Star Citizen

Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Sinihiekan tekstejä kun lukee on syytä muistaa, että kyseessä on hänen subjektiivinen näkemyksensä siitä onko pelissä pelattavaa. Olen aika pitkälti samaa mieltä hänen kanssaan tästä seikasta, mutta se on MINUN näkemykseni siitä mikä on pelattavaa. Nautin paljon enemmän peleissä siitä mitä voin tehdä kuin mitä voin nähdä. Joillekin se voi olla toisinpäin. Olen kritisoinut monta kertaa kuinka Star Citizenissä tekeminen on näennäistä ja nojaa vahvasti kauniiseen silmäkarkkiin. Vaikka näin olisikin se voi olla joillekin juuri sitä mitä peliltä kaipaakin. Me ollaan kaikki erilaisia ja tykätään eri asioista.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Laajemman pelimaailman näkemyksiä pelattavuudesta voi havainnoida vaikka Twitch-suosiossa, jossa Star Citizen ei tietääkseni sen suuremmin ole koskaan ollut. Facebook Gamingin talliin vaihtaneella, CIG:n sinun joukkorahoitusvaroistasi maksamalla palkkasoturistriimaajalla Rexzillalla oli pieni yleisö, kun he organisaationsa kesken larppasivat että pelissä olisi toimintapelattavaakin laatimalla ryhmässä noudatettavan ennakkokäsikirjoituksen aina kulloisellekin videokuvatulle tapahtumalle. Tämä ukko lennätettiin myöhemmin vielä Citizenconiin, kuten Angry Joe aiempana vuonna, joten ei voine sanoa etteikö olisi yritetty hommata kaikille pelitaloille varmasti kullanarvoista striimausnäkyvyyttä. Eikä Star Citizen ole pystynyt Twitch-striimaajiaan elättämään pitemmässä juoksussa siinä missä Youtube-päivittäjiä, joita tänne tykätään linkata.

Pelattavaa on varmasti vähemmän kuin koskaan pystyi kuvittelemaan vuosina 2013-2015, 2016-2018 tai siitä eteenpäin, kun muistetaan vielä se että Squadron 42:n suhteen homma ei ole kaikesta päätellen edes vuoteen 2020 mennessä ehtinyt asettautua kovinkaan rohkaisevalle mallille. Vai onko Squadron 42 sitten se seuraavan konsolisukupolven yllättäjä... Rima elokuvamaisten pelien suhteen on vuosina 2013-2020 hilattu aikalailla ylös. Eikä Chris Robertsin suunnittelueetokseen kuulu hävitä oikein millään näistä osa-alueista, joilla on nykyään aivan murhaava kilpailu, joten näinköhän Squadron 42 on vuosien 2019 ja 2020 aikana mennyt taas uusiksi, jos tavoitteita on lennosta taas muutettu vastoin Citizencon 2948:n realismin sanomaa. Tai edellämainittu nyt on ollut Chris Robertsin jokaisen peliprojektin modus operandi vain viimeiset 30 vuotta, mutta ehkä 2020-luku kaiken muuttaa.

1990-luvun alkupuoliskon Chris Robertsin pelisuunnittelunäkemys keräsi kiitosta. Vuosituhannen vaihdetta kohti homma taas lähti täysin lapasista samalla työskentelymallilla, mikä tuotti Wing Commanderin, eikä Chris Roberts nimeä kantavia pelejä enää koskaan valmistunut ilman että tätä olisi tarvinnut irtisanoa pelijulkaisun aikaansaamiseksi. 2010-luvulla osia tämän suunnitteluotteesta taas noteerattiin latausikkunattomuuden ja aluskokemuksen saralla (mikä nyt on kuitenkaan ei ole enää vuosiin edennyt esimerkiksi multi-crew-pelattavuudeksi), mutta pelinjohtonsa on, jotakin mihin en suosittelisi kenenkään laittavan euroakaan. Tämän opimme 2010-luvusta ja Star Citizenistä. Chris Robertsin ei nähdäkseni voi sanoa oppineen yhtään mitään 1990-luvun alun ensimmäisestä Wing Commanderista, joka muiden piti ohjata loppusuoralla maaliin. Sama kuvio toistuu toistumistaan.

Onko se vääjäämätön loppupiste 2020-luvulla Star Citizenille sitten onnellinen julkaisu vai mikä, mutta pitäisin sen verran vaihtoehtoja avoinna että todennäköisyyksiä määriteltäisiin myös sille että pelejä ei koskaan julkaista, avaruusaluksiasi ei kuvittelemallasi lailla pelatakaan jatkossa tai että Chris Roberts etääntyy projektista. Haastankin nimimerkit antamaan omat prosenttinsa 2020-luvun Star Citizenin kohtalolle ovat ne henkilökohtaiset kuviteltavat vaihtoehdot sitten mitä tahansa. Ihan kiva se olisi varmaan kuulla erilaisia näkemyksiä vaikkei mikään hellyyttävä yhteenymmärrys vallitsisi. Ihmettelen tosin, jos joukkorahoittajille viimeiset pari vuotta ovat näyttäytyneet voittokulkuna siinä määrin missä vuosien 2015 ja 2016 saavutukset.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Aika monta muuttujaa ilmassa sille, että vois minkään näkösiä prosentteja alkaa lätkimään 1.0 version julkasulle tällä vuosikymmenellä. Jos mikään devauskulttuurissa ja johtamisessa ei muutu, eikä olla valmiita tekemään isoja kompromisseja on todennäkösyydet aika laihat. En silti usko näin jatkuvan seuraavaa kymmentä vuotta. Veikkaanpa juurikin isojen kompromissien astuvan kuvaan tavalla tai toisella ja sieltä tulee 1.0 leima pelille joskus vuoden 2025 tienoilla tai vähän sen jälkeen. Lopputulos ei kuitenkaan ole ihan sitä mitä on luvattu, mutta kehitys jatkuu myös 1.0 leiman jälkeenkin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
23
Hetkeksi jäänyt tämä "avaruuden dayz" pois seurannasta ja sinihiekan postaukset palauttivat takaisin maanpinnalle, kiitos näistä. Se ois vissiin vielä pari vuotta odottelua edessä.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Erona Dayz-meininkeihin lie että se kantava ajatus ydinpelistä, joka DayZ:ssä jengiä viehätti niin paljon että he sitä intohimoisesti pelasivat saattoi Star Citizenin osalta jäädä niihin alkuvuosien tiiivimpiin suunnitelmiin pelisuunnittelun osalta. Mitä tulee esimerkiksi vuorovaikutukseen ja pelattavan kohtaamistiheyteen.

Performance capture-sessiot viiden vuoden takaa Hollywood-tähdillä, jatkuva suuralusrakennus eri lisinä pelineen ja firman omin voimin toteuttava tekoäly nyt esimerkiksi eivät ole olleet mikään yksiselitteinen oikotie onneen. Ilman planeettateknologiaa kukaan taas ei kenties tähän rahaa enää työntäisi.

Dayzhän, jos joku ei tunne, oli sitten hetken aikaa vertailussa erinomaisen pelattava peli ja pelikaava, joka jengille maistui. Eivät vaan halunneet Arma 3-pelimoottorin varaan rakentaa sitä vielä parempaa DayZ:tä.

Pari vuotta taaksepäin se viesti Star Citizenin osalta oli että varsinaista pelattavuutta ilmestyy ehkä vuonna 2019. Muistaakseni myös jo vuoden 2018 teema oli sama, kun silloin esimerkiksi ammattien ja multi-crew:n suhteen oli toiveita että nämä 3.X:n päälle ilmestyvät. Toki silloin oli helpompi kuvitella että se ammattipelimekaniikka olisi automaattisesti antoisaa, kunhan se vain peliin lisätään, koska aiempia viitteitä CIG:n pelisuunnittelusta ei oltu erityisemmin nähty.

Arena Commander oli jokseenkin hyvä ja Star Marine epäonnistui parillakin eri tavalla. Theatres of War lie odotusarvoiltaan huti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
902
Enemmänkin olisin huolissani, jos näkökanta ei yhtään muuttuisi kymmenen vuoden odottelun aikana. 30€ sijoituksen voi helposti antaa itselleen anteeksi, mutta osalla uskollisimmista hehkuttajista taitaa olla *tonneittain rahaa kiinni pelissä, jota nyt ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua pelikelpoiseksi. Noh, oma pelikokemukseni on vuodelta 2018, että voihan se olla hurjan paljon paremmassa kuosissa nykyään, mutta hieman uskallan epäillä asiaa. Se että jollakin on peli ollut päällä 400 tuntia, ei kerro pelikeloisuudesta yhtikäs mitään.

*Mitä syvemmälle joutuu, niin sitä hankalampi sitä on hyväksyä tietyt realiteetit.

En koskaan kickstarttaile tai ennakkotilaa mitään. Jos edut noihin pippaloihin lähtemisestä on niin valtavat, että julkaisupäivänä niillä saa suhteettoman kovan etumatkan myöhemmin mukaan tulleisiin nähden, niin sitten peli ei ole muutenkaan minulle tehty. Tämähän koskee lähinnä moninpelejä.

Vuonna 2016 törmäsin mielenkiintoiseen projektiin nimeltä Chronicles of Elyria ja silloin oli lähellä, että olisin tullut kusetetuksi. Maltoin kuitenkin mieleni ja jäin seurailemaan tilannetta samalla tavalla kuin SC:n kanssa tällä hetkellä. Sanotaanko nyt vaikka näin, että kannatti ja säästin ~130€
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
856
Aiemmat näkökantani sopivasti löytyvät tästä ketjusta niin sieltä voi tietysti nostaa tulkittavaksi, miten paljon se linja on muuttunut ajan mittaan. Olen aika kauan muistaakseni ollut valmis keskustelemaan myös niistä haittapuolista ja vastoinkäymisistä.
Valtavalla tekstiseinällä voi yrittää selitellä asioita parhain päin, mutta kyllä tämän keskustelun fanipojista isoimmat ja paksuimmat laput silmillä oli nimenomaan @sinihiekka ja @IcePen. Muistellen kommentteja ”aioin pelata tätä seuraavat kaksikymmentä vuotta” ja ”miljardööriperheen sijoitus on varma merkki että kaikki on kunnossa” ja ”herätetty kuollut peligenre” jne. Kahdenkymmenen vuoden pelaaminen tosin vaihtunut kahdenkymmenen vuoden odotukseen :kahvi:
 

Sampsa Kopteeni

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
102
CIG kyllä jännässä paikassa projektin kanssa. Mitään insentiiviä ei oikeastaan ole julkaista yhtään mitään kun rahaa tulee sisään ennätysvauhtia pelkästään unelmiakin myymällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
165
Heitetään nyt myös oma näkökulma mielenkiintoiseen keskusteluun. Minulla on yli 35 vuoden aktiivipelaajan tausta ja oikeastaan kaikki aiemmat Robertsin pelit on kolahtanut. Viime vuosina kuitenkin on perinteinen pelaaminen jäänyt tosi vähälle ja siirtynyt enemmän AR/VR pelaamisen suuntaan. En osaa sanoa kuinka paljon Star Citizeniä tai Sq42:ta tulee pelattua kun ne julkaistaan, mutta en kuitenkaan mitenkään kadu sijoitustani Star Citizeniin.

Näin ohjelmistoalan ammattilaisena pelin kehitys on ollut todella mielenkiintoista seurattavaa ja satunnaisesta pelaamisestakin olen pääosin nauttinut. Minusta tuota sijoituksen arvoa ei voi suoraan mitata sillä lopputuotteella vaan onhan tämä matka ollut ainutlaatuinen kokemus ja on ollut hienoa olla siinä mukana kävi miten kävi.

Toki monelle taas tämä kehitysvaihe voi olla hyvinkin turhauttavaa ja haluaisivat vaan sen lopullisen pelin eteensä, jolloin ymmärrän hyvin valituksen. Toisaalta varmaan heillekin aukeaa moni asia pelikehityksestä ja mahdollisesti oppii arvostamaankin sitä työtä mikä yleensä tapahtuu kulissien takana.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Heitetään nyt myös oma näkökulma mielenkiintoiseen keskusteluun. Minulla on yli 35 vuoden aktiivipelaajan tausta ja oikeastaan kaikki aiemmat Robertsin pelit on kolahtanut. Viime vuosina kuitenkin on perinteinen pelaaminen jäänyt tosi vähälle ja siirtynyt enemmän AR/VR pelaamisen suuntaan. En osaa sanoa kuinka paljon Star Citizeniä tai Sq42:ta tulee pelattua kun ne julkaistaan, mutta en kuitenkaan mitenkään kadu sijoitustani Star Citizeniin.

Näin ohjelmistoalan ammattilaisena pelin kehitys on ollut todella mielenkiintoista seurattavaa ja satunnaisesta pelaamisestakin olen pääosin nauttinut. Minusta tuota sijoituksen arvoa ei voi suoraan mitata sillä lopputuotteella vaan onhan tämä matka ollut ainutlaatuinen kokemus ja on ollut hienoa olla siinä mukana kävi miten kävi.

Toki monelle taas tämä kehitysvaihe voi olla hyvinkin turhauttavaa ja haluaisivat vaan sen lopullisen pelin eteensä, jolloin ymmärrän hyvin valituksen. Toisaalta varmaan heillekin aukeaa moni asia pelikehityksestä ja mahdollisesti oppii arvostamaankin sitä työtä mikä yleensä tapahtuu kulissien takana.
Hyviä uutisia on kenties sillä saralla että vuonna 2018 CIG siirsi yhden lukuisista pöytälaatikkofirmoistaan kautta rahaa jonkin sortin pelintekoa vastaan Icespriten silloin VR -peleihin keskittyneelle liverpoolilaisfirmalle. Sen projektin hedelmiä ei tiettävästi ole vielä nautittu.

Itekin olen nauttinut etenkin aiempien vuosien viihdetarjonnasta, kun luotiin seuraajille sisältöä striimein ja tapahtumin, videoilla sekä myös kirjoituksin ja kuvin. Sittemmin on ollut alusjurnutus sen verran keskeistä että viikkovideoitakaan ei meinaa oikein kestää katsoa, kun viestintä on kohdistettu peliesineille persoille lompakoille. Samalla kun sen aiemman henkilökohtaisen viestinnän formaattia on näkyvillä enää ehkä pari kertaa vuodessa niin voisi sanoa että firma on myynyt suurimmat osan alkuihaihanteistaan, mihin kuului riippumattomuus ulkoisista sijoittajista ja avoimuus.

Tämä on kuitenkin pelitalon, jolle on asetettu jonkinasteisia toiveita siitä että se tuote olisi hyvä pelinäkin. Star Citizenissä on hyviä ominaisuuksia, joita ei kuitenkaan voi välttämättä vuosiin tai jos koskaan pelata. Squadron 42:n kehitystyö on veivattu kulisseissa taas ties mihin tilaan vaikka vuoden 2021 piti alun perin johtaa julkaisuun.

Pelinkehityksestä voi varmaan tämän projektin tiimoilta oppia myös että se voidaan tehdä omin teoinkin ja pelinjohdon toimesta vaikeaksi vaikka olisi ammattimiehiä tekemässä todella kivoja juttuja, planeettateknologiaa ja suuraluksia. Kun ei ole sen suurempaa itsehillintää ilmaantunut vuosina 2013-2020. Citizencon 2948:ssä Chris Robertsin Road to release-puheessa oli jo realismia sen verran, että luulin julkaisupäivänvalon jo sarastavan, mutta nykytietoon peilaten näköpiirissä silloinkaan ei ollut ilmeisesti, että Squadron 42 esimerkiksi julkaistaisiin vielä PS4-sukupolven aikaan. Eivätkä nämä Calderien miljardööriperheen ostamat firman osat tainneet vaihtaa omistajaa sen takia että noiden osuuksien arvo olisi pikapuoliin tuottaneet voittoa sijoituksille SQ42:n muodossa. Heillekin se 250 miljoonan dollarin valasraha lie tärkeämpää vaikka Caldereista nuorempi on idealisti-elokuvatuottaja.

Ite en olisi koskaan voinut uskoa, että Freelancerin työstämisen (ja sen pelin julkaisuun ilman Chris Robertsin monottamista estäneet) virheet toistuvat sellaisenaan ilman mitään itsereflektiota siihen millaista pelinteosta on saatu Chris Robertsin johdolla nauttia tämän uran halki. Viime vuoden kohokohta oli kenties, kun Sean Tracy pyörittelisi silmiään sillä sekunnilla, kun vieressään lausuttiin julki tieto CR:stä koodaamassa telakointia Star Citizeniin. Vai pyörittelikö tämä silmiään sille väitteelle että Chris on mahtava ohjelmoija.

Ite en välttämättä sitten edes niinkään sanoisi haluavani sitä lopullista peliä miltään tukemaltani peliprojektilta (Kingdom Come: Deliverance oli vertailussa menestys) vaan pelattavaa. Nykyinen neljän tunnin juna- ja matkaetäisyyssimulaattori ei ole nyt siinä vuorovaikutuksen pisteessä että siitä saattaisi sanoa CIG:n sanoa löytäneen vuosina 2013-2020 pelikaavan, joka toimii. Eikä sitä löydy ainakaan vielä vuonna 2021 näillä näkymin. Jos koskaan myös lie jonkinasteinen todennäköisyys mielessä pidettäväksi. Tuskin aika on ainoa odotusarvo, mitä tarvittaisiin peruspelikokemuksen terästämiseksi. Esimerkiksi multi-crew:n syventäminen kokemuksena lie aikalailla utopiaa, kuten se että olisi kymmenen erilaista aluspelimekaniikkaa, joista kaikista saisi iloa irti vain koska on myyty vähintään kymmenen erikoisalusta unelmoijille. Tällaisiin kuvitelmiin kätkeytyy kuitenkin valtaosa muutaman sadan miljoonan dollarin alusrahasta, joten aivan puhtaalta pöydältä ei yritetä toteuttaa ensivedosta Star Citizenistä pelattavaksi tarkoitettuna pelinä.

Squadron 42:n pelikuvaa olisi kiva nähdä sen suhteen, mikä on se kunnianhimon taso. Sen parissa on puuhasteltu vähintään vuodesta 2014 tavoitteellisesti niin erinomaisen hyviä syitä sille, miksi Squadron 42:ssa ei olisi pelattavuutta ei erityisemmin pitäisi olla, sen enempää kuin miksei se saavuttaisi tätä vuoden 2021 julkaisutavoitettaan. Aivan en ymmärrä, miksi firma haluaisi pimittää tietoa Squadron 42:sta, kuten nyt on taas tehty, jos kaikki olisi projektin useamman vuosikerran perustilasta poiketen ollut hyvällä tiellä. Spoilaamisen vetoaminen on härskiä sen suhteen, että koko pelin käsikirjoitus vuoti viitisen vuotta sitten julki ja Chris Roberts itse lörpötteli juurta jaksain pääjuonen auki toimittajalle, joka huomaavaisena ihmisenä kirjoitti sen sitten vielä pelimediaan... Vetovastuun vaihtaminen peliprojektissa, mikä Squadron 42:ta kohtasi kehitysvuoden kuusi kohdalla, kun kertoo hieman toisenlaista tarinaa yleensä.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
313
CIG kyllä jännässä paikassa projektin kanssa. Mitään insentiiviä ei oikeastaan ole julkaista yhtään mitään kun rahaa tulee sisään ennätysvauhtia pelkästään unelmiakin myymällä.
Toissapäivänä meni ennätykset taas rikki, 2,25 miljoonaa dolleriinoa päivässä.

Mistä tuota rahaa tulee? Onko ihmisillä vieläkin mielessä että SQ42 beta on 3kk päästä kun he siitä kuulivat vuosi sitten ja eivät ole kuulleet pahoja uutisia vai mikä antaa voimaa tälle innolle rahoittaa peliä?

Invictus Launch Week tapahtuma oli pelattavuuden kannalta täysin epäonnistunut. Toimivuudelta yksi huonoimmista free flight tapahtumista. 4 viimeisintä päivitystä ovat kaikki olleet ihan raakileita siihen nähen mitä alunperin lupailtiin niiden sisältävän. Citizencon peruttu Covidin takia, SQ42 uusin traileri melkein pari viikkoa myöhässä, SQ42 roadmappia ei ole päivitetty kohta 9 kuukauteen ja sen reworkista ei ole kuulunut mitään. Se mitä peliin on pääasiassa lisätty viimeisen vuoden aikana on ollut vain uusia 3D malleja ilman mitään uutta sisältöä. Planeetat, kuut, kaupungit ja alukset ovat kaikki vain sitä samaa mitä pelissä on ollut jo vuosia. Vankila ainoana poikkeuksena ja siitäkin voi olla montaa mieltä onko se hyvä vai ei. Uusia pelimekaniikkoja ei ole lisätty 2 vuoteen ja tiedossa ei edes ole milloin ollaan lisäämässä. Yleisestikin desync, error 30k ja muut serveri, fps ja lagi ongelmat ovat lisääntyneet vanhoihin päivitykseen verrattuna. Ehkä suurinosa rahoittajista ei edes käynnistä peliä vaan elävät oman pään sisällä haavemaailmassa.

Mistä tuo hype tulee, ei voi ymmärtää.
 
Viimeksi muokattu:

Sampsa Kopteeni

Team R&T
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
102
Toissapäivänä meni ennätykset taas rikki, 2,25 miljoonaa dolleriinoa päivässä.

Mistä tuota rahaa tulee? Onko ihmisillä vieläkin mielessä että SQ42 beta on 3kk päästä kun he siitä kuulivat vuosi sitten ja eivät ole kuulleet pahoja uutisia vai mikä antaa voimaa tälle innolle rahoittaa peliä?

Invictus Launch Week tapahtuma oli pelattavuuden kannalta täysin epäonnistunut. Toimivuudelta yksi huonoimmista free flight tapahtumista. 4 viimeisintä päivitystä ovat kaikki olleet ihan raakileita siihen nähen mitä alunperin lupailtiin niiden sisältävän. Citizencon peruttu Covidin takia, SQ42 uusin traileri melkein pari viikkoa myöhässä. Uusia pelimekaniikkoja ei ole lisätty 2 vuoteen ja tiedossa ei edes ole milloin ollaan lisäämässä. Yleisestikin desync, error 30k ja muut serveri, fps ja lagi ongelmat ovat lisääntyneet vanhoihin päivitykseen verrattuna. Ehkä suurinosa rahoittajista ei edes käynnistä peliä vaan elävät oman pään sisällä haavemaailmassa.

Mistä tuo hype tulee, ei voi ymmärtää.
Ilmeisesti mikään muu taho ei edes yritä kehittää mitään vastaavaa, mitä SC-tukijat haluavat. Tähän sitten ollaan ripustettu kaikki toivo ja varmaan ollaan jo rahallisestikin niin syvällä, että heitetään vaan lisää hyvää rahaa huonon rahan perään, että edes toivo siitä että jonain päivänä jotain tulee ulos, säilyy
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Ilmeisesti mikään muu taho ei edes yritä kehittää mitään vastaavaa, mitä SC-tukijat haluavat. Tähän sitten ollaan ripustettu kaikki toivo ja varmaan ollaan jo rahallisestikin niin syvällä, että heitetään vaan lisää hyvää rahaa huonon rahan perään, että edes toivo siitä että jonain päivänä jotain tulee ulos, säilyy
Jos muutkin asiat kiinnostaa kuin kauniit grafiikat niin -> Starbase
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
313
Jos muutkin asiat kiinnostaa kuin kauniit grafiikat niin -> Starbase
Ei kyllä ole ole mitenkään SC verrattavissa. Tuo näyttäisi olevan ennemmin Space Engineers, Minecraft ja vastaavat sandbox rakentelut pelit kategoriassa kuin Space MMO life simulator kuten SC ja ED.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Ei kyllä ole ole mitenkään SC verrattavissa. Tuo näyttäisi olevan ennemmin Space Engineers, Minecraft ja vastaavat sandbox rakentelut pelit kategoriassa kuin Space MMO life simulator kuten SC ja ED.
Space MMO se on. Siinä vain on nuo rakenteluelementit mukana.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Mahdottoman kaukana on Starbasekin mistään reaaliaikaisesta Eve Onlinesta. Ensivaikutelma siitä internetissä oli grindauksen korostuminen pelisuunnittelussa, mikä ei kovin suuria intohimoja ole tiettävästi herättänyt kuin korkeintaan asianharrastajissa, joten ei sitäkään saattane kelle vaan suositella.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Mahdottoman kaukana on Starbasekin mistään reaaliaikaisesta Eve Onlinesta. Ensivaikutelma siitä internetissä oli grindauksen korostuminen pelisuunnittelussa, mikä ei kovin suuria intohimoja ole tiettävästi herättänyt kuin korkeintaan asianharrastajissa, joten ei sitäkään saattane kelle vaan suositella.
Grindaus ei ole korostettu elementti pelisuunnittelussa. Se vain on tällä hetkellä sitä puuttuvien featureiden vuoksi. Myöskin asioita testataan ja balanssoidaan alphan aikana. Hätäisiä johtopäätöksiä alphan alkutaipaleelta siitä mitä peli tulee olemaan on turha tehdä.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Miksi tämä pätee Starbsaseen, mutta ei Star Citizeniin?
Star Citizenin Alphan alkuvaihetta on eletty laskutavasta riippuen kuusi tai neljä vuotta, eikä vielä nytkään ole esiintynyt sen suuremmin pelitaloille tyypillistä hinkua toteuttaa jotain valmistakin mieluiten mahdollisimman tehokkaasti, kun vuoden 2018 Citizenconissa ilmeisesti valehdeltiin taas ummet ja lammet Squadron 42:n julkaisuhorisontista.

Frozenbyte on sentään aiemmin julkaissutkin Trine -pelisarjaa verrattain onnistuneesti, joten kenties on todennäköisempää että Starbasekin ottaa ennen Star Citizeniä sellaisen pelattavan muodon, joka Twitchissä saa peruskuluttajatkin pelejään pelaamaan.

Voi olla tosin että Cloud Imperium Games vertautuu oheisbisneksineen tässä enemmän Valveen, sillä erolla että jälkimmäiset ovat samassa aikaraamissa tehneetkin pelejä taas. Eikä Valvella tiettävästi eletä yhden miehen hirmuhallinnon alla vaan ammattilaisilla on itsenäisyyttä ilman että yhden miehen kulloistenkin aivoitusten mukaan mennään viikkotasolla. Chris Robertsin hyvin yksityiskohtaiselle tasolle (aina vaatetuskonseptivaihetta myöten) pelinteossa ulottuva päätäntävalta lie aika poikkeuksellinen toimintamalli, kun se käsky saattaa tulla käytännössä missä kohtaa tekovaihetta vaan. Jolloin menee taas uusiksi.

Nythän Squadron 42:n vetovastuussa on tiettävästi se toinen Chrisin lapsuudenystävä hiekkalaatikosta saakka, kun edellinen syrjäytettiin yhdessä Frankfurtin tiimivastaava Brian Chambersin kanssa. Kummankaan videoanti ei ole ollut minkään armottoman vastaanväittäjän. Chambersista en osaa sanoa onko tämä suoranainen myötäilijä, kuten vaikka Sean Tracy.

En aiempina vuosina tykännyt aivan niin selvästi henkilöittää ongelmia vain ja ainoastaan Chris Robertsiin, kun se jättää muiden firman edustajien vahvuuksia mainitsematta, mutta hurjia tarinoita tämän uralta riittää sen verran, että naurunalainen Peter Molyneaux lie kohtuuden edustaja vertailussa. Kriittisissä Star Citizen-piireissä on elätelty toiveita siitä että Calderit olisivat rahoillaan ostaneet Chris Robertsilta päätäntävaltaa siinä vaiheessa, kun oli poltettu 200 miljoonaa dollaria ilman että julkaisukelpoisia pelejä olisi näköpiirissäkään. Mikä olisi siis sen hiljattaisen Calder-lisäoptio-oston taustalla. Kuulostaa vaan aikalailla toiveajattelulta, että Chris Roberts tyytyisi nykyään olemaan vain keulakuva ja antaisi firman vain tehdä pelejä ilman hämmentämistä, jonka myötä edes Squadron 42:n julkaisuaikatauluista ei saata oikein minkäänmoisella varmuudella sanoa edes suuntaa-antavasti on vuosi sitten 2013, 2014, 2015 tai 2018, 2019 tai 2020. Tai 202...?
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
313
Jos haluaa vilauksia miksi SC ei etene niin kannattaa katsoa SCL jaksot. Noista löytyy parhaiten infoa mitä siellä CIG:llä oikein sählätään.

CIG on heittänyt romukoppaan vuonna 2013 tehdyn suunnitelman mikä on ollut perusta aluksien virta, lämpö ja informaation kulun toiminnalle. Uutta järjestelmää on vasta alettu suunnitella. Ominaisuus joka on kaikkien aluksien core feature, ja näin alus keskeisessä pelissä siis koko pelin, aletaan suunnitella 8 vuotta projektin startista. Bonuksena jotta mm. salvage voidaan peliin lisätä CIG:n pitää suunnitella uusiksi 118 alusta. Ainoastaan viimeisen 18kk aikana peliin tulleet alukset ovat yhteensopivia salvagen kanssa joita on 42 ja pelissä on 160 alusta.

CIG on tiennyt että salvage tulee olemaan osa peliä vuodesta 2013 asti. Silti CIG:lla ei ole osattu varautua asiaan lainkaan ja nyt joudutaan sitten suunnittelemaan lähes kaikki alukset uusiksi.

He roikuttivat salvagea lähes 3 vuotta roadmapissa ja heillä ei ole edes peruskomponentteja valmiina että kyseinen ominaisuus voisi tulla peliin. Hienoa kommunikaatiota.

Tämä sama sykli toistuu jatkuvasti CIG:n tekemisissä. Siellä ei osata yhtään suunnitella mitään tulevaisuuden kannalta. Hommia aletaan suunnittelemaan vasta kun se tulee työpöydälle ja sitten mietitään miten se sopii yhteen muun pelin kanssa.

On normaalia että projekteissa joudutaan suunnittelemaan asioita uusiksi välillä tai jotain joudutaan lisäämään. CIG on kuitenkin lähes vuosikymmenen vanha yritys ja heillä ei ole vieläkään mitään kykyä ennakkosuunnitteluun.

En ihmettele yhtään jos tätä kehitetään vielä seuraavat 8 vuotta.


 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
CIG on tiennyt että salvage tulee olemaan osa peliä vuodesta 2013 asti. Silti CIG:lla ei ole osattu varautua asiaan lainkaan ja nyt joudutaan sitten suunnittelemaan lähes kaikki alukset uusiksi.
Tuskinpa vuonna 2013 vielä olisi kukaan arvannut, että pitäisi alkaa suunnitella esimerkiksi Reclaimerin kauhan toiminnallisuutta eli jotakin, josta on iloa noin yhdelle sadasta pelaajasta. Silloinen ajatus salvagesta lie kattanut toiminnan tason, mikä on mahdollista käytännössä jokaiselle pelaajahahmolle. Onko lopputuloksesta niiltä osin sitten iloa kellekään, jos se on kaiken todennäköisyyden mukaan luokkaa roska-auton toiminnallisuus Grand Theft Auto V:ssä. Näiden lukuisien uudempien erikoisalusten osalta alusharrastajuus jaksaa yhä hämmästyttää. Siinä on varmaan jo tekemistä, että Reclaimer saataisiin tekemään jotakin mielenkiintoista Squadron 42:n välivideossa.

Vuoteen 2015 mennessä oli keksitty jo, että aluksille persot kyllä ostavat ihan mitä tahansa, eikä Chris Roberts esikuntineen ole viimeiseen noin 25 vuoteen antanut bisneksissään minkäänasteisen moraalin estellä sen suhteen, miten toisten rahoja käytetään hyväksi. Kunnioitusta joukkorahoittajien rahalle ei ollut sen enempää kuin Microsoftilta saataville, joka antoi kenkää suhteen tai Saksan valtion, jonka elokuvatukia herrat käyttivät oikeudessa asti kyseenalaistetusti.

Hyvää nyt varmaan olisi, jos annettaisiin Squadron 42:n suosiolla olla sen verran fokusoitunut yksinpeli ettei siinä ole alusharrastajalisää, jossa peli pakottaa vetämään tutoriaaliosuuden verran sitä roska-autopelattavuutta.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
Jos haluaa vilauksia miksi SC ei etene niin kannattaa katsoa SCL jaksot. Noista löytyy parhaiten infoa mitä siellä CIG:llä oikein sählätään.

CIG on heittänyt romukoppaan vuonna 2013 tehdyn suunnitelman mikä on ollut perusta aluksien virta, lämpö ja informaation kulun toiminnalle. Uutta järjestelmää on vasta alettu suunnitella. Ominaisuus joka on kaikkien aluksien core feature, ja näin alus keskeisessä pelissä siis koko pelin, aletaan suunnitella 8 vuotta projektin startista. Bonuksena jotta mm. salvage voidaan peliin lisätä CIG:n pitää suunnitella uusiksi 118 alusta. Ainoastaan viimeisen 18kk aikana peliin tulleet alukset ovat yhteensopivia salvagen kanssa joita on 42 ja pelissä on 160 alusta.

CIG on tiennyt että salvage tulee olemaan osa peliä vuodesta 2013 asti. Silti CIG:lla ei ole osattu varautua asiaan lainkaan ja nyt joudutaan sitten suunnittelemaan lähes kaikki alukset uusiksi.

He roikuttivat salvagea lähes 3 vuotta roadmapissa ja heillä ei ole edes peruskomponentteja valmiina että kyseinen ominaisuus voisi tulla peliin. Hienoa kommunikaatiota.

Tämä sama sykli toistuu jatkuvasti CIG:n tekemisissä. Siellä ei osata yhtään suunnitella mitään tulevaisuuden kannalta. Hommia aletaan suunnittelemaan vasta kun se tulee työpöydälle ja sitten mietitään miten se sopii yhteen muun pelin kanssa.

On normaalia että projekteissa joudutaan suunnittelemaan asioita uusiksi välillä tai jotain joudutaan lisäämään. CIG on kuitenkin lähes vuosikymmenen vanha yritys ja heillä ei ole vieläkään mitään kykyä ennakkosuunnitteluun.

En ihmettele yhtään jos tätä kehitetään vielä seuraavat 8 vuotta.


Juu tämä sama systeemi on ollut käytössä jo alusta-alkaen ts siitä kun luvattii fyysinen cargo/rahti (ja päivitettävät/ristiin vaihdettavat aseet) aluksiin yhtäkään alusta ei kumminkaan suunniteltu fyysistä todellista rahtia silmälläpitäen.

Esim. uusi (ts nykyinen) Freelancer on muka suunniteltu fyysisen rahdin huomioon ottan mutta tämä ei pidä paikaansa (rahti kyllä mahtuu sisään mutta) koska keskirahtitilan ovi on liianpieni ja rahtiluukun vapaakorkeus rahtitilaan nähden on liian pieni ts homma menee uusiksi sittan kun CIG alkaa pähkäilemään rahdin fyysistä lastausta ja purkua.

Taitaa tällähetkellä todellisen fyysisen rahdin kanssa toimia kunnollla vain Cutlass Black ja Avenger Titan kaikki muut alukset taitaa vaatia joitain päivityksiä.


CIG on parantanut tämän ennakkosuunnittelun osalta vuosienvarrella mutta ei se vieläkään ole riitävänhyvällä tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
313
Fyysinen rahti onkin mielenkiintoinen. Siihen liittyy melko monta käytännön ongelmaa.

Mitenhän CIG aikoo ratkaista tuon ongelman aluksissa joissa rahti kasataan järjettömän korkeiksi kasoiksi kuten Starfarerissa. En nyt ulkoa muista miten korkea kasa kyseessä on, mutta aivan tajuttoman monta laatikkoa siinä on kyllä. Ehkä tähän lisätään vielä Breath of the Wildista tuttu magnetism tyylinen työkalu. En usko että mikään trukki tms, taipuu noiden alusten sisälle kovin hyvin joten joku leijuntaan perustuva työkalu se luultavasti tulee olemaan. Ehkä isoissa aluksissa on jopa oma leijuntaan perustuva nosturi rahtiruumissa joka kasaa paketit.

Tämä ikivanha dokumentti tuntuu ainankin vielä ihan järkevältä. Erikokoisia laatikoita ja leijuntaan perustuva työkalu. Ainoa ylilyönti on tuo rahdin fyysinen mallintaminen laatikoiden sisällä. Toisaalta kyllähän se kuulostaa ideana melko mukavalta että voit marssia rahtiruumaan, avata laatikon ja repiä sieltä raketinheittimen tai mitä tahansa. Näillä fantasioillahan SC:tä myydään, tyytyisin kyllä siihen että vain rahtilaatikot ovat fyysisiä.

Edit: Tuli mieleen. 600i tulee olemaan melko mielenkiintoinen. Suurinosa rahdista menee toki isoon hissiin, mutta osa pitää rahdata pienellä hissillä aivan ylös, sitten kävellä koko aluksen läpi kaikkien baarien ja muiden läpi jotta rahdin saa laitettua engineering osiossa olevaan rahtitilaan. Siinä on miljardööreillä ihmettelemistä kun duunarit rahtaa tavaraa baarin läpi kun ukot vetelee shampanjaa ja sikareita. Hyvin suunniteltu alus :D
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
CIG on parantanut tämän ennakkosuunnittelun osalta vuosienvarrella mutta ei se vieläkään ole riitävänhyvällä tasolla.
Tämä nyt on aika rohkea näkemys, kun Jennisonin kirjeen esittämien väitteiden toimintakulttuurista suhteen ei tiettävästi ole vuosina 2015-2020 tehty korjausliikettä. Kun tuo yhden suuren johtajan hyväksynnän vaativa kulttuuri vaikuttanee yhä läpi joka osaston toiminnan, eikä pelkästään hahmotaiteen muodossa.


...This was a perpetual problem in my time here, a concept gets approved, and then unapproved after the model is created- concept level feedback on models...

...Redoing something more than once? Repeatedly? Every asset? Repeatedly? It is clearly not about the asset or the artist. Several times since I have been here, I have had an asset approved by CR only to learn weeks or months later that he had decided that it wasn’t good enough... One production phenomenon that has become familiar to anyone working under Roberts is ‘Unapproval.’ That is, when something that was previously approved becomes unacceptable later on in production for reasons known to Roberts only. It is usually based on whim or a nebulous quality bar that has shifted...

When someone is hired for a position there is a direct ratio of the authority that they can expect to have, and the amount of responsibility that they will be expected to have. A junior level artist doesn’t expect to be able to make any real decisions on how things are done, but no one would hold them responsible if the pipeline or character art as a whole is sub-par. Conversely, a Lead should expect to have most of the control on pipeline and asset review, and for that privilege and trust they trade accountability for the pipeline efficiency and asset quality as a whole. Because they make larger scale decisions on the system, they a held accountable for what that system produces.

It became clear within a matter of weeks of working at CIG, that all the decisions for the character pipeline and approach had been made- by Roberts. It became clear that this was a company-wide pattern- CR dictates all. Instead of articulating the standard for approval and allowing the team to develop the best methods to meet this bar, Roberts dictates what the method is, usually with a fraction of the knowledge that the employee has over their particular field. Then, when the plan or method fails to produce the results CR wants, the employee inevitable takes the blame, after all they are responsible for their corner of the game

Visions are cheap. Ideas are cheap. A good leader is not simply someone with a vision or a great idea. A good leader not only has the vision, but they can communicate that visionto the team, and more importantly they inspire and energize the team members with that vision. Chris Roberts might have a vision but he can’t communicate it. And therefore, no one on the team knows what it is. This is known to every team member, certainly of the art team. Roberts is not an artist and it is clear he is not a visual communicator. The basic understanding of macro vs micro, what is essential to the piece and what is not, completely escapes him. Everything is of equal importance- the laces on the boot are just as important as the overall value pallet and silhouette, in many cases more. This is indicative of Robert’s extreme lack of understanding of the most basic of artistic principals. That level of ignorance and lack of visual depth for an artist would be problematic, but for someone at a director level, it is absolutely crippling to a project.
So the one thing that no one discusses is the biggest problem. Roberts is someone who on a company- wide level is always feared, but never respected. His direction is met with nervous compliance to his face, and rolled-eyed resentment behind his back. When his orders are articulated later to the rest of the team, and basic questions of logic and practicality are inevitable asked, they are met not with an explanation of why CR’s idea is a good one, but the importance of his happiness. The explanation is always the same- “I know it makes no sense, but that’s what CR wants”. This team is filled with people who have experience publishing other titles. Lots. We all know how it is “supposed” to be done. But everyone is faced with the same repeated dilemma, a choice- make CR happy or do what works for the game? Short term survival vs long term wins. And unfortunately it’s the survival option that wins out, mainly because turning away from a directive of CR is a recipe for unemployment.

I am only speaking from one corner of this project, but I know that the micro managerial frustration experience is an epidemic at CIG. Everyone seems to be unhappy for the exact same reason. I don’t foresee anything changing at CIG if Roberts doesn’t change himself. And this is a shame because the company has all the ingredients to do something truly great, if only they would be allowed to do it.


...

Jennisonin kirje ennusti hyvin tulevaa tai ennemminkin tulematonta vaikka Cloud Imperium Gamesillä oli jo vuosina 2014-2016 kaikki valmiudet tehdä pelejä, joiden luulin itsekin painavan enemmän vaakakupissa kuin nähtävästi mielipuolisen tehottoman yrityskulttuurin. Kohta on kasassa 300 kerättyä ja ties kuinka monta parissa yritysostossa liikkunutta miljoonaa dollaria, jotka eivät ole tätä aivan absurdia työstämiskulttuuria tiettävästi korjanneet. Pelin tasolla se mistä silloin unelmoitiin ei ole sen välttämättä nyt yhtään sen lähempänä kuin vuonna 2013, jolloin oli näköpiirissä päästä käsiksi vähintään nautinnolliseen early access-henkiseen pelaamisen jo vuoteen 2015 mennessä. Nyt ne toiveet ovat lähinnä Squadron 42:n kymmenvuotisjuhlajulkaisun varassa.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
Tämä nyt on aika rohkea näkemys, kun Jennisonin kirjeen esittämien väitteiden toimintakulttuurista suhteen ei tiettävästi ole vuosina 2015-2020 tehty korjausliikettä. Kun tuo yhden suuren johtajan hyväksynnän vaativa kulttuuri vaikuttanee yhä läpi joka osaston toiminnan, eikä pelkästään hahmotaiteen muodossa.


...This was a perpetual problem in my time here, a concept gets approved, and then unapproved after the model is created- concept level feedback on models...

...Redoing something more than once? Repeatedly? Every asset? Repeatedly? It is clearly not about the asset or the artist. Several times since I have been here, I have had an asset approved by CR only to learn weeks or months later that he had decided that it wasn’t good enough... One production phenomenon that has become familiar to anyone working under Roberts is ‘Unapproval.’ That is, when something that was previously approved becomes unacceptable later on in production for reasons known to Roberts only. It is usually based on whim or a nebulous quality bar that has shifted...

When someone is hired for a position there is a direct ratio of the authority that they can expect to have, and the amount of responsibility that they will be expected to have. A junior level artist doesn’t expect to be able to make any real decisions on how things are done, but no one would hold them responsible if the pipeline or character art as a whole is sub-par. Conversely, a Lead should expect to have most of the control on pipeline and asset review, and for that privilege and trust they trade accountability for the pipeline efficiency and asset quality as a whole. Because they make larger scale decisions on the system, they a held accountable for what that system produces.

It became clear within a matter of weeks of working at CIG, that all the decisions for the character pipeline and approach had been made- by Roberts. It became clear that this was a company-wide pattern- CR dictates all. Instead of articulating the standard for approval and allowing the team to develop the best methods to meet this bar, Roberts dictates what the method is, usually with a fraction of the knowledge that the employee has over their particular field. Then, when the plan or method fails to produce the results CR wants, the employee inevitable takes the blame, after all they are responsible for their corner of the game
So the one thing that no one discusses is the biggest problem. Roberts is someone who on a company- wide level is always feared, but never respected. His direction is met with nervous compliance to his face, and rolled-eyed resentment behind his back. When his orders are articulated later to the rest of the team, and basic questions of logic and practicality are inevitable asked, they are met not with an explanation of why CR’s idea is a good one, but the importance of his happiness. The explanation is always the same- “I know it makes no sense, but that’s what CR wants”. This team is filled with people who have experience publishing other titles. Lots. We all know how it is “supposed” to be done. But everyone is faced with the same repeated dilemma, a choice- make CR happy or do what works for the game? Short term survival vs long term wins. And unfortunately it’s the survival option that wins out, mainly because turning away from a directive of CR is a recipe for unemployment.

I am only speaking from one corner of this project, but I know that the micro managerial frustration experience is an epidemic at CIG. Everyone seems to be unhappy for the exact same reason. I don’t foresee anything changing at CIG if Roberts doesn’t change himself. And this is a shame because the company has all the ingredients to do something truly great, if only they would be allowed to do it.


...

Jennisonin kirje ennusti hyvin tulevaa tai ennemminkin tulematonta vaikka Cloud Imperium Gamesillä oli jo vuosina 2014-2016 kaikki valmiudet tehdä pelejä, joiden luulin itsekin painavan enemmän vaakakupissa kuin nähtävästi mielipuolisen tehottoman yrityskulttuurin. Kohta on kasassa 300 kerättyä ja ties kuinka monta parissa yritysostossa liikkunutta miljoonaa dollaria, jotka eivät ole tätä aivan absurdia työstämiskulttuuria tiettävästi korjanneet. Pelin tasolla se mistä silloin unelmoitiin ei ole sen välttämättä nyt yhtään sen lähempänä kuin vuonna 2013, jolloin oli näköpiirissä päästä käsiksi vähintään nautinnolliseen early access-henkiseen pelaamisen jo vuoteen 2015 mennessä. Nyt ne toiveet ovat lähinnä Squadron 42:n kymmenvuotisjuhlajulkaisun varassa.
Miksi sinä lainasit minua kun postauksesi ei kumminkaan käsitellyt lainattua yksityiskohtaa joka oli alusten suunnittelu parantuminen joka on tapahtunut siitä on paljon käytännön näyttöjä parempien uusien alusten muodosssa.

Minä en puhunut hahmojen suunnitteluasta/kehityksestä.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Miksi sinä lainasit minua kun postauksesi ei kumminkaan käsitellyt lainattua yksityiskohtaa joka oli alusten suunnittelu parantuminen joka on tapahtunut siitä on paljon käytännön näyttöjä parempien uusien alusten muodosssa.

Minä en puhunut hahmojen suunnitteluasta/kehityksestä.
Jennisonin kirjeessä (noin viiden vuoden takaa) viitattiin aika vahvasti siihen että CR:n hyväksyntä on jokaisen osaston lainalaisuus, eikä mikään taidepuolen erikoisuus. Vuonna 2019 paljastui että Chris Roberts nimen omaan omakätisesti johtaa yrityksiä toteuttaa telakointi pelissä. Sen kuultuaan Sean Tracy pyöräytteli silmiään, minkä tuo kirjekin profetioi yleiseksi reaktioksi CR:n johtamiseen.

Nähdäkseni siis vielä vuonna 2020 ei ole ilmaantunut vastavoimaa hillitsemään Chris Robertsia, jolla oli julkaisuun johtavan pelikehityksen kanssa aivan mielettömiä itse tehtyjä haasteita jo ensimmäisen Wing Commanderin aikaan, joka Originin huippupelitalossa sentään parsittiin loppusuoralla julkaisukuntoon. Strike Commander, joka oli Robertsin ensimmäisiä todella murtavan teknologian projekteja viivästyi suunnattomasti. Digital Anvilin suurprojekti Freelancer taas oli Chris Robertsin toimesta johdettu hyvin kauas julkaisuikkunasta vaikka siellä nautittiin Microsoftin resursseista. Homma eteni vasta, kun CR kengittiin koko firmasta ulos, kupattuaan sitä ennen vielä Wing Commander -elokuvan erikoistehosteisiin pelinkehitykseen merkattua rahaa.

Kun nyt on eletty kohta se seitsemän vuotta Star Citizeniä lie aika helppo todeta ettei tässä ole ollut keskiössä yhden miehen polte yrittää toteuttaa peliä vaikka jokaisessa korjausliikkeessäkin se on aina Chris Roberts, jonka tahto toteutuu. Arvostan Chris Robertsissa tämän kansantajuistavaa ja muista pelinjohtajista poikkeavaa jonkin sortin teknisellä tasollakin liikkuvaa viestintätyyliä, mutta kun suuri johtaja ilmeisesti puhuu samalla tyylillä firman sisällä niin aika pohjoiskorealainen meininki vallitsee. Erin Roberts ei veljeään hillinnyt vaikka tämä oli jo toinen siihen rooliin istutettu enkä tiedä Caldereiden sijoitusten vaikutuksestakaan, kun heillekin alusmyynti saattaa olla olennaisempaa kuin se että onko Chris Roberts suunnattoman huono johtamaan pelitaloa.

Alusten suunnittelun ja rakennuksen toimintatapojen hiominen lie nyt vielä helppoa siihen verrattuna, että viritettäisiin pelitalo toteuttamaan AAA -pelejä hyvinkin suunnitelmallisesti tai saataisiin ulos edes sellainen early access -peli, jota ihmiset laajemmissa määrin pelaisivat. Kysyntäähän Star Citizenille yhä on vaikkei varsinaisia pelaajia vielä olekaan. Aluksissa on vielä 300 miljoonan alusmyyntiporkkana, joka on ollut ennemminkin esillepanosta ja markkinoinnista kiinni kuin pelin tähänastisesta pelillisyydestä. Katselin eilen Hornet-mainoksen, jonka kommenttiosiossa joku sanoi hyvin: "miettikääpä, jos tämä olisi pelissä".

Hyvin narsistiselta meiningiltä tuo CIG:n arki kuulostaa, eikä vuosien numeron vaihtuminen tai 10, 50, 100, 200 saati sitten 300 miljoonan joukkorahoitusrajapyykit ole herättäneet suunnatonta itsereflektiota, joten tiikeri tuskin pääsee väreistään. Citizencon 2948:ssä oli Road to release-puhessa jo jonkin sortin realismia seassa, mutta se vaihtui pian tiekarttojen hiljenemiseen ja Robertsin valtaperheen etääntymiseen julkisesta kuvasta, joten kenties sekin oli Squadron 42 "vertical slicen" ohella taas jonkin sortin sumutusta.

Ihannetilanne kulisseissa olisi varmaan sellainen, että Chris Robertsin pääsy firman sisäisiin viestintäverkostoihin olisi estetty parin viime vuoden aikana, jolloin Wilmslow ja Frankfurt jo toteuttaisivat julkaisupeliä täyttä häkää ilman approved by CR:ää sekoittamassa pakkaa. Termihän tuli tutuksi jo muinaisissa Jump Pointeissa, joissa oli vielä suodattomatonta kehittäjäviestintää firman sisäisiltä kanavilta. Siellä jo päämies antoi huutia ja muunsi mitä nyt oltiin edes alun perin tekemässä.

En nyt varsinaisesti näe syytä, miksi kukaan nykytiedon valossa haluaisi antaa peruspakettia enempää rahaa Cloud Imperium Gamesiä yhä hallitsevan suoranaisen hulluuden ruokkimiseen. Vuonna 2021 on toki mahdollista, että tapahtuu se suuri käänne eli ensimmäisen pelin valmistuminen, mutta sen verran on vuodesta 2019 taas nostettu riskitasoja että sitä päivää ennen ei kannata tähän nähdäkseni sekaantua. Reilumpaa on nähdäkseni antaa pelitalon rauhassa näyttää kyntensä. Onhan Pohjois-Koreassakin saatu onnistumisia ydinaseohjelman muodossa.

Chris Robertsillakin vaikuttaisi olleen pari etäisempää viime vuotta sen verran kyllästyneisyyttä koko touhuun, että ehkä tämä on väistynyt suosiolla ja myynyt omistuksiaan vaikka se lie se kaikista epätodennäköisin vaihtoehto neljän miljoonan dollarin talo-ostoksista huolimatta. Mieshän lähti pelialalta Hollywood-tuottajaksi siinä vaiheessa, kun silloista pelimoottoria oli työstetty vuosien ajan ja palasi kuulemma, koska nykyisillä (Unreal/Cryengine) valmisratkaisuilla ei siihen vaiheeseen uppoudu niin kauaa, mitä nyt noin vuodesta 2012 on tullut naputeltua asian tiimoilla. Silloin nyt oli toki vielä ajatus Star Citizenistä pienimuotoisempana early accessinä, joka aika helposti loppupeleissä hylättiin, kun ajatus julkaisupelistä ei CR:lle erityisemmin merkinnyt mitään ainakaan vuosina 2014-2018. Eikä 2019 tai 2020 myöskään ole olleet juhlamarssia kohti julkaisua, kun aivan muut miehet ovat saaneet hoitaa vähäisen puhumisen Squadron 42:sta ilman että heilläkään olisi sen tilasta tai vaiheista valtaa sanoa oikein mitään.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Star Citizenin nettisivu- ja markkinointiyhteistyökumppani laajentaa pelintekoon, sillä Turbulent aikoo pestata tiimillisen jengiä Montrealiin Star Citizenin planeettojen tekoon.

 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
338
@IcePen kerro jos sait yksityikohtaisen, selkeän ja lyhyen selityksen asiaan?

....

Siis kiva seurata joskus tätä kehitystä ja keskustelua. Tai kehittämättömyyttä nutta kuitenkin ja sitten se loppuu kun tekstiseinät rupee vilisemään.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Voit varmaan lähettää ihan sellaisen viestin kuin sinulle maistuu keskustelun jouduttamiseksi. Metakeskusteluun tekstiseinistä pystyy sisällyttämään vasta-argumenttejä, jos niitä kaipaa, kun ne ylläpitävät keskustelua enemmän kuin sivuhuutelu, jossa vedotaan usein vielä samanmielisiksi arveltuihin.

Nähdäkseni ainoa, mikä täällä todella keskustelua ruokkii on kritiikki. Jos ei ole esittää perusteltuja vasta-argumenttejä, joihin vastata niin sitten useammassa kohtaa joutuu parin ihmisen edestä kirjoittaa pelistä, josta on kuitenkin elettyä elämää takana miltei vuosikymmenen verran esimerkeiksi ja havainnollistamiseksi asti.

Teppo Mörön taatusti vaivaanäkemätön, vasta-argumenttejä hyvä jos edes lukeva taitamaton trollaus täyttänee sitä vakiokirjoittajien jättämää viestitilaa videoupotusten ohella ehkäpä ennemminkin kuin uudet äänet vuonna seitsemän joukkorahoitusprojektia.

Zeratulissa tällainen harvinaisuus nähtiinkin ennen kuin mies tuskastui siihen ettei Star Citizenistä saanut vapaiden miesten keskuudessa enää jauhaa pelkästään faniyhteisön yleistotuuksien kautta, joita tämä koitti tarjoilla pelin vaiheita vain kuusi vuotta seuranneillekin kuin heihin ei olisi minkäänlaista ymmärrystä siitä yhdestä hyväksytystä totuudesta siihen mennessä tarttunut. Kiva olisi tietysti, jos hän sen verran sallisi kuvitreelliselle viholliselleen, että antaisi näiden sentään esittää argumenttinsä ennen kuin ne olisi helppo ampua alas ihan vaikka yhteen kappaleeseen tekstiseinässä keskittyen. Mikään pakkohan tätäkään viestiä ei ole internetissä lukea minään jatkotarinana. Vapaasti voi valita, mitä, missä ja milloin. Harvemmin nyt kuitenkaan tarjoillaan harkitumpaa ja tasapainottelevampaa näkemyksestä sen sijaan että se viesti olisi lähinnä puolesta tai vastaan.

Toive uusista kirjoittajista on kenties herännyt, koska tänä vuonna aluksia on ainakin näennäisesti myyty aivan hurjaa tahtia. Ellei sitten joukkorahoitusmittariin ole alusmyynnin jouduttamiseksi manipuloitu yrityskauppamiljoonat sisään, mikä ehkä selittäisi poikkeuksellista rahantuloa ennemminkin kuin se että valailla olisi tulevaisuususko aivan tapissa yhtäkkiä muutakin kuin absoluuttisesti suurimman suosion aluksia kohtaan. Kun myynti yltyi hurjaksi jo ennen pandemiaa vaikka tiekartat olivat hyytyneen jo kauan sitten.

Keskustelua voi tietysti harrastaa niin ettei viesteissä ole sen suurempaa yritystä puhua Star Citizenin piirteistä kuin muuallakaan internetin peruspelikeskustelussa. Mikä tietysti vasta-alkajille sallitaan. Silloin saanee sen perusvastauksen perusasetelmaan, eikä käy kuten kirjoitteluani Star Citizenistä Reseteralla luonnehdittiin eli ettei toinen kirjoittaja ollut Star Citizenin puolustelijoiden joukossa koskaan kohdannut ketään, jota ei haitannut se että Chris Roberts oli harhaanjohtanut joukkorahoittaviaan, kun tarkoitus pyhittää keinot.

I have talked with a lot of people defending and trying to shine a bright light on SC and Chris Roberts. Never have I encountered a person that does that and at the same time confess that he believes that Chris Roberts actually lies and literally, by the definition of the word, scam people out of their money.

How the actual fuck can you defend and praise him and this project while also believing he is an actual scam artist and it’s build on people getting fraud? How???


En muista onko @Pennyw yksinomaan sitä porukkaa, jolle Star Citizen ei ole niinkään kiehtova ja viihdyttävä ilmiö, jonka ytimestä välittyy aivan absurdeja esimerkkejä harkittavaksi sen suhteen, miten ei kannattaisi tehdä välttämättä yhtään mitään. Heitä, joille keskustelu maistuu niin kauan kuin hymistellään kimpassa esimerkiksi teemalla, jossa Star Citizen nyt olisi jo peli, jota ihmisten tekisi mieli pelatakin. Jälkimmäiseen näkemykseen sekoittuu vielä alusharrastusta eli peliesineiden ostoa lompsalla ja yleistä avaruuspeliharrastuneisuutta. Kivaa sekin on varmaan, mutta itse olen tykännyt luottokortilla leikkimistä enemmän moninäkökulmaisesta kirjoittamisesta, mitä tulee harrastuksiin. Kukin taaplaa tyylillään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
@IcePen kerro jos sait yksityikohtaisen, selkeän ja lyhyen selityksen asiaan?

....

Siis kiva seurata joskus tätä kehitystä ja keskustelua. Tai kehittämättömyyttä nutta kuitenkin ja sitten se loppuu kun tekstiseinät rupee vilisemään.
Tämä. En tiedä kenelle Sinihiekka tekstiseiniään kirjottelee jos kukaan ei niitä jaksa lukea. Varmaan 95% hänen viesteistään jää lukematta kokonaan. Ehkä niissä on asiaa, ehkä ei, ei voi tietää.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
IcePenille nähdäkseni siltä osin vastasin jo siinä viestissä, jota tämä lainasi. Vastausviestinsä oli nähdäkseni saivartelua siitä ettei viestiä internetissä olisi kohdistettu oikein. Minulle oli huomattavasti olennaisempaa tuoda tässä ketjussa uudestaan esiin tuo vuodettu Jennisonin kirje, joka on edelleen tiettävästi ainoa suodattamaton dokumentti Cloud Imperium Gamesin arkeen. Jos se oli joltain unohtunut tai ei ollut edes tietoinen siitä. Sillä se lie aika varoittava esimerkki Cloud Imperium Gamesin vuosista 2013-2020, jota edelleen kannattanee lukea, kun aletaan puhua Star Citizenin 2020-luvusta ja yhä vallitsevista uhkakuvista. Kirjeestä tuli eriteltyä ja boldattua sitten näkemyksiä, joissa annettiin kuva siitä ettei tapahtunut lie mikään yksityiskohta.

Itselleni minä näitä sitten ajattelen ja kirjoittelen siinä toivossa, että internetissä jossain yhteydessä kohtaa ihmisiä, joilla on perusteltuja vasta-argumenttejä Star Citizeniin liittyen, mikä on jo harvinaisempaa. Täällähän sen ei välttämättä tarvitse tapahtua, kunhan nyt hahmottelee omaksi ilokseen viestejä. Esimerkiksi IcePenin huoneentauluja en lue siinä toivossa, että joo näinhän se totuus varmasti on vaan josko siinä viestissä olisi vasta-argumenttikin, kun tällä olisi asiantuntemustakin annettavaksi, joita ihmiset haluaisivat viihteenä lukea ennemmin kuin videoupotuksia.

Täällä keskustelu on viimeisen vuoden sisällä hyytynyt tiettävästi siitä syystä ettei ole mitään niin selkeää puolesta tai vastaan asettelua. Ite olin ainakin projisoinut myös keskustelun suhteen kenties turhia toiveita siihen, että oltaisiin avoimia vääntämään ilman ininää viestintätavoista tai katkeruutta siitä ettei olla saavutettu mitään konsensusta näin mielipide- ja sensuurivapauden aikaan. Mutta sekin oli lähinnä puolesta tai vastaan-asettelun myötä saavutettua. Lukeahan ei edelleenkään tarvitse sen enempää kuin kertoa jättävänsä useampaan otteeseen toisten viestit lukematta.

Henkilökohtaisesti tulee Star Citizenin tiimoilta sitten luettua enemmänkin asiantuntijaforumeita, kuten Something Awfulin Star Citizen-keskustelua. Siellähän kuka tahansa keskustelija tai entinen joukkorahoittaja ymmärtäisi, mikä on Jennisonin kirje ja osaisi eritellä eri Star Citizenin vuosia analyyttisemmin vaikkei siitä analyysistä lukijana aina tarvitsisi olla yhtä ja samaa mieltä. Täällä on sitten vaikeampi sanoa ovatko erilaiset havainnot, kuinka yleistajuisia juttuja vai pitääkö yrittää avata enemmänkin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
109
Ilmoittaudun joukkoon, joka lukee ihan kaikkien postaukset tähän ketjuun. Yleensä käyn kerran pari kuussa lukemassa missä tämä projekti menee, nyt oli 3 kuukauden tauko. Tavallaan erikoista on se, että viimeisen parin vuoden aikana keskustelu ja itse peli näyttävät olevan ihan samassa tilassa. Uusia päivityksiä tulee ja ne ovat kovin bugisia. Pelillistä sisältöä ei juurikaan ilmesty ja osa harrastajista tekee olemassaolevalla pelillä erinäköisiä hienoja videoita.

Lähinnä laadullisista syistä menetin uskoni koko hankkeeseen useampi vuosi sitten. Kun releasejen laatu ei näytä merkittävästi korjaavan pelimoottorin ongelmia vaan aina ilmenee uusia tai vanhoja ongelmia, niin en jaksa uskoa että hommasta vaan voi tulla mitään. Ehkä siitä vaan itse saa kuvan, että kellään ei ole oikein käsitystä mitä tässä tavoitellaan ja millä aikataululla, focus ei vaan tunnu olevan missään.

Squadron 42:stakaan ei näytetä saavan ulos sitten millään.

Omasta näkökulmasta lopputulema näyttää valitettavasti olevan hiekkalaatikkopelin teknologiademo.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
Star Citizenin nettisivu- ja markkinointiyhteistyökumppani laajentaa pelintekoon, sillä Turbulent aikoo pestata tiimillisen jengiä Montrealiin Star Citizenin planeettojen tekoon.

Olenkin ihmetelly että miten CIG aikoo käyttää sen lisääntyneen rahantulon joka on nähty jokakuussa tänävuonna, no planeetoja tarvitaan varsinpaljon siihen n. 100:n aurinkokuntaan jotka on tarkoitus tehdä.

...
Squadron 42:stakaan ei näytetä saavan ulos sitten millään.
...
SQ42:sta CIG on luvannut (ja vahvistanut lupauksensa) feature/demo videon ulos lähitulevaisuudesssa (tosin se voi olla CIG Soon (tm)).

Kuukauden Squadron 42 Update
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2019
Viestejä
278
CIG kyllä jännässä paikassa projektin kanssa. Mitään insentiiviä ei oikeastaan ole julkaista yhtään mitään kun rahaa tulee sisään ennätysvauhtia pelkästään unelmiakin myymällä.
Ei ole ihan näinkään. Tämä vuosi on ollut jokaisen kuukauden osalta kyseisen kuukauden ennätys Star Citizenin rahoituksen suhteen, vaikka toukokuuta lukuunottamatta tälle ei ole mitään erityistä syytä markkinoinnin kannalta. Syy on hyvin pitkälti siinä, että peli alkaa olla jo nyt niin viihdyttävä ja pelattava, että aktiivisia pelaajia on isot määrät. Pelillistä sisältöä on jo nyt paljon enemmän, kuin monissa "julkaistuissa" peleissä. Toimivuuskin on paremmalla tasolla, kuin monilla peleillä on julkaisuvaiheessa.

Olen itse ollut satunnainen pelaaja vuosien ajan, mutta nyt on tullut pelattua useamman kuukauden ajan keskimäärin monta tuntia päivässä - eikä loppua näy. Pelissä törmää jatkuvasti enemmän uusiin pelaajiin, joista huomaa heti, että peli maistuu alusta alkaen hyvin.

On varmasti hyvin vaikea saada myönteistä kuvaa Star Citizenistä, jos ei itse läheisesti seuraa projektia tai pelaa sen nykyistä versiota. Olen ihan varma, että hiljalleen skeptisimmätkin kaverit alkavat löytämään pelin pariin.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Miksi se yhtäkkinen pelattavuus ei sitten näy Star Citizenin pelaajamäärissä Twitchissä, jossa kuka tahansa saattaa katsastaa pelin? Pääsääntöisten Star Citizen-striimaajien menekki taas lie huonompi kuin vuosina 2015-2016, jolloin useampikin taho hankki leivän pöytään höyryämällä internetissä Star Citizenistä. Kun en itse ainakaan tunne siinä määrin nykyisiä Star Citizen-nimistriimaajia vaikka aiemmilta vuosilta olisin useamman pystynyt nimeämään. Onko fani-viikko-ohjelmiakaan enää siinä määrin, mitä nyt tänne upotetaan jotain äijää resitoimassa Star Citizen-viestintää.

Kukaan joukkorahoittaja ei ole vuosina 2019 tai 2020 saanut haluamaansa road mappien tasolla. Siksi kuulostaakin ihmeelliseltä, että vaikkapa Digital Foundryn videoiden perusteella Star Citizenin luo löytäisi niin sankka ryhmä uusia valaita, jotka vielä ostaisivat aivan ennenkuulumatonta tahtia kalliita aluksia. Entisiin valaisiin suurteknologian murroksella edennyt markkinointi olisi saattanut purra, kuten nämä alusmyyntikampanjat vaikka Star Citizen-MMO on tulossa heti 20?? ja Squadron 42 on jo verrattain kauan taas ollut MIA.

/Star Citizen Redditin tilaajien kasvumäärä on myös ihmettänyt, mutta sitähän pystyisi boteilla kuka tahansa manipuloimaan. Kuten joukkorahoitusmittaria, jossa on sisässä ties mitkä saatavat. En usko, että CIG:n joukkorahoitusmittari on se barometri, josta koskaan selviäisi aluskysynnän lakanneen, joten kannattaako siihenkään luottaa kuin vuoreen, kun firmalle on elintärkeää luoda potentiaalisille alusostajille kuvaa siitä että alusten kysyntä on taivaissa vastoinkäymisistä huolimatta. Ostathan aluksesi nyt ennen kuin ne loppuvat.

Star Citizenistä on hyvin helppo saada kuva ilmaislentoviikolla, kun sen sinä aikana sen vähänkin ehtii kyllä pelaamaan läpi. Tylsillä ja pitkillä matkustusajoilla junissa ja hypyissä taas on syöty pitkälti niitä latausikkunattomuuden hyötyjä pelisuunnittelun tasolla. Vankilapelimekaniikka on ajatuksetonta verrattuna siihen, että annettaisiin pelaajille leikkikenttä, jossa toiset voisivat olla poliiseja ja toiset rosvoja, kuten Grand Theft Auto: San Andreas Multi-Playerissä eli pidättää esimerkiksi toisia pelaajia, jolloin olisi yhtäkkiä tehtävääkin, mikä on paljon parempaa kuin varsinaiset olemattomat tehtävät ja tekoäly. Avaruustaistelu taas ei tiettävästi kovin nautinnollista ole, kun en lukuisilla striimeillä ole koskaan nähnyt kenenkään sitä edes vähääkään pelanneen.

Jos tykkää kävellä tai istua paikasta A paikkaan B ehkäpä vielä laatikko kyydissä niin sitten Star Citizeniä voi suositella. Kun siinä sivussa voi lukea vaikka tämän ketjun alusta loppuun, sillä pelata ei varsinaisesti tarvitse, kunhan nyt sen verran katsoo odotellessaan, että peli pyörii vielä taustalla.

En sano etteivätkö Star Citizen erikoisominaisuudet maistuisi uusille pelaajille sen ilmaislentoviikon verran. Pelattavaa on vaan turha odottaa, sillä perusteella että aluksista pääsee liikkumaan ulos tai koska aluksissa on kiva käynnistysääni. Jokaisen aluksen ovetkin ovat lukossa ettei alusharrastajan alusta vaan varastettaisi, joten sellaistakaan emergent gameplaytä ei ole eikä ole tullutkaan 3.X:n myötä kertaakaan, kun ei tämä todellakaan ole mikään Mount & Blade, My Summer Car tai Good Girl Gone Bad, joissa se ydinpelattavuus on niin keskeinen osa peliä, että sitä voi jo early access-muodosta saakka todellisesti pelata. Star Citizen ei edes yritä olla peli, eikä 4.X myöskään olisi tiettävästi tässä minkäänlainen murtava poikkeus muutoin kuin siinä että lisätään yksi latausikkuna toiseen aurinkokuntaan. Onko siis mitään syytä olettaa että Star Citizen olisi peli jo vuonna 2021.

Squadron 42:n pelaamisesta ehkä saattaa haaveilla vielä jopa vuoden 2021 kontekstissa, sillä pelistä ei ole kerrottu mitään, mikä ei tähänastisessa kehityshistoriassa ole ollut varsinaisesti myötätuulta ennustava viestintävalinta. Kannattaako sitäkään sitten ostaa sokkona.

Skeptikoita taitaa sitten ennemminkin yhdistää se että he ovat kerran omistaneet tämän joukkorahoituspelin vaikka Star Citizenistä opitun myötä osaisi jo hieman jo varoakin. Harva on kuitenkaan niin Star Citizenin vastainen etteikö heillekin pelattava kelpaisi. Pelattavan luomisen suhteen on epäonnistuttu vuosina 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 vaikka Arena Commander pienoiskenttineen oli kerran pelattavassa muodossa ilmeisesti.

Mitä Theatres of Warin tuleva menekki sitten kertoo Cloud Imperium Gamesin pelisuunnittelusta... Miksiköhän tuollaista yhtäkkistä erillissivuprojektia edes tehtäisiin, jos Star Citizen olisi niin pelattava edes lähivuosien katsannossa. Löytyvätkö myöskään Star Marine ja Arena Commander jonain päivänä Star Citizenistä pelin sisäisinä simulaattoripeleinä... kun niin nautinnolliset pohjapelit on niille jo luotu.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
Miksi se yhtäkkinen pelattavuus ei sitten näy Star Citizenin pelaajamäärissä Twitchissä, jossa kuka tahansa saattaa katsastaa pelin? Pääsääntöisten Star Citizen-striimaajien menekki taas lie huonompi kuin vuosina 2015-2016, jolloin useampikin taho hankki leivän pöytään höyryämällä internetissä Star Citizenistä. Kun en itse ainakaan tunne siinä määrin nykyisiä Star Citizen-nimistriimaajia vaikka aiemmilta vuosilta olisin useamman pystynyt nimeämään. Onko fani-viikko-ohjelmiakaan enää siinä määrin, mitä nyt tänne upotetaan jotain äijää resitoimassa Star Citizen-viestintää.

Kukaan joukkorahoittaja ei ole vuosina 2019 tai 2020 saanut haluamaansa road mappien tasolla. Siksi kuulostaakin ihmeelliseltä, että vaikkapa Digital Foundryn videoiden perusteella Star Citizenin luo löytäisi niin sankka ryhmä uusia valaita, jotka vielä ostaisivat aivan ennenkuulumatonta tahtia kalliita aluksia. Entisiin valaisiin suurteknologian murroksella edennyt markkinointi olisi saattanut purra, kuten nämä alusmyyntikampanjat vaikka Star Citizen-MMO on tulossa heti 20?? ja Squadron 42 on jo verrattain kauan taas ollut MIA.

/Star Citizen Redditin tilaajien kasvumäärä on myös ihmettänyt, mutta sitähän pystyisi boteilla kuka tahansa manipuloimaan. Kuten joukkorahoitusmittaria, jossa on sisässä ties mitkä saatavat. En usko, että CIG:n joukkorahoitusmittari on se barometri, josta koskaan selviäisi aluskysynnän lakanneen, joten kannattaako siihenkään luottaa kuin vuoreen, kun firmalle on elintärkeää luoda potentiaalisille alusostajille kuvaa siitä että alusten kysyntä on taivaissa vastoinkäymisistä huolimatta. Ostathan aluksesi nyt ennen kuin ne loppuvat.

Star Citizenistä on hyvin helppo saada kuva ilmaislentoviikolla, kun sen sinä aikana sen vähänkin ehtii kyllä pelaamaan läpi. Tylsillä ja pitkillä matkustusajoilla junissa ja hypyissä taas on syöty pitkälti niitä latausikkunattomuuden hyötyjä pelisuunnittelun tasolla. Vankilapelimekaniikka on ajatuksetonta verrattuna siihen, että annettaisiin pelaajille leikkikenttä, jossa toiset voisivat olla poliiseja ja toiset rosvoja, kuten Grand Theft Auto: San Andreas Multi-Playerissä eli pidättää esimerkiksi toisia pelaajia, jolloin olisi yhtäkkiä tehtävääkin, mikä on paljon parempaa kuin varsinaiset olemattomat tehtävät ja tekoäly. Avaruustaistelu taas ei tiettävästi kovin nautinnollista ole, kun en lukuisilla striimeillä ole koskaan nähnyt kenenkään sitä edes vähääkään pelanneen.

Jos tykkää kävellä tai istua paikasta A paikkaan B ehkäpä vielä laatikko kyydissä niin sitten Star Citizeniä voi suositella. Kun siinä sivussa voi lukea vaikka tämän ketjun alusta loppuun, sillä pelata ei varsinaisesti tarvitse, kunhan nyt sen verran katsoo odotellessaan, että peli pyörii vielä taustalla.

En sano etteivätkö Star Citizen erikoisominaisuudet maistuisi uusille pelaajille sen ilmaislentoviikon verran. Pelattavaa on vaan turha odottaa, sillä perusteella että aluksista pääsee liikkumaan ulos tai koska aluksissa on kiva käynnistysääni. Jokaisen aluksen ovetkin ovat lukossa ettei alusharrastajan alusta vaan varastettaisi, joten sellaistakaan emergent gameplaytä ei ole eikä ole tullutkaan 3.X:n myötä kertaakaan, kun ei tämä todellakaan ole mikään Mount & Blade, My Summer Car tai Good Girl Gone Bad, joissa se ydinpelattavuus on niin keskeinen osa peliä, että sitä voi jo early access-muodosta saakka todellisesti pelata. Star Citizen ei edes yritä olla peli, eikä 4.X myöskään olisi tiettävästi tässä minkäänlainen murtava poikkeus muutoin kuin siinä että lisätään yksi latausikkuna toiseen aurinkokuntaan. Onko siis mitään syytä olettaa että Star Citizen olisi peli jo vuonna 2021.

Squadron 42:n pelaamisesta ehkä saattaa haaveilla vielä jopa vuoden 2021 kontekstissa, sillä pelistä ei ole kerrottu mitään, mikä ei tähänastisessa kehityshistoriassa ole ollut varsinaisesti myötätuulta ennustava viestintävalinta. Kannattaako sitäkään sitten ostaa sokkona.

Skeptikoita taitaa sitten ennemminkin yhdistää se että he ovat kerran omistaneet tämän joukkorahoituspelin vaikka Star Citizenistä opitun myötä osaisi jo hieman jo varoakin. Harva on kuitenkaan niin Star Citizenin vastainen etteikö heillekin pelattava kelpaisi. Pelattavan luomisen suhteen on epäonnistuttu vuosina 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ja 2020 vaikka Arena Commander pienoiskenttineen oli kerran pelattavassa muodossa ilmeisesti.

Mitä Theatres of Warin tuleva menekki sitten kertoo Cloud Imperium Gamesin pelisuunnittelusta... Miksiköhän tuollaista yhtäkkistä erillissivuprojektia edes tehtäisiin, jos Star Citizen olisi niin pelattava edes lähivuosien katsannossa. Löytyvätkö myöskään Star Marine ja Arena Commander jonain päivänä Star Citizenistä pelin sisäisinä simulaattoripeleinä... kun niin nautinnolliset pohjapelit on niille jo luotu.
Eli kun sinä itse suhtaudut peliin nykyään negatiivisesti et kykene ymmärtämään peliin positiivisesti suhteutuvien tänävuonna huomattavasti kasvanutta määrää.

Totuus on kumminkin se että vuodenalusta tähänpäivään RSI:n sivuille on rekisteröitynyt
213 147 uutta bäkkeriä
ja suurinosa (ts n. 50%) niistä on todennäköisesti ostanut halvimnman pelipaketin jo tuo yksin selittää vähintäään 5m€ tulo-osuuden.

Ja koska niiitä uusia bäkkkereitä on noin paljon on ymmärrettävää että heidän ensimmäisessä alusmyyntitapahtumassa merkkittäväosa heistä ostaa jonkin isomman kuin starter aluksen toiseksi aluksekseen (veikataan vaikka 25% uusista bäkkereistä ja aluksen hinnaksi veikataan vaikka 113€ (Cutlass Black se on starter alusten jälkeen yleisin alus CIG:n ilmoituksen mukaan) se tekee yhteensä 6m€).

Mutta sinähän (mahdollisesti oman puolueellisuutesi takia) selitit tuon kasvaneen bäkkerimäärän valheeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Eli kun sinä itse suhtaudut peliin nykyään negatiivisesti et kykene ymmärtämään peliin positiivisesti suhteutuvien tänävuonna huomattavasti kasvanutta määrää.

Totuus on kumminkin se että vuodenalusta tähänpäivään RSI:n sivuille on rekisteröitynyt
213 147 uutta bäkkeriä
ja suurinosa (ts yli 50%) niistä on todennäköisesti ostanut halvimnman pelipaketin jo tuo yksin selittää vähintäään 5m€ tulo-osuuden.
En sanoisi suhtautuvani Star Citizeniin yksinomaan negatiivisesti, kun uskoisin ainakin itse pitäväni nykyennusteen mukaisesti Metacritic +75-arvostellusta Squadron 42:sta. Jos oletetaan että peli ei viivästy vuoden 2016 reboot-ajatusten lailla, kun nyt vuonna 2020 on noussut lähinnä taas tummia pilviä sen ylle sen sijaan että alkaisi vihdoin valo paistamaan, kuten saattoi pari vuotta sitten jo luulla. Ihmettelen kyllä, jos Squadron 42:n suhteen hellitetään hulluuden kanssa siinä määrin ettei siinä olisi uusinta uutta eli ray tracingiä.

Tykkään myös lukea ja kirjoittaa esimerkiksi Chris Robertsin luonteenlaadusta ja johtamisesta, minkä yhteydet Star Citizenin epäonnistumiseen 2010-luvulla on nähdäkseni hyvä tunnustaa vaikka olisi laillani uskonut siihen, että tästä on hieman muuntamaankin toimintatapojaan Kun mikään ei ole kuitenkaan tiettävästi sen juurisyyn suhteen muuttunut niin voiko edes Wilmslow'n ja Frankfurtin studioihin luottaa. Kun nekään eivät välttämättä nyt niin timanttisia pelisuunnittelupajoja ole vaikka teknisesti homma hoituu. Cloud Imperium Gamesillä on lisäksi ässä hihassa skeptikoiden suhteen siinä, että yksinpeliä on työstetty nyt vähintään vuodesta 2014 niin luulisi edes jotain saadun aikaan vaikka vielä sen vertical slice demon aika homma olikin ilmeisesti nimenomaisesti hyvä jos edes vertical slice-tasolla. Vaikka silloinkaan aikahorisonttia ei vielä muistaakseni oltu siirretty ehkä vuoteen 2021.

Nyky-Star Citizen-MMO:n suhteen ongelmaksi on paljastunut nähdäkseni se ettei pelillä ole oikein johdonmukaista pelisuunnittelua. Kunhan vaan ympätään junia ja vankiloita ilman että niistä olisi vuorovaikutteiseksi pelattavaksi. Sitten jonain päivänä pitäisi näistä aineksista ja utopisista tekoälytavoitteista karsia kokoon peli, jossa ei ole useamman minuutin tyhjää täynnä olevia venaustaukoja gameplayn osana. Siinä mielessä kelpaisi varmaan se World of Tanksin kunnianhimon tason liikkunut alkuperäinen ajatus freelancermaisesta Star Citizenin early accessistä, jossa oli tietty ytimekkyys vielä kuvitellussakin peliytimessä.

Star Citizenin ilmoittamat jäsenmäärät kattavat sitten kaikki ilmaispeliviikolle rekisteröityneet, joten sekään tuskin selittää rahojet lähdettä eli minkä takia juuri nyt alkoi sataa rahaa. Jäsenluku pitäisi vähintään puolittaa, jos mennään niiden ilmainen/jäsen-suhdelukujen mukaan, mitkä annettiin jo ennen kuin esimerkiksi nykymallin näytökselliset free fly-viikot olivat arkea.


Näyttävätkö Star Citizenin Twitch-katsojatilastot sellaisilta, jotka selittäisivät, miksi peli nyt kiskoo ennätystahtia rahaa alusmyynnillä. Siltä, että jossain on piilotettuna liuta uusia positiivareita, joita ei haittaisi heittää satoja tai tuhansia dollareita harrastukseen, joka ehkä toteutuu.

Average viewers suhteutettuna muihin peleihin ei näyttäisi tämän vuoden kuukausien olleen mitään megasuosittuja, kun yhä tekee tiukkaa useimmiten mahtua edes sadan suosituimman pelin listalle Twitchissä.

Uusia pelaajia, rahanpesua tai joukkorahoitusmittarin manipulointia enemmän uskoisin siihen vaihtoehtoon, että vanhat valaat on joillain uusilla monetisaatiotempuilla saatu luopumaan rahoistaan kahta kovempaa.

Muistuttaisin että rahan ja henkilökohtaisen hyödyn suhteen tahot CIG:n johdossa ovat tehneet hyvin häikäilemättömiä peliliikkeitä viimeiset 25 vuotta. Se että rahat ovat sinulta peräisin tuskin saa näiden ihmisten firmaa, jolla on huomattavan monen pöytälaatikkofirman varaan pystytetty rakenne, muuttamaan luonnettaan. Kun kaikki nytkin on rakennettu sen varaan, että aluskauppa sujuu. Harvalla pelitalolla on 300 miljoonan dollarin peliesinemyyntiä ennen kuin heillä on edes pelejään pelaavaa yleisöä. Mikä ei varmaan ole aivan ihanteellinen lähtökohta alkaa toteuttaa 2020-luvulla peliesinemyyntipeliä, josta pitäisi tulla Star Citizen. Riskejä nähdäkseni yhä riittää ihan kiitettävästi, jos on siinä junassa, jossa odotellaan Star Citizenin moninpeliä, eikä harkitse jäämistä junasta vielä yksinpelin asemalla, jos sinnekään nyt ikinä saavutaan.
 
Viimeksi muokattu:

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
...


Näyttävätkö Star Citizenin Twitch-katsojatilastot sellaisilta, jotka selittäisivät, miksi peli nyt kiskoo ennätystahtia rahaa alusmyynnillä. Siltä, että jossain on piilotettuna liuta uusia positiivareita, joita ei haittaisi heittää satoja tai tuhansia dollareita harrastukseen, joka ehkä toteutuu.

Average viewers suhteutettuna muihin peleihin ei näyttäisi tämän vuoden kuukausien olleen mitään megasuosittuja, kun yhä tekee tiukkaa useimmiten mahtua edes sadan suosituimman pelin listalle Twitchissä.

Uusia pelaajia, rahanpesua tai joukkorahoitusmittarin manipulointia enemmän uskoisin siihen vaihtoehtoon, että vanhat valaat on joillain uusilla monetisaatiotempuilla saatu luopumaan rahoistaan kahta kovempaa.

Muistuttaisin että rahan ja henkilökohtaisen hyödyn suhteen tahot CIG:n johdossa ovat tehneet hyvin häikäilemättömiä peliliikkeitä viimeiset 25 vuotta. Se että rahat ovat sinulta peräisin tuskin saa näiden ihmisten firmaa, jolla on huomattavan monen pöytälaatikkofirman varaan pystytetty rakenne, muuttamaan luonnettaan. Kun kaikki nytkin on rakennettu sen varaan, että aluskauppa sujuu. Harvalla pelitalolla on 300 miljoonan dollarin peliesinemyyntiä ennen kuin heillä on edes pelejään pelaavaa yleisöä. Mikä ei varmaan ole aivan ihanteellinen lähtökohta alkaa toteuttaa 2020-luvulla peliesinemyyntipeliä, josta pitäisi tulla Star Citizen. Riskejä nähdäkseni yhä riittää ihan kiitettävästi, jos on siinä junassa, jossa odotellaan Star Citizenin moninpeliä, eikä harkitse jäämistä junasta vielä yksinpelin asemalla, jos sinnekään nyt ikinä saavutaan.
Kun vertaa eri vuosien saman ajankohdan lukuja niin katsojamäärissä ei isoa eroa mutta tänävuonna striimaajien määrät selvästin kasvaneet.

Harmi kun ei ollut Eliten lukuja tuolla, meinaan kun sekä SC että ED on sen tyylisiä pelejä että on ymmärrettävää jos ei ole kovia katsojalukuja striimeille (ei toiminta peleja joten striimissä ei jatkuvasti tapahdu jotain radikaalia).

Tubessa SC ja ED parjää paremmin kun silloin tekijä voi valita videoon sellaiset kohdat joissa tapahtuu tai täytää suvantokohdat puheella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897

Dual Universelta on laitettu ulos uutta trailerintapaista. Tämän ranskalaisprojektin suhteenhan on verrattain pimennettyä kehitysreittiä edetty, kun gameplay ei varsinaisesti laiteta ulos, mutta pelattavan suhteen se järjestys lie tällä haavaa seuraava. Tosin en nyt sanoisi että yksikään näistä early accesseistä on vielä varsinaisesti pelattavissa tai että vuonna 2021 olisi jo se vuosi, kun varsinaista pelisisältöä olisi valmiina.

1. Dual Universe
2. Starbase
3. Star Citizen

Avaruuslentopelien osalta taas Star Wars: Maverickin julkistaminen viivästyi ihmisoikeuskysymysten noustessa keskeisimmiksi. Se on jonkin sortin pienempimuotoinen projekti.

Squadron 42:sta saadaan ulos ehkä Brian Chambersin haastatteluvideo, jossa tuskin mistään julkaisuaikatauluista puhutaan. Yllättyisin todella, jos siinä olisi jonkin sortin gameplay feature-taustoitus.

Beyond Good and Evil 2 tullee taas seuraavan sukupolven konsolipelinä ulos sisältäen avaruuslentoa. Pelailin Star Wars: Battlefront 2:n kampanjaosion läpi, jossa maataistelukentät olivat lähinnä hirveitä, mutta kolmannen persoonan lentely olikin yllättävän kivaa taas pitkästä aikaa. Ainakin yhdessä tehtävässä, kun piti suojella jotain saattuetta. Mikään maailman mahdottomin genrehän toteuttaa tämän ei pitäisi olla, kunhan vain ydinpelattavuus on kunnossa. Kun 2010-luvulla ei tiettävästi ole oikein yksinpeliavaruuskampanjoita tehty. Tai ehkä Rebel Galaxy Outlaw'ta pitäisi kokeilla, kun sen konsolijulkaisu lie näistä ajankohtaisin.

Elite: Tankerousia en ehkä kokeilekaan, kun ei latausikkunat ja muu venailu houkuttele vaikka tämä ilo saatiin nyt Star Citizeniinkin "pelattavaksi" kaikille halukkaille. Tai aivan en ymmärrä, miksi peliä suunnitellaan sen mahdollistamiseen, että pelaaja haluaisi tehdä muutakin kuin pelata sillä sekunnilla pelaamaansa peliä. Katsoa vaikka televisiosarjaa tai lukea selaimesta jotain.

Everspace 2:ssa olisi kenties laajentamisvaraa ensimmäisen konseptin päälle. Made in Germany-leima tuotteessaan laittaa kuitenkin varuilleen.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564

Dual Universelta on laitettu ulos uutta trailerintapaista. Tämän ranskalaisprojektin suhteenhan on verrattain pimennettyä kehitysreittiä edetty, kun gameplay ei varsinaisesti laiteta ulos, mutta pelattavan suhteen se järjestys lie tällä haavaa seuraava. Tosin en nyt sanoisi että yksikään näistä early accesseistä on vielä varsinaisesti pelattavissa tai että vuonna 2021 olisi jo se vuosi, kun varsinaista pelisisältöä olisi valmiina.

1. Dual Universe
2. Starbase
3. Star Citizen
Mistähän lottokoneesta sä nämäkin infot olet repinyt? Lähinnä tuo Starbasen pelattavan määrä rankattuna Dual Universen alle puhumattakaan että epäilet pelattavan sisällön olevan edes valmis 2021? Hohhoijaa. Hiukan taustatutkimusta näille päättömille heitoille kiitos.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Mistähän lottokoneesta sä nämäkin infot olet repinyt? Lähinnä tuo Starbasen pelattavan määrä rankattuna Dual Universen alle puhumattakaan että epäilet pelattavan sisällön olevan edes valmis 2021? Hohhoijaa. Hiukan taustatutkimusta näille päättömille heitoille kiitos.
Onko sillä rankkauksella sen suurempaa väliä, jos tilanne kaikissa samansuuntaisissa early accesseissä on vuonna 2020 ettei voi nyt suositella pelattavaksi ja ettei vuonna 2021 vielä ainakaan ole todennäköisesti pelattavissa. Star Citizeniähän pääsee edes kuka vaan koittamaan (ja ilmaiseksi ilmaislentoviikolla, jota voi noin neljän tunnin kokemuksena suositella) toisin kuin Dual Universeä ja Starbasea, joiden osin salatuista early accesseissä ei ole internetin yleisemmän pelikeskustelun tasolla kuultu erityisemmin positiivista feedbäckiä. En ymmärrä, mikä intressi kellään edes olisi intressissä piilotella Eve Onlinen pelaajalähtöisyyden 3D -pelin tasolla jo edes hieman toteuttaneita projekteja. Jos siis sellaisia jo olisi ihmisille pelattavaksi asti.

Yksinpelisektoria katselisinkin lähinnä, jos etsii pelattavaa vuosiksi 2020 tai (todennäköisesti) 2021. Erityisemmin siinä ei nähdäkseni voita, että on rahoineen aikaisin jonossa, kun harvemmin edes vähäsen nostetta saaneet pelit salaisuuksina pysyvät.
Tämä pelattavuusvertaus on siis early access -peleihin, kuten vaikka Mount & Blade: Bannerlord, jota voin havainnoimalla suositella jo pelattavaksi asti, kun sen ydinpelistä voi jo nyt kuka tahansa nauttia kaikilta osin. Edeltävä oleva ei siis ollut mikään fanibarometri vai oletko Frozenbytellä töissä. Vaan niinkin hurjaa kuin subjektiivinen näkemys siihen, missä avaruuslentopelit lentelevät nyt.

MMO -pelipuoleen en laittaisi euroakaan ennen kuin yhdestäkään on pelattavissa selkeä ydinpelikanditaatti. Kun 2010-luvulla opittiin, että sellainen on aika arvokas peliprojektille, jos pitäisi esimerkiksi pelisuunnittelua ja tulevaisuutta arvioida. Se että on early access -peli olemassa ei minkään näistä moninpeliprojektin kohdalla ole vielä tarkoittanut että olisi olemassa jo pelattavissa oleva peli tai että yksikään näistä projekteista varmuudella tulisi olemaan edes nautinnollinen peli.

Jos ostos- tai odotuslistaa 2020-luvun alun avaruuslentopeleille pitäisi pelaajille suositella niin siinä on riskikorjattuna. Noissa ei nähdäkseni ole moninpeleihin nähden samaa riskiä siitä ettei saataisikaan uutta Eve Onlinea avaruuslentopelinä tai edes jotakin, mille löytyisi edes pieni peruspelaajayleisö ties milloin. Suurin riski listalla lie, että Squadron 42 ei tulisi koskaan myyntikuntoon, joten sitä en ennakkotilaisi.

1. Elite: Dangerous
2. Beyond Good and Evil 2 (?)
3. Star Wars: Maverick
4. Squadron 42 (?)
5. Rebel Galaxy: Outlaw
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Onko sillä rankkauksella sen suurempaa väliä, jos tilanne kaikissa samansuuntaisissa early accesseissä on vuonna 2020 ettei voi nyt suositella pelattavaksi ja ettei vuonna 2021 vielä ainakaan ole todennäköisesti pelattavissa. Star Citizeniähän pääsee edes kuka vaan koittamaan (ja ilmaiseksi ilmaislentoviikolla, jota voi noin neljän tunnin kokemuksena suositella) toisin kuin Dual Universeä ja Starbasea, joiden osin salatuista early accesseissä ei ole internetin yleisemmän pelikeskustelun tasolla kuultu erityisemmin positiivista feedbäckiä.
Millä logiikalla/tiedolla Starbase ei ole pelattavissa vuoden 2021 aikana? Mistä olet keksinyt että Starbasen alpha tai sen kehitys millään tavalla olisi salattua? Alphan pelaajat striimaavat peliä joka päivä, laittavat kokemuksiaan Youtubeen. Keskustelevat pelistä taukoamatta pelin virallisella Discord serverillä. Onks tässä nyt kyse taas siitä kun sulle ei oo hopealautasella tarjottu infoa sellasessa muodossa jonka sinä hyväksyt niin peliä ei ole olemassa, ainakaan sillä astella että siinä olisi sun mielestä pelattavaa?
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Siis Starbase ei ole todennäköisesti siinä muodossa vielä vuonna 2021, että sitä voisi kenellekään pelattavaksi peliksi suositella. Johan siellä early accessin alkupistekin siirtyi, joten en nyt sitä eveonlinemaisuutta kovin nopeaksi ennusteeksi laittaisi. Jos se edes koskaan toteutuu minkään sortin onnistuneen pelisuunnittelun tasolla, kun siitäkään ei lie mitään takeita. Tähän asti vastaantulleet ensireaktiot pelin suhteen internetissä olivat valitusta grindauksesta, enkä ole millään seuraamallani alustalla kuullut edes Star Citizen-keskustelun yhteydessä, että Starbasea muuten kannattaisi jo nyt pelata vaikka peli on kyllä mainittu. Dual Universen Youtube-trailerin yhteyteen ei ole kukaan kirjoittanut, että Starbasea tai Star Citizeniä muuten voi jo nyt pelata, jos siis puhutaan nautinnollisesta peliviihteestä eikä raaka-early accessistä. Pelattava tietysti early access -pelikin voi olla vaikkei avaruuslentopelinä sellaista nykyhetkellä myy edes firmojen markkinointi vaan ehdottomin fan club.

Pelattavuudesta ja pelillisyydestä puhuttaessa rima ei siis ole todellakaan siinä, että sovellus on lyötävissä käyntiin. Eikä se myöskään vaadi mitään megaominaisuuksia vaan enemmänkin ydinpelattavuutta ja oivaltavuutta, joka puhuttelee muitakin kuin innokkaimpia harrastajia. Sehän on esimerkiksi hyvä mittari, että suosittelisitko minkään näistä odotetuistakin peleistä kohdalla ihmisen sijoittavan uuden PC-laitteen kasaamiseen, sillä ajatuksella, että maksamallesi laitteistolle olisi käyttöäkin pian. Kun pettymys olisi varmaankin pinnalla, jos sitä kuvittelemaansa peliä ei pääsisikään pelaamaan edes hieman sen kuvitelman tasolla.

Starbasen pelaaminen on jonotuslistan takana, joten kyllä sitä nyt verrattain pimitetään samoin kuin Dual Universea, joka on ollut kokonaan ulkomaailmalta pimeänä, kun tuote ei kestäne päivänvaloa. Aina avoimen Star Citizenin pelillisyyden alun odotettiin tapahtuvan vuosina 2018 ja 2019, mutta toisin kävi. Nyt ei taida ilmassa olla edes vuosiennustetta yleiskeskustelussa Star Citizenin moninpelin pelattavuudelle vaikka olen internetissä lukenut lähinnä tässä ketjussa, että peli on itse asiassa jo saavuttanut määrittelemämme pelillisyyden tilan siinä missä tonnin ylittäjien concierge-kerhon sanojansa luokitus kohoaa kenties jo kohti puhemies Robertsin myöntämää Wing Commander-statusta eli 10 000 dollarin huiputusta oheisluottokorttialuspelissä, jota saattaa jo pelatakin.

Kannustan joka jätkää ostamaan nyt Star Citizenin, Dual Universen ja Starbasen ja tulemaan sitten iloisesti kertomaan oliko niissä jo peliä tai pelattavaa. Onhan meillä edessämme kolme takuuvarmaa moninpeliprojektia, kun osa täälläkin näitäkin pelejä jo omistaa. Tai ainakin Star Citizenin ja Starbasen olen kuullut itse asiassa jo pelattavia pelejä. Tosin ainoastaan täällä, kun kummankaan subredditit eivät esimerkiksi tätä näkemystä jaa, mutta kivahan se on tietysti johtaa harhaan peliin pariin eksyneitä. En tiedä mihin heitäkään sitten tarvitaan, kun pelaaminen se rooli tuskin vuonna 2020 on. 2021 edes osittaisten unelmien toteutumishetkenä kuulostaa myös ääriuskaliaalta jokaisen näistä kohdalla. Kiire ei tietysti ole, kun jokainen näistä on huomattavalla varmuudella sellainen pelisuunnitteluteos, että sitä joku muukin haluaa pelata.
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Kannustan joka jätkää ostamaan nyt Star Citizenin, Dual Universen ja Starbasen ja tulemaan sitten iloisesti kertomaan oliko niissä jo peliä tai pelattavaa.
Tätäkin ketjua lukee useampi herrasmies jotka pelaa Starbase alphaa käytännössä päivittäin. Jos joku haluaa kokemuksiaan jakaa niin pingaa Sinihiekkaa Starbase ketjussa. Epäilen suuresti että Sinihiekka siitä yhtään viisaammaksi tulee. Pelin pelattavuus mitataan täysin hyvin erikoisilla mittareilla hänen mielestään. Mulla on täysin päinvastanen kuva pelaajapalautteesta kun sulla. Mistä lie johtuu?
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Sinä siis suosittelisit ihmisiä kasaamaan Starbasen tai Star Citizenin pelaamista varten 600-1500 euron pelikoneen vaikka heti. Okei... Ite taidan vielä odotella, kun alkuvaiheen Star Citizenin osalta hahmottelin sellaista konetta vuosina 2014-2015, mutta mihinkään sen suuntaiseen en näe pc:tä tarvitsemani edes vuoden 2021 osalta.

Pelattavuus ei siis edelleenkään ole siinä että voiko sen pelin käynnistää ja sitä jollain tasolla pelata vaan onko se nykytuote vielä ollenkaan toteutunut kokonaisvaltaisena pelinä, eikä minään early access-teoksena, joissa niissäkin on esimerkiksi DayZ:n ja Mount & Bladen tavoin huomattavan onnistuneita ja erilaisia lähtöasetelmia näihin kolmeen avaruuslentomoninpeliin nähden. Eli early access -peli voi olla erinomaisen pelattava vaikka kaikki sisältö ei olisikaan vielä sisässä. Huomattavahan useinhan se early access -peli on sellainen, joka ei kelpaa kuin innokkaimmille, eikä niistäkään todennäköisesti pelejä kehkeydy vaan homma pikemminkin keskeytyy, mikä näidenkin kohdalla lie todennäköisempää kuin se että tulossa olisi kolme uutta Eve Onlinea.

Star Citizen, Dual Universe ja Starbase eivät ole nyt pelattavia pelejä, eikä niissä voi kukaan pelaaja voi saada edes vähänkään eveonlinemaista pelikokemusta vielä. Tai, jos realisteja ollaan niin tuskin koskaan se näissä toteutuu, kun jo pelisuunnitteluratkaisut voivat olla ties mitä, kun todella päästään sen pelin pariin ja graafisen sekä teknisen puolenkin pitäisi osua, mutta saahan sitä unelmoida. Se että yksikään näistä peleistä ottaisi esimerkiksi Metacritic +75-arvosteltua peliä vastaavan muodon jo vuonna 2021 kuulostaa äärimmäisen kaukaiselta. En usko, että pelirunkokaan on missään näissä sisässä ja pelaamiskelpoisena siihen mennessä. Enkä näe oikein mitään syytä, miksi ei voisi odottaa siihen hetkeen, jos peleillä on pelaajia ja nostetta niin tuskin ne salaisuuksiksi kovin pitkäksi aikaa jäävät.

Ihmeellisempää se nähdäkseni olisi, että internetiin on piiloutunut satunnaisia ihmisiä, jotka jo pelaavat näitä oikein mielellään, mutta vaikenevat. Ainoat, joilta pelattavuudessaan kuullut ihmeitä internetissä ovat pelejä joukko- tai ennakkorahoittaneet ihmiset Io-techillä, joilla ei ole sen vertaa avarakatseisuutta, että kulloinenkin early access -peli arvosteltaisiin sen pelisisällön suhteen, eikä jatkuvilla vetoomuksilla lähinnä toisiin pelin ostaneisiin. Yleispeliredditit, RPGcodex, Resetera, Youtube-kommentit ja Somethingawfulin Star Citizen-ketju ovat se vertailupiste. Nykyäänhän on sitten esimerkiksi Twitchin ja Steamin kautta mahdollista havainnoida hypeä. Siinäkin on tietysti eroteltava se porukka, joka sitä sitoutuneesti pelaa, koska he ovat sen ajatuksena jo ostaneet ja yleisempi pelaajamassa, jolle se pelisisältö on useammin merkitsevä.

Näiden näin jälkikäteen ajateltuna pitäisi enimmäkseen olla aikalailla ilmiselviä havaintoja, joita käytetään peruspelikeskustelussa laajemminkin, mutta aina näistä ennakkorahoituspeleistä oppii uutta. Näkemykseni, kun kaikista kolmesta kerrankin lie aikalailla linjassa suuremman osan internetin pelikeskustelua kanssa. Sitä en tietysti ihmettele, jos faniporukoissa tykätään, mutta se taas ei kovin paljoa kerro pelien tämänhetkisestä antoisuudesta ellei todella ole jo rakastanut ajatukseen näistä moninpeleistä.
 

IcePen

Typo Generaatroti ;-)
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 562
Eiköhän Dual Universe ansaitse jo oman ketjunsa (Starbaselle jo on).
 
Liittynyt
05.05.2017
Viestejä
564
Sinä siis suosittelisit ihmisiä kasaamaan Starbasen tai Star Citizenin pelaamista varten 600-1500 euron pelikoneen vaikka heti. Okei... Ite taidan vielä odotella, kun alkuvaiheen Star Citizenin osalta hahmottelin sellaista konetta vuosina 2014-2015, mutta mihinkään sen suuntaiseen en näe pc:tä tarvitsemani edes vuoden 2021 osalta.

Pelattavuus ei siis edelleenkään ole siinä että voiko sen pelin käynnistää ja sitä jollain tasolla pelata vaan onko se nykytuote vielä ollenkaan toteutunut kokonaisvaltaisena pelinä, eikä minään early access-teoksena, joissa niissäkin on esimerkiksi DayZ:n ja Mount & Bladen tavoin huomattavan onnistuneita ja erilaisia lähtöasetelmia näihin kolmeen avaruuslentomoninpeliin nähden. Eli early access -peli voi olla erinomaisen pelattava vaikka kaikki sisältö ei olisikaan vielä sisässä. Huomattavahan useinhan se early access -peli on sellainen, joka ei kelpaa kuin innokkaimmille, eikä niistäkään todennäköisesti pelejä kehkeydy vaan homma pikemminkin keskeytyy, mikä näidenkin kohdalla lie todennäköisempää kuin se että tulossa olisi kolme uutta Eve Onlinea.

Star Citizen, Dual Universe ja Starbase eivät ole nyt pelattavia pelejä, eikä niissä voi kukaan pelaaja voi saada edes vähänkään eveonlinemaista pelikokemusta vielä. Tai, jos realisteja ollaan niin tuskin koskaan se näissä toteutuu, kun jo pelisuunnitteluratkaisut voivat olla ties mitä, kun todella päästään sen pelin pariin ja graafisen sekä teknisen puolenkin pitäisi osua, mutta saahan sitä unelmoida. Se että yksikään näistä peleistä ottaisi esimerkiksi Metacritic +75-arvosteltua peliä vastaavan muodon jo vuonna 2021 kuulostaa äärimmäisen kaukaiselta. En usko, että pelirunkokaan on missään näissä sisässä ja pelaamiskelpoisena siihen mennessä. Enkä näe oikein mitään syytä, miksi ei voisi odottaa siihen hetkeen, jos peleillä on pelaajia ja nostetta niin tuskin ne salaisuuksiksi kovin pitkäksi aikaa jäävät.

Ihmeellisempää se nähdäkseni olisi, että internetiin on piiloutunut satunnaisia ihmisiä, jotka jo pelaavat näitä oikein mielellään, mutta vaikenevat. Ainoat, joilta pelattavuudessaan kuullut ihmeitä internetissä ovat pelejä joukko- tai ennakkorahoittaneet ihmiset Io-techillä, joilla ei ole sen vertaa avarakatseisuutta, että kulloinenkin early access -peli arvosteltaisiin sen pelisisällön suhteen, eikä jatkuvilla vetoomuksilla lähinnä toisiin pelin ostaneisiin. Yleispeliredditit, RPGcodex, Resetera, Youtube-kommentit ja Somethingawfulin Star Citizen-ketju ovat se vertailupiste. Nykyäänhän on sitten esimerkiksi Twitchin ja Steamin kautta mahdollista havainnoida hypeä. Siinäkin on tietysti eroteltava se porukka, joka sitä sitoutuneesti pelaa, koska he ovat sen ajatuksena jo ostaneet ja yleisempi pelaajamassa, jolle se pelisisältö on useammin merkitsevä.

Näiden näin jälkikäteen ajateltuna pitäisi enimmäkseen olla aikalailla ilmiselviä havaintoja, joita käytetään peruspelikeskustelussa laajemminkin, mutta aina näistä ennakkorahoituspeleistä oppii uutta. Näkemykseni, kun kaikista kolmesta kerrankin lie aikalailla linjassa suuremman osan internetin pelikeskustelua kanssa. Sitä en tietysti ihmettele, jos faniporukoissa tykätään, mutta se taas ei kovin paljoa kerro pelien tämänhetkisestä antoisuudesta ellei todella ole jo rakastanut ajatukseen näistä moninpeleistä.
Nostat esiin asioita kuten "ennakkorahoituspeli", "salattu early access" ja puhut samassa yhteydessä Starbasesta johon kumpikaan noista asioista ei istu millään tavalla. En ymmärrä mistä nämä harhakuvitelmat olet saanut mutta pyrin mahdollisuuksien mukaan korjaamaan faktat. Starbasesta ei ole yksikään pelaaja vielä maksanut senttiäkään vaikka kovasti ovat rahaa Frozenbytelle koittaneet työntää. Heitä on lähinnä ohjeistettu tukemaan kehitystä ostamalla yrityksen muita pelejä jos nyt sitä rahaa on pakko työntää jonnekin. Alphaa pelataan siis täysin ilmaisin eikä ole mitään salattua. Joka päivä pelaajat striimaavat alphaa Twitchissä ja postaavat Youtubeen videoita. Siinä olet oikeassa että MMO-tason pelikokemusta saa vielä odotella todistettavaksi. Mutta se ettei pelattavaa olisi edes neljäksi tunniksi aivan käsittämätöntä puppua. Tai sanotaanko että jokainen meistä on erilainen ja vaatii peliltä tiettyjä asioita, varmaan jokunen vähemmistö löytyy joka on genrestä kiinnostunut ja pelaaminen loppuu alta neljän tunnin.
 
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
897
Tuskin Dual Universen nykytilassa ainakaan vielä ketään kiinnostaa pelistä keskustella muuna kuin vertauskohtana Star Citizeniin ja Starbaseen, jotka ovat keskeisiä vertailukohteita ihan missäpäin internetiä tahansa samassa yhteydessä. Oma ketju tuskin on ajankohtainen vuonna 2021 vielä myöskään, eikä tietysti ole mitään takeita, että yhtäkään näistä vertailtavista, sillä kuvitelman tasolla kukaan koskaan pelaisi, mikä on nähdäkseni ihan terveellinen muistutus ainakin niin kauan kuin pelataan lähinnä pelaajien rahoilla ja tarkin aikamääre kussakin avaruuslentomoninpelissä on tulevaisuus. Kunkin osalta voi tietysti kukin ihan ääneenkin hahmotella onko se tulevaisuus lähitulevaisuus, kun se oli vielä entisvuosina sallittujen aiheiden listalla.

Sama jengi kuitenkin keskustelee näistä samoissa ketjuissa samoista peleistä niin onko sekään sitten loppupeleissä niin tarkkaa vai olitko upottamaisillasi harvinaisen mielenkiintoista videota, jonka voi toki keskustelun sekaan heittää. On täällä aiemminkin keskusteltu muun muassa Elite: Dangerousista ja No Man's Skysta enemmänkin, kun tämä nyt ei tiettävästi ole mikään faninurkkaus, jossa keskustellaan CD Projekt Redin -pelien tavoin puhdasoppisesti siihen ainoaan hyväksyttyyn mielipiteeseen turvautuen.

Jaa, luulin, että Starbasen saattaisi jo ostaa earlya accessistä, mutta eipä näköjään. Early Accessinä sitä kai vuonna 2020 silti tultaisiin myymään. Kaipa siinä on teoreettinen mahdollisuus, että Frozenbyte olisi jokseenkin edellä pelisuunnittelunsa tasolla Novaquarkiin ja CIG:n nähden ja esimerkiksi graafisesti ja taidepuolensa osalta peli hyväksyttäisiin. Mutta annetaan niin Starbasen kuin Star Citizenkin rauhassa toteutua peleinä ennemmin kuin aletaan nostaa niitä jalustalle unikuvina, jotka olisivat jo nousseet peleiksi pelien joukkoon.

Niin minulle on neljän tunnin haamurajaa (joka tulee siis siitä että sen enempää nähtävää ei Star Citizenissä ole uudelle pelaajalle) tärkeämpää onko se peli siinä pisteessä, että sitä voisi ihan oikeasti jo pelata kuka tahansa vakituisesti ja että siitä voi hahmottaa jonkin sortin nautinnollista pelisisältöä muille suositeltavaksi asti. Osa early access -peleistä on tällaisia ja tulevia menestyksiä. Osa taas ei ja floppaavat. Onko millään firmalla avaruuslentomoninpelien suhteen sitten Midaksen kosketusta jää nähtäväksi, mutta tuskin aivan lähitulevaisuudessa se ydinpeli vielä hahmottuu moninpeleissä mihinkään. Jolloin olisi ehkä luonnollisempaa suunnata katseensa avaruuslentoyksinpeleihin, joissa on jo pelattavaa tai pitäisi ilman ties mitä takaiskuja tullakin jo lähivuosina pitkän tauon päätteeksi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
92 601
Viestejä
1 897 455
Jäsenet
39 745
Uusin jäsen
Kallemartin

Hinta.fi

Ylös Bottom