Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Oman kokemuksen mukaan kun itse kasvattaa ja vaikka on täysin samassa paikassa eli samassa maassa ja samoista siemenistä niin vuosittainen vaihtelu tulisuudessa on melkoinen. Itse kasvattelin monta vuotta Aji Cristalia vanhempien kämpän pihalla ja suhtkoht kontrolloiduissa olosuhteissa niin jonakin vuonna ei vaan potkua ollut ollenkaan ja toisena vuonna oli niin että riitti. Eli tosiaan vuosivaihtelu on kovin suurta, varsinkin jos ei ole mitään oikeaa kasvihuonetta tms. vaan kasvattaa ihan oikeasti ulkona. Se kyllä täytyy sanoa että maku oli kyllä itse kasvatetuissa parempi kuin kasvihuoneyksilöissä mutta tulisuus oli ihan arpapeliä.
 
Tuo Kipu-sinappi on nykyään pilattu ja on täysi vitsi. Kuten etiketistäkin selviää, niin 0,9% Nagaa. Turun sinappikin on tulisempaa. Laitoin tuosta aikanaan ihan tj:lle asti viestiä, kun hyvät tuotteet firmalta pilattu, mutta ei ole vastausta kuulunut :sbsmile:
 
Tuo Kipu-sinappi on nykyään pilattu ja on täysi vitsi. Kuten etiketistäkin selviää, niin 0,9% Nagaa. Turun sinappikin on tulisempaa. Laitoin tuosta aikanaan ihan tj:lle asti viestiä, kun hyvät tuotteet firmalta pilattu, mutta ei ole vastausta kuulunut :sbsmile:

Tyypillistä Savuhovia. Tehdään mukavan tulinen tuote, myydään sitä hetki, otetaan tuotteesta tulisuus pois mutta jatketaan myyntiä samalla nimellä :facepalm:
 
Tuo Kipu-sinappi on nykyään pilattu ja on täysi vitsi. Kuten etiketistäkin selviää, niin 0,9% Nagaa. Turun sinappikin on tulisempaa. Laitoin tuosta aikanaan ihan tj:lle asti viestiä, kun hyvät tuotteet firmalta pilattu, mutta ei ole vastausta kuulunut :sbsmile:
Tyypillistä Savuhovia. Tehdään mukavan tulinen tuote, myydään sitä hetki, otetaan tuotteesta tulisuus pois mutta jatketaan myyntiä samalla nimellä :facepalm:
Juuri näin. Se Kipu-sinappi oli aiemmin hyvä tuote, mutta nyt se on lähinä ylihintaista sokerimössöä. Savuhovi on tosiaan kussut useammatkin tuotteensa tällä tavalla, Tuska-makkara on ehkä pahin esimerkki, kun siinä muutettiin koko tuote ihan toiseksi, mutta nimi ja pakkaus pidettiin samana. Siellä voisi joku vetäistä avarilla tuotesuunnitteluosaston väkeä, kun eihän tuollaisessa kusetuksessa ole mitään järkeä.

Onko siis Kipu sinappia saanut ennen isommalla Naga määrällä?
En tiedä prosenteista, mutta ainakin se oli aiemmin selvästi tulisempaa.
 
No niin, sieltä tuli laatikollinen Heinän Puutarhan poltetta. Laitoin testimielessä ensimmäisenä kanasalaatin sekaan yhden pienehkön Carolina Reaperin siivutettuna ja olihan siinä tosiaan potkua ihan eri tavalla kuin Citymarketin versioissa. Koostumuskin oli hyvin erilainen, kun olivat selvästi tuoreita. Maku oli miellyttävämpi ja pehmeämpi kuin mm. Naga Morichissa, mutta se on... niin no, makuasia. Pitää testata myöhemmin sietokyvyn rajoja vähän isommalla yksilöllä sellaisenaan. :D
Eilen illalla testasin kokonaisen Carolina Reaperin sellaisenaan ja olihan se ihan saakelin tulinen kokemus. Kertaheitolla tulisinta mitä olen ikinä suuhuni laittanut, mutta se oli näiden tilaamisessa toiveenakin. Vielä aamulla kusella käydessä poltti kuin olisi joku tippuri. :D

Aivan liian tulinen chili sellaisenaan, eli pitää selvitellä mihin nuo loput 190g laittaisi. Varmaan pitää tehdä niistä jotain vähissä erissä ruoan kanssa nautittavaa chilisäilykettä tms.
 
