Ihan oli joku IL tekemästä juttu silloin kun tuo Uniper kupru nosti julkisuudessa päätään.
Lädempä tässä linjallesi :eli mitään linkkiä ei ollut? ja summat?
Aiemmin väitit ettei niihin tuloksiin voi luottaa kun ne voitot voidaan piilottaa ja nyt sitten uskot mitä yhtiö markkinoinnissaan väittää?
Joku roti nyt.
Niin, noi summat ovat isot vaikka voittoja voimaan tilinpäätöksessä muokata. Laitoin muistaakseni poistot, joilla sitä tulosta "pudotetaan" siinä taisi olla muutakin vähenettyjä kulueriä. Katsele Fortumin sivuilta halutessasi
Yhtiöt väittää markkinoinnissaan iha päättömiä, että saavat asiakkaita. Ei tuo nyt ole lähelläkään halvinta sähkösopparia. Toki jollain kikkakolmosella tuo voidaan saada näyttämään halvimmalta kun vertaillaan sopivilla kriteereillä, mutta ei tuollainen 38snt/kWh todellakaan mikään halvin ole.
Laitappa sitten linkki missä (kun kerran ei lähellekkään) toistaiseksi voimassa oleva sopimus joulukuussa on selkeästi halvempi tota 30,92 Alv0. Kiinnostanee monia.
Rahankierron ymmärrän kyllä hyvin, mutta sinä et vieläkään tajua, että vain jotkut maksavat tuollaisia ~40-50snt/kWh hintoja. Teollisuus saa sen sähkönsä edelleen mankala periaatteella, jollain 2-4snt/kWh hinnalla. Kuluttajienkaan ei ole mikään pakko maksaa sähköstää ihan tolkuttomia. Esim. Parikkalan valo tarjosi tovi sitten puolen vuoden soppareita kiinteällällä 20-25snt/kWh hinnalla. Jos kaikki maksaisivat tuollaisia ~40-50 snt/kWh hintoja, niin sitten varmasti olisi yhteiskunnalla isoja ongelmia ja lamaa pukkaisi. Keväällä futuurien mukaan hintojen pitäisi laskea.
Meillä on yli (viime vuonna) puolet soppareista toistaiseksi voimassa olevia ja pörssisähkösoppareita 9-14? prosenttia
Eli enemmistön käytöntö on eri mitä haluat tuoda esiin ja niitä Mankala yrityksiä on lukumääräisesti vähän. Verrattaessa niihin yhtiöihin, joilla sitä ei ole ja jotka työllistävät kaikkein eniten suomalaisia.
Edit tarkennetaan kun kiinnostusta ollee
@mattix
Sähkönmyyjien asiakaspalveluissa on nyt ruuhkaa. Esimerkiksi määräaikainen sähkösopimus päättyy tai on päättynyt tänä vuonna noin 800 000 kotitaloudessa.
yle.fi
Energiaviraston mukaan viime vuodenvaihteessa kotitalouksilla oli 3,2 miljoonaa sähkösopimusta.
-Niistä runsas puolet eli 1,7 miljoonaa oli määräaikaisia sopimuksia. Tyypillisesti kahden vuoden mittaisia.
-Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia oli tuolloin noin 37 prosentilla eli 1,2 miljoonalla.
-Pörssisähkösopimuksia oli viime vuoden vaihteessa 9 prosentilla eli noin 300 000:lla.
Lainaus loppuu
Tohon ollee tullut muutoksia siksi toi 14? arvaus.
Joo uskon (en siis tiedä), että keväällä kun talvi on ohi noi futuurit ovat laskeneet, mutta sitä ennen ellei mitään tehdä
kansalta on kynitty miljardeja ja pienituloisten hätä miten pärjää sen seuraavan talven on vaan entistäkin suurempi.
Silloin meilla ollee kokoomuspohjainen hallitus joka karsinee menoja eikä nostene paljon palkansaajien veroja.
Vaan luultavasti muita maksuja => niisät pienituloiset kärsivät/menettävät eniten ja kansan tyytymättömyys vaan lisääntyy. Tämä ei mene hetkessä ohi, jos markkinavoimien varaan jätetään ja poliittista tahtoa ei näytä olevan.
Pörssisähkö maksaa 7pv keskiarvolla 12 snt ja 14 snt/kWh (alv 24). En tiedä oletko huomannut, mutta menossa on sota euroopassa jonka seurauksena meillä nyt on päällä energiakriisi, joten energian tuotantokustannukset ja sitä kautta myynti hinnat on nousseet aika rajusti. Helen sanoi kaasun maksavan 10x ja sitä käyttävät kuitenkin ihan merkittävästi kaukolämmössä. Eivät halua siirtää kuluja suoraan kaukolämmön asiakkaille, koska ovat kaikki paikallisia, joten subventoivat sitä sähköstä saatavilla voitoilla.
Joo Venäjän ja Ukrainan välisellä jörjettömällä sodallahan tätä perustellaan. Me kärsitään täällä eikä tota sotaa sillä saada siltikään loppumaan.
Ton lain
9 Luku 67§
-Vähittäismyyjän, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella, on toimitettava vastuualueella sähköä kohtuulliseen hintaan kuluttajille sekä muille loppukäyttäjille,
Mukaan sitä sähköä pitää tarjota kohtuuhinnalla. Kaukolämpö ei ole se peruste nostaa hintaa ylikorkeaksi.
No pörssisähköhän on juuri kohtuu hintaista kun se on juuri sen hyödykkeen käypä hinta jokaiselle tunnille. Kohtuullinen ei ole synonyymi halvalle. Ei tuossa missään sanota, että sitä pitäisi tappiolla myydä kuluttajille.
Ei tässä ymmärtääkseni kukaan ole edes halunnut, että myyvät tappiolla, mutta ryöstäminen Venäjän ja Ukrainan välisen sodansodan varjolla on aian kohtuutonta kuten epäsuorasti ministeri Lintiläkin sanoi.
Joten musta tuntuu, että sinä olet äärivasemmistoa, jonka mielestä yritykset ei saa tehdä voittoa.
Jos tarkoitat, että olen henkilö joka ei pidä kansantaloudellemme hyvänä, että energialla kerätään ylisuuria voittoja ja
aiheutetaan inflaatiota. Niin KYLLÄ olen äärimmäisen vasemmistolainen.
Vaikka kannatankin yrittäjyyttä ja sitä kautta myös kansalaisille työnsaantia ja toimeentuloa siten, että sille yrittäjällekin jää syy jatkaa yritystään.
Nyt tällä enerkialla ryöstöllä seurauksineen kaadetaan paljon pienyrittäjiä. Tässä on nähtävissä paljon samaa kuin 90-luvun lamassa.
Voisit tännekkin laittaa ne näytöt esille, jos sellaisia on. Ei ole vielä näkynyt. Se, että sinun mielestäsi ei saisi tehdä voittoa ei ole näyttö ylisuurista voitoista.
Ne on sulle jo moneen kertaan julkisuudessakin jo esitetty
Tuliko tämä nyt jotenkin sinulle yllätyksenä ja tästä kauhistuit? Tälläistä se on aina ollut köyhillä ja tulee olemaan. Rikkaat porsastelee kun on rahaa ja köyhät säästää kaikessa. Sillä ei ole mitään tekemistä nykyisen energian hinnan kanssa. Meillä on kuitenkin kaikkien mahdollisuus kouluttautua ilman tolkuttomia lukukausimaksuja ja sitten mennä hyvin anseitseviin töihin. Jos viikossa käytettävissä on 96€ kahdelle ihmiselle, niin kyllä siinä on tehty jotain väärin talouden hoidossa.
Kuule kaikki eivät synny ns. hyviin perheisiin ja sieltä käyhyydestä pois pääseminen vaatii tuurin lisäksi kovaa työtä, jota
toiset pyrkivät vielä siinä välissä hyödyntämään. Ehkäpä sullekin tekisi hyvää, mä olen oman osani jo saanut.
Edelleen ei ole. Täällä mennää turvallisuus edellä kuten STUK on lukuisia kertoja OL3 kohdalla osoittanut. Jos ei turvallisuus vaatimukset täyty, niin ei ajeta. Ihan sama noissa vanhoissakin. Sinä et vaan ilmeisesti pysty ymmärtämään, että ne tomivat luottavasti ja turvallisesti edelleen. Sitten kun alkaa tulla ongelmia niin ne suljetaan. Saksalaiset luopui ilman perusteita niistä ydinvoimaloista kun ideologia on siellä sumentanut järjen. Ihan puhtaasti periaatepäätös vastustaa ydinvoimaa siellä on niiden sulkemisen taustalla.
Kyllä siinä vaan pakon edessä mennään eli odotetaan ihan "viimeiseen asti", että tulee niin pahoja ongelmia että on pakko pysäyttää. Ihmettelen kovasti jos noi yli 40 vuotiaat voimalat vielä 2050 ovat toiminnassa.
Toki ne yritetään pitää kunnossa, mutta se mikä on tänään kunnossa ei ole välttämättä enää ensivuonna tai edes huomenna.
Luopunevat noiden käytöstä kun se on mahdollista energian saannin ja hinnan kannalta. Nyt meillä ei ole muuta käytännön vaihtoehtoa kuin ajaa noita edelleen.
Vientivetoisessa maassa energiakustannusten vaikutus voi edelleen olla positiivinenkin, jos nousu on vähäisempää kuin kilpailija-/verrokkimaissa. Mankala-omistuksia omaavat suuryhtiöt itse asiassa hyötyvät eniten, kun maailmanmarkkinoilla hinnat nousevat, mutta mankala-sähkö pysyy omakustannushintaisena. Voittavat siis useammin tarjouskilpailuja ja vielä paremmalla katteella kuin aiemmin.
Joo Mankala yhtiöt hyötyvät ja paljon. Mutta niiden työllistävä vaikutus on vähäinen verrattaessa niihin muihin joilla ei
ole Mankala-sähköä.
Kotimaisen kysynnän osalta se tietenkin saattaa tarkoittaa kysynnän laskua, jos kotitalouksilla on vähemmän rahaa käytössä kulutukseen. Kuitenkin esim. Keskolle se on tarkoittanut kasvua, korona-aikana kun kotitalouksille kertyi varallisuutta kun kuluttamaan ei päästy (keskimäärin, sen takana toisille kertyi, toiset köyhtyivät).
Se minusta täysin selvää, että kun kansa säästää maksaakseen sähkönsä se on poissa muusta kulutksesta ja yrittäjien
tulot pienenevät samalla kun sähkölaskut moninkertaistuvat tossa yllä KAHDEKSAN kertaiseksi.
Btw. Kun katsoo kansanedustajalaitoksen koostumusta, on se varsin suomalaisen näköinen. Ts. suurimmalla osalla päättäjistä on takanaan myös pienituloisia aikoja, joillain konkursseja, osalla ulosottoa. Kun tuli aikanaan luettua nuo entisen eduskunnan kamreeri Rosilan muistelmakirjat, osalla sitä on ihan kansanedustaja-aikoinakin.
Joo valitettavasti eivät enää valtaan päästessään halua muistaa. "Hyvä" esimerkki Persu työvoimaministeri (nimeä en muista), joka virkaan päästeessään alkoi kyykyttää työttömiä, vaikka hänet valittiin hänen itsensä ollessa työttömänä ehdokkaana, veikkaan että moni häntä äänestänyt pettyi.