Tähän on varmasti vastattu jo tuhansia kertoja eli pahoittelut mahd. väärästä ymmärryksestä mutta eikös sähkönmyyjä osta itselleen futuureilla jonkin verran puskuria eli "varmuutta" mihin hintaan saa markkinoilta sähköä tiettynä ajankohtana. Hänellä ei ole kuitenkaan kaikkea sähköä valmiina vaikka vuoden päähän, mutta huomioiden ostamiensa futuurien hinnat tiettyinä ajankohtina ja päälle oma riskiarvio joutuuko ostamaan loput kalliimmalla ajankohtana x, hän päättää lisäten oman preemion määräaikaisen hinnan asiakkaalle.
Jos nyt kk, 6kk, vuoden päässä oleva futuuri maksaa x hinnan, Myyjä voi kaupata vuoden määräaikaista vaikka hinnalla x+10%, jolloin hän todnäk. voittaa alkuvaiheessa varmuudella, mutta samalla lailla hän voi ottaa takkiin myöhemmin, jos pörssihinnat nousevat vielä enemmän loppuvuodesta ja myyjä joutuu ostaa lopun luvatun sähkön markkinoilta kalliimmalla kuin määräaikaisen hinta. Miten tähän myyjät varautuvat nykyistä fiksummin?
Edit: ja tietenkin sähköfirman kuuluukin voittaa ja määräaikaisen tarkoitus on olla vakuutus, mutta voihan tossa harvoin kummatkin tahot voittaa: myyjä saa ajoitettua futuurikaupat hyvin ja mahd. pörssituntihinta on korkeampi kuin määräaikainen