Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Mitenköhän saisi tulisemman habaneron tulisuutta hieman vähennettyä. Käytän yhden tuollaisen kohtalaisen isoon paistinpannulliseen ruokaa. Tuo ei ole liian tulista, mutta tykkäisin silti hieman miedommasta jota olisi helpompi syödä, ilman että päässä tuntuu se tulisuus. Noi habanerot ovat käytännössä samanhintaisia kuin tavalliset chilit joten hyvin mielellään niitä käyttää.

Mua mietityttää että jos silppuisin kasan noita ja laittaisin kasvirasvaan, ja käyttäisin sitä sitten ruokaa laittaessa. Kuinka kauan tuollainen säilyisi varmasti. Ja onko mahdollista että se poistaisi tulisuutta kokonaan pidemmällä aikavälillä, siis seoksesta riippumatta?
 
Mitenköhän saisi tulisemman habaneron tulisuutta hieman vähennettyä. Käytän yhden tuollaisen kohtalaisen isoon paistinpannulliseen ruokaa. Tuo ei ole liian tulista, mutta tykkäisin silti hieman miedommasta jota olisi helpompi syödä, ilman että päässä tuntuu se tulisuus. Noi habanerot ovat käytännössä samanhintaisia kuin tavalliset chilit joten hyvin mielellään niitä käyttää.

Mua mietityttää että jos silppuisin kasan noita ja laittaisin kasvirasvaan, ja käyttäisin sitä sitten ruokaa laittaessa. Kuinka kauan tuollainen säilyisi varmasti. Ja onko mahdollista että se poistaisi tulisuutta kokonaan pidemmällä aikavälillä, siis seoksesta riippumatta?
Kaikkein helpoin on pakastaa chilit rasiassa. Maku säilyy hyvin ja voi käyttää suoraan ruoanlaittoon, kun ne voi pilkkoa valmiiksi. Hifistelijä voi pakastaa vakuumipussissa, toisten mielestä säilyy vielä paremmin.

Niitä voi myös kuivata, säilöä etikkaan tai öljyynkin. Öljyyn säilöessä jos käyttää tuoretta chiliä, niin viileässä (jääkaapissa) ainakin kuukauden pitäisi olla hyvä, sitten voi hometta iskeä huonolla tuurilla. Botulismikin on teoriassa mahdollinen öljyyn säilöttynä jos ei kuumenna pitkään ja pidempään antaa muhia (mutta tosi harvinaista Suomessa).
 
Oletko testannut Tabascon Srirachaa? Suosittelen testaamaan sitä, pitäisi löytyä lähikaupoista.
Tässä toinen vaihtoehto, omasta mielestäni parempaa kuin Tabascon versio mutta toki riippuu aina käyttökohteesta kun hieman erilaisia ainakin koostumuksen osalta.

 
Mitenköhän saisi tulisemman habaneron tulisuutta hieman vähennettyä. Käytän yhden tuollaisen kohtalaisen isoon paistinpannulliseen ruokaa. Tuo ei ole liian tulista, mutta tykkäisin silti hieman miedommasta jota olisi helpompi syödä, ilman että päässä tuntuu se tulisuus. Noi habanerot ovat käytännössä samanhintaisia kuin tavalliset chilit joten hyvin mielellään niitä käyttää.

Mua mietityttää että jos silppuisin kasan noita ja laittaisin kasvirasvaan, ja käyttäisin sitä sitten ruokaa laittaessa. Kuinka kauan tuollainen säilyisi varmasti. Ja onko mahdollista että se poistaisi tulisuutta kokonaan pidemmällä aikavälillä, siis seoksesta riippumatta?

Laita vain puolikas?
 
Ei liity tuohon alkuperäisen "kukkosoosin" osalta, vaan siihen, että tuolle on jokin kielto EU-alueella, kun sisältää jotain ainetta liikaa (oliko sulfiittia). Hengenlähtöä odotellessa, kun tuota menee itselläni helposti 1 dl aterialla. :D Sikäli kun Food Factoryn dokumenttia "kukkosoosin" valmistuksesta katsoin, niin ei kannata pidättää hengitystä, että reseptiä muutettaisiin, joten saatavuus tuskin paranee täällä. Vakavasti puhuen, enpä usko, että nuo muut olisi sen terveellisempiä, vaan liekö syynätty yhtä tarkkaan. Maussa on huima ero "kukkosoosin" eduksi omasta mielestäni.

