Ongelmana on että autossa on vain 1-vaihe AC-lataus joten tuolla 3x16A voimavirtalaturilla lataat vain 3,7KW teholla. Saadaksesi 7,2kW tehon tarvitset siis 1x32A laturin.
3*32 A laturi varmaan suositeltavampi tulevaisuuden varalta, jos vain pääsukakkeet antaa myöden. Toki hyötyä siitäkään ei ole, jos syöttö on 3*16 A.
Kysyjän kannattanee selvittää:
- Nykyiset pääsulakkeet, 25/35 A vai jotain muuta?
- Tyypillinen päivittäinen ajosuorite ja toistuvuus
- Talon lämmitysmuoto / tehontarve
- Muut suuritehoiset laitteet ja niiden käyttö
- Onko tarvetta aurinkoenergian hyödyntämiselle?
- Liittyen aiempiin kohtiin, onko tarvetta kuormanhallinnalle?
- Haluaako itse hallita ja ohjata latausta esim. kotiaitomaatiolla?
Jos peräkkäisinä päivinä on suuri tarve lataukselle, voi suuremmalle kuin 3,7 kW -lataukselle olla tarvetta.
Tällöin tarvitsee riittävän suuret pääsulakkeet, jotta saa ladattua yhdestä vaiheesta vaikkapa tuolla 7,4 kW teholla. Vaihtoehtona kaksi vaihetta yhdistävä laturi, joita taitaa olla edelleen markkinoilla. Näissä taitaa olla ongelmana heikko ohjattavuus / vähäiset ominaisuudet ja sopiiko voimavirtapistorasiaan...
Joissakin tapauksissa pääsulakekoon vaihto suuremmaksi voi olla myös ratkaisu, jos esim. nykyiset johdot kaikilta osin ok ja hintaero hyväksyttävä.
Jos talossa on aurinkopaneelit ja niitä on tarkoitus hyödyntää, tarvitsee haistella tuotantomäärää ja optimoida latausta.
Jos kuormanhallinnalle on tarvetta, kannattaa ostaa valmis paketti kuormanhallinnalla, jos ei halua itse säätää.
Jos haluaa säätää itse esim. kotiaitomaatiolla, kannattaa valita jokin hyväksi havaittu suositeltu laturi. Ilmeisesti useampiakin hyviä vaihtoehtoja markkinoilla.
Meillä on ajettu kolmatta vuotta noin 30 tkm/vuosi 3,7 kW kotilatauksella. Päivittäinen ajomäärä kuitenkin riittävän pieni sen puolesta, että latusaika riittää, vaikka auto tulisi vasta illalla pihaan ja aamulla olisi lähtö. Isommalla latausteholla saisi hyödynnettyä pörssisähköä paremmin, mutta muutoin ei latausteho ole käytännössä vaikuttanut ajoihin meidän ajoprofiililla.
go-e Chargeria voin reilun 2 vuoden käytön jälkeen edelleen suositella. Käytössä omat kotiautomaatioviritykset kuormanhallinnan, latausmärään ja pörssisähkön optimoinnin osalta. Lisäpalikan kanssa tuohon ilmeisesti saa valmiina ratkaisuna sekä kuormanhallinnan että aurinkosähköohjauksen (pilvipohjainen?). Myös jonkinlainen hintaoptimointi on mukana, siitä ei kokemusta itselläni.