Eilen illalla testasin kokonaisen Carolina Reaperin sellaisenaan ja olihan se ihan saakelin tulinen kokemus. Kertaheitolla tulisinta mitä olen ikinä suuhuni laittanut, mutta se oli näiden tilaamisessa toiveenakin. Vielä aamulla kusella käydessä poltti kuin olisi joku tippuri. :D

Aivan liian tulinen chili sellaisenaan, eli pitää selvitellä mihin nuo loput 190g laittaisi. Varmaan pitää tehdä niistä jotain vähissä erissä ruoan kanssa nautittavaa chilisäilykettä tms.
Itse nykäsin eilen yhden Apocalypse Chocolaten huiviin ja voi perkele mikä kokemus. En ole koskaan aiemmin missään chilissä maistanut kapsaisiinin kemiallista makua, en edes vedellessäni useamman Nagan naamariin chilinsyönnin SM-kisoissa. Tuosta se kuitenkin maistui läpi vähän hajuvesimäisenä kokemuksena. Aivan kuin olisi syönyt 7-pot Chocolaten, johon olisi pirskoteltu ekstraktia sisälle. Tosi öljyinen sisus. Välitön kuolaefekti, välitön vatsapolte, jollaista en ole aiemmin kokenut. Nagankin kanssa yleensä kestänyt jonkin aikaa, ennen kuin alkaa suolen mutkassa lämmittämään. Tää sen sijaan veti välittömästi moralla kylkeen.

Aiemmin eilen söin samasta tilauksesta raakana yhden keltaisen Trinidad Scorpionin. Pisti sekin hetkeksi itkemään ja pitkän syljen vuotamaan, kuten odotinkin, mutta ei se ollut sinne päinkään samanlainen kokemus. Tuosta Apocalypsesta tulee vieläkin pikku puklumakuja suuhun ja keskellä yötä myös heräsin vatsapoltteeseen, joka onneksi helpottui kylkeä kääntämällä. Mut onpahan pirullinen chili ja nimensä ansainnut. Vasta jälkeenpäin tuli googlattua, että mitähän kamaa tuo on ja on sitä näköjään Reaper killeriksi muutamassa paikassa kutsuttu. En ihmettele.
 
Itse nykäsin eilen yhden Apocalypse Chocolaten huiviin ja voi perkele mikä kokemus. En ole koskaan aiemmin missään chilissä maistanut kapsaisiinin kemiallista makua, en edes vedellessäni useamman Nagan naamariin chilinsyönnin SM-kisoissa. Tuosta se kuitenkin maistui läpi vähän hajuvesimäisenä kokemuksena. Aivan kuin olisi syönyt 7-pot Chocolaten, johon olisi pirskoteltu ekstraktia sisälle. Tosi öljyinen sisus. Välitön kuolaefekti, välitön vatsapolte, jollaista en ole aiemmin kokenut. Nagankin kanssa yleensä kestänyt jonkin aikaa, ennen kuin alkaa suolen mutkassa lämmittämään. Tää sen sijaan veti välittömästi moralla kylkeen.

Aiemmin eilen söin samasta tilauksesta raakana yhden keltaisen Trinidad Scorpionin. Pisti sekin hetkeksi itkemään ja pitkän syljen vuotamaan, kuten odotinkin, mutta ei se ollut sinne päinkään samanlainen kokemus. Tuosta Apocalypsesta tulee vieläkin pikku puklumakuja suuhun ja keskellä yötä myös heräsin vatsapoltteeseen, joka onneksi helpottui kylkeä kääntämällä. Mut onpahan pirullinen chili ja nimensä ansainnut. Vasta jälkeenpäin tuli googlattua, että mitähän kamaa tuo on ja on sitä näköjään Reaper killeriksi muutamassa paikassa kutsuttu. En ihmettele.
Tähän liittyen nuo jälkikäteen tulevat vatsanväänteet voivat olla tosi pirullisia. Ensimmäisellä kerralla joskus vuosia sitten kun tempaisin huiviin kasan jotain todella tulista chilimössä, niin muutaman tunnin päästä yöllä väänsi vatsassa niin, että mietin jo että pitääkö alkaa sairaalaan soittelemaan. Kyllä se siitä sitten kuitenkin parissa tunnissa laantui. Sittemmin ei ole yhtä pahoja tuntemuksia tullut, mutta kyllä nämä Carolinat sun muut ääripään chilit tuntuvat silti muuallakin kuin suussa. Ja reilusti kun syö, niin parin päivän ajan oma hikikin kirvelee silmiä. :D
 
633EE48E-E06E-485C-A018-43D5E97EF775.jpeg
Tätä herkkua kun löytyisi jostain. Ennen oli Prismoissa mutta ei ole enää hetkeen näkynyt..

