Robottiruohonleikkuri kokemuksia

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 659
Alkaa tuo 10 vuotta vanha briggs&stratton moottorilla varustettu perinteinen vetelemään viimeisiään ja katselin, että Robomow RX20u irtoo kohtuu edullisesti 549€:

Robomow RX20u ‐robottiruohonleikkuri 549,90 €

Meillä nurmialue varsin simppeli, ei mitään mäkiä tai isompia istutuksia, ainoastaan vaja ja leikkimökki, mites noi sellaisiin suhtautuu? Täytyykö rajata jotenkin etteivät ajaudu nurmikolta ympäröivälle soralle.

Tuossa RX20u-mallissa oli suosituksena 200m^2 piha, max. 300m^2, täytyy vähän mittailla meneekö tuohon haarukkaan.
 
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
45
Tuossa kun kävin ajamassa tuon nurmikon, niin aattelin et robotti olisi kiva. Netti auki, halvin mitä löysin, tarjouksessa tietenkin ja tilaukseen. Katsotaan miten selviää tuosta 30m2 plantaasista :happy:
Tuote: Robomow RX20U robottiruohonleikkuri, 2 vuoden takuulla.
Hinta: 499€ + postit 3,90€ tai varaa ja nouda
Kauppa: Gigantti
Linkki
Ei tuo pienen alueen leikkaukeen välttämättä huono ole. Linkattujen videoiden perusteella aivan liian pitkää nurmikkoa koitetaan ajaa laitteen tehoon nähden. Monen näiden pienempien robootti leikkureiden ja imureiden toimintaidea on, että ajetaan tiuhaan parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Uskoisin, että tuokin tekee muutaman kymmenen neliön pihalla kelpo tulosta, kun ohjelman säätää ajamaan joka toinen päivä.

Vanhemmat tuossa aikoinaan hommasi jonkun perus husqvarna leikkurin ja senkin ohjeessa oli, että nurmikko ajettava ennen käyttönottoa lyhyeksi perinteisellä koneella. Isommille alueille on sit kyllä saatavilla tehokkaampia robotteja, mutta tuskin tuon kokoseen pihaan tuon kalliimpaan kannattaa rahoja laittaa. Ajaa vaikka tuolla joka päivä jos ei muuten lähe :)
Netraudan arvostelut ei ole lainkaan noi huonoja. :nb:
Tuttava osti robotti leikkurin viime vuonna, en muista mikä mutta joku halvempi malli se oli. Sanoi että 2 ekaa kertaa kun se leikkaa niin se jättää joitain paikkoja leikkaamatta mutta 3 kerran jälkeen niiin kaikki oli tasaista ja sen jälkeen nurmikko (yli 50m^2 oma veikkaus on 70-80m^2) on pysynyt kunnossa.. Leikka kuitenkin niin usein että vaikka joskus vähän jättää jonnekin leikkaamatta niin seuraavan kerran se on melko varmasti hoidettu kuntoon, ja ei se 2-3 päivän kasvu erota.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
654
Mä palautin tuon omani ilman testausta, tuossa on vielä lyijyakku, viettää laturissa vuorokauden.
Gigantissa tuo maksaa 449€
Olen nyt yrittänyt metsästää Gardena City 250:stä halvalla :vihellys:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
256
Täällä on menty kohta 5 kesää husqvarna automowerilla, ihan kelpo peli mutta kallis
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
314
Täällä toinen kesä menossa automower 105. Ei kyllä mitään huonoa sanottavaa. Alkuperäinen virtajohto meni rikki, joka kuitenkin vaihdettiin takuussa ongelmitta uuteen.

Enää ei tulisi mieleenkään luopua robottileikkurista.
 

tigerman

NOSTO
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
260
Ekaa kesää leikkaa Hussen automower 315. Kallishan toi oli. Mut yks parhaista ostoksista ikinä. Joku 1100 neliöö sillä leikattavaa. Ongelmitta on työnsä tehnyt. Tosin eipä se usein sääajastin päällä käy leikkaamassa, kun on niin kuivaa eikä ruoho kasva.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 252
Meillä on nurmea joku 2500m2. Ostettiin viimekesänä Robomow RS625U.

+ Kaksi kolmion mallista isoa leikkuuterää. Eivät tylsy samalla tavalla kun nuo partakoneen terät, jotka on paskana kun yhteenkin käpyyn ajaa. Lisäksi ne partakoneen terät on melkein yhtä kalliit.
+ Akku riittää aika mukavasti, kerkeää pitää em. pihan puhtaana.

- Koska leikattava alue on iso ja akku loppuu ihan perukoille, niin leikkuri ei ole aina jaksanut kiertää rajalankaa telakalle asti.
- Rajalangalla kun kiertää puita ja kukkapenkkejä, niin mikäli kaksi lankaa tulee liian lähelle toisiaan, niin signaali jotenkin vahvistuu ja kone ei uskalla mennä tarpeeksi lähelle.
- Telakalta lähtö "subzonelle" ontuu juurikin em. syystä, kun vieressä on iso kivi joka on kierretty rajalangalla.

Jos toista kertaa olisin asentamassa, niin varmasti olisi tullut ajateltua noita asioita. Kunhan kesälomat alkaa, niin pitää nuo lankahommat laittaa kuntoon.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
654
Päädyin nyt tilaamaan Proshopista Gardena smart Sileno city 500 kun on hyvän hintainen siellä. Tarkoitus oli ensiksi ostaa mahdollisimman halpa Gardena Sileno city 250, mutta kun saa melkein samaan rahaan isommalle pihalle tarkoitetun ja missä on tuo smart ominaisuus niin se oli siinä sitten.
Gardenahan on Husqvarnan omistama. Melko paljon on samaa ulkonäköä automower 105:sen kanssa. Olisikohan rauta samaa tavaraa?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
68
Toista kesää Landroid Worx WG790E käytössä ja tyytyväinen olen tällä hetkellä. Leikkurin ostin Clas Ohlsonin alesta (muistaakseni -25%). Tontti on tasainen ja noin 1100 neliötä. Leikattava ala on noin 620 neliötä johon sisältyy noin 10 ja 40 neliön erilliset alueet.

Nyt jos ostaisin leikkuria, niin katselisin enemmän oikealta leikkaavaa. Joissain paikoissa leikkuri ei nyt yletä leikkaamaan aivan nurmikon reunaa, mutta reunakaapelia ei myöskään voi siirtää enempää joten tuonne jää satunnaiseti siistittäviä tupsuja. Noita tosin jäisi millä tahansa leikkurilla joihinkin kohtiin joten kovin paljoa enempää en olisi tuosta ominaisuudesta valmis maksamaan.

Puhelimella ohjausta ei ole ja sitä en kaipaa omassa käytössä.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
336
Toista kesää Landroid Worx WG790E käytössä ja tyytyväinen olen tällä hetkellä.
Sama laite ekaa kesää ajossa vajaan 400 neliön melko tasaisella nurmikolla. Hoitaa hommansa hyvin, mitä nyt nollaa kellonsa sähkökatkoon ja jumittumiseen (kerran jäänyt kiven viereen jumiin). Pitää kysellä Clasulta löytyisikö vikaan hoitokeinoa. Uskoisin että hintalaatusuhde on kohdillaan alesta ostettuna.

e. Malli onkin WG790E.1
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
654
Mitenkäs sähkökatko vaikuttaa noin muuten?
Rajanarusta häviää jännite kun sähköt katkeaa, lähteekö kone omille teille vai huomaako kone sen että sähköt meni ja pysää paikoilleen?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
314
Mitenkäs sähkökatko vaikuttaa noin muuten?
Rajanarusta häviää jännite kun sähköt katkeaa, lähteekö kone omille teille vai huomaako kone sen että sähköt meni ja pysää paikoilleen?
Husqvarnan Automover 105 ainakin lopettaa ajamisen kun sähköt menee poikki. Ei kyllä osaa jatkaakkaan itsestään kun sähköt tulee takaisin :(
 
Liittynyt
20.07.2017
Viestejä
686
Pystyykö roboleikkurilla oikeasti täysin korvaamaan perinteisen ruohonleikkurin? Leikkuualaa on varmaan 600-700m2, ja leikkurin pitäisi käytännössä kiertää talon ympäri.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
155
Husqvarna automower 315x kiertänyt pihaa nyt parin viikon ajan ja todella hyvä hankinta mielestäni. Nurmikko on siistissä kunnossa eikä bensaleikkuriin ole tarvinnut tuon jälkeen koskea. Muutamia kohtia toki pitää sähkötrimmerillä siistiä minne ei robo pääse (seinänvierustat jne). Pinta-alaa ~900m2 ja löytyy puskia, kapeita käytäviä ja puita minkä välistä luikertelee.

Kännykälle äppi ja gps paikannus leikkaukselle. "emolevylle" on integroitu sim kortti joka on 10 vuotta voimassa ilman maksuja.

Kyllä sitä on ihminen tyhmä kun ei aikaisemmin ole tällaista hankkinut.

Husqvarna Robottileikkurit AUTOMOWER® 315X
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.05.2017
Viestejä
16
Vahva suositus myös allekirjoittaneelta Husqvarnalle. Toinen kesä nyt menossa ja toiminut moitteettomasti ahkerassa käytössä. Yksi parhaimpia ostopäätöksiä ikinä.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
336
Lisää kokemuksia Worxin leikkurista. WG790E.1 -mallissa kellon muistipariston vaihtoa ei ole tarkoitettu käyttäjän tehtäväksi. Paristo on laitteen emolevyllä ja koko laite pitää purkaa sen vaihtamiseksi. Paristo kestää kuulemma pari kolme vuotta, jonka jälkeen kellonaikaa saa asettaa aina laitteen sammumisen jälkeen. Tämä homma olisi itsellä edessä. Tuo menisi kyllä takuuseen, mutta huolto on ihan tukossa näin kesällä, joten voi olla että puran leikkurin itse.

Toivottavasti paremmissa merkeissä tämä asia on hoidettu järkevämmin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
314
Miten olette jättäneet latausaseman johdot talveksi? Ihan maahan vaan lojumaan? Vai suojanneet jotenkin?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
256
Maassa ne on, pistän päälle suojaksi jonkun muovikipon tai pussin tai jotain
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 551
Tollanen tuli hankittua johtojen suojaksi.
Se on parikymppiä turhaa rahaa hukkaan, kun vaseliinitippa johdon päähän ja ilmastointiteippi päälle kaksin kerroin ajaa asian. Taisi olla ohjeissakin tuo kikka mainittuna.

Worxin 1000m2 alalle tarkoittu laitekin on täällä kaks kesää ongelmitta leikannut ruohoa.

Ainoa valituksen aihe ehkä siitä että kun laite aina palaa telakkaan reunalankaa pitkin, tismalleen samaa reittiä, niin yhdessä mutkassa on kuopinut syvät urat nurmeen.
 

hoffmann

ich komme
NOSTO
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
1 000
Mielenkiintoista juttua. Laittakaahan myös hankintahinta ja -paikka niin jää vertailukohtaa. Harkinnassa itselläkin robotin hankinta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 448
Talon edellisellä omistajalla rullaili pihalla Husqvarna, nyt kun lumet suli niin kävin tiirailemassa tuota robottileikkurin latauspaikkaa ja jotain piuhoja se oli jättänyt peräänsä. Lähteekö laturista jotkut magneettinauhat jolla piha on rajattu vai minkälainen tuo laturiin menevä sähköjohto noissa on? Laturin kohdalla kaksi vihreää ohutta (n. 0,5mm paksuista) johtoa jotka tuntuu olevan kaivettu loppuosaltaan maan alle. Tietää vähän mitä odottaa kun alkaa noita repimään pois nyt maan sulettua :D
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 252
Talon edellisellä omistajalla rullaili pihalla Husqvarna, nyt kun lumet suli niin kävin tiirailemassa tuota robottileikkurin latauspaikkaa ja jotain piuhoja se oli jättänyt peräänsä. Lähteekö laturista jotkut magneettinauhat jolla piha on rajattu vai minkälainen tuo laturiin menevä sähköjohto noissa on? Laturin kohdalla kaksi vihreää ohutta (n. 0,5mm paksuista) johtoa jotka tuntuu olevan kaivettu loppuosaltaan maan alle. Tietää vähän mitä odottaa kun alkaa noita repimään pois nyt maan sulettua :D
Telakka lähettää lankoihin radiolähetteenä (AM) taajuudella piipitystä, jolloin leikkuri tietää silmukan sisällä ollessaan, että on alueella.

Miksi ne sieltä pois pitää ottaa? Ruoho peittää pikkuhiljaa tuota johtoa ja se lopulta uppoutuu johonkin sentin syvyyteen maahan eikä häiritse siellä ruohonleikkausta eikä muutakaan.

Sitten kun kyllästyt nurmen leikkaamiseen, niin sulla on langat siellä valmiina ja eikun telakka paikalleen ja kytkee noihin valmiisiin johtoihin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 448
Telakka lähettää lankoihin radiolähetteenä (AM) taajuudella piipitystä, jolloin leikkuri tietää silmukan sisällä ollessaan, että on alueella.

Miksi ne sieltä pois pitää ottaa? Ruoho peittää pikkuhiljaa tuota johtoa ja se lopulta uppoutuu johonkin sentin syvyyteen maahan eikä häiritse siellä ruohonleikkausta eikä muutakaan.

Sitten kun kyllästyt nurmen leikkaamiseen, niin sulla on langat siellä valmiina ja eikun telakka paikalleen ja kytkee noihin valmiisiin johtoihin.
Ai siinä on sellainen systeemi, no eihän sitä sitten tarvitse tietysti välttämättä poiskaan ottaa. Lähinnä kävi mielessä että onko se leikannu jotkut johdot poikki ja jättänyt sinne homehtumaan, että pitääkö siivoilla pois. Piuhat on tosiaan sen verran maan alla jo muualla kuin aiemmin nurkassa sijainneen laturin kohdalla, etten ollut varma mitä roippeita nuo on. Olkoon sitten siellä, eiköhän tuo robottileikkuri ole kuitenkin ostoslistalla viimeistään ensi kesäksi.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
2 413
Viime kesän näitä jo tiirailin, mutta ei oikein osaa yhtään sanoa, mitä haluaisi. Normaalilla koneella leikkaaminen onnistuu, mutta saadaan molemmat ajelijat lieviä allergiaoireita leikkaamisen aikana/jälkeen. Nuo kestää kyllä, mutta tietenkin tuota leikkaamista olisi kiva katsoa ulkoa. Lisäksi nurmi olisi aina oikean mittainen, eikä 1-2 viikon välein ajettuna pääse liian pitkäksi.

Nurmi on tietenkin taloa ympäröivällä alueella. Miten nuo osaavat tuollaista C-muotoista aluetta leikata? Tontti on 1000m2 ja nurmea oletettavasti noin 500m2, ehkä vähemmän.

Pitääkö kytätä jostain tietystä mallista hyvää tarjousta?

E. Esim. näitä:

Robomow RC304u -robottiruohonleikkuri 899,00 €
Tarjoushinta 899e ja ilmeisesti ominaisuudet yli tarpeiden.

WORX M II 800
789e

Landxcape LX790
494,10e

MCCULLOCH ROB S600
749e

McCulloch ROB R600

674,10e
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
336
Jos yhtenäisellä nurmikolla ei ole pintajuuria tai reunassa jyrkkiä rinteitä, niin robottileikkuri voi siellä pärjätä. Rajalanka ei kannata olla rinteessä, sillä märän nurmikon aikaan leikkuri kääntyessään ruopii itsensä jumiin tai vähintään kaivaa kuoppia. Nurmikon C-muoto ei ole mikään ongelma, kunhan ei ole liian kapeita käytäviä.

Edellinen Worx kesti yhden kesän ennen kuin kellon muistipariston tyhjennettyä jäi korjauskelvottomana valmistajalle. Sain sieltä uunituoreen mallin tilalle, joten tulevalle kesälle on kovat odotukset tasaisesta nurmikosta.
 
Liittynyt
10.07.2017
Viestejä
2 252
Robomowin eduksi voisin laskea tuon kunnollisen terän. Monissa malleissa on ne partakoneen terät, jotka on ihan paskana ensimmäiseen käpyyn ajaessa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
68
Landroid Worx WG790E aloitti kolmannen kesän kun nostin sen esille ja tarkastin toiminnan.

Syksyllä (lokakuussa?) latasin leikkurin täyteen ja säilytin sitä talven lämpimässä varastossa. Nyt akkua oli yli puolet jäljellä ja johtojen kytkennän lisäksi ei tarvinnut mitään tehdä eli leikkuri vain toimi.

Rajalankoja joutuu varmaan kesällä siirtämään kukkapenkkien sun muiden pihan muutosten myötä, mutta onneksi nuo langat kulkevat pihan puolella pinnassa. Lisäksi terät pitää kääntää tai vaihtaa.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 576
Worx M700 (WR142E) pyörinyt tuossa muutaman päivän.

Pihani nurmialue on aika "monimutkainen", mutta kyllä tuo tuntuu löytävän joka paikkaan. On käytäviä, istutusalueita ja yksi laajempi alue. Aika kova homma oli tuon kaapelin asentamisessa ja piti vielä hakea 200m lisää, kun tuo 150m rulla loppui kesken. Noilla zoneilla olen vähän yrittänyt hallita missä leikkuri ajelee, mutta se tuntuu aloittavan zonen kohdalta ja kohta se löytyy ihan toiselta puolelta pihaa.

Yksi asia kylläkin nyt haittaa pahasti leikkurin toimintaa. Huomasin, että sen teriin kerääntyy sellaista kovaa ja tahmeaa mönjää nurmesta. Kerran jo putsasin terät ihan kokonaan, kun se tahma oli peittänyt terät parin millin kerroksella. Tänäänkin oli n.1,5h ajon jälkeen tahmaa kerääntynyt sen verran, että piti raapia ne puukolla pois. Olen kylläkin kalkinnut ja lannoittanut nurmikon ja mietin, että voiko noista olla liuennut jotain tuohon heinään, kun vielä ei ole kunnolla satanutkaan lannoittamisen jälkeen. Nostin leikkuukorkeuden 60mm ja nyt ei näyttänyt olevan terissä paljoa likaa, mutta pitää jatkaa tarkkailua.

Olisko vinkkejä miten estää tuota töhnää kertymästä? Ei noita teriä jaksaisi parin päivän väleinkään putsailla.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
2 413
Jos yhtenäisellä nurmikolla ei ole pintajuuria tai reunassa jyrkkiä rinteitä, niin robottileikkuri voi siellä pärjätä. Rajalanka ei kannata olla rinteessä, sillä märän nurmikon aikaan leikkuri kääntyessään ruopii itsensä jumiin tai vähintään kaivaa kuoppia. Nurmikon C-muoto ei ole mikään ongelma, kunhan ei ole liian kapeita käytäviä.

Edellinen Worx kesti yhden kesän ennen kuin kellon muistipariston tyhjennettyä jäi korjauskelvottomana valmistajalle. Sain sieltä uunituoreen mallin tilalle, joten tulevalle kesälle on kovat odotukset tasaisesta nurmikosta.
Tasamaata ja uusi tontti ilman mitään puita eli helppo leikata. Taitaa siis ominaisuudet kalliimmissa malleissa mennä hukkaan?
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 863
Worx M700 (WR142E) pyörinyt tuossa muutaman päivän.

Pihani nurmialue on aika "monimutkainen", mutta kyllä tuo tuntuu löytävän joka paikkaan. On käytäviä, istutusalueita ja yksi laajempi alue. Aika kova homma oli tuon kaapelin asentamisessa ja piti vielä hakea 200m lisää, kun tuo 150m rulla loppui kesken. Noilla zoneilla olen vähän yrittänyt hallita missä leikkuri ajelee, mutta se tuntuu aloittavan zonen kohdalta ja kohta se löytyy ihan toiselta puolelta pihaa.

Yksi asia kylläkin nyt haittaa pahasti leikkurin toimintaa. Huomasin, että sen teriin kerääntyy sellaista kovaa ja tahmeaa mönjää nurmesta. Kerran jo putsasin terät ihan kokonaan, kun se tahma oli peittänyt terät parin millin kerroksella. Tänäänkin oli n.1,5h ajon jälkeen tahmaa kerääntynyt sen verran, että piti raapia ne puukolla pois. Olen kylläkin kalkinnut ja lannoittanut nurmikon ja mietin, että voiko noista olla liuennut jotain tuohon heinään, kun vielä ei ole kunnolla satanutkaan lannoittamisen jälkeen. Nostin leikkuukorkeuden 60mm ja nyt ei näyttänyt olevan terissä paljoa likaa, mutta pitää jatkaa tarkkailua.

Olisko vinkkejä miten estää tuota töhnää kertymästä? Ei noita teriä jaksaisi parin päivän väleinkään putsailla.
Onko sulla liian tylsät terät? Itse en vastaavaan ongelmaan ole kyllä törmännyt robomowin/Husqvarnan malleilla joista itsellä kokemusta.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 576
Onko sulla liian tylsät terät? Itse en vastaavaan ongelmaan ole kyllä törmännyt robomowin/Husqvarnan malleilla joista itsellä kokemusta.
Kone on muutaman päivän vanha. Terissä ei näytä olevan mitään erikoista. Tässä vielä kuva miltä nuo näytti ennen putsausta. IMG_20190501_103809~2.jpg

Sen verran tarkennusta, että tuo on 60mm asetuksella leikattu, eikä tuossa nurmessa vielä paljoakaan leikattavaa ole. Sellainen teoria tuli mieleen, että ehkäpä tuo nurmi on vielä niin harvaa, että kun terä pyörii, niin se yksittäinen heinä pääsee kaatumaan pois alta ja terä vaan viistää siitä pinnasta ikään kuin kuorien heinää. Siinä samalla tarttuu tuota tahmaa terän pintaan heinän korren pinnasta. Pitää ehkä odotella vielä hetki, että nurmi kasvaa tiheämmäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
232
Kone on muutaman päivän vanha. Terissä ei näytä olevan mitään erikoista. Tässä vielä kuva miltä nuo näytti ennen putsausta.
Eikös tuo näytä jossain määrin ihan siitepölyltä? Sitten luulis, että se vähenee tossa kesään päin mentäessä.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 576
Eikös tuo näytä jossain määrin ihan siitepölyltä? Sitten luulis, että se vähenee tossa kesään päin mentäessä.
Hyvä pointti, enpä ajatellut tuota. Onhan sitä siitepölyä ilmassa aika lailla, kun leikkuri on tunnin ajelun jälkeen ihan kellertävän pölyn peittämä. Nurmikollehan sitä laskeutuu myös ihan kiitettävästi kevään aikana.
 
Liittynyt
30.12.2016
Viestejä
336
Worxin lelun näköiset terät pysyvät leikkaavana ainakin kesän, jos muistaa kääntää leikkaavan puolen. Varaosaterissä on kaksi kiinnitysreikää ja neljä leikkaavaa sivua, joten ihan heti ei tarvitse lähteä teräkaupoille. Terien hinnassakin saattaa olla etu pikkuterien suuntaan.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 576
Worxin lelun näköiset terät pysyvät leikkaavana ainakin kesän, jos muistaa kääntää leikkaavan puolen. Varaosaterissä on kaksi kiinnitysreikää ja neljä leikkaavaa sivua, joten ihan heti ei tarvitse lähteä teräkaupoille. Terien hinnassakin saattaa olla etu pikkuterien suuntaan.
Mitäs perkelettä?!? Noissa mukana tulleissa varaterissä on vain 1 reikä eli kaksi leikkaavaa sivua käytettävissä. Tulihan noita mukana kyllä muutaman kesän tarpeisiin, mutta hyvä tietää, että varateriä voi käännellä useamminkin päin. Sekin noissa on hyvä, että ne heiluu vapaasti tuossa pultin alla eli osuessaan vaikka kiveen (tai käpyyn) se terä ei välttämättä ota ihan niin helpolla kipeää kuin kiinteä terä. @valexi
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
1 863
Nuo pikkuterät ottavat myös hyvin herkästi itseensä kivistä yms jos sellaisia nurmikolla on. Tuota aiemmin laitettua robomowin terää voi teroitella vaikka itse uudestaan kymmeniä kertoja eikä se kivistä juuri ota itseensä.

Aiemmalla kyselijälle simppelille pihalle suosittelisin robomowin RC 304u mallia. Siinäkin ehkä jo hieman liikaa ominaisuuksia, mutta ainakin on kaikki tarpeellinen matkassa.

Oikeastaan ainut miinus tulee siitä puhelinappista josta ei voi lähellekään kaikkia käytettävissä olevia asetuksia säätää. Mutta tuo malli on hiljainen, kyvykäs etenemään, pystyy leikkaamaan ihan reunoja pitkin (ja siihen reunojen siistimään on oma ohjelma), leikkuukorkeus 15-65mm ja sadetunnistin estää märän nurmikon turhan jyräyksen. Tarjouksessa noita oli ainakin viimekesänä 699€ joten siihen hintaan varmasti paras vaihtoehto.
 
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
24
Kone on muutaman päivän vanha. Terissä ei näytä olevan mitään erikoista. Tässä vielä kuva miltä nuo näytti ennen putsausta.
Mulla meni Gardenasta (=Husqvarna) ihan saman näköisiksi terät, kun otin käyttöön oari viikkoa sitten. Puukolla niitä rapsuttelin ja tuskastelin, että ei viittis koko kesää tätä tehdä. Taitaa syynä tosiaankin olla siitepöly, sillä nyt sateella kun oli ajellut, kurkkasin alle ja terät olivat aivan puhtoiset.

Näitä partakoneen teriä on muuten tosi helppo tahkolla teroitella. Uskoisin, että samat terät menevät useamman vuoden.
 
Liittynyt
21.06.2017
Viestejä
133
Näitä partakoneen teriä on muuten tosi helppo tahkolla teroitella. Uskoisin, että samat terät menevät useamman vuoden.
En jaksaisi vaivautua teroittelemaan kun esim. Saksan Ebaystä saa parilla kympillä kuluineen ison läjän teriä (myös vahvistettuja), joilla pärjää vuosikausia.

Eikä tämän tyyppisiä teriä kannata pelätä vaikka jotkut niitä moittivat. Jos minun pitäisi ostaa uusi leikkuri, suosisin nimenomaan malleja joissa on tällaiset terät. Nykyinen Husse tosin taitaa kestää isältä pojalle.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
68
Itse käytin Worxia 1,5 vuotta alkuperäisillä terillä ilman kääntelyä. Viime kesänä muistin kääntää noita ja pitää varmaan tänä kesänäkin muistaa tehdä tuo. Tällä tahdilla ensimmäiset terät kestäisivät neljä kesää.

Ainakin omassa käytössä pidän pikkuteriä toimivina.
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
121
Jos Robomowiin päädyt niin tässä isommasta/paremmasta RC308u koneesta hyvä tarjous ja halvempi kuin Verkkiksen RC304:n Robomow RC308u - € 699 | myRobotcenter

Mulle tulossa juuri tuolta paketti ja pääsee ensi viikolla asentelemaan jos sää sallii. Pihassa 700-800m2 nurmikkoa ja myös c:n mallinen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
704
Eka kesä omakotitalossa, nurmikko laitettu viime vuonna, muuten pihalla ei oikein vielä ole mitään. Rivariajoilta löytyy kapea sähköruohonleikkuri jolla ei kyllä pidemmän päälle jaksa leikkiä. Pohdin isomman akkuleikkurin ja robotin välillä, ja robottiin päädyin. Lähipiirissä on muutama Gardenan leikkuri ja laitoin Proshopista tilaukseen Gardenan Sileno+ R160:n. Kaupan päälle sai tuon katoksen: Gardena Robottiruohonleikkuri Sileno+ 1600 | Varastossa | Edullinen Aika selkeää varmaan tulee alkuun olemaan rajalangan veto, myöhemmin joutuu sitten lisäilemään vetoja kun tulee istutettua marjapensaita yms.
 
Liittynyt
14.08.2017
Viestejä
2 413
Jos Robomowiin päädyt niin tässä isommasta/paremmasta RC308u koneesta hyvä tarjous ja halvempi kuin Verkkiksen RC304:n Robomow RC308u - € 699 | myRobotcenter

Mulle tulossa juuri tuolta paketti ja pääsee ensi viikolla asentelemaan jos sää sallii. Pihassa 700-800m2 nurmikkoa ja myös c:n mallinen.
Ei uskaltanut samalta istumalta laittaa tilaukseen, kun mitään päätöstä ei kotona ole vielä tehty. Tarjous voimassa 3.5.2019 asti.

Paitsi ettei ollutkaan! Tai ainakin vielä hinta on sama.

Joku tuossa oli tällaista palautetta antanut:
I ordered & paid for a new mower ... received a second hand. I found grass inside the machine. myRobotcenter.eu's explanation: must have happened during transport or packing ... I lost my trust in this website myRobotcenter.eu
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 135
Landroid Worx WG790E aloitti kolmannen kesän kun nostin sen esille ja tarkastin toiminnan.

Syksyllä (lokakuussa?) latasin leikkurin täyteen ja säilytin sitä talven lämpimässä varastossa. Nyt akkua oli yli puolet jäljellä ja johtojen kytkennän lisäksi ei tarvinnut mitään tehdä eli leikkuri vain toimi.
Pakko kyllä tarttua tähän sivusta seuraajana.

Lithium ion tulisi varastoida ~30-50% +-5% varauksella riippuen kemiasta/kuljetusvaatimuksista eli kuten ne tulee tehtaalta jos ei halua menettää kapasiteettia varastoinnin aikana.
Mitä korkeampi varaus niin sitä enemmän se rasittaa sitä kennoa eli vahingoittaa eli kapasiteetti kärsii pysyvästi.
Lisäksi lämpötila vaikuttaa tähän myös eli mitä lämpimämpi niin sitä enemmän se rasittaa kennoa.
https://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_store_batteries

Heitetään esimerkiksi datasheettiä Samsungilta, siinä Worxissa on ilmeisesti joku 2Ah kenno niin tuossa INR18650-20R jonka SoC (State of Charge) tehtaalta on 50%.
https://www.avacom.cz/Datasheety/Samsung/INR18650-20R.pdf (nykyään vanha kenno mutta tämä oli tosi yleinen työkaluissa jne)
Toisena esimerkkinä LG:n ICR18650HD2 jonka SoC tehtaalta on 40%.
http://www.tomobattery.com/wp-content/uploads/2015/07/LG-ICR18650HD2-2000mAh-SPECIFICATION-SHEET.pdf
Kuten ylempänä viittasin niin näitä kennoja on tosiaan myös sellaisia joilla se tehdas SoC on 30%.
Voi tuossa olla myös joku Sanyo/Panasonic mutta Sampalla ja LG:llä nämä speksit vähän monipuolisempia ja tärkeimpänä helposti saatavilla.

Eli tl;dr älä varastoi li-ionia täytenä vaan esimerkiksi 40-50% välillä ja säilytä mieluummin lähempänä nollaa kuin 20-25*C.
Se tarkan varaustason löytäminen ei ole niin nokonnuukaa kunhan se on jotain sinnepäin. Näiden jännitekäyrä kun on aika tasainen noilla paikkeilla (nimellisjännite..) ja SoC:n päätteleminen jännitteen perusteella on hieman epätarkkaa touhua. Mutta kuten tuo BU:n artikkeli sanoo niin useimmiten se 40% SoC tarkoittaa OCV jännitettä 3.82V huoneenlämmössä.
Worxin akku kun on 28V niin siinä lienee 8S1P paketti eli OCV 3.82V per kenno olisi 30.56V.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
68
Pakko kyllä tarttua tähän sivusta seuraajana.

Lithium ion tulisi varastoida ~30-50% +-5% varauksella riippuen kemiasta/kuljetusvaatimuksista eli kuten ne tulee tehtaalta jos ei halua menettää kapasiteettia varastoinnin aikana.
Mitä korkeampi varaus niin sitä enemmän se rasittaa sitä kennoa eli vahingoittaa eli kapasiteetti kärsii pysyvästi.
Lisäksi lämpötila vaikuttaa tähän myös eli mitä lämpimämpi niin sitä enemmän se rasittaa kennoa.
BU-702: How to Store Batteries – Battery University

Heitetään esimerkiksi datasheettiä Samsungilta, siinä Worxissa on ilmeisesti joku 2Ah kenno niin tuossa INR18650-20R jonka SoC (State of Charge) tehtaalta on 50%.
https://www.avacom.cz/Datasheety/Samsung/INR18650-20R.pdf (nykyään vanha kenno mutta tämä oli tosi yleinen työkaluissa jne)
Toisena esimerkkinä LG:n ICR18650HD2 jonka SoC tehtaalta on 40%.
http://www.tomobattery.com/wp-content/uploads/2015/07/LG-ICR18650HD2-2000mAh-SPECIFICATION-SHEET.pdf
Kuten ylempänä viittasin niin näitä kennoja on tosiaan myös sellaisia joilla se tehdas SoC on 30%.
Voi tuossa olla myös joku Sanyo/Panasonic mutta Sampalla ja LG:llä nämä speksit vähän monipuolisempia ja tärkeimpänä helposti saatavilla.

Eli tl;dr älä varastoi li-ionia täytenä vaan esimerkiksi 40-50% välillä ja säilytä mieluummin lähempänä nollaa kuin 20-25*C.
Se tarkan varaustason löytäminen ei ole niin nokonnuukaa kunhan se on jotain sinnepäin. Näiden jännitekäyrä kun on aika tasainen noilla paikkeilla (nimellisjännite..) ja SoC:n päätteleminen jännitteen perusteella on hieman epätarkkaa touhua. Mutta kuten tuo BU:n artikkeli sanoo niin useimmiten se 40% SoC tarkoittaa OCV jännitettä 3.82V huoneenlämmössä.
Worxin akku kun on 28V niin siinä lienee 8S1P paketti eli OCV 3.82V per kenno olisi 30.56V.
Ohjekirja suositteli täyteen latausta joten sen mukaan varastoin. Ehkä noissa on puskuria ettei akkua koskaan päästetä täysin täyteen tai tyhjäksi. Tai sitten valmistaja haluaa vain varmistaa uusien akkujen myynnin muutaman vuoden välein. Olen kyllä miettinyt tuota, että kannattaisiko sittenkin jättää viimeinen lataus syksyllä 80% tasoon.

Ohjekirja suositteli myös latausta talven aikana, mutta se tuntuu turhalta akun kannalta ja lisäisi vain vaivaa. Ehkä jotkin leikkurit syövät akkua säilytyksen aikana tai sitten ohje on vain jäänne vanhoista akuista?

Varastossa on lämpöä vain 5-10 astetta joten se on varsin sopiva säilytykseen.
 
Liittynyt
17.10.2018
Viestejä
121
Tarjous voimassa 3.5.2019 asti.

Paitsi ettei ollutkaan! Tai ainakin vielä hinta on sama.

Joku tuossa oli tällaista palautetta antanut:
myRobotcenter myy yleensä aina erän loppuun ja tuo tarjousaika juoksee aina eteenpäin niin pitkään kun erää jäljellä.

Googlettelin kanssa pitkään noiden arvostelujen takia, mutta paljon on porukka tuolta tilaillut Suomestakin ja arvostelutkin hyvällä tasolla myRobotcenter.eu Customer Reviews & Experiences | Trusted Shops . Lienee siis yksittäinen palaute ja toisella sivuilla myyjä vastaa, että oli asiakaspalautuskone lähtenyt tuolle asiakkaalle. Kysyin myös heidän aspasta niin kaikki nuo RC308u tarjouskoneet ovat uusia ja poistavat valmistajan ”vanhaa” vuoden 2018 mallia pois 2019 mallin tieltä.

Tilasin itse tuolta tuon tarjouskoneen ja kunhan Posti saa sen Turusta eteenpäin niin voin kertoa tänne oliko kone varmasti uusi.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
247 584
Viestejä
4 321 068
Jäsenet
72 052
Uusin jäsen
Naxed

Hinta.fi

Ylös Bottom