Subwooferin hankinta?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

 1. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käytän kyllä ihan molempia (subwooferin suotimen vaihetta ja vahvarin viivettä ..sattuneesta syystä). Audysseyn (tai minkä tahansa korjaimen) jäljiltä kun viive voi olla oikein mutta vaihe väärin ja päinvastoin.
   
 2. Tiktaali

  Tiktaali

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2018
  Jos sub-wooferin jako on korkeammalla (norm. n. 20-80hz ei siis yli 100hz) ei kait kysymyksessä ole sub-woofer vaan mid-bass tai jotain sinne päin. Subista pitäisi kuulua vain ne matalimmat äänet.

  Voi hyvin todeta ottamalla esim. 5+1 systeemistä pois pääkajarit ja kuuntelemalla vain subia. Taajuuden ollessa subissa korkeammalla -> 100-300hz alkaa sub-woofer toimimaan tarkoitustaan vastaan, sieltä siis kuuluu selkeästi laulua ja muutakin musiikkiin kuuluvia elementtejä.

  Soundbariin kuuluva iso kajari ei välttämättä ole sub-woofer vaan enemmänkin mid-woofer. Toistaa siis ihmisen kuulemasta äänialasta muutakin kuin alempia bassoja.

  Ilman mittaustakaan voi kuunnella niitä subin tuottamia korostumia lisäämällä subin volyymia ja liikkumalla huoneessa hitaasti jonkun matalia taajuuksia sisältävän musiikin soidessa. Siitä voi sitten säätää subin tasoa alemmaksi jotta korostumat heikkenevät. Korostumista voi vaikka kuuntelemalla piirtää vaikka huonekartan vertailuun subin paikan hakemiseen.

  Tavallaan subin sijaintia ei pitäisi huoneessa kuulla sen tuottamaan matalan taajuuden vuoksi.

  Sounbariin kuuluvan "subin" sijainnin kuulee kyllä hyvin.

  Väliviiva on tarkoituksella sub-woofer ja mid-woofer mid-bass sanoissa :)
   
 3. Persu S.A. Naali

  Persu S.A. Naali

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2018
  Näinhän se on että Audyssey sinänsä laskee viiveen oikein mutta vaihe on yleensä päin persettä. Ja sitten jos menet laskemaan jakotaajuutta merkittävästi Audysseyn automatiikan ehdottamasta, ei viivekään ole enää välttämättä oikein vaan sitäkin pitäisi säätää koska erityisesti pääkajareiden ryhmäviive nousee matalemmille taajuuksille mentäessä --> sovitus ei vaan satu enää kohdalleen. Ja tässä samoin syy sille miksi suljetun pääkajarin sovitus on paljon helpompaa koska ryhmäviive lisääntyy tasaisesti, refleksikoteloidussa se taas heittelee huimasti viritystaajuudella --> vaiheet ei tule olemaan kohdallaan jakotaajuusalueella millään jos se on samaa luokkaa kuin pääkajareiden viritystaajuus, eikä jakojyrkkyydet ole erittäin jyrkkiä.
   
 4. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ainahan tuossa yhtälössä joku muuttuu koska esim. etäisyyttä säädettäessä 7 jalkaa @ 80hz -> 180 -astetta /// 7 jalkaa @ 40hz -> 90 astetta .. 4,7 jalkaa @ 100 hz -> 180 -astetta. Mitä tahansa muuttujaa muuttaa niin kokonaisuus alkaa rönsyilemään.
   
 5. Ilkkari

  Ilkkari

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  "Humina" ongelmaa ollut liian monessa laitteessa, myös omakohtaisia kokemuksia ongelmasta. Kiertäisin kaukaa.
   
 6. RevoJanne

  RevoJanne

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  30.06.2018
  Mikshän tämä subbarin laittaminen kotiteatteriin pitää olla näin helvetin monimutkasta? Mittailla s**tana vaiheita ja vieheitä ja vielä jollai audasseyllä pelautua. Ite en oo ikinä näitä "säätöjä" tehnyt enkä tajua edes niistä mitään. Miksi vaan nämäkin ei vois rokata kun pistää virtapiuhan, rcat ja laittaa subissa olevat säädöt kohdilleen..:confused2:
   
 7. Oxamin

  Oxamin

  Viestejä:
  489
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Eihän niitä pakko ole säätää, siis jos pelkkä jytinä riittää. Hyvällä huonekorjaimella pärjää pitkälle, ilman sitä subin sointia on hankala saada edes siedettäväksi.
   
 8. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sehän on ihan mistä tykkää ja mikä riittää.. Eikös näin ? Joillekin varmasti piisaa että laittaa piuhan kiinni ja homma rokkaa ja ääntä tulee.. Joillekin kelpaa se halvin pirkka olutkin.. Sellainen auto on hyvä millä pääsee halvalla eteenpäin etc etc. Kukin kato tyylillään. Hyvä vaan että on keskustelua laidasta laitaan, muuten tämä olisi aika ykstoikkosta luettavaa.
   
  JaySon ja escalibur tykkäävät tästä.
 9. edup

  edup

  Viestejä:
  1 871
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja vastaus kysymykseen "miksi ei vois rokata kun pistää virtapiuhan, rcat ja laittaa subissa olevat säädöt kohdalleen", on aikalailla se että ääniaallot perkeleet noudattaa fysiikan lakeja. Matalilla taajuuksilla ne aallonpituudet on harmillisen mittaisia suhteessa normaalien huonetilojen dimensiohin, jolloin niitä heijastuksia nyt vaan on syytä ottaa huomioon jos hyvää ääntä haluaa.
   
 10. SiB77

  SiB77

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
 11. RevoJanne

  RevoJanne

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  30.06.2018
  Asiasta kolmanteen tuo sun nimimerkki näyttää tutulta. Teitkö jokusen vuosi sitten youtubeen videoita eri aiheeseen liittyen samalla nimimerkillä?:D
   
 12. SiB77

  SiB77

  Viestejä:
  114
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2018
  Kyllähän noita tuli tehtyä ;)
   
 13. Dualram

  Dualram

  Viestejä:
  340
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten toimisi kaksi subbaria jotka sijoittaisi pääkaiuttimien alle ja toinen toistaisi pelkästään vasenta ja toinen oikeaa kanavaa? Ikinä en ole tykännyt subbareista musiikin kuuntelussa, mutta pienet kaiuttimet ei vaan toista bassoja riittävällä tavalla.
   
 14. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei onnistu. Kannattaa suosiolla hommata järeämmät pääkaiuttimet tai sitten vaan säätää ne subwooferit toimimaan kaiuttimien kanssa.

  Miksi et olet tykännyt subbareista musiikin kuuntelussa ? tuo haiskahtaa nimenomaan siltä että säädöt olleet päin persettä tai subwooferit muuten vaan kyvyttömiä hoitamaan virkaansa.
   
 15. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Kai noita stereosubeja jonkin verran maailmalla harrastetaan.

  Rajoittaa tietty sijoittelua mutta helpompi integroida pääkaiuttimiin jos jakotaajuus on korkea. Ei sinänsä eroa 3-tieratkaisusta muuten kuin että jakosuodin on aktiivinen.
   
 16. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa huomioida että stereosubit on täysin eriasia kun että toinen subi toistaisi VAIN vasenta kanavaa ja toinen VAIN oikeaa. Sain sellaisen käsityksen että sitä oltiin vailla.

  Subi(t), oli sitten stereo tai vaikkapa 100 kpl kun sattuu toistamaan kaiken sille määritetyltä kaistalta, tuli sitä ääntä sitten eestä oikealta, vasemmalta tai takaviistosta.
   
 17. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  MItä ajat tässä takaa, suuntaavuutta? Jos subbari ei ole kiinni LFE-kanavassa vaan stereokanavassa, niin kyllähän sille saadaan yhden kanavan signaali. Edellyttää tietysti vähän enemmän säätämistä kuin normaalin kotiteatterivahvistimen kanssa, ja subbari pitää jotenkin saada kytkettyä pääkanaviin (ja ehkä suodatettua niille pikkukaiuttimille menevä signaali).
   
 18. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En hae yhtään mitään takaa. Totesin vaan että on pikkuisen vaikea käytännössä moinen toteuttaa.

  Muutenkin on lähtökohtaisesti typerää että kaiuttimien omat passot toistaa identtisesti samaa taajuuskaistaa mitä subwooferit. ja jos subwooferi tosiaan kytketään stereokanavaan niin sitten se toistaa kyllä korkeatkin taajuudet (tai pyrkii ne toistamaan). Kuten sanoin, menee ihan "pikkuisen" vaikeaksi.

  Ajatusleikki, miten esim. ilmoittaisit subwoofereille (jotka ovat kytketty Left ja Right preoutteihin) että toista vaikkapa 2 tiekaiuttimen bassojen taajuusalue 3000hz alaspäin. Mistä edes löydät SUBwooferin tuollaista virkaa toimittamaan ?
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 19. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Ennen kotiteatterivahvistimia oli ihan yleinen käytäntö laittaa subbari stereokanaviin. Joko siten, että ne vain ottavat alipäästön kautta kaiutintasoisesta signaalista itse toistamansa kaistan tai joissakin tapauksissa jopa suodattavat pääkaiuttimille menevän signaalin, ettei tule liikaa päällekkäisyyttä. Tuollaisia subbareita on edelleen markkinoilla.

  3000 hertsin toisto on ihan olkiukkoilua tässä tapauksessa.
   
 20. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tiedän. Nyt kuitenkin eletään nykyaikaa ja on kyse kotiteatterivahvistimista. Sanoinkin että tuo on vaikeaa EI mahdotonta.

  Jepjep.. Recommended crossover frequency: 3,000Hz / 2nd-Order (Fountekin nauhadisu) Ilmeisesti nauhadiskankatit ovat olkiukkoilua myös. Samoin varmaan torvidiskantitkin. Huomaa ettet ole käsiäsi liannut liiemmin DIY kaiutinpuolella.
   
 21. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Dualram kaipaisi olemassaoleville kaiuttimilleen subbareita, joten randomit nauhadiskantit eivät liity tähän mitenkään.
   
 22. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Liittynevät tasan yhtä paljon kun kytkennät ennen vanhaan ennen kotiteatterivahvistimia. Mistä edes tiedät mitkä diskantit ovat Dualramin kaiuttimissa? :tup: (ps. Elac -nimisellä random valmistajalla vastaavat disut..)
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 23. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 046
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  En tiedäkään, mutta nyt oli puhe kaiuttimista, enkä ole kuullut kaiuttimista, joiden alarajataajuus olisi 3000 hertsiä.

  Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin high end -tyypit harrastavat edelleen kahden yhtä kanavaa toistavan subbarin taktiikkaa kaksikanavakokoonpanoissa.
   
 24. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitin että jos lähdetään korvaamaan kurkkupurkkien omaa bassoa / keskiäänen toimintaa joko kokonaan tai edes osittain niin silloin tämän korvaavan subwooferin tulisi kyetä toistamaan mielestäni luonnottoman ylös. Mielestäni aika vaikea toteuttaa moinen ja en usko että saisi edes laadullisesti kelpoa lopputulosta.

  Tuohon ehkä voisi sovittaa (toistettavan vasteen tiimoilta) jonkun PA -subbasen joiden toisto venyy sieltä 40hz -> 250hz mutta hintaa tulisi jo hyvän, laadukkaamman basson aikaansaavan hifikaiuttimen verran (vähintään). Siksi näen tuon kuolleena ideana, niin äänenlaadullisesti kun kytkennän suhteen.

  Toki jos tiedät miten tämä yhtälö toteutettaisiin vaikka satkun budjetilla niin kerro toki ? .Koska on tosi typerää kiertoteitse parantaa basson toistoa suuremmalla hintalapulla mitä uudemmat kaiuttimet.

  High End -tyypit ovat tarina erikseen. Ne kuuntelee myös kondensaattoreiden / kaapeleiden eroja akustoimattomattomassa huoneessa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 25. mörköläinen

  mörköläinen

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2018
  Itse ymmärtäisin ton dualramin tarpeen olevan vaan jatkaa pikkukajareiden toistoa alemmas. Esim joillekin jalustakaiuttimille jatkoa 80hz alaspäin, eikä suinkaan korvata niiden koko bassotoistoa. Voin toki (taas) olla väärässa...
   
 26. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Todennäköisesti juuri näin. Mutta kahden erillisen subwooferin hinnalla saa hyvät uudet "pikkukajarit". Ja kahden erillisen subwooferin liittäminen left ja right -preoutteihin muodostaa omat ongelmansa. Ja jos se toisto olisi huonoa taajuusalueella 250hz - 80hz, niin sehän on edelleen huonoa vaikka subwoofer jatkaisi tuosta 80hz -> 20hz saakka. Eli riittämätön toisto pitäisi saada riittämään (mitä se sitten tarkoittaakaan)

  Muutenkin käsite ei toista bassoja riittävällä tavalla on pikkuisen laaja-alainen ongelma. Puhutaanko riittämättömyydestä yläkeskialueella, alakeskialueella vai koko alueella. Selvempi tosiaan olisi esim. että basso vaimenee liikaa 80hz jälkeen tai matalilla taajuuksilla.

  Tälläisissä tapauksessa taajuusvastemittaus kertoisi aika paljon. Jos siellä on monttua bassojen alueella niin varmaan on toisto huonoa ja se tulee olemaan huonoa myös tulevaisuudessa

  Tokihan (vahvarista riippuen) voidaan ohittaa jakarit ja laittaa subikat toistamaan niin ylhäältä kun mahdollista.. Eiköhän se järeähkö subutin aja noiden kurkkupurkkien bassojen ylitse ja ohitse. Eriasia onko toisto silloin edes etäisesti hyvää.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 27. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kyllä minäkin tämän kysymyksen ymmärsin niin, että Dualramilla on käytössä kaksi pientä pääkaiutinta, jotka eivät toista bassoja halutun pienille taajuuksille ja toivotulla äänenpaineella (=riittävällä tavalla).

  Jos ja kun lähtötilanne on tämä, niin stereosubien lisääminen laitteistoon toimisi oikein valittuna ja säädettyinä hyvällä todennäköisyydellä hienosti (toisin kuin käyttäjä latexii kirjoittaa, jonka mielestä asia olisi jotenkin vaikeaa tai ei toimisi).

  Epäilen, että syitä miksi käyttäjä Dualram ei ole pitänyt subbareista musiikkikäytössä ovat seuraavat (yksi tai useampi):
  - huonolaatuinen tai ei tarkoituksenmukainen subbarivalinta (ns. leffasubi tai edullinen halpissubi)
  - yksi subi käytössä ja jakotaajuus niin korkealla, että subi on paikallistunut epätoivotusti
  - väärä subin tai subien sijainti (epätoivottu taajuusvaste)
  - huono integraatio pääkaiuttimiin (rytmin, bassonuottien sävykkyyden ja toiston tarkkuuden puute)

  Kun stereosubit ovat riittävän laadukkaat ja niiden toisto saadaan sovitettua olemassaoleviin pääkaiuttimiin hyvin, niin vastaus alkuperäiseen kysymykseen on: "Toimisi hyvin".

  Tämä vaatii sitten etuvahvistimelta stereoulostulon (esim rca), josta signaali saadaan subeille. Tai vaihtoehtoisesti subeilta kaiutintasoisen sisääntulon. Lisäksi nykyisten pääkaiuttimien pitäisi olla sellaiset, että integroiminen subeihin on mahdollista, eli niiden taajuusvaste tulee olla sellainen, että kaiuttimet toistaa taajuuskaistalla f = 80 Hz esimerkiksi - 3...5 dB. Useimmat pienetkin jalustakaiuttimet tähän kykenevät ja epäilen, että niin kykenee Dualraminkin kaiuttimet.

  TL;DR: Stereosubit toimisi. Etuvahvistimelle ja/tai subbareille on vaatimuksia.
   
  vemkki ja mörköläinen tykkäävät tästä.
 28. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  @Dualram Millainen laitteisto on nyt?

  Äkkiseltään tuli mieleeni, että esimerkiksi Elacin 2050 -pari saattaisi olla nappivalinta tarpeeseesi.
  Saksasta nuo saa tilattua 699 euron kappalehintaan ja värinkin saa valita mustan ja valkoisen välillä.
   
  XDream tykkää tästä.
 29. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vastasin että on vaikeaa laittaa 2 subwooferia toistamaan niin että toinen toistaa vasenta etukanavaa ja toinen oikeaa etukanavaa ja että olisi helpompi vaan hommata riittävät kaiuttimet bassojen suhteen. Kannattaa opetella lukemaan
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 30. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Osaan lukea kyllä, kiitos vaan.

  Ja tässäkin tapauksessa väitteesi on edelleen täysin väärä.

  Ei ole mitään vaikeaa laittaa kahta subwooferia laitteistoon siten, että toinen niistä toistaa vasemman kanavan signaalia ja toinen oikean kanavan signaalia.

  Tai ainakaan minulle siinä ei ole mitään vaikeaa. En tiedä sinusta.
   
 31. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikea on suhteellinen käsite. Toki se on helppo tuikata RCA -plugi sinne preouttiin, veivata vähän plate-ampin jakosuotosäätönamiskaa ja lopputulos kuulostaakin varmaan tosi hyvälle. (jopa virtakaapeleita kuuntelevien mielestä)

  Edelleen on helpompi ratkaisu ostaa kykeneväiset pääkaiuttimet.. Ei tarvi sovitella ja säätää.

  Jepjep.. Leffasubit todellakaan sovi musiikille. Fiksuja nuo subwooferit.. tietää milloin soi musiikki ja milloin paukuttaa leffat. :lol:. Melkein voisin todeta että väitteesi on täysin väärä
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 32. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Oletko saanut jokaisen aiheeseen kirjoittamasi viestin muokattua vai vieläkö edit-nappi laulaa?

  Luulisi, että sinun monivuotisella subbarinrakentelukokemuksella ja äänentoistoon liittyviin ketjuihin kirjoitettujen viestien lukumäärästä voisi päätellä, että ymmärsit ponttini. Subwoofereita voidaan suunnitella ja optimoida käytettäväksi elokuvien kanssa tai käytettäväksi musiikinkuunteluun. Ne eivät kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia kuten tiedämme. Enkä ole niin väittänytkään.

  Mutta toiston tiettyjä ominaisuuksia voidaan optimoida toimimaan paremmin musiikin kanssa kuin elokuvien kanssa. Ja vice versa. Näin ollen väitteeni ei ole väärä. On mahdollista, että käyttäjä Dualram on hankkinut erinomaisesti elokuvilla toimivan subin, joka ei ole tyydyttänyt hänen tarpeitaan kuitenkaan musiikinkuuntelussa.
   
 33. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Servo-ohjaus on mielestäni yksi toimiva "optimointi" (vai pitäiskö puhua pikemminkin teknologiasta) musiikille, joka toimii niin refleksillä kun suljetullakin. Myös joku korostus taajuusalueella 17-20hz voidaan lukea vissiin optimoinniksi leffakäytössä, samoiten huonekorjaus. Nämä voidaan kuulla helposti myös. sokkokuuntelussa (tosin nämä voidaan toteuttaa kotivirvelillä tai DSP:lläkin. pl servo-ohjaus) . Siihen ne jääkin. Jotkut jakosuotimen komponenttimuutokset, konkan vaihto laadukkaampaan etc. ovat aivan yhtä tyhjän kanssa nyhjäämistä loppukäyttäjän vinkkelistä. Tokihan optimointia pitää suorittaa vaikkei siitä mitään kuultavaa hyötyä olisikaan. Rahat pois tyhmiltä ja korulauseet myyntipuheita koristamaan.

  Kerro toki jos itse tiedät miten subwoofereita on optimoitu elokuvia / musiikkia varten, niin että sen optimoinnin oikeasti kuulee "puurokorvatkin" ?

  Tuollahan oli isompi sokkotesti (sokkotesti taitaa olla myrkkyä monelle puristihifistille) jossa 7 eri subwooferia testattiin ja eroja ei havaittu. Ainoastaan arveltiin. Muutenkin on mielestäni hassua että sinulla on suljettu aktiivisubwoofer. Eikös suljettu tuota aina suurempaa säröä vs refleksi ? Käsittääkseni isompi särö on hyihyi. Kaikkia aktiivisubwoofereita käpälöidään signaalitasolla aivan perkeleesti, jotta saadaan sitä mökää suhteettoman pienestä pöntöstä pihalle.. Ei voi tehdä hyvää äänenlaadulle jos sen perässä ollaan. Eli samaan hengenvetoon puhutaan laadukkaasta toistosta ja paskotaan DSP:llä signaalia... Fiksua. Liekköhän suljettuja käpälöidään vielä enempi jotta saadaan toistoa ulottumaan matalemmalle(?) Eikös jakosuodinkin ole "äänenlaadultaan" parempi, mitä vähemmän siihen on laitettu komponentteja ? ainakin näin taidettiin mm. hupiharrastajissakin mainostaa. Toki omat laitteethan on aina poikkeuksia. Äkkiseltään siis luulisin sinun jos jonkun suuntaavan diy -tielle.


  Mielestäni ei ole mahdollista. Koska tässä tilanteessa ei basson toiston riittämättömyys olisi varmaan kyseessä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
 34. Dualram

  Dualram

  Viestejä:
  340
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis oon tätä ajatusta vuosia pyöritellyt mielessä. Esim tilanne jossa pienet hyvät kaiuttimet, mutta jotka ei toista kunnolla alas ja subbarin sijoittaminen on ongelma. Mulla on ongelmana aina ollut toi subbarin oikean paikan löytäminen ja aina se on ollut jonkinlainen kompromissi äänen sekä sisustuksen suhteen.
   
 35. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Pystyn samaistumaan hyvin tilanteeseesi. Minullakaan ei ole luksusta sijoittaa äänentoistolaitteita dedikoituun tilaan, vaan laitteistoni sijaitsee olohuoneessa. Olohuonesijoittelu muun tilassa tapahtuvan toiminnan kanssa asettaa omat haasteensa. Sekä visuaalisesta näkökulmasta että ääniteknisesti ajateltuna.

  Minulla on tällä hetkellä olohuoneessa käytössä pienet hyvät kaiuttimet (B&W 805d3) ja niiden kanssa subwoofer (1 kpl JL Audio Fathom F112). Tilaani ei ole yksinkertaisesti järkevää/mahdollista sijoittaa koko kuultavan taajuusalueen toistavia kaiuttimia. Siksi olen päätynyt loistavasti soundaaviin, mutta sisustukseen ja silmääni hyvin sopiviin jalustakaiuttimiin. Pelkästään 805d3:sia kuunnellessa en koe bassotoiston olevan riittävä (ehkä samanlaisia kokemuksia kuin mitä sinulla on ollut). Tilassani on ollut jalustakaiuttimien kaverina aikaisemmin kaksi SVS:n subbaria ja nyt tällä hetkellä tuo yksi JL audion subi.

  Subbarin lisääminen laitteistoon tuo tarvittavan lisän alapäähän. Kahdella subilla taajuusvaste tasoittuu hieman eikä moodit pääse jylläämään ihan niin pahasti kuin yhdellä subilla.

  Summa summarum on se, että jos saat sijoitettua stereosubit etuseinälle tai etualalle edes hieman symmetrisesti/kanavakohtaisesti, on niiden tuoma hyöty kiistaton. Millaisia ongelmia sulla on ollut subbarin sijoittamisen kanssa? Miksei paikkaa ole löytynyt?
   
 36. Ilkkari

  Ilkkari

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  Kellään kokemuksia langattomista lähettimistä/vastaanottimista asennettuna vahvistimeen (Onkyo TX-NR636) ja subbariin (Elac Debut SUB3030) ,jossa siis ei itsessään ole langattomuutta.
   
 37. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 286
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  SVS wireless audio palikka taitaa olla pätevä ja suht ok hintanen.

  The Truth About SVS's SoundPath Wireless Audio Adapter Kit: A Full Review
   
  Ilkkari tykkää tästä.
 38. Ilkkari

  Ilkkari

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018