Tullut hiukan leikittyä softaemulaatiolla, koko homma lähti siitä, kun halusin vanhat 90-luvun leffat ja animet CRT telkkariin RGB:nä PC:ltä, mutta kuten yleensä käy niin mopo karkasi käsistä.
Näyttiksenä Asus R9 380 jota ajaa CRT Emudriver, tuottaen natiivin 240p/480i 15KHz RGBHV signaalin DSUB kaapelilla. RGBHV synkan muuttaa RGBs synkaksi Ultimate SCART Adapter. Näin tulee ulos tulee kaikki natiivit resoluutiot Arcadekoneista 8, 16 ja 32-bit sukupolven konsoleille asti kun käytössä on RetroArchin CRT emudriver UI.
Lopputuloksena on kutakuinkin niin täydellinen softaemulaatio kuin voi olla. Megadrive on tähän asti ollut ehkä paras kokemus noista RetroArchin coreista. PSX Beetle HW on muutoin toiminut hienosti, mutta MGS kaatuu jostain syystä. Peli PC:llä tuo peli toimii moitteetta, joten lienee joku AMD bugi emulaattorissa.
Tämän setin plussat ja miinukset verrattuna alkuperäisiin konsoleihin:
+ Kaikki koneet ja pelit samassa paketissa
+ Emulaattorien parannukset alkuperäisiin konsoleihin, esim PSX de-dither, 3D mallien 4x SuperSampling, yms
+ Ei tarvitse koskea kolviin tai tapella rikkinäisten ja huonolaatuisten modaus-osien kanssa
+ Natiivi tuki moderneille ohjaimille
- Lagi. Tuon huomaa todella selkeästi kun hyppää vaikka aidosta PSX:stä emulaattoriin
- Resoluutioiden vaihdot (240p/480i) menevät työpöytäreson kautta, eikä täysin huomaamatta kuten aidolla raudalla
- RetroArchin koko CRT Emudriver-tuki on melkoinen purkkaviritys, jos erehdyksessä menee painamaan "Restart RetroArch" eikä "Close", niin saa viettää seuraavat 15 minuuttia konffatessa resot takaisin kuntoon tekstitiedostossa.
- Yleisesti ottaen suuri säätäminen ja vääntäminen, jokaisen Coren asetusten viilaus ja Googlettaminen mitä asetuksilla on eroa toisiinsa jne.
- CRT Emudriver ajuri estää DXVA2 käytön, joten videoiden katselu on täysin prosessorin työtä. Esim tämä vanha Core2 Q9550 ei jaksa raakoja DVD leffoja pyörittää.
Todennäköisesti tulee tämä setti purettua ja siirryttyä Nvidian näyttikseen, jolla ei tule 240p signaalia emulaattoreille, mutta CUDA:n ansiosta pystyy noita leffoja katsoa 480i:nä joka oli alunperin koko projektin idea.
Hauska kokemus tämä oli kuitenkin, mutta ei todellakaan korvaa alkuperäisiä konsoleita vaikka emulaattorien mahdollistamat parannukset ovatkin silmäkarkkia, etenkin kuvaputkella katsottuna.