Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kyllä noi sitten rauhoittuu kun tulee putkeen pari missä pikavoiton tavoittelijat menee tappiolle.
Kauppalehti tietää kertoa että vuosien 2019-2021 listautumisissa on pikavoiton tavoittelijoiden ollut hyvin vaikeaa päästä tappiolle.Kyllä noi sitten rauhoittuu kun tulee putkeen pari missä pikavoiton tavoittelijat menee tappiolle.
Eiköhän se hetki taas jossain vaiheessa tule kuitenkin. Nämäkin tuppaa menemään sillein syklissä, että pikavoittoja tulee ja joka kerta tulee vähän enemmän tavoittelijoita kuin edellisellä kerralla. Jossain vaiheessa sitten niitä pikavoiton tavoittelijoita on liikaa ja kukaan ei halua enää ostaa ja kaikki haluaa myydä kaupankäynnin alkaessa. Noita kun tulee muutama putkeen niin sitten ne pikavoittojen tavoittelijat katoaa ja sitten hiljenee listautumisetkin. Jossain vaiheessa sykli sitten alkaa alusta.Kauppalehti tietää kertoa että vuosien 2019-2021 listautumisissa on pikavoiton tavoittelijoiden ollut hyvin vaikeaa päästä tappiolle.
Yleensä näissä sijoitushommissa on se, että jos joku tuntuu olevan riskitön keino saada voittoja, niin se ei enää sitä ole.Joo, eiköhän se ole ihan luonnollista, että näistä saa tällä hetkellä itselleen vain hiluja, kun kerran meininki on tämä. Jos merkinnästä saisi kukin haluamansa määrän niin toki kurssireaktiokin olisi maltillisempi (ja lopputulos sama kuin se, että ostaa osan IPO:sta ja osan pörssistä). Mielestäni vähän turha valituksen aihe, markkinat kertovat lopulta sen "oikean" hinnan ja kukin voi ostaa lisää, jos haluaa. Itselleni kyllä kelpaa ihan vaikka 50 euron voittokin, jos sen voi saada lähes riskittä. Outoa, jos jollekulle ei.
Siinä mielessä toki hieman vaarallista, jos yleiseksi tavaksi muodostuu merkinnän tekeminen "varmuuden vuoksi" huomattavasti isommalla summalla mitä lopulta haluaa omistaa.
No, 18 % listautujista on kuvaajan mukaan päätynyt tappiolle, joten en sanoisi sitä mitenkään erityisen vaikeaksi. Tai ainakaan riskittömäksi, erityisesti kun näin pienestä otoksesta on kyse.Kauppalehti tietää kertoa että vuosien 2019-2021 listautumisissa on pikavoiton tavoittelijoiden ollut hyvin vaikeaa päästä tappiolle.
Näinhän se on. Kritiikkini siis koski lähinnä sellaista "ei mitään järkeä näihin osallistua, kun ei kuitenkaan saa kuin pienellä summalla" -ajattelutapaa. Jos johonkin yritykseen haluaa sijoittaa, ja uskoo osakekurssin nousuun, niin kannattaahan se pienikin siivu ottaa IPO:sta talteen. Itse en ole osallistunut kuin kahteen (pitkällä tähtäimellä), myyntejä en ylipäätään harrasta kuin pakon edessä.Yleensä näissä sijoitushommissa on se, että jos joku tuntuu olevan riskitön keino saada voittoja, niin se ei enää sitä ole.
Mutta nämä asiat ilmeisesti jokaisen pitää oppia itse kantapään kautta, en ne muuten mene perille. En kyllä itsekkään uskonut kun muut sijoitusuran alussa varoittelivat minua vaan piti jokaiseen asiaan itse kompastua. Nyt sitten itse täällä varoittelen seuraavia sukupolvia, jotka varoituksista huolimatta haluavat itse tehdä ne samat virheet ennenkuin uskovat.
Yleensä näissä sijoitushommissa on se, että jos joku tuntuu olevan riskitön keino saada voittoja, niin se ei enää sitä ole.
Mutta nämä asiat ilmeisesti jokaisen pitää oppia itse kantapään kautta, en ne muuten mene perille. En kyllä itsekkään uskonut kun muut sijoitusuran alussa varoittelivat minua vaan piti jokaiseen asiaan itse kompastua. Nyt sitten itse täällä varoittelen seuraavia sukupolvia, jotka varoituksista huolimatta haluavat itse tehdä ne samat virheet ennenkuin uskovat.
Tuntuu että listautumiset ovat nykyään enemmän pääomistajien rahastuksia. Menestyvät kasvuyritykset saavat rahoitusta helpomminkin kuin listautumalla.
Itte ajattelen että jos omistaja myy niin huono merkki, yleensä. Omistajalla tiedossa miten yhtiöllä menee. Kultamunia munivaa yhtiötä ei kannata myydä mutta toki kaikki saa ajatella omalla tavalla.
En pidä Nordeaa huonona sijoituksena vaikka Sampo on omistustaan vähentänyt ja vähentää jatkossakin.. Nordea ei nyt tainnut olla Sammon tähtisijoitus mutta taatusti ollut tuottava.
Vielä suurempi ääripää oli Sievi Capital, pääomistaja myi kaiken pois ja tämän jälkeen vuoden sisällä kurssi kaksinkertaistui.. Nyt kurssi on laskenut mutta Inderesin odotukset tulevan fuusion jälkeen on korkealla.
Ei ne isot pääomistajat aina onnistu..
Monella pääomasijoittajalla on halu viedä yhtiö pörssiin jolloin tulee hyvä paikka irtaantua ja etsiä uusi kohde. Vaikka yhtiö olisi tuottava ja odotettavissa olisikin kasvua pääomasijoittajan työ on etsiä uusia kohteita kun vanhoista on irtauduttu. Eli rahastettu..
Perheyhtiöillä syynä saattaa olla uudet sukupolvet ja tuleva perinnönjako.
Saako aspankaan kautta myytyä?Sain yhdeltä firmalta osinkoja. Ainut ongelma muodostui siitä, että alkuperäisen rahallisen osingon sijasta ne maksettiinkin OTC-pörssin osakkeina. No, noitahan ei ainakaan Nordnetin kautta voi enää myydä eikä ostaa, joten onko ainut mahdollisuus avata Lynxille tili, siirtää ne sinne ja toivoa, että ne ovat vielä jonkun arvoiset, kun saan siirron tehtyä?
Jos kyse olisi vain muutamasta satasesta, antaisin noiden olla, mutta osakkeiden arvo on tällä hetkellä 16k, niin olisihan se raha kiva saada pihalle.
Aspa on kiinni, mutta Nordnetin sivujen mukaan edes aspakaan ei voi auttaa tässä tilanteessa.Saako aspankaan kautta myytyä?
Nordnet sanoi:Jos et ole myynyt osakkeitasi 31.3. klo 23 mennessä, sinun tulee siirtää OTC-osakkeesi toiselle palveluntarjoajalle voidaksesi myydä ne. 31.3.2021 jälkeen et voi enää myydä kyseisiä osakkeita Nordnetin kautta.
...vielä suurempi ääripää oli Sievi Capital, pääomistaja myi kaiken pois ja tämän jälkeen vuoden sisällä kurssi kaksinkertaistui.. Nyt kurssi on laskenut mutta Inderesin odotukset tulevan fuusion jälkeen on korkealla.
Eipä tuokaan ole niin yksioikoista. Jussi Capital omisti sievistä yli 80% ja halusi hajauttaa Sievin omistusta. Tuossa tilanteessa ei oikein muuta voi tehdä kun myydä osuutensa pörssissä.
Tämä - hinnasta ei voi päätellä, että onko osake kallis vai halpa, vaan sen määrittämiseen pitää aina vertailla johonkin muuhun.Puhutko nousemisesta/laskemisesta nyt millä aika välillä ? Minuutti/päivä/viikko/vuosi ?
Ostaminen kannattaa jollain muulla tavalla järkeillä kuin kurssin suunnalla ihan jo siksi että kurssit liikkuvat molempii suuntiin kohtaltaisen usein vaihtuen
Tämä - hinnasta ei voi päätellä, että onko osake kallis vai halpa, vaan sen määrittämiseen pitää aina vertailla johonkin muuhun.
”.
Se, että onko kurssi joskus ollut korkeampi vai matalampi kuin nyt on aivan yhdentekevää. Voihan hyvin olla, että se osake ei ylipäätään ole enää nykyisin ollenkaan samaa liiketoimintaa edes.
Oletat nyt aika rohkeasti, että tiedät kolmatta osapuolta paremmin oikean kurssitason. Itse en oikein usko omiin selvänäkijän lahjoihini noin paljon.Olet väärässä, unohdat tärkeän sijoitukseen liittyvän olettaman.
Jos kolmannen osapuolen takia kurssi merkittävästi laskee tämä tarjoaa mahdollisesti ostopaikan.
Sub-prime kriisi nyt ehkä isoin ja tuorein esimerkki.
Laskia monen ison suomalaisen osaketta merkittävistä vaikka ei sinä vuonna esim. Koneen, Fortum tai Nokian firmassa tapahtunut mitään jonka takia kurssi olisi laskenut.
Näitä esimerkkejä on lukuisia ja näistä moni sijoittaja puhuu. Näitä tapahtunee pienemmässä mittakaavassa silloin tällöin.
Boeing koneiden ongelmat laski lentoyhtiöiden kursseja vaikkeivat kyseiset lentoyhtiöt edes omistaneet välttämättä sitä tietty lentokonetyyppiä joka joutui onnettomuuksiin.
Oletat nyt aika rohkeasti, että tiedät kolmatta osapuolta paremmin oikean kurssitason. Itse en oikein usko omiin selvänäkijän lahjoihini noin paljon.
- The buy-and-hold investment strategy that has worked so well may be at risk over the next decade, Bank of America said in a Friday note.
- The bank forecasts a flat return for the stock market over the next 10 years, unless dividends are reinvested.
Öööö.... Näähän nimenomaan tehdään usein blokkikauppana "pörssin ohi".Eipä tuokaan ole niin yksioikoista. Jussi Capital omisti sievistä yli 80% ja halusi hajauttaa Sievin omistusta. Tuossa tilanteessa ei oikein muuta voi tehdä kun myydä osuutensa pörssissä. Jos lyöt kaiken kerralla myyntiin niin kurssi tippuu radikaalisti, Jussi myi osakkeitaan melkein vuoden tasatahtiin joka piti kurssin siellä 1€ tuntumassa. Kurssi nousi heti kun Jussi lopetti myynnit. Jussi kuitannut tuolla 80% omistuksellaan aikamoiset osingot jo mm. Iloq kaupasta joten en usko että heitä tilanne harmittaa yhtään.
Ketä sinä tarkoitat kolmannella osapuolella joka laskee kurssia, mutta ei toimi tai kuulu ostajiin tai myyjiin?Sanoppas ketä tarkoitin kolmannella osapuolella?
Kun jos kaksi ovat firma ja toiset ovat myyjät/ostajat.
Helpotan kun mainitsin nuo kaksi.
Mietin tuota laskevaan/nousevaan kurssiin ostamista.
Bank of American mielestä buy&hold ei ehkä tule toimimaan seuraavan 10-vuoden aikana.
Bank of America outlines what could make or break an investor's ability to generate positive stock-market returns over the next decade
"The simple act of reinvesting dividends could yield a total return equivalent to the S&P 500 at 6,000 in 2031," BofA said.markets.businessinsider.com
Oisko tässä takana jokin sellainen että ihmisten halutaan laittavan rahansa valtionlainoihin ja sen tyylisiin osakkeiden sijaan? Koska jonnekinhan ne menevät joka tapauksessa.
Artikkelissa ennustettiin että S&P:n muodostavien yritysten osakekurssit eivät olisi kovin nousujohteisia seuraavaan 10 vuoteen.Oisko tässä takana jokin sellainen että ihmisten halutaan laittavan rahansa valtionlainoihin ja sen tyylisiin osakkeiden sijaan? Koska jonnekinhan ne menevät joka tapauksessa.
Hauskaa on ollut seurata näin tuoreena osakkeisiin sijoittajana, että miten pörssi elää ja liikkuu.
Hyvin on tullut huomattua, että kurssit eivät vastaa enää realimaailmaa ja nousua & laskua on mukava seurata.
Lähinnä viitttaan moneen katsomaani dokumenttiin ja lukemiini artikkeleihin jossa verrataan pörssien aikaisempaa kehitystä vs. nykypäivä.Mitähän tämäkin tarkoittaa? Arvostustasojen venymistä?
Rahastoista tiputit Tanskan ja säilytit TanskanRahastoista tiputin Tanskan pois ja otin tilalle maailman sekä säilytin Suomen, Ruotsin ja Tanskan.
Teoriassa pörssi on se objektiivisin kuva yrityksen arvosta. Tuo mitä kuvaat ei niinkään koske osakkeen arvoa, vaan ylipäätänsä ihmisten toimintaa.Lähinnä viitttaan moneen katsomaani dokumenttiin ja lukemiini artikkeleihin jossa verrataan pörssien aikaisempaa kehitystä vs. nykypäivä.
Kurssien sahaaminen edestakas ilman, että mitään oikeasti tapahtuu. Ei mun kommentti ollut mikään haasto.
-->Bank of Norwegian maksaa korkoa 0,75% ja niillä on vastaava suoja kuin 0% tilillä. Muutenkaan tilin avaaminen ei maksa mitään ja muitakaan kk maksuja ei ole. Luottokorttikin sieltä 0€/kk, jos maksaa luotot pois ennnen kuin korot alkavat juosta. Puolenvuoden säästetyllä palkalla tästä jäisi jo jotain viivan alle.... rahaa 0% korolla tilillä ...
... Nordnetin rahastoihin ...
Öööö.... Näähän nimenomaan tehdään usein blokkikauppana "pörssin ohi".
Pyysing on kyllä pahasti mestässä startuppien toiminnasta ja ongelmista mitä niiden pitää ratkaista.Plyysing Start-up scenestä: Tulikuumiin startup-markkinoihin en koske pitkällä tikallakaan
Tuolla on joitain yhtymäkohtia IPO:ihin. Ainakin jos IPOttaja on startup tai sen tapainen.
Pyysing on kyllä pahasti mestässä startuppien toiminnasta ja ongelmista mitä niiden pitää ratkaista.
Esim tämä nyt on ihan suoraan väärin: "Jos omasta mielestään maailman valloittavan liikeidean omistava startup-yritys haluaa rahoitusta, se pyytää sitä ensin julkiselta sektorilta ilmaiseksi ja sen jälkeen pankeista lainaksi. Jos nämä lähteet osoittautuvat riittämättömiksi, aletaan etsiä oman pääoman ehtoista rahoitusta. Kukaan ei nimittäin halua myydä tulevasta Applesta startup-vaiheen osuuksia sovinnolla."
Jos mä tiedän tasan tarkkaan osaavani tehdä asian X helvetin hyvin tiedän miten se tekninen ongelma ratkaistaan, se ei vielä tarkoita, että saisin tuotteeni myytyä esim. vaikkapa jenkkiasiakkaille ja täten muutettua sen loistavan idean oikeasti menestyväksi firmaksi. Ja sellaista hemmetin kovaa myyntimiestä ja jenkkimarkkinat osaavaa gurua taas ei saa töihin sillä että lupaa maksaa sille sata tonnia vuodessa.
Ilman rahaa ja ennen kaikkea kontakteja kunnon kasvu on aivan toivotonta.
Jos esim. vaihtoehtona on kerätä Business Finlandilta halpa miljoona miljoona + jotain lainarahaa toinen miljoona ja noita rahoitusmuotoja käyttäen arvioidaan, että firma on 5v päästä 20M arvoinen ja myynti jenkkeihin on tasan $0/vuosi, niin voi olla taloudellisesti kannattavaa antaa puolet yrityksestä ilmaiseksi Marc Andreessenille sitä vastaan, että hän pitchaa firmaa:
a) muille potentiaalisille rahoittajille
b) potentiaalisille huippuluokan työntekijöille
c) potentiaalisille asiakkaille
Projektio voi hyvin olla, että hockey-stick Andreessenin kontakteja käyttäen 5v päästä 1B arvoinen ja puolet siitä on silti 25x enemmän...
Tiedän joidenkin startuppien valinneen ns. "alihintaan" myynnin, jotta ostajaksi saatiin haluttu taho sen sijaan, että olisi myyty eniten tarjoavalle. Jos myydään vain 50% firmasta, niin oikean ostajan tapauksessa sen jäljelle jäävän osuuden EV voi helposti moninkertaistua myyntitapahtuman yhteydessä, mikäli ostajana on joku oikea osaaja, eikä joku peräseinäjoen ravimies jolla on pari ylimääräistä miljoonaa ja suuret luulot itsestään.
--
Pörssiin myynnillä ei ole juuri mitään yhteistä startuppien rahoituskierrosten kanssa. Ei kannata verrata. Pörssistä / IPO:sta osakkeita ostava passiivinen sijoittaja ei tarjoa mitään muuta kuin käteistä firmalle. Kun myydään osuuksia VC:lle, niin hyvä VC voi saada firman lentoon + tarjoaa rahaa.
Suurin osa startupeista failaa aina - mutta tiettyjen VC:eiden rahoittamilla startupeilla on merkittävästi parempi mahis päästä yksisarviseksi. Se, että miten se hyvä VC hommataan kyytiin onkin eri juttu. Pelkkä raha ei riitä.Vissiin on aika helppoa ollut sun firmoilla sitten. Luuletko, että toi Marc ois tippaakaan kiinnostunut Peräseinäjokelaisesta startupista, vaikka saisi 90% ilmaiseksi. Oman parin startupin kokemuksella menee just niin kuin pyysing sanoo.