Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Luovuus oli totta tosiaan aikoinaan huipussaan. Kun oikea oli varattu niin ratkaisuna oli ottaa viimeinen kirjain poisPssst se on idkfA
"Onneksi" on Aasia. Täällä noita paskoja menee ja aivan liikaa. Ei siis ole ala kuolemassa hetkeen.Taidan riipaista kovan kännin, eikun siis tässä parin päivän sisällä tonnin setelillä EUNL -rahastoa, jos nyt vielä hieman tulisi alaspäin. Jos nyt kerralla hajauttaisi kunnolla ja alkaisi pikkusummalla sen jälkeen kuukausittain tuota kasvattamaan.
Mitäs olette mieltä huhtamäestä? Ranska kielsi jo kertakäyttöastiat ja voi olla muitakin maita kohta listalla...
Ranska on kieltämässä muoviset kertakäyttöasitiat. Huhtamäen kertakäyttöastiosta valtaosa on pahvisia ja muovisistakin iso osa "biomuoveja". Näen tämän kehityksen enemmänkin hyvänä Huhtamäen kaltaisille aktiivisesti uusiomateriaaleja tutkiville firmoille.Mitäs olette mieltä huhtamäestä? Ranska kielsi jo kertakäyttöastiat ja voi olla muitakin maita kohta listalla...
Tuli joitakin vuosia sitten merkattua muutama kipale tällaista warranttia: Sijoituswarrantti Eurooppa Bonus nro 1786 - Garantum
Warrantti erääntyi keväällä nimellisarvoonsa (tappiota merkintäpalkkion verran). Laskentaanko tämä luovutukseksi eli huomioidaanko 1000 euron pienten luovutusten verovapautta laskettaessa?
Pääset helpoimmalla alkuun kun sijoitat juurikin johonkin Nordnetin ETF:ään tai Seligsonin rahastoon. Itselläni on suurimpana omistuksena on Seligsonin Global Top25 brands.Nyt asuntolainan myötä puskurin säästäminen mahdollista korkojen nousua varten on käynyt itsellä mielessä. Minkäänlaista kokemusta minkäänlaisesta sijoittamisesta tai rahastoihin säästämisestä ei itsellä ole. Kannattaako säästäminen toteuttaa esim. Nordnetin ETF:ien avulla kuukausisäästämällä näihin esimerkiksi 50-100e?
Luin kyllä ketjun alusta loppuun, mutta halusin silti vielä kysyä asiaoista omilla sanoilla...ymmärrän näet paremmin näin...
Ei mihinkään rahastoihin kannata säästellä, jos rahat on tarkoitus ottaa käyttöön muutaman vuoden sisällä. Huonoimmassa tapauksessa sijoitukset on pahasti pakkasella kun tulee aika realisoida tuotot. Norwegianin säästötilille rahat, mutta jos sijoitushorisontti on yli kymmenen vuotta, niin sitten niitä osakerahastoja. Itse laittaisin molempiin, eli osa säästötilille ja osa rahastoihin, kunnes säästötilillä on x määrä euroja, sitten pelkkiä rahastoja.Nyt asuntolainan myötä puskurin säästäminen mahdollista korkojen nousua varten on käynyt itsellä mielessä. Minkäänlaista kokemusta minkäänlaisesta sijoittamisesta tai rahastoihin säästämisestä ei itsellä ole. Kannattaako säästäminen toteuttaa esim. Nordnetin ETF:ien avulla kuukausisäästämällä näihin esimerkiksi 50-100e?
Kuinka todennäköinen skenaario on tilanne, jossa korot ovat nousussa ja sijoitukset painuvat pahasti pakkaselle. Jos vielä oletetaan, että sijoitukset ovat pääasiassa rahastoissa ja etf:ssä.
Osakkeiden siirto - NordnetOnko nordentissä jos on kaksi salkkua mahdollista siirtää osakkeita salkusta toiseen vai meneekö ne myynteinä?
Olisi houkutuksena ottaa superluottoa mutta yhden osakkeen paino tällä hetkellä 40% luokkaa.
Voit siirtää arvopapereita kahden omistuksessasi olevan salkkusi välillä lähettämällä siirtopyynnön asiakaspalveluumme.
Muista antaa siirtopyynnössä seuraavat tiedot:
Huomioitavaa arvopapereiden siirtoon liittyen:
- mitä arvopapereita siirrät ja kuinka monta
- minkä omistamiesi salkkujen välillä siirto tehdään.
- arvopapereiden hankintatiedot eivät tule siirron mukana
- arvopapereiden siirrosta Nordnetin sisällä veloitetaan 10 EUR per arvopaperilaji.
Oletteko sitä mieltä, että superrahastot olis fiksuin tapa aloittaa kk-säästäminen jos pystyy vaan 100e tai 50e heittään tonne per kk? Tai nimenomaan pohdin noiden ja ETF välillä kun aikamoni näyttää liputtavan niiden puolesta. Molempi ei varmaan parempi näin vähillä markoilla.
Oletteko sitä mieltä, että superrahastot olis fiksuin tapa aloittaa kk-säästäminen jos pystyy vaan 100e tai 50e heittään tonne per kk? Tai nimenomaan pohdin noiden ja ETF välillä kun aikamoni näyttää liputtavan niiden puolesta. Molempi ei varmaan parempi näin vähillä markoilla.
Jos säästää pikkusummilla niin Seligsonin rahastot ovat myös loistava vaihtoehto koska silloin koko summan saa laitettua sijoituksiin. Kuukausisäästössä saa ostettua vain kokonaisia osuuksia ETF:istä, jolloin saattaa isokin osa jäädä siinä kuussa sijoittamatta. Toki tuokin aikaa myöden tasoittuu.
Toki voi mutta superrahastoja lukuunottamatta kulut vaikuttavat Nordnetin kautta myytävissä rahastoissa aika paljon isommilta kuin Seligsonin rahastoissa.Voihan niitä rahastoja ostaa ihan samalla tavalla Nordnetissäkin kuukausittain. Ei se kuukausisäästäminen koske vain ETF:iä.
Toki voi mutta superrahastoja lukuunottamatta kulut vaikuttavat Nordnetin kautta myytävissä rahastoissa aika paljon isommilta kuin Seligsonin rahastoissa.
No nuohan ovat sitten varmasti ihan hyviä vaihtoehtoja.Nordnetissä ainakin Handelsbanken Eurooppa- ja USA Indeksissä on molemmissa 0,40% kulut. Seligsonissa vastaavat 0,44% ja 0,41%. *hymiö*
Olen lukenut nyt monesta lähteestä että ruotsin asuntomarkkinat alkaa olla d-day asetelmissa ja olen päättänyt myydä ruotsin rahastot veke. Kysymys kuuluukin näin
Sijoitanko rahat muihin pohjoismaiden superirahastoihin vai etf puolelle. Sinänsä näkisin että kun ruotsissa homma leviää niin muutkin pohjoismaat siitä kuitenkin kärsii tavalla tai toisella. Ajatuksia?
Siis meitaat, että Ruotsin "asuntokupla" vetää koko Ruotsin talouden pakkaselle?
Jos luulet pohjoismaiden romahtavan sijoitat tietenkin muualle.
Jenkeissä vain arvostuskertoimet ovat vielä korkeammalla kuin euroopassa, joten pudotuksen mahdollisuudet sieläkin väijyvät. Matalat korot ovat pumpanneet rahaa osakemarkkinoille.No jos on noin pitkälle analysoitu länsinaapurin tilanne, niin siitä vaan tutkimaan USA, Eurooppa, Itämaat ja kuorimaan kermat päältä.
Long kumpaankin, ostohinnat vaan ovat jotain vähän toista kuin mitä tänään pitää maksaa lapuista. En ole ajatellut luopua ainakaan toistaiseksi, vaikka odotankin Applelta pienoista pettymystä iPhone 8 myynneissä ja iPhone X myöhästymisissä.Mitä mieltä olette Johnson&Johnsonista ja Applesta sijoituskohteena? Applella ekosysteemi mielestäni todella hyvä, J&J matala beta-kerroin, myyvät paljon sellaista mitä ihmiset ostaa oli köyhä tai rikas, nousu- tai laskukausi.
![]()
Vaikeahan siitä on sanoa mitään. Jos rahoitus hoituu järkevästi ja kysyntää riitää ilman keskipitkän tulevaisuuden hintariskejä, tulee uusi tehdas kasvattamaan epsiä. Mutta heti kun uutinen tehtaan toteuttamisesta tulee ulos, se alkaa myös vaikuttaa osakkeen hintaan, ellei näkymät yms aavistukset tulevasta tehtaasta ole jo aiemminkin nostaneet hintaa. Uudessa tehtaassa on toki hyviä puolia yleensä parempi prosessi/tuotantolinja ja mahdollisesti on enemmän paukkuja ja tarkempi suunnitelma tehtaan kokoa suunnitellessa. Laman tullessa taas on sitten hankalampi skaalata alas kustannuksia, kun kiinteät kustannukset on yhtä tehdasta suuremmat, eikä muuttuviakaan ihan hetkessä ainakaan Suomen työehtosopimuksilla pienennetä. Toki sitten voi räjäyttää sen vanhan epätehokkaamaan tehtaan, kuten paperiyhtiöissä on jo vähän tehty ja tultaneen tekemään lisää. Hirveän suuri merkityshän sillä on, oliko aiemmin 1 vai 10 tehdasta, kun puhutaan 100% lisästä tai 10% lisästä.Miten yleensä suuret investoinnit vaikuttavat osakekursseihin? Jos esim. tietäisin, että suurehko firma rakentaa uuden tehtaan Suomeen, kannattaako osakkeita vaalia nousun toivossa?
Miten yleensä suuret investoinnit vaikuttavat osakekursseihin? Jos esim. tietäisin, että suurehko firma rakentaa uuden tehtaan Suomeen, kannattaako osakkeita vaalia nousun toivossa?
Jos investointi on hyvä niin osakekurssit tulee nousemaan ja toisaalta jos on huono niin tuppaa laskemaan. Eli ei voi sanoa onko "yleensä suuri investointi" hyvä vai huono. Nopeasti voi ajatella että investointi olisi hyvä juttu mutta näin ei välttämättä ole. Toinen esimerkki: kun joku firma ilmoittaa aloittavansa YT:t ja potkii porukkaa pois niin voisi ajatella että se olisi huono merkki ja osakkeet laskisivat mutta monesti käykin toisin päin ja kurssit nousee.Miten yleensä suuret investoinnit vaikuttavat osakekursseihin?
Miten yleensä suuret investoinnit vaikuttavat osakekursseihin? Jos esim. tietäisin, että suurehko firma rakentaa uuden tehtaan Suomeen, kannattaako osakkeita vaalia nousun toivossa?
Niinno investointilaskelmien peruslähtökohta on se, että sen investoinnin nettonykyarvo on positiivinen. Ei se investointi toteudu, jos odotettavat kassavirrat eivät kata investointia ja tuota vielä voittoa, eli lähtökohtaisesti investointi on kyllä lupaus tuotantopotentiaalin kasvusta. Se, että mitä matkan varrella tapahtuu, on taas sitten ihan oma lukunsa, johon vaikuttaa makrotalous, toimialan muutokset yms.
10% jos noksu putoaisi niin säästöpossut rikki ja all-in!!!
Anna mennä sitten, nyt on jo -13% ja shorttarit juhlii.
Ota Nordeaa mukaan jos säästöpossusta irtoaa.Kunhan pysyisi vaan siihen asti kun pääsee himaan, amatööri jätti pankkitunnukset himaan....
Ota Nordeaa mukaan jos säästöpossusta irtoaa.