Harjun Makkaratehtaan 7-chilin makkaraa kannattaa kokeilla jos helsingin seudulla asustelee.
Harjun makkaratehdas
makkaratehdas.fi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Siis tämä Scorpion ?Kun nyt pääsivät kaikki tulisemmat chilikastikkeet meiltä loppumaan, hätäpäissämme ostimme kaupasta Poppamiehen Scorpion-kastiketta. Ikävä kyllä olin ollut aavistuksissani oikeassa: se ei ole tulisuutta nähnytkään. Vaikka (pikku)pullon kyljessä väitetään siinä olevan yli 600000 scovillea, niin ei varmasti ole. Nolla pois, niin ollaan lähempänä totuutta. Sen sijaan sokeria siinä on reippaasti, joten makeus oli oikeastaan ainoa esiintunkeva maku. No, lapset tykkäsivät siitä tuon makeuden takia ja söivät saunan jälkeen loput puolet pullosta keksien päällä. Se on usein suomalaisten tuotteiden - erityisesti ruokien - kanssa noin: yritetään matkia jotain kansainvälisesti suosittua tuotetta, mutta tehdään siitä aivan vesitetty versio "suomalaiseen makuun". Ajattelimme sitten kokeilla soosikauppa.comista tilaamista ja pistimmekin tilauksen menemään. Ei sielläkään mikään kovin laaja valikoima ole, mutta kuvauksen perusteella valikoimassa kuitenkin on mielenkiintoisia sekoituksia. Ja hinnat ovat kilpailukykyiset, varsinkin postimaksu, kun tilaa enemmän kerralla. Jos satsista löytyy jokin oikein hyvä kastike, ilmoittelen.
Kun nyt pääsivät kaikki tulisemmat chilikastikkeet meiltä loppumaan, hätäpäissämme ostimme kaupasta Poppamiehen Scorpion-kastiketta. Ikävä kyllä olin ollut aavistuksissani oikeassa: se ei ole tulisuutta nähnytkään. Vaikka (pikku)pullon kyljessä väitetään siinä olevan yli 600000 scovillea, niin ei varmasti ole. Nolla pois, niin ollaan lähempänä totuutta.
Edit. Mullakin on tuota ja kyllä se on tulinen. En toki ole mikään kovin chilin syöjä kun ei maha kestä isompia määriä tulisimpia, mutta ihmettelisin jos jonkun lapset vetäisi leivän päällä (ellei sitten ole todella chilihulluja). En kyllä voisi sanoa että se on erityisen sokeristakaan.
Tarkoitat sitä Poppamiehen broilerimakkaraa? Se on tosiaan aika mauton, mutta koostumus on hyvä. Jalapeno-cheddar on sitten jo hieman tulisempi ja muutenkin parempi.Srirachamakkarat maistettu. Eihän näissä ollut mitään makua. En huomannut pienintäkään tulisuutta, enkä srirachan makua, mitä esim. jostain soosista löytyy.
Juuri niitä, huomasin vasta jälkikäteen että noihan oli broilerimakkaroita. Nuo jalapeno-cheddar makkarat oli tosiaan parempia.Tarkoitat sitä Poppamiehen broilerimakkaraa? Se on tosiaan aika mauton, mutta koostumus on hyvä. Jalapeno-cheddar on sitten jo hieman tulisempi ja muutenkin parempi.
Täytyi olla huono erä. Täällä yksi lapsista halusi haistaa kyseistä kastiketta pullosta, hipaisi vahingossa huulella pullon suuta ja nuolaisi huuleltaan pikkiriikkisen pisaran kastiketta. Itkuhan siitä tuli. Itsekään en annostele muutamaa pisaraa enempää lautaselliseen ruokaa tuota pöytämausteena käytettäessä.Kun nyt pääsivät kaikki tulisemmat chilikastikkeet meiltä loppumaan, hätäpäissämme ostimme kaupasta Poppamiehen Scorpion-kastiketta. Ikävä kyllä olin ollut aavistuksissani oikeassa: se ei ole tulisuutta nähnytkään. Vaikka (pikku)pullon kyljessä väitetään siinä olevan yli 600000 scovillea, niin ei varmasti ole. Nolla pois, niin ollaan lähempänä totuutta. Sen sijaan sokeria siinä on reippaasti, joten makeus oli oikeastaan ainoa esiintunkeva maku. No, lapset tykkäsivät siitä tuon makeuden takia ja söivät saunan jälkeen loput puolet pullosta keksien päällä. Se on usein suomalaisten tuotteiden - erityisesti ruokien - kanssa noin: yritetään matkia jotain kansainvälisesti suosittua tuotetta, mutta tehdään siitä aivan vesitetty versio "suomalaiseen makuun". Ajattelimme sitten kokeilla soosikauppa.comista tilaamista ja pistimmekin tilauksen menemään. Ei sielläkään mikään kovin laaja valikoima ole, mutta kuvauksen perusteella valikoimassa kuitenkin on mielenkiintoisia sekoituksia. Ja hinnat ovat kilpailukykyiset, varsinkin postimaksu, kun tilaa enemmän kerralla. Jos satsista löytyy jokin oikein hyvä kastike, ilmoittelen.
Ehkä tosiaan oli huono erä, mutta ei siinä missään tapauksessa 100000 scovillea enempää ollut ja oli tosi makeaa. Ja onhan siinä etiketinkin mukaan mukaan sokeria yli 8 %. Olisikohan lorahtanut tehdessä liikaa sokeria eikä sitten ollut chiliä mahtunut tarpeeksi? Ja mitä lapsiin tulee, ovat kyllä ihan "chilipäitä". Blairin Mega Deathistä tykkäävät niin kuin hullu puurosta kuten me aikuisetkin (ovat kymmenen kahtapuolta iältään). Ja tosiaan tänään saunan jälkeen grillasimme ja maistelimme puolet pullosta ja lapset pistelivät sitten lopun puolikkaan digestivekeksien kanssa.
Asian vierestä mutta sivuten: Läheskään aina scovillet eivät suoraan vastaa aistittavaa tulisuutta. Klassinen esimerkki on Da Bomban Ground Zero, jossa ei ole kuin vähän reilut 200000 scovillea, mutta se tuntuu tulisemmalta kuin Mega Death, lähes yhtä tuliselta kuin Ultra Death. Ja jos nyt vertaa tuota äskeistä Poppamies scorpionia, niin GZa tippa veitsen kärjessä on huomattavan paljon tulisempi maistettava kuin ruokalusikallinen PM:n scorpionia.
Mutta kommenttienne tukemana pitää antaa scorpionille uusi tilaisuus.
Ei ole tuosta Poppamiehen Scorpionista omia kokemuksia, mutta ainakaan tämän perusteella se ei ole ihan läpihuutokamaa, tai sitten sisältö on matkalla muuttunut. En tosin osaa sanoa minkä verran videolla esiintyvä tyyppi ylipäätään kestää poltetta.Scorpion soosia laittelen itsekin leivän päälle nykyään ketsupin sijaan, mutta jos sitä laittaa yli 2-3 ruokalusikallista, niin meinaa hieman polttaa. Vaikka ei sillä övereitä kovin helpolla saa...
En ole sitä kivijalkakaupassa nähnytkään koskaan. Halvimmalla sitä taitaa saada Ruotsista grillhouse.se -firmasta.Hot-Headzin Satan's Revenge hakkaa kyllä tuon Poppamiehen soosin 5-0 sekä tulisuudellaan, että maullaan. Tällä hetkellä tuntuu vaan olevan vähän joka puolelta loppu. Onko kukaan nähnyt vähään aikaan kaupoissa?
Itse olen joskus K-supermarketissa siihen törmännyt. Kumma kun sitä näkyy joko liikaa tai liian vähän: tilasin reilu vuosi sitten Urjalan makeistukusta jotain poistoerää parikymmentä putelia. Hintaa taisi olla euron tai kaksi per pullo ja PE-päiväystä vuoden päivät. Koska tilasin tarpeeksi monta tuli suurin osa puteleista avaamattomassa tehtaan pahvilaatikossa, jossa oli kuitenkin moniväritarrat ja kaikki tehty Suomen markkinoita varten. Ei siis mitään ulkomailta hätäseen dumpattua ylimääräistä erää ainesosaluettelon pikakäännöksineen.En ole sitä kivijalkakaupassa nähnytkään koskaan. Halvimmalla sitä taitaa saada Ruotsista grillhouse.se -firmasta.
Tuoreella chilillä saa hieman erilaisen poltteen kuin kastikkeilla. Lisäksi maku on yleensä parempi kuin yhtä tulisissa kastikkeissa - ilman kapsaisiiniuutetta tietenkin.
Älä turhaan. Se vasta maistuukin pahalta. Jos Haba ei sinulle toimi, niin on paljon muitakin vaihtoehtoja.Kommentoin nyt vähän vanhempaa artikkelia. Ihan totta, mitä Hopeapaa kirjoittaa: tuoreessa chilissä on poltetta enemmän kuin siitä tehdyssä kastikkeessa. Minulla itselläni (muulla perheellä ei ole samaa ongelmaa) tuoreen tulisen chilin käyttöä raakana estää maistamani "metallin maku". Kun syön raakaa (siis kuumentamatonta) kaupan perushabaneroa, maistan ärsyttävästi ikään kuin raudan maun. Maku on samanlainen kuin muistan pikkutyttönä mummulassa joskus maistaneeni vanhoista rautaisista veitsistä ja haarukoista. Mies ja lapset sanovat minun vain kuvittelevan, mutta se häiritsee niin paljon, että mieluummin keitän tai paistan tai vaikkapa kuumennan ihan mikrossa habanerot kuin syön ne sellaisenaan. Olenko tuntemuksieni kanssa yksin, vai aistiiko joku muu saman?
Muuten, mitä tulee kapsaisiiniuutteeseen, Youtubessa on useita videopätkiä, joissa tehdään kapsaisiiniuutetta kotona. Onko kukaan tääällä olevista kokeillut? Itse taidan talvella kokeilla.
Mistähän löytäisi aikuisten oikeasti tulisia chilejä?
No niin, kiitos vinkistä, täytyypä laittaa tuolta tilausta matkalle. On se kyllä jännä miten sitä voikin joskus tehdä mieli ruokaa, joka sattuu kroppaan niin monella tavalla.Chilit | Mahtavan makuiset chilituotteet Salosta koko Suomeen
Heinän Puutarhalta Suomen parhaimpiin kuuluvat chilit! Kasvatamme miedot, keskituliset, tuliset ja erittäin tuliset chilit sekä ihanat paprikat. Tilaa heti!heinanpuutarha.fi
Ajattelin riipaista pitkästä aikaa kunnon poltteet iltapalaksi ja ostin paikallisesta Citymarketista lootan Carolina Reapereita, mutta oli aika pettymys siinä mielessä, että nuo eivät olleet jostain syystä mielestäni edes likiman niin tulisia kuin jokunen vuosi sitten popsimani Kirkkonummen Fataliin Naga Morichit.
Tarkempi nimike paketissa oli "Carolina Reaper Dutch Red". Näyttivät ihan siltä miltä piti ja muutenkin oli legittiä kamaa, mutta polte oli pettymys.
Näissä oli siis varmasti jo lähtökohtaisesti jotain vikaa, koska kyllä Carolina Reaperin pitäisi purra ihan eri tavalla. Mistähän löytäisi aikuisten oikeasti tulisia chilejä?
Joo, mutta ei tässä nyt ihan ensimmäistä kertaa olla chilejä maistelemassa. Vaihtelua samankin lajikkeen välillä toki löytyy, mutta mutta onhan se nyt silti outoa, jos maailman tulisin tunnettu chililajike on kypsänä miedompi kuin perusmallin Habanero. Ja siis siinä lootassa oli 5 "Carolina Reaperia" ja ne kaikki olivat samanlaisia. En kyllä usko alkuunkaan, että nuo olivat oikeasti niitä mitä lootan pohjassa luki.Se jonkin lajikkeen ilmoitettu tulisuusm vaikkapa 1 000 000 Scovillea ei ole mikään absoluuttinen totuus. Eli ei tarkoita sitä, että jokainen chilin podi (marja/hedelmä) olisi yhtä tulinen vaan tulisuuteen vaikuttavia seikkoja on monta, jolloin yhdestä lajikkeesta tai jopa kasviyksilöstä voidaan saada satoa vaikkapa asteikolla 400 000 - 800 000 ja se miljoona on sitten korkein määritetty tai mahdollinen lukema.
Itsellä esim. syksyllä "raakana" sisään kypsymään raahatut chilit kyllä kypsyvät ja vaihtavat väriään sisällä, mutta silloin "Naga ei ole oikeaa Nagaa".
Hmm, ehkä näin, mutta silti tuo massiivinen ero ihmetyttää.Kyllähän ne Reaperit ovat voineet olla ihan sitä itseäänkin. Oman 20+ eri chililajikkeen kasvatuksen perusteella todella paljon vaikuttaa monien lajikkeiden tulisuuteen esim. just keinovalo vs. aurinko, jotkut lajikkeet taas ei juuri välitä. Esimerkiksi Harold st. Barts ei ollut habanerovariaationa lainkaan haastava kasvatettava vaan antoi kunnon tulista satoa keinovalonkin alla.
Sen sijaan Naga Jolokia jäi samassa keinovalossa tuota reilusti miedommaksi, vaikka SHU:ta pitäisi olla pyöreästi noin 5x enemmän. Kun niistä samoista nagantaimista vein pari kesäksi vanhempien pihamaalle ottamaan aurinkoa ja löin kasvihuoneen ympärille, niin lopputulos oli aivan eri. Eli tulisuus voi perstuntumalla heitellä helposti kymmenkertojakin riippuen kasvuolosuhteista. Heinän puutarhan tuotteisiin ei ole koskaan tarvinnut tulisuuden puolesta pettyä.
Tuntuu ne Hollannista raahatut Habanerotkin olevan nykyään melko ponnettomia. Aika sama tunkeeko marketin irtomyyntilaarista sellaisen vai Jalapenon suuhunsa. Heinällä on aika hinnakasta joo. Sellasta se on, kun kasvatellaan trooppista hedelmää napapiirillä. Mutta on se aika poppamies niiden rehujen kanssa ja laadusta mieluusti maksaa. Enemmän ottaa päähän ostaa halvalla huonoa kuin kalliilla hyvää. Eikä se Magma-rasia ole sekään muistaakseni ihan ilmainen...Hmm, ehkä näin, mutta silti tuo massiivinen ero ihmetyttää.
Nämä olivat Citymarketin Magma-brändillä myymiä ja peräisin hollantilaiselta farmilta --> Eminent
Pitää tilata tuolta Heinän puutarjalta parempia, mutta on niillä siellä kyllä melko suolainen hinta.
Näinhän se on joo. Laitoin sieltä juuri kilon verran tulemaan vähän kaikkia lajikkeita. Voi peppuraukkaa, kun ensin vetää aamulla mustikoita ja illalla perään vähän poltetta ja sitten jossakin vaiheessa lähtee tykkitulitus käyntiin.Kannattaa noita kilohintoja katsellessa muistaa, ettei yksi podi montaakaan grammaa paina. Sekä ovat huomattavasti maukkaampia, riittoisampia ja edullisempia sooseihin verrattuna.
Näinhän se on joo. Laitoin sieltä juuri kilon verran tulemaan vähän kaikkia lajikkeita. Voi peppuraukkaa, kun ensin vetää aamulla mustikoita ja illalla perään vähän poltetta ja sitten jossakin vaiheessa lähtee tykkitulitus käyntiin.
Paitsi, että 200g on pienin tilausmäärä yhdelle lajikkeelle. Postikulut 10€.Ja kätevä on ottaa vain 100g eri lajikkeita ja tilata sitä sitten lisää, joka on suunmukaista. Onneksi ovat saaneet verkkokaupan pystyyn. Aiemmin oli todella hankalaa, kun piti spostilla lähettää tilaus eikä saldoja ollut esillä.
Paitsi, että 200g on pienin tilausmäärä yhdelle lajikkeelle. Postikulut 10€.
Siellä voi myös piipahtaa paikan päällä jos sattuu olemaan lähellä Saloa tai muuten vaan ajelututtaa.Paitsi, että 200g on pienin tilausmäärä yhdelle lajikkeelle. Postikulut 10€.
Se olisikin hyvä, mutta ei oikein osu matkan varrelle koskaan. Mutta katsotaan josko joku päivä tekisi pyhiinvaelluksen sinne.Siellä voi myös piipahtaa paikan päällä jos sattuu olemaan lähellä Saloa tai muuten vaan ajelututtaa.
Juuri näin. Samaa maustettua jauhomössöä se on ollut koko ajan. Antakaa jo olla.Ei niissä mitään tulisuutta ole vieläkään, joten aivan sama.
Vii Voanilla on niitä hyllyssä, en tiedä mikä heidän postipolitiikkansa on. Enconan Jamaican Jerk -soosi on kyllä vuosien varrella mennyt alamäkeen, kun viimeksi ostin pullon niin se maistui HP-soosilta.
No niin, sieltä tuli laatikollinen Heinän Puutarhan poltetta. Laitoin testimielessä ensimmäisenä kanasalaatin sekaan yhden pienehkön Carolina Reaperin siivutettuna ja olihan siinä tosiaan potkua ihan eri tavalla kuin Citymarketin versioissa. Koostumuskin oli hyvin erilainen, kun olivat selvästi tuoreita. Maku oli miellyttävämpi ja pehmeämpi kuin mm. Naga Morichissa, mutta se on... niin no, makuasia. Pitää testata myöhemmin sietokyvyn rajoja vähän isommalla yksilöllä sellaisenaan.Näinhän se on joo. Laitoin sieltä juuri kilon verran tulemaan vähän kaikkia lajikkeita. Voi peppuraukkaa, kun ensin vetää aamulla mustikoita ja illalla perään vähän poltetta ja sitten jossakin vaiheessa lähtee tykkitulitus käyntiin.