Suunnittelun kukkaset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sampsa
  • Aloitettu Aloitettu
Elmukelmua voi käyttää myös jos tuo baarituttavuuden kotiin ja nainen haluaisi aluksi vähän lipomista alakerrassa mutta luonto ei anna itsellä periksi. ;)
 
Kontribuutioni elmukelmukeskusteluun:
Tuon perinteisen ja yleensä v*tuttavan rullatuorekelmun olen onnistunut korvaamaan lähes 100%sesti tällaisilla "suihkumyssyillä" joita löytyy ainakin kolme kokoa.
M-koko riittää hyvin jo ison kulhon peitoksi. Toimii hyvin ja yleensä nuo pystyy vielä uusiokäyttämäänkin koska kestävät käyttöä hyvin. Säästäväinen voi myös pestä myssyn jos se pääsee tuhriutumaan käytössä.
 
Minä käytän folion tai kelmujen sijaan Lidlin kirkkaita roskapusseja (rullalla myytäviä).
- Edullisia
- Isoja, helppo vetää niin pienen kuin isonkin ruoka-astian ympärille (please, ei sovi sellaiseen käyttöön...)
- Sopivat mainiosti myös leipien kuivumisen estämiseen
- Ruoan suojaamiseen käytetty pussi menee tuon käytön jälkeen siihen varsinaiseen käyttöön (roskapussiksi)
- Elmu kelmuja, folioita yms. en ole käytänyt vuosiin.
 
Roskapussin käyttämisessä elintarvikkeiden suojaamiseen huomioisin sen että eivät välttämättä ole materiaaliltaan elintarvikemuovia. Joku osaava voi kertoa mitä merkitystä sillä asialla on jos on, voiko liueta jotain haitallista jos on kosketuksessa ruokaan. Jos ei ole suorassa kontaktissa ruuan kanssa niin sitten ei ole väliä millaista muovia pussi on.
 
Eikös tuo koske vain niitä ohuen ohut -malleja? Voi olla että jos ohuet leikkeet olisi pakattu päällekkäin niin niitä ei helposti sais rikkomatta irti toisistaan.
Juuri näin. Lisäksi PR-mielessä sisällön määrä näyttää isommalta, kun ne siivut on pakattu "ilmavasti".

En ole kokenut koskaan minkäänlaista ongelmaa noiden "ohuen ohuiden" siivujen ottamisessa pakkauksesta. Joku valitteli aiemmin, että ne siivut ovat väärinpäin pakkauksessa avauskulmaan nähden, mutta ei ole kyllä sekään ollut ongelma ainakaan omalla kohdalla.

Olisikohan ihan vaan jonkin tason user erroria, jos se ei onnistu? Tai sitten niitä on eri valmistajilla kovasti erilaisina. Meillä tuppaa olemaan jääkaapissa pääasiassa Snellmannin leikkeleitä, eli suurin osa kokemuksista tulee niistä, mutta on toki ollut satunnaisesti muitakin.
 
Juuri näin. Lisäksi pakkaus näyttää isommalta, kun ne siivut on pakattu "ilmavasti".

En ole kokenut koskaan minkäänlaista ongelmaa noiden "ohuen ohuiden" siivujen ottamisessa pakkauksesta. Joku valitteli aiemmin, että ne siivut ovat väärinpäin pakkauksessa avauskulmaan nähden, mutta ei ole kyllä sekään ollut ongelma ainakaan omalla kohdalla.

Olisikohan ihan vaan jonkin tason user erroria, jos se ei onnistu? Tai sitten niitä on eri valmistajilla kovasti erilaisina. Meillä tuppaa olemaan jääkaapissa pääasiassa Snellmannin leikkeleitä, eli suurin osa kokemuksista tulee niistä, mutta on toki ollut satunnaisesti muitakin.
Mä syön aika säännöllisesti HKn ohuen ohuita Ylikypsiä palvisiivuja ja niissä ainakin on viipaleet ns. väärin päin eli kun kääntää koko nivaskan 180 astetta niin saa siivuja yksitellen, muuten ne on "alassuin".
 
Mä syön aika säännöllisesti HKn ohuen ohuita Ylikypsiä palvisiivuja ja niissä ainakin on viipaleet ns. väärin päin eli kun kääntää koko nivaskan 180 astetta niin saa siivuja yksitellen, muuten ne on "alassuin".
Toi on muuten ihan totta. Sama homma Atriankin leikkeissä.
 
Mä syön aika säännöllisesti HKn ohuen ohuita Ylikypsiä palvisiivuja ja niissä ainakin on viipaleet ns. väärin päin eli kun kääntää koko nivaskan 180 astetta niin saa siivuja yksitellen, muuten ne on "alassuin".
Googlen kuvahaun perusteella Snellman tekee oikein ja HK väärin tuon suunnan suhteen. Itsellä myös lähinnä Snellmannia jääkaapissa joten en ole kokenut ongelmia. Saarioisen pippurikalkkuna taasen on ladottu vanhaan malliin ja niitä on välillä todella vaikea saada ehjänä rasiasta.
 
Striimaaja on nyt "joueur-animateur en direct" – Ranska kieltää englanninkieliset lainasanat peliteollisuudessa



Tässä on toki kulttuurillista tauhkaa takana, mutta onko ihme ettei nuo "viralliset" sanat tartu käyttöön kun ne ovat noin järjettömän pitkiä sanahirviöitä. Jos 4 kirjaimen sana wifi pitäisi korvata 24 merkin hirviöllä niin on aika suunnittelun kukkanen.
Wifin ranskankielinen vastine on tietenkin safi, siis sans fil, eli langaton. Olkaa hyvä, ranskalaiset.

Wifi on oikeastaan tuotemerkki, jonka kääntäminen on entistäkin typerämpää.

Suomessa on vastaava laitos, jolta lähtee aina toisinaan tietoa siitä miten me toimisimme paremmin.. No kyllähän sitä toisinaan myös ihan älyttömiä termejä käytetään, vaikka looginen suomenkielinenkin olisi olemassa.
 
Meillä käytetään tilanteen mukaan ruokien ylijäämän jääkaappisäilytykseen:

- elmukelmu
- alumiinifolio
- soosi kulhossa ja lautanen päälle
- pakastepusseja

Monempi parempi

Säästöpankissa on oletuksena eräpäivä heti. Jos sattuu olemaan toistomaksu ja eräpäivä viikonloppuna, pankki maksaa kun jaksaa. Harvemmin yksittäisellä laskulla on eräpäivä viikonloppuna, mutta jos on, ei se pankki mitään typeriä huutele. Maksaa vaan seuraavana pankkipäivänä.


Ohuen ohuet siivut ovat saatanan keksintö.
 
Kyllä ne ohuet siivut vain jostain syystä maistuu paremmilta.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä käytetään tilanteen mukaan ruokien ylijäämän häivytykseen huskya tai rottweileria tai joskus jopa kissoja, ei oo tarvetta suihkuhatuille, roskapusseille, leikkuulaudoille, muovirasioille, mehiläisvaharäteille tai mitä tässä nyt on mainosteltukaan.. Elmukelmua, eskimoa muuten, on kyl taloudessa useampikin rulla, tuo täällä asuva naisoletettu sitä johonkin käyttelee.
 
Miksi lihaveitsen nimellä myydyssä keittiöveitsessä on tylppä kärki, mutta aivan perkeleellisen terävä tuo terän takakulma?

Ruotsalaisten tapa ehkäistä kännipuukotuksia, kun veitsi on käyttäjän suuntaan terävämpi kuin kärjen suuntaan? Kertaalleen olen leikannut sormen luuhun asti tuohon takakulmaan vaan myönnänkin olevani keskivertoa kömpelömpi, ja melkein joka kerta tuota yleiskokkiveitsenä käyttäessä kaipaisi vastaavasti terävää kärkeä johonkin purkin aukaisuun tms mikä sitten pitää tehdä tuolla "kantapäällä".

omituisuus.png
 
Miksi lihaveitsen nimellä myydyssä keittiöveitsessä on tylppä kärki, mutta aivan perkeleellisen terävä tuo terän takakulma?

Ruotsalaisten tapa ehkäistä kännipuukotuksia, kun veitsi on käyttäjän suuntaan terävämpi kuin kärjen suuntaan? Kertaalleen olen leikannut sormen luuhun asti tuohon takakulmaan vaan myönnänkin olevani keskivertoa kömpelömpi, ja melkein joka kerta tuota yleiskokkiveitsenä käyttäessä kaipaisi vastaavasti terävää kärkeä johonkin purkin aukaisuun tms mikä sitten pitää tehdä tuolla "kantapäällä".

omituisuus.png

En oo ikinä edes nähnyt tuollaista veistä, mut näköjään ruåtsalaiset osaa tehdä myös veitsen niille jotka ei osaa moisen käyttöä

45AP9XU2X6_91239001_front.jpg
 
Ja mää osaan hakukoneen käytön, kerta muut ei. Tuollaisia veitsiä käytetään näköjään paitsi paistin leikkaamiseen, myös tarjoiluun, jolloin on hieman kohtaliaampi osoitettava vastaanottajan lautasta kohti kuin terävä kärki. Eli kyllä, estetään puukottamasta asiakasta hienossa ravintolassa.
 
Tuollaisen puukon kanssa on kieltämättä helpompi vastata kun kysytään että ottaako mielummin viiltoa vai pistoa...
 
Byggmax myy suursäkeissä (1000kg) luonnonkiveä puutarhan istutuksiin. Ilmeisesti tuotteen rahtikulujen&menekin vuoksi kiveä voi ostaa vain verkkokaupasta myymälään/kotiin toimitettuna. Ongelmana tässä on se, että myymälässä ei ollut ämpärillistäkään näytettä tuosta koristekivestä. Ei ihan hirveästi houkuttele ostamaan muutamaa tuhatta kiloa irtokiveä sokkona :D
Plussaa toki siitä, että tuote on a. puolet halvempaa kuin paikallisilla kiviainetoimijoilla ja b. myymälään toimitus on ilmaista, sekä jarrullisen peräkärryn saa ilmaiseksi lainaan kuljetuksia varten (1 säkki/kuorma).
 
Viimeksi muokattu:
Kaikilla tuntuu olevan elmukelmua tai jotain vastaavaa viritystä, mutta yllättävän harvassa näkyy olevan kommenttien perusteella kannelliset rasiat. Itse en harrasta muunlaisia virityksiä tuohon käyttötarkoitukseen. Toki niiden nuolemisesta ei varmaan saa kierommallakaan mielikuvituksella kukaan kiksejä joten ehkä osa viehätystä piileekin siinä.
 
Omasta mielestä se vaan tuntuu turhalta sotkea muiden astioiden lisäksi vielä joku rasia vs siihen että se ruoka on valmiina sellaisella lautasella miltä sen voi syödä.
 
Omasta mielestä se vaan tuntuu turhalta sotkea muiden astioiden lisäksi vielä joku rasia vs siihen että se ruoka on valmiina sellaisella lautasella miltä sen voi syödä.
No tämä on ihan käytännöllinen näkökanta. Eri lähtökohdat kun tulee valmistettua niin suuria annoksia ja pyritään syömään yhtä ja samaa ruokaa 2-3 päivää.
 
Omasta mielestä se vaan tuntuu turhalta sotkea muiden astioiden lisäksi vielä joku rasia vs siihen että se ruoka on valmiina sellaisella lautasella miltä sen voi syödä.
Sen voi syödä suoraan rasiastakin, toki sivistymätöntä puuhastelua ;)

edit. Täällä siis lähes kaiken rasiaan/kannelliseen astiaan laittava, vuodessa varmaan yhden käden sormilla laskettavan kertamäärän käytän elmukelmua...
 
Itse ainakin karsastan ruuan mikrotusta muovirasioissa. Ja sitten taas kylmänä nautittaessa saa olla varovainen ettei ruokailuvälineet naarmuta muovirasian sisäpintoja.
Itse en karsasta (käytän kyllä mikronkestäviä purkkeja), mutta mistä sitä oikeasti tietää mitä sieltä irtoaa vai irtoaako :sori:
 
Itse en karsasta (käytän kyllä mikronkestäviä purkkeja), mutta mistä sitä oikeasti tietää mitä sieltä irtoaa vai irtoaako :sori:

No jos siitä irtoaa niin aika pieniä määriä. Luulis että jos irtoaa haitallisia määriä niin kuluis puhki jossain välissä.

Käytän yleensä kannellisia astioita, Aino jäätelöt on hyviä ja hyvä tekosyy ostaa jäätelöä jos muka tarvii uutta rasiaa.
 
Ikean 365+ kannelliset rasiat ovat pirun hyviä. Saa lasisena tai muovisena. Kansi on tiivis (kumi-tms-tiiviste) ja pysyy tiukasti kiinni neljän sivun kiinnitysmekanisminsa ansiosta. Ei tarvitse kyllä kelmun kanssa tapella.
 
Asiaton käytös
Miksi lihaveitsen nimellä myydyssä keittiöveitsessä on tylppä kärki, mutta aivan perkeleellisen terävä tuo terän takakulma?

Ruotsalaisten tapa ehkäistä kännipuukotuksia, kun veitsi on käyttäjän suuntaan terävämpi kuin kärjen suuntaan? Kertaalleen olen leikannut sormen luuhun asti tuohon takakulmaan vaan myönnänkin olevani keskivertoa kömpelömpi, ja melkein joka kerta tuota yleiskokkiveitsenä käyttäessä kaipaisi vastaavasti terävää kärkeä johonkin purkin aukaisuun tms mikä sitten pitää tehdä tuolla "kantapäällä".

omituisuus.png
Ennen kamelimoniosaajien tekemää puukotusta Ruotsissa ei tunnettu tämän tyyppisiä veitsiä, ikea toi tämän hienon mallin saataville kaikkiin pohjoismaihin. Malliin kuuluu myös huomattavan tukeva ja vaikeasti avattava muovinen pakkaus. Samoin erittäin hyvän videovalvonnan näiden hyllypaikalle.
 
Viimeksi muokattu:
kelmu VS muovirasia-vääntöön vielä todettava että kelmun saa painettua/kieriteltyä täysin ilmatiiviisti ruoan ympärille mikä on joissain tapauksissa todella olennainen ero. Muovirasia toki se kätevämpi sitten kun pitää jonkun keiton tai muun mössön jämiä säilöä jääkaappin. :D

Oma kanta että molempi parempi, ja sitä foliota kanssa kaappiin, kaikille löytyy kyllä omat käyttötilanteensa mihin muut eivät toimi.

Ikea saa pitää pyöristetyn veitsensä, veitsellä nyt ei sitä ruokaa tarvitse tarjoilla kenellekkän muutenkaan, ja jos joku on niin kömpelö että veitsen kärjestä on syytä huoleen, niin eipä sitä loppua terääkään uskalla antaa käyttöön että pärjätköön sitten voiveitsellä tai lusikalla.
 
Ikea saa pitää pyöristetyn veitsensä, veitsellä nyt ei sitä ruokaa tarvitse tarjoilla kenellekkän muutenkaan, ja jos joku on niin kömpelö että veitsen kärjestä on syytä huoleen, niin eipä sitä loppua terääkään uskalla antaa käyttöön että pärjätköön sitten voiveitsellä tai lusikalla.

Eikös joku sankari valitellut juurikin tässä ketkussa saaneensa moisella haavan omaan sormeensa aikaseks?
 
Eikös joku sankari valitellut juurikin tässä ketkussa saaneensa moisella haavan omaan sormeensa aikaseks?
Taisi puhua siitä terän kahvan puoleisesta päästä, ei terän kärjen pyöristyksestä.

1654603768214.png


Ei sillä, että itse kokisin tuota ongelmaksi. Tuskin useimmat muutkaan.

Tuo kärki sen sijaan on omituinen.
 
Taisi puhua siitä terän kahvan puoleisesta päästä, ei terän kärjen pyöristyksestä.

1654603768214.png


Ei sillä, että itse kokisin tuota ongelmaksi. Tuskin useimmat muutkaan.

Tuo kärki sen sijaan on omituinen.


Niin..

"If you make something idiot proof, someone will just make a better idiot."
 
Ikea saa pitää pyöristetyn veitsensä, veitsellä nyt ei sitä ruokaa tarvitse tarjoilla kenellekkän muutenkaan, ja jos joku on niin kömpelö että veitsen kärjestä on syytä huoleen, niin eipä sitä loppua terääkään uskalla antaa käyttöön että pärjätköön sitten voiveitsellä tai lusikalla.
Kaipa näissä vankilaveitsissä on yhtenä perspektiivinä juuri ajateltu jotain etikettisäännön sovellutusta, mutta on se aika wt ylipäänsä tarjoilla jotain käyttäen kokkipuukon kylkeä lastana. Lähinnä paistin kanssa on perusteltua tuoda se leuku ruokasaliin asti, ja silloin sen sopisi olla tyylikäs klassinen malli.

Paska tuote.
 
Kaipa näissä vankilaveitsissä on yhtenä perspektiivinä juuri ajateltu jotain etikettisäännön sovellutusta, mutta on se aika wt ylipäänsä tarjoilla jotain käyttäen kokkipuukon kylkeä lastana. Lähinnä paistin kanssa on perusteltua tuoda se leuku ruokasaliin asti, ja silloin sen sopisi olla tyylikäs klassinen malli.

Paska tuote.
Mites noin käytön kannalta, kuinkapaljon siinä menettää kuin ei ole terävää kärkeä.

Ei siis ihan selvinnyt mihin käyttöön tuo oli, oletus siis ettei kyse kännipuukottajan itsaritarkoituksesta. ei mikään "moran" korvike.
 
MAC ainakin käyttää joissakin veitsissään tuota pyöristettyä kärkeä. Ja kyllähän noista aika lailla laajalti tykätään.

 
Mites noin käytön kannalta, kuinkapaljon siinä menettää kuin ei ole terävää kärkeä.
Ainakin normaalin aikuisen ihmisen ylpeyden siitä, ettei osallistu kaikenlaiseen tarralenkkari-invakulttuuriin. Jos veitsen terävin kärki halutaan turvallisuussyistä pois, voi yksinkertaisesti katkaista sentin keulilta.
 
Oiskohan tuolle pyöreälle kärjelle noissa pro-veitsissä työturvallisuus keittiössä se päätarkotus, ei tuu kavereihin reikii, kun monta kokkia siellä ahtaassa keittiössä häärii.
 
Oiskohan tuolle pyöreälle kärjelle noissa pro-veitsissä työturvallisuus keittiössä se päätarkotus, ei tuu kavereihin reikii, kun monta kokkia siellä ahtaassa keittiössä häärii.
Kaipa siinä jotain työturvallisuuteenkin viittaavaa ideaa on. Itse pidän enemmän teräväkärkisistä keittiöpuukoista kun sillä samalla saa esimerkiksi helpommin avattua lihapaketin tai vastaavan (kun se "Revi tästä" ei kuitenkaan toimi) tai kärjellä voi nostella jotain lihanpalaa kuten piikillä jne.
 
Kaipa siinä jotain työturvallisuuteenkin viittaavaa ideaa on. Itse pidän enemmän teräväkärkisistä keittiöpuukoista kun sillä samalla saa esimerkiksi helpommin avattua lihapaketin tai vastaavan (kun se "Revi tästä" ei kuitenkaan toimi) tai kärjellä voi nostella jotain lihanpalaa kuten piikillä jne.
Työkalun käsittelyä ei myöskään helpota jos sen hahmottaminen hämärretään.

MAC ainakin käyttää joissakin veitsissään tuota pyöristettyä kärkeä. Ja kyllähän noista aika lailla laajalti tykätään.

Tuo näyttääkin huomattavasti normaalimmalta kuin edellä kuvatut vankilaveitset.
 
Rasiasta voi syödä suoraan. Lasiset kestävät käyttöäkin.
Mutta eivät käsittelyä (ehkä se huolimattomuus on käyttäjän oma vika). Toki lasikipot on vähän raskaita kuskata esimerkiksi eväsrasioina töissä, varsinkin fillarilla, mutta eipä se oikeen kelmutetulla lautasellakaan onnistu.
 
Kaipa siinä jotain työturvallisuuteenkin viittaavaa ideaa on. Itse pidän enemmän teräväkärkisistä keittiöpuukoista kun sillä samalla saa esimerkiksi helpommin avattua lihapaketin tai vastaavan (kun se "Revi tästä" ei kuitenkaan toimi) tai kärjellä voi nostella jotain lihanpalaa kuten piikillä jne.
Itse suosin pakettien avaamiseen saksia tai jotain muuta kuin parasta lihaveistäni. En ole mikään hifistelijä, mutta yritän pitää parhaimmat välineet iskukykyisinä mahdollisimman pitkään. Ja hommat hoituvat yleensäkin paremmin siihen suunnitelluilla välineillä. Muovisen paketin aukaisu on tietysti veitsen kunnon kannalta vähäinen seikka, toisaalta isolla veitsellä räpiessä voi aueta muukin kuin pakkaus (nimim. haava sormeen, kun katsonkin teräviin esineisiin päin).

Olen yrittänyt esimerkiksi äidilleni sanoa, että ruuvimeisseli on parempi työkalu ruuveihin kuin veitsi - jos vielä valitsee oikean meisselin ruuvin kannan mukaan - ja silti laatikosta löytyy kärjestä vääntyneitä tai katkenneita hedelmäveitsiä yms.
 
Mutta eivät käsittelyä (ehkä se huolimattomuus on käyttäjän oma vika). Toki lasikipot on vähän raskaita kuskata esimerkiksi eväsrasioina töissä, varsinkin fillarilla, mutta eipä se oikeen kelmutetulla lautasellakaan onnistu.

Ei noita ikean lasisia rasioita ihan helpolla rikki saa, sen verran paljon on niitä täälläkin kolisteltu ja ei ensimmäistäkään ole hajonnut, vaikka on kivitasotkin. Eväskäytössä varsinkin ehdottomia kun voi lämmittää suoraan rasiassa ja syödä siitä. Muovirasiat värjääntyy ja kuluu aika nopeasti siihen kuntoon vastaavassa käytössä, että itse en sellaisesta ainakaan viitsisi suoraan syödä. Samaten veikkaan, että kukaan ei pysty erottamaan sitä 500g lisäpainoa repussa minkä se lasikippo sinne "lisäpainoa" tuo.
 
Miksi lihaveitsen nimellä myydyssä keittiöveitsessä on tylppä kärki, mutta aivan perkeleellisen terävä tuo terän takakulma?

Ruotsalaisten tapa ehkäistä kännipuukotuksia, kun veitsi on käyttäjän suuntaan terävämpi kuin kärjen suuntaan? Kertaalleen olen leikannut sormen luuhun asti tuohon takakulmaan vaan myönnänkin olevani keskivertoa kömpelömpi, ja melkein joka kerta tuota yleiskokkiveitsenä käyttäessä kaipaisi vastaavasti terävää kärkeä johonkin purkin aukaisuun tms mikä sitten pitää tehdä tuolla "kantapäällä".

omituisuus.png

Koska kyseessä on lihaveitsi? Tuo pyöreä kärki on omiaan kalvojen poistamiseen (terävä kärki leikkaa aina kalvosta läpi) ja tuo terävä kulma taasen luiden katkomiseen. Eihän noilla mitään tee jos sieltä kaupasta ostaa aina valmiita pihvejä, mutta todella kätevä siis sitten kun sinulla on se pala ruhoa siinä pöydällä mitä alat paloittelemaan.

Yleis/kokkiveitsi on sitten erikseen ja näistä terävä kärki/pyöristetty, tai ainakin ei teroitettu kulma löytyykin.
 
Koska kyseessä on lihaveitsi? Tuo pyöreä kärki on omiaan kalvojen poistamiseen (terävä kärki leikkaa aina kalvosta läpi) ja tuo terävä kulma taasen luiden katkomiseen. Eihän noilla mitään tee jos sieltä kaupasta ostaa aina valmiita pihvejä, mutta todella kätevä siis sitten kun sinulla on se pala ruhoa siinä pöydällä mitä alat paloittelemaan.

Yleis/kokkiveitsi on sitten erikseen ja näistä terävä kärki/pyöristetty, tai ainakin ei teroitettu kulma löytyykin.
Pitipä googlata.. lihaveitsi kuvahakuun ja ainut tylppäpäinen oli tuo veitsi?
 
Mutta eivät käsittelyä (ehkä se huolimattomuus on käyttäjän oma vika). Toki lasikipot on vähän raskaita kuskata esimerkiksi eväsrasioina töissä, varsinkin fillarilla, mutta eipä se oikeen kelmutetulla lautasellakaan onnistu.
Toisaalta tappio hajoamisesta ei ole suuri - ja aterian menetys muovikipon kanssa kädettämällä lienee lähes yhtä todennäköistä. Minusta on paljon kivempi hajottaa joskus euron kippo, joka säilyy siihen asti naarmuttomana kuin käyttää jotain nuhjuuntunutta muovista ja saada aina välillä pakkoajatuksia mikromuovista.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 373
Viestejä
4 493 368
Jäsenet
74 196
Uusin jäsen
Olli8555

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom