Sous vide -tekniikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sambba
  • Aloitettu Aloitettu
Joskus vois jopa ihan mielenkiinnosta testata tuon, että läski pihveiksi, pihvin päälle suola + pippuri ja nakuna jääkaappiin vuorokaudeksi. Vasta sen jälkeen vakuumiin ja uimaan. Nyt on tullut tehtyä aina niin, että suola+pippuri ja vakuumiin. Uimaan melkeinpä samantien tai seuraavana päivänä, jolloin suola on tai ei ole ehtinyt vaikuttaa pihvin ollessa vakuumissa...Vaan samapa se sille, aina on tullut 100% varmuudella sopivan kypsää ja maistuvaa.
 
Joskus vois jopa ihan mielenkiinnosta testata tuon, että läski pihveiksi, pihvin päälle suola + pippuri ja nakuna jääkaappiin vuorokaudeksi. Vasta sen jälkeen vakuumiin ja uimaan. Nyt on tullut tehtyä aina niin, että suola+pippuri ja vakuumiin. Uimaan melkeinpä samantien tai seuraavana päivänä, jolloin suola on tai ei ole ehtinyt vaikuttaa pihvin ollessa vakuumissa...Vaan samapa se sille, aina on tullut 100% varmuudella sopivan kypsää ja maistuvaa.

Itsekin olen ennen suolannut pihvit jopa vuorokautta aiemmin ja mielestäni maku ja rakenne on parempi. Suola on imeytynyt hieman syvemmälle ja tasaisemmin. Suola sitoo hieman nestettä ja vähentää painohäviötä ja ilmeisesti kypsyttääkin lihaa. Jos värillä on väliä niin suola harmaannuttaa lihan. Tosin värillä ei ole makuun ja rakenteeseen mitään merkitystä eikä väri kerro lihan kypsyyttä. Samoin on BBQ savustuksen smokering, jolla ei ole mitään merkitystä makuun ja rakenteeseen. Smokeringin voi helposti feikata esimerkiksi nitriittisuolalla.
 
Itsekin olen ennen suolannut pihvit jopa vuorokautta aiemmin ja mielestäni maku ja rakenne on parempi. Suola on imeytynyt hieman syvemmälle ja tasaisemmin. Suola sitoo hieman nestettä ja vähentää painohäviötä ja ilmeisesti kypsyttääkin lihaa. Jos värillä on väliä niin suola harmaannuttaa lihan. Tosin värillä ei ole makuun ja rakenteeseen mitään merkitystä eikä väri kerro lihan kypsyyttä. Samoin on BBQ savustuksen smokering, jolla ei ole mitään merkitystä makuun ja rakenteeseen. Smokeringin voi helposti feikata esimerkiksi nitriittisuolalla.

Vielä tarkentava kysymys, että oletko antanut pihvien olla suolattuna siis vakuumipussissa vai ihan paljaaltaan vaikka lautasen päällä jääkaapissa ?
 
Suolakeskusteluun vielä lisäyksenä, että joku Michelin-tähden kokki telkkarissa oli sitä mieltä, että suola lisätään siinä kohtaa, kun pihvi käännetään pannulla. Tällöin pihvi jää mehukkaimmaksi, kun suola ei vedä nestettä lihasta pois. Toinen huippukokki (en muista oliko sillä tähtiä) ei käyttänyt suolaa pihveissä ollenkaan. Se lisättiin sitten asiakkaan edessä pöydässä. Ja kolmas sitten vannoi kolmen kerran suolaukseen. Eli ensin vuorokaudeksi hyvin karkeaan suolaan. Sitten juuri ennen paistoa lisää suolaa ja lopuksi vielä maldonia päälle lautasella.
 
Vielä tarkentava kysymys, että oletko antanut pihvien olla suolattuna siis vakuumipussissa vai ihan paljaaltaan vaikka lautasen päällä jääkaapissa ?
Ihan paljaaltaan aina ja viimeisin sous vide -kokeilu melko tarkalleen 24 tuntia paljaaltaan jääkaapissa.
 
  • Tykkää
Reactions: |le
Lisää kokeiluja pihveillä, tällä kertaa pari entrecote -pihviä 54,5C kaksi tuntia. Mausteina suola, mustapippuri ja valkosipulijauhe juuri ennen vakumointia ja heti vakumoinnin jälkeen hauteeseen. Kahden tunnin kypsytyksen jälkeen kunnollinen kuivaus ja jäähdytys jääkaapissa noin puoli tuntia. Pintojen tekeminen Sievert Handyjet -kaasupolttimella ja toiseen Lonestar Beef Burnerilla.

Alla kaasupolttimella viimeistelty pihvi. Yhteen puoleen meni ehkä hieman yli minuutti. Pihvin väri on reunasta reunaan mediumrare eikä pintojen tekeminen ole kypsyttänyt yhtään lisää. Pinnan maku oli mitäänsanomaton, ehkä jopa hieman "likaisen" ja nokisen tulen maku. Pinta näyttääkin aika kuivalta ja mustapilkkuiselta.
Sievert.jpgSievert 1.jpg

Alla oleva pihvi oli Lonestarin Beefburnerissa ylimmällä tasolla noin 90 sek per puoli. Tässäkin väri on mediumrare ja lähes reunasta reunaan. Pintojen tekeminen on kypsentänyt hieman lisää, ehkä 2-3 mm harmaa rengas. Pinta oli aivan loistavan rapea ja maku täyteläinen. Tällä saa kyllä erinomaiset pinnat eikä yhteensä 3 min searing tee pihvistä lainkaan ylikypsää.

Lonestar.jpgLonestar 1.jpg

Käytetty kaasupoltin:


Beef Burner:

 
Lisää kokeiluja pihveillä, tällä kertaa pari entrecote -pihviä 54,5C kaksi tuntia. Mausteina suola, mustapippuri ja valkosipulijauhe juuri ennen vakumointia ja heti vakumoinnin jälkeen hauteeseen. Kahden tunnin kypsytyksen jälkeen kunnollinen kuivaus ja jäähdytys jääkaapissa noin puoli tuntia. Pintojen tekeminen Sievert Handyjet -kaasupolttimella ja toiseen Lonestar Beef Burnerilla.
Nyt en ymmärrä miksi jäähdytit nuo pihvit tuossa välissä. Syötäessä keskeltä jääkaappikylmiä?
Asiasta toiseen: Oma grillikysymykseni oli muutama sivu sitten ja loppujen lopuksi päädyin Napoleon Rogue RSE425 grilliin Napoleon Rogue RSE425-1 kaasugrilli valinnan lopulliset perusteet oli: Infrapunasivupoltin, juurikin tuota viimeistelyä varten eli pihvit kylvystä ulos ja käyttö tuossa sivupolttimella ja syömään. Toinen ratkaisia oli se, että tähän saa hiili-insertin, jolloin voin hiiligrillata, jos siltä tuntuu, katsotaan nyt miten innostun. Napoleon hiilikaukalo savustulastukulmalla Laittamani linkit on kaasuvaloon, josta saamani palvelu oli ensiluokkaista.

Nyt on ekat lihat, kanat, makkarat ja vähän kasvisruokia grillailtu ja ihan asialliselta peliltä tuntuu. Vertailen joskus omistamaani weberiin, niin hyvin samalainen tuntuma. Sytytysmekanismi on hieno tässä. Näkee ison liekin, joka helpottaa sitä että tietää että nyt syttyi. Nyt sitten pikkuhiljaa parempia lihoja tulille.
 
Nyt en ymmärrä miksi jäähdytit nuo pihvit tuossa välissä. Syötäessä keskeltä jääkaappikylmiä?
Asiasta toiseen: Oma grillikysymykseni oli muutama sivu sitten ja loppujen lopuksi päädyin Napoleon Rogue RSE425 grilliin Napoleon Rogue RSE425-1 kaasugrilli valinnan lopulliset perusteet oli: Infrapunasivupoltin, juurikin tuota viimeistelyä varten eli pihvit kylvystä ulos ja käyttö tuossa sivupolttimella ja syömään. Toinen ratkaisia oli se, että tähän saa hiili-insertin, jolloin voin hiiligrillata, jos siltä tuntuu, katsotaan nyt miten innostun. Napoleon hiilikaukalo savustulastukulmalla Laittamani linkit on kaasuvaloon, josta saamani palvelu oli ensiluokkaista.

Nyt on ekat lihat, kanat, makkarat ja vähän kasvisruokia grillailtu ja ihan asialliselta peliltä tuntuu. Vertailen joskus omistamaani weberiin, niin hyvin samalainen tuntuma. Sytytysmekanismi on hieno tässä. Näkee ison liekin, joka helpottaa sitä että tietää että nyt syttyi. Nyt sitten pikkuhiljaa parempia lihoja tulille.

Lieneekö pointtina jäähdyttää lihaa hieman, jotta pintoja paistaessa sisempi osa ei paistu yhtään enempää kuin mihin uittamisessa on tähdätty. Toki rajansa kaikella ettei sisempi osuus ole aivan liian kylmäkään :) Tuntuu olevan usein tapana laittaa vakuumipussit sisältöineen hetkeksi kylmään veteen uittamisen jälkeen ennen kuin liha otetaan ulos, kuivataan ja ruskistetaan pinnat.

Jos taas teen isomman satsin eli useamman vakuumipussillisen niin otan lihat jääkaapista toisena päivänä ainakin puoli tuntia ennen paistamista pöydälle jäähtymään.
 
Nyt en ymmärrä miksi jäähdytit nuo pihvit tuossa välissä. Syötäessä keskeltä jääkaappikylmiä?
Puhtaasti kokeilun vuoksi kun itsekin ajattelin, että hauteesta ja pussista mahdollisimman nopeasti pannulle, jotta saa lämpimän pihvin. Monissa ulkomaisissa keskusteluissa kehotetaan jäähdyttämään kunnolla. Oman havainnon mukaan jääkaappikylmän searing tuottaa ihan riittävän lämpimän pihvin.

Asiasta toiseen: Oma grillikysymykseni oli muutama sivu sitten ja loppujen lopuksi päädyin Napoleon Rogue RSE425 grilliin Napoleon Rogue RSE425-1 kaasugrilli valinnan lopulliset perusteet oli: Infrapunasivupoltin, juurikin tuota viimeistelyä varten eli pihvit kylvystä ulos ja käyttö tuossa sivupolttimella ja syömään. Toinen ratkaisia oli se, että tähän saa hiili-insertin, jolloin voin hiiligrillata, jos siltä tuntuu, katsotaan nyt miten innostun. Napoleon hiilikaukalo savustulastukulmalla Laittamani linkit on kaasuvaloon, josta saamani palvelu oli ensiluokkaista.

Nyt on ekat lihat, kanat, makkarat ja vähän kasvisruokia grillailtu ja ihan asialliselta peliltä tuntuu. Vertailen joskus omistamaani weberiin, niin hyvin samalainen tuntuma. Sytytysmekanismi on hieno tässä. Näkee ison liekin, joka helpottaa sitä että tietää että nyt syttyi. Nyt sitten pikkuhiljaa parempia lihoja tulille.
Kuinka tehokas tuo infrapunapoltin on? Lonestarissa on hämmästyttävän tehokas, esim. Juustowilhelm ylimmällä tasolla ja täysillä tehoilla poksahtaa 30 sek, 60 sek kääntö ja valmis 2 minuutissa. Odotin sisuksen olevan kylmä, mutta oli myös sisältä lämmin. Paahtoleipä ylimmällä tasolla 20 sek, 30 sek jo palanut.

Nyt on kokeilussa samasta palasta entrecotesta -pihvit suolautumassa 36 tuntia. Hypoteesi on, että huomenna 2 tunnin mediumrare on läpi asti harmaata ilman searingia.
 
tuossa näkyy teho, noin minuutissa tulee pihviin hyvät pinnat eli 30sec / puoli. Monessa ohjeessa 30sec, kääntö 90 astetta 30sec ja kääntö ympäri ja sama eli 2 min tulee hyvät pinnat. Ei varmaan ihan yhtä tehokas kuin tuo beef burner, koska ei ole suljettu tila, mutta tehokas kyllä.
 
Suolaamisestahan on huippukokeillakin jatkuva vääntö. Toiset suolaa vasta paistamisen jälkeen, toiset juuri ennen pannulle menoa ja jotkut jopa sen 24h ennen. Itse en ole kauheaa eroa maussa huomannut noiden välillä, jos pihvistä puhutaan. Pitkään kypsennettävät asia erikseen.

Oma kokemuksen mukaan paras on suolata - erit. paksut pihvit - ennen vakuumia. Jäävät muut melko mauttomiksi, koska suola ei luonnollisesti ehdi imeytyä lihaan. Väriin/koostumukseen saattaa kyllä vaikuttaa.
 
Kokeilu suolatulla pihvillä. Entrecote -pihvit olivat suolattuna ja avoimena lautasella jääkaapissa 35 tuntia, jonka jälkeen mustapippuri ja valkosipulijauhe, heti vakuumiin ja hauteeseen 54,5C kaksi tuntia. Hauteen jälkeen heti pussin avaus ja pihvien leikkaaminen. Pihveissä oli vajaa sentin vahvuinen ruskeanharmaa "kypsän lihan" rengas, joka näkyy alla olevassa kuvassa. Ilmalla on vaikutusta, koska rengas on ohuempi "lautasen puolelta". Suolalla on melko varmasti osuutensa asiaan, koska pihvi oli pinnasta pääosin punainen kun otin raakana jääkaapista ennen vakumointia ja hauduttamista.

ei paistettu.jpg

Alla kuva searingin jälkeen, 60-90 sek/puoli infrapunapolttimessa (Lonestar Beef Burner). Jännää tuossa oli se, että heti searingin jälkeen keskiosan pinkki väri oli vaalentunut, mutta palasi noin parin minuutin kuluttia takaisin tummemman väriseksi. Etualalla oleva palanen on leikattu heti searingin jälkeen. Takana olevat tummemmat leikattu 1-2 min ennen kuvanottoa.
paistettu.jpg

Pihvit oli mielestäni parempia kuin edellisellä kerralla kokeilemani. Oma johtopäätös on se, ettei pihvin väri kerro aina kypsyyttä eikä siitä pitäisi tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Etukäteen suolaus on ainakin omasta mielestä paras ratkaisu. Infrapunapoltin on hyvä searingiin. Paistinpannulla on haastavampi ottaa tasainen searing varsinkin kun pihvi hieman jäykistyy siihen asentoon kun sen on vakuumipussissa hautunut.
 
Kyllä se aika pitkälle kertoo. Suolahan "kypsyttää" lihaa.
Ja BBQ:n smokering on siis merkki raa'asta pintalihasta? Eihän pelkkä myoglobiinin määrä ja kemiallinen tila kerro luotettavasti kypsyydestä. Tässä se on todettu ihan tieteellisessä raportissa lähtökohtana:

"Many consumers use the internal cooked appearance to evaluate doneness. Persistent pinking and premature browning are two different occurrences that prevent cooked colour from being a reliable indicator of doneness."


Ja tässä kokemusasiantuntijan kertomana: Myth: You Can Tell Doneness By Cutting meat To Check The Color

 
Viimeksi muokattu:
Autojääkaappi myös Sous vide-käyttöön, uhka vai mahdollisuus? = Dometic MobiCool MV26 -autojääkaappi 37,90

Ajattelin jokatapauksessa tilata tuollaisen autoon kun on tarkoitus lomalla matkustella pitempiä etappeja. Vaan tuohan vois kenties toimia uittoastiana myöskin, joka ei vuoda ulospäin lämpöä (etenkin pitemmissä kypsyttämisissä). Toki hieman kysymysmerkkinä on reunojen paksuus, että saako ainakaan Anovan vermettä hyvin kiinni + jos sisäpuoli on liian syvä sirkulaattorille niin voi olla riski ettei vesi kierrä pohjaa myöten tarpeeksi. Nähtäväksi jää :)
 
Ajattelin jokatapauksessa tilata tuollaisen autoon kun on tarkoitus lomalla matkustella pitempiä etappeja. Vaan tuohan vois kenties toimia uittoastiana myöskin, joka ei vuoda ulospäin lämpöä (etenkin pitemmissä kypsyttämisissä).
Nyt en ihan tajua. Eiköhän se lämpö nouse sieltä ylöspäin, kun on kansi auki. Vai meinaatko tehdä reiän kanteen, jolloin tuo autokäyttö "vähän" kärsii.
 
Nyt en ihan tajua. Eiköhän se lämpö nouse sieltä ylöspäin, kun on kansi auki. Vai meinaatko tehdä reiän kanteen, jolloin tuo autokäyttö "vähän" kärsii.

Jotain muuta kantta siihen ajattelin laitella päälle tai elmukelmua. Vaan joo oikeessa oot kun hetken asiaa miettii, että ylöspäinhän se höyry nousee eikä lämpöhukka itse rungosta ulospäin ole kovin merkittävää.
 
Kumpi noista laitteista olisi fiksumpi hankkia? Hinta sama, mutta tehoissa eroa.
Sous vide sirkulaattori 1200 W
Melissa Sous Vide keitin
Itsellä on tuo Motonetin sirkulaattori ja on toiminut kuten luvataan. Toiminnallisesti noilla ei taida olla mitään muuta eroa kuin Motonetin laitteella teho on suurempi ja maksimilämpötila 5 astetta korkeampi. Vaikka ei ole kokemusta tuosta Gigantin laitteesta niin pitäytyisin Motonetin laitteessa edelleen jos pitäisi uudelleen ostaa. Itsellä päätöksessä olisi ratkaisevaa teho ja maksimilämpötila. Kasviksilla lämpötila lähenee 90 astetta ja joissakin ylikypsissä lihoissa jopa yli 80 astetta joten tehoreservi olisi hyvä juttu.
 
[ Monessa ohjeessa 30sec, kääntö 90 astetta 30sec ja kääntö ympäri ja sama eli 2 min tulee hyvät pinnat. Ei varmaan ihan yhtä tehokas kuin tuo beef burner, koska ei ole suljettu tila, mutta tehokas kyllä.

Käännetäänkö se pihvi välillä pystyyn?
 
Onko kukaan koittanut tehdä lipeäkalaa sous viden avulla? Mikä olisi se lämpötila johon tulisi pyrkiä?
 
Pitkään miettinyt sous viden hankintaa. Tänään tuli heräteostoksena ostettua Lidlistä vakuumikone. Nyt pitäis löytää jokin tuon kaveriksi niin mitä porukka suosittelee ekaksi laitteeksi? Max hinta hatusta heitettynä voisi olla vaikka 130€ luokkaa.
 
Pitkään miettinyt sous viden hankintaa. Tänään tuli heräteostoksena ostettua Lidlistä vakuumikone. Nyt pitäis löytää jokin tuon kaveriksi niin mitä porukka suosittelee ekaksi laitteeksi? Max hinta hatusta heitettynä voisi olla vaikka 130€ luokkaa.
Wilfa SVS-1200S Creek Sous Vide -sirkulaattori? 5 vuoden takuu ja hinta noin 110-130e. Mulla on tuo Lidlin vakuumilaitteen kanssa kaverina.
Sitä en tiedä onko paras, mutta ainakin mulla toimii se.
 
Pitkään miettinyt sous viden hankintaa. Tänään tuli heräteostoksena ostettua Lidlistä vakuumikone. Nyt pitäis löytää jokin tuon kaveriksi niin mitä porukka suosittelee ekaksi laitteeksi? Max hinta hatusta heitettynä voisi olla vaikka 130€ luokkaa.

Jos ei oo tarkoitus valmistaa valtavia määriä ruokaa kerralla tai tiedossa ihan jatkuvaa melkein päivittäistä käyttöä, ehkä itse hankkisin jonkun "merkittömän"/tuntemattomamman mahdollisimman halvalla. Kyseessä on kuitenkin loppuenlopuksi termostaatilla ohjattu lämpövastus ja pumppu mikä kierrättää vettä.

Itellä ollut joku tuommoinen vanhempi Anovan laite, mutta noiden hintataso on melkein tuplaantunut nykyään, eikä näytä tuo 130€ enää riittävän. Ja tuossakin kaikki "älyominaisuudet" on aivan täysin turhia. Pääasia että lämmön saa asetettua helposti laitteesta itsestään ja laitteessa on riittävän pitkä virtajohto. Kaikki muu sitten onkin ylimääräistä.
 
Jos ei oo tarkoitus valmistaa valtavia määriä ruokaa kerralla tai tiedossa ihan jatkuvaa melkein päivittäistä käyttöä, ehkä itse hankkisin jonkun "merkittömän"/tuntemattomamman mahdollisimman halvalla. Kyseessä on kuitenkin loppuenlopuksi termostaatilla ohjattu lämpövastus ja pumppu mikä kierrättää vettä.

Itellä ollut joku tuommoinen vanhempi Anovan laite, mutta noiden hintataso on melkein tuplaantunut nykyään, eikä näytä tuo 130€ enää riittävän. Ja tuossakin kaikki "älyominaisuudet" on aivan täysin turhia. Pääasia että lämmön saa asetettua helposti laitteesta itsestään ja laitteessa on riittävän pitkä virtajohto. Kaikki muu sitten onkin ylimääräistä.

Joo eipä tuolla lämmittimellä suurta väliä ole, laitteiden välillä toki lämpötilan säätö voi erota ja olla paskoilla napeilla tms. huono käyttää, mutta eipä sitäkään tarvitse naputella kuin lämmityksen alussa :think:

Itselläni kanssa Anova, maksoi 99€ kun ostin. Bluetoothkin siinä olisi, mutta pyöräytän lämmön 99% rullalla enkä sovelluksella. Teoriassa voisi käyttää valmista reseptiä niin asettaisi lämmöt automaattisesti ja kai antaisi hälytyksen kun ollut reseptin mukaisen ajan hauteessa, mutta enpä ole vielä yhtään reseptiä Anovan softasta toteuttanut...
 
Viimeksi muokattu:
Juuri näin. 85€ maksanut Anova itselläni ja bluetoothia ehkä kerran kokeeksi käyttänyt.
 

Aloittelijalle?
 
Aloittelijalle?
Eiköhän tuo ole tuolla hinnalla ihan hyvä peli. Onkohan tuo kiinnitysklipsi kiinteä osa? Se voi olla vähän ongelma, jos haluaa tehdä kylmälaukkuviritelmiä tms. Kattilaa käyttämällä toki toimii.
 

Pitäisiköhän ostaa uusi vakuumikone. Helpottaisi nesteiden kanssa tekemistä.
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?
Kylmälaukku. Itsellä tämä Kylmälaukku 20 litraa Curver | Clas Ohlson ja toimii hyvin.
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?

Itsellä vanhempi täysikasvuinen malli (ei siis Nano,) ja astiana 10l kattila. Jos pidempi kokkaus edessä niin kattilan päälle pingotettu kelmu on ainakin toistaiseksi riittänyt.
 
Itse ostin syvän GN 1/2 200m astian ja kannen johon sitten pistosahalla sopivan kokoinen reikä. Vähän turhan tiukka tuo jopa omalle Anova Prolle. Mutta haituupa vähemmän vettä.

Olisihan tuollainen eristetty laatikko hieno jos alle satasella saisi.
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?
Sellainen pieni styrox-laukku on halpa ja toimiva. Helposti muokattavaa materiaaliakin ;)
Itse nostan pidempiä sessioita varten kodinhoitohuoneen lattialle tms. pois tieltä keittiöstä niin itse en ole nähnyt 150€:n designtuotetta tarpeelliseksi...
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?

Itsellä 15 litran ämpäri kannella, johon leikannut aukon sauvalle.
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?

Ite olen ostanu Ikeasta 10l kattilan ja silikonisen yleiskannen (KLOCKREN) johon tein sopivan kokoisen reiän. Hyvin istuu ja pysyy paikallaan.
 
Mulla on muovinen curverin kylmälaukku mihin oon vaan kanteen tehnyt reijän. Kannen saa mukavasti pysymään paikallaan suht tiiviisti, kun kääntää sen kantokahvan ylös ja bonarina tollasta kylmälaukkua voi käyttää ruuan kuskailuun mökkimatkoilla, oon vaan nakannut kylmätuotteiden päälle pyyhkeen ja reijällinen kansi päälle, kylmä pyrkii pysymään alhaalla niin kohtuu vähän haittaa jää, vaikka kannessa onkin reikä. Saa sit tota samaa sous vide astiaa roudata mukana mökkireissuille tms jos kiinnostaa sous vide kokkailu niin on mukavan monikäyttöinen. Säästää toki vähän lämmitysenergiassa, kun astiasta vuotaa lämpöä vähemmän pihallekin, joten voisin sanoa, että varmaankin paras mahdollinen kokonaisuus tollasta sous vide hommaa ajatellen monikäyttöisyydensä puolesta.
 
Ensimmäinen pidempi sous vide sessio oli yöllä keskeytynyt, kun kattilasta oli haihtunut niin paljon vettä että Nano pysähtyi.

Katselin noita tarkoitukseen tehtyjä sammioita kannella ja sopivalla reiällä, mutta Anovan omatekemien hinta on ihan täysi vitsi, ei kai nyt kukaan maksa 100-150e kannellisesta muovikiposta :rofl:

Onko kokemuksia sopivasta astiasta Nanolle? Muuten ostaisin tuon Anova Precision™ Cooker Lid kannen mutta oma iso kattila on halkaisijaltaan juuri liian iso.
Kylmälaukku? Joku ikean kippo ja kanteen reikä?

Sen verran kokemusta on, että ostin Sous vide -astia kannella 12L joka ei ihan ollut yhteensopiva omaan laitteeseen, niin tuli sitten rautasahalla ja viilalla juuri ne muutamat millit isonnettua reikää että oma kone menee läpi. Niin ja reunasta tuli otettua pieni suorakulmion muotoinen palanen irti myös että sous vide -laitteen nipistin toimii. Ei vaatinut kauheasti aikaa tai taitoja, mutta kyllähän se hirvittää kun "noinkin kalliin" astian joutuu heti "modaamaan". On ollut pitkään käytössä ilman mitään ongelmia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 446
Viestejä
4 538 300
Jäsenet
74 799
Uusin jäsen
STW1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom