Jep, kantarelli on turvallinen poimia. Joskus harvoin eksyy valevahvero ämpäriin, mutta viimeistään puhdistusvaiheessa tunnistuu ja heitetään pois. Onneksi valehahvero ei ole myrkyllinen. Suopilovahveroiden kanssa pitää olla tarkempi kun pienissä ruskeissa sienissä on myrkkysieniäkin. Muutaman kerran eksynyt ämpäriin jotain ruskeita pieniä kun liian ahneesti kahmii suppiksia isompina nippuina.Emme ole mitään sieniammattilaisia, mutta kanttarellin tunnistamiseen ei tarvitse olla ns. pro ja sienen maku vain sopii riistalihan kanssa (meillä käytetään kanttarellejä myös kaupan naudan/sianlihan kyljessä kermakastikkeessa) Toki itse kerättyä kanttarellia käytetään myös mausteena, kun sitä kuivurissa kuivatetaan....
Puolukkasurvos säilyy aika hyvin ihan ulkosalla kun tekee loppusyksystä eikä laita sokeria (sokeri vähentää happamuutta ja survos pilaantuu). Näin se ei vie pakastearkusta tai jääkaapista tilaa. Talvella survosämpäri pitää tietysti nostaa etukäteen sisälle sulamaan, että voi ottaa pienempiä käyttöannoksia jääkaappiin…ja vasta ennen syöntiä sokerin lisäys.Puolukat kuluivat lopulta rönttösiin: Rönttöset