- Liittynyt
- 21.10.2016
- Viestejä
- 4 873
Suosittelen hommaamaan curverin muovisen 20 litrasen kylmälaukun jonka kannen reunaan reikä. Säästää sähköäkin kun astia on lämpöeristetty edes jonkin verran.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Voi hitto, olen varma että aamulla vilkaistuani lava-vakuumikoneet olivat jossei BF-tarjouksessa niin jonkinlaisessa tarjouksessa täällä: Lava-vakuumikoneet 10 vuoden takuulla vain meiltä!
mutta nyt ei mitään
pitää varmaan ostaa OBH Nordica. Threadia hieman taaksepäin selatessani OBH Nordica Season Pro -tyhjiöpakkauslaite, musta 149,99 on saanut hyviä arvosteluja io-techin käyttäjiltä. Onko mielipide muuttunut?
Olen tähän asti käyttänyt köyhän miehen käsipumppua ja nyt se sitten hajosi. Käytän sous videa lähes päivittäin joten ehkä nyt on hyvä hetki panostaa kunnon vehkeisiin.
Joku ongelma laitteessaWilfa 1200 opettelu täällä käynnissä ja kun kone on laittanu halutun lämpötilan ja nakkaan lihat veteen niin masiina alkaa nostaa lämpöä useamman asteen ? Onko muilla vastaavaa. Onko ominaisuus vai onko viallinen. Sitten meneekin aikaa ennen kuin laskee lämmön asetettuun ja pitää sen siinä ilman ongelmia
Anova perushyvä n. Satkun nurkilla ja sit giganttien yms stebat jne on sen n. 50-70€ jos nyt oikein muistan. Hintansa arvoinen laite etenkin jos yhtään isommalle poppoolle kokkaa, niin helppoa on.Millä hinnalla saisi toimivan sirkulaattorin satunnaiseen käyttöön? Vakuumilaite löytyy taloudesta niin kiinnostaisi sous vide kokeilla.
Jokos täällä on päätetty mistä ja millainen kaasupoltin kannattaa hommata sous vide -pihvien viimeistelyyn?
Tähän saakka olen paistanut pihveihin pinnat pannulla ja joskus grillissä, mutta joku järkevä kaasupoltin kiinnostaisi, koska levyllä on haasteita saada pannu pysymään tarpeeksi kuumana useamman pihvin kanssa (koska keraaminen liesi, jossa vastus pätkii tehoja liian innokkaasti) ja grilli taas on muuten vain kömpelö varsinkin talvisin.
Edit.
Googlailun lopputuloksena Bernzomatic TS8000 toho ja siihen Searzall-häkkyrä päähän tuntuisi olevan varma valinta, mutta eipä näytä saavan tilattua tuota Searzallia Suomeen ainakaan Amazonista, eikä varsinkaan sen uutta parannettua Pro-versiota. Olisiko ideoita mistä sen saisi tilattua, tai sitten jotain muuta vastaavaa? Saakohan tuohon Bernzomaticiin sopivia kaasupullojakaan ihan joka paikasta? Vaatinee ainakin sopivan adapterin väliin (tällaisen??).
Bernzomatic TS8000
Booker & Dax Searzall Torch Attachment, Pro Grade
Edit2.
Myös tämä SearPro on kuulemma hyvä, mutta eipä toimiteta tätäkään Suomeen ja Saksan Amazonista ei löydy koko tuotetta. Pukkaa myös melko isoa liekkiä sisätiloissa käytettäväksi.
Edit3.
Meni yksinpuheluksi, mutta laitoin nyt joka tapauksessa tilaukseen ylihintaisen Bernzomatic TS8000:n ja haen sille IKH:lta kaveriksi adapterin ja vaikka pari pientä retkikaasupulloa. Monessa testissä on todettu, että tällä polttimella saa aikaiseksi parhaan lopputuloksen, joten nämä saavat luvan kelvata meillekin tässä vaiheessa.
Searzall Pron voi hankkia sitten myöhemmin, jos niitä tulee saataville järkihintaan. Muuten sitä ei varmaan tarvitsisi edes harkita, mutta se lisäisi hieman turvallisuutta sisätiloissa ja joidenkin arvioiden mukaan myös kaasun mahdolliset makuhaitat saa sillä eliminoitua, kun ei ole mahdollista tohottaa liian läheltä jne.
Suomesta olisi saanut halvemmalla ja suoraan oikealla kierteellä lähes samanlaisia tohoja kuin tuo TS8000 ja muualta vieläkin halvemmalla jotain kiinalaisia kopioita, mutta turvallisuudesta ei viitsi pihistellä ja tuo on kuitenkin testien mukaan melkoisen ylivertainen lämmöntuotossa ja siinä on oletuksena myös joku liekin pyörteen aiheuttava suutin, joka on sekin käsittääkseni hyvä juttu tässä hommassa. Sopii myös MAP-kaasuille, mutta niistä on testien mukaan turha maksaa ylihintaa ainakaan tavalliseen propaaniin verrattuna. Tosin kaikki nämä "retkikaasut" taitavat olla nykyään jotain propaani/butaani-seoksia.
Kuten tuossa lainauksessakin jo mainitsin, niin tilasin jo tuolloin sen Bernzomatic TS8000:n. Hinta oli jotain satasen luokkaa adapterin kanssa. Sitä ennen oli käytössä juuri joku tuollainen halpistoho, mutta siinä ei teho riittänyt.Kokeile vaikka ensin Bilteman minipoltin ja kaasuputeli yhdistelmällä, jotka on yhteensä n. 15€ ennenkuin satsaat satasia - itse oon pärjännyt ihan hyvin sillä 4 hengelle lihojen tohottamisessa. Kovaa ajoa ja nopeasti niin lämpö ei mene lihaan sisään, vaan pelkästään lihan pinta tummenee hyvin ohuelta paksuudelta. Muista kuivata lihan pintaa pussista otettaessa myös, sillä muuten lämpöenergiaa menee ensin sen pinnassa olevan nesteen höyrystämiseen.
Nyt oli anovaa hyvään hintaan product red tarjouksessa, sieltä itelle lähti nano 59,90€ sis toimituskulutMillä hinnalla saisi toimivan sirkulaattorin satunnaiseen käyttöön? Vakuumilaite löytyy taloudesta niin kiinnostaisi sous vide kokeilla.
Kiitos vinkistä, laitoin tämän tilaukseen.Nyt oli anovaa hyvään hintaan product red tarjouksessa, sieltä itelle lähti nano 59,90€ sis toimituskulut
Kiitos vinkistä, laitoin tämän tilaukseen.
Oisko suositella jotain sopivaa astiaa sous vide käyttöön? Erityisesti tähän tarkoitukseen tehdyt laatikot näyttäisi olevan aika arvokkaita. Kestääkö perus kannelliset muovilaatikot sen verran lämpöä että soveltuu tähän käyttöön?
Hei onko tuo Anovan oma tyhjiöpakkauslaite mistään kotoisin? Eli voiko sitä harkita tällaisen laitteen kokeiluun? Se on ehkä ihan järkihintaan nyt saatavilla.
Entäs voihan siinä käyttää myös muiden valmistajien noita tyhjiöpusseja / sellaista rullaa? Eli onk olaite hintaisekseen käyttökelpoinen?
Joo varmaan tuohon viiteenkymppiin ajaa asiansa jos siitä halvimmasta mallista puhe?Hei onko tuo Anovan oma tyhjiöpakkauslaite mistään kotoisin? Eli voiko sitä harkita tällaisen laitteen kokeiluun? Se on ehkä ihan järkihintaan nyt saatavilla.
Entäs voihan siinä käyttää myös muiden valmistajien noita tyhjiöpusseja / sellaista rullaa? Eli onk olaite hintaisekseen käyttökelpoinen?
Ah, hyvä pointti! No pistin siis tämän tilaukseen: Anova Precision™ Vacuum Sealer Toivottavasti tuolla jotain tekee.Mikä niistä? Tuohon sivusta sulkevaan kaikki valmiit teksturoidut pussit ja rullat käyvät. Kammiokone on ei standardi muotoiltu joten isompia pusseja vaikea löytää muilta. Mutta pienemmät kyllä toimivat myös muualta.
Tuli viikonloppuna koitettua petite tenderiä ghetto tyyliin minigripeillä ja hellalla lämpöä kytäten. Oli kyllä sellainen makunautinto että olihan se pakko syventyä tarkemmin tähän aiemmin karsastamaani "lihan keittelyyn". No päivän tutkittuani Anovalta lähti tulemaan Precision Nano sirkulaattori ja luultavimmin kallistun Precision Vacuum Sealer Pro:n puoleen vakuumilaitteessa
Itse ratkaisin vakuumikoneasian niin, että ostin alista 15€ maksaneen mahdollisimman pienikokoisen laitteen, joka on palvellut nyt useamman vuoden. Halpa hinta ei ollut etusijalla vaan yleisesti mahdollisimman pieni laite, kun tulee tota sous vide härveliä kuskailtua mökkiolosuhteisiin yms. Kannattaa siis tsekata ainakin sen koon puolesta sellanen minkä haluaa. Noi minimallit ei tee suorilta mitään tuplasaumoja tms, mutta toisaalta sous videä varten lihaa pakataan aika harvakseltaa, jos konetta ei innostu sitten käyttämään kaikkeen mahdolliseen.Tuli viikonloppuna koitettua petite tenderiä ghetto tyyliin minigripeillä ja hellalla lämpöä kytäten. Oli kyllä sellainen makunautinto että olihan se pakko syventyä tarkemmin tähän aiemmin karsastamaani "lihan keittelyyn". No päivän tutkittuani Anovalta lähti tulemaan Precision Nano sirkulaattori ja luultavimmin kallistun Precision Vacuum Sealer Pro:n puoleen vakuumilaitteessa
Mistä toi jäähdyttely idea on tullut? Jos vetää pinnat pannulla, niin ei tuolla ole mitään käytännön merkitystä, tuntuu vaan oudolta kylmentää lämmintä tuotetta tahallaan. Hiiligrillissä on sen verran vähän lämpötehoa pelkille pinnoille, että silloin pieni välijäähdyttely voi ehkä ollakin paikallaan.Jos haluat mediumin, niin vaikka 2h 56C, kevyt jäähdytys hanan alla ja kuumalla pannulla (mieluiten hiiligrillissä) pinnat.
Haluatko avata reseptiä? Itellä kans uus Anova ja petite tender odottelee jääkaapissa.
Toi Anovan Pro-mallin vakuumikone on sitten aika iso, vähä yllätyin. 400mm x 180 x 108.
Itse ratkaisin vakuumikoneasian niin, että ostin alista 15€ maksaneen mahdollisimman pienikokoisen laitteen, joka on palvellut nyt useamman vuoden. Halpa hinta ei ollut etusijalla vaan yleisesti mahdollisimman pieni laite, kun tulee tota sous vide härveliä kuskailtua mökkiolosuhteisiin yms. Kannattaa siis tsekata ainakin sen koon puolesta sellanen minkä haluaa. Noi minimallit ei tee suorilta mitään tuplasaumoja tms, mutta toisaalta sous videä varten lihaa pakataan aika harvakseltaa, jos konetta ei innostu sitten käyttämään kaikkeen mahdolliseen.
Eiköhön tollanen tuu aika rutkasti kalliimmaksi pidemmällä ajalla kuin vakuumirulla ja normi vakuumikone.Zwillingin tyhjiöpumpuille, pusseille ja rasioille suositus täältä, erityisesti jos ensisijaisesti se pieni koko ja kuljetettavuus kiinnostaa.
Vacuum Pumps | ZWILLING.COM
Shop for Vacuum Pumps at Zwilling J.A. Henckels. Discover our wide selection of high quality and durable Vacuum Pumpswww.zwilling.com
Kulkee helposti mukana, sarjaan kuuluu eri kokoisia pusseja, rasioita, viinipullon korkkeja ym. Eli on samalla myös monikäyttöinen laite.
Ainoa miinus siitä, että lataus ainakin omassa versiossa on micro-USB:llä, eikä USB-C:llä. En tiedä onko jo uudemmassa mallissa USB-C, oletan että ei, koska ilmaisevat sivuillaan vain epämääräisesti USB.
Ja toki siis kyllähän tuo häviää ns. oikeille tyhjiöpakkauslaitteille jos ihan pelkkää pussien tyhjiöpakkausta katselee, erityisesti jos tarkoitus on valmistaa suuria määriä tyhjiöpakattuja asioita pakastimeen tms. Mutta kuljetettavuutensa ja monikäyttöisyytensä puolesta sitten kompensoi tuota.
Eiköhön tollanen tuu aika rutkasti kalliimmaksi pidemmällä ajalla kuin vakuumirulla ja normi vakuumikone.
Mistä toi jäähdyttely idea on tullut? Jos vetää pinnat pannulla, niin ei tuolla ole mitään käytännön merkitystä, tuntuu vaan oudolta kylmentää lämmintä tuotetta tahallaan. Hiiligrillissä on sen verran vähän lämpötehoa pelkille pinnoille, että silloin pieni välijäähdyttely voi ehkä ollakin paikallaan.
seuraavaksi maustan lihat ennen pussitusta, kuivaan lihat videttämisen jälkeen ja laitan kaasutoholla pinnat
Etukäteen maustamisesta ei ole mitään hyötyä, ei ne mausteet siihen lihaan siellä pussissa imeydy. Suola ainoastaan.
Kyllä pippuri pussissa pintamaustaa lihan vaikka kuka väittäisi mitä.Etukäteen maustamisesta ei ole mitään hyötyä, ei ne mausteet siihen lihaan siellä pussissa imeydy. Suola ainoastaan.
Eihän ne maut siitä lihan pinnasta mihinkään irtoa, kyllä sitä siihen lihaan sen verran imeytyy.Joo, "pintamaustaa" ehkä. Se on kuitenkin melko turhaa kun viden jälkeen kuivaat lihan niin ne pintamausteethan lähteen siinä samalla, mutta kukin tyylillään.
Eiköhän noi kaikki aika samaa peruskamaa ole. Anovaan on moni ollut tyytyväinen, omani ostin tyyliin 7-8 vuotta sitten ja yhä toimittaa, et kustannus ollut siinäkin aika maltillinen.Emerio SC-122953 -sous vide sirkulaattori 49,99
Yksinkertainen ja tyylikäs sousvide-keitin, joka valmistaa rasvatonta ja terveellistä ruokaa tehokkaasti. Selkeä digitaalinen näyttö ja ajastintoiminto.www.verkkokauppa.com
Onkohan tämä ihan pätevä laite? Hyvät arvostelut.
Itsellä tämä ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Lämpötilakin on tarkka, mätsäsi täysin sähköisen lämpömittarin lukemaan.Emerio SC-122953 -sous vide sirkulaattori 49,99
Yksinkertainen ja tyylikäs sousvide-keitin, joka valmistaa rasvatonta ja terveellistä ruokaa tehokkaasti. Selkeä digitaalinen näyttö ja ajastintoiminto.www.verkkokauppa.com
Onkohan tämä ihan pätevä laite? Hyvät arvostelut.
Onko sirkulaattorikäytössä merkitystä kuinka paljon kypsennettävää lihaa laatikossa on? Siis jos sirkulaattori lämmittää veden ja pitää sen tietyn lämpöisenä niin olettaisin, että kypsennettävän lihan määrällä ei ole merkitystä kunhan vain vesi pääsee kiertämään kohteiden ympärille eikö vain?
No kyllä siinäkin jossain kohtaa tulee raja vastaan. Mutta siis jos nyt puhutaan alle parin kilon määristä niin ongelmaa tuskin on. Tämähän riippuu toki myös suurelta osin käytettävän uittoastian eristyksestä, ja jotkut käyttävät esim. modattua kylmälaukkua puuhaan, jolloin lämpöhäviöt on jotain perus kattilaa tai muovilaatikkoa vähäisempiä.
mutta eikö kaiken järjen mukaan jos vesi vaan kiertää ja lämpö pysyy 60c:ssa, niin kypsennys pitäisi onnistua siinä missä yhdellä puolen kilon köntillä.
Miten vakaasti sirkulaattorit pitävät lämpötilan? Lämpötilavirheen saisi kalibroitua poiskin mutta lämpöjen seilaamista ei. Ajatuksena olisi käyttää sirkulaattoria värifilmiprosessien vaatiman lämpötilan pitämiseen. Osassa on hyvinkin tiukat toleranssit, vain joitakin asteen kymmennyksiä.Itsellä tämä ja tekee juuri sen minkä pitääkin. Lämpötilakin on tarkka, mätsäsi täysin sähköisen lämpömittarin lukemaan.
Miten vakaasti sirkulaattorit pitävät lämpötilan? Lämpötilavirheen saisi kalibroitua poiskin mutta lämpöjen seilaamista ei. Ajatuksena olisi käyttää sirkulaattoria värifilmiprosessien vaatiman lämpötilan pitämiseen. Osassa on hyvinkin tiukat toleranssit, vain joitakin asteen kymmennyksiä.
On varmaan syytä olla eri sirkulaattorit foto- ja ruokaprosesseja varten? Toisaalta eihän kemioita ole tarkoitus lutrata hauteeseen, eikä ruoka ole kosketuksissa vesihauteeseen.
Who will this impact?
Only new customers will have to pay for a subscription. Existing customers who have an account with us before August 21st, 2024, will not be charged a subscription fee. To be an existing user, you must have downloaded our app AND made an account in the app before August 21st, 2024. In the event you are an existing user, you will be grandfathered in to free usage of the app. You helped us build Anova and our intent is that you will be grandfathered in forever.
What does it cost and what do customers get?
The subscription will cost $1.99 per month or $9.99 per year USD. What you get with a subscription will vary from product to product, but in general, here’s what it includes: