- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 2 854
Rouskujen tunnistamiseen pätee sellainen helppo nyrkkisääntö että jos sienestä tulee valkoista maitiaisnestettä, on se syötävä. Tähän sääntöön tietääkseni ainoa poikkeus on mustarousku, jota ei kai nykyään suositella syömään sen sisältämän nekatoriinin mahdollisen karsinogeenisuuden vuoksi. Mustarousku on kuitenkin helppo erottaa muista rouskuista eikä sekään kuitenkaan ole varsinaisesti myrkyllinen. Itse olen noitakin kuitenkin aina sienisalaattiin vähän laittanut niiden loistavan maun vuoksi.
Huonohko sieni, kuten jo kerroit.
Mustarousku, Lactarius turpis - Sienet - LuontoPortti
Sekaantumisvaara myös pulkkosieneen, joka on entinen markkinasieni. Se kumminkin todettiin käytöllä astettain luovan kuolemaankin johtavan allergisen reaktion, joten myynnille tuli sitten luonnollisesti myös kielto. Tämä myrkkysieni on siitä ovela...