Induktio ja hiiliteräs sopii melko huonosti yhteen noilla isommilla pannuilla, eli 28cm. Ei vaan lämpiä tasaisesti, ja sen huomaa tuosta pannun pohjan väristä kuten joku kirjoittikin. Parhaiten toimii 20cm kananmunan ja munakkaan tekemisessä, mutta matalamman käytetyn lämmön takia ei saavuta tuota tummaa tasaista väriä vaikka ollut jo vuosia käytössä. Hyvin kyllä onnistuu kananmuna paistaminen kun sillä ei juuri muuta tehdä. 24cm toimii muussa paistamisessa ihan hyvin ja on väriltäänkin tummempi.
Kuitenkin tuon 24cm on korvannut 20cm Lodgen valurautapannu, kun on pohjaltaan lähes samankokoinen. Valurautapannun pohja on paksumpi ja jakaa tasaisemmin lämmön pannulle. Huomiona että kananmunanpaistossa kuitenkin hiiliteräspannu on parempi, se vaan jotenkin pysyy tarttumattomana siihen hommaan. Osasyy voi olla sekin että samalla tehoasetuksella valurautapannu on kuumempi.
Induktiolla nuo isommat pannut ovat aika toivottomia kunnon paistamiseen, ja yli 300g lihaa pitää kätytännössä aina tehdä kahdessa osassa pienemmällä pannulla ja huoneenläpöisellä lihalla jos haluaa keittämisen välttää. Ei auta edes valurauta tässä kun ei vaan lämpiä tasaisen kuumaksi joka kohdasta.
De Buyer ei ole ylihintainen kun ostaa sen
Carbone sarjan (38,40€) eikä
Mineral B (60€). Sama pannu mutta Carbonessa on maalattu teräskahva kun Mineral B:ssä epoksikäsitelty, joka estää vielä uunissa käyttämisenkin. Tuo 28cm pannu on lähes yhtä painava kuin samankokoisen pohjan omaava 26cm Lodgen valurautapannu -> teräs painaa. Molempien ongelma on se ettei ne induktiolla lämpene reunoista kovin hyvin ja hiiliteräksellä ongelma on pahempi.
Unohda Opat, on ihan lelunoloisia pannuja ja liian ohuita. Joku pinnoitekin noissa värinsä puolesta on pakosti (fosfatointi? en näistä niin tiedä). Veljellä moinen oli ja pohjastahan se vääntyi hetkessä. Jos haluat tuollaisen 28cm pannun on De Buyer minusta ainoa järkevä vaihtoehto, kun on 3mm paksu, muut vastaavat ovat 2-2,5mm. Hintakaan ei ole paha.