Avaamaton Tabasco ei kyllä millään mene homeeseen.
     
  38. SiB77

    SiB77

    Viestejä:
    316
    Rekisteröitynyt:
    06.02.2018
    Ei mene paitsi jos se tynnyri oli jo homeessa. Ei se etikassa uittaminen hometta poista.
     
  39. Wizand

    Wizand

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Dodiin. Nyt on päästy vähän testailemaan.
    IMG_20191204_170231.jpg

    Roco -kastike (punainen pullo ) on osoittautunut erinomaiseksi esim leivänpääliskastikkeeksi. Aika etikkaista, mutta läpi maistuu myös chili. Omaan makuun sopivan tulinen siinä mielessä, että ei tarvi pelata tipoilla vaan voi
    lurauttaa ruokaan ilman pelkoa että menee "yli". Kuitenkin potkua on sen verran että kielen saa turraksi niin halutessaan.

    Moruga on vanha tuttu, se on erinomaisen ärtsyä omaan suuhun, ei tule käytettyä "sellaisenaan" vaan aina tujuttamaan jotain muuta ruokaa. Esim sipsien kanssa dipin sekaan pari pisaraa antaa mukavaa elämää perusdipeille.

    Keltaista kaveria en ole vielä avannut. Palaan asiaan kun se on testattu.

    Tuo habaneromylly osoittautui todella stydiksi tavaraksi. Muutama kevyt rouhasu pakastepizzan päälle ja meinasi jäädä pizza syömättä, kieli oli kuin naulapyssyllä läpi ammuttu.

    Kaikki testatut toistaiseksi ehdottomasti (kieltämättä korkean) hintansa väärtejä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2019
    Kapteeni Koukku ja hyppyheikki tykkäävät tästä.
  40. Matolaatikko

    Matolaatikko

    Viestejä:
    1 016
    Rekisteröitynyt:
    21.11.2018
    Poppamiehen Smokey reaper soosi oli testissä liekkisiipien kanssa. Puoli pulloa laitoin ja sekotin siiville. Voin sanoa jotta kiitettävän tulista oli. Makunautinto oli kaukana. Naga morich paljon paremman makuista.

    Mutta itse kastikkeeseen: pikainen nousu ja välitön polte. Korvissa paukkuu, silmät vuotaa ja räkä valuu.

    Harmi kun ei tiedä mitä tämä scovillen asteikolla on, mutta omatekemä habanerokastike ei ollut mitään tähän verrattuna.

    Liekkipäille tämä pullo sopii kyllä vallan mainiosti ja löytyy potkuakin, jos vain malttaa laittaa sitä ainetta lautaselle enemmänkin kuin tipan.
     
  41. Zerrod

    Zerrod

    Viestejä:
    1 100
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Onko tosiaan niin että Cholulan chiptolea ei saa suomesta kuin joistakin harvoista isommista marketeista?
    Ja jos ei ole niin onko millään muulla valmistajalla vastaavaa joka ei ole ainakaan hirveän tulista?
     
  42. jaaha

    jaaha

    Viestejä:
    559
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2018
    Ostin myös tätä ja ihan tulistahan se on. Maku on ok, ei liian etikkainen, ehkä voisi olla vielä lievästi raikkaampi. Jokseenkin miedompaa kuin kaupoissa aikoinaan myydyt tuoreet Naga Morichit tms.
     
  43. evga1080ti

    evga1080ti

    Viestejä:
    75
    Rekisteröitynyt:
    05.04.2018
    Tätä ei näköjään suomesta saa mistään, ainakaan omat haut ei osunut?
     
  44. Roskakuski

    Roskakuski

    Viestejä:
    36
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Taisin tilata Jenkeistä tai Saksan amazonista
     
  45. gaattori

    gaattori

    Viestejä:
    250
    Rekisteröitynyt:
    15.08.2019
    Tuolta löytyy vaikka mitä jännää. Vaihtelua kaipaavalle löytyy käteviä pienempien pullojen kokoelmia. Harmi ettei ehdi enää jouluksi:
    https://www.amazon.de/dp/B07LB57P48/
     
  46. JormaM

    JormaM

    Viestejä:
    594
    Rekisteröitynyt:
    10.08.2018
    Naughty Burgerissa muuten on ainakin omalla paikallani joku 30+ eri chilisoossia, eli sellaisessa voi testailla eri puteleita ennen ostoa. wink wink
     
  47. Frankie

    Frankie

    Viestejä:
    197
    Rekisteröitynyt:
    21.02.2019
    En ole ihan satavarma onko sama tuote, kun mielikuva tutusta soosista oli hiukan vähemmän oranssi. Tuosta lähistöltä kun lähti Punnitse&Säästä, en ole enää missään nähnyt. Sieltä sitä tuli aikanaan muutama pullo haettua etiketiltään aika lailla tuon näköistä tavaraa.
     
  48. skiip

    skiip 올드보이 Tukijäsen

    Viestejä:
    160
    Rekisteröitynyt:
    05.02.2019
    Hugidisel, Wizand ja jarmojs tykkäävät tästä.
  49. Wizand

    Wizand

    Viestejä:
    193
    Rekisteröitynyt:
    25.10.2016
    Tuolla on erikseen tuo joulukinkkuthreadi, mutta kysytäänpä täällä tulisten juttujen puolella että onko jotain vinkkejä, reseptejä tai ideoita että miten saada perinteisiin joulumättöihin vähän eloa?

    Itse ajattelin tänävuonna koittaa tuunata kinkulle huntua Dijon -sinapista ja räyhiä sekaan habaneroa. Myöskin olen funteerannut jotta josko rakentaisi noista Fataliin soosseista jonkin litkun ja injektoisi kinkun sisään. Onko kokemuksia?
     
  50. Manala

    Manala

    Viestejä:
    770
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Nykykinkut on jo niin täyteen pumpattu suolavettä, että taitaa olla aika hankalaa saada sinne mitään järkevästi injektoitua. Tai sitten joutuu ostaa jonkun luomukinkun, jonka kilohinta alkaa olla entrecoten tietämillä. Muutenkin saattaa olla kinkun suhteen parempi, että maistuu siltä itseltään ja keskittyy maustamaan niitä lisukkeita ja sinappeja lähinnä. On noita erilaisia kokeiluja tullut tehtyä, mutta jotenkin jäänyt tuon sianperseen kanssa aina sellanen fiilis, että menee viritykset vähän harakoille.
     
    Wizand tykkää tästä.