Eli jos kuva ei näy niin kyseessä Quinta d'Avo Piripiri. :drool:

Nostellaampa vanhaa..

Muutamaan kauppaan olen tässä puolentoista vuoden aikana laittanut viestiä, että tilaisivat piripiriä hyllyyn mutta ei ole tapahtunut. Ko. soossia ei ilmeisesti löydy enää koko suomesta?

Jos kuitenkin joku on jossain todistettavasti nähnyt hyllyssä niin haen ne kaikki. :D
 
Juuri näin. Se Kipu-sinappi oli aiemmin hyvä tuote, mutta nyt se on lähinä ylihintaista sokerimössöä. Savuhovi on tosiaan kussut useammatkin tuotteensa tällä tavalla, Tuska-makkara on ehkä pahin esimerkki, kun siinä muutettiin koko tuote ihan toiseksi, mutta nimi ja pakkaus pidettiin samana. Siellä voisi joku vetäistä avarilla tuotesuunnitteluosaston väkeä, kun eihän tuollaisessa kusetuksessa ole mitään järkeä.


En tiedä prosenteista, mutta ainakin se oli aiemmin selvästi tulisempaa.
Akateemisesta mielenkiinnosta kysyn, vaihtuiko kohtuullinen tulisuus nössöilyyn silloin, kun tekstissä Naga morich vaihtui Naga jolokiin? Tuossa morich-aikaisessa tekstissä ei mainita chilin prosenttiosuutta. (EDIT: Kirjoitin ensin tekstissäni jolokiat ja morichit väärinpäin, korjasin ne nyt oikein päin.)
 
Viimeksi muokattu:
Akateemisesta mielenkiinnosta kysyn, vaihtuiko kohtuullinen tulisuus nössöilyyn silloin, kun tekstissä Naga jolokia vaihtui Naga morichiin? Tuossa jolokia-aikaisessa tekstissä ei mainita chilin prosenttiosuutta.
En osaa vastata tuohon, kun en ole etikettejä koskaan niin tarkkaan katsellut. Nuohan tarkoittavat samaa chiliä, joten ainakaan siinä mielessä eroa ei pitäisi olla.

Heinän Puutarhan Nagasinappi oli pettymys. Maultaan erinomaista sinappia, mutta ei poltetta sen enempää kuin Turun sinapissa. Lapsetkin olivat samaa mieltä, eli ei ole tottumiskysymys. Pitää varmaan lisätä itse sinne sekaan jotain vähän tulisempaa.
Hahaa! Soseutin yhden ison Carolina Reaperin ja sekoitin sen tuonne Nagasinapin sekaan. Nyt se alkaa olemaan sellaista mitä tulisen, mutta maukkaan sinapin pitääkin. Suorastaan loistavaa tällaisena. Tuo sinappi on tosiaan muutenkin ehkä maukkainta sinappia mitä olen koskaan maistanut, mutta tulisuutta se kaipasi lisää.
 
Sinapeista: Minä en oikein ole innostunut sekoittamaan chiliä ja sinappia samaan tuubiin, mutta Citymarketeissa oli myynnissä muutama vuosi sitten Savuhovin Kipu-sinappia, jossa oli muistaakseni Naga jolokia seassa (googletin, ja toisissa purkeissa näkyy olevan kirjoitettuna Naga jolokia ja toisissa Naga morich, en tiedä sitten, onko todellisuudessa kyseessä sama vai eri chili, enkä myöskään nyt muista varnaksi, lukiko ostamissamme purkeissa jolokia vai morich) ja se oli suomalaiseksi sinapiksi kohtuullisen tulista (vaikka tulisuus siis oli enemmänkin chili- kuin sinappipohjaista). Annoimme isälleni sitä joululahjaksi ja sekoitimme vielä hieman Final Answeria sekaan. Kerrankin oli isän mielestä tarpeeksi voimakasta sinappia.

Itse olen jo vuosikausia pysytellyt pelkästään Põltsamaa Kange -sinapissa. Vaikka siinä ei ole kovin pitkä säilymisaika leimattuna, se säilyy hyvin reilun vuoden avaamattomana, joten riittää, kun käy kerran vuodessa Baltian maissa. Mielenkiintoista muuten, että Virossa se on kaupoissa kylmähyllyssä, vaikka muut sinapit ovat myynnissä huoneenlämmössä. Muuten, viime marraskuussa ostamamme erä oli mielestämme vielä hieman tulisempaa kuin aiempina vuosina.
1597263514350.png
1597265411676.jpeg

Pöltsamaan Kange-sinappia saa kyllä Suomestakin mm. virolaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista. Ainakin pk-seudulta niitä löytyy.
 
Kävin pizzaravintolassa viikonloppuna ja siellä oli pöydässä chiliöljyä. Niinkuin yleensä tuppaa olemaan, chilin kanssa moisella ei ollut muuta tekemistä kuin jokunen hiutale jotain chilimaustetta pullon pohjalla. Tämän kesän sadolle on pakko keksiä jotain ennen kuin menevät pahaksi niin ajattelin että pystyn varmasti parempaan kotona.

Silppusin oliiviöljyyn tuoreita podeja ( jalopenoa, aji fantasya, explosive embereitä, lemon droppia ja jotain muuta josta olen hukannut lajikkeen) aika ison nipun. Lisäksi hienonsin viitisen kynttä valkosipulia, n. tl suolaa, tippa valkoviinietikkaa ja pistimpä lorauksen konjakkia myös. Ans kattoo ny.

Jos jollakin on kokemusta tai jakaa jotain hyväksi todettua chiliöljyreseptiä niin arvostaisin. Vai onko se vaan "chiliä öljypulloon ja menoksi" ?
 
Kävin pizzaravintolassa viikonloppuna ja siellä oli pöydässä chiliöljyä. Niinkuin yleensä tuppaa olemaan, chilin kanssa moisella ei ollut muuta tekemistä kuin jokunen hiutale jotain chilimaustetta pullon pohjalla. Tämän kesän sadolle on pakko keksiä jotain ennen kuin menevät pahaksi niin ajattelin että pystyn varmasti parempaan kotona.

Silppusin oliiviöljyyn tuoreita podeja ( jalopenoa, aji fantasya, explosive embereitä, lemon droppia ja jotain muuta josta olen hukannut lajikkeen) aika ison nipun. Lisäksi hienonsin viitisen kynttä valkosipulia, n. tl suolaa, tippa valkoviinietikkaa ja pistimpä lorauksen konjakkia myös. Ans kattoo ny.

Jos jollakin on kokemusta tai jakaa jotain hyväksi todettua chiliöljyreseptiä niin arvostaisin. Vai onko se vaan "chiliä öljypulloon ja menoksi" ?

Suosittelen murskaamaan/hienontamaan chilit morttelissa, niistä lähtee aika kivasti enemmän makua irti öljyyn sillä tavoin. Mutta joo, muuten aikalailla chilit öljypurkkiin ja sillä selvä. Ja toki sinne voi muitakin mausteita iskeä joukkoon jos haluaa.
 
Kävin pizzaravintolassa viikonloppuna ja siellä oli pöydässä chiliöljyä. Niinkuin yleensä tuppaa olemaan, chilin kanssa moisella ei ollut muuta tekemistä kuin jokunen hiutale jotain chilimaustetta pullon pohjalla. Tämän kesän sadolle on pakko keksiä jotain ennen kuin menevät pahaksi niin ajattelin että pystyn varmasti parempaan kotona.

Silppusin oliiviöljyyn tuoreita podeja ( jalopenoa, aji fantasya, explosive embereitä, lemon droppia ja jotain muuta josta olen hukannut lajikkeen) aika ison nipun. Lisäksi hienonsin viitisen kynttä valkosipulia, n. tl suolaa, tippa valkoviinietikkaa ja pistimpä lorauksen konjakkia myös. Ans kattoo ny.

Jos jollakin on kokemusta tai jakaa jotain hyväksi todettua chiliöljyreseptiä niin arvostaisin. Vai onko se vaan "chiliä öljypulloon ja menoksi" ?
En tiedä öljyistä, mutta minä säilön noita yleensä tällaisella lennosta muuttuvalla mutureseptilä:

- Kattilaan vettä (1/3 osaa) ja väkiviinaetikkaa (2/3 osaa) ja kiehautetaan kansi kiinni.
- Pestyt pilttipurkit tai vastaavat pyyhkäistään Atamonilla (Atamon – Wikipedia)
- Purkit täytetään halutun kokoisiksi siivuiksi leikatuilla chileillä ja mausteilla (mausteeksi oman maun mukaan mustapippuria, sitruunapippuria, suolaa, valkosipulisiivuja, hunajaa, jne).
- Kiehuvan kuuma etikkaseos perään ja purkin kansi tiiviisti kiinni
- Annetaan tekeytyä viileässä muutama viikko (välillä purkkeja ravistellen)

Jotkut tykkäävät keittää myös chilit, mutta ilman keittämistä niistä tulee rapsakkaampia ja lisäksi se keitettäessä muodostuva etikka-kapsaisiinihöyry ei ole ollenkaan miellyttävää. :D

Juuri tuossa iltamassa vetelin pizzan kanssa melkein purkillisen pari viikkoa sitten säilöttyjä Carolina Reapereita. Pelkiltään niitä ei voinut syödä käytännössä lainkaan, mutta tällaisena ovat aivan loistavia.
 
En tiedä öljyistä, mutta minä säilön noita yleensä tällaisella lennosta muuttuvalla mutureseptilä:

- Kattilaan vettä (1/3 osaa) ja väkiviinaetikkaa (2/3 osaa) ja kiehautetaan kansi kiinni.
- Pestyt pilttipurkit tai vastaavat pyyhkäistään Atamonilla (Atamon – Wikipedia)
- Purkit täytetään halutun kokoisiksi siivuiksi leikatuilla chileillä ja mausteilla (mausteeksi oman maun mukaan mustapippuria, sitruunapippuria, suolaa, valkosipulisiivuja, hunajaa, jne).
- Kiehuvan kuuma etikkaseos perään ja purkin kansi tiiviisti kiinni
- Annetaan tekeytyä viileässä muutama viikko (välillä purkkeja ravistellen)

Jotkut tykkäävät keittää myös chilit, mutta ilman keittämistä niistä tulee rapsakkaampia ja lisäksi se keitettäessä muodostuva etikka-kapsaisiinihöyry ei ole ollenkaan miellyttävää. :D

Juuri tuossa iltamassa vetelin pizzan kanssa melkein purkillisen pari viikkoa sitten säilöttyjä Carolina Reapereita. Pelkiltään niitä ei voinut syödä käytännössä lainkaan, mutta tällaisena ovat aivan loistavia.


Kiitos. Joku tällainen etikkasössö on ollut ajatuksissa kyllä. Kuten myös joku pyree-tyyppinen ( vrt. poppiksen vampyree ) mössö.
 
Yo. öljy- ja kastikejuttuihin pistänpä vielä jakoon kun tuli grillikauden alussa harrastettua tuollaisia Argentiinalaishenkisiä chimichurreja. Huomattavasti ohjeita suuremmalla chilikontentilla luonnollisesti. Tein mm. habaneron ympärille vähän tuota ohjetta mukaillen: Authentic Chimichurri (Uruguay & Argentina) - Cafe Delites

Toimi aivan hitoksen hyvin kyljyksien ja muiden grillilihojen kanssa kun ahkerasti voiteli lihoja grillissä ja sitten lopuksi vielä pisti lusikallisen päälle lautaselle. Oikein tervetullutta vaihtelua makeisiin jenkkityylisiin BBQ -soosseihin. Tästä ehkä lähti orastava innostus tuollaisiin öljypohjaisiin tekeleisiin. Jotenkin se (chilinkin) maku tuntui uivan syvemmälle sinne pihviin ja chilin polte leviää rasvassa mukavasti niin ettei käy pelkästään kielen päälle ( habanero ).
 
Yo. öljy- ja kastikejuttuihin pistänpä vielä jakoon kun tuli grillikauden alussa harrastettua tuollaisia Argentiinalaishenkisiä chimichurreja. Huomattavasti ohjeita suuremmalla chilikontentilla luonnollisesti. Tein mm. habaneron ympärille vähän tuota ohjetta mukaillen: Authentic Chimichurri (Uruguay & Argentina) - Cafe Delites

Toimi aivan hitoksen hyvin kyljyksien ja muiden grillilihojen kanssa kun ahkerasti voiteli lihoja grillissä ja sitten lopuksi vielä pisti lusikallisen päälle lautaselle. Oikein tervetullutta vaihtelua makeisiin jenkkityylisiin BBQ -soosseihin. Tästä ehkä lähti orastava innostus tuollaisiin öljypohjaisiin tekeleisiin. Jotenkin se (chilinkin) maku tuntui uivan syvemmälle sinne pihviin ja chilin polte leviää rasvassa mukavasti niin ettei käy pelkästään kielen päälle ( habanero ).
Ai helkutti, onpas maukkaan näköistä. Tuota pitää ehdottomasti testata. Kiitos vinkistä.
 
Suositelkaa hieno ja tulinen chilijauhe mitä saa helposti pk-seudulla? Tai voi se postin kauttakin tulla.

Puhdas tietty ilman muita aineksia. Edellinen etnisen ruoan kaupasta ostettu pussi loppu ja kauppa hävinnyt.
 
Suositelkaa hieno ja tulinen chilijauhe mitä saa helposti pk-seudulla? Tai voi se postin kauttakin tulla.

Puhdas tietty ilman muita aineksia. Edellinen etnisen ruoan kaupasta ostettu pussi loppu ja kauppa hävinnyt.

Tommosta oon ite käyttänyt (saatavuus näkyy samalla sivulla kun vaan klikkaat sen auki):

Ei tuo nyt mitään maailman tulisinta chilijauhetta toki ole, mutta ajaa ihan asiansa ja löytyy monesta paikkaa. Plus että tulisuus nyt on sen verran subjektiivista että mikä yhdelle on tulista saattaa toiselle olla ihan mauttoman rajoilla.

Ja näköjään tuonkin pönikän kokoa on pitänyt mennä pienentämään, itellä vielä hyllyssä 350g purkki.

EDIT: Hetkinen sittenkin. Eipäs ookaan pienennetty vaan on eri tuote. Mulla on käytössä ollut 350g purkki Sallisen Chilijauhetta. Tuo 300g purkki on Sallisen Hot Chilijauhe, mikä toivottavasti nimensä mukaan on tulisempaa tavaraa vielä. Pitääpäs itsekin ottaa tuo Hot-versio testiin seuraavalla kertaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suositelkaa hieno ja tulinen chilijauhe mitä saa helposti pk-seudulla? Tai voi se postin kauttakin tulla.

Puhdas tietty ilman muita aineksia. Edellinen etnisen ruoan kaupasta ostettu pussi loppu ja kauppa hävinnyt.
Tuolla on hyvä valikoima sitä itseään. Muutaman vuoden välein tulee tilattua kilo chipotle moritaa ja jotain vähän tulisempaa yleensä sidekickiksi. Bhut Jolokia -jauheesta on kokemusta. Potkua on useimmille tulisen ystävillekin enemmän kuin riittävästi. Ja viidenkympin ostoskorilla ilmainen toimitus kotiovelle.


Tuossa on sitten sellanen vaara, että kun kerran totuttaa itsensä noihin, niin noi Sallisen perusjauhot saattaa alkaa maistua aika tympeiltä.
 
Käyttötarkoitus on eri.
Jauheelle on mulla tarve kaiken muun chilillä maustamisen ohessa.

Yllä mainitussa linkissä on juuri haluamallani tavalla eroteltu chili flakesit ja powderit.
Uteliaisuus heräsi. Mikä se tarve on? Meillä on kuivattua chiliä varmaan 15 vuoden tarpeiksi, kun jollain reissulla tuli paikallisesta kauppahallista n. 3 dl pussillinen ostettua. Johan sitä on 10 vuotta tuosta purkista ammennettu ja yhä piisaa tehoa. Ja sitten on vähintään yhtä pitkäksi aikaa jäljellä tavaraa lahjaksi saadussa jättikokoisessa myllyssä. Rouhetta käytän ruuanlaittoon ja myllyä pöytämaustamiseen. Ei ole lainkaan ikävä jauheita. Ja kun on vielä tuliaisiksi saatuna kahdenlaisia rubeja, niin ei tartte vähään aikaan muutenkaan kuivatavaraa ostaa. Huomautettakoon tässä kohtaa, että suosin tuoreita chilejä ruuanlaitossa. Jos sattuu tulemaan mieto paprika tulisen chilin sijaan, pistän tuota rouhetta tarpeen mukaan.

