1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Suomalainen media

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Resetor, 27.01.2017.

 1. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Yleistä keskustelua. Suomalaisen media, lehtitalot, televisio ja muut joukkotiedotusvälineet.

  Naapurissa oli ketjut iltalehden uusi pohjanoteeraus, joku yleisradion ketju jne. Ajatus olisi kerätä keskustelu median ja toimittajien toiminnasta ja uutisoinnista nyt saman otsakkeen alle.
   
 2. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  varataan jotain varten
   
 3. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Yle:n kirjoittama juttu valemedioista: Valheenpaljastaja: Varoituslista valemedioista – älä luota näihin sivustoihin

  Yleisradio on viimeaikoina yrittänyt tehdä näkyvää pesäeroa juuri edellämainittuihin julkaisuihin nimenomaan vastakkainasettelulla. Mikä nyt sitten on harmi, niin on yleisesti tiedossa että Ylen uutiset kirjoitetaan myös tietynlaisten lasien läpi.

  Ylen kohdalla menee liioitelluksi puhua valemediasta, edes osaltaan sellaisesta. Iltalehden tai Helsinginsanomien kohdalla alkaa jo lämmittämään. Mitä jos puhuttaisiin harmaasta mediasta tai harmaasta juornalismista.

  Pystyäkseen vaikuttamaan ihmisten maailmankuvaan, käsitykseen asioista ei tarvitse keksiä juttuja päästänsä tai sepittää aivan mitä sattuu. Riittää, että asioille annetaan erillainen painoarvo. Mitä asioita nostetaan suuriin otsikoihin, mistä kirjoitetaan vain pieni juttu sivulla 15, vasemmassa alalaidassa. Kun halutaan nostaa jostain meteli, niin kysytään siltä julkisuuden kipeältä "asiantuntijalta" mielipide, tehdään siitä uusi juttu ja tavaraa rummutetaan päivästä toiseen.

  Suomalainen media on viimevuosina ottanut myös toisen keinon tehdä uutisia. Tässä uudessa mallissa tehdään mitättömästä sivuseikasta se suuri ja merkittävä asia. Tämä onnistuu, koska maailma on laaja ja monimutkainen, ihmiset eivät tiedä ja ymmärrä asioista riittävästi että ymmärtäisivät sen perspektiivin missä asiaa pitäisi tarkastella.

  Tästä olen tykännyt käyttää esimerkkiä (joka on aivan paska, mutta silti). Tötterökylässä asuu 10 ihmistä, kuolleisuus on 2 henkilöä vuodessa. Harmaalla medialla on itressi luoda käsitys, että nyt on asiat huonosti. Harmaa media uutisoi että Tötterökylän kuollaisuus on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana ja on nyt 4 henkilöä vuodessa. Jutussa jätetään kertomatta että samaan aikaan Tötterökylän asukasmäärä on kaksinkertaistunut.

  Klassinen esimerkki siitä miten perseestä Suomalainen media on Kreikan velkakriisi. Jokainen suomalainen asiasta uutisoinut toimittaja tiesi aivan saamarin varmasti, että Kreikan tukipakettejen ainut oikea peruste oli pelastaa Saksalaiset, Belgialaiset ja Ranskalaiset pankit. Asiasta ei pahemmin uutisoitu, se jätettiin pimeyteen, vaikka siitä olisi voitu nostaa aivan jumalaton meteli.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
  jhalmu, blurris, sofronieva ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 4. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Venäjä poistaa perheväkivallan rikoslaista - "Edellytys vahvoille perheille"


   
 5. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Hirveä meteli nostettiin tästäkin, vaikka lopputulos oli alusta-asti selvä.
   
 6. rane58

  rane58

  Viestejä:
  856
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Niin, eihän korppi korpin silmää noki... :btooth:
  Kaverit loosheissaan tukee vapaamuurarikaveria ja lions clubilaiset auttaa myös.... :cigar2:
  -Ei anneta kaverille tuomiota ja hankaluuksia.... :vihellys:
   
  Kuvaaja ja Tie-Fighter tykkäävät tästä.
 7. Rapeseeds

  Rapeseeds

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Kiitos Yle!

  "Lainmuutosluonnos oli sellainen, että siihen olisi tullut säädökset niistä viroista, joita voi hoitaa ainoastaan Suomen kansalainen. Kielto olisi saattanut koskea tuhansia virkoja. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut virkakieltoa kaksois- tai monikansalaisille.

  – Kaksoiskansalaisten kategorisessa virkakiellossa on perustuslain ja Suomea sitovien kansainvälisten näkökulmasta ongelmia, sanoo hallitusneuvos Kirsi Äijälä lehdelle."

  HS: Kaksoiskansalaisten virkakieltoa koskevaa lakimuutosta muotoillaan kiireellä uudelleen - Aamulehti
   
 8. Jampsa

  Jampsa

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Onko suomessa nykypäivänä mitään "neutraalia" mediaa, tuntuu että kaikki julkaisut edustaa jotain "ääripäätä".
   
  PyyZi tykkää tästä.
 9. Setämies

  Setämies

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eipä taida. Suuret mediatalothan on aina olleet milloin minkäkin puolueen totuuden torvia. Hesari sdp:n, TS keskustan, Aamulehti oli kokoomuksen kunnes Sanoma meni ostamaan sen ja sitä rataa. Viime vuosina mediat on polarisoituneet yhä enemmän ja kaikki nettilehdetkin on enimmäkseen perustettu jokin agenda silmällä pitäen.

  Tästä syystä luen vaan 70-80-luvun akuja.
   
  jhalmu ja Mestaritonttu tykkäävät tästä.
 10. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Tuo jääviysasia on hyvin yksinkertainen, eikä lain kannalta katsottuna Sipilän jääviydestä ollut mitään epäselvää missään vaiheessa. Jos Sipilä olisi tuossa tapauksessa ollut jäävi Terrafamen päätöksiin, niin nykyistä jääviyskäsitettä olisi pitänyt laajentaa, mistä olisi käytännössä seurannut se että kukaan ei voi päättää enää yhtään mitään.
   
  verxa tykkää tästä.
 11. Rapeseeds

  Rapeseeds

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Osaatko sanoa mitä motiiveita metelin takana oli? Myyvät lööpit, media ei pidä Sipilästä, huomion kääntäminen oleellisesta epäoleelliseen vai jotain muuta?
   
 12. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  No on kyllä idioottimainen esimerkki. Jos on 10 ihmistä, niin vuosittainen kuolevuus ei ikinä voi olla 2%. 10% on pienin kuolevaisuus (muuta kuin nolla) joka on mahdollinen vuositasolle. Pitäisikö muuten numerosokeudesta perustaa threadi - aika usein lehdissä ja muualla näkee, että kirjoittajalla ei ole mitään lukujen hahmottamiskykyä.
   
  blurris tykkää tästä.
 13. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Myyvät lööpit ei pitäisi olla ainakaan Yle:n tavoite? Kelle he sitä myyvät?

  Itse ajattelen, että toimittajilla on entistä enemmän tarvetta saada sitä sulkaa hattuun. Tuohon viitataan useammassa toimittajien kirjoittuksissa joissa mietitään sitä median toimintaa. Sitten kun se sulka pitää saada hattuun, niin iskee vauhtisokeus ja sen jälkeen tulee vahinkoja.
   
 14. Rapeseeds

  Rapeseeds

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Yle ei ollut ainoa asiasta uutisoinut media. Ajatuksesi vaikuttaa pätevältä.
   
 15. aittis

  aittis

  Viestejä:
  327
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eniten tähän mennessä on herättänyt huvitusta Helsingin Sanomien toiminta Guggenheimin tapauksessa. Ihmettelinkin miksi HS rummutti Guggenheimia kärjistyen jopa pääkirjoitukseen, jossa kaupunginvaltuutettuja pyydettiin puoltamaan Guggenheimia.

  Sanoman hallituksen vara-puheenjohtaja onkin sattumalta Antti Herlin. Herlin säätiö, jonka perustajat olivat Antti ja Tiina Herlin löytyivät suurimmista yksityisistä Guggenheim-sijoittajista.. :)
   
  rane58 ja Resetor tykkäävät tästä.
 16. arthur3.0

  arthur3.0

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aika tuhtia settiä täällä. Missä vaiheessa Sanoma osti Kokoomuksen, kuten kirjoitat, taikka Aamulehden, kuten arvelen tarkoittaneesi?
   
 17. arthur3.0

  arthur3.0

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  OFFTOPIC

  Numeroiden hahmottamiskyvystä. Kuolleisuutta tarkastellaan useamman vuoden ajan, joista vuosittainen arvo lasketaan keskiarvoistamalla. 10 hengen kuolleisuus vuositasolla voi olla jotain välillä 0-10%. Eesim. jos joka toinen vuosi kuolee yksi, on se 5% (olettaen, että jostain tulee aina lisäväkeä pitämään luvun 10:ssä)
   
 18. Juuh elikkäs

  Juuh elikkäs

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 19. Setämies

  Setämies

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ai saatana, nyt tulikin moka sillä Aamulehtihän on nimenomaan Sanoman kilpailijan, eli Alma median sateenvarjon alla. Muistin väärin, joten sori siitä mutta kiitos että huomautit.
   
 20. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 235
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Nyt näyttäisi vihdoin suomalaisessa mediassa tapahtuvan. Joku on haistanut markkinaraon.

  Onhan suomalaisissa aika merkittävä lukijajoukko, joka ei halua lukea HS:n tapaista lannoitetta. (pitää käyttää näitä eufemismejä, jottei Suvanto taas bannaa)

  Nyt tarvitaan oikeaa tietoa, ei tarkoitushakuista ja yksipuolista
   
  Kuvaaja, rane58 ja Resetor tykkäävät tästä.
 21. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Valtamediakin yritti lähes vuosi sitten:

   
  rane58 tykkää tästä.
 22. Duterte

  Duterte

  Viestejä:
  53
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ei kovin vakuuttaavaa. Esimerkiksi tämä artikkeli Oikea Media aloittaa
  Heti ensimmäinen kappale vie pohjan uskottavuudelta. Missään ei mainita mihinkä tutkimukseen viitataan. Eikö tämä nyt jo ole itsestäänselvyys, että lähteet on merkittävä?
   
 23. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  rane58 tykkää tästä.
 24. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Suomen energiapolitiikka, energian hinnoittelu ja tukisysteemi on aivan toisenlainen kuin Saksassa. Saksan energiapolitiikka on olennaisimmalta mittapuultaan, eli päästöjen osalta aivan täysin surkea ja epäonnistunut, joten olisin hyvin varovainen ottamaan siitä mallia miltään osa-alueelta. Suomessa ei paista aurinko riittävästi puolet vuodesta ja jollain pitäisi selvitä talven yli kun on suurimmat kulutushuiput. Tuossa kylässä ainoa mielenkiintoinen osuus on tuo bioenergian hyödyntäminen. Suomessahan tosin puun polttokin on syntiä ja jos puun polttoa tarkastellaan hiilidioksidi näkökulmasta, niin perjaatteessa näin onkin.
   
  Kuvaaja ja rane58 tykkäävät tästä.
 25. arthur3.0

  arthur3.0

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Näyttää mediaksi naamioituneelta propagandasivustolta. Onko uusi yritys, kun MV:n kupla näyttää puhjenneen?
   
 26. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Siksikin olisin niitä euroja kaivannut.

  Meikäläiseen vetoaa tuollainen omavarainen pieneen yksikköön keskitetty elämä, mutta sitä en ymmärrä, kuinka se pystytään taloudellisesti järjestämään. Sitä toimittaja ei edes yrittänyt selittää.
   
  rane58 tykkää tästä.
 27. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 235
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Kieltämättä aika mahtipontinen nimi. Itsekin tuota mietin. Mutta sitten mietin askelta pidemmälle.

  Odotettavissa on suvakkimedian hyökkäys. Kohtapuoliin alkanee OM:n bashaus ja lokaaminen valtamedian toimesta.

  Ajatelkaapa sitä kirjoittelua: "älkää lukeko valemediaa nimeltä Oikea Media". Heh. Hymyilyttää jo nyt.


  Ehkä vielä parempi nimi olisi ollut "Yle valehtelee" - media.

  Ajatelkaapa sitä valtamedian vaikerointia kun ne yrittää kertoa, että "Yle valehtelee" niminen media on valemedia, älkää lukeko. :)

  Ihan varmasti jengi menis kurkkaan, että "mitäs se YLE onkaan valehdellut".
   
  Router, Kuvaaja, rane58 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 28. Arosankari

  Arosankari

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vähän tulee kaikesta tuollaisesta "oikea Media"-yms meiningistä semmoinen olo, että jos voi olettaa esim. pelkän vasemmiston suuttuvan asiasta niin ei aivan kauheasti vakuuta se että kyseinen julkaisu olisi oikeasti puolueeton :I
   
 29. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 905
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei nimi mediaa pahenna ellei media nimeä. Minustakin nimi on huono, koska siinä on ensinnäkin julistus ja se on tarkoitettu vinouluksi perinteisille medioille. Tosin ehkä ilman tuota mainosnimeä ei olisi tullut mitään ilmaista mainosta mistään.
  Tosin toistaiseksi se näyttää olevan lähinnä blogialusta. Jos taktiikkana on, että bloggaajat tuovat sivustolle säännöllistä sisältöä, millä saadaan lukijat edes jotenkuten pysymään kiinnostuneina ja pari kertaa vuodesta tulee pitempi journalistinen juttu, jossa kerrotaan kaikki ne asiat jostain kansalaisia kuohuttavasta asiasta, mikä jää pimentoon valtamediassa.
  Vaikkapa Saido Mohammedin huijauskeissi, jossa on haastateltu kaikkia niitä, jotka asiasta jotain tietävät ja vielä lavennetaan juttua kertomalla miten nämä mamut jatkuvasti käyttävät vastaavalla tavalla järjestelmää hyväkseen.

  Tuollaista juttua valtamedioihin ei tule eikä jonkun MV:n kyvyt riitä kuin huhujen toistamiseen ja panetteluun.
   
 30. AlmostRealCowboy

  AlmostRealCowboy

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  YLE:ltäkin vuoto, josta valtamedia ei ole hiiskunutkaan. Toivotaan, että näitä tulee lisääkin suomalaisista medioista.
  Yleläinen: Julkinen paine on tehnyt Ylen tietoiseksi toimittajien asenteellisuudesta
   
  jsx, rane58 ja Resetor tykkäävät tästä.
 31. blurris

  blurris BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 235
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Luepas tarkemmin. Ei OM edes väitä olevansa puolueeton (ja onko sellaista edes olemassa?)

  Kun nyt olisi edes jotenkuten rehellisesti julkaiseva media niin se ainakin mulle riittää. Toistaiseksi ihan positiivisesti yllättänyt tuo OM.
   
  rane58 tykkää tästä.
 32. Mombius

  Mombius BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Turha toivoa että jokin media pysyisi puolueettomana. Ehkä hetken, mutta ennemmin tai myöhemmin kallistuu kuitenkin johonkin suuntaan. Eikä tämä minua haittaa, kunhan olisikin muita kuin vasemmistolaisia julkaisuja.
   
  rane58 ja blurris tykkäävät tästä.
 33. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 905
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sitä tehdään ilmeisesti aika pienellä miehityksellä ja sen näkee. Selvästi silmiinpistävää on kommentoinnin puute. Ok, niillä ei ole resursseja moderoida ja päättivät sitten etteivät ota sitä riskiä, että kommentit ovat suoraan MV-lehden tasoa ja sitähän ei yksikään hiukankaan maineestaan huoltapitävä media halua.
  Liikaa blogeja, jotka eivät edes ole kovin selkeästi blogeiksi merkattu eli menee ns. toimituksellinen ja mielipidekirjoitukset sekaisin. Mistä perinteisiä medioita juuri haukutaankin.

  Toistaiseksi on vain nämä jutut, joista voi todeta että lisää tätä ja vähemmän kaikkea muuta.
  Miten lakeja, makkaraa ja journalismia tehdään
  Miten journalismia tehdään, osa 2
  Yleläinen: Julkinen paine on tehnyt Ylen tietoiseksi toimittajien asenteellisuudesta

  Ehkä siellä on enemmänkin vastaavia helmiä, mutta jo nyt tuo kunnon kama hautautuu kaiken skeidan joukkoon, jota tuottaa epämääräinen määrä blogien pitäjiä.
   
 34. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kovasti tuolla on ainakin ollut "uutisten" seassa vihan ja pahan olon purkauksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Todella oksettavan vastenmielinen sivusto (jolla on toki silti oikeus olla olemassa samoin kuin minulla on oikeus ilmoittaa siitä filtteröimätön mielipiteeni).
   
  jhalmu ja zepi tykkäävät tästä.
 35. Itse T.

  Itse T.

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Minusta tuossa on ihan hyvää yritystä, mutta kun lähtökohdaksi valitaan tietynlaisen maailmankuvan vastustaminen, niin siitä tulee mieleen vain teinikiukku, vanhempia vastaan kapinointi.

  Olisivat alusta saakka tehneet juttuja, joissa luodaan asioihin valtamediasta poikkeavia näkökulmia, niin tuo olisi ollut tervetullut lisä.

  Tällä hetkellä sivustosta syntyy fiilis, että tarkoitus on kapinoida eikä harjoittaa journalismia.
   
 36. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Niinno... Edelleenkin Suomessa on huomattava määrä ihmisiä, joiden on vaikea konservatiivisten arvojen vuoksi ymmärtää seksuaali ja sukupuolivähemmistöjä.

  Onko meidän tarkoitus leikkiä, että sitä ihmisryhmää, joka näitä vähemmistöjä ei ymmärrä, ei olisi olemassakaan?

  En lähtökohtaisesti pidä siitä, että jonkun tyyppiset ajatukset kielletään ettei niitä saa tuoda julki, jos valtaväestö on sitä mieltä, että ne ovat tyhmiä.
   
 37. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Helvetin hienosti sitten jätit suluissa olleen tekstin lukematta. Tämän tosin arvasin jo ennen vastauksen lukemista nähdessäni nimimerkin.

  Olen täyden sananvapauden kannalla. Satun vain olemaan sitä mieltä, että sananvapaus kulkee molempiin suuntiin. Sen tajuaminen tuppaa olemaan teille äärikonservatiivihihhuleille ylittämätön ongelma.

  Melkoisen tekopyhää tekstiä muuten kaverilta, joka suoraan syytti Charlie Hebdo -lehden tekijöitä Pariisin iskuista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 38. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Luin koko viestisi, vastasin vain hiukan oikaisten (huonosti). Jos tuon Oikean Median ajatus on tuoda niitä näkemyksiä esille, joille on suuret "kannattaja" joukot, mutta valtamedia ei niitä uutisoi, niin tuo lehti juuri toteuttaa agendaansa.

  Kuten sanoin, niin huomattavalla osalla suomalaisista ei riitä ymmärrys siihen miksi homopari vihitään kirkossa. Ei siinä minusta ole mitään ihmeellistä, koska puhutaan lähtökohtaisesti vanhoista ihmisistä, joille homous ylipäätänsä on aivan uusi asia. Jos ihminen on syntynyt 40-luvulla, niin heidän elämässään homous on hyvin uusi asia. Ei tarvitse katsoa kuin 10 vuotta vanhoja telkkarisarjoja, niin homoutta tuodaan aika erikoisessa valossa esiin... Niinkuin siinä olisi jotain ihmeellistä.

  Joskus kannattaisi asettua sen toisen ihmisen asemaan ja miettiä miltä maailma voi hänen näkökulmastaan näyttää. Vaikka se voikin näyttää idiootilta (kuten tässä tapauksessa).

  Siis minäkö äärikonservatiivi hihhuli? Olen tietääkseni kannattanut vaikkapa nyt sitä saman sukupuolisten avioliittoa niin kauan kuin muistan. Enkä nyt muutenkaan lähtökohtaisesti ymmärrä mitä tekemistä raamatulla on asian kanssa kun kirkolla ja avioliitolla ei suomessa ole yhteistä taivalta kuin muutama sata vuotta. Avioliiton historiassa sen osuus "kirkollisena tapahtumana" on hyvin lyhyt.

  Mitä tuohon Charlie Hebdon tapahtumaan tulee, niin siinä kannattaa miettiä, että jos työntää kätensä suden häkkiin, niin kenen vika se on jos susi puree. Jokaisella on toki oikeus työntää se kätensä sinne... Ikävintä tuossa oli, että siellä taisi täysin ulkopuoliset kärsiä myös tapahtumasta.
   
 39. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eli siis jos seksuaalivähemmistöjen edustajat alkaisivat hyökkäillä homovihaajahihhulien kimppuun, niin mitäs tilasivat, nami nami?

  Sinä saat suoraan valehdella minun haluavan rajoittaa sananvapautta, mutta minä en saa hyökkäyksesi perusteella täysin johdonmukaisesti epäillä sinua äärikonservatiiviksi ja hihhuliksi? Aika erikoista.

  Mistä lähtien se, että iso joukko ihmisiä kannattaa jotain typerää, vihamielistä ja haitallista (pahimmillaan ihmisiä itsemurhiin ajavaa) paskaa, on tehnyt siitä paskasta moraalisesti mitenkään oikeutettua ja ymmärrettävää? "Miljoona kärpästä" -argumentti kaikkein lapsellisimmillaan ja kusipäisimmillään.

  Lopeta pelkurimaisen matomainen kiemurtelu, tunnusta homofobiasi ja käsittele se kuin mies.
   
 40. Resetor

  Resetor

  Viestejä:
  899
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Ei vähemmistöihin kohdistuvaa väkivaltaa tietenkään saa hyväksyä, se pitää tuomita pyrkiä estämään se.

  Käytännössä edellämainitussa tapahtumassa oli aika selvää, mitä noista pilakuvista seuraa. Harmi ettei poliisi kosto tapahtumaa pystynyt estämään. Siitä huolimatta kannattaa kysyä... Mitä niillä pilakuvilla saavutettiin ja mikä hinta siitä maksettiin?

  Sinuna jättäisin sen argumenttieni kritisoinnin kun sinun ensimmäinen vasta-argumentti oli tuo pari vuotta vanha viestini, jonka pointtia et näköjään vieläkään ole kyennyt ymmärtämään.

  Tunnusta saaneesi traumoja tuosta argumentistani kuin mies.
   
 41. SuperEgo

  SuperEgo BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  720
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  "Argumenttisi" on jäänyt mieleen äärimmäisen vastenmielisenä paskana, enkä ole missään aikeissa unohtaa sitä. Tarvitaan joko umpitrolli tai täysin empatiakyvytön psykopaatti syyttämään terrori-iskun uhreja siitä terrori-iskusta. En nyt rupea arvailemaan, kumpi olet.

  Epäilemättä syytät myös Orlandon uhreja, koska kuka käski homoilla niin julkisesti. Jos väität, ettet syytä, tiedämme molemmat, että joko valehtelet tästä tai trollaat puhuessasi Charlie Hebdo -iskusta. Kummasta on nyt kyse?

  Sitä, miten suhtaudut seksuaalivähemmistöihin noin yleensä, ei sentään tarvitse enää arvailla. Olet tehnyt kantasi erittäin selväksi. Samoin sen, että olet valmis uhraamaan kaikki humaanit arvot islamofiliasi alttarilla.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2017
 42. jhalmu

  jhalmu

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Tää on ollut aika mielenkiintoinen: Päivän Lehti – Uusi riippumaton uutismedia pysynyt näin suvakin näkökulmasta aika siistinä, tietenkin fb-kommenttien lukeminen pilaa aina päivän (pun intended). Toki mielenkiintoista nähdä miten meno muuttuu kun vaalit lähestyy...
   
  rane58 tykkää tästä.
 43. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 905
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Suomen uutiset yllättää vaihteeksi aika hyvällä jutulla. Se on vaan sääli, että tällaiset jutut hautautuvat sinne eikä aiheiuta yhtään mitään toimenpiteitä missään. Mikäli media toimisi, niin tähän tarttuisivat kaikki lehdet ja alkaisivat vaatia vastauksia. Nyt tuossa Rasmuksessa saa edelleen kaiken maailman hullut hillua, silmäätekevien hyväksynnällä ja rahoituksella.
  Eliitin oma vihayhteisö Rasmus lynkkaa toisinajattelijat - valtion rahoilla - Suomen Uutiset

  Persujen lehtihän toi on ja voisivat persut itsekin tätä ottaa esille, muistaakseni ovat oikein hallituksessa. sitä ei kyllä mistään muusta näe kuin siitä, että persut pitävät turpansa kiinni hallituksen toimista.
   
 44. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  OM ja Päivän lehti lisäksi on kansalainen.fi joka on ollut olemassa jo kohta vissiin vuoden, mutta tämä menee vielä selvemmin tiettyyn aihealueeseen ja lukijasegmenttiin. Kuin kunniamerkkinä on jo päätynyt Ylen valeuutisartikkeleihin MV-lehden kanssa samoiin listoihin, vaikka tyyli on asiallinen. Takana on itse asiassa yksi tännekin siirtynyt muro, mutta en tägää nimimerkkiä.

  Verkkomedia Kansalainen - Uutiset
   
 45. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jonkun press freedom indexin kärjessä olo ei paljon lohduta, jos toimittajat eivät käytä sitä vapauttaan.
   
 46. Whelibob

  Whelibob

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 47. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  3 118
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sä vertaat nyt gallupia, joka toteutetaan satunnaisotannalla ja nettiäänestystä, jossa sopiva linkki Hommafoorumilla torpedoi tulokset täydellisesti. Nettiäänestyksillä ei valitettavasti ole mitään informaatioarvoa. Nettiäänestysten perusteella Trump olisi saanut jopa 90%:n popular voten. No ei saanut.
   
 48. arthur3.0

  arthur3.0

  Viestejä:
  233
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  En tiedä mikä on HS-gallup, mutta arvelen, että se on Helsingin sanomien teettämä mielipidemittaus, jolloin se lienee yleisten mielipidemittausten tasolla luotettavuudessaan. Helsingin uutisten juttu ei ollut vastaava, vaan ilmeisesti kyseiselle sivulle päätyneiden suorittama äänestys (en äänestämättä nähnyt edes tulosta).

  On itsestään selvää, että (jos) noista tulee erilaisia tuloksia. Oliko sinulla joku pointtikin?
   
 49. Elvis Jagger

  Elvis Jagger

  Viestejä:
  1 598
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Yllä tulikin jo... Vastausmäärän vertaaminen irrelevanttia, koska jälkimmäinen ei mitenkään ole edustava otanta äänestysikäisistä ja tuossa jälkimmäisessä on voinut äänestää antamatta mitään taustatietoja ja mahdollisesti useita kertoja.

  Tutkimusaineisto on koottu Gallup Forum-internetpaneelissa 6.–7.3.2017. Haastattelujen kokonaismäärä on 1 170.

  Joskin nuo internetpaneelit on aina epäluotettavampia kuin puhelimella tai kirjeellä tehdyt, koska noihin paneelipalveluihin pitää etukäteen osallistua itse, joten niihin hakeutuu tietynlaisia henkilöitâ.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2017
 50. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  5 905
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vastataan samalla tavalla kuin millä Koponen tyrmää Hamilon jutun.

  Kuka on tämä Juuso Koponen, millä perusteella minun pitäisi luottaa häneen? Minä kun en tiedä hänestä mitään ja minun pitäisi vain uskoa kun se sanoo, että väärin tulkittu.

  Itsehän en osaa dataa tulkita joten minun pitäisi sitten vain uskoa, että Koponen on tulkinnut sen oikein ja Hamilo väärin.