Postin kulkemisen vaikeus

Liittynyt
25.10.2017
Viestejä
78
OK, ja meidän sitten pitää arvailla että mistä nyt olet tehnyt rikosilmoituksen.

Alla oleva siis arvailua kerrotun perusteella.

Eli ilmeisesti posti on sinulta laskuttanut jostain kiinankirjeestä käsittelymaksun tulliselvittelystä. (mikä sen oikenimi nyt onkaan)
Nyt vähän epäselvää mikä siinä on mennyt pieleen, ilmeisesti mitään tulliselvitystä ei olekkaan tehty, tai sitten on tehty, mutta siitä ei ole seurannut tulli/alvi maksuja, no oli kumpi tahansa, niin posti on sitten palauttanut ko maksun sinulle ?

Sinulla sitten jokin tilasto kuinka paljon näitä on ollut, en tiedä onko siinä laskettu ne missä ei ole tehty mitään tullijuttuja, tai on tehty mutte ei ole tullut mitään vero/tulli maksuja. Ilmeisesti ei ole tiedossa kuinka moni noista on päässyt tulli/vero maksuitta virheellisen arvon ansiosta.

Sitten olet mennyt poliisin luokse ja syyttänyt posti petoksesta koska on laskuttanut sinullta 2,9e ja palauttanut sen sinulle. Ilmeisesti etä kuitenkaan antanut uskottavia documentteja , tilastoja mitkä osoittaisivat sen olevan järjestelmällistä ja petoksen kuvaukset täyttäväää, tai kuten sanoit törkeän petoksen...


Väitteesi järjestelmällisyydestä vähän ontuu, sillä tänäpäivänäkin noita kirjeitä tulee vastaaottajalle saakka ilman mitään käsittelymaksuja, tulliselvittely on sitten vastaanottajan kontolla kokonaan.

Tapauksista joista kirje on mennyt tulliselvitykseen, joissa vastaanottajan pitää se tehdä ja siitä ei ole seurannut tulli/vero maksuja on ollut ja se nyt ei ole mitenkään outoa, nuo kiinan pussukat on niin huonosti ja ennenkaikkea epäluotettavasti merkattu että vaikea sitä on pelkästä pussukasta selvittää. Mutta ilmeisesti noista on käsittelymaksun saanut pyydettyä takaisin? Mutta jos noita väität törkeiksi petoksiski tai mitenkään poliisi kiinnostavaksi, niin tarvis kyllä vähän jotain tukevampaa selustaa väitteelle.


Maalikkona ajatellen, tekijän kannalta homma tehty, riippumatta vero/tulli seuraamuksesta, joten ei käsittelymaksu ihan huuhaata ole, mutta näin kuluttaja en haluaisi maksaa maksua palvelusta jota en tarvi, joten olisi lasku vain niistä joista on pitänyt tehdä se selvitys (eli jos selvitys aiheeton niin ei laskua).


Käsittelymaksuhan on kahdesta syystä, ensinnä se että moni unohtaa tehdä ne tullaukset omatoimisesti ja pakostakin osa niissä vetää kotiinpäin. Toinen syys että touhusta syntyy kuluja postille. Ongelma nimeomaan nuo "kirjeet", paketit sitten eriasia. Joissain maissa noista pussukoista peritään isommalla kädellä.


Kuluttaja-asiemiehen toimistolle nuo taitaa kuulua, ainakin näin maalikkona ajatellen, tai sitten jollekkin muulle portaalle jolle posti toiminta kuuluu.
Ei tarvitse arvailla, kirjoitin kyllä mistä tein ilmoituksen. Nimikkeenä petos tai törkeä petos, rikoksena järjestelmällinen 2.90€ maksujen perintä lähetyksistä, joista Postilla ei varmasti ole oikeutta sitä periä. Ei siis pelkästään minun roposeni, vaan yleisesti laiton toiminta. Halusin Poliisin tutkivan asiaa laillisuuden kannalta, sillä kyseessä on mielestäni rikos. Poliisi on kuitenkin Suomessa ensisijainen lainvalvontaa harrastava elin. Oikeusjärjestelmähän ei voi toimia niin, että jokaisen uhrin olisi tehtävä oma ilmoituksensa, vaan tällaisessa tapauksessa katsotaan kokonaisuutta ja yleinen syyttäjä ajaa sitten asiaa eteenpäin. Toissijaisina seikkoina vielä koko maksun kyseenalaisuus mm. kuluttajansuojalain näkökulmasta.

Pieleen meni minun osaltani kaksi pakettia joista tulli ei perinyt tullimaksua tai muita vastaavia, mutta Posti peri käsittelymaksun, joista toisesta reklamoin ja odotan yhä sen palautusta (ei vielä palautettu). Järjestelmällisyydestä kertoo tälläkin foorumilla useat kirjoitukset siitä, miten maksua peritään lähetyksistä joihin sitä ei alunperinkään kuulu kohdistaa. Postin toiminta ei ole läpinäkyvää eikä avointa, eikä kukaan tiedä millä perusteella lähetyksiä otetaan "tulliselvitykseen". Toiminta on kuitenkin järjestelmällistä siinä mielessä, että Postia ei kiinnosta ovatko lähetykset oikeasti sen Maailman postiliiton yleissopimuksen mukaisesti käsittelymaksuun oikeuttavia vaiko eivät. Sanon että ei kiinnosta sillä perusteella, että itseltäni on valikoitu nyt lähes 40% lähetyksistä esiteltäväksi tullille ja kaikista näistä käsittelymaksut on peritty, osa aiheellisesti ja osa ei (30%). Olkoonkin osaltani sattumaa, mutta harmittaa että Poliisi ei ilmeisesti esimerkiksi ottanut yhteyttä Postiin ja kysynyt että millä perusteella näitä 2.90€ peritään. Tähän Posti vastaa että yleissopimus artikla 20 kohta 2, mutta selvästikään kaikki lähetykset eivät kyseistä kohtaa täytä. Olisi teknisesti todella helppoa yhdistää käsittelymaksujen ja tulliselvitysten tietokannat ja selvittää kuinka laajamittainen rikos tässä on tapahtunut. Poliisi ei siis kiistänyt etteikö tätä olisi tapahtunut, vaan että näytön perusteella Posti ei tehnyt tätä tahallisesti. Näytössäni en merkkirajoituksen :))) takia voinut kertoa epäolennaisena pitämääni tietoa, että olen jo helmikuussa ollut Postiin yhteydessä ja esittänyt virheen heidän järjestelmässään. En kiinnittänyt huomiota teon tahallisuuden osoittamiseen, vaan itse tekoon. Poliisi ei kysynyt lisätietoja tästä. Puolessa vuodessa systeemi ei ole muuttunut mitenkään, joten toimintaa voi kyllä mielestäni pitää tahallisena. Kehtaatko rehellisesti sanoa että Posti ei tietäisi tekevänsä väärin kun se perii automaatisoidusti maksuja ilmeisesti satunnaisesti valikoiduista lähetyksistä?

Tuo loppu 60% omista lähetyksistäni menee mainitsemaasi kategoriaan, jossa mahdollisesti vaadittava tulliselvitys on täysin vastaanottajan harteilla. Tämä ei liity käsittelymaksuun eikä Postin toimintaan yrityksenä mitenkään, sillä ne mahdollisesti menetetyt rahat eivät mene Postille.

Oletko Postin edustaja vai mistä tiedät nämä kaksi syytä käsittelymaksulle? Käsittääkseni Postia ei niinkään pitäisi kiinnostaa nuo tulliasiat, sillä Tulli on Suomessa maahantuontia ja -vientiä valvova taho, eikä millään yrityksellä (kuten Posti) ole vastaavia virkamiesoikeuksia pyytää maksuja turhanpäiväisestä varaston oven avaamisesta.

EDIT: Ainiin, pidin itsekin rikosilmoitusta turhana keinona, mutta kysyin asiaa Poliisilta ennen ilmoituksen tekoa ja sieltä kehotettiin nimenomaan rikosilmoitusta tekemään.

EDIT2: Lasketaanpa sitten sitä teoreettista rikoshyötyä tästä toiminnasta johtuen:
Postille tulee vuositasolla vähintään 12-15 miljoonaa lähetystä Kiinasta, nimenomaan niitä pikkukirjeitä. Lähde 1, lähde 2, lähde 3.
"Kiinalaisista verkkokaupoista tulee Suomeen kuukausittain noin miljoona lähetystä eli vuositasolla puhutaan ainakin 12 miljoonasta lähetyksestä. "
"Tällaisia alle 22 euron kirjeenä lähetettyjä arvonlisäverottomia verkko-ostoksia saapui viime vuonna Kiinasta Suomeen ennätysmäärä, noin 15 miljoonaa. "
"Kiinasta lähetettiinkin Suomeen viime vuonna jo 15 miljoonaa kirjettä ja kirjattua kirjettä. "

Jos näistä 10% otetaan tullille esitettäväksi ja niistä peritään käsittelymaksua, puhutaan rahasummana noin 3.5M€.
Jos näistä 10% on perusteettomia, saadaan hyödyksi 350000€, eli ei oo kyseessä ihan pikkusumma.

Ja nämä ihan keksityillä 10% arvioilla, oman kokemuksen mukaan huomattavasti useampi lähetys esitetään tullille ja niistä esitetyistä yli 10% peritään maksua perusteettomasti.


EDIT3: Posti on poistanut verkkosivultaan vielä viime kuussa olleen ohjeistuksen, jonka mukaan alle 22e lähetyksistä pitäisi tuo maksu maksaa. :tup:
Toivottavasti eivät enää lähettele maksukirjeitä alle 22 € arvoisista lähetyksistä.

17.7.2020: Muutokset 31.1.2020 - Tuontitullaus - Asiakastuki - Posti
Jos lähetyksen arvo on enintään 22 euroa, eikä se sisällä alkoholia tai tupakkatuotteita, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai muu selvitys sen arvosta sekä saapumistunnus. Muistathan tällöinkin maksaa Postin käsittelymaksun.
9.8.2020: Muutokset 31.1.2020 - Tuontitullaus - Asiakastuki - Posti
Jos lähetyksen arvo on enintään 22 euroa, eikä se sisällä alkoholia tai tupakkatuotteita, voit lähettää tullille vapautuspyynnön osoitteeseen lentoposti@tulli.fi. Liitä mukaan tilausvahvistus tai muu selvitys sen arvosta sekä saapumistunnus.
Paperisessa saapumisilmoituksessa oli selvästi kaksivaiheinen ohjeistus, joka menee näin:
1. TULLAUS
A) Jos sisällön arvo on yli 22 €
B) Jos sisällön arvo on enintään 22 €

2. KÄSITTELYMAKSU
Maksa käsittelymaksu: posti.fi/kasittelymaksu
Seuraavaa paperiversiota odotellessa, mitenköhän ovat sen tuohon korjanneet?
 
Viimeksi muokattu:

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
"Lähetys on viivästynyt, se toimitetaan 1-2 työpäivän kuluessa."
Miksihän tuo on nykyään sääntö kuin poikkeus? Tuntuu nyt joka paketti viivästyvän. Tuokin oli jo perjantaina kuljetuksessa Liedosta ja sinne matkalle se sitten jäi.
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
3 573
Kauanko Postin ulkomaan terminaalissa on viime aikoina mennyt, ennen kuin paketti lähtee liikenteeseen?

Lähetys on saapunut kohdemaahan.
HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI
 
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
288
Tasan kaksi viikkoa sitten lähti paketti tullista alvien ja kiristysmaksujen jälkeen, mutta eipä vieläkään ole ehtinyt Kuopioon saakka. :cautious:
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
"Lähetys on viivästynyt, se toimitetaan 1-2 työpäivän kuluessa."
Miksihän tuo on nykyään sääntö kuin poikkeus? Tuntuu nyt joka paketti viivästyvän. Tuokin oli jo perjantaina kuljetuksessa Liedosta ja sinne matkalle se sitten jäi.
Näemmä koko kuljetus on ajanut jonnekin mettään, kun ei ole vieläkään edennyt lajitteluun saakka.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 150
Mitähän tarkoittaa, kun paketti on tilattu kotiinkuljetuksella postinumeroon ja seurannassa lukee nyt, että paketti on luovutettu eri postinumerossa? :think:

"Kohdepostinumero" -kohdassa lukee oikea postinumero mutta sitten viimeisessä tapahtumassa:
"Lähetys on luovutettu vastaanottajalle." lukee eri postinumero.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
827
Mitähän tarkoittaa, kun paketti on tilattu kotiinkuljetuksella postinumeroon ja seurannassa lukee nyt, että paketti on luovutettu eri postinumerossa? :think:

"Kohdepostinumero" -kohdassa lukee oikea postinumero mutta sitten viimeisessä tapahtumassa:
"Lähetys on luovutettu vastaanottajalle." lukee eri postinumero.
Postin setä/täti on ottanut sen kuljetukseen.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 150
Postin setä/täti on ottanut sen kuljetukseen.
No niin olikin. Paketti saapui äsken. OmaPostin nettisivulla luki "Noudettu" mikä viittaakin juuri tuohon että noudettu kuljetettavaksi. OmaPostin sovelluksessa luki vaan että on luovutettu, niin tuli pieni säikähdys.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
1 126
Mitähän tarkoittaa, kun paketti on tilattu kotiinkuljetuksella postinumeroon ja seurannassa lukee nyt, että paketti on luovutettu eri postinumerossa? :think:

"Kohdepostinumero" -kohdassa lukee oikea postinumero mutta sitten viimeisessä tapahtumassa:
"Lähetys on luovutettu vastaanottajalle." lukee eri postinumero.
Ei mitään. Esim. minulle Tampereella kaikissa Postin kotiinkuljetuksissa lukee kohdassa "Lähetys on luovutettu vastaanottajalle" postinumero 33960 (PIRKKALA) koska ilmeisesti sieltä käsin tehdään nuo kotiinkuljetukset osoitteeseeni.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Kiinasta tulossa paketti, nopeasti meni Suomeen asti, mutta nyt postin seurannassa perjantaille että lähetys lajiteltu Vantaalla, ja sen jälkeen ei sitten mitään ole tapahtunut 4 päivään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
234
Onko kukaan tilannut kirjeitä Ruotsista. Onko toimitukset olleet millaiset näin korona aikaan?
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
4 586
Mulle tuli kiinasta keväällä juuri ennen koronan puhkeamista suomessa tilattu paketti viime viikolla eli kevyesti maaliskuussa tilattu paketti tuli elokuussa. Olin saanut tuosta jo rahatkin takaisin aikaa sitten. Jännä sinänsä, että myöhemmin kiinasta tilatut paketit tulivat paljon nopeammin.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
578
Mulle tuli kiinasta keväällä juuri ennen koronan puhkeamista suomessa tilattu paketti viime viikolla eli kevyesti maaliskuussa tilattu paketti tuli elokuussa. Olin saanut tuosta jo rahatkin takaisin aikaa sitten. Jännä sinänsä, että myöhemmin kiinasta tilatut paketit tulivat paljon nopeammin.
Tuntuu olevan tapauskohtaista miten hyvin Kiinan paketit kulkee, nimittäin oma tilaus toukokuulta ei ole seurannan mukaan liikkunut Kiinasta eteenpäin, eikä kyllä ole pahemmin missään muuallakaan näkynyt.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
4 067
Eilen 10.8.2020 tuli 27.1.2020 kiinasta lähetetty kirje.
Oli ulkoisesti kunnossa, eli ei ollu maannu missään laatikon alla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
758
Eilen 10.8.2020 tuli 27.1.2020 kiinasta lähetetty kirje.
Oli ulkoisesti kunnossa, eli ei ollu maannu missään laatikon alla.
Tilasin kanssa joskus tammi-helmikuussa ruuveja, jarrulevyjen kiinnikkeitä, vaijeritarvikkeita, lamppuja jne pikkusälää polkupyöriin hyvissä ajoin ennen kauden alkua, noin 30 paketista 12 kappaletta on edelleen saapumatta. Näistä tosin saatu jo hyvityskin kuukausia sitten.
 
Liittynyt
31.12.2018
Viestejä
476
"Lähetys on viivästynyt, se toimitetaan 1-2 työpäivän kuluessa."
Miksihän tuo on nykyään sääntö kuin poikkeus? Tuntuu nyt joka paketti viivästyvän. Tuokin oli jo perjantaina kuljetuksessa Liedosta ja sinne matkalle se sitten jäi.

Taas "Lähetys viivästyy 1-2 työpäivällä" itsellänikin myös. Tuntuu että joka toinen paketti myöhästyy.
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
1 877
Jaa, kai tämäkin on sitten postin kulkemisen vaikeus. Tulikin nippu maksumuistutuksia ja olin että wtf, eipä paljoa ole laskuja näkynyt. Sieltähän ne laskut kuitenkin omapostista löytyi sähköisenä - ainut vaan että ei näköjään ole enää tullut sähköposti-ilmoituksia saapuneista laskuista omapostista sitten toukokuun (älkää kysykö miksi nämä ei tulleet e-laskuna, siihenkin on syynsä ja siitä saisi uuden ketjun e-laskun lähettämisen vaikeus).

Postin sivuilta ei myöskään äkkipikaa löydy mitään keinoa ottaa yhteyttä omapostiin liittyen, kaikki aspan numerot liittyy jotenkin paperipostin toimittamiseen (tsättikään ei toimi, että voisi kysyä). Pitäkääpä sitten tunkkinne, pitää vain kääntää pois päältä tuo sähköinen vastaanottaminen sitten, siinäpähän kusti polkee kirjeet laatikkoon asti...
 
Liittynyt
02.12.2016
Viestejä
3 573
Kauanko Postin ulkomaan terminaalissa on viime aikoina mennyt, ennen kuin paketti lähtee liikenteeseen?

Lähetys on saapunut kohdemaahan.
HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI
Tuo neljän työpäivän arvio piti hyvin paikkansa, tänään lähti kirje eteenpäin.

Toki jäi sitten seuraavaan vaiheeseen jumiin:
Vastaanottajan osoitetiedot ovat puutteelliset. Lähetys voi viivästyä työpäivällä.
HELSINKI

Lieneekö vika osoitteesta puuttuvista ääkkösistä (AliExpress ei tue niitä, ei ole koskaan ennemmin haitannut) vai lähettäjän töppäyksestä. Noh, odotellaan ja katsotaan saapuuko perille. Kaikki Postin asiakaspalvelun kanavatkin ohjaavat riistohintaiseen puhelinpalveluun, ei sinne viitsi lähteä soittelemaan :smoke:
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 698
Nyt on tulossa ensimmäinen paketti Kiinasta joka ilmesty automaattisesti OmaPosti sovellukseen. Ovat kiinalaiset osaneet laittaa puh.numeron Postin ymmärtävässä muodossa lähetykseen! :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 334
Emännälle tuli just eilen (tiistaina?) kiinapaketti joka oli tilattu joskus vuodenvaihteessa ja siitä oli jo rahatkin saatu takaisin aikoja sitten. Eli kovin on pitkät toimitusajat. Ei sentään vielä tullut ennätystä, pisin kiinapaketin toimitusaika on ollut karvan päälle 9kk.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Nyt on tulossa ensimmäinen paketti Kiinasta joka ilmesty automaattisesti OmaPosti sovellukseen. Ovat kiinalaiset osaneet laittaa puh.numeron Postin ymmärtävässä muodossa lähetykseen! :)
Sama, ja Kiinasta tuli kyllä parissa päivässä, mutta kohta viikon maannut Vantaalla 01010, eikä mitään tapahdu. Surkeaa toimintaa postilla kyllä.
 

