Retropelaaminen, emulaattorit ja laitteet

Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
300
Itse olen reilu nelikymppinen eli siinä iässä, että pelaaminen tuli aloitettua C64:lla, ja siitä sitten myöhemmin Amiga & PC DOS. Lisäksi kavereilla oli MSX ja Atari ST.

Tästä johtuen aina silloin tällöin iskee innostus retroilla pelailemalla vanhoja pelejä. Tällä hetkellä puhtaasti emulaattoripohjalta, mitään vanhoja laitteita minulla ei ole käytössä juuri nyt. Tosin niitä on aina välillä ollut ja ne kiinnostavat.

Emulaattoreista käyttelen Linux-koneellani seuraavia:

c64 - Vice (http://vice-emu.sourceforge.net/). Emulaattori toimii mukavasti, mutta on kohtuullisen kömpelö ja ei-niin-helppokäyttöinen. Viimeksi pelasin Ultima IV:n läpi tällä.

Amiga - FS-UAE (https://fs-uae.net/). Mahtavan helppokäyttöinen, WinUAE:n moottoriin perustuva Amiga emulaattori. Mukana Launcher jolla configuraatiot ja pelit pysyvät järjestyksessä, sekä Arcade joka on hyvännäköinen Launcheri mediakonekäyttöön.

DOS - Dosbox (http://www.dosbox.com/) tietysti. Frontendinä DBGL (http://members.quicknet.nl/blankendaalr/dbgl/) joka ajaa mukavasti asiansa. Lisäksi käytän Munt mt32d:tä (https://sourceforge.net/projects/munt/) Roland mt32-emulaatioon sekä timidity:ä (http://timidity.sourceforge.net/) General midi emulaatioon.

Atari - Hatari. Muutama peli on parempi Atarilla Amigan sijaan, vaikka pääsääntöisesti Amiga viekin hieman pitemmän korren. Atari on itselle laitteena kuitenkin vähän tuntemattomampi kun sitä ei ole itsellä koskaan ollut.

MSX - Openmsx (http://openmsx.org/). MSX koneesta on kaikista vähiten kokemuksia, kaverilla oli muutama hyvä peli jota emulaattorilla olen jokun verran pelaillut.

Lisäksi tulee toki Apple & eri pelikonsoliemulaattorit, mutta niitä käyttelen vähemmän kun noita vanhoja konsoleitakaan ei ole juuri (alkuperäistä NES:iä lukuunottamatta) tullut koskaan käytettyä.

Minkälaisia emulaattorikokemuksia muilla on ollut, mitä emulaattoreita käyttelette?

Itsellä on viime aikoina iskenyt (taas) into hankkia joitain laitteita ihan oikeasti, lähinnä Amiga. Amiga 1200 flash kovalevyllä ja 68020/68030 kiihdyttimellä & vga scan doublerilla olisi mahtava - tosin sellaisesta saa varmaan maksaa melko paljon?

Oikealle amigalle vaihtoehtona voisi olla FPGA pohjainen MIST (http://harbaum.org/till/mist/index.shtml) joka emuloi ehkä softaemulaattoreita paremmin maksaen noin 200 EUR - ja kaiken lisäksi Mistille löytyy Amigan lisäksi monta muuta alustaa. Onko kellään kokemuksia FPGA laitteista?

Toinen vaihtoehto vain Amiga laitteeksi voisi olla Armiga (http://www.armigaproject.com/). Se on halvempi, mutta käsittääkseni se emuloi amigaa ihan puhtaasti softalla?

Jos tässä alkaisi vielä muistelemaan mieleenpainuvimpia retropelejä, niin onhan noita. Ultima IV ja Ultima Underworld, Superfrog, Wing Commander muutamia ensiksi mieleen tulevia mainitakseni. Noita tulee pelailtua nykyäänkin aina silloin tällöin. Ja Lemmings.

Onko täällä muita emulaattoriretroilijoita tai jopa ihan aidolla retroraudalla pelaavia?
 
Itsellä läppärillä Dosbox, jolla tulee pelailtua Civilizationia, Doomia yms.

Gameboy color löytyy myös, tosin siihen pitäisi pelejä jostakin hommata. Smurffia ei jaksa jauhaa loputtomiin.

Tuossa jokin aika sitten rakentelin Raspberry Pi:sta RetroPie-konsolin ja sillä sitten tulee pelailtua NES, SNES pelejä sun muita.
 
Nestopia onkin uusi tuttavuus, jotenkin siinä scrollaus ja toimita tuntuu "liiankin" hyvältä, aivan kuin NES:in alkuperäisiä bugeja olisi siinä korjattu? Itse NES emulointiin olen aimmin monesti käyttänyt Higania.

Voisikin muuten olla melko hienoa hankkia jostain alkuperäisen NES ohjaimen kopio usb liitäntäisenä emulaattorikäyttöön, saisikohan moisia jostain (en ole edes googlannut, tuli vaan mieleen)?
 
Voisikin muuten olla melko hienoa hankkia jostain alkuperäisen NES ohjaimen kopio usb liitäntäisenä emulaattorikäyttöön, saisikohan moisia jostain (en ole edes googlannut, tuli vaan mieleen)?

Saat valita hommaatko usb-ohjaimen vai usb-adapterin alkuperäiseen ohjaimeen.
 
Itse olen juuri rakentamassa PC:lle kattavaa emulaattoriympäristöä. Ohjaimiksi tulee alkuperäiset Super Famicom -ohjaimet (hyväkuntoiset käytettynä yht. $22/2 kpl Japanista), jotka liitän koneeseen USB-adapterilla. Tämä siksi, koska näiden 3rd party USB-padien laatu ei vakuuttanut varsinkaan d-padin ostalta.

Emulaattoriohjelmina on nyt asennettu:

Jnes
- NES

Znes
- SNES

Magic Engine
- Turbografx 16 / PC-engine

Mame 64 0.171
- Neo Geo
- Capcom play system 1 & 2
+ muita sekalaisia Bioseja, mutta pelit pääasiassa noille kolmelle ensimmäiselle alustalle
 
Koskaan tuosta Jnesistä kuullutkaan, onko parempi kuin Nestopia? Itselle merkkaa eniten että äänet oltava mahd. paljon alkuperäisen tasolla.

Jnes on hyvin helppokäyttöinen ja se oli käytännössä suoraan oletusasetuksilla käyttövalmiina. Fceux:ää kokeilin myös, mutta se jostain syystä ei vain toiminut hyvin.
 
Fiilikset olivat kovat kun pääsi ensimmäisen kerran pelaamaan legendaarista Ninja Baseball Bat Mania :tup:. Mutta toi USB-adapteri on vasta postissa matkalla, joten pitää malttaa odotella rauhassa, kun ei tätä näppistä näille peleille ole vain suunniteltu. Itseä kiinnostaa toi arcade puoli paljon, vaikka tietysti kotikonsoleillakin on hienoja pelejä.
 
Pidemmän aikaa on pitänyt turhana lojuvasta RaspberryPi-2 koneesta tehdä RetroPie vekotin ja ainakin NES ja SNES pelejä siihen. Joku Sega Sonic The Hedgehog varmaan voisi myös olla kiva. Ehkä original Xbox ohjaimesta voisi adapterilla saada hyvän kapulan siihen hommaan?

Kaapissa lojuu pari Amiga500 pakettia asianmukaisine Philips CM8833 + CM8833-2 monitoreineen, lisälevareineen ja Tac-2 tikkuineen :) johonkin noista voisi ehkä modata sen Compact Flash "kovalevyn" ja pelejä täyteen.. kunhan nyt saisi inspiraatiota kaivettua jostain.
 
NESticle oli 90-luvulla huippuemulaattori, tuli silloin jo PC'llä testailtua NES/SNES-emulaattoreita. Kai sitä oli jo siihen aikaan myynyt/vaihtanut omat NES ja SNES -konsolit N64'een ja PS1'een ;) Zsnes on pysynyt käytössä itsellä vaikka kuinka kauan. Snes9x on varteenotettava vaihtoehto. Silloin tällöin on mukava palata vanhojen Turtles, Final Fantasy, Secret of Mana/Evermore, Metroid jne. pelien pariin. Ja muitakin on, niitä pelejä jotka ei koskaan Usa/Eu alueille saapuneet esim. Final Fantasy V josta tuli samankaltainen peli Ps1'lle (Final Fantasy Tactics). Onhan nuo modpiirit tullut hommattua aikoinaan PS1 ja PS2 konsoleihin juuri tuon takia kun Eurooppaan asti moni jRPG peli ei saapunut ja niitä on pitänyt itseä eniten kiinnostavina peleinä (autopelien lisäksi).

Aikoinaan Yhdysvalloista tilattua Breath Of Fire III'sta tuli odoteltua kuukauden päivät.. joka päivä postiluukusta kurkkimassa jokohan se olis saapunut :smoke:

Onhan noita vanhoja PS1 pelejä tosin PS-storessa, sieltä löytyy mm. Final Fantasy 7-9. Olihan siellä jopa classic Doom jonka ostin myös.
 
  • Tykkää
Reactions: uce
*Edit niin ja ohjaimina käytän pääasiassa original Playstation2-ohjainta usb-adapterilla,
HGKrF3

Minä olen siirtänyt PS3:n latausjohdon PC:hen kun olen laittanut ePSXe:n päälle (tosin viime kerrasta on taas vähän aikaa) mutta kun huomasin että tuollainen kahden ohjaimen adapteri maksaa 2€ ja minulla on sekä PS1:n että PS2:n ohjaimet vailla käyttöä tuli heräteostoksen paikka. No, katsotaan 10-20 päivän päästä miten adapteri toimii.
 
Mistähän saisi C64-retroiluun ilotikun? Joskus oli myynnissä Competition Pro -tikkuja usb-väylään, mutta ei tunnu löytyvän enää mistään ainakaan järkevällä hinnalla. Oisko joku kiinanihme tilaamisen arvoinen?
 
Mistähän saisi C64-retroiluun ilotikun?

Löytyykö alkuperäistä tikkua? Siinä tapauksessa kannattaa hommata/tehdä atari-usb adapteri, minä ostin aikoinani jonkun Logitechin kympin padin, ruuvasin 9-pinnisen com-portin kylkeen ja kolvasin piuhat padin piirilevyyn. Nykyään saanee halvalla adapterin valmiinakin, oletan että kiinasta löytyy tätä halvempia mutta laadusta on paha sanoa mitään.
http://muropaketti.com/dome/peli/checkpoint/atari-usb-adapteri
 
Itsellä läppärillä Dosbox, jolla tulee pelailtua Civilizationia, Doomia yms.

Dosbox on minullakin melkoisen käytetty emulaattori sen nopeuden ja helppouden takia.

Itse olen juuri rakentamassa PC:lle kattavaa emulaattoriympäristöä. Ohjaimiksi tulee alkuperäiset Super Famicom -ohjaimet (hyväkuntoiset käytettynä yht. $22/2 kpl Japanista), jotka liitän koneeseen USB-adapterilla. Tämä siksi, koska näiden 3rd party USB-padien laatu ei vakuuttanut varsinkaan d-padin ostalta.

D-pad onkin tärkein mikä ohjaimessa pitäisi olla juuri oikein eikä melkein. Siksi minäkin olen pitkään miettinyt minkälaisen ohjaimen rakentelisi. Toisaalta oikeanlaisenpaa tunnelmaa hakiessa voisi käyttää NES ohjainta, mutta jokin "nykyohjain" d-padilla + tateilla olisi monipuolisempi, kunhan D-pad olisi vain siinäkin kunnossa. Mikähän se sitten olisikaan paras? Saakohan Wiin classic controlleria tai Classic controller pro:ta USB väylään? Nintendo osaa mielestäni tehdä parhaat d-padit.

EDIT. Googletin vähän ja ainakin tällaista Wii classic controller adapter for PC on myynnissä... Onkohan kellään kokemusta moisesta? Minulta löytyisi yksi Classic controller.
https://www.amazon.com/Mayflash-Wii-Classic-Controller-Adapter/dp/B0089O4EB0

Mistähän saisi C64-retroiluun ilotikun? Joskus oli myynnissä Competition Pro -tikkuja usb-väylään, mutta ei tunnu löytyvän enää mistään ainakaan järkevällä hinnalla. Oisko joku kiinanihme tilaamisen arvoinen?

Minulla on itsellä tuo nimenomainen Competition Pro USB väyläisenä, ja sen tuntuma on kyllä tosiaan (omien muistikuvien mukaan) hyvin paljon alkuperäistä vastaava... Mutta tosiaan saatavuus heikkoa.
 
Onko 8bitdo:n ohjaimien liipaisimet "analogiamalleja"? Kysyn siksi, koska noissa näkyy olevan tatit joten noita voisi käyttää vähän kaikkeen pelaamiseen, jos liipaisimet vain toimivat analogisesti - analogialiipaisimia tarvitaan esim arcade-ajelupeleissä (kaasu yleensä liipaisimessa). 15v poika on miettinyt ostavansa jonkun ohjaimen jolla voisi pelailla vähän kaikkea, ja tuo näyttää hyvältä.
 
D-pad onkin tärkein mikä ohjaimessa pitäisi olla juuri oikein eikä melkein. Siksi minäkin olen pitkään miettinyt minkälaisen ohjaimen rakentelisi. Toisaalta oikeanlaisenpaa tunnelmaa hakiessa voisi käyttää NES ohjainta, mutta jokin "nykyohjain" d-padilla + tateilla olisi monipuolisempi, kunhan D-pad olisi vain siinäkin kunnossa. Mikähän se sitten olisikaan paras? Saakohan Wiin classic controlleria tai Classic controller pro:ta USB väylään? Nintendo osaa mielestäni tehdä parhaat d-padit.

EDIT. Googletin vähän ja ainakin tällaista Wii classic controller adapter for PC on myynnissä... Onkohan kellään kokemusta moisesta? Minulta löytyisi yksi Classic controller.
https://www.amazon.com/Mayflash-Wii-Classic-Controller-Adapter/dp/B0089O4EB0

Tuollaisella Mayflashin adapterilla itsekin ajattelin laittaa Snes-ohjaimet kiinni PC:hen. Eiköhän se toimi yhtälailla Wiin ohjaimien kanssa. Xboxin ja plösön ohjaimien välillä dualshockin d-pad vie voiton ainakin interwebs-mielipiteiden perusteella, mutta sehän on aika omalaatuinen itsessään.
 
Itsellä tuossa makailee Commodore 64 jonka levyaseman virkaa toimittaa SD2IEC ja kolvailin siihen myös s-video-piuhan josta saa samalla äänet rca-liittimillä pihalle.

Joikkarin virkaa toimittaa tällä hetkellä joku klassisen Atarin joikkarin kiinakopio, joka pitikin heti ensitestin jälkeen fiksata metalliverkolla ja epoksilla, jotta kestäisi. Alkuperäisessä oleva mikrokytkimiä paineleva metallinen osa joikkarin varressa oli nimittäin muuttunut kiinankopiossa muoviseksi.
Täytyisi koittaa jostain haalia TAC-2 tai pari.

Pelejähän tuolle löytyy luonnollisesti pilvin pimein, mutta tavallaan yllätti kuinka mahtavasti esim juuri urheilupelit jaksavat viihdyttää vielä tänäkin päivänä. Erinomaista viihdettä kavereiden kanssa iltaa istuessa.
Suosikeiksi kisailuun ovat muodostuneet Winter Games ja World Games.

Kaapista löytyy toki myös alkuperäinen levyasema, kasettiasema ja printterikin.
 
Viimeksi muokattu:
Juuri hankin pelikäyttöön Xbox One S-ohjaimen bluetoothilla, mutta sen D-pad ei lainkaan sovellu retropelaamiseen ja analogitatilla siitä ei tuu yhtään mitään. Uusimmissa Xbox-ohjaimissa D-pad on kehitetty käytettäväksi pelin komennoissa, joten se naksahtaa aina ku painaa johki suuntaan ja tuntuma on kuin vanhoissa puhelimien napeissa. Ohjaamiseen aikaslailla kelvoton ja kovaääninen, joten sen voi unohtaa. :)

Bluetoothilla myös DS3/DS4. Jos ei ole mitään asennevammaa DS3:a kohtaan niin suosittelen sitä, akkukesto huomattavasti parempi ja ristikko on hyvä. DS4 toki myös hyvä, mutta akkukesto joku 5% siitä mitä vuosikausia vanhassa DS3:ssa.
 
Xboxin Elite on kyl hulppea ohjain, mut niitä kaikkia vaivaa se huono tai erinlaiseen käyttöön suunniteltu D-pad. Dual Shockeissa on aina ollut erinomainen D-pad Xboxiin verrattuna, mut itelle suurin syy hankkia tuo One S ohjain oli sen bluetooth ja sen mutkaton yhteensopivuus Win kympin kanssa. Lähes kaikki pelit automaattisesti kartoittaa sen 360 ohjaimeksi.

Retropelaamisen ja muidenkin kannalta aiemmin käytössä oli Dual Shock 2 + USB-adapteri, mutta palo käämi johtojen kanssa puljailuun. Kiinnostaisi katella joskus noita retro-ohjaimia, mutta mietityttää niiden langattomat ominaisuudet, erityisesti viive. Xboxin ohjaimessa itellä bluetoothin kautta pieni viive, muttei mitenkään häiritsevä. Langattomissa Dual Shockeissa kuulemma vähän enempi.

Nintendon Pro controller on myös hyvä vaihtoehto, yhteys BT:llä. Vaati jotain pientä säätöä että saa asennettua kun virallisia ajureita ei ole. Tarkemmin en muista. Ohjaimen laatu ainakin korkeinta A-luokkaa.

1.png


Lisäksi vaihtoehtona on Wiimote ja siihen kytkettävä Classic Controller, nämä yhdistyy myös BT:llä. Muistuttaa SNES-kapulaa analogitatitettuna. Ja vaikka kuvasta ei ilmene niin tossa on olkanapit L & R.

Wii-Classic-Controller-White.jpg
 

Itse tilasin tuon NES 30 PRO:n verkkiksestä 27.12. ja luvattiin toimittaa n. 2-4pv sisällä. No tosiaan arvio vaihtui aina seuraavana päivänä niin laitoin tuossa mailia verkkikselle 05.01. ja nyt arvio päivitetty "Avoinna". Kyseisen ohjaimenhan hinta on tällä hetkellä cdon.fi:ssä ~35e, mutta sitä ei saa tilattua sieltä koska loppu. Tuo verkkiksen hinta menee jo kipurajoille ja saa nähdä onko edes hyvä ohjain.

Raspi3 + kamat saapui nätisti tietenkin hyvissä ajoin, mutta nyt ohjain puuttuu. Löytyy pari kiinan halpa usb nes-ohjainta, mutta niillä on suht kamala pelata vaikka fiksailinkin niitä melkoisesti.
 
Emulaattoreilla en juuri pelaile, mitä nyt dosboxiin turvaudun toisinaan.

Vanhempien konsolien virkaa ajaa kotona vain GameCube ja GBA SP.

GameCubella pelatessa en ole kaivannut koreampaa resoluutiota, mutta emulaatio auttaisi äänentoiston vaikeuksiin. Tällä hetkellä kun ainoa kytkentä on GC -> TV scart-RGB:nä. TV on vuosia sitten ostettu halvin 42", josta ei saa ääniä ulospäin sitten millään. Vahvistimissa taas harvemmin on scart-sisääntuloa. Yritin joskus ratkaista asiaa investoimalla johtoon, jossa oli erikseen ääniulostulo, mutta bulkkijohdolla esiintyi värinää kaikissa punertavissa pinnoissa, joten ei kelpaa. Oikea vastaus olisi varmaan investoida 20-40 euron Scart -> HDMI -skaalaimeen, josta joko mahdollistetaan erikseen äänien ulostulo tai hdmi liittää vahvistimeen. Dolphinilla tämä ongelma ratkaistaisiin, mutta aidolla raudalla pelaaminen on kuitenkin siistimpää, ja kun pelitkin on hankittu hyllyyn siten, ettei puutu mitään sellaista, jota pitäisi päästä pelaamaan. Voisi toki joskus vähän vertailla, miltä näyttää esim. Eternal Darkness aidolla raudalla versus Dolphinin avustuksella. Pikmin 2 voisi myös hyötyä emulaation tarjoamasta korkeammasta resoluutiosta kaverin kanssa pelatessa.

GBA SP:llä käytän flashcarttia, eli se lukee pelitiedostot microsd-muistikortilta, luullen lukevansa aitoja pelikasetteja. Tähän siirryin pitkälti mukavuussyistä, eli konsolin jos otan mukaan, ei tarvitse kantaa mukana säkillistä pelikasetteja. Tässäkin aidolla raudalla pelaaminen on tärkeää, ja se onkin ainoa omistamani helposti mukana kulkeva peliväline. En omista kannettavaa tietokonetta, tablettia tai nykyaikaista puhelinta, joilla pelaisin pelejä matkoilla. GBA SP riittää siihen vallan hyvin. Koon puolesta voisin siirtyä GB Microon, mutta niiden saaminen riittävän halvalla on osoittautunut ongelmalliseksi, ja lisäksi niissä on ilmeisesti heikompi akunkesto. Nykyiselläänkin Flashcart käyttää ilmeisesti muistikorttia lukiessaan ja kirjoittaessaan tavallista enemmän akkua, minkä vuoksi akunkesto ei ole niin huippuluokkaa. Flashcart on tarjonnut pääsyn myös muutamaan peliin, joiden markkinahinta käytettynä on aivan julmettu. Esimerkiksi en ole valmis maksamaan satoja euroja Ninja Five-0:sta, eikä tätä voi mielestäni perustella myöskään sillä että "varastaisin tekijältä", koska käytettyjen 10v vanhojen pelien vaihtokaupassa ei joka tapauksessa liiku senttiäkään alkuperäisen valmistajan suuntaan.
 
Noniin, Super Famicom -ohjaimet ja usb-adapteri asennettu ja kaikki lähti toimimaan heittämällä. On se vaan kiva pelata Nintendon padilla pitkästä aikaa :tup:.

Parit screenshotit:

asterix.jpg

dd.jpg

ninja.jpg

spacegun.jpg


Edit: toimivampi kuvien linkitys
 
Viimeksi muokattu:
Oi, nostalgiaa, nuo grafiikat. :happy:


Kuvat jotenkin suttuisia, käytät jotain kokokuvan smoothausta vai tekikö Paint-temput screenshoteille ?

Jostain syystä Mamen screenshotti oli jo painttiin pastetessa suttuinen. Voi olla että pitäis käyttää emulaattorin omaa screenshottitoimintoa. Mutta ruudulla on aivan terävä kuva ja 60 fps ruudunpäivitys :).

Edit: taisi syynä sittenkin olla tuo kuvapalvelu, latasin nyt nuo suoraan foorumille
 
Viimeksi muokattu:
Noniin, Super Famicom -ohjaimet ja usb-adapteri asennettu ja kaikki lähti toimimaan heittämällä. On se vaan kiva pelata Nintendon padilla pitkästä aikaa :tup:.

Parit screenshotit:

http://aijaa.com/cVmgNB
http://aijaa.com/9UTr3x
http://aijaa.com/Ikgf2X
http://aijaa.com/SI7lEV

Edit: kuvien suora linkkaus kusi jotenkin


Kantsis uploadata niitä kuvia "liitä kuva" toiminnolla suoraan tänne foorumille.
Ei noi sun linkit enää muutaman vuoden päästä toimi ollenkaan.
 
Kantsis uploadata niitä kuvia "liitä kuva" toiminnolla suoraan tänne foorumille.
Ei noi sun linkit enää muutaman vuoden päästä toimi ollenkaan.

Koitin hakea tota tosta viestieditorin yläpalkista, mutta oli selkeästi liian iso nappi, että huomaisi.
 
Koskaan tuosta Jnesistä kuullutkaan, onko parempi kuin Nestopia? Itselle merkkaa eniten että äänet oltava mahd. paljon alkuperäisen tasolla.:
Fhorsen punes on kaikista tarkin FC/NES-emulaattori.
Tästäkin http://forums.nesdev.com/viewtopic.php?t=6928 langasta löytyy useita kys. foorumin ns. emulaattorirääkkääjiä, jotka testaavat kaikkien mahdollisten bugien ja PPU:n sekä kuusviisnollakakkosen erikoisuuksien toiminnan ja kuten voi lukea, punes suoriutuu erinomaisesti.

Buffalon USB-SFC -ohjaimessa on selvästikin käytetty (tai ainakin 2013 valmistetuissa yksilöissä) alkuperäisen ohjaimen mukaisia muotteja kuoria valattaessa, joten alkuperäisen ohjaimen napit - olkanäppäimet ml. - ovat keskenään yhteensopivia. Tuo on myös paras SFC/SNES -mallinen ohjain USB -liitännällä, johon olen törmännyt.
Sama pulju on julkaissut myös Famicom -ohjainta (kooltaan lähempänä Hudsonin HC 62-4:sta eli 'Joycardia', joka on hieman Nintendon ja Sharpin alkuperäisohjaimia isompi) muistuttavan USB -liitännällä varustetun ohjaimen. Se ei tietysti olkanäppäinten lisäämisen takia ole alkuperäisen mallinen.
 
Viimeksi muokattu:
Buffalon USB-SFC -ohjaimessa on selvästikin käytetty (tai ainakin 2013 valmistetuissa yksilöissä) alkuperäisen ohjaimen mukaisia muotteja kuoria valattaessa, joten alkuperäisen ohjaimen napit - olkanäppäimet ml. - ovat keskenään yhteensopivia. Tuo on myös paras SFC/SNES -mallinen ohjain USB -liitännällä, johon olen törmännyt.

Piti mainostaa jo aiemmassa viestissä, että itselläkin tällainen USB Snes -padi on, ja se on tosiaan paras kopio, jota olen käyttänyt. Minulla ei ole kamalasti kokemusta SNESin alkuperäisestä ohjaimessa, joten tarkka vertailu on hankalaa, mutta Buffalon ohjaimessa kritisoitavaa on lähinnä olkapäänapit. Ne eivät aina ota ihan niin hyvin kuin olettaisi (vaativat hieman kovempaa painamista kuin olettaisin). Väittäisin kuitenkin, että ongelmaksi se muodostuu vasta jos olet äärimmäisen tarkka ohjauksesta, esim. speedrunnaat pelejä.

Varsinaista retroa tulee tosiaan pelattua aika vähän, mutta kyseisellä padilla olen kuitenkin pelannut onnistuneesti läpi esimerkiksi AM2R: Return of Samus sekä Rayman Origins. Muuten olen käyttänyt ohjainta esimerkiksi Towerfallissa sekä Maldita Castillassa. Rayman Originsissa myös turbosta oli hyötyä, koska napin näpyttely autoscroller-tasoissa ei kiinnostanut niin tippaakaan.

~20 euroa taisin aikanaan maksaa postikuluineen, enkä ole katunut. Sillon kun analogitateille ei ole tarvetta, harkitsen yleensä vahvasti Buffalon ohjaimella pelaamista X360-ohjaimen sijaan.
 
Fusion on tosiaan paras kokeilemistani Sega MasterSystem/MegaDrive peleille.
Tällä tullut pelattua eniten Golden Axea ja Phantasy Stareja.
JRPG faneille suosittelen Phantasy Star IV:tä.

http://segaretro.org/Kega_Fusion
 
Noista kiinalaisista lukijoista pakko sanoa sen verta, että niillä ei mitään tee muutaku käyttää ''elintenluovutukseen'', tänään kun saapui se tuliterä kiinalainen ja iskin sen koneeseen, ni ei lukenut pelejä. Niissä on CD-pidikkeet kieroja ja laserit säädetty/kalibroitu päin helvettiä
Alkuperäisistäkin lukupäistä - varsinkin tuon laihismallin - on valtaosa valmistettu manner-Kiinassa, joten kiinalaisuus ei ole kovin hyvä kriteeri tässä tapauksessa.
Ja olet oikeassa; ne jo kuvienkin perusteella paskalaatuiset, mm. ebayssa myytävät, uudet lukupäät ovat täysin persiilleen säädettyjä (tai niitä ei ole säädetty millään tavalla) ja levynpidike kuin ammattikoululaisen sorvista tulleena, mutta kyllä ne silti - tai ainakin kaikki viisi, jotka olen itse asentanut - toimivat ihan hyvin kunhan laserin tehon ja etäisyyden säätää kohdilleen, joka tosin ei ole heikkohermoisen tai kiireisen hommaa kotikonsteja käytettäessä.

Slim -mallin lukupäät ovat muuten ehdottomasti kestävimpiä kaikista PSX:ssä käytetyistä; tai siis noista muutamasta (runsaasti) käyttämästäni laihismallista ei ole vielä kertaakaan tarvinnut tehoja säätää, puhumattakaan että lukupää olisi tyystin täytynyt vaihtaa.
Omistamistani tonni, 3000-, 5000- ja 7000-sarjalaisista on sen sijaan (alkuperäiset, useampi eri valmistaja) lähes kaikista tarvinnut lukupäät useamman kerran säätää (lisätä laserin tehoa sen hiipuessa), pari lukupäätä sammunut tyystin ja ihan ensimmäisistä japsitonnisarjalaisista vaihtaa koko levykelkka sen murentuessa palasiksi.

40€ myyntihinta PSonelle ei ollut tosiaan ihmeellinen hinta loppuaikoina; itse poistin niitä Anttilasta kymmenen kappaletta, muistaakseni 25€ kappalehintaan ja kahdeksan on vielä iskemättömänä.
 
Saman hikipajan tuotteissa voi tietysti olla valtavasti eräkohtaisia vaihteluita, joten ehkä minulla on ollut vain onnea (tosin kaikissa on ollut nuo levynpidikkeet laadultaan ja suoruudeltaan sitä-sun-tätä ja laseri vaatinut säätämistä, mutta ovat kuitenkin kaikki säätämisen jälkeen ruvenneet hyvin lukemaan.)

Noita peeäsvaneja oli reilu vuosikymmen sitten poistomyynnissä kaikkialla just tossa muutaman kympin hintahaarukassa. Tavaran liikkuminen näytti sen verran huonolta, että veikkaanpa noita menneen suoraan SER-jätteeseenkin.
Sama juttu oli muuten Dreamcastinkin kanssa, mutta niiden hinta ei käynyt ihan noin pohjamudissa ja ne hävis myynnistä (johtuen yllättävästä tuotannon loppumisesta varmaankin) alejen alettua aika nopeasti. Sääli että tuli ostettua vain yksi alehintaan, ohjaimia monta ja kaikki PAL-kirjaston pelit. En muista hintaa, mutta ei ne euroille käännettynä kovin paljoa maksanut.
 
8Bitdo onkin mainittu täällä useampaan otteeseen. Itselle tuli tilattua 2x NES30-ohjaimia RetroPien kaveriksi, koska halusin langattomat mutta mielellään ulkoasultaan mahdollisimman lähellä alkuperäisiä NES-ohjaimia.
 
Lieneekö todennäköista, että pian saataisiin toimiva Xbox-emulaattori äkillisiin nostalgiahimoihin? Tekisi niin mieli palata Ninja Gaiden (Black) -maailmaan, mutta homma vesittyy siihen kun peli on julkaistu ainoastaan ensimmäiselle Xboxille, eikä sille taida vielä löytyä toimivaa emulaattoria.

Kusisin hunajaa, mikäli pelistä väännettäisiin edes HD-remaster vaikkapa PC:lle.
 
Tänään taas pistin PSOnen tulille ja Medievil pyörimään. Mä joskus olin siinä aikamoinen haka, mutta nykyään ei tuu enää yhtään mitään.. :tup:

Ai vitsi, tää oli joskus 99-2000 ihan suosikki pelisarjoja FF:n ohella. Pitääpä pistää muistiin ja hankintalistalle, joskus emulla liki 10v sitten kokeilin eikä mielestäni ollut vanhentunut edes kovin pahasti.

Remasteria odotellessa :drool:
 
LTekisi niin mieli palata Ninja Gaiden (Black) -maailmaan, mutta homma vesittyy siihen kun peli on julkaistu ainoastaan ensimmäiselle Xboxille, eikä sille taida vielä löytyä toimivaa emulaattoria.

Kusisin hunajaa, mikäli pelistä väännettäisiin edes HD-remaster vaikkapa PC:lle.

Vaihtoehtoja on kaksi:

- Pelaat Xbox 360:llä, joka on taaksepäin yhteensopiva pelin kanssa. Muuten toimii mainiosti, mutta kaksi pientä ongelmaa on: ensinnäkin esirenderoidut videot hidastelevat pienesti. Toinen ongelma on niinkin mielenkiintoinen, että jos otat X360 kovalevyn irti, tallennus korruptoituu. Näin ainakin kertoo internet - itselläni ei ole ollut tarvetta kokeilla tuota.

- Pelaat PS3:lla Ninja Gaiden Sigmaa, joka on käytännössä se kaipaamasti HD-remaster. Tästä tosin olen kuullut, että osa muutoksista on turhia, eikä peli ole aivan yhtä hyvä kuin Ninja Gaiden Black, joka on se paras versio.
 
Prkl, ei toi Double Dragon III vaan mene läpi, kolmas kerta nyt lähiaikoina kun päässyt viimeiseen pomoon, tuossa viimeisessä kentässä vaan menee normivihollisiin niin perkeleesti HP:tä, että parikin mokaa loppubossissa on kohtalokasta. Mitähän sitä seuraavaksi hommaisi NES:lle..? :think:

DD3:n oon pelannut läpi joskus, mutta nyt kun testasin ekaa kertaa alkuperäistä arcade Double Dragonia, niin olis mennyt varmaan 15 krediittiä oikeaa rahaa sen läpäisyyn. Turpaan tuli että tukka heilui, mutta paljolti tuo on siitä kiinni, että ei tiennyt että mikä pelityyli toimii. DD3:ssa se on pelkkää circle kickiä koko ajan suunnilleen.
 
Launchbox on nyt asennettu emulaattorien front endiksi ja ulkonäöllisestikin sen sai jo ihan siistiksi. Tietysti vielä ilmaisversiolla mennään, josta on rajoitettu ne hienoimmat kustomoinnit.

launchbox.jpg


Suurin homma on ollut saada Mame (MAMEDEV.org | Home of The MAME Project) toimimaan ison pelikirjaston kanssa, koska peleistä tehdyt rom-imaget ovat erittäin versioriippuvaisia. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi löysin Mame64 0.161 -version, koska sille löytyy hieman googlaamalla nimenomaan tuolle versionumerolle tarkoitettu iso romset, jonka lataamalla säästyy paljolta säätämiseltä. Jos siis arcade-alustojen pelit kiinnostavat, niin tällä suosittelen lähtemään liikenteeseen.
 
Selailin tuossa vähän PS1 kamaa taas vaihteeksi, nappasin Huudosta matkaan RGB SCART-kaapelin ja samaan hengevetoon pistin kyselyä parista GameShark-laitteesta, ne kun alkavat olla keräilyharvinaisuuksia myös. Mutta, keräilyharvinaisuuksista PS1:n kohdalla kun on kyse, ni näköjään Suomessakin tajutaan asioiden arvo.


Arvon herrat, saanko esitellä, alkuperäinen, kelmuissa vielä oleva Resident Evil, ultra-harvinaisella ''Graalin-malja'', Long Box-kotelolla:

Resident Evil (Big Box) - PS1 | Poromagia.com

Ihmettelen suuresti, kun noin edukkaasti tuota kauppaavat. Ebayhin myyntiin suurelle yleisölle, ja saisi tuplat laittaa heti hintaa.

Oikeastaan tuolla summalla alkoi itseäkin jo vähän kutitella :)

Itselläni oli nuoruusvuosilla tuollainen vastaava isokoteloinen Need For Speed. Ja edullisestihan sen silloin myin eteenpäin kun oli pelattu tarpeeksi :sori: Olisi pitänyt säästää.
 
No ehkä tossakin on jo pirun hyvä kate ja täällä pohjolassa ei niin paljoo oo ostajia. Mutta jos tuon hommaisi ja pistäisi Ebayhin huutokaupoille, ni varmasti tienaisi omat rahat vähintään tuplana takaisin. Itellä ei varaa ostella tuommoisia tosin, joten pakko jättää välistä, mutta mielenkiintoinen bongaus. :)
Jep näinhän se on. En ole muuten tuollaiseen Poromagia - sivustoon ennen edes törmännyt. Täytyykin tutustua valikoimiin tarkemmin :cigar2:
 
Googlasin tossa ihan vaan sanalla konsoli, ku jaksaa sen jälkeen käydä sivutolkulla läpi, ni löytyy monenmoisia pelikauppoja suomestakin, mitä ei oo ennen nähnykkään/kuullukkaan. Vois tehä varmaan joskus listan ja pistää tänne.
Ei ollenkaan hullumpi olisi tosiaan tuollainen mainitsemasi listaus. Paljon on varmasti monelle ennestään tuntemattomia myyntipaikkoja. Ja sen seurauksena voisi moni vanha helmi löytää itselleen uuden kodin :tup:
 
Ihmettelen suuresti, kun noin edukkaasti tuota kauppaavat. Ebayhin myyntiin suurelle yleisölle, ja saisi tuplat laittaa heti hintaa.

Oikeastaan tuolla summalla alkoi itseäkin jo vähän kutitella :)

Itselläni oli nuoruusvuosilla tuollainen vastaava isokoteloinen Need For Speed. Ja edullisestihan sen silloin myin eteenpäin kun oli pelattu tarpeeksi :sori: Olisi pitänyt säästää.

muoveissa sen verran iso reikä ettei keräilijät tosta maksa kun vähän avattua peliä enemmän....muovien kunto ratkasee todella paljon noissa arvopeleissä
 
muoveissa sen verran iso reikä ettei keräilijät tosta maksa kun vähän avattua peliä enemmän....muovien kunto ratkasee todella paljon noissa arvopeleissä
Tosiaan, jotenkin äkkiä katsoin että se olisi kuulunut siihen tehtaalta asti, mutta eihän se. Joten oikeassa olet, laskee hintaa (ei tosin kovinkaan dramaattisesti silti uskoisin).
 
Onko oikeesti noin tarkkaa, vaikka kyse olisi ihan puhtaasta virheestä, joka on vain sattunut vuosien varastoinnin ohessa ?

kyllä ne porossakin tietää että jos toi olis tosiaan ollu virheetön muoveiltaan niin hinta olis ollu lähempänä tonnia kun 300
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 713
Viestejä
4 544 947
Jäsenet
74 835
Uusin jäsen
koominen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom