Star Citizen

Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
948
Miten tämä liittyy minuun?
Ihan nyt esimerkki siitä, että tuskin tämä keskustelukerhomme näyttäytyy minään rationalismin kehtona vaikka osa kirjoittajista sitä sellaisena omissa ajatelmissaan nähdäkseni pitää. Eikä omassa viestintätyylissä esimerkiksi olisi muiden havaittavissa olevia erikoisuuksia tai hyvin mustavalkoista suhtautumista asian tiimoilta. Mikä nähdäkseni liittyy siihen että maailmankuva osalla kirjoittajista on, että nämä hommat ovat äärirationaalisia, eikä oikein minkäänlaista tulkinnanvaraisuutta voi harrastaa tai edes yrittää vasta-argumenteille hahmotella. Ainakaan, jos se sotii oman maailmankuvan vastaisesti.

Futisforumilla IcePenin kirjoituksille Star Citizenistä esimerkiksi naurettiin jo noin viisi vuotta sitten. Sinulla oli melko puhdasoppinen kirjoituskausi niihin serverihommiin ja suhtautumiseesi Starbaseen liittyen, mihin viittasin jo aiemmassa viestissä.
Henkik ei kovin perustellusti mielipiteistään esimerkiksi suhtautumisensa odotellaan puolesta antaudu keskustelulle, mikä satunnaisille Star Citizen-kriitikoille tuskin paljoakaan ajateltavaa tarjoa. Vaikka niinhän se Star Citizen tietysti on, sillä sipuli.

Näitä sitten yhdistin suurempaan ja kenties mielenkiintoisempaan keskustelunaiheeseen siitä, millaisena star citizenit tänä päivänä näyttäytyvät internetissä uskossaan siihen, että homma etenee. Josta esimerkiksi IcePen, Zeratul ja Henrik ovat hyvin ajankohtaisia esimerkkejä vaikkeivät he itse välttämättä hahmota osaansa arkkityyppeinä. Ovat nähdäkseni kuitenkin aika valppaita hyökkäämään Star Citizenin vihollisia vastaan, joiden suuntaan aikoinaan minullekin esitettiin yksityisviestein pyyntöjä olla vastaamatta viesteihinsä, mitä itse en niin vaarallisena nähnyt. Osa Star Citizen-ilmiötä tässä herkästi itse kukin on.

Niin siksi en oikein niele selitystä, että ihan oma syy, kun aiemminkin melko kattavassa mitassa kelpasi keskustella niin kauan kuin sitä keskustelua käytiin enimmäkseen hellyyttävässä yhtämielisyydessä. Eikä nyt edelleenkään tarvitse koko viestistä laatia kommentääriä vaan voi ottaa esimerkiksi yhden kappaleen tarkasteluun. Tai olla ottamatta, jos on keskustelun yläpuolella aluksineen, eikä vuoden 2013 citizenin mietteet ole enää muuta kuin valhetta ja aiheeseen liittymätöntä.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
660
En vieläkään ymmärrä miten aikaisempi viestisi liittyi minuun...

EDIT: Ja ihan vinkkinä. Luen yleensä sun viestistä pari ekaa lausetta ja lopuksi skannaan super nopeasti tekstiseinän läpi onko siellä jotain mikä pistää silmään. En siis todellakaan lue sun tekstiseiniä. Jos siis haluat saada viestin perille niin kirjoita lyhyemmin ja ytimekkäämmin. Ilman että viesti on käynyt puppulausegeneraattorin läpi. Esimerkkinä kysyin miten aikaisempi viestisi liittyi minuun ja ilmeisesti latelit ummet ja lammet muiden ihmisten käyttäytymisistä.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 603
Välillä aiheeseen liittyen, hienot on messut jälleen, piti käydä heti hakemassa Argo Mole taas testiin kaverin kanssa mutta eihän siitä meinannu tulla taas mitään kun kaveri ei pystyny ohjaamaan alusta vaikka oltiin groupissa.
Onko tuo ominaisuus rikki vai onko ny jotain jota missattiin? Eikö samassa groupissa pitäs pystyä ohjastamaa kaverinkin alusta?
Tällähetkellä vain yksi kotrollipiste/ohjauspaikka hallitsee alusta tällähetkellä ts jos ensimmäien pelaja iskuu kakospilotin paikalle ja alkaa hallita sitä ennen kun joku istuu pääpilotin paikalle ei se pääpilotin paikka toimi.

Molen kaivospisteet on poikkeus säännöstä niitä pystyy käyttämään kunhan joku istuu ensiksi pilotin paikalle hallitseman alusta.

Tämä siis silläedellytyksellä että muistan bugin oikein.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
948
Anteeksi, kun en ole pelannut vaan lähinnä katsonut tunteja striimejä. Niistähän ei voi mitenkään päätellä mitään pelistä, jota on miltei vuosikymmenen seurannut. Vaan bugista, epävakaata, gameplay-looppeja vailla olevaa peliä pitäisi "pelata", jotta voi tämän asiantilan todeta.

Koneenrakennusaatos sen ensimmäisen julkaisuikkunan aikaan ennen vuotta 2016 tyssäsi siihen, että mitään peliä nimeltä Squadron 42 tai Star Citizen ei koskaan tullut.

Niin ostin PS4 Slimin, jolla saatoin pelata toista joukkorahoittamaani peliä eli Kingdom Come: Deliverancea. Sen julkaisua pari kuukautta ennen katselin sen SQ42 vertical slice-demon läpi noin kymmenen kertaa eri striimaajien reaktiota.

Kiva oli tietää heti perään vuonna 2020, että se silloin kaikesta prototyyppipelimekaniikasta riisuttu demo ei edes tuohon mennessä ollut saanut CR:ää saattamaan sitäkään peliä julkaisumuotoa kohti. Mikä on melko huolestuttavaa mieheltä, jonka jokainen peliprojekti on kärsinyt samasta vaivasta, jossa on myös se vaihtoehto ettei mitään peliä tule koskaan.

Tällä kertaa kaikki tietysti on toisin, koska hän onnistui ottamaan pelintekoon 300 miljoonaa euroa digialuksille persoilta alusharrastajilta, eikä pahoilta julkaisijoilta.

Ilmaisia mahdollisuuksia tosiaankin... Minäpä laitan +1000 euroa pelikoneeseen, jotta voin pelata pelejä, jotka ehkä julkaistaan 2020-luvulla ja jotka ovat ties mitä sisällöltään. Varmasti ne ovat ainakin mitä kukin alusharrastaja on fantasioinut. Kunhan annetaan aikaa ja rahaa, siinä sivussa vuosia aluksista höyryten.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 603
...
Ilmaisia mahdollisuuksia tosiaankin... Minäpä laitan +1000 euroa pelikoneeseen, jotta voin pelata pelejä, ...
Ei tarvi tonnia riittää 200-500 euroa kun homma käyttyn koneen, jos sullla on tällähetkelllä jokin muu kuin läppäri niin hyvinmahdollisesti näyttiksen päivitys riittää.

Esim. mulla on kone jossa on i5-3570K, 16Gt muistia ja GTX 970 ja se riiittä tämän pelin kokeilemiseen vieläkin (aikaisemmin oli tousssa konessa GTX 670 mutta se ei enää riittänyt).
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
948
Ei se hinta nyt silti sitä ongelmaa ratkaise eli, että sitä kuviteltua peliä ei ole näköpiirissä. Johtamistavan tuntien uskon että seuraavan sukupolven konsolien päivityskarvalakkimallit ovat jo ulkona ennen kuin SQ42 mihinkään etenee. Jos etenee, tarkennetaan, kun tämä riski vuoden 2020 tiedonannoissa kasvoi.

Eihän viivästyksille ole edes annettu mitään muuta syytä kuin että halutaan tehdä peli kunnolla, minkä toteutuminen vuosien 2012-2020 näyttöjen perusteella on aikamoista toiveajattelua, kun parin vuoden takainen arkirealismi huuhtoutui siihen että odotellaan esimerkiksi RTX-toteutusta. Tai ties mitä CR haluaa joko muutettavan tai lisättävän.

Enkä nyky-Star Citizeniä osaa nähdä lähivuosinakaan minään kovin maagisena pelisuunnittelutuotteena, jos siitä SQ42:n lailla puuttuu ne keskeisimmät gameplay-loopit eli se aivan keskeisin ja yleisin ydinpeli on vielä tekemättä ja hiomatta julkaisukuntoon. Kivalta se peruspelivisio minustakin kuulosti kolme tai kaksi vuotta sitten, kun näiden piti tulla early access -peliin, muttei tullutkaan eikä niitä promomateriaalien perusteella SQ42:sta myöskään löydy, kun niillä ei tehdä minkäänasteista myynninedistämistä. Vanduulia keihään kanssa sentään prototyypattiin näin projektin vuonna kahdeksan.

Uusi road map kenties kaiken muuttaa. Ei vaan kovin loogiselta kuulosta, että esimerkiksi Q4 2021 ilmestyvä peli sellaista markkinointiinsa tarvitsisi siinä merkityksessä, mitä sille on annettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 469
Messuilla Aegisin alukset, mitäs alusta noista kannattas ottaa testiin? Argo Mole on ihan jees, mutta yksinään kyllä aika raskas käytettävä kun joutuu juoksemaan asemien välillä. Neljän ukon miehistöllä olis kyllä hienoa varmasti kun sais kaikki murikat rikottua, nyt joutuu skippaamaan suurimman osan kun ei nuo perusporat jaksa kovin isohin murikoihin pureutua eikä yksinään voi käyttääkää kun yhtä kerrallaan.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 603
Messuilla Aegisin alukset, mitäs alusta noista kannattas ottaa testiin? Argo Mole on ihan jees, mutta yksinään kyllä aika raskas käytettävä kun joutuu juoksemaan asemien välillä. Neljän ukon miehistöllä olis kyllä hienoa varmasti kun sais kaikki murikat rikottua, nyt joutuu skippaamaan suurimman osan kun ei nuo perusporat jaksa kovin isohin murikoihin pureutua eikä yksinään voi käyttääkää kun yhtä kerrallaan.
Aegisilla on vähän niin että on pieniä yhdenhengen tappelu/rahti aluksia ja sitten on isoja monenpelaajan aluksia sitä välikokoa vähän isompaa mutta silti vielä yksin pelatavassa olevaa alusta ei Aegisin valikoimassa oikein ole.

Sabre ja Eclipse kannattanee kokeilla jos ei niitä ole aikaisemmin kokeillut, Sabre on puhdas tappokone ja Eclipse on harvemmin tarjolla kokeiltavaksi.


-----------------------------------------------------------------

CIG kokeilee näimmän jotain uutta Lorea videomuodossa.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
948

Turbulent, josta Robertsin suku omistaa palasen, avaa uuden studion työstämään Star Citizeniä (tai "AAA -scifipelejä", liekö Theatres of War battle royalina yhä tavoite) Montrealiin.

Jotain asian tiimoilta kirjoittelin aiemmin tänä vuonna, mutta en muista mitä. Turbulent palkkasi kuitenkin pelinkehittäjiä jo aiemminkin ja ne yritysjärjestelytkin oli tiedossa niin piti nyt miettiä, että onko tämä nyt uutinen vaikka press release ajoittuu nykyhetkeen.

Montrealissa Star Citizenin ympäristöjä rakensi aiemmin se toinen yhteistyökumppani ja pelifirma, jonka vetäytymistä omien peliprojektiensa pariin käytettiin oliko se sitten Squadron 42:n vai 3.X:n viivästymisen syntipukkina noin vuonna 2016.

...

Tarkennetaan sen verran, että tuo on täysin integroitu CIG-studio siinä missä Santa Monica, Austin, Wilmslow, Frankfurt ja Derbyn ministudio.
 
Viimeksi muokattu:

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 603
...

Turbulent, josta Robertsin suku omistaa palasen, avaa uuden studion työstämään Star Citizeniä (tai "AAA -scifipelejä", liekö Theatres of War battle royalina yhä tavoite) Montrealiin.

...
Tulee tekemään planeetoja ts peli ympäristöjä.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Todellla hyvä (ei CIG) video


Huom! Videolla on paljon sellaisia aluksia jotka eivät vielä ole pelissä (miten ihmeessä se tuon teki).
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
106 984
Viestejä
2 158 674
Jäsenet
43 767
Uusin jäsen
kookookoo

Hinta.fi

Ylös Bottom