Tiedossa on sulfiittikielto, mutta se on ollut voimassa jo useita vuosia, joten ei sitä kukkosoosia sen perusteella pitäisi olla ollut aikoihin enää EU:ssa mistään saatavilla minkäänlaiseen hintaan. Silti sitä jotkut EU:n alueelle onnistuneesti maahantuovat ja myyvät. Saatavuus on yleisestikin heikentynyt ja hinnat kohonneet, kuten tuossa videolla todetaan, joten varmaan vaikuttaa myös näihin eurooppalaisiin "laittomiin" maahantuojin.
 
Tiedossa on sulfiittikielto, mutta se on ollut voimassa jo useita vuosia, joten ei sitä kukkosoosia sen perusteella pitäisi olla ollut aikoihin enää EU:ssa mistään saatavilla minkäänlaiseen hintaan. Silti sitä jotkut EU:n alueelle onnistuneesti maahantuovat ja myyvät. Saatavuus on yleisestikin heikentynyt ja hinnat kohonneet, kuten tuossa videolla todetaan, joten varmaan vaikuttaa myös näihin eurooppalaisiin "laittomiin" maahantuojin.
Näinhän se on mutta ymmärtääkseni nuo on koko eu-alueella pannassa, joten eiköhän tulli blokkaa lähetykset joissa tätä on, jolloin taloudellinen riski on iso. En tiedä miten näitä aina jollain on, tuleeko ne eri tullinimikkeellä tai jotain. Tuskin näitä yksitellen muulit perseessään tuo tänne kuitenkaan. :)
 
Kaikkein helpoin on pakastaa chilit rasiassa. Maku säilyy hyvin ja voi käyttää suoraan ruoanlaittoon, kun ne voi pilkkoa valmiiksi. Hifistelijä voi pakastaa vakuumipussissa, toisten mielestä säilyy vielä paremmin.

Tämä olikin hyvä idea. Olen tässä 10 vuoden ajan tottunut käymään lähes joka päivä kaupassa ja syömään kaiken samantien pois, ainoastaan pakastaen joskus harvoin lihaa ja kalaa, niin tuo ei olisi tullut ollenkaan mieleen. Vähän muitakin ideoita tuosta tuli. Ei säilyvyydestä pitäisi tulla ongelmaa, teen jonkun parin kuukauden satsin kerralla.
 
Tämä olikin hyvä idea. Olen tässä 10 vuoden ajan tottunut käymään lähes joka päivä kaupassa ja syömään kaiken samantien pois, ainoastaan pakastaen joskus harvoin lihaa ja kalaa, niin tuo ei olisi tullut ollenkaan mieleen. Vähän muitakin ideoita tuosta tuli. Ei säilyvyydestä pitäisi tulla ongelmaa, teen jonkun parin kuukauden satsin kerralla.
Yksi vinkki lisää. Silppua chilit, laita jääpalamuottiin ja vettä perään. Kunhan on sellainen jääpalamuotti, josta saa palan kerrallaan helposti irti, niin on näppärä heittää kokkailun yhteydessä pala suoraan pannulle/kattilaan.
 
Yksi vinkki lisää. Silppua chilit, laita jääpalamuottiin ja vettä perään. Kunhan on sellainen jääpalamuotti, josta saa palan kerrallaan helposti irti, niin on näppärä heittää kokkailun yhteydessä pala suoraan pannulle/kattilaan.
Kun vielä vaihtaa veden öljyyn niin kapsaisiinin rasvaliukoisuus pääsee paremmin oikeuksiinsa eikä pannulle heitetty palanen tee paistamisesta keittämistä.
 
Kun vielä vaihtaa veden öljyyn niin kapsaisiinin rasvaliukoisuus pääsee paremmin oikeuksiinsa eikä pannulle heitetty palanen tee paistamisesta keittämistä.
Totta, öljy on yleiskäyttöisempi vaihtoehto. Veteen tehdyt jääpalat soveltuu hyvin esim. pataruokien kanssa joihin muutenkin tulee vesi yhtenä ainesosana.
 
Mitenköhän saisi tulisemman habaneron tulisuutta hieman vähennettyä. Käytän yhden tuollaisen kohtalaisen isoon paistinpannulliseen ruokaa. Tuo ei ole liian tulista, mutta tykkäisin silti hieman miedommasta jota olisi helpompi syödä, ilman että päässä tuntuu se tulisuus. Noi habanerot ovat käytännössä samanhintaisia kuin tavalliset chilit joten hyvin mielellään niitä käyttää.

Mua mietityttää että jos silppuisin kasan noita ja laittaisin kasvirasvaan, ja käyttäisin sitä sitten ruokaa laittaessa. Kuinka kauan tuollainen säilyisi varmasti. Ja onko mahdollista että se poistaisi tulisuutta kokonaan pidemmällä aikavälillä, siis seoksesta riippumatta?
Tulisuus on lähinnä siellä siemenkodassa joten poista se tai osa siitä sen verran kuin poltetta haluat. Toki helppoa myös käyttää puolikas siitä chilistä ja pakastaa vaikka se loppu seuraavaan kokkailuun tai laittaa roskiin kerran se niin halpaa on.
 
Voisin melkein veikata että alkaa päivämäärät noissa lähentyä..
Mitäpä siitä vaikka lähentyisivät. Chilikastikkeet säilyvät oman kokemuksen perusteella lähes ikuisesti. Mulla on vieläkin jääkaapissa yksi Blair'sin mega death, jonka päiväys on mennyt pitkälti viime vuosikymmenellä. Hyvin toimii vieläkin, välillä on vaan joutunut notkistamaan vähän etikalla.
 
Mitäpä siitä vaikka lähentyisivät. Chilikastikkeet säilyvät oman kokemuksen perusteella lähes ikuisesti. Mulla on vieläkin jääkaapissa yksi Blair'sin mega death, jonka päiväys on mennyt pitkälti viime vuosikymmenellä. Hyvin toimii vieläkin, välillä on vaan joutunut notkistamaan vähän etikalla.
Joo ei siitä ollutkaan kyse, mutta yleisesti kun liiterissä on vastaavia tuotteita niin yleensä niissä alkaa olla päiväykset lähellä.
 
Joo ei siitä ollutkaan kyse, mutta yleisesti kun liiterissä on vastaavia tuotteita niin yleensä niissä alkaa olla päiväykset lähellä.
Höpöhöpö. Juuri tuossa pari viikkoa sitten avasin kaapissa hillotun, 22.10.2023 päivätyn Poppamiehen habanerokastikkeen, joka on ostettu Lidlistä -30% laputettuna 2.6.2022... Eli reilusti päälle vuoden verran ollut päiväystä vielä siinä kohtaa, kun se on kamppiksen loputtua laputettu -30% tarralla.
 

Positiivinen yllätys oli tämä uusi Mr. Paninin Hot Chili Kana. Yllätävän hyvin oli potkua ja muutenkin hyvänmakuinen, kun yleensä noissa valmisruoissa, missä lukee hot, ei maista sitä hottia juuri ollenkaan. Ei varmaan chilipäille maistu paljon miltään, mutta itsellä jopa vähän nenä aukesi :)
 

Positiivinen yllätys oli tämä uusi Mr. Paninin Hot Chili Kana. Yllätävän hyvin oli potkua ja muutenkin hyvänmakuinen, kun yleensä noissa valmisruoissa, missä lukee hot, ei maista sitä hottia juuri ollenkaan. Ei varmaan chilipäille maistu paljon miltään, mutta itsellä jopa vähän nenä aukesi :)

Ootko Roizu?:)



Se Americano oli kans ihan maistuva, kinkku-ananas-aurajuusto.
 

Poppamiehen Barbados kastiketta tuli eilen ostettua ekaa kertaa kun oli Lidlissä tarjouksessa. Onpahan muuten todella hyvän makuinen chilikastike, ainut miinus tulee vähän miedosta tulisuudesta omaan makuuni. Muuten täyden kympin tuote.
 
Tulipahan hetken mielijohteesta tilattua itselle joulukalenteri, nimittäin chilijoulukalenteri. En sitten tiedä kuinka hyvä/huono tuo on mutta onpahan joulun ajaksi edes jotain kun muuten en niin jouluihmisiä ole.

 
Tulipahan hetken mielijohteesta tilattua itselle joulukalenteri, nimittäin chilijoulukalenteri. En sitten tiedä kuinka hyvä/huono tuo on mutta onpahan joulun ajaksi edes jotain kun muuten en niin jouluihmisiä ole.

Minulla oli viime vuoden versio, jälkikäteen sanottuna ihan ok. Osa tuotteista oli ihan maukkaita ja seasta löytyy myös oikeasti tulista settiä, suurin puute omasta näkökulmasta oli että suuressa osassa sooseja oli sama peruspohja ja makuerot eri kastikkeiden välillä jäi aika pieneksi.
Ei jäänyt kuitenkaan pahaa makua tästä setistä, mutta toista vuotta en putkeen ainakaan saman laitoksen kalenteria ole ostamassa. Yritin amazonista katsoa kansainvälistä tarjontaa mutta en ole oikein hyvää vielä löytänyt.
 

Poppamiehen Barbados kastiketta tuli eilen ostettua ekaa kertaa kun oli Lidlissä tarjouksessa. Onpahan muuten todella hyvän makuinen chilikastike, ainut miinus tulee vähän miedosta tulisuudesta omaan makuuni. Muuten täyden kympin tuote.

Itsekin ostin pari putelia tuolla hinnalla, 2 putelia 5€ Poppamiehen soosseista on hyvä tarjous näinä aikoina.
Tykkään paljon tuosta soossista vaikka ei kovin tulista olekaan, kiva pikku lämpö tulee, mutta nyt haettiinkin sitä makua. Ja maku on hyvä tässä hyvä, monikäyttöinen kastike ruuanlaitoon tai ihan vain pöytämausteena.
 
Itsekin ostin pari putelia tuolla hinnalla, 2 putelia 5€ Poppamiehen soosseista on hyvä tarjous näinä aikoina.
Tykkään paljon tuosta soossista vaikka ei kovin tulista olekaan, kiva pikku lämpö tulee, mutta nyt haettiinkin sitä makua. Ja maku on hyvä tässä hyvä, monikäyttöinen kastike ruuanlaitoon tai ihan vain pöytämausteena.
Kuin myös. Maku hyvä, mutta tulisuutta saisi olla vähän enemmän. Laitoin roiskeläpän päälle ja siihen vielä päälle kerros kinkkua ja juustoa. Tulisuutta ei havainnut enää lainkaan.
 
Noihin miedompiin mutta omaan makuun sopiviin kastikkeisiin saa mukavasti lisäpotkua noilla tulisemmilla kastikkeilla kuten Ahko ja Smokey Reaper. Ja jos ei piisaa niin Fire Demonilla sitten ainakin, vaikkei hyvää olekaan mutta tuo sitä tulisuutta. Itse olen Poppamiehen Chipotlea ja Habaneroa terästänyt Smokey Reaperilla joka sellaisenaan on turhan tulinen omaan makuun.
 
Onko kukaan nähnyt tätä soosia muualla kuin Soosikaupassa? Meikäläiseltä alkaa loppua ja Soosikaupalta loppu.
 
Onko kukaan nähnyt tätä soosia muualla kuin Soosikaupassa? Meikäläiseltä alkaa loppua ja Soosikaupalta loppu.
Soosikaupalla on muutto menossa, joten varastot on poikkeuksellisen tyhjänä. Tosin melko kova vaihtuvuus heillä muutkin, joten kannattaa laittaa heille suoraan palautetta jos jotain haluaa lisää.
 
Kävin muutama viikko sitten torilta hakemassa Salakuljettajan chilikastikkeita. Kaanuna valmistajan ilmoittama vahvuus 4/ 5 ja Mangonero 3/ 5. Tulisempaa olisi saanut olla. Kanuuna toimii hyvin pizzan päällä ja wokeissa. Mangonero käyttökohdetta saakin sitten etsiä. Ei ollut erityisen säväyttävää tulisuudellaan ja ei oikein sopinut wokkeihin. Ehkä en tykännyt niin paljon mangon mausta tai makeudesta. Kyllähän sitä syö kuitenkin. Kuvassa kuivattuja chilejä rekvisiittana, tosin syömäkelpoisia. Vahvuudeltaan 5/5 kastikkeita ei ollut tarjolla torikojussa. Jatkan Mangonero kastikkeen käyttökohteen selvittämistä. Purkki tosin kohta tyhjä. Pienellä suosituksella.
kastikkeet.jpg
 
Kävin muutama viikko sitten torilta hakemassa Salakuljettajan chilikastikkeita. Kaanuna valmistajan ilmoittama vahvuus 4/ 5 ja Mangonero 3/ 5. Tulisempaa olisi saanut olla. Kanuuna toimii hyvin pizzan päällä ja wokeissa. Mangonero käyttökohdetta saakin sitten etsiä. Ei ollut erityisen säväyttävää tulisuudellaan ja ei oikein sopinut wokkeihin. Ehkä en tykännyt niin paljon mangon mausta tai makeudesta. Kyllähän sitä syö kuitenkin. Kuvassa kuivattuja chilejä rekvisiittana, tosin syömäkelpoisia. Vahvuudeltaan 5/5 kastikkeita ei ollut tarjolla torikojussa. Jatkan Mangonero kastikkeen käyttökohteen selvittämistä. Purkki tosin kohta tyhjä. Pienellä suosituksella.
kastikkeet.jpg
Itsekin noita Salakuljettajan sooseja ostin Kansainvälisiltä markkinoilta jokunen kuukausi sitten, omat valinnat oli Jallu ja Kanuuna ja molemmat olivat kyllä ihan hyviä. Vähän lisää potkua olisi kyllä kaivannut mutta kyllä nuo putelit aika nopeasti tyhjenivät. Oli kyllä ihan jees kun kerrankin sai maistella sooseja ennen ostopäätöstä, taisi tulla maisteltua suunnilleen koko valikoima mitä heillä oli markkinoilla myynnissä.
 
Kävin muutama viikko sitten torilta hakemassa Salakuljettajan chilikastikkeita. Kaanuna valmistajan ilmoittama vahvuus 4/ 5 ja Mangonero 3/ 5. Tulisempaa olisi saanut olla. Kanuuna toimii hyvin pizzan päällä ja wokeissa. Mangonero käyttökohdetta saakin sitten etsiä. Ei ollut erityisen säväyttävää tulisuudellaan ja ei oikein sopinut wokkeihin. Ehkä en tykännyt niin paljon mangon mausta tai makeudesta. Kyllähän sitä syö kuitenkin. Kuvassa kuivattuja chilejä rekvisiittana, tosin syömäkelpoisia. Vahvuudeltaan 5/5 kastikkeita ei ollut tarjolla torikojussa. Jatkan Mangonero kastikkeen käyttökohteen selvittämistä. Purkki tosin kohta tyhjä. Pienellä suosituksella.

Joko olet löytänyt käyttökohteita? Kookosmaidosta ja limestä tehtyyn kastike-/keittopohjaan sopii ainakin.
 

Poppamiehen Barbados kastiketta tuli eilen ostettua ekaa kertaa kun oli Lidlissä tarjouksessa. Onpahan muuten todella hyvän makuinen chilikastike, ainut miinus tulee vähän miedosta tulisuudesta omaan makuuni. Muuten täyden kympin tuote.

Täysin samaa mieltä. Aivan erinomainen tuote.
 
EI todellakaan omaan makuun. Kotona tämä jäi kyllä syömättä, vein töihin, eikä se uppoa sielläkään.
Vähän samaa ongelmaa. En tiennyt, että Barbadoksella tykätään lähinnä sinapista. Ite odottelin tältä enemmän hedelmäistä makua sinapin sijaan. Toki varmasti sopii tällaisenaan useimpien suomalaisten makkaranpurijoiden suuhun, mutta joo, ei jatkoon täälläkään. Scorpion onneksi sentään ihan 5/5 tavaraa etenkin tuohon aiempaan Lidlin tarjoushintaan.
 
Vähän samaa ongelmaa. En tiennyt, että Barbadoksella tykätään lähinnä sinapista. Ite odottelin tältä enemmän hedelmäistä makua sinapin sijaan. Toki varmasti sopii tällaisenaan useimpien suomalaisten makkaranpurijoiden suuhun, mutta joo, ei jatkoon täälläkään. Scorpion onneksi sentään ihan 5/5 tavaraa etenkin tuohon aiempaan Lidlin tarjoushintaan.
Monilla makkaranpurijoilla tökkää sitten se toinen päämaku, eli curry. Mutta tosiaan on ihan yleisesti Barbadoksena tunnettu makuyhdistelmä muiltakin merkeiltä.

Caribbean on taas hyvinkin hedelmäinen vaihtoehto. Reilusti miedompi vaan tulisuudeltaan.
 
Mutta tosiaan on ihan yleisesti Barbadoksena tunnettu makuyhdistelmä muiltakin merkeiltä.
Ai, pystytkö vinkkaamaan jotain esimerkkejä? Mulle tuli ihan yllätyksenä, että tuossa on sinappijauhetta enemmän kuin esim. koostumusta paksuntavia tärkkelyksiä, vaikka tuo näytti olevan vesipohjainen kastike, jotka yleensä vaativat niitä tärkkelyksiä aika paljon sakeentuakseen järkeville leveleille. Ja siis en edes ole mitenkään sinappiarka ihminen, tälläkin hetkellä jääkaapissa on pari erilaista kilon pönikkää Maillen Dijoneita, mutta tuossa kastikkeessa se jotenkin dominoi makua liikaa ja sitä kautta helposti myös niiden ruokien makua, joihin tuota lisää ilman että potkua huomaa vielä nimeksikään.
 
Monilla makkaranpurijoilla tökkää sitten se toinen päämaku, eli curry. Mutta tosiaan on ihan yleisesti Barbadoksena tunnettu makuyhdistelmä muiltakin merkeiltä.

Caribbean on taas hyvinkin hedelmäinen vaihtoehto. Reilusti miedompi vaan tulisuudeltaan.
Pitääpä kokeilla, olisikohan tuo sitten niin kuin saksalaista currywurstia sinapilla ryyditettynä, jos tuota makkaran päälle laittaa?
 
Ai, pystytkö vinkkaamaan jotain esimerkkejä? Mulle tuli ihan yllätyksenä, että tuossa on sinappijauhetta enemmän kuin esim. koostumusta paksuntavia tärkkelyksiä, vaikka tuo näytti olevan vesipohjainen kastike, jotka yleensä vaativat niitä tärkkelyksiä aika paljon sakeentuakseen järkeville leveleille. Ja siis en edes ole mitenkään sinappiarka ihminen, tälläkin hetkellä jääkaapissa on pari erilaista kilon pönikkää Maillen Dijoneita, mutta tuossa kastikkeessa se jotenkin dominoi makua liikaa ja sitä kautta helposti myös niiden ruokien makua, joihin tuota lisää ilman että potkua huomaa vielä nimeksikään.
Tykkään selailla soosikauppoja vaikken ole aina ostamassa, joten enemmän se on sellainen yleinen havainto. Nyt kun yrittää jäljittää, niin yllättävän moni alkaa jättämään tuon Barbadoksen pois uusista etiketeistään.

Väitteeni perustui suurelta osin Cheeba Gold oli soosikauppa.fi valikoimissa jossain vaiheessa ja harkitsin vaihtoehdoksi kun Poppamiehen vastaavaa ei tahtonut löytyä. Melinda's oli toinen joka teki saman.
Vanha etiketti: https://www.amazon.com/High-River-Sauces-Cheeba-Barbados/dp/B01KB7XZ62
Uusi etiketti: CHEEBA GOLD

Muita en osaa nimetä, mutta kyllä etenkin sinappi ja barbados yhteys löytyy helposti google haulla resepteistä. Mutta en Karbian ruokakulttuuria tunne, että olisko kyseenalainen mielleyhtymä kun poistavat etiketeistä?
 
Lidlissä olisi huomisesta alkaen tarjouksessa Poppamiehen soosit hintaan 5 € / 2 kpl. Mukana myös monien fanittama Barbados ja Scorpion.
Ja sittenhän se näyttäis taas olevan samaa tyrkyllä torstaista alkaen, Jööranin kebabit siitä vielä alle niin ei pala suukki niin pahasti:

1703630888679.png
 

Tuli tilattua. Toivottavasti ei ole pilattu kutdn Nagapyre.
 

Tuli tilattua. Toivottavasti ei ole pilattu kutdn Nagapyre.

Otitko koko gallonan heti kättelyssä kokeeksi? :D
 

Tuli tilattua. Toivottavasti ei ole pilattu kutdn Nagapyre.
Joo, nagapyre on nykyään ihan vesiluirua. Mietin itsekin tuollaiseen skorpionigallonan poistamista, mutta tulin sitten toisiin tunnelmiin kun mietin miten paljon tuo veisi tilaa jääkaapista ja huomasin, että Lidlin tarjouksesta tuo Scorpion-soosi tulee litrahinnaltaan saman hintaiseksi kuin tuo gallonan purkki. Kyllähän siinä pitäisi olla suurempi Scorpion-pitoisuus kuin tuossa pullokastikkeessa, mutta en tosiaan hirveästi enää luota noihin 88%-pyreisiin, kun kaksi viimeistä tilattua nagapurkkia ovat olleet max 50 prossasia katekusetuksia.
 
Minäpä kerron jahka tilaus saapuu, että onko vedellä jatkettua vai oikeaa pyrettä. Toivon parasta ja pelkään pahinta.
 
Ehkä paras tulinen snäksi mitä tiedän on Daven Insanity Corn. Meinasi tulla suru puseroon kun niiden valmistus aikoinaan lopetettiin. Kyseessä oli siis Habanerolla maustettu poppari. Varsinkin baarin jälkeen maistui eritysen hyvältä kun kevyt humalatila lievensi pahinta poltetta. Ehkä paras balanssi oli, kun teki normaaleita voipoppareita ja sekoitti nämä molemmat keskenään. Dave's Gourmet Insanity Popcorn

Jos joku tuntee kyseisen snäksin niin otan mielelläni vastaan tiedon korvaavasta tuotteesta tai soosista millä tuota makua voisi jäljitellä omien poppareiden kanssa.
 
Ehkä paras tulinen snäksi mitä tiedän on Daven Insanity Corn. Meinasi tulla suru puseroon kun niiden valmistus aikoinaan lopetettiin. Kyseessä oli siis Habanerolla maustettu poppari. Varsinkin baarin jälkeen maistui eritysen hyvältä kun kevyt humalatila lievensi pahinta poltetta. Ehkä paras balanssi oli, kun teki normaaleita voipoppareita ja sekoitti nämä molemmat keskenään. Dave's Gourmet Insanity Popcorn

Jos joku tuntee kyseisen snäksin niin otan mielelläni vastaan tiedon korvaavasta tuotteesta tai soosista millä tuota makua voisi jäljitellä omien poppareiden kanssa.
Nuo tosiaan olivat heittämällä parhaita mikropopcorneja. Muistaakseni aika lähelle samanlaisia sai kattilassa, kun lisäsi paistoöljyyn muutamia tippoja daven insanity-kastiketta ja pyöritteli sen sinne tasaisesti sekaan ennen kuin lisäsi popcornit. Sitten paisto valurautaliedellä nelos-vitosteholla, ettei tavara pala pohjaan.
 
Vähän häiritsee, kun chilipitoisiin kastikkeisiin tai valmisruokiin ei ole kehitetty universaalia tulisuusmerkintää. Esim. tulisuusaste 3/3 tai 5/5 ei kerro oikeastaan mitään. Scoville-asteikkoa ei juuri näy kaupan normituotteissa, vai näkyykö? Toisaalta nämähän ovat subjektiivisia tottumuskysymyksiä. Esimerkkinä nyt vaikka omasta mielestäni herkullinen Scorpion-Tabasco, joka on mielestäni tulisuudeltaan ehkä vaikkapa 75-80/100, mutta ei mitenkään mahdoton, ja normi-Tabasco siinä 30-40/100. Sitten taas toisaalta, jos johonkin valmisruokaan laitettaisiin tulisuusmerkintä 3/3 ja se olisi Carolina Reaper-tasoa, siitä tulisi valituksia. Eli 3/3 ei ole sama kuin 5/5 tai mitä tahansa. En tiedä. (Lidlin Inferno-pizzaa muistellen)
 
Vähän häiritsee, kun chilipitoisiin kastikkeisiin tai valmisruokiin ei ole kehitetty universaalia tulisuusmerkintää. Esim. tulisuusaste 3/3 tai 5/5 ei kerro oikeastaan mitään. Scoville-asteikkoa ei juuri näy kaupan normituotteissa, vai näkyykö? Toisaalta nämähän ovat subjektiivisia tottumuskysymyksiä. Esimerkkinä nyt vaikka omasta mielestäni herkullinen Scorpion-Tabasco, joka on mielestäni tulisuudeltaan ehkä vaikkapa 75-80/100, mutta ei mitenkään mahdoton, ja normi-Tabasco siinä 30-40/100. Sitten taas toisaalta, jos johonkin valmisruokaan laitettaisiin tulisuusmerkintä 3/3 ja se olisi Carolina Reaper-tasoa, siitä tulisi valituksia. Eli 3/3 ei ole sama kuin 5/5 tai mitä tahansa. En tiedä. (Lidlin Inferno-pizzaa muistellen)
Ainakin perus Poppamiehen sooseista löytyy numeroasteikolla tulisuudet, mitkä taitaa olla yleisimmät normi maitokauppojen hyllyiltä löytyvät soosit.
 
Vähän häiritsee, kun chilipitoisiin kastikkeisiin tai valmisruokiin ei ole kehitetty universaalia tulisuusmerkintää. Esim. tulisuusaste 3/3 tai 5/5 ei kerro oikeastaan mitään. Scoville-asteikkoa ei juuri näy kaupan normituotteissa, vai näkyykö? Toisaalta nämähän ovat subjektiivisia tottumuskysymyksiä. Esimerkkinä nyt vaikka omasta mielestäni herkullinen Scorpion-Tabasco, joka on mielestäni tulisuudeltaan ehkä vaikkapa 75-80/100, mutta ei mitenkään mahdoton, ja normi-Tabasco siinä 30-40/100.
Tää on hyvä esimerkki siitä miksi sellainen on niin vaikea tehdä: ois niin kujalla oleva asteikko tää sun ehdottamasi, ettei mitään rajaa. :D

Että Scorpion-Tabasco olisi tuollaisella asteikolla maksimissaan 2x tulisempaa kuin normitabasco? Eihän tossa ole mitään järkeä. Jos otat 10 ml Scorpion-Tabascoa suuhusi niin löydät itsesi kyllä ihan eri planeetalta kuin syömällä 20 ml normitabascoa, jossa ainoa "potku" tulee vähänkään chiliin tottuneelle lähinnä etikasta. Ero on ihan heittämällä vähintään kymmenkertainen, vaikka se ihmisen suussa onkin pitkälti subjektiivinen ja myös jonkinasteisesti logaritminen asia. Mitä enemmän chiliin tottuu sitä logaritmisemmaksi asteikko muuttuu ja sen takia ko. luokitus on täysin mahdoton.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 646
Viestejä
4 560 922
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
laaseri-erkki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom