Me ostettiin viikonloppuna Einhell Freelexo 600 kit hintaan 599 €. Siinä tuli vielä mukana kylkiäisenä trimmeri, mutta ilman akkua tai laturia. Lisäksi ostimme isomman akun (2,5->4ah) ja laturin. Pienempi akku ja laturi ovat siis trimmeriä varten.
Ruohonleikkuri vaikuttaa ihan asiallisesta, toimintaperiaate varmaankin aika sama kuin muissakin halvemman pään laitteissa. Laitteen terät ovat keskellä joten alueen reunoille jää pieni määrä nurmea leiknaamatta. Se ei ole ongelma koska trimmerillä saa nuo hoidettua. Piti sitä käyttää myös normi-ruohonleikkurin kanssa.
Käyttöönotto oli ok itse pihan rajaamiseen suhteen, mutta en pitänyt laitteen käyttöönotosta. Ohjeet eivät ole selkeimmät sekä hallintapaneeli ilman näyttöä ei anna aina selkeitä vastausta ja piti vähän väliä selata ohjekirjaa ja etsiä selityksiä eri jutuille.
Einhell Connect sovellus oli myös epäselvä. Ensin piti rekisteröityä käyttäjäksi. Sitten piti rekisteröidä laite. Laitteen rekisteröinnissä sovellus pyytää antamaan laitteen nimen ja sarjanumeron. Ne annettuaan sovellus ilmoitti että kyseisellä sarjanumerolle ei löydy laitetta. Pitkän yrittämisen ja erehtymisen jälkeen syötin laitteen nimi kohtaan art.-nr. eli laitteen artikkelinumeron niin rekisteröinti lähti liikkeelle. Laitoin tuosta palautetta maahantuojalle että sovelluksen suomennoksessa on parantamisen varaa ja virheilmoituskin oli väärä tuossa tilanteessa.
Kun sovellus on yhdistetty niin se tarkistaa onko päivityksiä saatavilla leikkuriin. Oli ja sen teinkin. Päivittäminen tapahtui USB-porttiin kytketyllä muistitikulla jossa einhellin sivuilta ladattu bin-tiedosto. Tuolloinkin pitää varmistaa että laitteen art.-nr. sekä l.nr tai joku sellainen on oikea jottei lataa vahingossa väärää firmwarea. Olisi hyvä jos toimisi suoraan Bluetoothin yli tapahtuva päivitys ja niin että tulee varmasti oikea firmware.
Itse sovellus on aika perus. Suora ohjaus rajoittuu lähinnä pysäyttämiseen, leikkuun jatkamiseen tai kotiin lähettämiseen. Ei kyllä muuta tule mieleenkään.
On myös aikataulutus. Se on sinänsä ok, mutta puutteena pidän ettei voi antaa kuin yhden ajankohdan per päivä. Olisi kiva että laitteen voisi laittaa päälle vaikka aamuksi ja jatkaisi illalla vielä pari tuntia. Näin se aika kun lapset tai koira on todennäköisesti myös pihalla niin leikkuri olisi parkissa.
Lisäksi on alueihin jakaminen. Laitteen voi pyytää aloittamaan kolmessa eri kohtaa pihaa jolla saadaan varmistettua että leikkuri käy useammin myös pihan eri osissa. En kyllä jakamiseksi sitä silti kutsuisi koska ei laite ei ymmärrä GPS:n ym. päälle. Käyttäjä laittaa etäisyyden metreissä latausasemasta lankaa pitkin jonka jälkeen laite menee halutun matkan lankaa seuraten ja aloittaa sitten x metrin kuluttua.
Näiden lisäksi on tilastoa, pari eri asetusta (esim. sade ilmaisin pois tai päälle) ym.
Laite on jäänyt muutaman kerran jumiin ja olen reunalankaa siirrellyt joissain kulmissa jotta laite pääsisi niistä paremmin. Se on myös typerää että jos laite menee vikatilaan vaikka esteiden takia niin sitä ei voi nopeasti laittaa päälle. Ensin olen käyttänyt virrat leikkurista, sitten pin-koodi ja tämän jälkeen vielä laitetaan se jatkamaan töitä. Noh, pikkuhiljaa kun pihasta tulee toimintavarmempi leikkurille niin nuokin poistuvat.
Vaikka laitteessa ja sen ympärille kehitetyssä ekosysteemissa on puutteita, on silti ihan positiivinen fiilis tuosta. Se on hiljainen ja silloin kun laite löytää kohdan jossa on hieman pidempää nurmikkoa niin se hento leikkausääni tuottaa jostain syystä mielihyvää
Mikä myös tärkeintä, laite näyttää tekevän sen pääasiallisen käyttötarkoituksen eli leikkaa pihan nurmikon.