Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Joko sienestyskausi avattu? Porista ei kauheesti vielä löydy, äsken kävin Noormarkussa ja tulos kolme pientä kantarellia ja 6 hirvikärpästä joista viimisen revin kammalla äsken irti ja hakkasin mukilla tohjoksi... Huoh.
Käytiin kanssa Turussa nopea pyörähdys metsässä niin ei löytynyt edes kärpässieniä.Poris on yks hyvä mustikkametsä, keräsin n. 10 litraa pakkaseen. Sieniä todella vähän, puolukat alkaa kans kypsyä, niitä vois kerätä seuraavaks.
Onko puolukoiden kypsyysasteista mitään havaintoja? Ja onko kuiva kesä pilannut puolukkasadon?
Lähden tässä keräilemään niitä, viikon parin sisällä. Parhaathan saa vasta syyskuun lopussa lokakuun alussa.
Jos gourmet mielessä keräilee puolukoita siis.
Missäpäin asutte?
Missäpäin asutte? Facen sienestysryhmässä tyypit kantaa ämpärikaupalla tatteja ja kanttarelleja, suppilovahveroitakin. Itse käyn pari kertaa viikossa tutkimassa metsiä pari kolme tuntia kerrallaan ja tänä vuonna yhteensä 6 kpl kanttarellia löytänyt. Limanuljaskoja löytyi eilen, punahaperoita (tai viini tai mitä onkaan) ja hirveästi erilaisia kärpässieniä. Muutama herkkutatti löytynyt myös. Ja niitä hirvikärpäsiä
Säkylässä harjulta oli ainakin kuulemma löytynyt hyvin herkkutatteja ja Yläneellä on useampikin erinomainen suppilonvahvero/kanttarellipaikkaHuoh, ajoin varmaan 200km kun kaverin kans käytiin Yläne, Eura, Säkylää yms ja muuta ei löytyny ku pari valevahveroa, isohaperoita, vitusti hirvikärpäsiä, yks käärme ja mittarimato
Luovutan. Nyt vaan pari viikkoo jos malttas odottaa ni uusiks Porin metsiin. Hirvikärpäsiä niin paljon et ei vaan oo sen arvosta.
Löydettiin pojan kanssa hurjat 3 karvarouskua ja koska sieniä täällä ollut nihkeästi, aion kokata noista jotain herkullista ruisleivän päälle. Eli 10 min keitetään ja mitäs sitte?
Onks nää Mesisieniä? Onko syömisen arvoisia? Kanttarellejä ei näy ja kuulu, mutta jotain olis kiva saada, ja näitä olisi nyppäinä siellä täällä ja lisää tulee kovaa tahtia.
Mutta jos on ihan surkeita/riski olla joku samannäkönen myrkkysieni niin jätän maahan.
Karvarouskut antaa mielestäni hyvää aromia kun tekee niistä tattien kanssa sienikeiton.
Lol, en ihmettele että miksi kehnäsienet jää monilta keräämättä, jää kyllä itseltäkin :
Joo oli herkullista. Leivitin niitä parmesan-raasteen kanssa, ja päälle puristettua sitruunaa ja tuoretta persiljaa. Herkullista! Kävin sitten myöhemminkin vielä hakemassa pari pelkästään tuota varten kun nyt tuoreena saa syödä. Todella hyvää ja ostaisin kaupastakin talvella/keväällä jos tuoreita myytäisiin.@JormaM monet leivittää lampaankäävän ja on kuulemma ihan pihvin korvike. Itse en ole vielä kokeillut