Niin, ja toki jauheissa on eroja. Kyllä minäkin hyvälaatuisen omaan maustehyllyyni kelpuuttaisin, mutta kun ei juuri ole tarvetta tällä hetkellä.
 
Meiran chilijauhe on ihan yllättävän tulista ja sitä saa lähes joka kaupasta. Ellei sitä ole vuoden sisään muutettu, kun purkkikin näköjään uudistunut...

 
Uteliaisuus heräsi. Mikä se tarve on?
Jos sitä tarvetta ei olisi niin ei olisi myynnissäkään powdereita. Tsekkaa tuo Manalan postaama linkki, vaikkapa Serranosta löytyy flakes ja powder.

Kyllä mä käytän powderia mielellään vaikkapa pöytämausteena, samoin kastikkeissa jos ei halua niitä flakes sattumia.

Makuasioita.

Kaivoin netistä mun edelliset maustepussit ja silläkin merkillä flakes ja powder.

Nyt taidan kuitenkin tilailla Manalan vinkkaamalta sivulta, vaihtelun vuoksi.
 
Tuolla on hyvä valikoima sitä itseään. Muutaman vuoden välein tulee tilattua kilo chipotle moritaa ja jotain vähän tulisempaa yleensä sidekickiksi. Bhut Jolokia -jauheesta on kokemusta. Potkua on useimmille tulisen ystävillekin enemmän kuin riittävästi. Ja viidenkympin ostoskorilla ilmainen toimitus kotiovelle.


Tuossa on sitten sellanen vaara, että kun kerran totuttaa itsensä noihin, niin noi Sallisen perusjauhot saattaa alkaa maistua aika tympeiltä.

Kiitokset linkistä! Laitoin tilaukseen jauheita ja yksi soosikin tuli otettua. On kyllä halvat postikulut.
 
Heinän Puutarhan Nagasinappi oli pettymys. Maultaan erinomaista sinappia, mutta ei poltetta sen enempää kuin Turun sinapissa. Lapsetkin olivat samaa mieltä, eli ei ole tottumiskysymys. Pitää varmaan lisätä itse sinne sekaan jotain vähän tulisempaa.
Oliko Hot vai Hot Hot? Jälkimmäistä maistaneena voin sanoa että kyllä siinä kevyt jälkipolte on, mikä tulee chilistä. Ei se toki tulista ole jos on kokemusta chilien syömisestä. Mausta samaa mieltä, erinomainen.
 
Oliko Hot vai Hot Hot? Jälkimmäistä maistaneena voin sanoa että kyllä siinä kevyt jälkipolte on, mikä tulee chilistä. Ei se toki tulista ole jos on kokemusta chilien syömisestä. Mausta samaa mieltä, erinomainen.
Ei siellä ole tilattavissa kuin yhtä:

Kuvassa on kaksi vaihtoehtoa, mutta tilattavissa vain yksi. Purkissa näyttää lukevan "Hot".
 
Suositelkaa jotain marketeista saatavaa kastiketta jota voisi käyttää samalla tavalla kuin perus Tabascoa. Tulisuusaste voi olla hieman lievempi tai tulisempi kuin Tabascossa, olen kyllästynyt sen käyttöön vuodesta toiseen.
 
Suositelkaa jotain marketeista saatavaa kastiketta jota voisi käyttää samalla tavalla kuin perus Tabascoa. Tulisuusaste voi olla hieman lievempi tai tulisempi kuin Tabascossa, olen kyllästynyt sen käyttöön vuodesta toiseen.
Tabascon Habanero-versiota kannattaa kokeilla. Se on tulisempi ja maukkaampi, eikä lainkaan niin etikkainen.
 
Suositelkaa jotain marketeista saatavaa kastiketta jota voisi käyttää samalla tavalla kuin perus Tabascoa. Tulisuusaste voi olla hieman lievempi tai tulisempi kuin Tabascossa, olen kyllästynyt sen käyttöön vuodesta toiseen.
Poppamiehen habanerokastike on hyvää, toki hieman tulisempaa kuin perustabasco, mutta uskon että pienellä totuttelulla uppoaa.
 
Ei voi edes pannulle laittaa, kun tekee ison lätäkön, liikaa rasvaa.
Jep, rasvaa oli hieman liikaa, mutta se nyt on melko normi näissä maustetuissa. Oliko se joku chili-sulatejuusto tms, niin kasteli ranskalaiset löysiks paskoiks kun oli samalla uunipellillä. Eipä nekään kyl roskiin menny.
 
Ei voi edes pannulle laittaa, kun tekee ison lätäkön, liikaa rasvaa.
Eipä ole ollut tuollaista ongelmaa itsellä. Tosin tuo taitaa johtua väärästä tavasta paistaa, eli makkaraan viilletään tuuletusaukot joista sitten kaikki nesteet tulee pihalle.
 
Eipä ole ollut tuollaista ongelmaa itsellä. Tosin tuo taitaa johtua väärästä tavasta paistaa, eli makkaraan viilletään tuuletusaukot joista sitten kaikki nesteet tulee pihalle.
Halkaisin ja ruskistin molemmat puolet. Ei kivikylän löylylenkki ainakaan aiheuta samaa ongelmaa, rasvaa on muistaakseni 18, joten selvästi on eroa.
 
Noi makkarat kun ei sisällä hirveästi pehmeitä rasvoja, niin ne voi kylminä lukita sen rasvaliukoisen kapsaisiinin aika tehokkaasti sinne kovana pysyvän rasvan sisälle ilman, että se pääsee suussa juurikaan reseptoreille asti. Sen lisäksi kuumuus muutenkin vahvistaa chilin aistittavaa poltetta aika lailla. Vaikutuksen huomaa helposti kun juo kupposen kuumaa kahvia tai teetä samalla kun nauttii jotain tulista. Ei siis kannata antaa lopullista tuomiota pelkän kylmänä nautitun makkaran perusteella, vaikka eiväthän noi hirveän tulisia toki ole muutenkaan. Omasta mielestäni kuitenkin ihan riittävän, kun puhutaan massamarkkina- eikä artesaanituotteesta.
 
Suositelkaa jotain marketeista saatavaa kastiketta jota voisi käyttää samalla tavalla kuin perus Tabascoa. Tulisuusaste voi olla hieman lievempi tai tulisempi kuin Tabascossa, olen kyllästynyt sen käyttöön vuodesta toiseen.
Jokin aika sitten kaupoissa oli Amazon Punainen Kastike -kastiketta, mutta mahtaako olla vielä. Se oli hieman tulisempaa kuin perus-Tabasco eikä niin etikkaista. Hintakin oli muistaakseni edullinen.

1599247200629.png


Suomesta ostetuissa pulloissa oli ihan koko etiketti painettu Suomea varten, mutta enpä pikaisella haulla löytänyt netistä kuvaa. Virossakin oli myynnissä Suomen etiketillä varustettuja pulloja, joihin oli päälle liimattu vironkielinen tuoteseloste.
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?
Osta tuoreita jalapenoja, niin ovat kiinteitä ja napakoita? Säilöttynä ei hyvää saa. Toki säilykkeessä vaikuttaa se, onko ne jalapenoja, vai peperoni chilejä.
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?

Vaikka Heinon tukusta Haku jalapeno | Heinon pikatukku
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?
Pitserioissa on kaikista vetisimmät chilit. Sitten jos kaupasta ostaa niin jalapenokin voi lämmittää mahassa saakka, pitserioissa se on vetinen etikkapommi eli suolakurkku.
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?
Tilaa ihmeessä tuoretta tavaraa kun sitä saa
 
Osaatteko sanoa mistä saisi ostettua pizzerioissa olevia vihreitä chilejä/paprikoita vai mitä ne onkaan? Niitä on myös kokkikartanon kebabriisi pakkauksessa. Ne mitä olen kaupasta ostanut, ovat sellaisia vetisiä ja pehmeitä. Kun taas pizzerioissa ja tuossa valmispakkauksessa olevat ovat sellaisia kuivempia ja kiinteitä pääosin?

 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 598
Viestejä
4 501 757
Jäsenet
74 234
Uusin jäsen
Theun

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom