Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
1758760412123.png


Teinpä makaronilaatikkoa. Meni yli tunti, ja hyväähän tämä on. Parempaa , kuin syömäni Kokkikartanon eines.

Lähinnä nyt, tätä saa nykyään pienemmässä koossa:
  • 250g sikanauta 2€
  • ½ pussia makaronia (0.5€/pussi)
  • Maitoa (löytyi kaapista, mutta se oli kalliimpaa maitoa (laktoositon))
  • Sipulia (löytyi kaapista, mutta ei varmasti mennyt yli 0.5€ edestä)
  • Juusto (coop juustoraastetta on hintaluokassa 1.5€/pussi ja varmaan ilmankin pärjäisi, jos tekisi enemmän munamaitoa)
  • 2 kananmunaa (se on 0.5€ edestä)
Tässä tuli 3 annosta. Se on tehty tällaiseen litran astiaan:

(siihen saa myös kannen, niin tuo menee kätevästi jääkaappiin)

--

Piti sanoa, että on halvempaa kuin eines, mutta sitten maito ja juusto vähän nosti tätä hintaa.
Vieläkin koen, että tämmöisiä helppoja arkiruokia voi hyvin tehdä kotona - ja halvalla... mutta joku toinen voi sanoa, että tein yli tunnin töitä ja einestä saa halvemmalla kokonaishinnalla.

Ja tosiaan, tämä on myös arvostusta tuolle 2€ jauhelihapaketille , joka on kovin rasvainen (22%) , mutta sopivan kokoinen ja maukas. Jälkikäteen katsottuna, tuossahan on vaan 20% nautaa, mutta tämän yhden kokeilun perusteella ostaisin toistekin. Jauhelihaa en vaan ikinä käytä niin, että käytän vaan osan ja toinen puoli jää raakana avattuun pakettiin - se menee pilalle.
 
mutta joku toinen voi sanoa, että tein yli tunnin töitä ja einestä saa halvemmalla kokonaishinnalla.

Jauhelihaa en vaan ikinä käytä niin, että käytän vaan osan ja toinen puoli jää raakana avattuun pakettiin - se menee pilalle.

En sano, vaan epäilen. Ei sulla varmaan tuntia töitä tuossa ollut, tietysti toki jos uunia vahtii silmä kovana :)

Loput jauhelihat voi lyödä pakastimeen.
 
Tuota makaroonien määrää olen ihmetellyt yleisesti noissa laatikoissa.
Kun meilläkin rouva laittaa koko pussin, ja monissa netistä löytyvistä ohjeista neuvotaan laittamaan koko pussi.
Mutta pussin kyljessä taas lukee että 5-6dl makaroonia ja 400g lihaa.

Toki jokainen saa itse määritellä paljonko siihen laittaa mitäkin, niin saa sellaista kuin itse haluaa.
Ja liha on todella helppo korvata tällaisissa laatikkoruuissa esim papurouheella.

edit. Näköjään kommentoinut pari viestiä aikaisemminkin kasviksista, niin ihan selvyydeksi: en ole kasvissyöjä. Mutta kovasti yritän kotonakin rummuttaa kasviksien puolesta, mikä tuntuu muille olevan jokin mörkö.
 
Makaronilaatikosta saa astetta parempaa, kun lisää 400g nauta jauhelihan lisäksi 200g pekonisiivuja, ½ purkkia juoksevaa cheddar sulatejuustoa ja ½ pussia voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmental) munamaidon lisäksi.

Nämä kaikki sekoitetaan keskenään, eikä juustoraastetta tarvitse silloin ripotella erikseen makaronilaatikon pinnalle tekemään kattilankansi efektiä ja maku paranee entisestään.

Airfryerissa on kätevää, kun jauhelihan, pekonin ja sipulit voi paistaa ensin samassa vuoassa, jossa koko roska valmistetaan. Lopuksi vaan lisää joukkoon esikeitetyn makaronin ja pyöräyttää kaiken sekaisin ennen viimeistä ruoan valmistusvaihetta.

Kasviksia voi laittaa lisukkeeksi erikseen, jos joku haluaa sellaisilla ruokansa pilata.

DSC09352.JPG
 
La-laa Lasagne. 🎶
Vanhat kuvat jo mutta muisti(maku)kuva oli sellainen että voisi taas joku päivä värkkäillä.
Ainekset alla. Aikaa palaa tuossa hommassa eli on jotain tyyliin lauantai aamusella aloitettavaa puuhaa.

1758778728438.jpeg


230 lasagne valmis.jpg
 

Statistiikka

Viestiketjuista
287 947
Viestejä
4 935 846
Jäsenet
79 432
Uusin jäsen
Misuk

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom