Tätä mä olen yrittänyt selittää, mutta vastustus on ollut aika kovaa. Riippuu siis puhelimestakin, mutta digitaalisella zoomilla ei voi kuin hävitä.
Riippuu kamerasta, sillä voi voittaa, voi toki olla kameroita joilla häviää, jos häviää niin kuullostaa vähän oudolta toteutukselta, jos ollaan uutisen aiheesta, kuulloistaisi hyvin oudolta
Jos kommentoit sitä etä jos tallennetaa koko mahdollinen kuva-ala, niin toki siinä on halutun kuva-alan ulkopuolelta yksityiskohtia.
Sitä tässä ihmettelinkin ensimmäisessä viestissäni, miksi eivät puske aktiivisemmin "puhelinkamerakikkoja" järkkäreihin.
Ei kai se keneltäkään pois olisi. Voisi valta järkkärissä perinteisen tai "AI kuvauksen".
Järkkäripuolella on tuotekehitys resursseja eri tavalla, lähestymien toisenlainen, yksikköhinta / kustannus voi olla iso, ja mukana vanhat rasitteet, eri lähetystapa ja tarve.
Matkapuhelinpuolella voidaan käyttää huomattavia kehityskustannuksia, jos niillä saadaan parempaa tai yksikköhintaa laskettua, ei vanhoja rasitteita, voidaan tehdä kokokaan uusikamera, järkkärin rasite on se että sen on oltava yhteeensopiva vanhan raudan/lasin kanssa.
Puhelinpuolelta voi toki valua joitain juttuja järkkäripuolelle.
Omista arkistoista yli 10v wanhalla kalustolla kuvattu, mielenkiinnolla odotellaan koska Sonyn puhelimilla kuvaillaan jotain vastaavaa.
Lievästi yllätyn Sony olisi puhelimissa kärjessä, kun ei se sitä perinteisesti ole ollut.
Sitä en tiedä millä kalustolla, tavalla kuvasi on otettu, onko se uutisen tarkoittamaa tasoa.
Ilmeisesti iso kenno, kun sen erikseen mainitset.
Mutta uutisen mukaan ennustetaan että puhelimien kameroiden kennojen koko kasvaa.
mutta valokuvaajat haluavat pitää kontrollin ja ennustettavuuden omissa hyppysissään ja Ai-rakennetut kuvat eivät tule ikinä vastaamaan tähän tarpeeseen.
Onnistunut automatiikka on kyllä suosittua ja "toivottua", toki sen rinnalla tarvitaan manuaalia, lähinnä vain osalle käyttäjiä.
Yksi on se että valokuvaaja tekee teokseen vaikuttavia säätöjä/valintoja vasta kameran kuvanottamisen jälkeen.
Jos ottaa kuvaa ihan millä laitteella vaan, kannattaa muistaa lainalaisuudet myös. Liikkuvasta kohteesta saa yleensä kuraa, jos alkaa pinoamaan. Kännykkä jalustalle ja staattisesta kohteesta kuva, niin ollaan edes aavistuksen samalla pallokentällä järkkäreiden kanssa. Kukaan idiootti ota sarjakuvaa liikkuvasta kohteesta ja pinoa niistä yhtä kuvaa.
Kamera voi ottaa liikkuvasta kohteesta useita "näytteitä", se ihan kannattavaa, jos vaalaistus olosuhteet riittämättömiä , niin sillä tavalla voidaan ottaa pitkiä ja lyhyitä valoitusaikoja, usein liikkuvaa kuvaa kuvatessa vain osa kuva-alasta on paljon liikkuva, osa voi olla suurinpiirtein paikallaan. Ja ja kun on käytössä useita kenno/optiikka yhdistelmiä jotka optimoitu eriasioihin.
Aiemmin mainittu liikkuva pyöräiliä, siitä voidaan haluta salamalla otettu näyte, jolla yksityiskohdat, se voi olla juuri se mitä. halutaan.
Mutta aina ei välttämättä haluta sen kaltaista teosta, halutaan kuvaan liikettä, mutta silti esim pyöräilin kasvoista yksityskohtia, ja värit/valot siihen tyyliin mitä ilman salamaa. Yhdellä samalla hetkellä samalla suljinajalla otetuilla kuvilla sitä voi olla vaikea luoda, vs useita ja osittain peräkkäisiä.
Joku kritisoi sitä että prosessointi "keksii", ei ole luotettava, se nyt muistettava että valokuva perinteisesti valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, puhelimilla tuon suhteen tarpeet kummassakin laidassa, tärkeää saada helposti vain talteen, usein silloin ei silloin ole väreillä(* luovuudella väliä, tärkeintä että muistiin saatu se mitä halutaan, toinen reuna sitten pänvastainen , luodaan jotain teosta, ja kaikkea siltä väliltä. Unohtamatta sitä että se kamera on silmän apuväline, jos se tänäpäivänä hämärässä näkee enemmän kuin sen käyttäjä.
(*
Värit voi olla myös se mitä halutaan tallentaa, jos sellaisia kohtuullista kykyä "kaupanpäälle" niin varmaan joku arvostaa, ja markkinaa ihan kuluttajakäytössä.