- Liittynyt
- 19.10.2016
- Viestejä
- 3 635
Ilmeisesti ei ollut korkattu kumminkaan?Vesijäähyllä.
Handbrakella pakkaan videoita, niin siinä saa kunnon rasituksen 7950x3d prossulle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS-foorumin Piparkakkutalokisa 2024 -äänestys käynnissä! Käy äänestämässä 22 osallistujan joukosta kolme mielestäsi hienointa kilpailutyötä ja osallistu arvontaan! Linkki äänestykseen >>>
Ilmeisesti ei ollut korkattu kumminkaan?Vesijäähyllä.
Handbrakella pakkaan videoita, niin siinä saa kunnon rasituksen 7950x3d prossulle.
Ihan vakio.Ilmeisesti ei ollut korkattu kumminkaan?
Näihi 7800x3d kannattaa laittaa kans tehorajotus 90w. Et menetä käytännössä mitään ja kuluttelee entistä vähemmä virtaa ja käy viileämpänä. Cinebenchissä ~18300 pongoa:Tuli nyt kans viimein hommattua 7800x3d. Laitoin expon päälle ja heti curvella -25 ja kovaa ajoa. Enempää ei jaksanu säädellä pitää sitä hifistelyä kattoa syksymmällä sitte. Cinepeli23 sai ~18200pojoo Aika viileä kivi verrattuna edelliseen 5800x joka kävi pelailles usein 80c ja tää 7000 sarjalainen n.60-70c
Millä todellisella kuormalla saat ko. prossun viemään edes tota 90W? Mä en oo onnistunu ku Linpackillä. Pelatessa vie 40-50W..Näihi 7800x3d kannattaa laittaa kans tehorajotus 90w. Et menetä käytännössä mitään ja kuluttelee entistä vähemmä virtaa ja käy viileämpänä. Cinebenchissä ~18300 pongoa:
90w tehorajoitus
-20 all core
Customi kellot muisteissa (6000mhz)
Testeissähän tuo näkyy vaikka nyt cinebench esimerkkinä, pelatessa ei.Millä todellisella kuormalla saat ko. prossun viemään edes tota 90W? Mä en oo onnistunu ku Linpackillä. Pelatessa vie 40-50W..
Tuossahan yllä juuri Hiikerinkin "kidutustestissä" package power ~87W.Testeissähän tuo näkyy vaikka nyt cinebench esimerkkinä, pelatessa ei.
CoreCycler taitaa edelleen olla se tunnetuin/suosituinJoo, mulla CO tietty päällä sekä PBO allcore -30.
Kuten AeshmA tossa sanoi, ei nää prossut ime juuri mitään tehoja kun optimoi prossun vrt. saman tehoiset Intelit ~250 wattia.
Mikähän olisi kätevin tapa optimoida prossulle PBO per-core?
Jonkun AMD SDT ohjelman latasin pari päivää sitten, en ole tutustunut vielä tuohon.
Tossa taisi olla Winukassa säädettävä per-core PBO mutta millähän ohjelmalla sitten kuormittaa haluttua ydintä samaan aikaan?
Jos/kun testissä oleva ydin kaatuu, niin kaatuuko koko Windows samalla vai pysyykö O/S vielä kasassa koska muut ytimet ~idlaa?
Niitä voi hieroa nii kauan ku haluaa ja voi conffissa valita mitä ytimiä hieroo sekä millä testillä ja profiililla hieroo. Oletuksena se testaa 6min per ydin. Corecycler on vaan powershell scripti joka vaihtaa automaattisesti testin aikana käyettettäviä säikeitä, sen ei pitäis kyllä muutella mitään asetuksia.Luin tosta hieman viikko sitten ja toi on niin kaukana kätevästä metodista kun olla ja voi.
Jokaista ydintä hierotaan jotain 12 tuntia eli pelkästään 8-ytimisellä siinä menisi 96 tuntia eli 4 vuorokautta.
Ymmärsin että alussa voi muuttaa PBO:ta ja päälle vielä SMT sotkemaan asiaa. Ei kiitos.
Riippuu muisteista. Mulla on DDR5-8000 XMP kammat (löytyy emon QVL:stä). Nuo 2:1 niin UCLK 2000MHz, lisäksi IF menee käänteisesti että korkeammilla IF oltava matalempi Vsoc että on vakaa. Mul IF menee 2200.Idle lämpöihin vaikuttaa suoraan myös Vsoc jännite eli kun muistit @EXPO/XMP tjsp. niin idle lämmöt helposti 40-45C, ihan normaalia ja noi on aina noissa lukemissa eikä niitä saa alas kuten Inteleissä.
Prossun kun korkkaa ja pistää TG Mycro DD-blokin, niin noista saa 10-20 astetta pois. Sain juuri Cinepelillä prossulle 77 astetta, kun huoneessa 25..ihan normilämmöt eikä niitä tuosta oikeen alemmas saa kun 3d mallien rakenne estää tehokkaamman lämmönsiirron.
juu korkkaamalla varmaan mutta vakiona ei.Prossun kun korkkaa ja pistää TG Mycro DD-blokin, niin noista saa 10-20 astetta pois. Sain juuri Cinepelillä prossulle 77 astetta, kun huoneessa 25..
Offtopic mutta 3,7ghz XTX on melkonen saavutus, millä wateilla rullataan tossa vaiheessa, ja mitä steel nomadi antaa pisteitä ?Prossun kun korkkaa ja pistää TG Mycro DD-blokin, niin noista saa 10-20 astetta pois. Sain juuri Cinepelillä prossulle 77 astetta, kun huoneessa 25..
Kattoo innostuuko sitä, ku miten se resoluution vaihto sit laskee prossun rasitusta. Fps:t laskee eli periaatteessa prossun hyöty laskee jos näyttis pääsee käymään täysillä. Nythän mulla hakkaa kumpikin täysiä mun mielestä?Prossun kun korkkaa ja pistää TG Mycro DD-blokin, niin noista saa 10-20 astetta pois. Sain juuri Cinepelillä prossulle 77 astetta, kun huoneessa 25..
Ensitestiksi vaikka Cinebench R23 Stability test (30min) ja jos pystyssä kone pysyi niin sitten siirtyy miesten testeihin eli vaikka y-cruncher Avx tai OCCT Avx testeihin, noita pari tuntia niin eiköhän voitane jo sanoa että on pelivakaa.Ei kaatuile mutta
Joo extreme large, small ja linpack ajettu. Jonkun testin vedin karhu päällä tunnin ja karhulla vedetty joku 18h. Customloopilla jäähtyy niin gpu ei koteloon lämpöä tuota ainakaan paljoa.OCCTssä se CPU+RAM testi on raskaampi prossulle kuin pelkkä CPU.
Syynä että muistinohjainkin tuottaa lisälämpöä prossulle eli sen lisää prossun kuormittavuutta.
Ja toki esim. vakio 1 tunnin testi ajetaan lisäksi Extreme asetuksella.
Toki kunnolla kun vakautta hakee niin samanaikaisesti ajetaan raskasta näytönohjain testiäkin koska näyttishän sitä lämpöä koteloon vasta tuottaakin > prossun lämpö nousee.
Jees hyvä tietää ja kiitos vastauksesta. Tuleeko tämä sama asia kyseeseen vaikka samalla pelaa peliä? En oikeastaan koneella ikinä ole muuten kuin pelaamassa ja samalla chromessa auki youtubea ja muite välilehtiä parikin ikkunaa. Eli ei kokemusta pelkästään chromen käytöstä tällä prosessorilla. Mutta -20 ei tätä ole tapahtunut joten tyydyn siihen. Tuskin merkittävää parannusta tulee lisäämällä -5. Ehkä joskus kun ei ole mitään pelattavaa saatana kiinnotua tuosta heikompien corejen etsimisestä.Tossa Chromen kaatumisessa on kyse siitä, että CO siirtää koko jännitekäyrää ylös/alas (suhteessa kelloihin/kuormaan). Voi olla et joku voi ajaa vaikka vuoden ympäri kaikki mahd. rasitustestit täysillä yhtä aika -30 CO:lla, mutta arkikäytössä kone onkin käyttökelvoton.
Eli joku/jotkut coret vaativatkin jollain tietyllä (pienemmällä) kellotaajuudella enemmän jännitettä (suhteessa max. kelloihin), jolloin tuo negatiivinen CO tekee prossusta epävakaan juuri osakuormilla.
Tähän on kaksi ratkaisua: jos käytät all-core CO:ta, pienennät arvoa kuten olet tehnytkin.
Toinen työläämpi vaihtoehto on etsiä core(t) jotka tarvii enemmän jännitettä, ja käyttää vain niille pienempää corekohtaista CO. Tuo osakuormilla epävakaan coren selvittely saattaa olla hankalaa tai vaatia pirusti aikaa.
9000-sarjan prossuilla voikin sitten jo säätää tuota itse curveakin pelkän offsetin sijaan.
Mulla on tilaus vetämässä, katsotaan koska suvaitsee saapua. Mindfactorylta ei saanut kirveelläkään enää tilausta sisään edes välityspalvelulle (joku synttäritarjous menossa, myyvät vain yhden per toimitusosoite tms.), joten Proshopilta tilasin. Budjetin olisi periaatteessa voinut venyttää 7800X3D:n asti, mutta hinta on liian lähellä 9800X3D:tä. Mutta kyllä tuo 7600X3D varmasti omiin höntsäilyihin riittää paremmin kuin hyvin. Päivitellään joskus myöhemmin jos siltä tuntuu. Samaan hintaan olisi ehkä saanut hiukan tykimpää ei 3D:tä, mutta omat pelit vaihtelevat niin laidasta laitaan että mennään tällä. Ja eipä tuosta sähköpihiydestäkään varsinaista haittaa ole kun kääpiökoteloon päätyy.Ryzen 5 7600X3D
Onko täällä kellään täällä ihan omakohtaista kokemusta tuosta tehokkaiden peliprosessorien budjetti kuninkaasta? Periaatteessahan tämä on siis vain parilla ytimellä riisuttu versio Ryzen 7 7800X3D:sta. Kellotaajuudetkin lähes samat, vain -100-300Mhz(Turbo) pienempi kuin "isoveljellään" Ryzen 7800X3D:lla. Potentiaalia siis on. Varsinkin kun aika monet pelithän hyödyntävät vain 6 ydintä.
Ehdottamasti laitan harkintaan, jos ja kun rakennan AM5 pohjaisen kokoonpanon. Ei meinaan olisi lainkaan pahan hintainenkaan keski-euroopasta tilattuna...
Mä en todellakaan oo mikään himokellottaja ja foorumilta löytyy varmasti paljon osaavampiakin neuvojia mutta tässä jotain omia havaintoja kun olen kikkaillut Ryzen 7600 kanssa. Mainitsen varmaan alempana jotain lämpöjä niin kerrottakoon tähän alkuun että oma jäähy on Peerless Assassin 120 SE ja pyörii tasaisesti 35% eli karvan alle 800RPM. Tuosta ei paljon voi tiputtaa, kun jossain 30% tienoilla muistaakseni toinen tuuletin pysähtyi kokonaan. Jäähdytystehoahan tuosta saisi enemmänkin irti mutta itse arvostan hiljaisuutta enemmän ja siksi näin.Onkos täällä kelloteltu 7700 prossua? Tavoite ois päästä 7700x lukemiin tai lähelle, kuitenkin niin että prosentin ero ei enää merkkaa mitään. Ennen oon ajanut pelkästään PBO enabled ja täydessä rasituksessa lämmöt 85 astetta vakiojäähyllä. Eli varaa ois vielä 10 astetta niin aattelin kokeilla +200mhz, mutta jotenkin noi PBO arvot meni sillä nolliin ku oli Auto asetuksella ja suorituskyky siis huonompi. Tajusin sitten laittaa PBO limitin Motherboard asetukselle, niin sitten boostas niiku PBO kuuluu mutta ei mitään vaikutusta suorituskykyyn vrt. PBO enabled, vai onko tuo +200mhz joku single core boosti vai? Taajuus pysyy 5ghz oli 200mhz offset tai ei. Aattelin että vaikka lämmöt kipuais lähelle 95 niin se ois vaan plussaa kun muuta lämmitystä tässä huoneessa ei ole, louhin öisin. Ja jos lämmöt menis tonne 95 niin sitten voisin laittaa curve optimizer kehiin. Että pitäskö noita PBO limittiä laittaa manuaalisesti ja mitkä arvot ois hyvät tälle prossulle?
Kokelin laittaa ppt 100w niin ei lähteny enää kone käyntiin, piti patteri käyttää irti =D Mikähän meni vikaan, pitäishän tän pyörittää X malliakin kevyesti. E: uskaltaisko ryzen masterin kautta? Eipä tolla peleissä oo väliä kun CPU Usage käy 90% ainoastaan BF2042, mutta tohon louhintaan ois käyny 10 astetta lisää, ja saa nähä mitä esim. GTA6 ja seuraava BF.. noo voinhan mä pitää cooleria pienemmällä mutta tehot jää saamatta.Mä en todellakaan oo mikään himokellottaja ja foorumilta löytyy varmasti paljon osaavampiakin neuvojia mutta tässä jotain omia havaintoja kun olen kikkaillut Ryzen 7600 kanssa. Mainitsen varmaan alempana jotain lämpöjä niin kerrottakoon tähän alkuun että oma jäähy on Peerless Assassin 120 SE ja pyörii tasaisesti 35% eli karvan alle 800RPM. Tuosta ei paljon voi tiputtaa, kun jossain 30% tienoilla muistaakseni toinen tuuletin pysähtyi kokonaan. Jäähdytystehoahan tuosta saisi enemmänkin irti mutta itse arvostan hiljaisuutta enemmän ja siksi näin.
1. Boost clock override: +200MHz. Vaikuttaa suoraan, mihin yksi ydin rasituksessa boostaa. Myös useampi ydin, jollei tehorajat tms. estä. Näkyy suoraan esim. pelisuorituskyvyssä kun 1/2/3/mikä onkaan määrä ytimiä boostaa 5,35GHz vakion 5,15GHz sijaan. 7700:lla nuo numerot taitaa olla jokusen MHz isommat kuin 7600:lla.
2. Curve optimizer: Negative offset ja isoin numero, jolla kone toimii vakaana. Itsellä 30 kaatuili, 25 taisi kaatuilla ja "nyki" tietyissä peleissä. 20 olin vielä huomaavinani nykimistä, käytössä 18 ja kaikki toimii ihanasti. Käsittääkseni tuo vaikuttaa, miten paljon virtaa/tehoa/jotain prossu käyttää boostatessaan kellotaajuuteen X. Negative offsetilla vähemmän eli boostaa samaan kuin ennen mutta vähemmällä virralla -> toimii viileämpänä. Mikäli lämpö- ja tehorajat sekä max boost clock ei tule vastaan niin boostaa entistä korkeammalle -> parempi suorituskyky.
Pahoitteluni, varmasti jotain meni teknisesti väärin mutta jotain tuonne päin. Kuitenkin mitä käytännössä tarvii tietää: miinusmerkki eteen ja isoin vakaana toimiva numero. Isompi parempi mutta saattaa aiheuttaa epävakautta. Jokainen prossu on yksilö ja oman optimi löytyy vain testaamalla.
3. PPT: Tehoraja eli paljonko prossu noi nykäistä virtaa jos kokee sitä tarvitsevansa. 7600/7700 tämä on vakio 88W ja 7600X/7700X 142W. Vaikuttaa suorituskykyyn lähinnä kaikkien ytimien rasituksessa (Cinepeli/renderöinti). Yhden tai muutaman ytimen rasituksessa (pelaaminen) ei olla edes tuolla 88W vakiorajassa. Nostamalla tätä nousee suorituskyky kaikkien ytimien rasituksessa mutta myös lämmöt. Oikeasti tuo vakio 88W on hyvä rajoitus ja mitä ylemmäs tuota nostaa, nousee suhteessa suorituskyky vähemmän ja lämmöt (sekä sähkönkulutus) enemmän. Itsellä muistaakseni jotakuinkin näin:
88W (Auto): Cinepeli n. 14300 - lämmöt max. ~70c.
102W (käytän tätä): Cinepeli n. 14800 - lämmöt max. ~80c.
Tuosta 102W nostamalla vielä ylemmäs käytännössä Cinepelin tulos pysyi virhemarginaalissa mutta lämmöt alkoi nousemaan kiihtyvällä tahdilla. Jos haluat 7700:n 95-celsiusasteiseksi niin lyö vaikka se 142W, joka on 7700X vakioraja ja varmasti lämpenee. Suorituskyky tuskin on kuitenkaan juuri yhtään parempi kuin jossain n. 100W tienoilla.
tDC ja eDC olen aina pitänyt [Auto]. En edes muista, mitkä noissa ne vakiorajat on mutta sen muistan, että testaillessa niitä ei oltu lähelläkään missään tilanteessa.
Noi Cinepelitulokset ja lämmöt ei oo ihan tarkkoja mutta hyvin lähelle sinnepäin muistin varasta heitetty. En nyt jaksa uudelleen testailla että saisi ihan tarkat tulokset kun tämän päivän projektina on napata tuo 7600 irti, laittaa sen tilalle BF-heräteostoksena hankittu 7900X ja alkaa tämä sama leikki hänen kanssaan.