• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

  • Live: io-techin Tekniikkapodcast poikkeuksellisesti tänään perjantaina noin klo 15:00 alkaen. Keskustellaan viikon mielenkiintoisimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähetys YouTubessa. Tule mukaan katselemaan ja keskustelemaan! Linkki lähetykseen >>

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 310

Tuolta löytyy:

Kerrankin kunnon debattia kahdesta laidasta Suomen TV:ssä ilman että kumpikaan on poliitikko. Keskustelussa pro-Trumppilainen Markku Ruotsila ja "Trumpin kansa" kirjan kirjoittanut anti-Trumpisti Maria Lindén.

Hiukan eri meno AlfaTV:llä kuin YLE:llä jossa huntumuslimit, lesbot vasemmistolaistaitelijat yms. ristirunkkaavat ja taputtelevat toisiansa selkään kilpauhriutuessaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 150

Tuolta löytyy:

Kerrankin kunnon debattia kahdesta laidasta Suomen TV:ssä ilman että kumpikaan on poliitikko. Keskustelussa pro-Trumppilainen Markku Ruotsila ja "Trumpin kansa" kirjan kirjoittanut anti-Trumpisti Maria Lindén.

Hiukan eri meno AlfaTV:llä kuin YLE:llä jossa huntumuslimit, lesbot vasemmistolaistaitelijat yms. ristirunkkaavat ja taputtelevat toisiansa selkään kilpauhriutuessaan.
Itse taas en enää vaivaudu edes kuuntelemaan jos Ruotsila on äänessä. Jos uskoa uskontohistorioitsijan asiantuntijuuteen täysin toisella alalla kuin omansa jossain välissä oli niin se karisi kyllä vauhdilla kun ennusti jo kahdet USA:n vaalit täysin poskelleen ja kaikki esiintymiset jotka olen nähnyt ovat olleet sellaista Trumppilaista paatosta jossa ei ole mitään substanssia pohjalla. Kaipa tämä on nyt sitten se meidän Suomalaisten kiintiötrumpisti joka kaivetaan ainakin vähemmän vakavastiotettavissa toimituksissa esiin kommentoimaan kun halutaan ruokkia tasapuolisuusharhaa.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 572
HS: Päätoimittaja Kaius Niemeä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta
Niemi kertoo HS:lle jättävänsä päätoimittajan tehtävät.

Helsingin Sanomien vastaavaa päätoimittajaa Kaius Niemeä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, lehti uutisoi. Niemi jättää päätoimittajan tehtävän.

– Poliisi epäilee minua rattijuopumuksesta Sanomatalon parkkihallissa. Olen asiasta syvästi pahoillani ja ilmoittanut Sanoman hallitukselle, etten katso voivani jatkaa nykyisessä tehtävässäni vastaavana päätoimittajana, Niemi kirjoittaa Twitterissä.

Tapahtumat sijoittuvat Sanomatalon parkkihalliin perjantaiaamuna. Niemi ei ole ollut autollaan liikenteessä, HS kertoo.


Onkohan tässä verhottuna Viestikoekeskus -jupakan aiheuttama luottamuspula?
Mitenkäs se poliisi 'sattui' tulemaan sanomatalon parkkihalliin puhalluttamaan päätoimittajaa?
edit. Ja vielä perjantaiaamuna. Yleensä ne aamun puhallusratsiat tehdään siellä asutuksen suunnalla, ja viikonlopun jälkeen.
Ja jos ei kerran ole ollut perjantaiaamuna liikenteessä, onko sitten ajellut selvin päin työpaikalleen, juonut muutaman ryypyn ja soittanut itse poliisit paikalle?
Vai onko ollut pitkä yö toimistolla takana?

Vaikuttaa tilatulta puhallusratsialta, jotta pääjohtaja saataisiin jostakin muusta syystä irtisanoutumaan tai irtisanotuksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.10.2019
Viestejä
949
Varmaan perhe tai sivullinen tilannu poliisit ku meinannut lähteä päissään ajamaan.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 572
Varmaan perhe tai sivullinen tilannu poliisit ku meinannut lähteä päissään ajamaan.
Miten se perhe tai joku sivullinen on ollut perjantai-aamuna siellä sanomatalon parkkihallissa huolestuneena seuraamassa, kun asianomainen on istunut autonsa rattiin ja alkanut ryyppäämään rankanpuoleisesti?

Asianomainen kun kertoo, että ei ole ollut liikenteessä päihtyneenä. On siis selvänä tullut toimiston parkkihalliin, nähnyt, että siellä on puhallusratsia käynnissä (kaikki pysäköivät on puhallutettu?), ottanut aika monta ryyppyä (jotta törkeän raja ylittyy) ja huikannut poliisille että tulkaa tänne, olen ratissa ja kännissä.
(Toki on voinut olla koko to-pe -välisen yön toimistossa ja ravintoloissa ryyppäämässä, ja mennyt pe-aamuna parkkihalliin autonsa rattiin odottelemaan yllätäen paikalle parkkihalliin saapunutta puhallusratsiaa.

Ei oikein kuullosta normaalin ihmisen tai edes rattijuopon toiminnalta. Enkä ole koskaan kuullut, että poliisikaan menisi jonkun yrityksen parkkihalliin järjestämään puhallusratsiaa. Itse en ainakaan ole sellaiseen yli 30-vuotisen työurani aikana törmännyt.

Venäjän suunnalla tämä saattaisikin olla jokseenkin normaali toimintatapa, tai ainakin paikallisen poliisin tulkinta tapahtumista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 123
Siis Sanomatalolla oli torstai-iltana kirjallisuuspalkinnon jakamistilaisuus. Oma veikkaus on, että ilta on jatkunut toimistolla rattoisissa merkeissä, aamulla ollut vielä kunnon humala ja pyrkinyt syystä tai toisesta autolla pois toimistolta ja kollegat tai vartija on sitten pistänyt stopin.

Sanomatalossa jaettiin torstaina Helsingin Sanomien perinteinen kirjallisuuspalkinto.

Niemi jakoi tilaisuudessa 15 000 euron palkinnon vuoden parhaasta esikoisromaanista Susanna Hastille teoksesta Ruumis/huoneet.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Niemi ei ole ollut perjantaiaamuna autollaan liikenteessä parkkihallin ulkopuolella.

Iltalehden tietojen mukaan Niemi pysäytettiin parkkihallissa perjantaiaamuna, kun hän oli yrittänyt lähteä ajamaan.

Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

Iltalehden tietojen mukaan Sanoman hallituksessa Niemelle oli etsitty seuraajaa jo ennen perjantain tapahtumia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Sanomatalon vahtimestarit ovat toimineet ammattimaisesti kertoo MTV:n uutiset:
" MTV Uutisten tietojen mukaan Sanomatalon vahtimestarit soittivat poliisin paikalle aamuseitsemältä. STT:n tietojen mukaan Helsingin Sanomien sisäisessä infotilaisuudessa on kerrottu, että Niemi oli siirtänyt autoa parkkihallissa "

Kaius Niemen osuus Viestikoekeskusasiassa ja käyttäytyminen oikeudessa ajoi miehen kyllä niin pahaan tilanteeseen, että lähtö Hesarista oli muutenkin lähellä kuten Iltalehti kertoi.

Mielenkiintoista nähdä seuraavan vastaavan päätoimittajan valinta. Veikkaan, että on naisen vuoro.
Laura Saarikoski vai tulisiko liian äkkiä?

Julkisuuden henkilöistä rattijuoppoina tulee aina mieleen nykyinen meppi (HS):
""Selvin päin en astuisi humalassa auton rattiin." Kansanedustaja Sirpa Pietikäinen (kok) Ilta-Sanomissa."
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.06.2018
Viestejä
488
Olisko törmäilly tai saattanut autonsa tukkeeksi jolloin asiaa ei voi enää painaa villaisella? Ties vaikka olisi itse vahtimestarit paikalle kutsunut. Meemiainesta:
Siellä on haitari laulanut isolla kädellä..

Itse arvelen vaan että jatkot venähtäneet ja on yöpynyt toimituksen sohvalla. Aamulla ollut sen verran maistissa että näkynyt päällepäin, tarkoitus ollut kuitenkin ajaa kotiin mutta joku sattunut huomaamaan ja ehkä napannut avaimet pois ja tilannut poliisin? Äh,ei tuokaan kovin järkevältä skenariolta kuulosta nyt kun sen tähän kirjoittaa :D
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
3 785
Mennyt autoon lämmittelemään kännipäissään?. Vaikka luulis olevan taksi kyytiin vara hesarin päätoimittajalla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 123
Aamulla yrittänyt lähteä liikenteeseen mutt työntekijät estivät pääsyn parkkihallista ulos. Onneksi estivät, olisi voinut tulla rumaa jälkeä. On kyllä pettänyt harkintakyky aivan täydellisesti. Vitutus on varmaan tällä hetkellä aika lailla kasettimaksimit. Ja krapula.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä ei olisi ollut pelkkä auton siirtäminen, vaan Niemi yritti ajaa parkkihallista pois.
Niemen pääsy pois parkkihallista kuitenkin estettiin yksityisen turva-alan yrityksen työntekijöiden toimesta. Kyseinen yritys valvoo Sanomatalon tiloja.

Turvayrityksen työntekijät pistivät merkille parkkihalliin saapuneen Niemen hoipertelevan askeleen ja seurasivat hänen toimintaansa. Kun Niemi istui autoon ja lähti liikkeelle, työntekijät sulkivat parkkihallin portit etäältä.
Mainos


Parkkihallin portti ei auennut sen luokse ajaneelle Niemelle, ja tämä yritti useaan otteeseen peruuttaa uloskäynnille johtanutta ramppia pitkin parkkihalliin ja ajaa uudelleen portin luo.

MTV Uutisten tietojen mukaan Niemi olisi tässä vaiheessa törmännyt autollaan parkkihallin rakenteisiin, ja auton vasempaan takaosaan tuli vaurioita.

Turva-alan työntekijät havaitsivat parkkihalliin saapuneen Niemen noin kello 7.20. He soittivat poliisin paikalle joitakin minuutteja myöhemmin.
Tilanne parkkihallissa eteni siihen pisteeseen, että kolme turvayrityksen työntekijää pysäytti Niemen auton, minkä jälkeen hänet saatiin ulos autosta.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Jostain ihmeellisestä syystä Hesarin toimittajat keräävät nimiä esimiehensä puolesta vaikka tätä epäillään törkeästä rattijuoppudesta:
Kun tieto rikosepäilystä tuli ilmi, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen tuottaja Tuomas Peltomäki aloitti nimien keräämisen kannanottoon, jossa vastustettiin Niemen nopeaa eroa tehtävästään.
– Toimituksesta kuuluneet ilmeet ja äännähdykset olivat todella järkyttyneitä. On vaikeaa kuvailla, miten epäuskoisina tieto otettiin vastaan, Peltomäki sanoo.
Kannanotossa toivottiin, että eropäätöstä ei tehtäisi hätäisesti, ja että asia käytäisiin rauhassa läpi.
– Tottakai rattijuopumusepäilys on todella vakava, mutta nopeus, millä päätökset tehtiin, tuntui äkkiväärältä. Luulen, että kaikki, jotka tämän nimikeruun huomasivat, ovat siihen heti nimensä kirjoittaneet, Peltomäki sanoo.
Outoa toimintaa. Niemi voi olla hyvä esimies, mutta joku roti sentään pitäisi olla.
Olisiko hienoa tietää keiden muiden törkeän rattijuoppouden Peltomäki katsoo läpi sormien. Vai onko se ihan OK kaikille, jos on hyvä tyyppi.
 
Liittynyt
31.10.2019
Viestejä
949
Ei kai se ole läpi sormien katsomista jos katsoo että rattijuopumus ja työpaikan menetys ei liity toisiinsa. Kyllähän rattijuopumuksesta tulee rangaistus muutenkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Ei kai se ole läpi sormien katsomista jos katsoo että rattijuopumus ja työpaikan menetys ei liity toisiinsa. Kyllähän rattijuopumuksesta tulee rangaistus muutenkin.
Voi kai Peltomäki katsoa, että rattijuopumus (itse asiassa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta) ja työpaikan menetys eivät liity toisiinsa. Silloin on mielestäni pöljä ja toimittajaksi sopimaton henkilö.
Suomen suurimman sanomalehden vastaavana päätoimittajana ei vaan voi toimia törkeästä rattijuoppoudesta epälty. Näyttää siltä, että Niemi ei edes kiistä virhettään.
Hesarin päätoimittaja Laura Saarikoski (seuraava vastaava päätoimittaja?) ei tänään Yle TV1:n Viimeinen sana -ohjelmassa yrittänyt kiistää Niemen väärää toimintaa millään tavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Kaius Niemestä: katsoin Yle TV1:n Viimeinen sana -ohjelman. Suvi Auvinen, jota en aikaisemmin ole arvostanut, kertoi hienosti asiat. Ihmetteli, miksi Niemeä heti puolustettiin, koska hän on hieno journalisti. Ei tietenkään pitäisi rattijuoppoa tuolla tavalla puolustaa. Pisteet Auviselle.
 

Kusiaisen valtuudet

Tukijäsen
Team Retro
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
144
Ylen tuulivoimajutussa on varsin harhaanjohtavaa sanankäyttöä.

Haastattelupäivänä, lokakuun myrskyjen aikaan, tuulen pyörittämät turbiinit tuottivat suomalaiskoteihin ja teollisuudelle reilun 2 300 megawatin teholla sähköä tunnissa.

Se on lähes saman verran kuin ydinvoima, joka tuotti samana päivänä 3 800 megawatin teholla. Yhteensä sähköä syntyi noin 8 500 megawatin teholla.


Tuohan on sama kuin minä sanoisin juoksevani 100 metriä lähes yhtä nopeasti kuin Usain Bolt. :confused:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Ylen toimittaja Virpi Hukkanen kirjoittaa:
" Puolustusvoimat nielevät ensi vuonna 6,5 miljardia euroa. Suomi tekee suuria aseostoja etenkin Yhdysvalloista. Samalla Suomesta on tulossa Naton mallioppilas. " Alleviivaus minun.
Luen tämän niin asenteellisena kirjoituksena kuin olla vain voi. Totuus on, että käytämme maanpuolustukseen Naton tavoitteen verran. Satsaus kannattaa, kun katsoo mikä maa on itänaapurimme.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 595
Ylen toimittaja Virpi Hukkanen kirjoittaa:
" Puolustusvoimat nielevät ensi vuonna 6,5 miljardia euroa. Suomi tekee suuria aseostoja etenkin Yhdysvalloista. Samalla Suomesta on tulossa Naton mallioppilas. " Alleviivaus minun.
Luen tämän niin asenteellisena kirjoituksena kuin olla vain voi. Totuus on, että käytämme maanpuolustukseen Naton tavoitteen verran. Satsaus kannattaa, kun katsoo mikä maa on itänaapurimme.
Sulta jäi otsikko pois: "Katso videolta, miksi Suomi tuplasi puolustusmenonsa ja mihin miljardit menevät"
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 150
Ylen toimittaja Virpi Hukkanen kirjoittaa:
" Puolustusvoimat nielevät ensi vuonna 6,5 miljardia euroa. Suomi tekee suuria aseostoja etenkin Yhdysvalloista. Samalla Suomesta on tulossa Naton mallioppilas. " Alleviivaus minun.
Luen tämän niin asenteellisena kirjoituksena kuin olla vain voi. Totuus on, että käytämme maanpuolustukseen Naton tavoitteen verran. Satsaus kannattaa, kun katsoo mikä maa on itänaapurimme.
Ymmärrän kyllä miksi tuon voi kokea asenteellisena, varmaankin jos mielessä yhdistyy tuo siihen että samaa ilmausta on käytetty EU:sta ja ei pidä EU:sta. Samoin kulujen kasvamisesta puhuminen voi varmaan tuntua negatiiviselta jos on tottunut ajattelemaan että valtion kulujen kasvaminen on aina tarkoituksesta riippumatta paha asia. Sitten vielä kolmantena jos näkee Yhdysvallat pahana niin ei ehkä pidä positiivisena että aseostot ovat sieltä. Kuitenkin tosiasiassa kai mallioppilaana oleminen ei kuitenkaan ole lähtökohtaisesti negatiivinen asia eikä jutussa otettu nähdäkseni varsinaisesti kulujen kasvun puolesta tai vastaankaan kantaa tai sanottu että Yhdysvallat olisi paha.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 595
Videolla on ihan sama tarina selkosuomeksi ja pidempänä.
Epäilemättä. Mutta se lupaa vastaavansa kysymykseen "miksi", joten en kyllä itse lue tuota selostusta asenteellisena. Otsikon alustamana pikemminkin päinvastoin.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
8 379
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 123
En ota otsikointiin muuta kantaa, kuin että kummastuttaa itsestäänselvä otsikointi, joka ei kerro mitään uutta.
Otsikon tehtävä ei varmaan ole kertoa jotain uutta, vaan tiivistää se uutisen oleellinen sisältö. Jutusta sitten näkee miten verotuksen kannatus ja vastustus tarkemmin jakautui eri puolueiden sisällä. Varsin monessa puolueessa löytyi sekä kannatusta että vastustusta. Sekä hallituksessa että oppositiossa.
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
8 379
Otsikon tehtävä ei varmaan ole kertoa jotain uutta, vaan tiivistää se uutisen oleellinen sisältö. Jutusta sitten näkee miten verotuksen kannatus ja vastustus tarkemmin jakautui eri puolueiden sisällä. Varsin monessa puolueessa löytyi sekä kannatusta että vastustusta. Sekä hallituksessa että oppositiossa.
Otsikon tehtävä on tosiaan kertoa sisällöstä, mutta sen soisi kertovan jotain uutta. Oikeston määritelmään kuuluu verojen vastustus yksilönvapauksien nimissä ja vasemmisto haluaa veroilla tasoittaa tuloeroja.

Miltä kuulostaa seuraavat otsikot: vesi on märkää ja hauki on kala?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
6 820
Otsikon tehtävä on tosiaan kertoa sisällöstä, mutta sen soisi kertovan jotain uutta. Oikeston määritelmään kuuluu verojen vastustus yksilönvapauksien nimissä ja vasemmisto haluaa veroilla tasoittaa tuloeroja.

Miltä kuulostaa seuraavat otsikot: vesi on märkää ja hauki on kala?
Jos juttu kertoisi tutkimuksesta missä asiaa selvitetään, niin aika kuvaavalta.

Ehkä parempi otsikko olisi: Kääk! Pyrstökkään suvun edustaja epäilyn alla vieraslajiksi! Kosteat kuvat illanvietosta julki!!!
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
541
Ylen tuulivoimajutussa on varsin harhaanjohtavaa sanankäyttöä.

Haastattelupäivänä, lokakuun myrskyjen aikaan, tuulen pyörittämät turbiinit tuottivat suomalaiskoteihin ja teollisuudelle reilun 2 300 megawatin teholla sähköä tunnissa.

Se on lähes saman verran kuin ydinvoima, joka tuotti samana päivänä 3 800 megawatin teholla. Yhteensä sähköä syntyi noin 8 500 megawatin teholla.


Tuohan on sama kuin minä sanoisin juoksevani 100 metriä lähes yhtä nopeasti kuin Usain Bolt. :confused:
Viime vuosina on nähty kuinka oikein kylminä talvipäivinä Suomi kuluttaa sähköä yli 15GW teholla. Tulevaisuudessa vielä enemmän kun sähköautot lisääntyy. Murphyn lain mukaan silloin ei tietenkään edes tuule tai tuulivoimalat ovat jäässä, joten ydinvoimaa tarvitaan paljon lisää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Kuuntelen säännöllisesti Yle radio 1:n Politiikkaradiota. Ihmettelen suuresti miksi perjantain lähetyksessä vakiotoimittajana on Vesa Heikkinen, joka käy twitterissä jatkuvaa kampanjaa istuvan hallituksen puolesta. Hän ei ole netissä yhtä näkyvä toimija kuin uuninpankkopoika, mutta on samankaltainen uskollinen Marin-soturi.
Hän ei ole kuitenkaan kepulaisten puolella, joten koko hallitus ei liene hänelle mieluisa. Pahimmat vastustajat hänelle näyttävät olevan kokoomuslaiset ja etenkin perussuomalaiset.

Jos ja kun Yle haluaa olla koko kansan väline, olisi tuollaisista poliittisista pelureista päästävä eroon. Ei voi olla oikein, että jossakin Politiikkaradion tapaisessa ohjelmassa on puoluepoliittinen julistaja.
 
Viimeksi muokattu:

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 542
Kuuntelen säännöllisesti Yle radio 1:n Politiikkaradiota. Ihmettelen suuresti miksi perjantain lähetyksessä vakiotoimittajana on Vesa Heikkinen, joka käy twitterissä jatkuvaa kampanjaa istuvan hallituksen puolesta. Hän ei ole netissä yhtä näkyvä toimija kuin uuninpankkopoika, mutta on samankaltainen uskollinen Marin-soturi.
Hän ei ole kuitenkaan kepulaisten puolella, joten koko hallitus ei liene hänelle mieluisa. Pahimmat vastustajat hänelle näyttävät olevan kokoomuslaiset ja etenkin perussuomalaiset.

Jos ja kun Yle haluaa olla koko kansan väline, olisi tuollaisista poliittisista pelureista päästävä eroon. Ei voi olla oikein, että jossakin Politiikkaradion tapaisessa ohjelmassa on puoluepoliittinen julistaja.
Eilenhän yleastudiossa oli taas Silvennoinen julistamassa kuinka perussuomalaiset on äärioikeistopuolue. Mitenkään tätä näkemystä ei haastettu. Vaalit lähestymässä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
^Jep, se on varmaan tämä. Oula Silvennoinen erehtyy twitterissä ja sekoittaa kaksi ohjelmaa


Yle TV:n Ykkösaamu on eri asia kuin Ylen aamu-TV.n haastattelu.
Eduskuntavaalikiihkossa ehdokkaiden tajunta hämärtyy.

Mielenkiintoista on, että kokoomuksen Pauli Aalto-Setälä on poistettu Ylen radiosta. Syynä on eduskuntavaaliehdokkuus.
Vihreiden ehdokas Oula Silvennoinen voi käydä vaalikampanjaa Yle TV.n aamussa.

Jos ja kun Yle haluaa olla koko kansan väline, olisi tuollaisista poliittisista pelureista päästävä eroon.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.11.2020
Viestejä
137
Oliko jossain muuten kerrottu, että Oula Silvennoinen on asettumassa ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin?
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 394
Oliko jossain muuten kerrottu, että Oula Silvennoinen on asettumassa ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin?
Ei asettumassa vaan hänet on nimetty ehdokkaaksi. Jos tarvitset vahvistuksen niin vilkaisepa vaikka vihreiden omia sivuja:

 

ATE

Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
10 542
Liekö liian aikaista pohtia että minkälaisia teknisiä vikoja tai inhimillisiä kömmähdyksiä YLE:lle mahtaa sattua eduskuntavaalien suhteen mutta julistetaan seuranta nyt kuitenkin alkaneeksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Yle uutisoi vihapuhetutkimuksesta. Jostakin kumman syystä juttua piti heti korjata, koska ingressi, väliotsikot ja leipätekstit olivat virheelliset.
Mitä tuolla Ylessä tapahtuu? Ei saada näin tärkeää juttua kerralla kuntoon.

Tuossa tutkimuksessa on vihapuhetta luokiteltu esimerkiksi näin:
Olen luokitellut vihamieliseksi puheeksi kaiken henkilöön käyvän ja kunniaa loukkaavan puheen kuten vähättelyn, korruptio- ja valehtelusyytökset ja maanpetturuudesta syyttämisen.
Menee aika vaikeaksi, jos kaikki on vihapuhetta. Jos minä vähättelen jotakin ministeriä, syyllistyn ilmeisesti vihapuheeseen. Kuulunko vankilaan vai selviänkö sakoilla?

Toinen samanlainen tutkimus oli Leena Malkin "Ekstremistinen puhe verkossa ja uutismediassa".
Siinä oli luettu esimerkiksi Ylilautaa ja löydetty pahaa mieltä aiheuttavaa materiaalia. En nähnyt yhtään ainoaa järkevän median kommenttia tästä. Ei kai kukaan osaa lukea Ylilautaa "oikein". En ainakaan minä osaa erottaa rankkaa huumoria oletetusta vihapuheesta Ylilaudalla. Malkki ilmeisesti osaa.
Jos olisin toimittaja, olisin kysynyt Malkilta tarkentavia kysymyksiä. Näitä kysymyksiä en ole nähnyt.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
663
Miksi tästä Ullanlinnan surmaajasta vouhotetaan joka päivä? Tämän jälkeen esim. Kajaanissa mies ampui naisen, toisen miehen ja itsensä ilmeisesti kolmiodraamassa ja 4 ihmistä kuoli toisaalla häkämyrkytykseen. Miksi minua pitäisi kiinnostaa Ullanlinnan tapahtumat päivittäin? Onko tämä Ullanlinna jotain rikkaiden aluetta ja nyt köyhienkin pitäisi kauhistella kun siellä kerrankin jotain tapahtuu, mikä muualla on arkipäivää?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
1 491
Miksi tästä Ullanlinnan surmaajasta vouhotetaan joka päivä? Tämän jälkeen esim. Kajaanissa mies ampui naisen, toisen miehen ja itsensä ilmeisesti kolmiodraamassa ja 4 ihmistä kuoli toisaalla häkämyrkytykseen. Miksi minua pitäisi kiinnostaa Ullanlinnan tapahtumat päivittäin? Onko tämä Ullanlinna jotain rikkaiden aluetta ja nyt köyhienkin pitäisi kauhistella kun siellä kerrankin jotain tapahtuu, mikä muualla on arkipäivää?
Tavallaan mietin ensin itse samaa, mutta kai tuossa on vähän sitä, että ei sitä joka päivä naapurusto tai ohikulkijat näe, kun toinen kantelee vaimoansa jätesäkeissä (muistaakseni luin että nimenomaan monikossa) autoon. Ja päälle vielä sellainen lööpinhuuruinen puoli, että mies saattoi sittenkin olla tappoaikeissa vuosi sitten ajaessaan vahingossa uusperheensä mereen.

Ja joo varmaan se lisää järkyttävyyttä, että kaikki tapahtui ylväällä alueella, jossa kaikki hyvätapaiset lääkärit asustelee.
 
Liittynyt
25.04.2017
Viestejä
2 290
Miksi tästä Ullanlinnan surmaajasta vouhotetaan joka päivä? Tämän jälkeen esim. Kajaanissa mies ampui naisen, toisen miehen ja itsensä ilmeisesti kolmiodraamassa ja 4 ihmistä kuoli toisaalla häkämyrkytykseen. Miksi minua pitäisi kiinnostaa Ullanlinnan tapahtumat päivittäin? Onko tämä Ullanlinna jotain rikkaiden aluetta ja nyt köyhienkin pitäisi kauhistella kun siellä kerrankin jotain tapahtuu, mikä muualla on arkipäivää?
Sokkiarvoa lisää näkyvä, jopa elokuvamainen tekotapa ja käytös + kyseessä oli väkivaltarikoksia tutkinut psykiatri. Onhan tuossa klassisen Hollywood-elokuvan ainekset kasassa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
663
Sokkiarvoa lisää näkyvä, jopa elokuvamainen tekotapa ja käytös + kyseessä oli väkivaltarikoksia tutkinut psykiatri. Onhan tuossa klassisen Hollywood-elokuvan ainekset kasassa.
Sekin jännä, että toisesta tapauksesta ei voida häkämyrkytystä julkisesti epäillä, mutta toisesta on jo työkavereiden ja naapureidenkin psykoanalyysit tekijästä.
Rikkaat ne vain on lehdistölle muita tasa-arvoisempia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 123
Miksi minua pitäisi kiinnostaa Ullanlinnan tapahtumat päivittäin?
Ei miksikään. Saat hypätä kaikki haluamasi uutiset yli ihan miten tahdot. Ne, joita kiinnostavat, avaavat uutisen. Tuohon liittyvät uutiset ovat esim, IL: 1. ja 4. luetuimmat tällä hetkellä. Siksi aiheesta kannattaa kirjoittaa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 595
Ei miksikään. Saat hypätä kaikki haluamasi uutiset yli ihan miten tahdot. Ne, joita kiinnostavat, avaavat uutisen. Tuohon liittyvät uutiset ovat esim, IL: 1. ja 4. luetuimmat tällä hetkellä. Siksi aiheesta kannattaa kirjoittaa.
Joo, puoliso kertoi tuosta iltasella, olin onnistunut itse skippaamaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
663
Ei miksikään. Saat hypätä kaikki haluamasi uutiset yli ihan miten tahdot. Ne, joita kiinnostavat, avaavat uutisen. Tuohon liittyvät uutiset ovat esim, IL: 1. ja 4. luetuimmat tällä hetkellä. Siksi aiheesta kannattaa kirjoittaa.
Lehdistön motiiveja vain yritän ymmärtää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Yle on tänään uutisoinut lapsiperheiden köyhyydestä ja lapsilisistä. Koskettava aihe tähän joulun aikaan.
Toimittaja, joka on entinen Kansan uutisten toimittaja, ei tietenkään ajattele, miten lapsiperheille saataisiin lisää rahaa tuottavalla työllä.
Idea on tukien lisäys. Lapsilisät ovat tietysti isossa mittakaavassa pieni asia, mutta osoittaa useiden Ylen toimittajien yleisen tavan. Ongelmat poistuvat, kun saadaan lisää tukia.

Itse lisäisin tuottavia työtunteja. Viime vuosina on tullut työllisiä lisää, mutta tehtyjen tuntien määrä ei ole merkittävästi noussut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 998
mutta osoittaa useiden Ylen toimittajien yleisen tavan.
Lapsilisät ollut nyt aiheena ja parlamentaarinen sosiaaliturvakomitea selvittämässä uudistuksia ja haastatellaan tutkimusprofessoria aiheesta.

Taitaa se vinouma olla taas ihan toisaalla..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Lapsilisät ollut nyt aiheena ja parlamentaarinen sosiaaliturvakomitea selvittämässä uudistuksia ja haastatellaan tutkimusprofessoria aiheesta.
Taitaa se vinouma olla taas ihan toisaalla..
Menikö ydinviesti ohi? Niin kuin kerroin, on toimittajien asenne paljon yleisempi kuin vain lapsilisiin liittyvä asia.
Lapsilisiä ei edes pitäisi maksaa hyvätuloisille, mutta siitä asiasta voimme jatkaa jossakin muussa ketjussa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 998
Menikö ydinviesti ohi? Niin kuin kerroin, on toimittajien asenne paljon yleisempi kuin vain lapsilisiin liittyvä asia.
Lapsilisiä ei edes pitäisi maksaa hyvätuloisille, mutta siitä asiasta voimme jatkaa jossakin muussa ketjussa.
Ei mennyt ohi, vaan nimen omaan tarkoitin että tässä kohtaa arvostelijalla taitaa olla se oma asenteellisuus mielipiteen takana.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 192
Ei mennyt ohi, vaan nimen omaan tarkoitin että tässä kohtaa arvostelijalla taitaa olla se oma asenteellisuus mielipiteen takana.
Omia mielipiteitäni kirjoitan. Niiden perusteena on ohjelmien kuuntelu ja katselu.
Ymmärsinkö oikein, että väität Ylen toimittajien puhuvan ja kirjoittavan jotakin absoluuttista totuutta ilman, että heidän omat mielipiteensä vaikuttavat juttuihin?
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
193 598
Viestejä
3 497 787
Jäsenet
62 381
Uusin jäsen
Tuke.

Hinta.fi

Ylös Bottom