Kuluttajariitalautakunta nojaa ratkaisunsa perusteluissa sopimuksentekohetkellä voimassa olleeseen kuluttajansuojalain 5 luvun 2 §:ään, jonka mukaan kyseisen luvun säädöksistä ostajan vahingoksi poikkeava sopimusehto on mitätön, ellei jäljempänä säädetä toisin.
Kyseisen luvun 12 §:n 2 momentin 1 kohdan mukaan tavaran pitää soveltua siihen tarkoitukseen, joihin sellaisia tavaroita yleensä käytetään. Saman pykälän 4 momentissa todetaan, että tavara on virheellinen, jos se poikkeaa näissä momenteissa säädetystä.
Kuluttajariitalautakunta muistuttaa, että valmistaja ei voi ehdoillaan rajoittaa ostajalle kuluttajansuojalaissa määriteltyjä oikeuksia. On riidatonta, ettei pyörä ole käynnistynyt pakkasella luotettavasti. Ostajan mukaan ongelma on ilmennyt lämpötilan laskettua pakkaselle, kun taas valmistaja ilmoittaa sähkökomponenttien toimivan –10 celsiusasteeseen asti.
Lautakunnan mukaan talvikäyttö on sähköpolkupyörille tavanomaista, ja pyöriä saattaa joutua säilyttämään pitkäänkin ulkona. Niinpä sähköpolkupyörän kaikkien ominaisuuksien pitäisi olla käyttökelpoisia kaikissa ostajan maassa tavanomaisesti koetuissa lämpötiloissa. Silloin kun myytävässä pyörässä on lämpötilaan perustuvia rajoituksia, niistä täytyisi lautakunnan mukaan ilmoittaa ostajalle korostetun selvästi ennen kaupantekoa.
Lautakunnan mukaan valmistaja ei ole osoittanut sitä, että se on kertonut ostajalle sähköpolkupyörän pakkaskäytön rajoituksista ennen kuin kaupat on tehty. Sähköpolkupyörän täytyisi toimia myös pakkaskelissä, joten siinä on käynnistysongelmista johtuen virhe.