Tällaiselle ehdottomuudelle naureskellaan varmaan jo tuossa huhtikuussa. Saati että kahdeksi vuodeksi kannattaisi ehdottomasti.
Toki inflaation ja yleinen hintojen nousu kannattaa ottaa huomioon. Mutta nykyhintojen tuomia voittoja saatetaan myös kompensoida pienemmän katteen sopimuksilla, jos nyt ei ihan neljää senttiä niin sitten on 5-6 snt tarjolla.
Saattaa olla tai saattaa olla olematta. Ja jos hommat perseytyvät taas (aivan mahdollista) ja on ottanut joltain epämääräiseltä myyntiyhtiöltä sähkön, niin se soppari voi helposti loppua, kun firma menee konkkaan, kilpailtuaan hinnat hyvin alas.
Lisäksi vaikka kuinka kilpailuttaisi, niin kannattaa nyös huomioida, että sähköfirmoille meinasi käydä todella paskasti, kun olivat menneet myymään hyvin riskihintaan sopimuksia. Varmasti miettivät kahdesti, paljonko on varaa laskea ja yhtähalpoihin sopimuksiin ei tulla menemään enää uudestaan, jos aioitaan pysyä toiminnassa.
Kasvava tuulisähkön osuus on kuitenkin firmoillekkin hyvin vaarallinen ja kallis paukku, kun ne joutuvat tarvittaessa ostamaan tai tuottamaan sähköä todella rajuilla tappioilla, mikäli ovat typeryyksissään jakaneet sähköä ilmaiseksi. Lisäksi yhteydet Eurooppaan (pohjoismaista) parantuvat kokoajan ja se tarkoittaa sitä, että hinnat täällä seuraavat tarkemmin mm Saksan hintoja, jotka ovat perinteisesti olleet selkeästi Suomea korkeammat.
"Hinnat laskevat" on ollut sama virsi jo esim viimekeväänäkin. Ja jos ja kun vedyntuotanto aloitetaan, niin se imee kaiken halvimman sähkön ja nykysuunnitelmien valossa osan kalliimmastakin sähköstä, joten sähkön hinnat nousevat. Tuotettu vety taas on puolestaan huippukallista energiaa ja jos siitä joudutaan tekemään sähköä, niin hinnat ovat sitten todella korkeat, sillä sen korkea hinta nostaa muutkin hinnat.
Kannattaa myös huomioida, että 10 senttiä on jo oikeasti ihan kohtuuhalpaa energiaa. Vaikka hinta siitä vielä sattuisikin tippumaan, niin ei ole enää paljonkaan voitettavissa VS iso riski, että hinnat kääntyvät nousuun.