Ransteri

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
737
Posti vaan ei saa pakettia toimitettua tai liikkeelle, ei sitten millään. Monet kerrat yritetty ja väännetty kättä. Eivätkä suostu maksamaan siltikään panttimaksua takaisin.
Sen sijaan lähettäjä maksoi yli 80 euroa takaisin viivästymisestä johtuen, vaikka en edes pyytänyt! Siinä olisi Postilla opittavaa asiakaspalvelusta!
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Sama, ja Kiinasta tuli kyllä parissa päivässä, mutta kohta viikon maannut Vantaalla 01010, eikä mitään tapahdu. Surkeaa toimintaa postilla kyllä.
Höpöhöpö, Kiinasta se ei tule parissa päivässä eikä tuolla Vantaalla ole tilaa säilyttää mitään tavaraa viikkoa. Ainoa mahdollisuus on, että siinä on niin huono osoitekortti, että viivakoodi on lukukelvoton/osoitetiedot puuttuu. Olen tällä viikolla hakenut jo neljä kiinapakua lähikaupasta ja yksi saapui sinne juuri. Alin standard shipping ja Vantaan lajittelusta seuraavana päivänä noudettavissa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Höpöhöpö, Kiinasta se ei tule parissa päivässä eikä tuolla Vantaalla ole tilaa säilyttää mitään tavaraa viikkoa. Ainoa mahdollisuus on, että siinä on niin huono osoitekortti, että viivakoodi on lukukelvoton/osoitetiedot puuttuu. Olen tällä viikolla hakenut jo neljä kiinapakua lähikaupasta ja yksi saapui sinne juuri. Alin standard shipping ja Vantaan lajittelusta seuraavana päivänä noudettavissa.
Osoitekortti toki voi olla huono. Kiinasta lähtenyt 1.8, postille tullut 5.8, mennyt ulkomaanterminaalista vantaan lajitteluun 7.8 ja sen jälkeen ei mitään. Puhelinumero nyt on ainakin näkyvissä kun posti on automaattisesti saanut tuon minulle omapostiin laitettua.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Se tulee OmaPostiin Alin standardien osalta jo kauan ennen kuin lähetys on lähelläkään Suomea, joten numero on oikein sähköisessä ennakkotiedossa ainakin.

Osa noista kiinapaskeista tulee aivan mustalla osoitekortilla, se lämpöpaperi on siis reagoinut liian herkästi tai sitten niitä uunitetaan matkalla. :) Sain viime viikolla yhden tämmöisen.
 
Liittynyt
17.02.2018
Viestejä
615
Höpöhöpö, Kiinasta se ei tule parissa päivässä eikä tuolla Vantaalla ole tilaa säilyttää mitään tavaraa viikkoa. Ainoa mahdollisuus on, että siinä on niin huono osoitekortti, että viivakoodi on lukukelvoton/osoitetiedot puuttuu. Olen tällä viikolla hakenut jo neljä kiinapakua lähikaupasta ja yksi saapui sinne juuri. Alin standard shipping ja Vantaan lajittelusta seuraavana päivänä noudettavissa.
Jossain ne niitä sen pari viikkoa kyllä säilöö. 22.7 oli paketti lentokentällä ja vasta 10.8 jaettiin
postilaatikkoon kiinankirje. Lisäksi yhden saksan amazonin paketin viimeinen merkintä itellalla suomessa 6.8 ja sen jälkeen edes posti ei sitä löydä.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Nyt pitää tehdä ero seurattavalla pakettilähetyksellä ja seuraamattomalla kirjelähetyksellä. Pakettituotteelliset lähetykset omaavat siis seurannan ja ne käsitellään pääosin Vantaalla.

Kirjelähetykset käsitellään pääosin Helsingissä. Kumpaakin yhdistää saapuminen Helsinki-Vantaalle, mutta kirjepaskat valuvat hitaammin ulospäin sieltä. Saan itsekin niitä ns. nipuissa, eli vaikkapa seitsemän lähetystä kerralla. Onko ne maanneet oikeasti Suomessa vai makuutettu jossain muualla, ei hajuakaan. Noi seuraamattomat paskat kannattaa muutenkin jättää valitsematta tilatessa jos ei nyt aivan euron parin romusta ole kyse.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Osoitekortti toki voi olla huono. Kiinasta lähtenyt 1.8, postille tullut 5.8, mennyt ulkomaanterminaalista vantaan lajitteluun 7.8 ja sen jälkeen ei mitään. Puhelinumero nyt on ainakin näkyvissä kun posti on automaattisesti saanut tuon minulle omapostiin laitettua.
Kannatti varmaan valittaa täällä. Eli äsken hain pakettiautomaatista. Osoitetiedot paketin päällä ihan selvät ja ok, eli huvikseen halusivat sitten kai postilla vaan hillota pakettia viime perjantaista tähän iltaan Vantaalla.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
No kuten todettua, ei niitä säilötä Vantaalle. Sehän on voinut kulkea ilman seurantaa syystä x mistä ikinä haitkin lähetyksen.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
11
Kauanko Postin ulkomaan terminaalissa on viime aikoina mennyt, ennen kuin paketti lähtee liikenteeseen?

Lähetys on saapunut kohdemaahan.
HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI
Vantaan kautta ehkä nopeammin.
Oma paketti kiinasta on 6.7 saapunut HELSINKI POK, Ulkomaan terminaaliin. Sen jälkeen on ollut hiljaista.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 747
Onko pakettiautomaattien vika korjattu? Perjantaina kävin kahdella automaatilla ja kumpikin valitti häiriöstä niin ei voinut lähettää pakettia.

Postin sivuilla ei ole mitään mainintaa viasta.
 
Liittynyt
03.01.2017
Viestejä
1 126
Pakko kyllä ihmetellä taas että miten tuo Postin seuranta arpoo noita arvioituja toimitusaikoja. Tänään (la) vein postiin kaksi Express-14-pakettia, ja seuranta näyttää toimitusarvioksi jo maanantaita.

Luulisi olevan ihan perusasioita että viikonloppuna toimitettavaksi jätetty paketti lähtee vasta maanantaina liikkeelle ja saapuu tiistaina...

(laitoin Postillekin palautteen taas)
 

Juha Uotila

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 935
Pakko kyllä ihmetellä taas että miten tuo Postin seuranta arpoo noita arvioituja toimitusaikoja. Tänään (la) vein postiin kaksi Express-14-pakettia, ja seuranta näyttää toimitusarvioksi jo maanantaita.

Luulisi olevan ihan perusasioita että viikonloppuna toimitettavaksi jätetty paketti lähtee vasta maanantaina liikkeelle ja saapuu tiistaina...

(laitoin Postillekin palautteen taas)
Kyllähän se Posti nykyisin noutelee paketit myös lauantaisin. Tosin tuskin se silti perille menee maanantaina.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
136
Pakko kyllä ihmetellä taas että miten tuo Postin seuranta arpoo noita arvioituja toimitusaikoja. Tänään (la) vein postiin kaksi Express-14-pakettia, ja seuranta näyttää toimitusarvioksi jo maanantaita.

Luulisi olevan ihan perusasioita että viikonloppuna toimitettavaksi jätetty paketti lähtee vasta maanantaina liikkeelle ja saapuu tiistaina...

(laitoin Postillekin palautteen taas)
Sanooko seuranta vielä mitään?
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 683
Kyllähän pk-seudulla noihin automaatteihin ainakin viedään tavaraa lauantaisin ja ottavat mukaansa sinne lähetetyt.

Pk-seudulle menevät kerkiävät maanantaiksi perille ja tässä tulee hauskuus, pikatuotteena välttämättä eivät koska tulee kiireempään aikataulun kanssa, normaalina 16-tuotteena todennäköisempää, että ovat jo maanantaina perillä koska käsittelyaikaa on enemmän, ts. lähetysten lähdöt ovat eroavaisia, 16 -lähetykset noutopaikkaan lähtevät itsellä aina noin 10.45-11.00 Vantaalta, lähetykset lokerikkoon lähtevät klo 14 paikkeilla. Pikana tulevat lähtevät jo todella aikaisin, heppu on tuomassa sitä yleensä n. 07.30 paikkeilla, vaikka olisi valinnut esim. 8-16 toimitusikkunan.

Tämä siis edellyttää, että on itse tulostanut sen osoitekortin missä on id-koodi, jos on pelkän helposti -koodin laittanut siihen tarraan, niin se yleensä ottaa yhden arkipäivän lisää koska jonkun se lähetys pitää sitten Postilla hoitaa niin, että se osoitetarra siihen liimataan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 659
Joo kyllähän ne paketteja viikonloppuisin toimittaa postin pisteisiinkin, mutta ei sieltä ulos valitettavasti ennen maanantaita lähde mitään.
Meinaat siis että automaattienkin kohdalla sama postipate joka tuo sinne paketteja, ei nappaa niitä lähteviä mukaansa? Kuulostaa logistisesti ihan todella älyttömältä ja aiheuttaisi turhaa hukkakäyttöä ja pakettien siirtymistä muihin pisteisiin. Eli jos vaikka jossain automaatissa olisi paljon lähteviä, niin sinnehän sitten jää myös toimittamatta ne saapuvat paketit kun ei ole tilaa.

Onko tästä nyt siis jotain faktaa sulla jotain kautta vai pelkkää mutuilua, erityisesti kun juuri edellisessä viestissä väitettiin päinvastaista? Itselläni siis ei sen noudon osalta ole mitään varmuutta, mutta kuulostaa vain niin järjettömältä tuo.
 
Liittynyt
06.03.2017
Viestejä
1 077
Läppärit lähti valkeakoskelta torstaina expressinä ja vieläkin jumittavat jossain tampereella vaikka luvattu että seuraavana päivänä lähetyksestä ovat perillä.

Saako näistä mitään hyvityksiä vai voiko Posti vaan levitellä käsiään?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
509
Hiukan tuntuu jumittavan kyllä maahan saapuvat paketitkin ajoittain. Jenkeistä tulossa USPS:n Priority International paketti lentopostina, 2 viikkoa sitten merkintä Helsinki-Vantaalle ja sen jälkeen ei mitään. Toisaalta ota tuosta selvää missä se menee, kun ei esim. postin seurantaan käy tuo koodi vaan ainoastaan USPS:n oma seuranta osaa (tai ei osaa) kertoa paketin tilanteesta. Onhan tässä jo kuukausi täynnä siitä kun tuo postitettiin, että ei nyt kauhean hyvin päde USPS:n 6-10 business day lupaus tässä vaiheessa.
 
Liittynyt
05.08.2020
Viestejä
52
Onko paketti siinä lentokentä lähistöllä Jamaica NY:llä? Siellä se sitten odottelee lentokonetta, joka näin korona aikana kestää pidempään.
(Minulle taasen torstaina Briteistä John Smedleyltä klo 15:02 tilattu ja DHL-expressillä toimitettu paketti oli seuraavana päivänä klo 12:23 noudettavissa automaatista. Se vaatekauppakin toimi vauhdilla, että sai tuotteen eteenpäin. Ilmeisesti euroopan sisällä koneet expresiä varten lentelee jo.)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
999
Nyt vasta huomasin, että Posti ei jaa kirjepostia perjantaisinkaan (tiistain lisäksi). Piti olla vain kesän voimassa, mutta "kokeilua" jatketaan... Seuraavaksi voisi kokeilla maanantainkin poistamista ja ehkäpä myös torstain...?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 824
Nyt vasta huomasin, että Posti ei jaa kirjepostia perjantaisinkaan (tiistain lisäksi). Piti olla vain kesän voimassa, mutta "kokeilua" jatketaan... Seuraavaksi voisi kokeilla maanantainkin poistamista ja ehkäpä myös torstain...?
Varmaan vähenee kyllä vielä päivät. Kokoajan kuitenkin siirtyy enemmän ja enemmän sähköiseen suuntaan posti kuitenkin niin tuskin 10v päästä enää paljoa fyysisiä kirjeitä postitetaan. Ja toisaalta hyvä niin, mieluummin otan sähköisenä kaiken mitä saa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 157
Nyt vasta huomasin, että Posti ei jaa kirjepostia perjantaisinkaan (tiistain lisäksi). Piti olla vain kesän voimassa, mutta "kokeilua" jatketaan... Seuraavaksi voisi kokeilla maanantainkin poistamista ja ehkäpä myös torstain...?
Postilla on käänteentekevää teknologiaa, jonka avulla se voi jakaa perjantain postit jo torstaina.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
509
Postilla on käänteentekevää teknologiaa, jonka avulla se voi jakaa perjantain postit jo torstaina.
Tämä kyllä toimii varmasti hyvin esim. (video)pelien kohdalla, joiden julkaisupäivä on perjantai. Niitä ei saa lähettää niin, että saapuvat ennen perjantaita perille, mutta perjantaiksi ne pitää saada perille.

Tai vaihtoehtoisesti tapetaan pois loputkin pelikaupat ja sitä varmaan edesauttaa tämä uusi väliaikainen pysyvä tilanne perjantaijakelun suhteen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 509
Viestejä
4 164 673
Jäsenet
70 418
Uusin jäsen
NKoo

Hinta.fi

Ylös Bottom