Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Mikäs tästä olis seuraava steppi vahvuudeltaan, ehkä jopa saman makuinen? Maanantaina tilasin testiksi ja eilen puoliltapäivin hain postista, kerran olen ruokaani laittanu, mutta teini holvaa tätä kaikkeen ruokaan.

IMG_20230511_221107~2.jpg


Itse en itseäni "chilipääksi" luokittele, mutta tuo sälli näköjään on sellainen.. Tai ainaki siihen suuntaan kun lisää tulisuutta kyseli :D
Samanmakuista en ole vielä löytänyt, mutta Poppamiehen kastikkeista Naga Jolokia tai Scotch Bonnet on kokeilemisen arvoisia. Smoky Reaper on myös helkutin hyvää, toki sitten pari naksua tulisempaa.
 
Ahjo oli aivan liian suolaista jos sitä meinasi käyttää yhtään isompina annoksina.

Ahjo on vähän liikaa siipikastikkeen makuista omaan makuun, joku toinen taas oli liian hedelmäinen (pitänee kokeilla Barbarosta, jos se ei keran ole makea). Perus Habaneroa tulee käytettyä monipuolisesti, Scorpionia, jos kaipaa vähän enemmän poltetta, ja Aged Jalapenoa tulee heitettyä mausteeksi ruokiin, niin ei tarvitse miettiä tuleeko liian voimakasta 5v:lle. Noissa kolmessa hyvä maku, vaikka toi viimeinen on turhankin mieto.

Muistelen, että tykkäsin myös MexMex (tms?) kastikkeesta noilta, mutta sitä ei sittemmin enää näkynyt.
 
Samanmakuista en ole vielä löytänyt, mutta Poppamiehen kastikkeista Naga Jolokia tai Scotch Bonnet on kokeilemisen arvoisia. Smoky Reaper on myös helkutin hyvää, toki sitten pari naksua tulisempaa.

Tuli tänään ostettua tuota Naga Jolokiaa, mutta pthyi helvetti se etikan määrä :sick:

Miten nuo 2 muuta, onko samaa etikkalientä nekin? Tuo Barbados oli hyvä kun mukava polte muttei etikan makua. Toki tuossa Nagassakin oli poltetta, ja aika reilusti olikin :lol:
 
Tuli tänään ostettua tuota Naga Jolokiaa, mutta pthyi helvetti se etikan määrä :sick:

Miten nuo 2 muuta, onko samaa etikkalientä nekin? Tuo Barbados oli hyvä kun mukava polte muttei etikan makua. Toki tuossa Nagassakin oli poltetta, ja aika reilusti olikin :lol:
Minusta tuo Smoky Reaper ei ole niin etikkainen, sellainen syvemmän makuinen, juhtuen osin tuosta savuisuudesta. En toki ole tuota Nagaakaan pitänyt etikkaisena, voi johtua siitä kun pidän muutenkin etiikan mausta:cigarbeye:
 
Tulipahan käytyä Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla Keravalla ( International Grand Markets in Finland – Kansainväliset Suurmarkkinat ) ja sieltä löytyi Laitilan Street Food & Spices / Salakuljettaja -koju. Siellä pääsi maistelemaan heidän chilisoosejaan ( Chilikastikkeet ). Tuli pari putelia sitten ostettuakin, Jallu ja Kanuuna, vaikuttivat ihan hyvän makuisilta. Ei nuo mitään tappotulisia olleet mutta onpahan taas muutama medium-soosi kaapissa.

Nuo markkinat kiertelevät ympäri Suomea ja varmaan samat kauppiaat ovat muillakin paikkakunnilla niin ajattelin vinkata. Muitakin chilituotteita myyviä kauppiaita tuolla on, ainakin Ruoveden herkku ja sen toisen firman nimeä en nyt muista.
 
Yli 20kpl Barbadosta.
 
Saispa Blair'sin Pure Deathia jostain, niin ei tarttis leikkiä näillä huonoilla korvikkeilla.
 
Yli 20kpl Barbadosta.
Melko mitäänsanomaton tuote. Todella mieto, saa roiskia pataruokiin pakkauskokoon nähden ihan liikaa, että saa edes jotain aistimuksia. Curry + aromisuola. Nuo tulee päällimmäisenä itselleni tästä esille. Haju ei myöskään ole kovin miellyttävä. Mitään karibian viboja en tästä tuotteesta kyllä löydä.
 
Melko mitäänsanomaton tuote. Todella mieto, saa roiskia pataruokiin pakkauskokoon nähden ihan liikaa, että saa edes jotain aistimuksia. Curry + aromisuola. Nuo tulee päällimmäisenä itselleni tästä esille. Haju ei myöskään ole kovin miellyttävä. Mitään karibian viboja en tästä tuotteesta kyllä löydä.
Poppamiehellä taitaa tuotteissaan olla järjestään vesi ykkösenä raaka-aine listassa. Jos oikeasti hyviä ja laadukkaita kastikkeita maistanut niin poppiksissa huomaa heti niiden vetisyyden ja makujen latteuden.
 
Poppamiehellä taitaa tuotteissaan olla järjestään vesi ykkösenä raaka-aine listassa. Jos oikeasti hyviä ja laadukkaita kastikkeita maistanut niin poppiksissa huomaa heti niiden vetisyyden ja makujen latteuden.

Ehkä en ole sitten oikeasti hyviä maistanut, mutta kyllä habanerossa ja skorpparissa mielestäni hyvä maku on. Jälkimmäisessä ei taida edes olla vesi ekana. Mutta otan kyllä mieluummin vähän(?) vettä kuin etikan peittämään chilin makua.
 
Ehkä en ole sitten oikeasti hyviä maistanut, mutta kyllä habanerossa ja skorpparissa mielestäni hyvä maku on. Jälkimmäisessä ei taida edes olla vesi ekana. Mutta otan kyllä mieluummin vähän(?) vettä kuin etikan peittämään chilin makua.

Itse en vielä tiedä millä haluan chilisoosissa peittää chilin maun. Pitänee miettiä
 
Ite tykkäsin tästä:


Ei ollut etikkainen. Omaan makuun olisi saanut olla tulisempi.

Nyt on menossa edelläkin mainittu Scotch Bonnett. On hyvän makuinen, tulisuutta taas kaipailisi hiukan lisää.

Laitan näitä pääasiassa lämpimien leipien päälle. Ruokiin sujautan cayennepippuria jo tekovaiheessa.
 
En ole vuosiin tulisen kanssa leikkinyt, mutta into löytyi yhtäkkiä jostain...

Heräteostos, Poppamiehen Caribbean, on osoittautunut oikein hyväksi :thumbsup: Alkuun karmi, kun ensinuuhkaisulla ei pullosta tuoksunut kuin rommi, mutta tuosta hedelmäisestä mausta tykkään ja kovasti. Poltetta saisi olla napsun pari enemmän.

Myös täällä kehuttu Tabasco Habanero lähti kokeiluun ja herkullista sekin on, joskin tietysti kertaluokkaa tulisempaa, ja sainkin sen kanssa läträämällä itseni jo eilen kyyneliin ja rään valumaan :D Jatkoon!

Kysymykseni: miten tuo Poppamiehen Barbados vertautuu hedelmäisyydessä näihin? Lisäksi ottaisin vastaan vinkkejä neutraalimman makuisesta soosista, jolla saisi tulisuutta ruokiin, joihin hedelmäisyys ei sovi. Tabasco Scorpion mulla on nyt tilauksessa, liekö sopiva?
 
Tämä kastike on todella maukas ja tulisuutta mukavasti.

 
En ole vuosiin tulisen kanssa leikkinyt, mutta into löytyi yhtäkkiä jostain...

Heräteostos, Poppamiehen Caribbean, on osoittautunut oikein hyväksi :thumbsup: Alkuun karmi, kun ensinuuhkaisulla ei pullosta tuoksunut kuin rommi, mutta tuosta hedelmäisestä mausta tykkään ja kovasti. Poltetta saisi olla napsun pari enemmän.

Myös täällä kehuttu Tabasco Habanero lähti kokeiluun ja herkullista sekin on, joskin tietysti kertaluokkaa tulisempaa, ja sainkin sen kanssa läträämällä itseni jo eilen kyyneliin ja rään valumaan :D Jatkoon!

Kysymykseni: miten tuo Poppamiehen Barbados vertautuu hedelmäisyydessä näihin? Lisäksi ottaisin vastaan vinkkejä neutraalimman makuisesta soosista, jolla saisi tulisuutta ruokiin, joihin hedelmäisyys ei sovi. Tabasco Scorpion mulla on nyt tilauksessa, liekö sopiva?

Jättäisin nyt hyllyyn, lähinnä mieleen jää se sinappinen lisäys, tuota Caribbeania pitäisi ehkä kyllä kokeilla.
Tuo Tabasco on kyllä kova, ehdoton pizzoihin.
 
Caribbeania pitäisi ehkä kyllä kokeilla.
Kannattaa sitten huomata, että se on pääasiassa ananasta ja sokeria, chilit tulevat ainesosaluettelossa sijoilla 4 ja 5. :) Omaan makuuni tosiaan sopii, tykkäänhän ananaksesta muutenkin, mutta osa voi tuon kokea aika järkytyksenä väärällä tavalla...
 
Jättäisin nyt hyllyyn, lähinnä mieleen jää se sinappinen lisäys, tuota Caribbeania pitäisi ehkä kyllä kokeilla.
Tuo Tabasco on kyllä kova, ehdoton pizzoihin.

Jos Barbados soossiin viittaat tuolla "sinappisella lisäyksellä" niin meidän teini allekirjoittais tuon. Makkaraa jos grillataan on tuo Barbados sinapin korvikkeena ja ketsupin virkaa täyttää Sriracha-kastike. Kyllä itelläki tuosta tulee ekana mieleen sinappinen jos pitäis jotenkin luonnehtia makua. Tykkään kyllä kovasti, ei siinä mitään :thumbsup: Ehkä juurikin siksi, että myöhemmin kokeilluissa Naga jolokia ja Scotch Bonnet maistuu etikka aivan liikaa omaan makuun.
 
Jos Barbados soossiin viittaat tuolla "sinappisella lisäyksellä" niin meidän teini allekirjoittais tuon. Makkaraa jos grillataan on tuo Barbados sinapin korvikkeena ja ketsupin virkaa täyttää Sriracha-kastike. Kyllä itelläki tuosta tulee ekana mieleen sinappinen jos pitäis jotenkin luonnehtia makua. Tykkään kyllä kovasti, ei siinä mitään :thumbsup: Ehkä juurikin siksi, että myöhemmin kokeilluissa Naga jolokia ja Scotch Bonnet maistuu etikka aivan liikaa omaan makuun.
Tuo on kyllä jo aika extremeä. :D Minusta Barbadossissa on pienen tulisuuden kaverina ihan pieni sinappinen vivahde, ja ehkä vähän hedelmäinen. Caribbean on sitten selvästi hedelmäinen ja koostumus hillomainen, ihan hyvä sekin. Tipoittain annostelen aina vaikka pizzan päälle tai hampurilaisen väliin. En pidä "oikeasti" tulisesta, ettei maista mitään muuta ja suuta polttaa vielä pitkään syömisen jälkeen.
 
Tuo on kyllä jo aika extremeä. :D Minusta Barbadossissa on pienen tulisuuden kaverina ihan pieni sinappinen vivahde, ja ehkä vähän hedelmäinen. Caribbean on sitten selvästi hedelmäinen ja koostumus hillomainen, ihan hyvä sekin. Tipoittain annostelen aina vaikka pizzan päälle tai hampurilaisen väliin. En pidä "oikeasti" tulisesta, ettei maista mitään muuta ja suuta polttaa vielä pitkään syömisen jälkeen.

Joo olen mie sille sanonuki, että kait se vähempiki riittäis. Viimeksi pullo tuota barbadosta kesti 5pv... ja taisin ite kerran johonki sitä laittaa. Ihan joka ruokaan laitto tuota, no joo lohikeittoon ei kuitenkaan :rofl2:. Tuommonen 750ml sriracha kestää kuukauden ja hän on täällä joka toinen viikko. No mitä nyt seurannu niin aika "kausittaista" näkyy kuitenkin olevan nykyään. Joskus laittaa esim. srirachaa makaronilaatikkoon ja toisinaan ei.
 
