Robotti-imurit

Liittynyt
07.04.2020
Viestejä
1
Tietääkö joku, että mikä ero on Roomba i7 versioilla i715040 ja i7156 ? Gigantintista löytyy molemmat, mutta specseissä en huomaa mitään eroa... hinnassa toki on.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 319
Tilasin joululahjaksi itselleni Xiaomi Mop Pro 2:n.
Ongelma, että se ei mene yhteen huoneeseen ollenkaan (punainen ympyrä). Ajoin sen sinne väkisin manuaaliohjauksella, niin kerran imuroi sen ja huone hävisi kartasta?

Eikä siivoa enää noita sinisellä ympyröityjä huoneita. Resetoin kartan, niin siivosi kaikki paisi tuon punaisen kohdan, mutta seuraavalla kerralla jätti imuroimatta nuo siniset ympyrät.
Samanlaiset kynnykset huoneissa, eli ei kai siitä kiinni ole?
Mitäs tuolle voisi tehdä?
Resetoi imuri.
 
Liittynyt
05.02.2021
Viestejä
193
Tietääkö joku, että mikä ero on Roomba i7 versioilla i715040 ja i7156 ? Gigantintista löytyy molemmat, mutta specseissä en huomaa mitään eroa... hinnassa toki on.
sama laite, erilaiset tilpehöörisetit (virtuaalin seinän kans tai ilman, varasivuharjan ka tai ilman jne) ja tilpehöörien määrä (esmes 1 hepa suodatin vs 2 jne)

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
499
Täällä ollut vajaan viikon käytössä Dreame Z10 Pro. Koiran tulon jälkeen asunnon siisteys on välillä ollut vähän niin ja näin, pari kertaa viikossa pitäisi imuria kaivaa esiin että pysyisi asumus tarpeeksi siistinä. Hommattiin sitten avuksi robotti.
Ensimmäisen viikon jälkeen kokemukset pääosin positiivisia.

Plussat
- Työnjälki (ei tosin kokemusta muista roboteista)
- Saa kiinni Home Assistantiin (tarkoitus hoitaa imuroinnit silloin kun ei olla kotona)
- Käy myös kaappien ja kalusteiden alla, jos vaan sinne mahtuu
- Väistää hyvin esteet, ei ole ollut jumissa missään toistaiseksi
- Moppaustoiminto on ihan kiva, mutta ehkä hiukan vaivalloinen käyttää, kun säiliötä pitää täyttää ja rätti puhdistaa jne... Joten tuota tuskin kovin usein tulee käytettyä

Miinukset
- Telakkaan tyhjennyksen ääni
- Nukkamatolle ei suostu menemään (tämä oli jo kyllä jo etukäteen tiedossa että näin voi käydä)
- Kevyt puuvillamatto aiheuttaa ongelmia ja on rytyssä usein imuroinnin jälkeen
- Maton tunnistus toimii joskus. Imurin pitäisi nostaa tehoa kun operoi matolla, näin tapahtuu joskus eikä koko maton alueella jos tapahtuu ollenkaan.
Mites tai millä tuon z10 saa HA:n kiinni? Mä olen tuota yrittänyt jo jonkun aikaa, mutta en löytänyt mitään millä sen saisi toimimaan siellä? Mä sain sen kyllä ha:n kiinni, mutta mitkään komennot ei kyllä toiminut..Dreame Bot Z10 Pro on osoittautunut kelpo apuriksi. Kuvan reitti on kolmannelta ajolta. Firmis luonnollisesti uusin.

Kissatkaan eivät ole pelänneet, vaan ennemminkin uteliaina menevät tassuttamaan pyörivää sivuharjaa ja robotti osaa myös väistää reitillä toljottavia katteja.

24mm korkeat kynnykset ovat osoittautuneet ylitsepääsemättömäksi esteeksi, joten niitä pitää vähän höylätä. Kerran huitaisi itsensä yli, mutta se oli poikkeus, joka ei ole toistunut. Laitoin toistaiseksi oviaukoille punaisia virtuaaliseiniä, ettei pöki niitä turhaan.

Olohuoneen keskellä oleva vajaan pari senttiä korkea villamatto on ollut myös haasteellinen. Medium tunnistuksella osasi sille noustessaan kyllä laittaa kovemmat imutehot päälle, mutta meno oli sekavaa pyörimistä. Low asetuksella kulkee kyllä maton läpi, mutta ei nosta tehoja.

Karvan katkomis ”kampa” puuttui pakkauksesta, vaikka kävin pahvit muovit läpi kolmeen kertaan. Saksilla olen sitten vetänyt rullaan kiertyneet hiukset katki ja irti.

Lyhyellä kokemuksella hinnan ja laadun liitto vaikuttaa onnelliselta. Suosittelen.
Aliexprisästä saa pari eurolla erikokoista ja muotoista 'ramppia', kannattaa katso löytyykö jotain kiinnostavaa.

robot vacuum ramp - Buy robot vacuum ramp with free shipping on AliExpress
 
Liittynyt
01.03.2017
Viestejä
60
Mites tai millä tuon z10 saa HA:n kiinni? Mä olen tuota yrittänyt jo jonkun aikaa, mutta en löytänyt mitään millä sen saisi toimimaan siellä? Mä sain sen kyllä ha:n kiinni, mutta mitkään komennot ei kyllä toiminut..

Aliexprisästä saa pari eurolla erikokoista ja muotoista 'ramppia', kannattaa katso löytyykö jotain kiinnostavaa.

robot vacuum ramp - Buy robot vacuum ramp with free shipping on AliExpress
Kiitos vinkistä. En ole vielä ehtinyt höyläämään kynnyksiä. Pölypusseja ja muita kuluvia osia tilasinkin jo.
Samaan hengenvetoon myönnän etten ole säätänyt Home Assistantia minkään muunkaan ohjattavan vempeleen osalta.
 
Liittynyt
28.08.2019
Viestejä
159
Kiitos vinkistä. En ole vielä ehtinyt höyläämään kynnyksiä. Pölypusseja ja muita kuluvia osia tilasinkin jo.
Samaan hengenvetoon myönnän etten ole säätänyt Home Assistantia minkään muunkaan ohjattavan vempeleen osalta.
Täältä myös kiitokset. Lähti tilaukseen.
 
Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
31
Mites tai millä tuon z10 saa HA:n kiinni? Mä olen tuota yrittänyt jo jonkun aikaa, mutta en löytänyt mitään millä sen saisi toimimaan siellä? Mä sain sen kyllä ha:n kiinni, mutta mitkään komennot ei kyllä toiminut..Aliexprisästä saa pari eurolla erikokoista ja muotoista 'ramppia', kannattaa katso löytyykö jotain kiinnostavaa.

robot vacuum ramp - Buy robot vacuum ramp with free shipping on AliExpress
Olen liittänyt imurin HACS:n palikoiden avulla.

Itse imuri on liitetty GitHub - pooyashahidi/xiaomi_vacuum: Control Dreame Robot Vacuum D9 or similar models from home assistant. integraatiolla järjestelmään. Tämä oli minusta helpompi käyttää, ajatellen omia ohjaustarpeita ja taitojani. Palikka vaatii tokenin jonka kaivoin esille käyttämällä GitHub - al-one/hass-xiaomi-miot: Automatic integrate all Xiaomi devices to HomeAssistant via miot-spec, support Wi-Fi, BLE, ZigBee devices. integraatiota. Tämän kautta imurin saa myös liitettyä, mutta en osannut tehdä kaikkia haluttua toimintoja tällä.

Vasemmassa yläreunassa kuvassa näkyvä kortti on GitHub - denysdovhan/vacuum-card: Vacuum cleaner card for Home Assistant Lovelace UI. Muut ovat sitten omia viritelmiä.

Meillä imuri siivoaa kaikki huoneet joka toinen päivä kun kukaan ei ole kotona. Lisäksi voidaan siivota käskystä jokin erillinen huone esiasetetuilla tehoilla, lisäksi huoneet käydään läpi tietyssä järjestyksessä. Viimeisessä huoneessa on matto jonka kanssa imurilla on ongelmia joskus niin se jää sitten jumiin ihan lopuksi jos jää. Näiden lisäksi askartelin vielä toisen mahdollisuuden jossa voidaan valita halutut huoneet sekä tehot ja toistot jokaiselle huoneelle erikseen. Vielä pitäisi askarrella muistutin latausaseman pölypussin vaihdosta, ajattelin tähän käyttää apuna siivottuja neliöitä. Samoin imurin puhdistuksesta olisi hyvä saada muistutin, näyttää siltä että tuota joutuu aina välillä puhdistamaan.

Karttaa tästä imurista ei HASS:iin saa, mutta en sitä itse edes tarvitse. Riittää että imuri siivoaa ohjauksen mukaisesti.

Moppausta ajatellen loin kännykän ohjelmalla alueet joita ei saa mopata (matot). Kun vesisäiliö on kiinni, ei imuri mene näille alueille vaikka on käsky siivota koko huone.

Imuriin olen edelleen erittäin tyytyväinen. Isoimmat ongelmat meillä on toisen osapuolen lattialla lojuvat vaatteet, eilen imuri söi sukan ja siivous keskeytyi virheeseen. Toinen on hiukset joita saa puhdistaa viikottain harjoista. Olohuoneen nukkamatto vaihtui lyhyempi nukkaiseen ja nyt imuri pääsee sille. Kartta on hävinnyt kerran, mutta sen sai onneksi palautettua.

HASS_imuri.jpg
 
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Ozmo 920:n kokemusten perusteella tuota voi suositella.

950:n erona 920-malliin on selkeästi isompi akku (5200mAh vs 3200mAh ja 200min vs 110min) ja kovempi imuteho. Jos on iso asunto yhdessä kerroksessa, eli imuroitavia neliöitä kertyy yli 100, on kiva kun saa koko asunnon hoidettua kerralla. Tai jos on esim eläimiä tai lapsia tuomassa sotkua, tai vaikka paljon mattoja, niin kovempi imuteho saa arvatenkin roskat tehokkaammin kerättyä. Mutta Dustinista 300 eurolla löytyvässä Ozmo 920:ssa voi olla jollekin parempi hinta-laatusuhde kuin 950:ssä satasen lisähinnalla.
Viittaan nyt tähän lokakuun viestiin, jossa harkitsin Lenovo T1s pron palauttamista, kun telakkaimuri ei toiminut. Sain sovittua asian kaupan kanssa ja imuri toimikin kaksi kuukautta peruskäytössä puutteistaan (esim. ei tunnista kerroksia, softa aika huono)huolimatta ihan ok. Sitten lopetti yhtäkkiä lataamisen ja vein takuuhuoltoon. Kuukauden kierroksen jälkeen palasi takaisin muttei akun vaihdosta huolimatta lataa lataus-/imurointitelakassa.

Nyt seuraava steppi on kauppojen peruminen , kun tämä ei tunnu toimivan ja on kestävyydeltään/laadultaan näköjään aika huono.

Mitä suosittelette nyt (tarjouksessa) maks. N. 400 euron hintaluokassa?
Nopeasti tuli tämä vastaan: ECOVACS DEEBOT T8 AIVI ROBOTTI-IMURI ECOVACS DEEBOT T8 AIVI ROBOTTI-IMURI - Power.fi

Toi kamera on täysin turha ja lisänneet hajoamisriskia, mutta onko muuten jees?

Kaksi harjaa on ollut hyvä juttu. Lisäksi haluaisin, että siivoustehoa on rutkasti ja todnäk. se siksakkinavigointi olisi hyvä siivoustulojsen kannalta.

