Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
No ei ole valtava menetys, en tiedä olenko kertaakaan ekan kokeilun jälkeen käynnistänyt tuota "etänä"...
Mikä laite olisi hyvä hankinta noin 100 euron hintaan?
Mikä laite olisi hyvä hankinta noin 100 euron hintaan?
Caso SV 400 sous vide -sirkulaattori - 1000 W
Ruoanlaiton tulevaisuus keittiössäsi. Sous vide -kypsennysmenetelmän suosio on kasvussa ruoanlaittoa harrastavien kotikeittiöissä. Sen edut ovat ilmeiset: laite säilyttää ruoan hienoimmat aromit, takaa ihanteellisen rakenteen ja säilyttää raaka-aineiden vitamiinit ja ravintoaineet. KOMPAKTI JA...www.kahvikaveri.fi
1000W ja 0,5 asteen säädöllä. Ei ole bluetoothia. Onko bluetooth ominaisuus lähes seitsemän kympin arvoinen? Ite maksoin ekasta Anovasta aikoinaan 134€ jossa toimitus ja verot mukana 8 vuotta sitten. Tuki varmaan loppuu niin ei voi appilla käyttää. Emmä maksais nykyään Suomi hinnoilla satasta enempää jossa bluetooth. Hinnat vaan pilvissä kun kovat katteet.
Jeps. En huomannut, että oli vajaavolttinen, pahoittelut. Noita kyllä useasti tuntuu olevan alennuksessa satasen pintaan. Joskus halvemmallakin. Nyt näyttää olevan tosiaan aika korkeaksi kivunneet hinnat.Onko tuosta 220 Voltin versiota saatavilla samaan hintaan? En ihan pikku googletuksella löytänyt. Gigantissa 147 € . Anova Precision Sous Vide Nano keitin AN400-EU00
Chuck roast, 57C, 30h. Tulee aika pihvimäinen mutta pehmeä. Jotku tekee 24h, toiset jopa 48h. Ennen tarjoilua käyttää lihan kuumalla paistinpannulla millä tekee pinnat. Tämä on oma suosikki, olisiko suomeksi patapaisti tai joskus chuck minä myydään. Kuvannäköinen liha. Yleensä olen palastellut "annoskokoon" niin saa suoraan pannulle pussista ja ylimääräiset pussit pakkaseen/jääkaappiin. Youtube on täys chuckrost+sous vide reseptejä. Liha on imho. niin hyvän makuinen, että en mausta sous videen laittaessa. Ennen pintojentekemistä mausteet pintaan samaan tapaan kuin tekisi pihviä. Pihvinä ajatellut myös palasten paksuutta. Pussiinjäävä jämäneste kannattaa käyttää soosin tekemiseen.Laittakaahan parhaita (liha)reseptejä jakoon, kiitos![]()
Chuck roast, 57C, 30h. Tulee aika pihvimäinen mutta pehmeä. Jotku tekee 24h, toiset jopa 48h. Ennen tarjoilua käyttää lihan kuumalla paistinpannulla millä tekee pinnat. Tämä on oma suosikki, olisiko suomeksi patapaisti tai joskus chuck minä myydään. Kuvannäköinen liha. Yleensä olen palastellut "annoskokoon" niin saa suoraan pannulle pussista ja ylimääräiset pussit pakkaseen/jääkaappiin. Youtube on täys chuckrost+sous vide reseptejä. Liha on imho. niin hyvän makuinen, että en mausta sous videen laittaessa. Ennen pintojentekemistä mausteet pintaan samaan tapaan kuin tekisi pihviä. Pihvinä ajatellut myös palasten paksuutta. Pussiinjäävä jämäneste kannattaa käyttää soosin tekemiseen.
Liian kauan/kuuma niin menee mössöksi(pahaa), liian vähän aikaa niin jää sitkeäksi.
![]()
Sous vide on siitä näppärä, että varsinaista reseptiikkaa ei tarvitse arpoa. Mitä tulee tietää niin: 1) Ei voita tai valkosipulia tai rasvoja sinne vakuumiin ja 2) vakiolämpö ja aikaa tarvittava määrä.Laittakaahan parhaita (liha)reseptejä jakoon, kiitos![]()
Riippuu paljon lihasta. Ei tuo chuck roast kyllä mennyt maksamaiseksi tms. Erittäin hyvää tulee. En toki mitään lähtöönsä pehmeätä lihaa lähtisi pitkällä ajalla säätämään. Paljon huonompi chuck roastista tulee jos vaikka painekattilassa/uunissa kypsyttää niin että liha pehmenee syöntikelpoiseksi. Halpaa jämälihaa mistä sous vide taikoo järjettömän hyvää.Sous vide on siitä näppärä, että varsinaista reseptiikkaa ei tarvitse arpoa. Mitä tulee tietää niin: 1) Ei voita tai valkosipulia tai rasvoja sinne vakuumiin ja 2) vakiolämpö ja aikaa tarvittava määrä.
Perus pihvilihaksi laskettavalle tuotteelle tarvitaan läpilämmitykseen vaadittava määrä aikaa, yleensä muutama tunti kannattaa sellaselle steikkikokoluokalle varata ja sitkeämmät lihat sitten vähän oman maun mukaan. Tollaset 30h kypsennykset alkaa vetää lihan rakenteen jo vähän jauhoisaksi ja maksamaiseksi ja tiristää jo suht paljon nesteitäkin ulos lihasta.
Riippuu vähän mistä tykkää, mutta ite oon kyllä pidemmän päälle tullut siihen tulokseen, että noi low and slow lihat ei sous videlläkään oikein parhaiten pääse oikeuksiinsa vaan hyötyvät perinteisemmistä menetelmistä esim savustuksesta, haudutuksesta jne. Painekattilaa en suosittele lainkaan.Riippuu paljon lihasta. Ei tuo chuck roast kyllä mennyt maksamaiseksi tms. Erittäin hyvää tulee. En toki mitään lähtöönsä pehmeätä lihaa lähtisi pitkällä ajalla säätämään. Paljon huonompi chuck roastista tulee jos vaikka painekattilassa/uunissa kypsyttää niin että liha pehmenee syöntikelpoiseksi. Halpaa jämälihaa mistä sous vide taikoo järjettömän hyvää.
Ei kyllä mene halpa chuck roast mitä walmartista ostan pihvistä, sitkasta kuin perkele. Savustushommat on ihan oma lukunsa, kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta tai kiinnostusta. Jotain peruspihviä tai kananrintaa en jaksa sous vidella vaikka tulee marginaalisesti parempi lopputulos kuin "perinteisemmin" valmistamalla.Riippuu vähän mistä tykkää, mutta ite oon kyllä pidemmän päälle tullut siihen tulokseen, että noi low and slow lihat ei sous videlläkään oikein parhaiten pääse oikeuksiinsa vaan hyötyvät perinteisemmistä menetelmistä esim savustuksesta, haudutuksesta jne. Painekattilaa en suosittele lainkaan.
Chuck on kyllä yleensä sellasta että menee ihan jo steikistäkin ilman mitään 30 tunnin suvituksia, aina toki riippuu lihan laadusta ja mureutuksesta.
Ei kyllä mene halpa chuck roast mitä walmartista ostan pihvistä, sitkasta kuin perkele. Savustushommat on ihan oma lukunsa, kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta tai kiinnostusta. Jotain peruspihviä tai kananrintaa en jaksa sous vidella vaikka tulee marginaalisesti parempi lopputulos kuin "perinteisemmin" valmistamalla.
Mulle chuck roast ollut paras juttu mitä sous vidella jaksaa tehdä. Seuraavaksi paras omenasiivut rusinoilla. Suomessa ei mun käsityksen mukaan samanlaista chuck roastia myydä(ainakaan kovin yleisesti) kuin mitä täällä rapakon toisella puolella on kaupoissa. Ylipäänsä tykkään ennemmin noi sitkaat tehdä sous videllä vaikka karjalanpaistiinkin. imho. lihaan jää enemmän makua näin.
Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=fykX4_3Sf5o
En ole asiasta eri mieltä. Jos kuitenkin multa kysyttäisiin(alkuperäisen postauksen reseptikysely), että yks liha mistä sous vidella oikeasti hyötyy sekä lompakko että makuhermot niin walmartin halpis chuck roast. Lopputuloksena haetaan pihviä, ei bbq-suussa sulaa. Sen verta pehmennetään ettei tarvi kärsiä sitkaudesta, makua edelleen maksimit, koostumus pihvi ja pussiinjäävä mössö upea kastikkeeseen. Suussa sulaa hommiin en sous videa käyttäisi, tulee juurikin pahanmakuista mössöä jos tätä yrittää sous vidella.Lähinä tollanen sitkeä ja rasvanen liha vaatii rasvan hyvään pehmenemiseen mielummin isommat lämmöt niin joku ylikypsennysmeininki tekee mielestäni paremman rakenteen kun sous vide.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.