Mä en tykkää oikeen tuosta Barbadosista, ehkä se että se vaikuttaa salaatinkastikkeelta ja on tosiaan vähän sinappinen. Aged Jalapeno on suosikki, mutta siinä ei ole kyllä tulisuutta ollenkaan. Naga Jolokia ois muuten hyvä mutta liian teollinen/pistävä se tulisuus. Scotch Bonnet oli ihan hyvä.
 
Mä en tykkää oikeen tuosta Barbadosista, ehkä se että se vaikuttaa salaatinkastikkeelta ja on tosiaan vähän sinappinen. Aged Jalapeno on suosikki, mutta siinä ei ole kyllä tulisuutta ollenkaan. Naga Jolokia ois muuten hyvä mutta liian teollinen/pistävä se tulisuus. Scotch Bonnet oli ihan hyvä.
Aged Jalapeno on kyllä muuten ihan jees mutta tosiaan saisi olla edes hieman potkua. Joskus oli jotain hyvin liki samanlaista mutta jossa oli potkua jonkun verran enemmän. Se oli ehdottomasti aikanaan miedomman pään sooseista suosikki.

Oikeastaan kaikki nuo Poppamies-soosit kyllä kelpaa mulle, vähän vuorotellen ostelenkin niitä. Harmi kun tässä lähialueen kaupoissa ei juurikaan muita sooseja ole tarjolla Poppamiehen ja Tabascon lisäksi jotain satunnaisia pikkueriä lukuunottamatta. Eikä jaksaisi lähteä minnekään kovin pitkälle noita varta vasten ostamaan taikka tilata mitään isompaa erää kerrallaan.
 
Lisäksi ottaisin vastaan vinkkejä neutraalimman makuisesta soosista, jolla saisi tulisuutta ruokiin, joihin hedelmäisyys ei sovi. Tabasco Scorpion mulla on nyt tilauksessa, liekö sopiva?
Vastaan itse itselleni: on. Toimi hienosti ns. piristäjänä kaalikeitossa (!) tuomatta kuitenkaan mitään mainittavaa omaa makua. Jatkoon. :cool:
 
Soosikaupasta tuli tilattua mm. Cholulan kastikkeita.
Tuo valkosipiluversio vakuutti ainakin allekirjoittaneen. Kiva pikku polte tulee, mutta se on tuo valkosipulin voimakas maku mikä toimii kympilä kun muutenkin tykkään valkosipulista.
Tänään mini-Sloppy Joe's tuli tehtyä ja tuo Chipotle verio toimii näissä myöskin.

Cholula Chili Garlic Hot Sauce | Cholula

Itse tilasin tuossa alkuvuodesta juurikin soosikaupasta Cholulaa, sitä originellia ja chipotlea, ja tuosta chipotlesta tuli välittömästi oma lemppari. Erinomainen kastike, käytän melkein kaikkiin liharuokiin.
 
Erinomainen kastike
Vahva komppaus tähän. Tätä oli yhteen aikaan pöytämausteena Pancho Villassa, jos en väärin muista, ja luultavasti pelkästään sen takia siellä tuli käytyä lounaalla noin joka viikko. :D

e. Niin ja sen remudipin...
 
Makuasioita, mutta itse en tykkää noista Cholulan sooseista. En yhtäkkiä muista mikä niissä oli vikana kun en ole varmaan pariin vuoteen niitä maistanut mutta joku juttu niissä oli. Aikanaan noita oli isossa tarjouksessa jossain kaupassa poistotuotteena niin tuli vissiin kolmea eri versiota otettua enkä oikein tykännyt yhdestäkään mutta tuli ne putelit loppuun käytettyä, ei ne niin pahaa olleet.
 
Tuli joku aika sitten ostettua ihan heräteostoksena tarjouksesta Tapatio-merkkistä chilisoosia. Tuo on aika mietoa mutta ainakin omasta mielestä ihan hyvää. Taitaa olla jotain noin normitabascon luokkaa tulisuudeltaan eli erittäin mietoa.
 
Tuossa ylempänä kun pohdittiin näiden kastikkeiden makuja ja harmiteltiin tulisuuden puutetta niin itse olen ratkaissut asian niin että valitsen kastikkeen hyvän maun mukaan ja lisään tulisuutta jollain reilusti tulisella kastikkeella. Hyvänä esimerkkinä Poppamiehen habanero 5/10 ja tarpeen mukaan Lidlin Bring the Painia sekaan. Tuo Lidlin kastike ei ole hyvän makuinen mutta sillä saa poltetta ja Habanerokastikkeen tehdessä maun tulee hyvä kombinaatio.
 
Tuossa ylempänä kun pohdittiin näiden kastikkeiden makuja ja harmiteltiin tulisuuden puutetta niin itse olen ratkaissut asian niin että valitsen kastikkeen hyvän maun mukaan ja lisään tulisuutta jollain reilusti tulisella kastikkeella. Hyvänä esimerkkinä Poppamiehen habanero 5/10 ja tarpeen mukaan Lidlin Bring the Painia sekaan. Tuo Lidlin kastike ei ole hyvän makuinen mutta sillä saa poltetta ja Habanerokastikkeen tehdessä maun tulee hyvä kombinaatio.
Vielä parempi lopputulos tulee mielestäni, jos käyttää terästämiseen pelkkää chiliä joko tuoreena tai kuivattuna.
 
Tuossa ylempänä kun pohdittiin näiden kastikkeiden makuja ja harmiteltiin tulisuuden puutetta niin itse olen ratkaissut asian niin että valitsen kastikkeen hyvän maun mukaan ja lisään tulisuutta jollain reilusti tulisella kastikkeella. Hyvänä esimerkkinä Poppamiehen habanero 5/10 ja tarpeen mukaan Lidlin Bring the Painia sekaan. Tuo Lidlin kastike ei ole hyvän makuinen mutta sillä saa poltetta ja Habanerokastikkeen tehdessä maun tulee hyvä kombinaatio.
Tuplat
 
Vielä parempi lopputulos tulee mielestäni, jos käyttää terästämiseen pelkkää chiliä joko tuoreena tai kuivattuna.
Varmasti, mutta tuoretta on toisinaan huonosti tarjolla jos ei itse kasvata. Kuivattu taas tuntuu toimivan parhaiten kuumennettaessa, eli ruuanlaiton yhteydessä ok, mutta ei, jos käytetään sellaisenaan esim majoneesin tekoon jne.
 
Varmasti, mutta tuoretta on toisinaan huonosti tarjolla jos ei itse kasvata. Kuivattu taas tuntuu toimivan parhaiten kuumennettaessa, eli ruuanlaiton yhteydessä ok, mutta ei, jos käytetään sellaisenaan esim majoneesin tekoon jne.
Kyllä se kuivattu toimii ilman kuumennustakin, mutta vaatii vähän aikaa että tulisuus irtoaa. Tein esim. pöytäöljyä pieneen pulloon, jossa kuivattua nagaa ja oliiviöljyä. Tuorejuustosta, Creme Bonjour ja vastaavat, saa myös tosi hyvää chilillä tuunaamalla kun malttaa sekoittamisen jälkeen pari päivää odottaa.
 
Nyt sitten "kukkokastike" lopussa, viimeinen pullo ja puolet jäljellä :cry: Muutamat paikat mistä tuota löytäny myy nyt ei-oota, onkos joku löytäny paikan mistä tuota löytyy vielä? Tuossa hetken googlettanu, muttei ainakaan ole osumia tullu :tdown:
 
Nyt sitten "kukkokastike" lopussa, viimeinen pullo ja puolet jäljellä :cry: Muutamat paikat mistä tuota löytäny myy nyt ei-oota, onkos joku löytäny paikan mistä tuota löytyy vielä? Tuossa hetken googlettanu, muttei ainakaan ole osumia tullu :tdown:

Jos muut kuin kukko srirachat käyvät niin monessa aasialaiskaupassa myydään erilaisia sriracha-kastikkeita. Esim Porvoon aasia marketissa on hyvä valikoima josta itse tulee ostettua omat pulloni.
 
Työkaverit aina ihmettelee miten voi syödä tulisia kastikkeita ja miks niitä on erimakuisia kun kuitenkaan ei maistu enää hetken päästä. Yritän selittää niille että hyvä tulisuus myös maistuu eikä vain polta. Ja kun on hyvin maustettu oikealla kastikkeella niin sen kastikkeen maun maistaa vaikka onkin tulista ja polttaa.

