Sous vide -tekniikka

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja sambba
  • Aloitettu Aloitettu
Suosittelen hommaamaan curverin muovisen 20 litrasen kylmälaukun jonka kannen reunaan reikä. Säästää sähköäkin kun astia on lämpöeristetty edes jonkin verran.
 
Voi hitto, olen varma että aamulla vilkaistuani lava-vakuumikoneet olivat jossei BF-tarjouksessa niin jonkinlaisessa tarjouksessa täällä: Lava-vakuumikoneet 10 vuoden takuulla vain meiltä!
mutta nyt ei mitään :(

pitää varmaan ostaa OBH Nordica. Threadia hieman taaksepäin selatessani OBH Nordica Season Pro -tyhjiöpakkauslaite, musta 149,99 on saanut hyviä arvosteluja io-techin käyttäjiltä. Onko mielipide muuttunut?

Olen tähän asti käyttänyt köyhän miehen käsipumppua ja nyt se sitten hajosi. Käytän sous videa lähes päivittäin joten ehkä nyt on hyvä hetki panostaa kunnon vehkeisiin.
 
Voi hitto, olen varma että aamulla vilkaistuani lava-vakuumikoneet olivat jossei BF-tarjouksessa niin jonkinlaisessa tarjouksessa täällä: Lava-vakuumikoneet 10 vuoden takuulla vain meiltä!
mutta nyt ei mitään :(

pitää varmaan ostaa OBH Nordica. Threadia hieman taaksepäin selatessani OBH Nordica Season Pro -tyhjiöpakkauslaite, musta 149,99 on saanut hyviä arvosteluja io-techin käyttäjiltä. Onko mielipide muuttunut?

Olen tähän asti käyttänyt köyhän miehen käsipumppua ja nyt se sitten hajosi. Käytän sous videa lähes päivittäin joten ehkä nyt on hyvä hetki panostaa kunnon vehkeisiin.

Seuraava askel ylös on yksivaihtoehto:

Huonoina puolina epästandardi muoto ja pienehkö kammio. Eli pussien löytäminen hankalaa ja kovin isoa tavaraa ei saa mahtumaan. Hyvänä puolena on että märkääkin tavaraa voi pakata.
 
Tai säästät rahaa ja

CASO Advanced Vacuum Sealer - Film Sealing Device - Extend the Shelf Life of Your Food - Ideal For Portioning and Storing Food https://amzn.eu/d/gjrt8iM

Itselläni edeltävä malli vuodelta 2017 ilman ongelmia. Ainakaan tuo vanhempi ei tee tuplasaumaa, mutta harvoin sen mielestäni edes laitan. 30cm taitaa olla suoralle saumalle raja, mutta leveämmät onnistuu tekemällä saumat ristiin.

Jos menee pidempään kylpyyn, niin saatan sen tuplan laittaa. Hoituu samalla masiinalla tyyliin 10 sekunnissa ensimmäisen sauman jälkeen.
 
Noh, tuli nyt haettua tuollainen OBH Nordica oikeastaan ainoastaan siksi, että sen sai hyllystä heti haettua. Tuo Anova näytti kyllä todella hyvältä ja oli vielä mehukas -100 € tarjous päällä, ensi kerralla sitten...

OBH Nordicassa lukee että "Laitteessa saa käyttää AINOASTAAN OBH Nordican vakuumointipusseja", mutta onko tuo nyt oikeasti niin? Eli voisinko ostaa Ilmakanavapussit, markkinoiden parhaat ja laitteen pitäisi toimia näiden kanssa ihan ok, tietenkin kunhan pussi ei ole liian leveä laitteelle? Olisiko jollain kokemuksia?

Ja näin kaupan hyllyllä OBH Nordicalta vakumointipusseja, joita voi pestä pesukoneessa ja käyttää uudelleen. Miten nuo käytännössä toimivat? Onko niissä joku zip locker 5 cm suuaukon alapuolella, vai leikataanko niistä aina sauman kohdalta lyhyemmäksi ja saumataan uusiksi?
 
Jokos täällä on päätetty mistä ja millainen kaasupoltin kannattaa hommata sous vide -pihvien viimeistelyyn?

Tähän saakka olen paistanut pihveihin pinnat pannulla ja joskus grillissä, mutta joku järkevä kaasupoltin kiinnostaisi, koska levyllä on haasteita saada pannu pysymään tarpeeksi kuumana useamman pihvin kanssa (koska keraaminen liesi, jossa vastus pätkii tehoja liian innokkaasti) ja grilli taas on muuten vain kömpelö varsinkin talvisin.

Edit.
Googlailun lopputuloksena Bernzomatic TS8000 toho ja siihen Searzall-häkkyrä päähän tuntuisi olevan varma valinta, mutta eipä näytä saavan tilattua tuota Searzallia Suomeen ainakaan Amazonista, eikä varsinkaan sen uutta parannettua Pro-versiota. Olisiko ideoita mistä sen saisi tilattua, tai sitten jotain muuta vastaavaa? Saakohan tuohon Bernzomaticiin sopivia kaasupullojakaan ihan joka paikasta? Vaatinee ainakin sopivan adapterin väliin (tällaisen??).

Bernzomatic TS8000
Booker & Dax Searzall Torch Attachment, Pro Grade







Edit2.
Myös tämä SearPro on kuulemma hyvä, mutta eipä toimiteta tätäkään Suomeen ja Saksan Amazonista ei löydy koko tuotetta. Pukkaa myös melko isoa liekkiä sisätiloissa käytettäväksi.

Edit3.
Meni yksinpuheluksi, mutta laitoin nyt joka tapauksessa tilaukseen ylihintaisen Bernzomatic TS8000:n ja haen sille IKH:lta kaveriksi adapterin ja vaikka pari pientä retkikaasupulloa. Monessa testissä on todettu, että tällä polttimella saa aikaiseksi parhaan lopputuloksen, joten nämä saavat luvan kelvata meillekin tässä vaiheessa.

Searzall Pron voi hankkia sitten myöhemmin, jos niitä tulee saataville järkihintaan. Muuten sitä ei varmaan tarvitsisi edes harkita, mutta se lisäisi hieman turvallisuutta sisätiloissa ja joidenkin arvioiden mukaan myös kaasun mahdolliset makuhaitat saa sillä eliminoitua, kun ei ole mahdollista tohottaa liian läheltä jne.

Suomesta olisi saanut halvemmalla ja suoraan oikealla kierteellä lähes samanlaisia tohoja kuin tuo TS8000 ja muualta vieläkin halvemmalla jotain kiinalaisia kopioita, mutta turvallisuudesta ei viitsi pihistellä ja tuo on kuitenkin testien mukaan melkoisen ylivertainen lämmöntuotossa ja siinä on oletuksena myös joku liekin pyörteen aiheuttava suutin, joka on sekin käsittääkseni hyvä juttu tässä hommassa. Sopii myös MAP-kaasuille, mutta niistä on testien mukaan turha maksaa ylihintaa ainakaan tavalliseen propaaniin verrattuna. Tosin kaikki nämä "retkikaasut" taitavat olla nykyään jotain propaani/butaani-seoksia.
 
Viimeksi muokattu:
Wilfa 1200 opettelu täällä käynnissä ja kun kone on laittanu halutun lämpötilan ja nakkaan lihat veteen niin masiina alkaa nostaa lämpöä useamman asteen ? Onko muilla vastaavaa. Onko ominaisuus vai onko viallinen. Sitten meneekin aikaa ennen kuin laskee lämmön asetettuun ja pitää sen siinä ilman ongelmia
 
Wilfa 1200 opettelu täällä käynnissä ja kun kone on laittanu halutun lämpötilan ja nakkaan lihat veteen niin masiina alkaa nostaa lämpöä useamman asteen ? Onko muilla vastaavaa. Onko ominaisuus vai onko viallinen. Sitten meneekin aikaa ennen kuin laskee lämmön asetettuun ja pitää sen siinä ilman ongelmia
Joku ongelma laitteessa
 
Millä hinnalla saisi toimivan sirkulaattorin satunnaiseen käyttöön? Vakuumilaite löytyy taloudesta niin kiinnostaisi sous vide kokeilla.
 
Viimeksi muokattu:
Millä hinnalla saisi toimivan sirkulaattorin satunnaiseen käyttöön? Vakuumilaite löytyy taloudesta niin kiinnostaisi sous vide kokeilla.
Anova perushyvä n. Satkun nurkilla ja sit giganttien yms stebat jne on sen n. 50-70€ jos nyt oikein muistan. Hintansa arvoinen laite etenkin jos yhtään isommalle poppoolle kokkaa, niin helppoa on.
 
Suosittelen kyllähankkimaan, saa herkkua ja halvempaa leivänpäällist kuin leikkeleet kun tekee isosta kimpaleesta alennus/tarjous lihaa ylikypsää pulledia. Snellman ja HK vastasivat, että saa käyttää suoraan heidän pakkauksiaan kypsentämiseen (joskin HK sanoi, että eivät vastaa jos saumat pettää) eli ei tarvi vetää omia vakuumejakaan. Snellman oikein suositteli ribsejään kypsentämään omassa pakkauksessaa.

Itselläni on Anova. Hyvin toimi viime kesään asti vuonna 2017 ostettu laite. Ja silloinkin hajosi vain pyörittävä moottori. Helppo vaihtaa, kun sisällä on yleinen ilmastointilaitteissa käytettävä moottori YJ58-12 (aliexpressissätä noin 12€, postituksineen)
 
Jokos täällä on päätetty mistä ja millainen kaasupoltin kannattaa hommata sous vide -pihvien viimeistelyyn?

Tähän saakka olen paistanut pihveihin pinnat pannulla ja joskus grillissä, mutta joku järkevä kaasupoltin kiinnostaisi, koska levyllä on haasteita saada pannu pysymään tarpeeksi kuumana useamman pihvin kanssa (koska keraaminen liesi, jossa vastus pätkii tehoja liian innokkaasti) ja grilli taas on muuten vain kömpelö varsinkin talvisin.

Edit.
Googlailun lopputuloksena Bernzomatic TS8000 toho ja siihen Searzall-häkkyrä päähän tuntuisi olevan varma valinta, mutta eipä näytä saavan tilattua tuota Searzallia Suomeen ainakaan Amazonista, eikä varsinkaan sen uutta parannettua Pro-versiota. Olisiko ideoita mistä sen saisi tilattua, tai sitten jotain muuta vastaavaa? Saakohan tuohon Bernzomaticiin sopivia kaasupullojakaan ihan joka paikasta? Vaatinee ainakin sopivan adapterin väliin (tällaisen??).

Bernzomatic TS8000
Booker & Dax Searzall Torch Attachment, Pro Grade







Edit2.
Myös tämä SearPro on kuulemma hyvä, mutta eipä toimiteta tätäkään Suomeen ja Saksan Amazonista ei löydy koko tuotetta. Pukkaa myös melko isoa liekkiä sisätiloissa käytettäväksi.

Edit3.
Meni yksinpuheluksi, mutta laitoin nyt joka tapauksessa tilaukseen ylihintaisen Bernzomatic TS8000:n ja haen sille IKH:lta kaveriksi adapterin ja vaikka pari pientä retkikaasupulloa. Monessa testissä on todettu, että tällä polttimella saa aikaiseksi parhaan lopputuloksen, joten nämä saavat luvan kelvata meillekin tässä vaiheessa.

Searzall Pron voi hankkia sitten myöhemmin, jos niitä tulee saataville järkihintaan. Muuten sitä ei varmaan tarvitsisi edes harkita, mutta se lisäisi hieman turvallisuutta sisätiloissa ja joidenkin arvioiden mukaan myös kaasun mahdolliset makuhaitat saa sillä eliminoitua, kun ei ole mahdollista tohottaa liian läheltä jne.

Suomesta olisi saanut halvemmalla ja suoraan oikealla kierteellä lähes samanlaisia tohoja kuin tuo TS8000 ja muualta vieläkin halvemmalla jotain kiinalaisia kopioita, mutta turvallisuudesta ei viitsi pihistellä ja tuo on kuitenkin testien mukaan melkoisen ylivertainen lämmöntuotossa ja siinä on oletuksena myös joku liekin pyörteen aiheuttava suutin, joka on sekin käsittääkseni hyvä juttu tässä hommassa. Sopii myös MAP-kaasuille, mutta niistä on testien mukaan turha maksaa ylihintaa ainakaan tavalliseen propaaniin verrattuna. Tosin kaikki nämä "retkikaasut" taitavat olla nykyään jotain propaani/butaani-seoksia.

Kokeile vaikka ensin Bilteman minipoltin ja kaasuputeli yhdistelmällä, jotka on yhteensä n. 15€ ennenkuin satsaat satasia - itse oon pärjännyt ihan hyvin sillä 4 hengelle lihojen tohottamisessa. Kovaa ajoa ja nopeasti niin lämpö ei mene lihaan sisään, vaan pelkästään lihan pinta tummenee hyvin ohuelta paksuudelta. Muista kuivata lihan pintaa pussista otettaessa myös, sillä muuten lämpöenergiaa menee ensin sen pinnassa olevan nesteen höyrystämiseen.
 
Kokeile vaikka ensin Bilteman minipoltin ja kaasuputeli yhdistelmällä, jotka on yhteensä n. 15€ ennenkuin satsaat satasia - itse oon pärjännyt ihan hyvin sillä 4 hengelle lihojen tohottamisessa. Kovaa ajoa ja nopeasti niin lämpö ei mene lihaan sisään, vaan pelkästään lihan pinta tummenee hyvin ohuelta paksuudelta. Muista kuivata lihan pintaa pussista otettaessa myös, sillä muuten lämpöenergiaa menee ensin sen pinnassa olevan nesteen höyrystämiseen.
Kuten tuossa lainauksessakin jo mainitsin, niin tilasin jo tuolloin sen Bernzomatic TS8000:n. Hinta oli jotain satasen luokkaa adapterin kanssa. Sitä ennen oli käytössä juuri joku tuollainen halpistoho, mutta siinä ei teho riittänyt.

Vaan eipä ole tuota parempaakaan poltinta loppujen lopuksi tullut kovin usein käytettyä, kun siinäkin on oma vaivansa ja sisätiloissa lopputuloksena on turhan usein palohälyttimen ujellus, eli mieluummin käyttää tuotakin ulkona, tai muuten hyvin tuuletetussa tilassa. Useampiakin erilaisia kaasuja olen kokeillut ja myös tohotella pihvejä eri etäisyyksiltä, mutta aika helposti siitä meinaa jäädä makua pihviin. Siitä pääsisi jollakin Searzallin tapaisella lisäosalla, mutta ei taida maksaa vaivaa.

Kätevä ja turvallinen tuo TS8000:n liipasinmekanismi kyllä on.
 
Nyt oli anovaa hyvään hintaan product red tarjouksessa, sieltä itelle lähti nano 59,90€ sis toimituskulut
Kiitos vinkistä, laitoin tämän tilaukseen.

Oisko suositella jotain sopivaa astiaa sous vide käyttöön? Erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyt laatikot näyttäisi olevan aika arvokkaita. Kestääkö perus kannelliset muovilaatikot sen verran lämpöä että soveltuu tähän käyttöön?
 
Itse olen noin 8 vuotta käyttänyt ihan tokmannin muovista säilytyslaatikkoa. Kanteen leikkasin reiän laitteelle. On vähän hapertunut, mutta menee.
Monet käyttäneet halpoja kylmälaukkuja samaan tarkoitukseen. Säästää energiaa niin.
 
Kiitos vinkistä, laitoin tämän tilaukseen.

Oisko suositella jotain sopivaa astiaa sous vide käyttöön? Erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyt laatikot näyttäisi olevan aika arvokkaita. Kestääkö perus kannelliset muovilaatikot sen verran lämpöä että soveltuu tähän käyttöön?

Lyhyeen ajoon (kala, kana, pihvit, kasvikset) riittää isohko kattila ihan hyvin, kunhan se tikku mahtuu sinne kunnolla.
 
Hei onko tuo Anovan oma tyhjiöpakkauslaite mistään kotoisin? Eli voiko sitä harkita tällaisen laitteen kokeiluun? Se on ehkä ihan järkihintaan nyt saatavilla.

Entäs voihan siinä käyttää myös muiden valmistajien noita tyhjiöpusseja / sellaista rullaa? Eli onk olaite hintaisekseen käyttökelpoinen?
 
Hei onko tuo Anovan oma tyhjiöpakkauslaite mistään kotoisin? Eli voiko sitä harkita tällaisen laitteen kokeiluun? Se on ehkä ihan järkihintaan nyt saatavilla.

Entäs voihan siinä käyttää myös muiden valmistajien noita tyhjiöpusseja / sellaista rullaa? Eli onk olaite hintaisekseen käyttökelpoinen?

Mikä niistä? Tuohon sivusta sulkevaan kaikki valmiit teksturoidut pussit ja rullat käyvät. Kammiokone on ei standardi muotoiltu joten isompia pusseja vaikea löytää muilta. Mutta pienemmät kyllä toimivat myös muualta.
 
Hei onko tuo Anovan oma tyhjiöpakkauslaite mistään kotoisin? Eli voiko sitä harkita tällaisen laitteen kokeiluun? Se on ehkä ihan järkihintaan nyt saatavilla.

Entäs voihan siinä käyttää myös muiden valmistajien noita tyhjiöpusseja / sellaista rullaa? Eli onk olaite hintaisekseen käyttökelpoinen?
Joo varmaan tuohon viiteenkymppiin ajaa asiansa jos siitä halvimmasta mallista puhe?
 
Tuli viikonloppuna koitettua petite tenderiä ghetto tyyliin minigripeillä ja hellalla lämpöä kytäten. Oli kyllä sellainen makunautinto että olihan se pakko syventyä tarkemmin tähän aiemmin karsastamaani "lihan keittelyyn". No päivän tutkittuani Anovalta lähti tulemaan Precision Nano sirkulaattori ja luultavimmin kallistun Precision Vacuum Sealer Pro:n puoleen vakuumilaitteessa :tup:
 
Tuli viikonloppuna koitettua petite tenderiä ghetto tyyliin minigripeillä ja hellalla lämpöä kytäten. Oli kyllä sellainen makunautinto että olihan se pakko syventyä tarkemmin tähän aiemmin karsastamaani "lihan keittelyyn". No päivän tutkittuani Anovalta lähti tulemaan Precision Nano sirkulaattori ja luultavimmin kallistun Precision Vacuum Sealer Pro:n puoleen vakuumilaitteessa :tup:


Haluatko avata reseptiä? Itellä kans uus Anova ja petite tender odottelee jääkaapissa.

Toi Anovan Pro-mallin vakuumikone on sitten aika iso, vähä yllätyin. 400mm x 180 x 108.
 
Jos haluat mediumin, niin vaikka 2h 56C, kevyt jäähdytys hanan alla ja kuumalla pannulla (mieluiten hiiligrillissä) pinnat.
 
Tuli viikonloppuna koitettua petite tenderiä ghetto tyyliin minigripeillä ja hellalla lämpöä kytäten. Oli kyllä sellainen makunautinto että olihan se pakko syventyä tarkemmin tähän aiemmin karsastamaani "lihan keittelyyn". No päivän tutkittuani Anovalta lähti tulemaan Precision Nano sirkulaattori ja luultavimmin kallistun Precision Vacuum Sealer Pro:n puoleen vakuumilaitteessa :tup:
Itse ratkaisin vakuumikoneasian niin, että ostin alista 15€ maksaneen mahdollisimman pienikokoisen laitteen, joka on palvellut nyt useamman vuoden. Halpa hinta ei ollut etusijalla vaan yleisesti mahdollisimman pieni laite, kun tulee tota sous vide härveliä kuskailtua mökkiolosuhteisiin yms. Kannattaa siis tsekata ainakin sen koon puolesta sellanen minkä haluaa. Noi minimallit ei tee suorilta mitään tuplasaumoja tms, mutta toisaalta sous videä varten lihaa pakataan aika harvakseltaa, jos konetta ei innostu sitten käyttämään kaikkeen mahdolliseen.

Jos haluat mediumin, niin vaikka 2h 56C, kevyt jäähdytys hanan alla ja kuumalla pannulla (mieluiten hiiligrillissä) pinnat.
Mistä toi jäähdyttely idea on tullut? Jos vetää pinnat pannulla, niin ei tuolla ole mitään käytännön merkitystä, tuntuu vaan oudolta kylmentää lämmintä tuotetta tahallaan. Hiiligrillissä on sen verran vähän lämpötehoa pelkille pinnoille, että silloin pieni välijäähdyttely voi ehkä ollakin paikallaan.
 
Haluatko avata reseptiä? Itellä kans uus Anova ja petite tender odottelee jääkaapissa.

Toi Anovan Pro-mallin vakuumikone on sitten aika iso, vähä yllätyin. 400mm x 180 x 108.

55c ja 2,5h tais olla. Lämpötila tosin heitteli muutaman asteen. Pannulla pinnat kiinni.
Tuon jälkeen tosin oppinut että seuraavaksi maustan lihat ennen pussitusta, kuivaan lihat videttämisen jälkeen ja laitan kaasutoholla pinnat :tup:

Koolla ei niin väliä kunhan on järkevän muotoinen.


Itse ratkaisin vakuumikoneasian niin, että ostin alista 15€ maksaneen mahdollisimman pienikokoisen laitteen, joka on palvellut nyt useamman vuoden. Halpa hinta ei ollut etusijalla vaan yleisesti mahdollisimman pieni laite, kun tulee tota sous vide härveliä kuskailtua mökkiolosuhteisiin yms. Kannattaa siis tsekata ainakin sen koon puolesta sellanen minkä haluaa. Noi minimallit ei tee suorilta mitään tuplasaumoja tms, mutta toisaalta sous videä varten lihaa pakataan aika harvakseltaa, jos konetta ei innostu sitten käyttämään kaikkeen mahdolliseen.

Käyttömukavuutta ja monipuolista hakemassa kun idea kaupattu vaimolle sillä että sillä voi tehdä vaikka ja mitä (Vaikka ihan täysin pihvejä varten sen itse halusin) :rofl2:
 
Zwillingin tyhjiöpumpuille, pusseille ja rasioille suositus täältä, erityisesti jos ensisijaisesti se pieni koko ja kuljetettavuus kiinnostaa.

Kulkee helposti mukana, sarjaan kuuluu eri kokoisia pusseja, rasioita, viinipullon korkkeja ym. Eli on samalla myös monikäyttöinen laite.

Ainoa miinus siitä, että lataus ainakin omassa versiossa on micro-USB:llä, eikä USB-C:llä. En tiedä onko jo uudemmassa mallissa USB-C, oletan että ei, koska ilmaisevat sivuillaan vain epämääräisesti USB.

Ja toki siis kyllähän tuo häviää ns. oikeille tyhjiöpakkauslaitteille jos ihan pelkkää pussien tyhjiöpakkausta katselee, erityisesti jos tarkoitus on valmistaa suuria määriä tyhjiöpakattuja asioita pakastimeen tms. Mutta kuljetettavuutensa ja monikäyttöisyytensä puolesta sitten kompensoi tuota.
 
Zwillingin tyhjiöpumpuille, pusseille ja rasioille suositus täältä, erityisesti jos ensisijaisesti se pieni koko ja kuljetettavuus kiinnostaa.

Kulkee helposti mukana, sarjaan kuuluu eri kokoisia pusseja, rasioita, viinipullon korkkeja ym. Eli on samalla myös monikäyttöinen laite.

Ainoa miinus siitä, että lataus ainakin omassa versiossa on micro-USB:llä, eikä USB-C:llä. En tiedä onko jo uudemmassa mallissa USB-C, oletan että ei, koska ilmaisevat sivuillaan vain epämääräisesti USB.

Ja toki siis kyllähän tuo häviää ns. oikeille tyhjiöpakkauslaitteille jos ihan pelkkää pussien tyhjiöpakkausta katselee, erityisesti jos tarkoitus on valmistaa suuria määriä tyhjiöpakattuja asioita pakastimeen tms. Mutta kuljetettavuutensa ja monikäyttöisyytensä puolesta sitten kompensoi tuota.
Eiköhön tollanen tuu aika rutkasti kalliimmaksi pidemmällä ajalla kuin vakuumirulla ja normi vakuumikone.
 
Eiköhön tollanen tuu aika rutkasti kalliimmaksi pidemmällä ajalla kuin vakuumirulla ja normi vakuumikone.

Pussit on konepestäviä, eli ei niistä jatkuvaa kustannusta tule, jos siis sitä mietit. Ja suositus oli erityisesti tuota kuljetettavuutta silmälläpitäen, kun siitä tuossa ylempänä oli keskustelua.

Ja kyllä, kuten jo todettua, perinteinen vakuumikone toki tekee homman paremmin, eli etenkin jatkuvampaan käyttöön missä konetta ei tarvitse kuljetella, on perinteinen kone tietenkin parempi vaihtoehto.
 
Mistä toi jäähdyttely idea on tullut? Jos vetää pinnat pannulla, niin ei tuolla ole mitään käytännön merkitystä, tuntuu vaan oudolta kylmentää lämmintä tuotetta tahallaan. Hiiligrillissä on sen verran vähän lämpötehoa pelkille pinnoille, että silloin pieni välijäähdyttely voi ehkä ollakin paikallaan.

Petite tender on aika ohkainen pala ja voi mennä helposti yli. Hieman jäähdyttämällä saa enemmän aikaan kunnon pintaa varten, kuin se että ruskistat jo loppu lämpöistä lihaa.
 
Joo, "pintamaustaa" ehkä. Se on kuitenkin melko turhaa kun viden jälkeen kuivaat lihan niin ne pintamausteethan lähteen siinä samalla, mutta kukin tyylillään.
 
Tää maustejuttu on vähän sama, kun joku aikanaan täällä foorumilla arvosteli marinointia sanoilla ettei se maku siihen lihaan imeydy kuitenkaan. Sitten sama kaveri jossain toisessa ketjussa valitteli kun ei se pahan valmismarinadin maku lähde pois lihasta pesemälläkään...

Kyllä ne mausteet siihen ihan oikeasti tarttuu, vaikkei pintaa syvemmälle imeydykään. Suola ja MSG hyviä imeyttäjiä ja saattaa jopa vetää jotain aromeja mukanaan.

Eikä sitä kylvystä tullutta lihaa hangata millään froteepyyhkeellä kuivaksi, vaan painellaan/taputellaan, niin uskallan väittää, että 90% mausteista jää siihen pintaan. Osa toki liuennut sinne lihasta irtoavaan nesteeseen pussin sisälle, mutta siihen "talouspaperiin" tuskin paljon mitään jää.
 
Viimeksi muokattu:

Onkohan tämä ihan pätevä laite? Hyvät arvostelut.
Eiköhän noi kaikki aika samaa peruskamaa ole. Anovaan on moni ollut tyytyväinen, omani ostin tyyliin 7-8 vuotta sitten ja yhä toimittaa, et kustannus ollut siinäkin aika maltillinen.
 

Onkohan tämä ihan pätevä laite? Hyvät arvostelut.
Itsellä tämä ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Lämpötilakin on tarkka, mätsäsi täysin sähköisen lämpömittarin lukemaan.
 
Minulla oli joskus aikaisemmin (vuosia sitten) jossain ketjussa suositeltu Wancle. Sekin tekisi vielä, mitä pitää ja tarkkoja nuo kaikki ovat. Mutta Wanclessa oli huonoja puolia, jotka voivat koskea tuotakin.

Suurin huono puoli oli, että kun halusin kuumaa, 90C sous videä (en muista mihin, taisi olla perunamuusi) , niin laite piippaili koko ajan ja sillä oli selvästi vaikeuksia pitää sitä lämpöä. Alle 70C ja kaikki toimi hyvin ja laite on ollut käytössä yli 48h yhtäjaksoisesti, kun tein briskettiä.

Toinen huono puoli oli ne piipitykset ja laitteen pitämät äänet. Ei tämä nyt häiritse, mutta uusi Inkbird on oikeasti hiljainen, niin en edes tiennyt, että tämmöistä voi olla. Hiljaisuus parempi, mutta kyllä siihen hurinaankin tottuu.

Kolmantena Inkbirdissä on appi ja wifi - ja sillä käy säätäminen helposti ja nopeasti. Tuossakin näytti olevan kovin yksinkertaiset säädöt, niin se ei ole välttämättä yhtä käyttöystävällinen. Tämänkin sietää halvassa laitteessa, mutta parempia on.

..mutta nämä toimii ja täytyy antaa tuo Wancle veljelle ilmaiseksi, kun uusia saa tuohon hintaan. Käytettyjen markkinoita näillä tuskin on?
 
Onko sirkulaattorikäytössä merkitystä kuinka paljon kypsennettävää lihaa laatikossa on? Siis jos sirkulaattori lämmittää veden ja pitää sen tietyn lämpöisenä niin olettaisin, että kypsennettävän lihan määrällä ei ole merkitystä kunhan vain vesi pääsee kiertämään kohteiden ympärille eikö vain?
 
Onko sirkulaattorikäytössä merkitystä kuinka paljon kypsennettävää lihaa laatikossa on? Siis jos sirkulaattori lämmittää veden ja pitää sen tietyn lämpöisenä niin olettaisin, että kypsennettävän lihan määrällä ei ole merkitystä kunhan vain vesi pääsee kiertämään kohteiden ympärille eikö vain?

No kyllä siinäkin jossain kohtaa tulee raja vastaan. Mutta siis jos nyt puhutaan alle parin kilon määristä niin ongelmaa tuskin on. Tämähän riippuu toki myös suurelta osin käytettävän uittoastian eristyksestä, ja jotkut käyttävät esim. modattua kylmälaukkua puuhaan, jolloin lämpöhäviöt on jotain perus kattilaa tai muovilaatikkoa vähäisempiä.
 
No kyllä siinäkin jossain kohtaa tulee raja vastaan. Mutta siis jos nyt puhutaan alle parin kilon määristä niin ongelmaa tuskin on. Tämähän riippuu toki myös suurelta osin käytettävän uittoastian eristyksestä, ja jotkut käyttävät esim. modattua kylmälaukkua puuhaan, jolloin lämpöhäviöt on jotain perus kattilaa tai muovilaatikkoa vähäisempiä.

Mulla olis 4kiloa porsaan sisäfileetä 500g erissä. Mietin että jos nää sais yhdellä kertaa kypsennettyä. Siis se vesihän on saman asteista koko astiassa kun termostaatti sitä valvoo. Anova joutuu tekemään töitä varmasti enemmän kuin pienellä lihamäärälllä, mutta eikö kaiken järjen mukaan jos vesi vaan kiertää ja lämpö pysyy 60c:ssa, niin kypsennys pitäisi onnistua siinä missä yhdellä puolen kilon köntillä.
 
Nuo määrät mikä kypsenee riippuvat myös laitteesta. Vertaa Anova Nano vs Pro: 750W vs 1200W, 8l/min vs 12lmin. Eli melkein puolet lisää tehoja, jolloin astia voi olla myös isompi. Tietysti myös lämpötila vaikuttaa asiaan. Alempi one helpompi pitää samassa, toinen puoli tuossa on veden massa verrattuna kypsennettävään.
 
Nonih, hyvin mahtui 6 porsaan sisäfileepötköpussia laatikkoon. Piti toki asetella lihojen väliin rakoa ja toiset kypsyvät pinnassa kun taas toiset pohjalla. Anovan reikä kun on kannen toisessa sivussa, niin kierto voi olla hitusen voimakkaampaa sijainnin takia. Toisaalta tällaisen satsin kypsentämiseen jos Anova olisi keskellä, niin jokaiseen sivuun jäisi tilaa pussille. Nyt yksi sivu on varattu Anovalle.
Lihaan ei laittanut mitään muuta kuin palan voita, reippaasti suolaa ja pippuria. Pelkkä pippuri ja suola on yleensä ollut ihan riittävä. Kun 3,5h on sisäfilettä kypsennetty, otetaan pussit pois ja viedään lihat grilliin nopeaan ruskitukseen. Täytyy vetäistä polttimot täysille ja nopea pyöräytys.
1715491719546.png
 
Itsellä tämä ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Lämpötilakin on tarkka, mätsäsi täysin sähköisen lämpömittarin lukemaan.
Miten vakaasti sirkulaattorit pitävät lämpötilan? Lämpötilavirheen saisi kalibroitua poiskin mutta lämpöjen seilaamista ei. Ajatuksena olisi käyttää sirkulaattoria värifilmiprosessien vaatiman lämpötilan pitämiseen. Osassa on hyvinkin tiukat toleranssit, vain joitakin asteen kymmennyksiä.

On varmaan syytä olla eri sirkulaattorit foto- ja ruokaprosesseja varten? Toisaalta eihän kemioita ole tarkoitus lutrata hauteeseen, eikä ruoka ole kosketuksissa vesihauteeseen.:hungry:
 
Miten vakaasti sirkulaattorit pitävät lämpötilan? Lämpötilavirheen saisi kalibroitua poiskin mutta lämpöjen seilaamista ei. Ajatuksena olisi käyttää sirkulaattoria värifilmiprosessien vaatiman lämpötilan pitämiseen. Osassa on hyvinkin tiukat toleranssit, vain joitakin asteen kymmennyksiä.

On varmaan syytä olla eri sirkulaattorit foto- ja ruokaprosesseja varten? Toisaalta eihän kemioita ole tarkoitus lutrata hauteeseen, eikä ruoka ole kosketuksissa vesihauteeseen.:hungry:

Asialliset pitävät lämmön kyllä hyvin vakaasti. Asteen kymmenykset toki saattavat aiheuttaa rajoitteen, mutta jos pysytään 0,5C hehtaarilla mikä on se normaali asetusväli.
 
Tänään sain tohon. Sopiiko siis Suomessa myytävä adapteri tuohon ?
20240807_161512.jpg
20240807_160213.jpg
 
ANOVAlta tuli sähköpostia. Eli appin käyttö olisi kuukausimaksun takana uusilla asiakkailla. Jos noita ominaisuuksia ajattelee käyttää joskus tulevaisuudessa niin tili voi olla hyvä nyt rekisteröidä.

Who will this impact?

Only new customers will have to pay for a subscription. Existing customers who have an account with us before August 21st, 2024, will not be charged a subscription fee. To be an existing user, you must have downloaded our app AND made an account in the app before August 21st, 2024. In the event you are an existing user, you will be grandfathered in to free usage of the app. You helped us build Anova and our intent is that you will be grandfathered in forever.
What does it cost and what do customers get?

The subscription will cost $1.99 per month or $9.99 per year USD. What you get with a subscription will vary from product to product, but in general, here’s what it includes:
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 443
Viestejä
4 538 255
Jäsenet
74 798
Uusin jäsen
STW1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom