Ei tuo kyllä millään tapaa täytä radioamatöörilähettimen tunnusmerkkejä. Radioamatööreillä on kyllä tavista paremmat valmiudet ja yhdistystoimintaa hankkia ja ymmärtää tieto kuinka asiat tehdään laillisesti.
Tärkeä dokumentti on
Radiotaajuusmääräys 4, jossa kerrotaan mm. luvasta vapautetut taajuudet, taajuuksilla käytettävä modulointi ja suurin sallittu teho. Ja jos valitsee esim. 868MHz tai 433MHz, niin siellä kannattaa ensin kuunnella liikennettä aika pitkään, ettei mene harrastamaan taajuudelle jossa on toistuvaa liikennettä.
Luvasta vapautettuja ISM-taajuuksia voi käyttää joissakin tapauksissa harrastuksiin, kenties vähemmän rajotteita sisällön suhteen kuin radioamatööreillä radioamatööritaajuuksilla. Se mihin käyttöön laite on hankittu, määrää laillisuuden. Kannattaa huomata ettei tuon lähettimen perään sitten laiteta mitään vahvistinta mittaamatta ulostuloa jollain luotettavalla tavalla, häiriölähetteistä on omat säädöksensä. Jos käytät SDR:ää vaikka yhdistämään wlaniin, tulisi radiosignaalin täyttää wlan verkkoja koskevat määräykset.