Postaa kokkauskuvia

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DonX
  • Aloitettu Aloitettu
Kesälounaaksi lätäreitä hillolla, kermavaahdolla ja pekonilla.

1754215399290.png
 
IMG_20250804_124529.jpg IMG_20250804_124824.jpg


Perusjuustohampurilaisia. Jostain syystä ei ole tullut koskaan grillattua näitä, vaikka tuohan oli vielä helpompaa ja nopeampaa mitä paistinpannulla. Mutta...!

Miten saada hampurilaispihveistä parempia? Jotenki niihin jää aina semmonen "kotona tehdyn" maku, ja tuntuu että jokin tästä puuttuu, mutta ei osaa sanoa yhtään mikä! Vaikka kasvikset ja majoneesit ois tikissä, niin silti ne jää aina paljon hampurilaisravintoloiden herkuista.

Jauhelihana oon käyttäny 20% nautaa, ja mausteina suola ja mustapippuri. Pitäiskö käyttää lisäksi aromisuolaa ja jotain muutakin maustetta? Pitäiskö sämpylä voidella voilla?
 
IMG_20250804_124529.jpg IMG_20250804_124824.jpg


Perusjuustohampurilaisia. Jostain syystä ei ole tullut koskaan grillattua näitä, vaikka tuohan oli vielä helpompaa ja nopeampaa mitä paistinpannulla. Mutta...!

Miten saada hampurilaispihveistä parempia? Jotenki niihin jää aina semmonen "kotona tehdyn" maku, ja tuntuu että jokin tästä puuttuu, mutta ei osaa sanoa yhtään mikä! Vaikka kasvikset ja majoneesit ois tikissä, niin silti ne jää aina paljon hampurilaisravintoloiden herkuista.

Jauhelihana oon käyttäny 20% nautaa, ja mausteina suola ja mustapippuri. Pitäiskö käyttää lisäksi aromisuolaa ja jotain muutakin maustetta? Pitäiskö sämpylä voidella voilla?
Suola ja pippuri riittää vallan hyvin. Mitä sämpylöitä käytät? Nuo eivät ainakaan briosseilta näytä ja liian tiivisrakenteisilla sämpylöillä voi helposti tullakin kotona tehty maku. Ei toki sillä että se aina huono asia olisi.
 
Suola ja pippuri riittää vallan hyvin. Mitä sämpylöitä käytät? Nuo eivät ainakaan briosseilta näytä ja liian tiivisrakenteisilla sämpylöillä voi helposti tullakin kotona tehty maku. Ei toki sillä että se aina huono asia olisi.
Juu nuo oli jotain perusaamiaissämpylöitä, kun tein jämistä mökillä. Mieluiten käytän sämpylöinä pehmeitä perunasämpylöitä, mutta niitä näyttää harvoin löytyvän isostakaan kaupasta. Tein makutestin briossille ja perunasämpylälle pari vuotta sitten ja perunasämpylä oli parempi maultaan ja suutuntumaltaan. Sehän ei pidä muotoaan ollenkaan kuten briossi ja sopii hyvin käsinsyötäväksi.

Uskoisin että suurin vika meikän hampurilaisissa on pihvissä, maistuu niin selvästi että joku juttu siitä puuttuu. Pitää viikonloppuna tehdä niitä ihan ajatuksen kanssa.
 
Juu nuo oli jotain perusaamiaissämpylöitä, kun tein jämistä mökillä. Mieluiten käytän sämpylöinä pehmeitä perunasämpylöitä, mutta niitä näyttää harvoin löytyvän isostakaan kaupasta. Tein makutestin briossille ja perunasämpylälle pari vuotta sitten ja perunasämpylä oli parempi maultaan ja suutuntumaltaan. Sehän ei pidä muotoaan ollenkaan kuten briossi ja sopii hyvin käsinsyötäväksi.

Uskoisin että suurin vika meikän hampurilaisissa on pihvissä, maistuu niin selvästi että joku juttu siitä puuttuu. Pitää viikonloppuna tehdä niitä ihan ajatuksen kanssa.
Pihvissä pitää vaan muistaa, että laittaa riittävästi suolaa - mieluiten niin, että ripottelee suolan suoraan valmiiksi muotoillun pihvin päälle, ei siis (ainakaan ainoastaan) massan sekaan.
 
Mökkigrilli hieman pieni mutta mahtuu mahtuu… 😂
Parilalla kukkakaali, parsakaali ja kesäkurpitsaa omasta maasta.

Täytettyjä herkkusieniä pekonilla.

Toisella puolella kanan rintaleikkeitä omassa marinadissa ja pari maissia.

IMG_4021.jpeg
 
Pizzanpaistaminen on jäänyt pitkäksi aikaa taka-alalle, kun en ole halunnut lämmittää helteiden aikana uunia ja nostaa sisälämpötilaa entisestään.

Tänään sain hyvän tekosyyn pizzanpaistamiseen, kun kävin eilen ostamassa pizzateräksen
😀


Taikina ja tomaattikastike:
• Herkku Premium Edition Napolilaistyylinen Pizzataikina 300g
• Mutti Passata paseerattu tomaatti

Täytteet:
• Kartanon kinkkusuikaleita
• Valio Polar® Täyteläinen juustoraastetta
• Valio AURA® murennettua sinihomejuustoa
• Punaista ja keltaista paprikaa
• Mozzarellaa
• Ananasta

DSC09990.JPG


DSC09998.JPG


DSC09999.JPG
 
Pizzahifistien ei ehkä kannata lukea tätä.

Tarkotuksena oli jo eilen tehdä pizzaa tai pizzapiirakkaa tms. No ei ollut tarpeeksi jauhoja niin siirsin tälle päivälle. Muutenkin täytevalikoima erittäin rajallinen mitä ois tehny mieli.
Tänään ei hirveästi tehnyt mieli pitsaa, niin tein pastakastikkeen. No kun soosi oli valmis niin ei oikein tehnyt sitäkään mieli.
No sehän käy pizzakastikkeeksi. Ei muuta kun juustoa raasteeks jne.
Ei ole edelleenkään niitä jauhoja tarpeeks. Perunamuusijauhetta ja kaurahiutaleita jatkeeks. Tässä vaiheessa oli jo pakko korkata kalja.
Pikakelauksella kamat pellille ja uuniin ja takasin leffaa kattomaan ja tottakai se meinas palaa hieman kun oli enää pari minsaa lopputeksteihin.

Lopputulos oikeasti vuosiin parhaimman makunen pizza minkä tehnyt tai syönyt.

IMG_20250809_144359095_MFNR.jpg
 
ranskalaiset,kebab,sipuli,kurkkumajoneesi,salaattijuustokuutiot ja ruoka juomana punainenmaito
sapuska.jpg
 
Hyvin kävi, tuli loistavaa. Pieniä twistejä tein itsekkin. Jatkoon menee ehdottamasti. Parempia kuvia nyt ei tullut otettua.

WhatsApp Image 2025-08-18 at 11.39.50.jpeg
Hyvä homma! Itse heittäytynyt laiskaksi ja käyttänyt Dolmion valmis kastikkeita....2 pasta 1 valkokastike jaolla(yleensä tuplasatsi joten 4 ja 2 koska sen verran hyvää)....pulled pork siihen pastakastikkeeseen ja eiku kasaamaan juustoraasteen kanssa.:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
 
Hyvä homma! Itse heittäytynyt laiskaksi ja käyttänyt Dolmion valmis kastikkeita....2 pasta 1 valkokastike jaolla(yleensä tuplasatsi joten 4 ja 2 koska sen verran hyvää)....pulled pork siihen pastakastikkeeseen ja eiku kasaamaan juustoraasteen kanssa.:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Omat twistit oli, että kuullotin sipulia, valkosipulia sekä tuoretta jalapenoa ensin pannussa, sitten tomaattipyrettä ja paseerattu chilitomaatti päälle. Valkokastikkeen tein ohjeen mukaan paitsi lisäsin parmesania vaan lisäksi. Ja goudaa joka väliin.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Flammkuchenia omaan tapaan, pipuri tilli rahka pohja, missä kinkkua, paistettua kaalia, sipulia ja toisessa juustoa. Perus pizzapohjalla kohotettuna, vaikka ei perinteiseen tapaan kuuluisikaan. Onko muut tätä "pizza" tyyliä valmistellut?

1757263402222.png
 
Tein sous viden avulla omenalohkoja. Yksi pussi perus, yksi rommilla ja kolmas kuvassa rusinoilla. Pussiin omenalohkot, intiaanisokeria, kaneli, hieman voita,... 60min, 89.5c. Säilyttää hienosti omenan maun, paranee jos antaa olla yön yli jääkaapissa. Rusinoiden ja omenoiden tekstuuri mukavan erilainen purtaessa.

Hyvä aika kokeilla omenahommia jos/kun niitä saa halvalla/tippuu puusta maahan yli oman tarpeen.

1757779906567.png
 
Lasagne, mutta twistillä. Juusto kastikeena notkea koskenlaskija. Cyan pippuri tuo todella kivan napsun tähän.
Toimii!
Pitää käydä piilottamassa toi vuoka jonnekin sängyn alle, ettei vedä ihan kaikkea nyt illalla.

IMG20250916174328.jpg
Laita airtag kylkeen kiinni, että aamulla löydät. Oot kuitenkin unohtanut, minne piilotit.
 
@Six Saaks kysyy miten teit ton tagliatelles kastikkeen, näyttää aika namilta, vois synttärien kunniaks huomenna mässätä.
 
@Six Saaks kysyy miten teit ton tagliatelles kastikkeen, näyttää aika namilta, vois synttärien kunniaks huomenna mässätä.
Määrät saa soveltaa itse....:

Pekonia
Kanasuikaleita
Kermaa
Tagliatelle
Pippurisekoitusta
Hot currya
Pakastepinaattia

Pekonisilpun paisto. Pois. Kanasuikaleitten paisto. Pekonien lisäys. Mausteiden,pinaatin ja kerman lisäys. Keitetyn Tagliatellen lisäys. Sekoitus. Nauti...! Veri simplöö:p:thumbsup:
 
Kiitän ja kumarran, pinaatin jätän pois kun en moisesta välitä mut ihan perus kanakastike........ ja ranut ^^
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Ei mitään ihmeellistä tällä kertaa, perus makkarakeiton tein. Joukossa sipulia, perunaa ja porkkanaa. Makkaraksi valikoitui mikäs muukaan kuin HK sininen lenkki, joka sopii makkarakeittoon kuin nenä päähän. Viskasin vielä yhden lihaliemikuution perään. Perhanan persiljat unohtui ostaa ja pippurikin kaapista oli loppunut :sori:

as.jpg
 
Kiitän ja kumarran, pinaatin jätän pois kun en moisesta välitä mut ihan perus kanakastike........ ja ranut ^^
Tuo on aika simppeli tapa lisätä kasviksia/jotain vihreää ruokiin. Eikä sitä edes huomaa, kunhan mittasuhteet pitää kohdillaan.
Ja pinaatti on erittäin terveellistä, senhän tiesi jo kippari kalle.
 
  • Tykkää
Reactions: Six
Juu ei mulle kasvikset oo ongelma, saanu vaan traumat nuorempana pinaattikeitosta niin edelleen pikkusen pelottaa.
 
Kunnon kaalilaatikko on puolukkahillon kanssa herkullista mutta vähän isotöistä. Olen kokkailuissani pyrkinyt tuontiriisin korvaamaan kotimaisilla ohrasuurimoilla, missä se vain on ollut mahdollista. Ei tästä muutoksesta makukaan mitenkään ole kärsinyt, oikastaan päin vastoin. Jos kanajauhelihan olisi korvannut jollain kasvisproteiinilla, niin sapuska olisi ollut vegaaninen.

Kaalilaatikko.JPEG
Kaalilaatikon ohje.jpg
 
1758760412123.png


Teinpä makaronilaatikkoa. Meni yli tunti, ja hyväähän tämä on. Parempaa , kuin syömäni Kokkikartanon eines.

Lähinnä nyt, tätä saa nykyään pienemmässä koossa:
  • 250g sikanauta 2€
  • ½ pussia makaronia (0.5€/pussi)
  • Maitoa (löytyi kaapista, mutta se oli kalliimpaa maitoa (laktoositon))
  • Sipulia (löytyi kaapista, mutta ei varmasti mennyt yli 0.5€ edestä)
  • Juusto (coop juustoraastetta on hintaluokassa 1.5€/pussi ja varmaan ilmankin pärjäisi, jos tekisi enemmän munamaitoa)
  • 2 kananmunaa (se on 0.5€ edestä)
Tässä tuli 3 annosta. Se on tehty tällaiseen litran astiaan:

(siihen saa myös kannen, niin tuo menee kätevästi jääkaappiin)

--

Piti sanoa, että on halvempaa kuin eines, mutta sitten maito ja juusto vähän nosti tätä hintaa.
Vieläkin koen, että tämmöisiä helppoja arkiruokia voi hyvin tehdä kotona - ja halvalla... mutta joku toinen voi sanoa, että tein yli tunnin töitä ja einestä saa halvemmalla kokonaishinnalla.

Ja tosiaan, tämä on myös arvostusta tuolle 2€ jauhelihapaketille , joka on kovin rasvainen (22%) , mutta sopivan kokoinen ja maukas. Jälkikäteen katsottuna, tuossahan on vaan 20% nautaa, mutta tämän yhden kokeilun perusteella ostaisin toistekin. Jauhelihaa en vaan ikinä käytä niin, että käytän vaan osan ja toinen puoli jää raakana avattuun pakettiin - se menee pilalle.
 
mutta joku toinen voi sanoa, että tein yli tunnin töitä ja einestä saa halvemmalla kokonaishinnalla.

Jauhelihaa en vaan ikinä käytä niin, että käytän vaan osan ja toinen puoli jää raakana avattuun pakettiin - se menee pilalle.

En sano, vaan epäilen. Ei sulla varmaan tuntia töitä tuossa ollut, tietysti toki jos uunia vahtii silmä kovana :)

Loput jauhelihat voi lyödä pakastimeen.
 
Tuota makaroonien määrää olen ihmetellyt yleisesti noissa laatikoissa.
Kun meilläkin rouva laittaa koko pussin, ja monissa netistä löytyvistä ohjeista neuvotaan laittamaan koko pussi.
Mutta pussin kyljessä taas lukee että 5-6dl makaroonia ja 400g lihaa.

Toki jokainen saa itse määritellä paljonko siihen laittaa mitäkin, niin saa sellaista kuin itse haluaa.
Ja liha on todella helppo korvata tällaisissa laatikkoruuissa esim papurouheella.

edit. Näköjään kommentoinut pari viestiä aikaisemminkin kasviksista, niin ihan selvyydeksi: en ole kasvissyöjä. Mutta kovasti yritän kotonakin rummuttaa kasviksien puolesta, mikä tuntuu muille olevan jokin mörkö.
 
Makaronilaatikosta saa astetta parempaa, kun lisää 400g nauta jauhelihan lisäksi 200g pekonisiivuja, ½ purkkia juoksevaa cheddar sulatejuustoa ja ½ pussia voimakkaan makuista juustoraastetta (esim. emmental) munamaidon lisäksi.

Nämä kaikki sekoitetaan keskenään, eikä juustoraastetta tarvitse silloin ripotella erikseen makaronilaatikon pinnalle tekemään kattilankansi efektiä ja maku paranee entisestään.

Airfryerissa on kätevää, kun jauhelihan, pekonin ja sipulit voi paistaa ensin samassa vuoassa, jossa koko roska valmistetaan. Lopuksi vaan lisää joukkoon esikeitetyn makaronin ja pyöräyttää kaiken sekaisin ennen viimeistä ruoan valmistusvaihetta.

Kasviksia voi laittaa lisukkeeksi erikseen, jos joku haluaa sellaisilla ruokansa pilata.

DSC09352.JPG
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 758
Viestejä
5 050 480
Jäsenet
80 979
Uusin jäsen
Venkku

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom