- Liittynyt
- 20.07.2019
- Viestejä
- 2 784
En keskustele asiattomuuksia heittävien one linereiden kanssa. Minun osalta tämä keskustelu on tässä.Joo ihan varmaan Tai sitten nuo siteeratut puhujat antavat täysin oikean kuvan fixit liikkeen jäsenistöstä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
En keskustele asiattomuuksia heittävien one linereiden kanssa. Minun osalta tämä keskustelu on tässä.Joo ihan varmaan Tai sitten nuo siteeratut puhujat antavat täysin oikean kuvan fixit liikkeen jäsenistöstä.
Onko sinulla parempaa listaa puhujista ja heidän agendoistaan, kuin mitä Seuran artikkelissa mainittiin?En keskustele asiattomuuksia heittävien one linereiden kanssa. Minun osalta tämä keskustelu on tässä.
En kiistä, siellä on saattanut olla tuollaisia puheenvuoroja. Mutta varmastikin on ollut paljon järkeviäkin puheenvuoroja ja niistä en saa valitettavasti lukea mistään.Kiistätkö siis "Tolkun henkilön" kuvauksen tapahtumasta? Haluaisitko, että sen luonne olisi laajemmin valtakunnan mediassa uutisoitu? Viimeisestä kappaleesta päätellen vastauksesi olisivat ei ja ei.
Juu ihan varmaan on Voisit mainita yhden tai kaksi jos pystyt.En kiistä, siellä on saattanut olla tuollaisia puheenvuoroja. Mutta varmastikin on ollut paljon järkeviäkin puheenvuoroja ja niistä en saa valitettavasti lukea mistään.
En kiistä, siellä on saattanut olla tuollaisia puheenvuoroja. Mutta varmastikin on ollut paljon järkeviäkin puheenvuoroja ja niistä en saa valitettavasti lukea mistään.
Hauskaa satiiria.Ymmärsinkö oikein että meillä on tilaisuus josta on tiedotettu viikkoja aiemmin ja joka järjestetään valoisaan päiväsaikaan eduskuntatalon rappujen edessä - eli yhdellä Suomen tunnetuimmista paikoista - jossa pidetään järkeviä puheenvuoroja EU-eron puolesta eikä meillä ole videomateriaalia näistä puheista tai edes litterointeja? Luulisi että juuri nyt on se hyvä aika jakaa tuota tietoutta kun on koronat, brexitit jenkkivaalit jne. Jos eroa haluavia on kymmeniä prosentteja ja käännytettävissä olevia niin paljon että enemmistö saataisiin kasaan miksei täytä tehdä? Nythän alkaa olla jopa kiire koska kohta suuri yleisö muistaa vain Seuran version
Suosittelen junia. Näistä on aiempaa kokemusta väärää mieltä olevien väestönsiirroissa (ja väestön"siirroissa"), ovat kustannustehokkaita ja ratainfra on valmiina.No huhhuh. Miettikääs miten paljon säästettäisiin rahaa jotka voisi ohjata vaikka vanhusten huoltoon Suomessa, jos koko tuolle Fixit miekkarin osallistujaköörille kaikille määrättäisiin vahvat harhoja vähentävät lääkitykset suoraan ilman kallista lääkärin tutkintaa?
Tai ehkä vaan parasta järjestää joka maassa oma exit äänestys ja sitten kuljettaa laivalla kaikki joo äänet jonnekkin keskenään tekemään unelmavaltiota.
Koetko tuon itseesi kohdistuvana uhkana?Ollaanko siis vanhoja hyviä keinoja taas ottamassa käyttöön?
Rankaiseva psykiatrinen sairaalahoito Neuvostoliitossa
Hiivipä skitsofrenia
Tais sitten F22.Tokihan kommenttini tarkoitus oli vain naureskella alkuperäisen kommentin korniudelle, enkä nyt oleta, että sitäkään oli pipo turhan kireällä näppäilty.
Yleisesti ottaen maailmassa tuntuu tällä hetkellä olevan semmoinen pikkuvika, että liberaaleiksi julistautuneet tahot, ovat rajoittamassa sananvapautta heti ensimmäisenä, joskus melko mielikuvituksellisinkin perustein. Tai ehkä se olen vain minä, joka on mielikuvitukseton...
Toisaalta en myöskään ymmärrä, mikä tuossa minun kommentissani viittaisi mitenkään siihen, että kokisin asian jotenkin uhaksi.
Toki onhan sitä aina välillä ihan jonkun poliitikon suullakin "uudelleenkoulutusta" tarjottu ratkaisuksi väärään ajatteluun, mutta suuremman kansanjoukon suosiota en ole huomannut asian saaneen.
Tulee menemään ihan reisille vielä koko Brexit. Kuka tuosta sitten hyötyy? Johnson pääsee näyttelemään väärinkohdeltua?
Jos en väärin muista nähneeni otsikkoa, niin Pelosi uhkasi vetää kauppaneuvottelut jäihin kanssa, jos britit rikkoo kansainvälistä lakia.Brexit | EU uhkaa Britanniaa vastatoimilla, jos Boris Johnsonin hallitus ei muuta kiistanalaista lakiesitystä syyskuun aikana
Komission varapuheenjohtajan mukaan Britannia horjuttaa luottamusta sekä uhkaa rikkoa erosopimusta ja kansainvälistä oikeutta. Barnier puolestaan moitti Britanniaa taipumattomuudesta.www.hs.fi
Näyttää siltä, ettei Britannian kanssa kannata oikeasti edes neuvotella. Pelkkä kova brexit ilman mitään etuja tai oikeuksia alkaa lopulta näyttämään jopa perustellulta ja oikeudenmukaiselta. Sopimuksissa arvokkainta lienee BoJon tapauksessa se kuuluisa paperi, jolle ne on painettu.
Harmi, että uutisessa ei kerrottu minkä asian EU katsoo rikkovan brittien erosopimusta. Epämääräinen viittaus vilpittömän mielen vaatimuksesta ei ihan auennut. Haluaako EU esimerkiksi, että brittien neuvottelijoiden pitää mennä valheenpaljastustestiin vai mistä ihmeestä on kysymys?
BRITANNIAN Pohjois-Irlannin ministeri Brandon Lewis myönsi jo tiistaina brittiparlamentin alahuoneessa, brittihallitus on rikkomassa kansainvälistä lakia. Hallituksen esitys Britannian sisämarkkinalaiksi on osin ristiriidassa brexit-sopimuksen kanssa. Kiistanalaiset kohdat koskevat Pohjois-Irlannin tulleja ja valtiontukia brexitin jälkeen.
EU:n ja Britannian välinen erosopimus tuli voimaan helmikuun 1. päivänä. Šefčovič muistutti Lontoossa, että kumpikaan osapuoli ei voi sitä yksipuolisesti muuttaa.
Mistä Britannian mahdollisessa sopimusrikkomuksessa on kyse? Lue lisää tästä HS:n jutusta.
Ei siinä valheenpaljastusta tarvii, vähän kun viitsii lukea.
Niin. Jotain kiistanalaisia kohtia on ja kiista liittyy jotenkin vilpittömään mieleen. En nyt suoraan sanottuna ihan uutisen kuvauksesta ymmärrä, mikä on ongelma, etkä sinäkään sitä saanut lainattua uutisesta. Varmasti ongelma on olemassa, kun asiasta on uutinenkin jaksettu tehdä. Harmi, että sitä ei jaksettu kertoa.
Harmi, että uutisessa ei kerrottu minkä asian EU katsoo rikkovan brittien erosopimusta. Epämääräinen viittaus vilpittömän mielen vaatimuksesta ei ihan auennut. Haluaako EU esimerkiksi, että brittien neuvottelijoiden pitää mennä valheenpaljastustestiin vai mistä ihmeestä on kysymys?
Ajatella, että HS on unohtanut kertoa taustalla vaikuttavista syistä *miksi* brittihallitus tällaista lakia on valmistelemassa:Niin. Jotain kiistanalaisia kohtia on ja kiista liittyy jotenkin vilpittömään mieleen. En nyt suoraan sanottuna ihan uutisen kuvauksesta ymmärrä, mikä on ongelma, etkä sinäkään sitä saanut lainattua uutisesta. Varmasti ongelma on olemassa, kun asiasta on uutinenkin jaksettu tehdä. Harmi, että sitä ei jaksettu kertoa.
Investors have been rattled by recent events. The British pound has dropped 4% against the dollar to $1.28 since the beginning of September. It could plunge another 10% to $1.15 in a "no-deal" scenario, according to analysts at Capital Economics.
Industry groups have warned of dire consequences. The trucking and transportation companies that bring goods into the United Kingdom said this month that they're in the dark about IT systems that will be used for customs declarations, as well as changes to infrastructure at the border. There's not enough time left to hire the tens of thousands of customs agents before the end of the year.
The British Retail Consortium said this week that consumers should be prepared for higher prices and reduced availability of products, warning that a disorderly break with Europe would lead to worse disruption than the coronavirus pandemic. Demand for food products from Europe, which would face an average tariff of 22%, is highest in January.
Ajatella, että HS on unohtanut kertoa taustalla vaikuttavista syistä *miksi* brittihallitus tällaista lakia on valmistelemassa:
Brexit: EU and UK at odds over approval for food exports
The UK says it would be "very unusual" if products of animal origin were blocked after EU raised concerns.www.bbc.comThe granting of a "third country" licence to the whole of the UK had been seen as something of a formality, given the EU's similar arrangements with other nations....But speaking after the latest round of talks concluded on Thursday, the EU's chief negotiator said "more clarity" was needed about Britain's own hygiene and disease control procedures before an "assessment" could take place.Michel Barnier said "many uncertainties" remained about how they would operate after 31 December.A Downing Street spokesman said: "It would be very unusual for the EU to go down this route and deny the UK listing."The right to export is the absolute basis for a relationship between two countries that trade agricultural goods. It is a licence to export and entirely separate from the issue of food standards."EU ei ole myöntänyt UK:lle "Third country"-statusta, jota on pidetty itsestäänselvänä muodollisuutena. Se on perusedellytys, jotta UK:sta voi viedä mitään eläinperäisiä elintarvikkeita EU:n alueelle. Viennin arvo UK:lle on n. 5 mrd £/v, eli ei ihan pienistä rahoista ole kyse.
Ei tässä kuitenkaan kaikki. Koska P-Irlanti on jäämässä bioturvallisuuden osalta EU-alueeksi, pääsaarelta ei voisi viedä eläinperäistä ruokaa P-Irlantiin ensi vuoden alusta lähtien, jos EU pitää nykyisistä kannoistaan kiinni.
On ymmärrettävää, että brittihallitus joutuu reagoimaan, jos EU kiukuttelee aivan perusasioistakin.
On ymmärrettävää, että brittihallitus joutuu reagoimaan, jos EU kiukuttelee aivan perusasioistakin.
Britannia-spekulaatioon liittyen siellä lienee BoJo arvioinut, että hänelle on pienempi paha ottaa vaikka raskas no-deal ero kuin mennä sopimaan kansan mielestä huono sopimus pitkäksi ajaksi eteenpäin. Lisäksi he ovat voineet haistaa veren EU:n suunnasta ja ovat tajunneet, että nyt kannattaa ehkä olla kärsivällinen. Britit on tällä hetkellä todennäköisesti valmiimpia ottamaan iskua vastaan kuin EU. Täytyy muistaa, että UK on ollut myös EU:lle äärimmäisen tärkeä vientikohde - itse asiassa toiseksi suurin USA:n jälkeen ja jopa Kiinan edellä :/
Kuinkas paljon eu:n vienti britteihin on prosenteissa eu:n viennistä ja kuinka iso osuus brittien viennistä kohdistuu EU alueelle? Noissa taitaakin olla suurikin ero. Briteillä tulee olemaan ongelmia myös muiden sopimusten kanssa, että en ihan usko tuota EU:n "hätää" tässä.Britannia-spekulaatioon liittyen siellä lienee BoJo arvioinut, että hänelle on pienempi paha ottaa vaikka raskas no-deal ero kuin mennä sopimaan kansan mielestä huono sopimus pitkäksi ajaksi eteenpäin. Lisäksi he ovat voineet haistaa veren EU:n suunnasta ja ovat tajunneet, että nyt kannattaa ehkä olla kärsivällinen. Britit on tällä hetkellä todennäköisesti valmiimpia ottamaan iskua vastaan kuin EU. Täytyy muistaa, että UK on ollut myös EU:lle äärimmäisen tärkeä vientikohde - itse asiassa toiseksi suurin USA:n jälkeen ja jopa Kiinan edellä :/
Britannia-spekulaatioon liittyen siellä lienee BoJo arvioinut, että hänelle on pienempi paha ottaa vaikka raskas no-deal ero kuin mennä sopimaan kansan mielestä huono sopimus pitkäksi ajaksi eteenpäin. Lisäksi he ovat voineet haistaa veren EU:n suunnasta ja ovat tajunneet, että nyt kannattaa ehkä olla kärsivällinen. Britit on tällä hetkellä todennäköisesti valmiimpia ottamaan iskua vastaan kuin EU. Täytyy muistaa, että UK on ollut myös EU:lle äärimmäisen tärkeä vientikohde - itse asiassa toiseksi suurin USA:n jälkeen ja jopa Kiinan edellä :/
En väittänytkään, että Britit selviäisi no-dealistä taloudellisesti paremmin, mutta tuolla pyrin sanomaan lähinnä sitä, että se olisi h*mmetin negatiivinen juttu EU:llekin tässä tilanteessa. Ei se ajatus, että jollakin menee vielä huonommin kuin itsellä lämmitä kuin idealistisinta sosialistia "Ei se haittaa, et on kurjaa, kunhan naapurilla menee vielä kurjemmin!"Kun otetaan huomioon että noin puolet UK:n viennistä ja tuonnista on EU:n kanssa ja EU osalta Brittien suuntaan nuo luvut on 15% ja 10% niin sanoisin että on aika absurdia väittää että Britit kestäisivät tuon osuman paremmin
Itsehän toivoisin sitä, että sekä UK, että EU palaisi nöyrästi neuvottelupöydän ääreen ja kävisivät läpi ne epäkohdat, jotka EU:ssa UK:ta hiersivät ja myisivät korjatun mallin kansalle ja sekä EU, että UK palaisi vahvempina takaisin.
Tosi yllättävää, että Suomen medialta unohtui uutisoida tällainen pikkujuttu: EU olisi kieltänyt tuolla jipolla Briteiltä kaiken eläinperäisen elintarvikeviennin EU-alueelle. Sitten uutisoinnissa yritetään tehdä Briteistä pahiksia, että he rikkovat sopimuksia ja tekevät asioita muista välittämättä.Ajatella, että HS on unohtanut kertoa taustalla vaikuttavista syistä *miksi* brittihallitus tällaista lakia on valmistelemassa:
Brexit: EU and UK at odds over approval for food exports
The UK says it would be "very unusual" if products of animal origin were blocked after EU raised concerns.www.bbc.comThe granting of a "third country" licence to the whole of the UK had been seen as something of a formality, given the EU's similar arrangements with other nations....But speaking after the latest round of talks concluded on Thursday, the EU's chief negotiator said "more clarity" was needed about Britain's own hygiene and disease control procedures before an "assessment" could take place.Michel Barnier said "many uncertainties" remained about how they would operate after 31 December.A Downing Street spokesman said: "It would be very unusual for the EU to go down this route and deny the UK listing."The right to export is the absolute basis for a relationship between two countries that trade agricultural goods. It is a licence to export and entirely separate from the issue of food standards."EU ei ole myöntänyt UK:lle "Third country"-statusta, jota on pidetty itsestäänselvänä muodollisuutena. Se on perusedellytys, jotta UK:sta voi viedä mitään eläinperäisiä elintarvikkeita EU:n alueelle. Viennin arvo UK:lle on n. 5 mrd £/v, eli ei ihan pienistä rahoista ole kyse.
Ei tässä kuitenkaan kaikki. Koska P-Irlanti on jäämässä bioturvallisuuden osalta EU-alueeksi, pääsaarelta ei voisi viedä eläinperäistä ruokaa P-Irlantiin ensi vuoden alusta lähtien, jos EU pitää nykyisistä kannoistaan kiinni.
On ymmärrettävää, että brittihallitus joutuu reagoimaan, jos EU kiukuttelee aivan perusasioistakin.
Tosi yllättävää, että Suomen medialta unohtui uutisoida tällainen pikkujuttu: EU olisi kieltänyt tuolla jipolla Briteiltä kaiken eläinperäisen elintarvikeviennin EU-alueelle. Sitten uutisoinnissa yritetään tehdä Briteistä pahiksia, että he rikkovat sopimuksia ja tekevät asioita muista välittämättä.
Tai ennemminkin se, että EU tarvitsee tietyt tiedot ja britit eivät suostu sitä jakamaan.Eli siis britit eivät ole saaneet elintarviketurvalisuus sääntöjään vielä kuntoon ja se on jotenkin EU:n syy?
Eli siis britit eivät ole saaneet elintarviketurvalisuus sääntöjään vielä kuntoon ja se on jotenkin EU:n syy?
Iso-Britannian maatalous toimii tällä hetkellä EU-säännösten mukaisesti. Ymmärtääkseni maataloustuottajat eivät halua alentaa standardejaan alemmiksi ja haluavat pitää ne linjassa EU:n vastaavien kanssa.Tai ennemminkin se, että EU tarvitsee tietyt tiedot ja britit eivät suostu sitä jakamaan.
Koska jos TTIP ja USA:n maatalouteen liittyvä sääntely on epäsuosittua EU:ssa, niin se on vähintäänkin yhtä epäsuosittua briteissä. Jos Johnsonin hallitus julkistaisi suunnitelmiaan (FTA USA:n kanssa mielessä), niin heidän suosionsa laskisi.
Iso-Britannian maatalous toimii tällä hetkellä EU-säännösten mukaisesti. Ymmärtääkseni maataloustuottajat eivät halua alentaa standardejaan alemmiksi ja haluavat pitää ne linjassa EU:n vastaavien kanssa.
Iso-Britannian maatalous toimii tällä hetkellä EU-säännösten mukaisesti. Ymmärtääkseni maataloustuottajat eivät halua alentaa standardejaan alemmiksi ja haluavat pitää ne linjassa EU:n vastaavien kanssa.
Kieltämättä myös BBC:n jutusta oli hassusti päässyt unohtumaan taustatietoja... Eli UK ei oikein osaa päättää, jatkaako se elintarviketuotantoaan EU-standardeilla vai löysääkö normejaan jollekin muulle tasolle?Ja se on vähän ollut niin, että brittien hallitus ei kauheasti yrityksiä kuuntele. Mitäs luulet tuottajille käyvän, jos pääsevät nauttimaan EU-tulleista (koska ne ovat varsinkin maataloustuotteille korkeat).
Ja noille hard brexiteereille kauppasopimus USA:n kanssa on se grand prize... Ja USA:lle maatalous on ykkösasia, jota kauppaneuvotteluissa ajavat.
Siitä huolimatta EU:lla on suhteettoman ankarat keinot käytössä. Puuttuminen maan sisäiseen elintarvikehuoltoon ei ole aivan vähäinen itsemääräämisoikeuden loukkaus. Jos elintarvikehuollon vaikeutumista on vielä käytetty neuvotteluissa kiristysvälineenä, niin brittien reaktio on ymmärrettävä. En oikein usko, että näin korkean profiilin avaukseen olisi ihan tyhjän takia lähdetty.
Tuo Kanada olisi mielenkiintoinen vertailtava muutenkin - nythän UK:n sopimusta on verrattu johonkin Norjaan, mutta tuo voisi olla parempi vertailukohta. Ymmärtääkseni Kanadalla ja EU:lla kohtalaisen vahva vapaakauppasopimus, joka on molemmille osapuolille ihan hyvä.Millaiset normit Kanadassa on? Niillä näyttää olevan laajat "kolmannen valtion" oikeudet EU:n alueelle.
Tuo Kanada olisi mielenkiintoinen vertailtava muutenkin - nythän UK:n sopimusta on verrattu johonkin Norjaan, mutta tuo voisi olla parempi vertailukohta. Ymmärtääkseni Kanadalla ja EU:lla kohtalaisen vahva vapaakauppasopimus, joka on molemmille osapuolille ihan hyvä.
Kieltämättä myös BBC:n jutusta oli hassusti päässyt unohtumaan taustatietoja... Eli UK ei oikein osaa päättää, jatkaako se elintarviketuotantoaan EU-standardeilla vai löysääkö normejaan jollekin muulle tasolle?
Siitä huolimatta EU:lla on suhteettoman ankarat keinot käytössä. Puuttuminen maan sisäiseen elintarvikehuoltoon ei ole aivan vähäinen itsemääräämisoikeuden loukkaus. Jos elintarvikehuollon vaikeutumista on vielä käytetty neuvotteluissa kiristysvälineenä, niin brittien reaktio on ymmärrettävä. En oikein usko, että näin korkean profiilin avaukseen olisi ihan tyhjän takia lähdetty.
Millaiset normit Kanadassa on? Niillä näyttää olevan laajat "kolmannen valtion" oikeudet EU:n alueelle.
Tuo Kanada olisi mielenkiintoinen vertailtava muutenkin - nythän UK:n sopimusta on verrattu johonkin Norjaan, mutta tuo voisi olla parempi vertailukohta. Ymmärtääkseni Kanadalla ja EU:lla kohtalaisen vahva vapaakauppasopimus, joka on molemmille osapuolille ihan hyvä.
Tosi hankala tästä tilanteesta on muodostaa kokonaiskuvaa sen suhteen, että kuka on oikeassa ja väärässä. Toki tässä ketjussa moni UK:n soimaaja on aivan varmoja kannoistaan, mutta se kertoo lähinnä siitä, että siellä on enemmän "uskonto" tyyppinen tieto taustalla kuin kokonaiskuvan ymmärtäminen. Itsekään en rehellisesti sanoen ymmärrä tätä kokonaiskuvaa, mutta sentään myönnän sen, enkä anna varmoja lausuntoja ikäänkuin faktoina.
Norjaan? Norja vaihtoehtona poissuljettiin jo vuonna 2017. Kanada-tyyppinen on edelleenkin pöydällä.
Joo, CETA on ihan kiva, mutta EU ja UK ei kumpikaan halua sitä.
UK haluaa paljon enemmän kuin CETA (mikä on todellakin hyvä asia) ja EU haluaa vahvemmat mekanismit level playing fieldin osalta.
Ei kauppasopimusten tarkoituksena ole tehdä UK:n/EU:n välisestä kaupankäynnistä yhtä hankalaa kuin se on valtamerten takaa Kanadan kanssa.Kolmas seikka merkittävänä erona on että tavarakuljetus kanadan ja EU:n välillä on 4000 kilometriä ja tämä on nin merkittävä viennin ja tuonnin este että tätä on kompensoitu tullimaksujen alentamisen muodossa. Jos UK saisi samat tullimaksut ilman tätä 4000 kilometrin etäisyyshaittaa niin UK olisi paljon paremmassa asemassa kuin kanada tavaraliikenteessä eli kopioituna sopimus olisi huomattavan paljon edullisempi UK:lle kuin kanadalle eli se ei olisi ollenkaan sama sopimus vaikutuksiltaan.