Onko muita (mahdollisesti) hyviä diilejä kuin yllä oleva? Ja ilomielin voi maksaa vähemmän kuin yllämainittu. Ja pääkaupunkiseudun kivijalkaliikkeet ainoa vaihtoehto, kun näiden kanssa joutuu takuuasioissa kamppaileen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.05.2019
Viestejä
823
Mitä suosittelette nyt (tarjouksessa) maks. N. 400 euron hintaluokassa?
Nopeasti tuli tämä vastaan: ECOVACS DEEBOT T8 AIVI ROBOTTI-IMURI ECOVACS DEEBOT T8 AIVI ROBOTTI-IMURI - Power.fi
Mitä nyt olen näitä keskusteluja seurannut, niin Roborockin omistajat vaikuttavat keskimäärin kohtalaisen tyytyväisiltä imureihinsa — minä mukaan lukien — kun taas useiden muiden kiinabrändien laitteiden kanssa tuntuu monella olevan jotain pulmaa tai tyytymättömyyttä, kuten sinullakin. Kiva toki lukea muiden kokemuksia muista laitteista. Kannattaa lukea tämä ketju ja tuo toinen ketju alusta loppuun, niin tietää aika hyvin, mitä laitteita on markkkinoilla ja odotettavissa.

Mielestäni tällaista vielä hyvin kehitysvaiheessa olevaa teknologiaa ei kannata valita alennusprosentti edellä. Silloin päätyy helposti ostamaan juuri sen laitteen, joka ei oikein muuten myy, koska monilla on laitteen kanssa ongelmia, tai maahantuoja haluaa niistä eroon, tai laitteelle kaivataan kipeästi beta-testaajia, tai...

Roborockilta löytyy keskihintaisia ja vähän kalliimpia vaihtoehtoja, joista varmaan löytyy omalle kukkarolle sopiva. Koska Roborock on suosittu, voinee niihin olettaa saavan tulevaisuudessakin uusia harjoja yms. varaosia ja ehkä softapäivityksiäkin, mikä on näissä oleellinen asia.

YMMV.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.01.2022
Viestejä
96
Mitä nyt olen näitä keskusteluja seurannut, niin Roborockin omistajat vaikuttavat keskimäärin kohtalaisen tyytyväisiltä imureihinsa
Joo, ostin omani 2017 ja edelleen rokkaa mainiosti. Kohta viiden vuoden jälkeen voi toki jo alkaa odottaa että jotain ongelmiakin voisi olla luvassa.
 
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Mielestäni tällaista vielä hyvin kehitysvaiheessa olevaa teknologiaa ei kannata valita alennusprosentti edellä. Silloin päätyy helposti ostamaan juuri sen laitteen, joka ei oikein muuten myy, koska monilla on laitteen kanssa ongelmia, tai maahantuoja haluaa niistä eroon, tai laitteelle kaivataan kipeästi beta-testaajia, tai...

Roborockilta löytyy keskihintaisia ja vähän kalliimpia vaihtoehtoja, joista varmaan löytyy omalle kukkarolle sopiva. Koska Roborock on suosittu, voinee niihin olettaa saavan tulevaisuudessakin uusia harjoja yms. varaosia ja ehkä softapäivityksiäkin, mikä on näissä oleellinen asia.

YMMV.
Thanks - ihan hyviä pointteja. Tosin kun tämä on sen verran uudehko teknologia niin juuri sen johdosta en halua ostaa täyshintaisia malleja, kun lapsentaudit ovat odotettavia ja loppujen lopuksi nämä ovat vain glorifioituja rikkaimureita ;-).

Päässä oli mielikuva, että Roborock on Xiaomin / jonkun toisen isohkon kiinafirman tuote, mutta näin ei ilmeisesti ole. Tuo Xiamio Mi Robot on ilmeisesti myös sarjaa halpiskiinalaiset?

Onko siis vain seuraavat suht varmoja valintoja:
Roborock, Neato ja joskus ainakin ennen iRoomba?

Ecovacs on ainakin muutamassa testissä pärjännyt hyvin, mutta ilmeisesti epävarmempi tapaus?

Ja tosiaan lueskelin tätä ketjua alkusyksystä nii pitänee taas päivittää tietämystä.
 
Liittynyt
12.01.2022
Viestejä
96
Päässä oli mielikuva, että Roborock on Xiaomin / jonkun toisen isohkon kiinafirman tuote, mutta näin ei ilmeisesti ole. Tuo Xiamio Mi Robot on ilmeisesti myös sarjaa halpiskiinalaiset?
Xiaomi Mi Robot on Roborockin ja Xiaomin molempien lipun alla, molemmat on eri firmoja sinänsä, mutta Xiaomi häärää vähän joka toisen kiinalaisfirman rahoittajana tai omistajana.

Xiaomi Mi Robot on se mistä sekä Xiaomin että Roborockin robotti-imurit lähti liikkeelle, oma kohta n. 5 vuortta vanha laite on myös tätä sarjaa. Hyvin on toiminut, ei ole sinänsä halpiskiinasarjaa.
 

Juffex

Kinostaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
782
Thanks - ihan hyviä pointteja. Tosin kun tämä on sen verran uudehko teknologia niin juuri sen johdosta en halua ostaa täyshintaisia malleja, kun lapsentaudit ovat odotettavia ja loppujen lopuksi nämä ovat vain glorifioituja rikkaimureita ;-).
Milläs mittapuulla robotti-imurit ovat uutta/uudehkoa teknologiaa? Nimim. ensimmäinen robotti-imuri ostettuna vuonna 2009

Moni tosiaan tekee näissä sen virheen, varsinkin jos taloudessa on jollakin epäilyjä/vastustusta, että ostetaan se hinnat alkaen -malli joka on omiaan vain todistamaan sen skeptisen ihmisen ajatukset oikeiksi.

Toinen mitä ihmettelen on aina se peruste halvan laitteen ostossa "tulisi ensimmäiseksi robotti-imuriksi". Miksi ensimmäisen imurin on oltava halpa p*ska? Miksi ei kerralla osteta kunnollista :confused:

Saa nähdä joutuuko oman S7:n päivittämään S7 MaxV malliin kevään aikana. Sinällänsä kameralla ei itselläni omassa lapsettomassa/eläimettömässä okt:ssa ole mitään merkitystä, mutta hieman se himottaisi.

Tyhjennysasemaa tuskin alan kuitenkaan päivittämään tuohon mopinpesumalliin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.09.2020
Viestejä
86
Päässä oli mielikuva, että Roborock on Xiaomin / jonkun toisen isohkon kiinafirman tuote, mutta näin ei ilmeisesti ole.
Xiaomi on Roborockin osakas, eli kahdesta eri yrityksestä on kyse. Millä osuudella, sitä en tiedä, mutta yhteistyön perusteella ilmeisen suurella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
849
Thanks - ihan hyviä pointteja. Tosin kun tämä on sen verran uudehko teknologia niin juuri sen johdosta en halua ostaa täyshintaisia malleja, kun lapsentaudit ovat odotettavia ja loppujen lopuksi nämä ovat vain glorifioituja rikkaimureita ;-).
Minkä takia edes mietit näitä jos olet oikeasti tuota mieltä? Ostat vain sen perinteisen glorifioimattoman rikkaimurin niin ei tarvitse maksaa uudehkon teknologian lapsentaudeista. Saa mitä haluaakin. Tai on ansainnut.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
454
Thanks - ihan hyviä pointteja. Tosin kun tämä on sen verran uudehko teknologia niin juuri sen johdosta en halua ostaa täyshintaisia malleja, kun lapsentaudit ovat odotettavia ja loppujen lopuksi nämä ovat vain glorifioituja rikkaimureita ;-).
Milläs mittapuulla robotti-imurit ovat uutta/uudehkoa teknologiaa? Nimim. ensimmäinen robotti-imuri ostettuna vuonna 2009

Moni tosiaan tekee näissä sen virheen, varsinkin jos taloudessa on jollakin epäilyjä/vastustusta, että ostetaan se hinnat alkaen -malli joka on omiaan vain todistamaan sen skeptisen ihmisen ajatukset oikeiksi.

Toinen mitä ihmettelen on aina se peruste halvan laitteen ostossa "tulisi ensimmäiseksi robotti-imuriksi". Miksi ensimmäisen imurin on oltava halpa p*ska? Miksi ei kerralla osteta kunnollista :confused:

Saa nähdä joutuuko oman S7:n päivittämään S7 MaxV malliin kevään aikana. Sinällänsä kameralla ei itselläni omassa lapsettomassa/eläimettömässä okt:ssa ole mitään merkitystä, mutta hieman se himottaisi.

Tyhjennysasemaa tuskin alan kuitenkaan päivittämään tuohon mopinpesumalliin.
Joo sama tuli @Juffex mieleen.Oman roboimurin ostin reipas kymmenen vuotta sitten ja aika pian oston jälkeen tuli ajatus, että tämä laite on kerrassaan verraton. Vertautuu tarpeellisuudessaan hyvin pyykinpesukoneeseen, astariin jne.

Kun toin laitteen kotiin, niin haukut tuli. Ei kuulemma sellaisia leluja pitäisi ostaa. Ja kun laite meni huoltoon parin vuoden päästä, niin jo kyseltiin että milloinka se tulee takas. Ja jos se ei tule kuntoon, niin ostetaanko pian uusi. Näin ne mielipiteet muuttuvat.

En näe, että robotti-imurit ovat enää niin uudehkoa tekniikkaa, että ne erityisesti kärsisivät lastentaudeista. Laitteet kyllä kehittyvät kovaa vaihtua ja eivät ole vielä lopullisessa ”muodossaan”, mutta kyllä noita tunnetuimpia ja tässäkin ketjussa hyväksi havaittuja laitteita voi ja ehdottomasti kannattaa ostaa.
 
Liittynyt
01.12.2019
Viestejä
149
Kyllähän noi robot vaatii omanlaistaan asennetta ja asennoitumista. Hyvään tulokseen vaaditaan yleensä se, että kone pääsee kalusteiden alle, eikä sähköjohdot luikertele valtoimenaan.

Kyse ei ole niinkään laitteen puutteista vaan ominaisuudesta. Meilläkin tuli haukkuja siitä, että hirveästi pölyä kaikkialla robon jäljiltä, kunnes saatiin piuhat piiloon jne.

Vähän niinkuin kaikkien äly- ja robolaitteiden kanssa, pitää ymmärtää niitä, eikä vaan olettaa niiden tekevän kaikkea.
 
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
454
Kyllähän noi robot vaatii omanlaistaan asennetta ja asennoitumista. Hyvään tulokseen vaaditaan yleensä se, että kone pääsee kalusteiden alle, eikä sähköjohdot luikertele valtoimenaan.

Kyse ei ole niinkään laitteen puutteista vaan ominaisuudesta. Meilläkin tuli haukkuja siitä, että hirveästi pölyä kaikkialla robon jäljiltä, kunnes saatiin piuhat piiloon jne.

Vähän niinkuin kaikkien äly- ja robolaitteiden kanssa, pitää ymmärtää niitä, eikä vaan olettaa niiden tekevän kaikkea.
Joo näinhän se on. Ennen piti nostella kaikki esineet pois lattialta ensimmäisten robotti-imurien tieltä. Nykyisin koneet osaavat jonkin verran väistellä. Voi olla liian korkeita kynnyksiä, johdot seinien vieressä jne jne. Vaatii siis enemmän tai vähemmän ennakko valmisteluja.

Mutta niin se keskuspölynimurikin aika sukkelasti imaisee sisäänsä ei toivottua tavaraa lattialta, jos hassusti käy, eikä ole tullut otettua turhia tavaroita lattialta. Joskus on tullut juostua kilpaa letkussa eteenpäin kolisevan tavaran kanssa sammutusluukulle :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
251
Robotti-imurin kanssa kannattaa mielestäni ajatella asiaa samalla tavalla kuin tavallisella imurilla. Mitä vähemmän lattialla on tavaraa ja mitä helpommin kalusteiden alle pääsee niin sitä jouhevampaa imurointi on. Tavallisella imurilla on ihan mukavaa imuroida kun on vain paljasta kovaa lattiaa imuroitavana. Sama homma sillä robotilla. Kyllähän se kiertelee kaiken romun ympäri mutta akkua kuluu selvästi enemmän ja aikaa menee. Isommassa talossa saattaa olla siitä kiinni riittääkö yksi akullinen.
Eli ihan näppärä vehje, mutta ei se mikään koko kodin siivoava ihmelaite ole.

Marraskuusta asti ollut Roborock S7 käytössä. Siivousala 45m^2 ton ohjelman mukaan, ja aikaa kuluu noin 50min. Yksi kevyempi räsymätto (n. 180*100cm) lähti vaihtoon kun imuri jäi sen hapsuihin jumiin.
Olisi pitänyt ostaa joku malli missä tyhjennysasema. Viikon välein tuota tulee tyhjennettyä, eikä se mitään herkkua ole. Verrattuna vaikka pussittomaan imuriin niin toi on vaikeampaa. Käsin pitää aina kaivaa pölykimppu sieltä ulos. Omasta mielestäni tyhjennysasema on parempi ominaisuus kuin S7 tehokkaampi moppaus.
Roborockin ohjelma toimii ihan hyvin. En tiedä miksi ajastukset on piilotettu asetusvalikkoon, eli niihin ei pääse "kotiruudusta" suoraan. Yksi parhaista ominaisuuksista kuitenkin. Karttaa pääsee muokkaamaan suoraan kotiruudusta. Imurin voi jakaa toiselle käyttäjälle käytettäväksi. Toisen pitää myös tehdä Roborock-tunnus. Toinen käyttäjä ei kuitenkaan pääse ajastusvalikkoon ollenkaan. Mikähän järki tässäkin on ettei jaettu käyttäjä pääse käyttämään imurin parasta ominaisuutta? Nyt jaetun käyttäjän ainut käyttö sovelluksella on laittaa imuri heti päälle. Sama asia kuin kävisi painamassa nappia imurista itsestään. Etänä saa imurin päälle tietty, eli joku hyöty siitä ohjelmasta on.

Vacuum Wars testannut Dreame Z10 pron joka irtoaa tälläkin hetkellä 399e hintaan tyhjennysasemalla.

Testin perusteella ihan hyvä vehje. Ei jäänyt jumiin ja siivosi hyvin. Kahden vuoden takuu tälläkin on, eli ihan sama kuin vaikka Roborockilla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Täällä oli ihan hyvää keskustelua edellisen viestini jälkeen ja kommentoin niitä paremmalla ajalla :)

Nyt nopea kyssäri, kun olen kohta suuntaamassa kauppaan. Jos pitäisi tehdä valinta kahden välillä niin kumman ostaisitte:
- Roborock S5 max, 389e
- Roborock S6 maxv, 459e

Onko kenellekään kummastakin kokemusta?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
251
Täällä oli ihan hyvää keskustelua edellisen viestini jälkeen ja kommentoin niitä paremmalla ajalla :)

Nyt nopea kyssäri, kun olen kohta suuntaamassa kauppaan. Jos pitäisi tehdä valinta kahden välillä niin kumman ostaisitte:
- Roborock S5 max, 389e
- Roborock S6 maxv, 459e

Onko kenellekään kummastakin kokemusta?
En kumpaakaan.
Ei tyhjennysasemaa, ja S7 saa tarjouksessa n. 450e.
 
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Minkä takia edes mietit näitä jos olet oikeasti tuota mieltä? Ostat vain sen perinteisen glorifioimattoman rikkaimurin niin ei tarvitse maksaa uudehkon teknologian lapsentaudeista. Saa mitä haluaakin. Tai on ansainnut.
Itsekin annoin robotti-imurille nimen, mutten kuitenkaan ota tunteisiin jos joku tekniikkaa kritisoi. Kun ostaa n. 400 euron imurin niin odottaa sen toimivan ainakin takuuajan. Glorifioitu oli huonohko adjektiivi, korvataan se automatisoidulla. Meidän kodin rikkaimuri imuroi siististi ja robotti-imuria nopeammin ruokapöydän jätteet, muttei se koko kerroksen siivoojaksi ole. Robotti-imuri oli ja on hyvä täydennys keskuspölynimurin rinnalle.


Joo sama tuli @Juffex mieleen.Oman roboimurin ostin reipas kymmenen vuotta sitten ja aika pian oston jälkeen tuli ajatus, että tämä laite on kerrassaan verraton. Vertautuu tarpeellisuudessaan hyvin pyykinpesukoneeseen, astariin jne.

Kun toin laitteen kotiin, niin haukut tuli. Ei kuulemma sellaisia leluja pitäisi ostaa. Ja kun laite meni huoltoon parin vuoden päästä, niin jo kyseltiin että milloinka se tulee takas. Ja jos se ei tule kuntoon, niin ostetaanko pian uusi. Näin ne mielipiteet muuttuvat.

En näe, että robotti-imurit ovat enää niin uudehkoa tekniikkaa, että ne erityisesti kärsisivät lastentaudeista. Laitteet kyllä kehittyvät kovaa vaihtua ja eivät ole vielä lopullisessa ”muodossaan”, mutta kyllä noita tunnetuimpia ja tässäkin ketjussa hyväksi havaittuja laitteita voi ja ehdottomasti kannattaa ostaa.
Itselle aikakäsitys vanhemmiten hämärtyy, joten 10 vuotta oli ihan hetki sitten ;). Vastahan oli 2011 ja 1995 nevaföget-juhlat.

Mutta ihan jees laitehan tämä on, mutta vaatii perusimuria aluksi hieman enemmän vaivannäköä, kun lattia pitää raivata kunnolla etukäteen. Ja keskusimurin jynssäyksen tasolle ei toki yllä, mutta ylläpitosiivouksena oikein bueno. Enää ei halua lapsiperheessa olla ilman
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.11.2018
Viestejä
454
Täällä oli ihan hyvää keskustelua edellisen viestini jälkeen ja kommentoin niitä paremmalla ajalla :)

Nyt nopea kyssäri, kun olen kohta suuntaamassa kauppaan. Jos pitäisi tehdä valinta kahden välillä niin kumman ostaisitte:
- Roborock S5 max, 389e
- Roborock S6 maxv, 459e

Onko kenellekään kummastakin kokemusta?
Tuossa oli kommenttia tyhjennysaseman puolesta. Siihen vaikuttaa oleellisesti asunnon yleinen siisteys ja asunnon koko. Jos on helvatan siivotonta ja iso asunto, niin lienee voi harkita tuota tyhjennysasemaa. Jos on perus 3-4h+k jne, niin oma Neato menee kaksi siivousta helposti tyhjentämättä. Eikä tuo tyhjennys ihan mahdoton tehtävä itselle ole ollut. Seuraavaksi aion kyllä harkita ostaako telakalla vai ei, mutta minulle muut asiat ovat tärkeämpiä kuin tuo tyhjennysasema.


Niitä on siivouksen taso, mahdolliset moppaus ominaisuudet, appin käytettävyys, laitteen luotettavuus jne jne.

Valitettavasti en osaa noista Roborockeista sanoa, mutta katso nämä jos et ole vielä katsonut:


 

Juffex

Kinostaja
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
782
Valitettavasti en osaa noista Roborockeista sanoa, mutta katso nämä jos et ole vielä katsonut:


Ja lisäksi kimppakivaa:Itselleni S7 oli aika selkeä valinta. Jo pelkästään kumisen "harjan" (helppo puhdistus kun ympärille kiertyneet hiukset jne lähtevät vetämällä pois) sekä tyhjennysaseman takia.

Parempi moppaus, pumpulla annosteltu vesi, moppilevyn nosto sekä sovelluksen säätömahdollisuudet ja muut parannukset olivat vain ekstraa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Kiitokset @Teppo en ja @Juffex kommenteista.

Tyhjennysasema oli edellisessä, mutta tukkeutui aluksi ja putsauksen jälkeen käytin vain pari kertaa, kun imuri pitää kuitenkin huoltaa käytännössä jokaisen käyttökerran jälkeen. Toisin sanoen en tyhjennysasemaa kokenut aikaasäästäväksi ja vie turhaan tilaa lattialta.

@superapina kiitti vinkistä. En ollut huomannutkaan tarjousta eli lähti tilaukseen, kun Vacuum Wars kehui harjasta ja moppisäiliö on yhtä suuri kuin S6 Maxvssä. Ja oli lisäksi vielä valkoinen :lol: . Toivotaan, että tämä on kestävämpää sorttia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
849
Glorifioitu oli huonohko adjektiivi, korvataan se automatisoidulla. Meidän kodin rikkaimuri imuroi siististi ja robotti-imuria nopeammin ruokapöydän jätteet, muttei se koko kerroksen siivoojaksi ole. Robotti-imuri oli ja on hyvä täydennys keskuspölynimurin rinnalle.
Niin, rikkaimuri glooriasta riippumatta on sellainen tyyliin pattereilla toimiva paska joka otetaan esille kun käsi lipsahtaa kahvia annostellessa keittimeen. Ainakin omassa käytössä robotti korvaa aika hyvin sen nykyään lähinnä kaapista turhaa tilaa vievän oikean imurin, rikkaimurilla voi sitten putsata ehkä sen nurkan mihin robotti ei yletä. Robotin käyttäminen rikkaimurina kuulostaa typerältä käyttötavalta.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
330
APUUUVA!
Mutsille roboa;
-ei kynnyksiä, ei karvalankamattoja, ei elukoita, 70neliötä
-isoin ongelma, ei äppiä, eli ei puhelinta mihin äppiä asentaa. läppäri on ja waifai.
Mitä itte kattelin niin nihkeetä on ilman äppejä näitä käskytellä. Vai onko?
Ei mitään kokemusta ko. vermeistä.
t.nimim. mummolle robotti :smoke:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 332
APUUUVA!
Mutsille roboa;
-ei kynnyksiä, ei karvalankamattoja, ei elukoita, 70neliötä
-isoin ongelma, ei äppiä, eli ei puhelinta mihin äppiä asentaa. läppäri on ja waifai.
Mitä itte kattelin niin nihkeetä on ilman äppejä näitä käskytellä. Vai onko?
Ei mitään kokemusta ko. vermeistä.
t.nimim. mummolle robotti :smoke:
Ainakin ne pari roboa mitä minulla on/ollut onnistuu käynnistys napista. Jos haluaa tiettyjä huoneita tms. niin sitten appin kautta tuo tarkempi ohjaus...
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
330
Ainakin ne pari roboa mitä minulla on/ollut onnistuu käynnistys napista. Jos haluaa tiettyjä huoneita tms. niin sitten appin kautta tuo tarkempi ohjaus...
Eli lähinnä sitä ajankin takaa. Napista päälle ja sen verran jos olis älyä ämpärissä että tajuaa koko huoneiston vedellä ilman äppejä ja mäppejä ja ääniohjausta ja bongorumpuja.
Mitä merkkiä/mallia sun robot on/oli?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 332
iRobot ja Electrolux, mutta eikös noin kaikissa ole jokin käynnistysnappi kannessa?
Ja jos käyttöönotto vaatii jotain niin sen saat varmaan vaikka omalla puhelimellasi hoidettua?
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
330
iRobot ja Electrolux, mutta eikös noin kaikissa ole jokin käynnistysnappi kannessa?
Ja jos käyttöönotto vaatii jotain niin sen saat varmaan vaikka omalla puhelimellasi hoidettua?
juu tietenkin saan hoidettua. kohde 250km päässä ja en nyt välttämättä lähtisi "tämä ei toimi enää" puheluiden takia kaahailemaan äpin kanssa apuun. :D
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
50
juu tietenkin saan hoidettua. kohde 250km päässä ja en nyt välttämättä lähtisi "tämä ei toimi enää" puheluiden takia kaahailemaan äpin kanssa apuun. :D
Voihan sitä etänä ohjata myös? Jos yhtään helpottaa, niin silloin ei tarvi kuin ultimaattisessa hädässä käydä ihmettelemässä vehjettä.
 

Sid

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
52
APUUUVA!
Mutsille roboa;
-ei kynnyksiä, ei karvalankamattoja, ei elukoita, 70neliötä
-isoin ongelma, ei äppiä, eli ei puhelinta mihin äppiä asentaa. läppäri on ja waifai.
Mitä itte kattelin niin nihkeetä on ilman äppejä näitä käskytellä. Vai onko?
Ei mitään kokemusta ko. vermeistä.
t.nimim. mummolle robotti :smoke:
Onnistuuko robon ylläpito äidiltäsi? Pölysäiliön tyhjentämisen lisäksi täytyy ajoittain putsata suodatin, joukko tunnistimia ja pitkät hiukset telasta.
 

luuponen

   ✜
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
330
Onnistuuko robon ylläpito äidiltäsi? Pölysäiliön tyhjentämisen lisäksi täytyy ajoittain putsata suodatin, joukko tunnistimia ja pitkät hiukset telasta.
eiköhän se tuon vielä klaaraa. ;)
mut joo ihan hyvä pointti. pitääkö se helvetin moppikin olla joka vehkeessä.
 
Liittynyt
25.11.2019
Viestejä
22
Onko näissä Roborock S7 malleissa ollut jotain isompaa vikaa? Katsoin, että joku oli kantanut Pirkkalan Verkkokauppaan omansa takaisin ja löytyi nyt Outlet pinosta. Ajatus ohi huomenna se käydä noutamassa. Eiköhän tuossa ensimmäisen parin viikon aikana mahdolliset viat selviä.
 
Liittynyt
01.01.2020
Viestejä
176
Pölysäiliön tyhjentämisen lisäksi täytyy ajoittain putsata suodatin, joukko tunnistimia ja pitkät hiukset telasta.
Jos lähtisi valitsemaan laitetta pelkästään sillä perusteella että pitkät hiukset ja koirankarvat lattioilla eivät aikaansaisi harmaita itselle, lyhyt- mutta tiivisnukkaisenlle noin sentin paksulle villamatolle kipuaminen imurointi ei tuottaisi vaikeuksia, ja pölyt tyhjennettäisiin automaattisesti huomattavasti alle itse imurin hintaiseen säiliöön (esim. johonkin Roborockiin se näytti olevan vajaat 300€...), niin jääkö nykytarjonnasta enää mitään valinnanvaraa?
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
551
Onko näissä Roborock S7 malleissa ollut jotain isompaa vikaa? Katsoin, että joku oli kantanut Pirkkalan Verkkokauppaan omansa takaisin ja löytyi nyt Outlet pinosta. Ajatus ohi huomenna se käydä noutamassa. Eiköhän tuossa ensimmäisen parin viikon aikana mahdolliset viat selviä.
Ensimmäsen viikon aikana ei ole vielä löytynyt mitään vikaa.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 305
Onko näissä Roborock S7 malleissa ollut jotain isompaa vikaa? Katsoin, että joku oli kantanut Pirkkalan Verkkokauppaan omansa takaisin ja löytyi nyt Outlet pinosta. Ajatus ohi huomenna se käydä noutamassa. Eiköhän tuossa ensimmäisen parin viikon aikana mahdolliset viat selviä.
Hyvin pelittänyt s7 täällä pari kuukautta.
 
Liittynyt
01.01.2020
Viestejä
176
jääkö nykytarjonnasta enää mitään valinnanvaraa?
Tuo ei sitten ollut retorinen kysymys vaan ihan aidosti toivon että lainatussa viestissäni edellytetyt asiat täyttyvät ja pääsee hankkimaan ekan robotti-imurin...

Onko joku noista vaatimuksista muita hankalampi toteutuakseen? Automaattisesta tyhjennyksestä voi joustaa mikäli se on kaikilla valmistajilla noin suolaisen lisähintainen kunhan manuaalinen tyhjennys on fiksusti toteutettu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
175
Onko näissä Roborock S7 malleissa ollut jotain isompaa vikaa? Katsoin, että joku oli kantanut Pirkkalan Verkkokauppaan omansa takaisin ja löytyi nyt Outlet pinosta. Ajatus ohi huomenna se käydä noutamassa. Eiköhän tuossa ensimmäisen parin viikon aikana mahdolliset viat selviä.
Eipä ole mitään vikoja ollu. Puolisen vuotta ollu käytössä.
 
Liittynyt
28.01.2019
Viestejä
118
Tuo ei sitten ollut retorinen kysymys vaan ihan aidosti toivon että lainatussa viestissäni edellytetyt asiat täyttyvät ja pääsee hankkimaan ekan robotti-imurin...

Onko joku noista vaatimuksista muita hankalampi toteutuakseen? Automaattisesta tyhjennyksestä voi joustaa mikäli se on kaikilla valmistajilla noin suolaisen lisähintainen kunhan manuaalinen tyhjennys on fiksusti toteutettu.
Koirankarvoissa, hiuksissa ja matoissa on tietysti eroja mutta meidän yksilöillä Dreame Z10 pro tyhjennysasemalla on toiminut luotettavasti. Villamatosta kyllä rajaus että joistain lähtee "ikuisesti" reilusti nöyhtää imuroinnissa.
 
Liittynyt
12.02.2019
Viestejä
43
Tuo ei sitten ollut retorinen kysymys vaan ihan aidosti toivon että lainatussa viestissäni edellytetyt asiat täyttyvät ja pääsee hankkimaan ekan robotti-imurin...

Onko joku noista vaatimuksista muita hankalampi toteutuakseen? Automaattisesta tyhjennyksestä voi joustaa mikäli se on kaikilla valmistajilla noin suolaisen lisähintainen kunhan manuaalinen tyhjennys on fiksusti toteutettu.
Oma Deebot Ozmo 950 ainakin kerää kiitettävästi koirankarvat ja hiukset itseensä. Nopea kyllä putsata oikeilla apuvälineillä mutta muutaman ajon jälkeen on yleensä sen verran täynnä kamaa (muualla kuin säiliössä) että alkaa jumimaan kynnyksiin. Muutenkin appi bugailee sen verran yms. että jälkikäteen ajatellen Roborock olisi varmaan ollut parempi sijoitus. Luulisin että koirankarvat + pitkät hiukset on kyllä myrkkyä varmaan jokaiselle robotti-imurille, näinköhän täysin huoltovapaata vaihtoehtoa edes on.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
230
Roborock s7 pääharja on ainakin huomattavasti huoltovapaampi kuin aiemman Neato Botvacin vastaava. Ja on siis talous jossa kaksi koiraa ja pitkähiuksinen naisoletettu. Botvacin harja piti putsata jokaisen käyttökerran jälkeen, Roborockin harjan olen putsannut joka 6 ajon jälkeen (ja siinäkin tarve huomattavasti pienempi).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 416
Kiitokset @Teppo en ja @Juffex kommenteista.

Tyhjennysasema oli edellisessä, mutta tukkeutui aluksi ja putsauksen jälkeen käytin vain pari kertaa, kun imuri pitää kuitenkin huoltaa käytännössä jokaisen käyttökerran jälkeen. Toisin sanoen en tyhjennysasemaa kokenut aikaasäästäväksi ja vie turhaan tilaa lattialta.

@superapina kiitti vinkistä. En ollut huomannutkaan tarjousta eli lähti tilaukseen, kun Vacuum Wars kehui harjasta ja moppisäiliö on yhtä suuri kuin S6 Maxvssä. Ja oli lisäksi vielä valkoinen :lol: . Toivotaan, että tämä on kestävämpää sorttia.
Miten imuria pitää huoltaa imurointien välissä?

Meillä kolme koiraa ja kaksi robottia ja säiliön tyhjennän joka ajolla, mutta muuta huoltoa en tee kuin tyyliin kuukauden välein, eli putsaan pää harjan vähän paremmin. Kerran vuodessa saatan pyyhkiä rätillä ja putsailla enemmän.
 
Liittynyt
09.01.2017
Viestejä
21
Roborock S7 ollut pari kuukautta käytössä. Pääosin vain hyviä kokemuksia. Ensin oli käytössä edellisessä asunnossa tammikuun ja nyt uudessa. Ohuet matot aiheuttaa nyt harmia. Pääharja ja sen "muovilärpäke" lähtee irti, robotin laittaessa maton rullalle ja pyrkien sen ylitse. Tämän toki voisi välttää, jos saisi maton pysymään paremmin paikallaan, mutta aika heikosti tuntuu tuo muovihärpäke pysymään kiinni. Ne jouset voisi olla tiukemmatkin. Ihme ettei kukaan muu ole tuosta maininnut.
 

Liitteet

Liittynyt
04.10.2018
Viestejä
209
Miten imuria pitää huoltaa imurointien välissä?

Meillä kolme koiraa ja kaksi robottia ja säiliön tyhjennän joka ajolla, mutta muuta huoltoa en tee kuin tyyliin kuukauden välein, eli putsaan pää harjan vähän paremmin. Kerran vuodessa saatan pyyhkiä rätillä ja putsailla enemmän.
Säiliön lisäksi joka kerta pääharja hiuksista ym., sivuharjat suht. usein hiuksista ja melko usein miniharjalla HEPA-suodatin. Kun kerran puhdistus tulee tehtyä joka kerta ja roskat/hiukset/pölyt tiputettua oikeaan roskikseen en itse kokenut tyhjennysasemaa aikaasäästäväksi lisätarvikkeeksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Sid
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
230
Säiliön lisäksi joka kerta pääharja hiuksista ym., sivuharjat suht. usein hiuksista ja melko usein miniharjalla HEPA-suodatin. Kun kerran puhdistus tulee tehtyä joka kerta ja roskat/hiukset/pölyt tiputettua oikeaan roskikseen en itse kokenut tyhjennysasemaa aikaasäästäväksi lisätarvikkeeksi.
Roborockissa ei kyllä tuota ole tullut vastaan. Pääharja ei kerää juurikaan paskaa, eikä myöskään sivuharja. Suodatinkin pysynyt huomattavasti puhtaampana kuin botvacin vastaava jota piti putsata joka käyttökerran jälkeen..

.. Nää laitteet kehittyy ja se mikä oli normaalia huoltoa jokunen vuosi sitten, on nykyään tarpeetonta.
 
Liittynyt
20.04.2017
Viestejä
44
Nyt on sitten asunto jossa isot peiliovet eteisessä. Onko tähän ainut keino vaan laittaa no go zone tuohon "haamu tilaan" joka tulee peileistä? Jos tuon alalaidan teippaa peileistä kartoituksen ajaksi ja poistaa sitte teipit niin se taitaa skannata nuo peilit uudelleen seuraavalla ajolla? Pysyvää teippausta en haluaisi tehdä. Imurina Roborock s6 max v.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
166 383
Viestejä
3 087 600
Jäsenet
57 174
Uusin jäsen
HattoriHanso

Hinta.fi

Ylös Bottom