Remottisi on tosi laaja ja siinä menee nyt varmasti aikaa monen asian selvittelyyn.
Asuntokohtaisesti remontti on laaja joo, mutta eihän tämmönen huoneistoremppa oikeasti kauaa kestä kun asunnossa ei aasuta tällä hetkellä. Kunhan vain sais tehdä asioita tai edes sais muutostyöilmotuksen eteenpäin mutta maanmittauslaitos laittaa kapuloita rattaisiin
Yleensä jos tehdään taloyhtiössä johonkin huoneistoon remontti, täytyy siitä tehdä kirjallinen remontti ilmoitus taloyhtiölle ja yhtiö sitten neuvoo ja velvoittaa remontin valvonnan ja usein selvitetään myös tulevat rakennus,putiki, sähkö urakoitsijat (ja suunnittelijat) etukäteen.
Kerrostalossa usein esim. kylpyhuoneet on semmosta aluetta missä on taloyhtiön kannalta oleellista tekniikkaa mm. sähköt,lämpöjohdot, viemärit ja vesijohdot. Vesieristykset.
Niihin kylpyhuoneremontteihin vaaditaan helposti kunnan rakennusvalvonnan lupa tai toimenpideilmoitus.
Jos sinne menee itse räpeltämään ja pilaa vaikka kosteuseristyksen niin eihän se hyvä homma ole.
Jos oikeasti on toiminut sähköasentajana rakennushommissa - niin luulisi jotain tietävän.
Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista, joka voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin.
www.isannointiliitto.fi
Suunnittelijat, vastuuhenkilöt ja tekijät löytyy jo, myös teknisiin asioihin.
Oon tehnyt sähköasennushommia päivätyönä 6 vuotta ja toisen työn ohella 3 vuotta. Ei perus sähkärille näy mitkään taloyhtiöjumpat siinä vaiheessa kun asiakas on saanut remontille luvat ja siellä käydään tekeen vain kaapelointi/asennukset ja toimitetaan mittauspöytäkirjat lopuksi.
Ja sähköhommat ei nyt myöskään koostu pelkästään kerrostaloasuntojen saneerauksista
Ainakin omassa taloyhtiössä on rappukäytävän ilmoitustaulussa vastuullisten henkilöiden nimet ja yhteystiedot.
Omasta rapusta ei löydy kuin isännöitsijän tiedot :/
Koodi:
https://www.kiinteistoliitto.fi/taloyhtio/remontti/
Osakkaan omat remontit asunnossaan edellyttävät etukäteen tehtävää muutostyöilmoitusta taloyhtiölle. Tapetointi, maalaus ja vastaavat eivät edellytä muutostyöilmoitusta. Taloyhtiöllä tulee olla riittävästi aikaa muutostyöilmoituksen käsittelyyn ja yhtiö voi asettaa muutostyölle rajoituksia tai kieltää sen kokonaan, jos siihen on riittävät perusteet. Täytettävä muutostyöilmoitus-lomake on saatavissa Kiinteiistöliiton jäsensivuilta Lomakkeet -osiosta.
Isännöitsijä on se Sinun yhteyshenkilösi taloyhtiön asioissa. Hallituksen puheenjohtajaa tuskin kiinnostaa paskakaan remppasi pl. se ettei taloyhtiön vastuullaoevia asioita muuteta/vedetä vituiksi. Samalla kannattaa kysyä esim. kylpyhuoneessa vesieristyksen kunnostamisen tarpeessa, jos kerta kylpyhuone vedetään atomeiksi. Vesieristys on taloyhtiön vastuulla ja taloyhtiö siis maksaa sen uusimisen jos näkee tarpeelliseksi.
Vesieristys on isännöitsijän mukaan asukkaan vastuulla
Vesieristys asia:
Yhtiöjärjestyksen 18 §
Jälkikäteen asennettujen parvekelasien aiheuttamista kustannuksista ja märkien huonetilojen vesieristeistä vastaa osakkeenomistaja, muilta osin noudatetaan voimassaolevaa asunto-osakeyhtiölakia.
Teknisen isännöitsijän kommentti muutoksiin oli näin
" Kaikki on mahdollista yhtiön luvalla (huonejärjestyksen muutos) ja hyvällä Rak/LVI/sähkö suunnittelulla. "
Johon isännöitsijä lisäsi
" Muutoksen voi tehdä ilman yhtiöjärjestyksen muutostakin, jos siihen saa luvan. Se ei ole esteenä. "
Hirveän vaikeaksi on tehty näin asukkaan näkökulmasta että kuka vastaa mistäkin. Minkä takia yhtiöllä (muilla asukkailla) on sananvalta kuinka omaa asuntoani käytän JOS kuitenkin se tehdään laillisesti ja kaikista teknisistä muutoksista tulee asiakirjat?
Remontti ei kuitenkaan vaikuta muihin asukkaisiin muuten kuin lievää hetkellistä meluhaittaa
Noh, pitää sen PJ:n yhteistiedot kaivaa, jotta saa selvyyden asioihin. tuntuu että isännöitsijä ei kerro mitään ellei juuri spesifisti sitä asiaa kysy