Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hioin kyllä omaa elsaformiani hetken karkeammalla vesihiomapaperilla ennen käyttöönottoa, mutta sen jälkeen se on ollut varsin liukas toimittaen pääosin munapannun roolia. Lodgea mulla ei ole, mutta sen perusteella mitä Motonetissa niitä joskus oon tutkiskellut ei ne aivan sileäpintaisia ole nekään.Elsaformilla ei ole viimeistely lähelläkään Lodgen tasoa ja se näkyy myös hinnassakin.
Eihän noita mitään käytännössä tarvitse, pelkkää omaa hifistelyä.Ei ole kyllä lodgeja tarvinut hioa, nyt 6v käytössä ollut 24cm ja 30cm pannut. Aivan loistavia tuotteita varsinkin kun katsoo hintaa.
Mulla meni OPA "Heavy Metal" kuperaksi aika nopeasti eikä vikana ollut liian kuuma levy. Paksummat pannut kuten esim. deByuer on kestänyt ihan hyvin vastaavassa käytössä.Itsekin tuota Opaa katsonut aiemmin parissa kaupassa mutta en ole uskaltanut hankkia kun näyttäisi olevan vain noin 2 mm paksu eikä liene suomessa tehty. Mutta olisi jännä kuulla pannusta kokemuksia jos joku täällä sellaisen omistaa.
Valurauta varmaan keskimäärin helpoin ainakin kananmunalle. Jauhelihalle toimii rosterikin hyvin.Haluaisin siirtyä pois pinnoitetuista pannuista. 90% käytöstä on jauhelihan tai kananmunien käristelyä. Onko suosituksia minkälainen pannu kannattaisi hankkia, miten sitä tulisi käyttää ja kuinka siitä pidetään huolta?
Valurauta varmaan keskimäärin helpoin ainakin kananmunalle. Jauhelihalle toimii rosterikin hyvin.
Hieman OT: Heittämällä valurauta pannu parhautta kanamunienkin paistamiseen. Itse käytän ainoastaan valurautapannuja. Lihoille omat, letuille oma, kasviksille oma. Hyvin käsitelty valurautapannu heti alkuun, kun hankkinut, niin ei mitään ongelmia esim. kananmunien paistamisessa. Oma munakaspannu iso-äidin perua. Aivan sairaan vanha mutta toimii loistavasti, koska käsitelty kunnolla aikoinaan, sekä pidetty huolta. Kokeilin jonkin aikaa teräspannuja mutta nounou. Ei ollut mun mielestä verrattavissa kunnon valurautapannuun. Joten valuraudalla mennään.itsellä ei kyllä olis tullu mieleenkään käyttää valurautaa munien paistossa, mutta tarkemmin aateltuna voisi olla hyväkin saa pitkän tasaisen lämmön. Tosin sit jos pannu liian kylmä tai kuuma niin vähän on tehtävissä nopeasti. Joten hiiliteräs täällä käytössä munien paistoon
Hieman OT: Heittämällä valurauta pannu parhautta kanamunienkin paistamiseen. Itse käytän ainoastaan valurautapannuja. Lihoille omat, letuille oma, kasviksille oma. Hyvin käsitelty valurautapannu heti alkuun, kun hankkinut, niin ei mitään ongelmia esim. kananmunien paistamisessa. Oma munakaspannu iso-äidin perua. Aivan sairaan vanha mutta toimii loistavasti, koska käsitelty kunnolla aikoinaan, sekä pidetty huolta. Kokeilin jonkin aikaa teräspannuja mutta nounou. Ei ollut mun mielestä verrattavissa kunnon valurautapannuun. Joten valuraudalla mennään.
Sopii varsinkin jos on liesi mistä löytyy jerkkua lämmittämään koko pohjan alalta tasaisesti, eli kaasu, kunnon tehokas valurautalevy tai puuhella. Induktio ei oman kokemukseni mukaan ole tähän hyvä. Kuitenkin pitää muistaa että lähes mikään ei pelasta jos kylmää jauhelihaa kippaa 700g pannulle. Laitoin lähes, koska jos on käytössä 25kW wok-kaasupoltin niin kyllä se paistaa ihan nätisti tuon lihamäärän 1,5mm paksussa hiiliteräswokissa.Ohut hiiliteräs ei ilmeisesti sovi hyvin jauhelihan paistoon? Menettää lämmön liian helposti vai? Mietin vain että miten paljon valurauta vie sähköä pelkän pannun lämmittämiseen.
Sopii varsinkin jos on liesi mistä löytyy jerkkua lämmittämään koko pohjan alalta tasaisesti, eli kaasu, kunnon tehokas valurautalevy tai puuhella. Induktio ei oman kokemukseni mukaan ole tähän hyvä. Kuitenkin pitää muistaa että lähes mikään ei pelasta jos kylmää jauhelihaa kippaa 700g pannulle. Laitoin lähes, koska jos on käytössä 25kW wok-kaasupoltin niin kyllä se paistaa ihan nätisti tuon lihamäärän 1,5mm paksussa hiiliteräswokissa.
Energiansäästössä vähän sellainen homma että jos haluat kunnolla paistaa niin sama määrä kuluu aina energiaa. Eri juttu jos riittää keittäminen niin sitten kylmempikin pannu käy. Ainoa energiahukka tulee siitä, kun valurautaliesi ja -pannu jäävät kuumaksi ruuanlaiton jälkeen, jolloin varastoitunutta hukkaenergiaa ei voi hyödyntää enää. Induktio ja peltipannu taas eivät juuri energiaa varastoi. Suomessa suurimman osan vuotta on kuitenkin sen verran viileää että meneehän tuo jälkilämpö kämpän lämmitykseen kuitenkin.
Tulee valurautapannut halvemmaksi kuin ostella 100€ pannuja vuoden-kahden välein. Lisäksi itse inhoan muovisia paistovälineitä eikä rautaisia viitsi noissa pinnoitetuissa käyttää. En ole kuitenkaan mikään käännynnäinen vaan aina lapsesta asti käyttänyt valurautaa, mutta parikymppisenä joitakin vuosia rinnalla käyttänyt teflonpannuja mutta kun ne meni aina 1-2 vuodessa ihan ruokottomaan kuntoon niin en sitten enää jaksanut. En välittänyt niistä muutenkaan erikoisemmin, vaikea selittää mutta jotenkin ne vaan tökki. Ja valurauta on ihan yhtä helppo puhdistaa kun sen tekee lämpimänä, paitsi jos nyt ihan kunnolla jumahtaa kiinni joka kuitenkin on harvinaista.Moi kaikille. Täällä asteen verran vakavammin ruoanlaittoon suhtautuvana eksyin lukemaan tätä ketjua ja lievää ihmettelyä tästä "hei pinnoitetut ovat hanurista, käytä rautaa" ajattelumallista. Kyllähän useissa tilanteissa ammattilaisetkin käyttävät pinnoitettuja pannuja ja niissäkin on tarjolla paljon muutakin kuin Jamie Oliveria ja Tefalia. Miksi siis välttämättä lähteä pois pinnoitetuista? Omistan siis myös valurautapannuja, että DeBuyeria ja emaloituja (paella). En silti täysin ymmärrä miksi jättäisin pois valikoimasta Egon produre extreme tai Scanpanin CTX pannut. Äärimmäisen helppoa puhdistaa, paistotulos erinomainen pihvistä alkaen, kestävät uunin, kestävät teräsvälineet.
Miksi siis tämä vastakkainasettelu ja pyrkimys pois pinnoitetuista?
Tulee valurautapannut halvemmaksi kuin ostella 100€ pannuja vuoden-kahden välein. Lisäksi itse inhoan muovisia paistovälineitä eikä rautaisia viitsi noissa pinnoitetuissa käyttää. En ole kuitenkaan mikään käännynnäinen vaan aina lapsesta asti käyttänyt valurautaa, mutta parikymppisenä joitakin vuosia rinnalla käyttänyt teflonpannuja mutta kun ne meni aina 1-2 vuodessa ihan ruokottomaan kuntoon niin en sitten enää jaksanut. En välittänyt niistä muutenkaan erikoisemmin, vaikea selittää mutta jotenkin ne vaan tökki. Ja valurauta on ihan yhtä helppo puhdistaa kun sen tekee lämpimänä, paitsi jos nyt ihan kunnolla jumahtaa kiinni joka kuitenkin on harvinaista.
Edit: Jos nuo paremmat pinnotietut pannut omassa käytössä toimii niin tottakai niitä kannattaa käyttää. Eihän sen pidäkkään olla ehdotonta.
Mummo aina sanoi että kippaa siihen hiukka vetta ja kiehauta niin kyllä se siitä.Ja valurauta on ihan yhtä helppo puhdistaa kun sen tekee lämpimänä, paitsi jos nyt ihan kunnolla jumahtaa kiinni joka kuitenkin on harvinaista.
Ei minulla ainakaan valurauta kestä mm. sipulien paistoa tai muita kuin kermakermakastikkeen tekoa. Samantien on pinta pilalla ja munat kiinni seuraavalla kerralla. Tämän vuoksi siis esim. jauhelihat sipulilla (paistaako joku pelkkää jauhelihaa?) paistan rosterilla tai sitten niitä valurauta pannuja pitäisi tosiaan olla useampi eri hommiin.Pannuja riittää (Y)
Minulla on yksi 32cm ja sillä tulee kyllä ihan kaikki, myös sooseineen. Toki yhtäaikainen paistaminen on mahdotonta. joten tuon Rustan tarjouksen voisi kyllä hyödyntää, liki ilmainen.
Tämä auttaa, tarkoitukseni oli vain verrata pinnoitetun pannun puhdistukseen. Tuo veden kiehautus on muuten hauska juttu kun tehoaa valurautaan tosi hyvin mutta ei niin hyvin hiiliteräkseen saati rosteriin.Mummo aina sanoi että kippaa siihen hiukka vetta ja kiehauta niin kyllä se siitä.
Miten olet tuon valurautapannun alkukäsitellyt heti uutena ? Öljyllä, silavalla (ei suolainen) vai jollain muulla konstilla ? Paras tulos tulee käsittelyssä ihan suolattomalla silavalla. Kymmeniä vuosia on valurautapannut rasvapoltettu ihan puhtaalla silavalla.Ei minulla ainakaan valurauta kestä mm. sipulien paistoa tai muita kuin kermakermakastikkeen tekoa. Samantien on pinta pilalla ja munat kiinni seuraavalla kerralla. Tämän vuoksi siis esim. jauhelihat sipulilla (paistaako joku pelkkää jauhelihaa?) paistan rosterilla tai sitten niitä valurauta pannuja pitäisi tosiaan olla useampi eri hommiin.
Jaa-a, 2 pannua jotka molemmat itseä vanhempia, toisessa taitaa olla leima 60-luvulta. Toinen noista vipattiin (muistaakseni ) joku 20v sitten notskiin ja sitä muurikan silavaa (tai vastaavaa) tuubista perään.Miten olet tuon valurautapannun alkukäsitellyt heti uutena ? Öljyllä, silavalla (ei suolainen) vai jollain muulla konstilla ? Paras tulos tulee käsittelyssä ihan suolattomalla silavalla. Kymmeniä vuosia on valurautapannut rasvapoltettu ihan puhtaalla silavalla.
Se on satavarma homma, että valurautapannun paistopinta voi vähän kärsiä, jos siinä tekee kastikkeita jne, mutta homma korjaantuu sillä, että seuraavalla paistokerralla kuumennat pannun öljyn kanssa kunnolla kuumaksi ja jos pelottaa savuavan öljyn käyttö ruuanlaitossa niin kippaa se pois ja vähän uutta öljyä tilalle ja kappas, instant rasvapoltto millä pinta on taas tarttumaton. Ei ne mullakaan pysy sellasina kaikista slickeimpinä kaikenaikaa. Kananmunalle ja jollekin valkoselle herkälle kalalle mulla on tosin eri pannu, mutta kaikki muu menee aikapitkälti sillä mikä käteen sattuu.Jaa-a, 2 pannua jotka molemmat itseä vanhempia, toisessa taitaa olla leima 60-luvulta. Toinen noista vipattiin (muistaakseni ) joku 20v sitten notskiin ja sitä muurikan silavaa (tai vastaavaa) tuubista perään.
Kuuluisiko pannujen siis kestää esim. sipuli ja muut happamat/emäksiset mömmöt?
Mun perintöpannu varmaan 50-luvulta ja se on juurikin ns. poltettu kunnon sianläskillä. Samoin olen uudemmatkin pannut polttanut ihan sianläskillä jossa nahka kiinni. Nahkalla oleva sikaläski on kätevä, kun ottaa nahkasta kiinni ja voitelee läskipinnalla kuumaa pannua. Tuota Muurikka silavaa monet käyttää ja pitäisi olla ihan ok tavaraa. Mene ja tiedä.Jaa-a, 2 pannua jotka molemmat itseä vanhempia, toisessa taitaa olla leima 60-luvulta. Toinen noista vipattiin (muistaakseni ) joku 20v sitten notskiin ja sitä muurikan silavaa (tai vastaavaa) tuubista perään.
Kuuluisiko pannujen siis kestää esim. sipuli ja muut happamat/emäksiset mömmöt?
Just näin. Itse vältän tuota veden kiehautusta jos ei ole tarvis, kun se vie ylimääräistä rasvaa pois pannusta. Pyrin pesemään pannun lämpimänä ihan kuumalla hanavedellä, jolloin roina kyllä lähtee helposti irti ja pinta usein jää vielä rasvaiseksi. Öljyän pannun käytön jälkeen ainoastaan jos on tullut tehtyä happamia kastikkeita kuten tomaattikastiketta.Mun perintöpannu varmaan 50-luvulta ja se on juurikin ns. poltettu kunnon sianläskillä. Samoin olen uudemmatkin pannut polttanut ihan sianläskillä jossa nahka kiinni. Nahkalla oleva sikaläski on kätevä, kun ottaa nahkasta kiinni ja voitelee läskipinnalla kuumaa pannua. Tuota Muurikka silavaa monet käyttää ja pitäisi olla ihan ok tavaraa. Mene ja tiedä.
Kuuluu kestää ja kestääkin, niin sipulien kärtsäykset, kuin muutkin happamat mönjät. Ruskea kermakastike onnistuu vaivattomasti. Etikkaisia sieniä kera sipulin pannulla paistellut voissa ja hyvin sietää pinta moiset ainekset ja pitää pintansa. Muistaa vain, että puhdistukseen käytön kälkeen riittää pannuun tippa vettä ja kiehautus. Jos jumalattomasti rasvaa jää omasta mielestä pannun pinnalle, niin talouspaperilla kevyt pyyhkäisy ja se on siinä. Noilla toimilla olen noiden pannujen kanssa touhunnut jo yli 30 vuotta.
Kuten ylempänä jo mainittu, niin rasvausta hyvä tehdä välillä, ikäänkuin huoltotoimenpide.
Se on juurikin noin. Noin yksinkertaisilla konsteilla pannut saa toimimaan ja pysymään hyvässä kuosissa. Mulla toi veden kiehautus jäänyt selkäytimeen perheen matriarkan opetuksessa. Mummun peruja pesutyyliJust näin. Itse vältän tuota veden kiehautusta jos ei ole tarvis, kun se vie ylimääräistä rasvaa pois pannusta. Pyrin pesemään pannun lämpimänä ihan kuumalla hanavedellä, jolloin roina kyllä lähtee helposti irti ja pinta usein jää vielä rasvaiseksi. Öljyän pannun käytön jälkeen ainoastaan jos on tullut tehtyä happamia kastikkeita kuten tomaattikastiketta.
Mä olen ainakin jättänyt tuon "jälkirasvauksen" tekemättä, se varmaan olisi syytä tehdä noiden soosien jälkeen eikä yrittää paikata tilannetta seuraavalla käyttökerralla reilummalla/kuumemmalla rasvalla. Itse oon vaan heti pessyt kuumalla vedellä ja vipannut vielä lämpöiselle induktiolasille kuivumaan.Just näin. Itse vältän tuota veden kiehautusta jos ei ole tarvis, kun se vie ylimääräistä rasvaa pois pannusta. Pyrin pesemään pannun lämpimänä ihan kuumalla hanavedellä, jolloin roina kyllä lähtee helposti irti ja pinta usein jää vielä rasvaiseksi. Öljyän pannun käytön jälkeen ainoastaan jos on tullut tehtyä happamia kastikkeita kuten tomaattikastiketta.
Moi kaikille. Täällä asteen verran vakavammin ruoanlaittoon suhtautuvana eksyin lukemaan tätä ketjua ja lievää ihmettelyä tästä "hei pinnoitetut ovat hanurista, käytä rautaa" ajattelumallista. Kyllähän useissa tilanteissa ammattilaisetkin käyttävät pinnoitettuja pannuja ja niissäkin on tarjolla paljon muutakin kuin Jamie Oliveria ja Tefalia. Miksi siis välttämättä lähteä pois pinnoitetuista? Omistan siis myös valurautapannuja, että DeBuyeria ja emaloituja (paella). En silti täysin ymmärrä miksi jättäisin pois valikoimasta Egon produre extreme tai Scanpanin CTX pannut. Äärimmäisen helppoa puhdistaa, paistotulos erinomainen pihvistä alkaen, kestävät uunin, kestävät teräsvälineet.
Miksi siis tämä vastakkainasettelu ja pyrkimys pois pinnoitetuista?
En halua syödä pinnoitteita.Moi kaikille. Täällä asteen verran vakavammin ruoanlaittoon suhtautuvana eksyin lukemaan tätä ketjua ja lievää ihmettelyä tästä "hei pinnoitetut ovat hanurista, käytä rautaa" ajattelumallista. Kyllähän useissa tilanteissa ammattilaisetkin käyttävät pinnoitettuja pannuja ja niissäkin on tarjolla paljon muutakin kuin Jamie Oliveria ja Tefalia. Miksi siis välttämättä lähteä pois pinnoitetuista? Omistan siis myös valurautapannuja, että DeBuyeria ja emaloituja (paella). En silti täysin ymmärrä miksi jättäisin pois valikoimasta Egon produre extreme tai Scanpanin CTX pannut. Äärimmäisen helppoa puhdistaa, paistotulos erinomainen pihvistä alkaen, kestävät uunin, kestävät teräsvälineet.
Miksi siis tämä vastakkainasettelu ja pyrkimys pois pinnoitetuista?
En halua syödä pinnoitteita.
Nooooh, riittää sitä epäterveellistä syötävää niissä hiiliteräspannujen pinnoista irti ruoan sekaan rispaantuneissa polymeerikarsinogeenipatinoissakin...Sama idea täällä. Jotkut pannut mainostavat että oikein 4 kerrosta pinnoitetta. Syötävää riittää.
Tämäkin on totta, puhumattakaan siitä mitä yhdisteitä grillaaminen tuo mukaansa. Mutta noiden hiiliteräspannujen kanssa kun lopettaa sen rasvanpolttoharrastuksen ja käyttää niitä ruuanlaittoon niin tuotakin on vähemmän. Tai jos niitä käyttää yksinomaan paistamiseen niin tuo vähenee silloinkin.Nooooh, riittää sitä epäterveellistä syötävää niissä hiiliteräspannujen pinnoista irti ruoan sekaan rispaantuneissa polymeerikarsinogeenipatinoissakin...
Moi kaikille. Täällä asteen verran vakavammin ruoanlaittoon suhtautuvana eksyin lukemaan tätä ketjua ja lievää ihmettelyä tästä "hei pinnoitetut ovat hanurista, käytä rautaa" ajattelumallista. Kyllähän useissa tilanteissa ammattilaisetkin käyttävät pinnoitettuja pannuja ja niissäkin on tarjolla paljon muutakin kuin Jamie Oliveria ja Tefalia. Miksi siis välttämättä lähteä pois pinnoitetuista? Omistan siis myös valurautapannuja, että DeBuyeria ja emaloituja (paella). En silti täysin ymmärrä miksi jättäisin pois valikoimasta Egon produre extreme tai Scanpanin CTX pannut. Äärimmäisen helppoa puhdistaa, paistotulos erinomainen pihvistä alkaen, kestävät uunin, kestävät teräsvälineet.
Miksi siis tämä vastakkainasettelu ja pyrkimys pois pinnoitetuista?
Kyllä Lacor on omista hiilipannuista se heikoin esitys. Etenkin induktiolla ihan käyttökelvoton. Kaasulla se todennäköisesti toimisi ihan kivasti, mutta sellaista ei ole käytössä.Lacorin hiiliteräswokpannu olis nyt tarjouksessa. Tuota jonkin verran silmäillyt. Onko kokemuksia tuosta, varmaan ainakin muista Lacoreista on? Tällä hetkellä käytössä keraaminen wokpannu, johon esim. nuudelit tarttuu heti kiinni, eikä kestä lämpöä. Tuolla kun saa onnistuneen rasvapolton ja tarpeeksi käyttöä niin pitäis toimia aika hyvin wokkeihin? Ajatuksena olis myös pastoja tuolla vääntää kun on vähän isompi.