Sitten on niitä ruokia missä polte on lisätty keinotekoisesti että saadaan ruuasta "tulinen". Ja ne on yleensä niitä että polttaa mutta ei maistu miltään ja polttaa vain polttamisen ilosta. Tässä on yksi sellainen tuote:
1693312320222.png


Tuossa paistaa niin läpi se että tulisuutta on lisätty vain että saadaan tulisuutta. Ei mitään makumaailmaa mitä chiliä tai tulisuutta on lisätty. Tulisuutta tulisuuden takia. Tai no tulista ja tulista mutta ymmärrätte idean.
 
Jos muut kuin kukko srirachat käyvät niin monessa aasialaiskaupassa myydään erilaisia sriracha-kastikkeita. Esim Porvoon aasia marketissa on hyvä valikoima josta itse tulee ostettua omat pulloni.

Oon mie noita aika montaaki maistellu, tuo kukkokastike on vaan ollu se paras. Pitääpä käydä tuossa paikallisessa Aasian marketissa kattoon tarjonta.
 
Oon mie noita aika montaaki maistellu, tuo kukkokastike on vaan ollu se paras. Pitääpä käydä tuossa paikallisessa Aasian marketissa kattoon tarjonta.
Oletko testannut Tabascon Srirachaa? Suosittelen testaamaan sitä, pitäisi löytyä lähikaupoista.
 
Nyt sitten "kukkokastike" lopussa, viimeinen pullo ja puolet jäljellä :cry: Muutamat paikat mistä tuota löytäny myy nyt ei-oota, onkos joku löytäny paikan mistä tuota löytyy vielä? Tuossa hetken googlettanu, muttei ainakaan ole osumia tullu :tdown:
Huy Fong Sriracha Sauce, 435ml
On enää näitä "pikkupulloja" hyllyssä. Tuolta tuli loppukeväästä tilattua korillinen isoja 740ml pulloja mutta vähiin ne alkaa käydä jo.
 
Huy Fong Sriracha Sauce, 435ml
On enää näitä "pikkupulloja" hyllyssä. Tuolta tuli loppukeväästä tilattua korillinen isoja 740ml pulloja mutta vähiin ne alkaa käydä jo.

Kiitos. En huomannu kattoa onko pienempiä vielä :x3:

Olitkin näköjään aikasemmin kysynykkin multa mistä tilasin :tup:

Mistä onnistuit löytämään tuota? Pitäisi pistää muutama pullo taas tilaukseen, mikään muu soosi ei kelpaa.
 
En muista oliko tuossa jotain painorajaa mutta ison erän kukkosoosia tilasin ja postikulut oli noin 25€ silloin.
 
Nyt sitten "kukkokastike" lopussa, viimeinen pullo ja puolet jäljellä :cry: Muutamat paikat mistä tuota löytäny myy nyt ei-oota, onkos joku löytäny paikan mistä tuota löytyy vielä? Tuossa hetken googlettanu, muttei ainakaan ole osumia tullu :tdown:
Voi olla ettei tilanne ole ihan hetkessä paranemassa saatavuuden suhteen. Businessuhteet original chilikasvattajaan ovat poikki, eivätkä saa tarpeeksi raaka-ainetta hommattua.

 
Voi olla ettei tilanne ole ihan hetkessä paranemassa saatavuuden suhteen. Businessuhteet original chilikasvattajaan ovat poikki, eivätkä saa tarpeeksi raaka-ainetta hommattua.
Ei liity tuohon alkuperäisen "kukkosoosin" osalta, vaan siihen, että tuolle on jokin kielto EU-alueella, kun sisältää jotain ainetta liikaa (oliko sulfiittia). Hengenlähtöä odotellessa, kun tuota menee itselläni helposti 1 dl aterialla. :D Sikäli kun Food Factoryn dokumenttia "kukkosoosin" valmistuksesta katsoin, niin ei kannata pidättää hengitystä, että reseptiä muutettaisiin, joten saatavuus tuskin paranee täällä. Vakavasti puhuen, enpä usko, että nuo muut olisi sen terveellisempiä, vaan liekö syynätty yhtä tarkkaan. Maussa on huima ero "kukkosoosin" eduksi omasta mielestäni.
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
262 581
Viestejä
4 558 701
Jäsenet
75 004
Uusin jäsen
otso.lan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom