• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Polittiset asiat videopeleissä

Jep. Taistelutyylit on erilaiset. Vierastaistelijaa ei kuitenkaan tarvitse pelata.

Esitietojen mukaan painotus on kuitenkin Odan loppuajalle, jolloin hahmo on sopiva. Se että hieman laajennetaan osuvuutta tuskin haittaa ketään.

Kutsu samuraiksi, kuten kaikki muutkin jotka eivät ole tiedevastaisia.

Peliä pelaamatta aika vahva kommentti. Pelin tekijät ovat vakuuttuneita siitä että hahmon valinnan syy tulee olemaan selvä kaikille jahka pääsevät sen kokemaan itse. Vasta-argumentteja kunnon perusteluin ei tulla saamaan ennen pelin julkaisua. Pelin tekijät tuskin moista kertoisivat jos hahmon käytölle ei olisi mitään perusteita.
Ehkä Ubi yllättää, toteutus onkin hyvä ja Yasuken lisääminen tuo jotain lisäarvoa sen itsestään selvän lisäksi. Tässä tapauksessa vedän kyllä sanani takaisin, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä.
Sopivasti Japanissa lomareissulla pelin julkaisun aikaan, niin voi vierailla paikallisissa pelikaupoissa katselemassa onko suuri Yasuke-hype käynnissä. :lol:
 
Ehkä Ubi yllättää, toteutus onkin hyvä ja Yasuken lisääminen tuo jotain lisäarvoa sen itsestään selvän lisäksi. Tässä tapauksessa vedän kyllä sanani takaisin, mutta en pidä sitä kovin todennäköisenä.
Riittääkö että hahmon ulkopuolisuutta korostetaan, vai millä kaikin tavoin hahmoa pitää tuoda esille tarinassa jotta lisäarvo on yli nollan? Se että lisäarvoa on uskottavasti edes yritetty tuoda on mielestäni riittävä todiste siitä että kyse ei ole jostain täysin todisteitta jääneestä DEI-psykoosista. Luulen että hahmo jotenkin liitetään tähän AC:n templars hegemoniaan ja sitä kautta hahmo on järkevä tuossa fantasiamaailmassa. Tuo toki onnistuisi millä vaan täysin keksitylläkin länsimaista tulleella hahmolla, mutta tässä tapauksessa onnistuttiin löytämään todellinen histriallinen hahmo jota kirjoittaa tuohon fantasiakonseptiin uskottavasti.

Itse peli on joo luultavasti paskaa, kuten aiemmatkin pelisarjan tuotokset.
 
Itse epäilen että haluttiin nyt ihan vaan monimuotoisuutta peliin. Ehkä haluttiin tummaihoiselle yleisölle samaistuttavampi hahmo? Onko tämä sitten kovaa woketusta ja DEI ideologiaa? Ehkä on ehkä ei ole. Kyllä monimuotoisuutta varmaan voi peliin haluta ilman että on hirmuinen wokettaja mutta tyhmä ratkaisu omasta mielestä silti. Mitään lisäarvoa tämä ei nyt oikein tuonut mutta saatiin hyvät wokeulinat. Jos haluan pelata Japani teemaista peliä historialliseen Japaniin sijoittuvana niin en nyt sitä minään tummaihoisena hahmona halua pelata. Ihan vaikka kuinka olisi historiallinen aito hahmo. Moni oli tästä valinnasta nyreissään eikä siihen nyt tarvitse mitään rasistisyytteitä heitellä. Jos joku seuraava Assassin Creed sijouttuu Afrikkaan tai edes lähelle niin tummaihoinen pelihahmo sopisi omasta mielestä paremmin.

En kyllä tule kys peliä pelaamaan kun yhdyn pomkin näkemykseen että pelisarja on aika paskaa.
 
Jos haluaa pelata japani-teemaista peliä historialliseen Japaniin sijoittuvana, niin ei ehkä kannata valita temppeliherroja, eedenin puutarhoja ja geenimuistinlukijoita tursuavaa pelisarjaa. Tai en tiiä. Onhan Indytkin natsileffoja.
 
En osaa kuvitella että hahmon tumma ihonväri toisi mitään lisäarvoa. Ainakaan itselle.
En usko että se tuo kenellekkään muullekkaan mitään lisäarvoa, sillä kyse on kyseisen historiallisen hahmon luontaisesta ominaisuudesta. Aika kova heitto että historiallisten hahmojen käyttö ei voisi tuoda lisäarvoa historialliseen peliin.

Kirjoitat ikään kuin kyse olisi jotain race-swapista.
 
En usko että se tuo kenellekkään muullekkaan mitään lisäarvoa, sillä kyse on kyseisen historiallisen hahmon luontaisesta ominaisuudesta.

Kirjoitat ikään kuin kyse olisi jotain race-swapista.

Race swapilta tai nyt tietoiselta ylimääräiseltä päätökseltä se nyt ulospäin aika selkeästi näyttää? että valitaan Japaniteemaiseen peliin tummaihoinen pelihahmo.

Tuskin ne nyt arvalla heitti Japanin historian kohdalla ja ihan sattumalta tuli tummaihoinen, Japanin ainoa sellainen? historiallinen hahmo.
 
Viimeksi muokattu:
Race swapilta tai nyt tietoiselta ylimääräiseltä päätökseltä se nyt ulospäin aika selkeästi näyttää?
Olisko Yasuke pitänyt olla sit, historiallisten faktojen vastaisesti, jotain muuta kuin tummaihoinen? En nyt ihan ymmärrä. Tai sit keksiä joku satuhahmo jolla tuoda samat teemat peliin?

Selkeää on vain se, että osa ihmisistä aiheesta jotenkin sijaisloukkaantuu. En ymmärrä että miksi.
että valitaan Japaniteemaiseen peliin tummaihoinen pelihahmo.
Onhan se tosiaan kauheaa että päädytään valitsemaan joku ajanhetkeen ja pelin juoneen sopiva historiallinen hahmo.

Miksei japanissa toimineen tummaihoisen samurain tarinaa saisi kertoa?

Tuskin ne nyt arvalla heitti
Olisiko sinusta pitänyt arvalla heittää? Mitkä kaikki asiat? Eikö saisi vain valita jotain hahmoja jota halutaan pelissä käsitellä ja joka sopii AC maailmaan?
 
Viimeksi muokattu:
Olisko Yasuke pitänyt olla sit, historiallisten faktojen vastaisesti, jotain muuta kuin tummaihoinen? En nyt ihan ymmärrä. Tai sit keksiä joku satuhahmo jolla tuoda samat teemat peliin?

Onhan se tosiaan kauheaa että päädytään valitsemaan joku ajanhetkeen ja pelin juoneen sopiva historiallinen hahmo.

Yasukesta on historiankirjoituksessa ihan ainoastaan pari lausetta olemassa joista voi päätellä että hänellä saattoi olla samuraistatus. Juuri enempää hänestä ei tiedetä. Pelin juoni mikäli liittyy yhtään hahmoon ja hahmon ihonväriin on ihan täysin tuulesta ylimääräisenä temmattu. Ei se nyt ihan siten ole voinut mennä että tehdään tällainen ja tällainen juoni ja siihen tarvitaan nyt Yasuke historiasta. Vaan tummaihoinen hahmo on valittu varmasti ensin ja juonta alettu sitten rukata tämän ympärille.
 
Vaan tummaihoinen hahmo on valittu varmasti ensin ja juonta alettu sitten rukata tämän ympärille.
Tuo ei kuulemma pidä paikkaansa, vaan ubisoft on paniikissa vaihtanut hahmoa kesken kaiken. Pyydä että @Dehir kertoo jatkot.
Yasukesta on historiankirjoituksessa ihan ainoastaan pari lausetta olemassa joista voi päätellä että hänellä saattoi olla samuraistatus. Juuri enempää hänestä ei tiedetä.
Tiedetään kyllä muutama muukin yksityiskohta kuin hänen samuraistatus. AC:n fantasiamaailman näkökulmasta olennaista on hänen status kristittynä. Jos jotain templars diibadaabaa on pakko jostain syystä japaniin liittää, niin ihan looginen hahmo pelissä, IMO. Muita samuraikristittyjä ei tainnut tuohon aikaan japanissa liikkua.

ps. hauskaa että japanin historia kiinnostaa nykyisin niin monia ihmisiä!
Pelin juoni mikäli liittyy yhtään hahmoon ja hahmon ihonväriin on ihan täysin tuulesta ylimääräisenä temmattu.
Kuten AC peleissä noin ylipäänsä. Fantasiapelejä kun ovat.
 
Yasukesta on historiankirjoituksessa ihan ainoastaan pari lausetta olemassa joista voi päätellä että hänellä saattoi olla samuraistatus. Juuri enempää hänestä ei tiedetä.
Huom

Esimerkiksi AskHistorian redditissä on tätä asiaa puitu tavattoman paljon. Sieltä esimerkiksi tämä viesti: Reddit - Dive into anything

Since the last time I posted about this, I went to track down the entry of Yasuke in the Maeda Clan version of the Shinchōkōki. Kaneko Hiraku (professor at the Historiographical Institute of the University of Tokyo, the most prestigious historical research institution in Japan) includes in his book below, paired with the translation in Thomas Lockley's book (which is correct):


Ever since previously people have been arguing with me that "stipend" could be given to anyone, not just samurai, without considering the word’s meaning in Japanese. I have already mentioned how the word was used in Japanese history. Let’s look then specifically at how Ōta Gyūichi, the author of the chronicles, used it. Here are all the other entries that mention the word "stipend" (specifically 扶持), each with link to the exact page of the Shinchōkōki. I will also quote the translation by J. P. Lamers, so this time the translation is academically published.

  1. Shiba Yoshikane in 1553 – son of the previous and soon to be the next de jure lord of Owari, before Nobunaga ran him out of town.

2. Saitō Dōsan. Recent research suggest this story is inaccurate, but I’m just demonstrating how Ōta Gyūichi uses the word.


3. Nobunaga remonstrating Ashikaga Yoshiaki in 1573 for not giving out stipend properly.


4. A samurai captured in 1573 who would rather die than submit to Nobunaga.


5. Nobunaga to his own "companions" (think of Alexander’s foot and horse companions) in 1575 because he was feeling generous that day and had just given a bunch of cloth to a beggar and then felt like also rewarding his men who were supposedly moved to tears by the former act of generosity.


6. Kuki Yoshitaka and Takigawa Kazumasu in 1578 for building big ships.


7. A young samurai in 1579 for being a good wrestler, since Nobunaga loves wrestling.


8. As part of his order preparing for his soon-to-be conquests in 1582, Nobunaga ordered his vassals to hire good local samurai.


So the word was not a one-off usage by Ōta Gyūichi and every single usage of the word stipend was, without exception, either giving it to samurai (some incredibly high ranked) or used in the context of hiring samurai or samurai’s salary. This includes a young sumo wrestler who may or may not have been a samurai, but was definitely hired by Nobunaga as his personal samurai. There is therefore no reason to think Gyūichi was using the term in Yasuke's context any differently. In fact we might even draw a slight parallel to Tomo Shōrin. Yasuke was said to have had the strength of ten men, meaning he must have demonstrated that strength and it’s certainly possible he demonstrated it through wrestling and beating everyone. Nobunaga loved wrestling, loved exotic stuff, and as shown above loved to demonstrate his generosity. So, it would certainly make sense on meeting Yasuke for Nobunaga to give Yasuke, who was exotic and might have been good at wrestling, a samurai’s stipend, a decorated sword, and a residence.

EDIT: I'm adding an explanation because people are misinterpreting this post.

The meaning of the word stipend alone is not supposed to prove Yasuke was a samurai. What proves Yasuke was a samurai is not that he received a samurai stipend, but that he received a samurai stipend & carried Nobunaga's weapons which was usually the job of a koshō and koshō were samurai & was awarded a residence by Nobunaga and the only non-samurai to be awarded one in the Shinchōkōki was the special one given to the Jesuits & he was given 10 kanmon by Nobunaga's nephew Tsuda Nobuzumi which was a lot more than the annual income of some samurai & he was mobilized and followed Nobunaga on the Takeda campaign of 1582 and remained by Nobunaga's side even after Nobunaga dismissed all his "ordinary soldiers" & he fought with a katana at Nijō.

If you've read this and all my other posts and links on Yasuke and still don't believe Yasuke was a samurai, then you either a) prefer to believe your own bias over historical research or b) should post an academic level publication arguing Yasuke wasn't a samurai so I could read it.


Tuossa on niin paljon lähteitä ja todisteita ihan asiantuntijoilta, että kannattaa tutustua.

Toiseksi, Yasukea on nähty hahmona esimerkiksi Nioh-sarjan molemmissa peleissä, Nobunaga's Ambition-pelissä, Samurai Warrior 5:ssä, Sengoku Basara ja Onimusha -peleissä näin nopeasti muistellen.

Afro Samurai perustuu Yasuken tarinaan. Hän on hahmona Takeshi Kitanon historiallisessa epookissa Kubissa, joka julkaistiin viime vuonna. Yasuke nähdään esimerkiksi Tenkaichi-mangassa yhtenä päähenkilöistä.

Pointtina on, että hahmo on selkeästi esillä ollut vuosikaudet Japanilaisessa mediassa. Japanissa hänen länsäolosta ei kiistellä tällä tavalla, eikä lännessä asiaa huomioitu ollenkaan kunnes juuri äärioikeiston ulisijat saivat tästä idean, että nyt tällä tienaa. Kukaan ei valittanut aiemmissa tapauksissa tai vaatinut, että Japanilaiset kehittäjät perustelevat päätöstään käyttää Yasukea hahmona missään. Mutta nyt pitäisi sitten?
 
Upea lanka kyllä. Tämä yksikin kuvittelee että rumat läskit hahmot hero shoottereissa ei vaikuta pelin myyntimääriin. Dragon age kun floppaa, niin syy on varmaan se että lohikärmeet ei kiinnosta enää vuonna 2024. :think:

Mites tässä nyt näin kävi?

 
Pointtina on, että hahmo on selkeästi esillä ollut vuosikaudet Japanilaisessa mediassa. Japanissa hänen länsäolosta ei kiistellä tällä tavalla, eikä lännessä asiaa huomioitu ollenkaan kunnes juuri äärioikeiston ulisijat saivat tästä idean, että nyt tällä tienaa. Kukaan ei valittanut aiemmissa tapauksissa tai vaatinut, että Japanilaiset kehittäjät perustelevat päätöstään käyttää Yasukea hahmona missään. Mutta nyt pitäisi sitten?

Ei olekkaan valitettu. Hyvä ja värikäs hahmo. Nioh 2:sessa sopi omasta mielestä oikein hyvin paikalleen hahmona ja minulla ei ole mitään valituksia sen suhteen.

Itse olen ymmärtänyt että Assassin Creed casessa on kyse siitä että sarjan fanit ja pelaajat on vuosikausia halunneet Japaniin sijoittuvan japaniteemaisen Assassin Creed osan ja nyt sitten sellainen tulee niin päähahmo on tummaihoinen joka rikkoo teeman ja ei nyt ole ihan sitä mitä haluttiin. Ihan vaikka kuinka on historiallinen hahmo kyseessä niin ei se nyt istu hyvin kys. teemaan ja asetelmaan. En ymmärrä että miten edes toimii kun pelin teema pitäisi olla salamurhaaminen ja piiloutuminen mutta en ole alkanut selvittämään.

Sitten on ihan erikseen vielä koko Ubisoftin case ja wokesyytökset. Ei se nyt ihmeellistä ole että tässäkin on monella epäilyksensä woketuksesta.
 
Viimeksi muokattu:
päähahmo on tummaihoinen joka rikkoo teeman. Ihan vaikka kuinka on historiallinen hahmo kyseessä niin ei se istu hyvin kys. teemaan ja asetelmaan.
Muita kristittyjä samurai-hahmoja ei tainnut japanissa olla ja jonkun toisen todellisen hahmon uudelleenbrändääminen vääräuskoiseksi olisi potentiaalisesti aika kauheaa pr näkökulmasta vaikka fantasiapelistä nyt kyse onkin.

Pelissä on tosiaan kaksi päähahmoja joista toinen on ninja ja voit sillä sitten pelata jos oot sitä mieltä että samuraille ei ole sijaa japanissa tms.
 
Mites tässä nyt näin kävi?

Todennäköisesti kaikki kriitikot on wokemädättäjiä tai tämä nyt ei jollakin ilveellä enää käykään go woke go broke -esimerkistä
 
Muita kristittyjä samurai-hahmoja ei tainnut japanissa olla ja jonkun toisen todellisen hahmon uudelleenbrändääminen vääräuskoiseksi olisi potentiaalisesti aika kauheaa pr näkökulmasta vaikka fantasiapelistä nyt kyse onkin.

Pelissä on tosiaan kaksi päähahmoja joista toinen on ninja ja voit sillä sitten pelata jos oot sitä mieltä että samuraille ei ole sijaa japanissa tms.
Eurooppalaisia on ollut japanissa samuraina. Willian Adams ja Jan Joosten ainakin. Mutta ei ne olisi ac shadowsiin sopineet paljoakaan yasukea paremmin, vaikka olivatkin oikeasti samuraita.
 
Muita kristittyjä samurai-hahmoja ei tainnut japanissa olla ja jonkun toisen todellisen hahmon uudelleenbrändääminen vääräuskoiseksi olisi potentiaalisesti aika kauheaa pr näkökulmasta vaikka fantasiapelistä nyt kyse onkin.

Pelissä on tosiaan kaksi päähahmoja joista toinen on ninja ja voit sillä sitten pelata jos oot sitä mieltä että samuraille ei ole sijaa japanissa tms.
Nytkö teoria on että pelintekijät halusivat välttämättä kristityn hahmon?

Kyllä minä edelleen taidan uskoa että tuo on diversiteettisyistä valittu hahmo, muutenkin on sellainen kuva että Ubisoft ei paljon poliittisista suuntaustaan peittele.
 
En osaa kuvitella että hahmon tumma ihonväri toisi mitään lisäarvoa. Ainakaan itselle.

Tämä väite ei kyllä kestä mitään kriittistä tarkastelua.
Kuten tuossa pomk totesi, kyse ei ole siitä, että siinä olisi vain vaihdettu se ihonväri. Siinä ei kirjoitettu mitään geneeristä japanilaista samuraita ja sitten vain vaihdettu ihonväriä.

Vaan tuo hahmo kirjoitettiin pohjimmiltaan Yasukeksi. Se vaikuttaa siihen, että minkälainen se hahmo on, se vaikuttaa siihen, että minkälaisia kanssakäymisiä sillä hahmolla on pelin muiden hahmojen kanssa. Se vaikuttaa siihen, että minkälainen se pelin tarina on.
Eli peli, jossa päähahmona on Yasuke, on merkittävästi erilainen peli, ainakin tarinaltansa, kuin peli, jossa päähahmo olisi joku muu. Lisäksi koska me tullaan näkemään vain se yksi versio tuosta pelistä, se missä Yasuke on päähahmo, niin on täysin mahdotonta tehdä väitteitä siitä, että mitä lisäarvoa Yasuke toi kokemukseen verrattuna johonkin randomiin japanilaiseen samuraihin.

Oikeastaan ainoa tapa, miten tuossa sun väitteessä on jotain järkeä, on jos sä itse et vain välitä tippaakaan siitä, että minkälaisia hahmoja ja minkälainen tarina siinä pelissä on.
 
Tämä väite ei kyllä kestä mitään kriittistä tarkastelua.
Kuten tuossa pomk totesi, kyse ei ole siitä, että siinä olisi vain vaihdettu se ihonväri. Siinä ei kirjoitettu mitään geneeristä japanilaista samuraita ja sitten vain vaihdettu ihonväriä.

Vaan tuo hahmo kirjoitettiin pohjimmiltaan Yasukeksi. Se vaikuttaa siihen, että minkälainen se hahmo on, se vaikuttaa siihen, että minkälaisia kanssakäymisiä sillä hahmolla on pelin muiden hahmojen kanssa. Se vaikuttaa siihen, että minkälainen se pelin tarina on.
Eli peli, jossa päähahmona on Yasuke, on merkittävästi erilainen peli, ainakin tarinaltansa, kuin peli, jossa päähahmo olisi joku muu. Lisäksi koska me tullaan näkemään vain se yksi versio tuosta pelistä, se missä Yasuke on päähahmo, niin on täysin mahdotonta tehdä väitteitä siitä, että mitä lisäarvoa Yasuke toi kokemukseen verrattuna johonkin randomiin japanilaiseen samuraihin.

Oikeastaan ainoa tapa, miten tuossa sun väitteessä on jotain järkeä, on jos sä itse et vain välitä tippaakaan siitä, että minkälaisia hahmoja ja minkälainen tarina siinä pelissä on.

Mikä siinä nyt on ihmeellistä että en usko että tummaihoisuus tuo juonelle tai pelille lisäarvoa? Ainakaan itselle Kuten sanoin niin jos itse haluaisin pelata Japaniin sijoittuvaa Japaniteemaista peliä niin en haluaisi pelata sitä minkään Yasuken näkökulmasta joka ei nyt mitenkään edusta sitä stereotyyppistä tai todellista Japania muuten kun yksittäisen ihmisen osalta joka on täysin poikkeava tarina kuin kenenkään muun.

Voin olla väärässä ja ehkä onnistuvat luomaan jonkin omgwtf seikkailun Yasuken näkökulmasta joka tempaisi minutkin mukaansa mutta minä varmaan itseni tunnen parhaiten ja en nyt usko että näin tapahtuisi. Käsittääkseni ei ole muutkaan pelin osat olleet mitään mestariteoksia juonen osalta. Yhtä peliä olen sarjasta pelannut ja en tosiaan muista juonesta yhtään mitään. Pelattavuus ja toiminta oli keskinkertaista. Jossain vaiheessa pelin juoni tosiaan hyppi nykyaikaan joka vaikutti todella tyhmältä.
 
Viimeksi muokattu:
Eurooppalaisia on ollut japanissa samuraina. Willian Adams ja Jan Joosten ainakin. Mutta ei ne olisi ac shadowsiin sopineet paljoakaan yasukea paremmin, vaikka olivatkin oikeasti samuraita.
Yasuke oli ihan oikea samurai. On tiedevastaista hölynpölyä väittää muuta vakavalla naamalla ilman uutta tutkimustietoa. :kahvi:

Yksikään noista mainitsemistasi hahmoista ei tosiaan ollut japanissa niinä hetkinä mihin toi AC peli sijoittuu, eikä niiden käytölle ole siksi mitään premissiä.
Nytkö teoria on että pelintekijät halusivat välttämättä kristityn hahmon?
Olisi ensimmäinen AC peli ikinä joka ei kristinuskoa jollain tapaa käsittelisi. Ihmettelen jos hahmon jesuiittitaustaa ei hyödynnetä millään tapaa tarinassa. Katsotaan jahka peli julkaistaan. Assassins vs. templars on koko pelisarjan keskeisin teema.
Mikä siinä nyt on ihmeellistä että en usko että tummaihoisuus tuo juonelle tai pelille lisäarvoa?
Ei sillä ihonvärillä tosiaan ole mitään merkitystä. Tarina olisi samanlainen oli yasuke sitten tumma vai vaalea. Vaalea yasuke vaan olisi white washingia.
 
Yasuke oli ihan oikea samurai. On tiedevastaista hölynpölyä väittää muuta vakavalla naamalla ilman uutta tutkimustietoa. :kahvi:

Yksikään noista mainitsemistasi hahmoista ei tosiaan ollut japanissa niinä hetkinä mihin toi AC peli sijoittuu, eikä niiden käytölle ole siksi mitään premissiä.

Niin eivät olleet juuri sinä ainoana vuonna kun yasuke oli, mutta ei kai se pelin ajankohtaa paljon muuttaisi jos olisi parikymmentä vuotta myöhemmin.

Ja yasuken samuraiudesta ei edelläänkään ole, eikä tuskin tule olemaankaan, mitään tieteellistä tutkimustietoa. Pelkkää spekulaatiota toisilla toiseen suuntaan ja toisilla toiseen.
 
Niin eivät olleet juuri sinä ainoana vuonna kun yasuke oli, mutta ei kai se pelin ajankohtaa paljon muuttaisi jos olisi parikymmentä vuotta myöhemmin.
Jos haluaa tehdä pelin jossa käsitellään Nobunagaa muutenkin kuin postuumisti, niin pelin sijoittaminen hänen jälkeiseen aikaan ei toimi todennäköisesti kovin hyvin.

Vrt. ”Miksei talvisotaa käsittelevää leffaa voisi sijoittaa 2020 luvulle?”
Ja yasuken samuraiudesta ei edelläänkään ole, eikä tuskin tule olemaankaan, mitään tieteellistä tutkimustietoa. Pelkkää spekulaatiota toisilla toiseen suuntaan ja toisilla tois
historioitsijoiden konsensus on olemassa. Onko historiantutkimus sit tiedettä ylipäänsä on hyvä kysymys johonkin toiseen ketjuun käytäväksi.

Toivottavasti ”uskot” historiaan tieteenalana. Päästään sit yhdessä toteamaan että yasuke oli samurai parhaan saatavilla olevan tiedon ja tieteellisen konsensuksen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
historioitsijoiden konsensus on olemassa. Onko historiantutkimus sit tiedettä ylipäänsä on hyvä kysymys johonkin toiseen ketjuun käytäväksi.

Toivottavasti ”uskot” historiaan tieteenalana. Päästään sit yhdessä toteamaan että yasuke oli samurai parhaan saatavilla olevan tiedon ja tieteellisen konsensuksen mukaan.

Näytäpä se historioitsien konsensus, niin saat papukaijamerkin. Muuten asiasta saa paremman käsityksen kuin Thomas Lockleyn satuja uskomalla, katsomalla vaikka mitä japanin kielinen wikipedia lähteineen sanoo aiheesta. Sitä on suht helppo lukea, vaikka vähän hassuja sanamuotoja ja lauserakenteita, kun vaihtaa kielen japaniaksi ja kääntäjällä loput.
 
Näytäpä se historioitsien konsensus, niin saat papukaijamerkin. Muuten asiasta saa paremman käsityksen kuin Thomas Lockleyn satuja uskomalla, katsomalla vaikka mitä japanin kielinen wikipedia lähteineen sanoo aiheesta. Sitä on suht helppo lukea, vaikka vähän hassuja sanamuotoja ja lauserakenteita, kun vaihtaa kielen japaniaksi ja kääntäjällä loput.
Ne oudot lauserakenteet johtuvat siitä, että länsimaiset tyypit käyvät Google Translaten avulla sorkkimassa sivua:

 
Näytäpä se historioitsien konsensus, niin saat papukaijamerkin. Muuten asiasta saa paremman käsityksen kuin Thomas Lockleyn satuja uskomalla, katsomalla vaikka mitä japanin kielinen wikipedia lähteineen sanoo aiheesta. Sitä on suht helppo lukea, vaikka vähän hassuja sanamuotoja ja lauserakenteita, kun vaihtaa kielen japaniaksi ja kääntäjällä loput.
Ensin tarvittais joku historioitsija kertomaan että yasuke ei ollut samurai. Ei siis mikään influensseri tai muu alt-right peelo, vaan japanin feodaaliajan historiaan erikoistunut tutkija. En ole moista vielä löytänyt mistään, siinä missä toisessa leirissä on useita tahoja. @RumCake on noista sitä kattavaa copypastaa tänne jo pariin otteeseen laittanut.
 
Ensin tarvittais joku historioitsija kertomaan että yasuke ei ollut samurai. Ei siis mikään influensseri tai muu alt-right peelo, vaan japanin feodaaliajan historiaan erikoistunut tutkija. En ole moista vielä löytänyt mistään, siinä missä toisessa leirissä on useita tahoja. @RumCake on noista sitä kattavaa copypastaa tänne jo pariin otteeseen laittanut.
Yu Hirayama ei ole edelleenkään mikään varteen otettava historioitsija tässä casessa. Kaveri on taloudellisesti kytkeytynyt Pony Canyoniin jonka intressissä on levitä länsimarkkinoille. Kyseinen tarkoittaa siis sitä että laulavat DEI inkluusion lauluja. Pony Canyonin omistaja on Fuji Media Holdings jonka pääomistajat on edelleen: BlackRock,Vanguard ja Goldman Sachs

Tässä on ihan selkeä ja suora taloudellispoliittinen kytkös Blackrockkiin ja kumppaneihin jotka tätä DEI/Woketusta pakottaa.




Kuvakaappaus_20241028_232717.png
Kuvakaappaus_20241028_232757.png
 
Yu Hirayama ei ole edelleenkään mikään varteen otettava historioitsija tässä casessa. Kaveri on taloudellisesti kytkeytynyt Pony Canyoniin jonka intressissä on levitä länsimarkkinoille. Kyseinen tarkoittaa siis sitä että laulavat DEI inkluusion lauluja. Pony Canyonin omistaja on Fuji Media Holdings jonka pääomistajat on edelleen: BlackRock,Vanguard ja Goldman Sachs

Tässä on ihan selkeä ja suora taloudellispoliittinen kytkös Blackrockkiin ja kumppaneihin jotka tätä DEI/Woketusta pakottaa.

Eli siis, kun ei voida tehdä faktapohjaisia argumentteja siitä, miten Hirayaman väitteet olisivat vääriä, niin aletaan hyökkäämään henkilöä kohtaan ja kyseenalaistamaan tyypin motiiveja.
 
Yu Hirayama ei ole edelleenkään mikään varteen otettava historioitsija tässä casessa. Kaveri on taloudellisesti kytkeytynyt Pony Canyoniin jonka intressissä on levitä länsimarkkinoille. Kyseinen tarkoittaa siis sitä että laulavat DEI inkluusion lauluja. Pony Canyonin omistaja on Fuji Media Holdings jonka pääomistajat on edelleen: BlackRock,Vanguard ja Goldman Sachs

Tässä on ihan selkeä ja suora taloudellisi poliittinen kytkös Blackrockkiin ja kumppaneihin jotka tätä DEI/Woketusta pakottaa.
Öö, eli muokkaavat kansakunnan historiaa koska deiwoketus? Kaikkea sitä kuuleekin.

Big woke alkanu rahoittamaan historioitsijoita. Huh huh. Vähän joltain salaliitolta kuulostaa.

Ketä sitten mielestäsi pitäisi aiheessa kuulla?
Mitä vikaa kyseisen henkilön tekemissä tutkimuksissa oli? Siis ”väärän lopputuloksen” lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Jos pelifirmat jatkavat tuolla linjalla, puhumattakaan sen kiihdyttämisestä, niin se on sitten aika vanha merkki sen puolesta, että homma on kaupallisesti kestävällä pohjalla.

Itse veikkaan, että tässä hiljalleen siirrytään tästä nykyisestä tilasta, jossa noita DEI-asioita nostetaan esille noiden firmojen toimesta kommunikaatioissa, tilanteeseen, jossa ne normalisoituvat osaksi sitä kokonaisuutta. Jolloin firmojen ei enää tarvi nostaa sitä esille kommunikaatiossa, joka myös vähentää sitä arvopohjaista vastakkainasettlua.

Siitä tulee normaalia peleissä (ja muussakin mediassa) ja sitä mukaa kun valtaosa niistä nykyisistä vastarannankiiskeistä tottuu siihen, myös asiasta valittaminen vähenee radikaalisti.
Vähän saman tapaan kuin on käynyt kaikissa muissa vastaavissa tapauksissa kautta historian.
Tässä on nyt se isoin ero näkemysten välillä. Toiset pitää tätä kaikkea luonnollisena kehityksensä, minä itse ja moni muu taas ei näe asiaa näin. Minun mielestä nämä DEI politiikat ja kaiken näköiset pisteytyksen, eivät vaan ole mitään luonnollista kehitystä.
Siellä on taustalla painaviakin taloudellisia syitä, kuten jenkkien veronkevennykset tietyt "DEI pisteet" saavuttaville yrityksille yms. Yrityksille on suoranaista hyötyjä siitä, että DEI pisteet on korkealla, mikä taas voi hyvinkin vaikuttaa negatiivisesti henkilöstön osaamiseen ja kemiaan yms., koska palkkauksissa saattaa ollakin tärkeämpää etninen tausta, kun osaaminen. Tällaisilla ulkoisen motivaattorien ohjaamilla poliitikoilla ei saavuteta luonnollista monimuotoisuutta.

DEItä tapahtui jo ennen näitä polittiikojakin, ja ennen kun koko helvetin termiä oli keksitty, ja aivan luonnollisesti. Nämä erinäiset politiikat ovat aivan keinotekoisia, turhia ja ennemminkin haitallisia.

Ei mulla ole mitään sitä vastaan, että ihmiset ilmaisevat mielipiteensä jostain ilmiöstä.
Mutta se, että ilmaisee mielipiteitä jostain ilmiöstä, ei tarkoita, että pitää lähteä hyökkäämään niitä yksittäisiä pelejä ja pelinkehittäjiä vastaan kaiken maailman "pelaamatta paskaa" reviewbombauksella tai jollain some-mesoomisella. Antaa niiden tehdä pelejä niille, joiden makuun se sopii, ilman, että pitää lähteä harrastamaan tuollaisia poliittisesti motivoituneita ajojahteja.
Palaten siihen mun esimerkkiin Kid Rockista. En erityisemmin tykkää Kid Rockin musiikista (ainakaan selvinpäin) ja vielä vähemmän tykkään sen poliittisista mielipiteistä. Mutta en näe mitenkään järkevänä toimintana sitä, että alkaisin reviewbombaamaan sen levyjä tai järkkäämään jotain Kid Rock boikottoja vain koska en tykkää sen edustamasta politiikasta.

Nyt siirryttiinkin yhtä-äkkiä review bombaukseen... Minä kun luulin että puhuttiin koko ajan vaan tästä paljon puhutusta "ulinasta". Miksi yksittäistä peliä ja sen kohdalla tehtyjä valintoja ei saisi kritisoida somessa? Jos iso joukko sattuu olemaan samaa mieltä, niin toki se saa enemmän ja laajempaa näkyvyyttä. Kyllähän tuo on aika iso joukko, jotka nyt jo suht aktiivisesti vastustaa tätä järjestelmällistä DEI inkluusiota. Suurin massa ei ole vielä kummassakaan leirissä.

Jos se Kidrock yhtä-äkkiä haalisi lempi bändisi "oikeudet" ja alkaisi sen nimen alla julkaista "omaa kamaansa", niin aika todennäköisesti sinäkin olisit netissä "ulisemassa".
 
Kyllähän tuo on aika iso joukko, jotka nyt jo suht aktiivisesti vastustaa tätä järjestelmällistä DEI inkluusiota.
Onko todella? Miten olet tuohon lopputulokseen päätynyt?

Minun mielestä nämä DEI politiikat ja kaiken näköiset pisteytyksen, eivät vaan ole mitään luonnollista kehitystä.
Ne on tapa jolla sijoittajat päättävät mihin rahansa laittavat. Valinnanvapaus olkoon heillä jatkossakin.
 
Mites tässä nyt näin kävi?


Odotellaan ihan rauhassa julkaisua ettei käy Starfieldit, Cyperpunkit tai Imperatus Romet. Fextralife väittää että arvostelu versiota olisi jaettu pääasiassa vain journalisteille jotka ovat olleet positiivisia aikaisemmin pelistä.

Oli miten oli ei näiden isojen hypetettyjen pelien kohdalla valitettavasti voi luottaa kriitikoihin.
 
1730166789738.png

1730166806726.png



Näin myös aikaisemmin screenshotin dialogista jossa puhutaan top surgery (mitä lie onkaan suomeksi kun tissit poistetaan transhenkilöltä) arvista joka on vaihtoehto hahmonluonnissa. Skill Up sanoi arvostelussaan "Every interaction sounds like HR is in the room".

Ilman kontekstia vaikea sanoa mitään näistä screenshoteista, mutta kyllä tuo aika paljolta vaikutaa siltä että peli "tuputtaa" wokea.
 
Yu Hirayama ei ole edelleenkään mikään varteen otettava historioitsija tässä casessa. Kaveri on taloudellisesti kytkeytynyt Pony Canyoniin jonka intressissä on levitä länsimarkkinoille. Kyseinen tarkoittaa siis sitä että laulavat DEI inkluusion lauluja. Pony Canyonin omistaja on Fuji Media Holdings jonka pääomistajat on edelleen: BlackRock,Vanguard ja Goldman Sachs

Tässä on ihan selkeä ja suora taloudellispoliittinen kytkös Blackrockkiin ja kumppaneihin jotka tätä DEI/Woketusta pakottaa.




Kuvakaappaus_20241028_232717.png
Kuvakaappaus_20241028_232757.png

Nämä ovat kaikki suoraan akateemista lähteistä ja Nobunagan aikakauden teksteistä, päiväkirjoista ja kronikoista. Ne ovat vertaisarvioiduista tutkimuksista koostettu, jotka on sittemmin arvioitu uudestaan kun ne käännettiin englanniksi.

Since the last time I posted about this, I went to track down the entry of Yasuke in the Maeda Clan version of the Shinchōkōki. Kaneko Hiraku (professor at the Historiographical Institute of the University of Tokyo, the most prestigious historical research institution in Japan) includes in his book below, paired with the translation in Thomas Lockley's book (which is correct):


Ever since previously people have been arguing with me that "stipend" could be given to anyone, not just samurai, without considering the word’s meaning in Japanese. I have already mentioned how the word was used in Japanese history. Let’s look then specifically at how Ōta Gyūichi, the author of the chronicles, used it. Here are all the other entries that mention the word "stipend" (specifically 扶持), each with link to the exact page of the Shinchōkōki. I will also quote the translation by J. P. Lamers, so this time the translation is academically published.


  1. Shiba Yoshikane in 1553 – son of the previous and soon to be the next de jure lord of Owari, before Nobunaga ran him out of town.

2. Saitō Dōsan. Recent research suggest this story is inaccurate, but I’m just demonstrating how Ōta Gyūichi uses the word.


3. Nobunaga remonstrating Ashikaga Yoshiaki in 1573 for not giving out stipend properly.


4. A samurai captured in 1573 who would rather die than submit to Nobunaga.


5. Nobunaga to his own "companions" (think of Alexander’s foot and horse companions) in 1575 because he was feeling generous that day and had just given a bunch of cloth to a beggar and then felt like also rewarding his men who were supposedly moved to tears by the former act of generosity.


6. Kuki Yoshitaka and Takigawa Kazumasu in 1578 for building big ships.


7. A young samurai in 1579 for being a good wrestler, since Nobunaga loves wrestling.


8. As part of his order preparing for his soon-to-be conquests in 1582, Nobunaga ordered his vassals to hire good local samurai.


So the word was not a one-off usage by Ōta Gyūichi and every single usage of the word stipend was, without exception, either giving it to samurai (some incredibly high ranked) or used in the context of hiring samurai or samurai’s salary. This includes a young sumo wrestler who may or may not have been a samurai, but was definitely hired by Nobunaga as his personal samurai. There is therefore no reason to think Gyūichi was using the term in Yasuke's context any differently. In fact we might even draw a slight parallel to Tomo Shōrin. Yasuke was said to have had the strength of ten men, meaning he must have demonstrated that strength and it’s certainly possible he demonstrated it through wrestling and beating everyone. Nobunaga loved wrestling, loved exotic stuff, and as shown above loved to demonstrate his generosity. So, it would certainly make sense on meeting Yasuke for Nobunaga to give Yasuke, who was exotic and might have been good at wrestling, a samurai’s stipend, a decorated sword, and a residence.

EDIT: I'm adding an explanation because people are misinterpreting this post.

The meaning of the word stipend alone is not supposed to prove Yasuke was a samurai. What proves Yasuke was a samurai is not that he received a samurai stipend, but that he received a samurai stipend & carried Nobunaga's weapons which was usually the job of a koshō and koshō were samurai & was awarded a residence by Nobunaga and the only non-samurai to be awarded one in the Shinchōkōki was the special one given to the Jesuits & he was given 10 kanmon by Nobunaga's nephew Tsuda Nobuzumi which was a lot more than the annual income of some samurai & he was mobilized and followed Nobunaga on the Takeda campaign of 1582 and remained by Nobunaga's side even after Nobunaga dismissed all his "ordinary soldiers" & he fought with a katana at Nijō.

If you've read this and all my other posts and links on Yasuke and still don't believe Yasuke was a samurai, then you either a) prefer to believe your own bias over historical research or b) should post an academic level publication arguing Yasuke wasn't a samurai so I could read it.
 
Tässä on nyt se isoin ero näkemysten välillä. Toiset pitää tätä kaikkea luonnollisena kehityksensä, minä itse ja moni muu taas ei näe asiaa näin. Minun mielestä nämä DEI politiikat ja kaiken näköiset pisteytyksen, eivät vaan ole mitään luonnollista kehitystä.
Siellä on taustalla painaviakin taloudellisia syitä, kuten jenkkien veronkevennykset tietyt "DEI pisteet" saavuttaville yrityksille yms. Yrityksille on suoranaista hyötyjä siitä, että DEI pisteet on korkealla, mikä taas voi hyvinkin vaikuttaa negatiivisesti henkilöstön osaamiseen ja kemiaan yms., koska palkkauksissa saattaa ollakin tärkeämpää etninen tausta, kun osaaminen. Tällaisilla ulkoisen motivaattorien ohjaamilla poliitikoilla ei saavuteta luonnollista monimuotoisuutta.

DEItä tapahtui jo ennen näitä polittiikojakin, ja ennen kun koko helvetin termiä oli keksitty, ja aivan luonnollisesti. Nämä erinäiset politiikat ovat aivan keinotekoisia, turhia ja ennemminkin haitallisia.

Kiinnostaisi kyllä nähdä jotain pohjaa näille väitteille veronkevennyksistä Jenkeissä. Ei sinänsä etteikö tuo olisi mahdollista, ainakin jossain osavaltioissa, mutta kuulostaa taas tälläiseltä Twitter "faktalta".
Lisäksi vaikka sitä työntekijöiden DEI:tä tuettaisiinkin veronkevennyksillä, niin ei se tarkoita, että niiden pelien sisältöä pitäisi muuttaa noiden verokevennysten perässä. Veronkevennyksiä tai ei, ollakseen menestyvä, sen pelin pitää oikeasti myydä.

Sitten kerta täällä on puhuttu esim. AC Shadowsista, niin se on ranskalaisen pelitalon kanadalaisen studion tekele.

Nyt siirryttiinkin yhtä-äkkiä review bombaukseen... Minä kun luulin että puhuttiin koko ajan vaan tästä paljon puhutusta "ulinasta". Miksi yksittäistä peliä ja sen kohdalla tehtyjä valintoja ei saisi kritisoida somessa? Jos iso joukko sattuu olemaan samaa mieltä, niin toki se saa enemmän ja laajempaa näkyvyyttä. Kyllähän tuo on aika iso joukko, jotka nyt jo suht aktiivisesti vastustaa tätä järjestelmällistä DEI inkluusiota. Suurin massa ei ole vielä kummassakaan leirissä.

Jos se Kidrock yhtä-äkkiä haalisi lempi bändisi "oikeudet" ja alkaisi sen nimen alla julkaista "omaa kamaansa", niin aika todennäköisesti sinäkin olisit netissä "ulisemassa".

Itse olen kyllä puhunut jatkuvasti myös siitä reviewbombauksesta. Lisäksi on ero asiallisella kritiikillä ja sitten tuolla some-mesoamisella. Toki nykyään somen keskustelukulttuuri on läpikotaisin mädäntynyt, joten tuo ei koske vain tätä aihetta.

Jos Rollarit päättäsivät lopettaa ja myisivät oikeudet bändin nimeen Kid Rockille, niin en todellakaan olisi netissä ulisemassa. Pitäisin tuota kyllä vähän outona vetona, mutta jos Jagger, Richards ja Wood toteavat, että vielä viimeinen rahastus tuolla brändillä, niin ok. He sen brändin rakensivat, joten jos haluavat vielä puristaa siitä viimeiset rahat irti niin mikäs siinä.
Muutenkin outo vertaus, koska esim. Assasin's Creed on aina ollut Ubisoftin pelisarja.
 
Neuvostoajan suomettumisilmiötä voisi puolustella samoin sanankääntein kuin nykyfeminismi/monimuotoisuus/inkluusio/woke/DEI ideologiaa. Media, puolueet, muut järjestöt ja yhteisöt, artistit, oppilaitokset ja eräät yrityksetkin tekivät mielipiteenmuokkausta ja ohjailua omasta halustaan. He olisivat voineet jättää tekemättäkin, mutta jos he ovat todenneet, että siitä on heille hyötyä, niin mitäpä syytä sitä on lähteä arvostelemaan. Termi oli "yleiset syyt".
 
Jälleen suosittelen oikeasti käyttämään muitakin lähteitä kuin "kuulin youtubesta" tai wikipedian nopeaa selausta.

Esimerkiksi AskHistorian redditissä on tätä asiaa puitu tavattoman paljon. Sieltä esimerkiksi tämä viesti: Reddit - Dive into anything

Since the last time I posted about this, I went to track down the entry of Yasuke in the Maeda Clan version of the Shinchōkōki. Kaneko Hiraku (professor at the Historiographical Institute of the University of Tokyo, the most prestigious historical research institution in Japan) includes in his book below, paired with the translation in Thomas Lockley's book (which is correct):


Ever since previously people have been arguing with me that "stipend" could be given to anyone, not just samurai, without considering the word’s meaning in Japanese. I have already mentioned how the word was used in Japanese history. Let’s look then specifically at how Ōta Gyūichi, the author of the chronicles, used it. Here are all the other entries that mention the word "stipend" (specifically 扶持), each with link to the exact page of the Shinchōkōki. I will also quote the translation by J. P. Lamers, so this time the translation is academically published.

  1. Shiba Yoshikane in 1553 – son of the previous and soon to be the next de jure lord of Owari, before Nobunaga ran him out of town.

2. Saitō Dōsan. Recent research suggest this story is inaccurate, but I’m just demonstrating how Ōta Gyūichi uses the word.


3. Nobunaga remonstrating Ashikaga Yoshiaki in 1573 for not giving out stipend properly.


4. A samurai captured in 1573 who would rather die than submit to Nobunaga.


5. Nobunaga to his own "companions" (think of Alexander’s foot and horse companions) in 1575 because he was feeling generous that day and had just given a bunch of cloth to a beggar and then felt like also rewarding his men who were supposedly moved to tears by the former act of generosity.


6. Kuki Yoshitaka and Takigawa Kazumasu in 1578 for building big ships.


7. A young samurai in 1579 for being a good wrestler, since Nobunaga loves wrestling.


8. As part of his order preparing for his soon-to-be conquests in 1582, Nobunaga ordered his vassals to hire good local samurai.


So the word was not a one-off usage by Ōta Gyūichi and every single usage of the word stipend was, without exception, either giving it to samurai (some incredibly high ranked) or used in the context of hiring samurai or samurai’s salary. This includes a young sumo wrestler who may or may not have been a samurai, but was definitely hired by Nobunaga as his personal samurai. There is therefore no reason to think Gyūichi was using the term in Yasuke's context any differently. In fact we might even draw a slight parallel to Tomo Shōrin. Yasuke was said to have had the strength of ten men, meaning he must have demonstrated that strength and it’s certainly possible he demonstrated it through wrestling and beating everyone. Nobunaga loved wrestling, loved exotic stuff, and as shown above loved to demonstrate his generosity. So, it would certainly make sense on meeting Yasuke for Nobunaga to give Yasuke, who was exotic and might have been good at wrestling, a samurai’s stipend, a decorated sword, and a residence.

EDIT: I'm adding an explanation because people are misinterpreting this post.

The meaning of the word stipend alone is not supposed to prove Yasuke was a samurai. What proves Yasuke was a samurai is not that he received a samurai stipend, but that he received a samurai stipend & carried Nobunaga's weapons which was usually the job of a koshō and koshō were samurai & was awarded a residence by Nobunaga and the only non-samurai to be awarded one in the Shinchōkōki was the special one given to the Jesuits & he was given 10 kanmon by Nobunaga's nephew Tsuda Nobuzumi which was a lot more than the annual income of some samurai & he was mobilized and followed Nobunaga on the Takeda campaign of 1582 and remained by Nobunaga's side even after Nobunaga dismissed all his "ordinary soldiers" & he fought with a katana at Nijō.

If you've read this and all my other posts and links on Yasuke and still don't believe Yasuke was a samurai, then you either a) prefer to believe your own bias over historical research or b) should post an academic level publication arguing Yasuke wasn't a samurai so I could read it.


Tuossa on niin paljon lähteitä ja todisteita ihan asiantuntijoilta, että kannattaa tutustua.

Toiseksi, Yasukea on nähty hahmona esimerkiksi Nioh-sarjan molemmissa peleissä, Nobunaga's Ambition-pelissä, Samurai Warrior 5:ssä, Sengoku Basara ja Onimusha -peleissä näin nopeasti muistellen.

Afro Samurai perustuu Yasuken tarinaan. Hän on hahmona Takeshi Kitanon historiallisessa epookissa Kubissa, joka julkaistiin viime vuonna. Yasuke nähdään esimerkiksi Tenkaichi-mangassa yhtenä päähenkilöistä.

Pointtina on, että hahmo on selkeästi esillä ollut vuosikaudet Japanilaisessa mediassa. Japanissa hänen länsäolosta ei kiistellä tällä tavalla, eikä lännessä asiaa huomioitu ollenkaan kunnes juuri äärioikeiston ulisijat saivat tästä idean, että nyt tällä tienaa. Kukaan ei valittanut aiemmissa tapauksissa tai vaatinut, että Japanilaiset kehittäjät perustelevat päätöstään käyttää Yasukea hahmona missään. Mutta nyt pitäisi sitten?
Tämä kyseinen Reddit postaus mistä olet nuo poiminut käyttää Thomas Lockleyn kirja käännöksiä väittämien pohjana. Lisäksi mitkä on todisteet on olemasta myöst siitä että tämän Reddit käyttäjän: ParallelPain käytännössä kukaan?

Thomas Lockley on paljastunut tyypiksi jonka kirja sisältää keskittyä pseudohistoriaa Yasuken historiasta. Mukaan lukien se että yasuke olisi Samurai. Lockey:n on myös väitetty ja osoitettu muokanneen wikipedia artikkelia yasukesta kirjansa narratiivinsa mukaiseksi nimimerkillä tottoritom vuodesta 2015 lukien. (Wikipedian lähde ei ole siis luotettava).
Tavoitteena selvästi uudelleen kirjoittaa historiaa oman satukirjansa uskomusten mukaisiksi. Pohja perustuu täysin poliittisesti tavoitellulle narratiiville joka ei kestä päivänvaloa.

Lockey oli kirjan kirjoittamisen aikaan Nihon Universityssä Associate Professorina ja tämän casen jälkeen yliopisto potki Lockey:n vek. Samalla Yliopiston tarjoama Black Samurai: Yasuke, the African Samurai Who Served Nobunaga koulutus/tutkimus ohjelma myös poistettiin. Jonka jälkeen poisti profiilinsa sosiaalisista medioista. Kaveri on Toast

 
Tämä kyseinen Reddit postaus mistä olet nuo poiminut käyttää Thomas Lockleyn kirja käännöksiä väittämien pohjana. Lisäksi mitkä on todisteet on olemasta myöst siitä että tämän Reddit käyttäjän: ParallelPain käytännössä kukaan?

Thomas Lockley on paljastunut tyypiksi jonka kirja sisältää keskittyä pseudohistoriaa Yasuken historiasta. Mukaan lukien se että yasuke olisi Samurai. Lockey:n on myös väitetty ja osoitettu muokanneen wikipedia artikkelia yasukesta kirjansa narratiivinsa mukaiseksi nimimerkillä tottoritom vuodesta 2015 lukien. (Wikipedian lähde ei ole siis luotettava).
Tavoitteena selvästi uudelleen kirjoittaa historiaa oman satukirjansa uskomusten mukaisiksi. Pohja perustuu täysin poliittisesti tavoitellulle narratiiville joka ei kestä päivänvaloa.

Lockey oli kirjan kirjoittamisen aikaan Nihon Universityssä Associate Professorina ja tämän casen jälkeen yliopisto potki Lockey:n vek. Samalla Yliopiston tarjoama Black Samurai: Yasuke, the African Samurai Who Served Nobunaga koulutus/tutkimus ohjelma myös poistettiin. Jonka jälkeen poisti profiilinsa sosiaalisista medioista. Kaveri on Toast

Eivät ole, ne tulevat Kaneko Hirakun tutkimuksesta, jota Lockley käytti pohjanaan omalle tutkimukselleen. Se sanotaan hyvin selvästi tuossa viestissä. Hiraku puolestaan on tunnettu ja kunnioitettu tutkija Japanissa, joka erikoistuu tuohon aikakauteen.

Ja kerta AskHistorians-kanava ei ole tuttu, siellä vaaditaan hyvin tarkkaan todistettuja näytteitä, että on oikeasti asiantuntija alallaan: Reddit - Dive into anything

Tällä henkilöllä on pitkä historia Sengoku-ajanjakson tutkijana ja hänen viestihistoria näyttää, että hän on toimittanut pitkään ja kerta toisensa jälkeen laajasti refereoituja esimerkkejä aiheesta.

Sen sijaan, jälleen kerran: Agora on vapaa oikeistolaisblogi Japanissa, jolla on laaja historia äärinationalistiseen toimittamiseen ja faktojen vääristelyyn.

Lockley ei ole poistunut mistään yliopiston toiminnoista: 検索詳細|日本大学

Hänen kirjoituksiaan on tarkistettu mm. Britannican ja Smithsonianin toimesta: Yasuke | African Samurai, History, Oda Nobunaga, & Japan | Britannica


Hänen kirjansa kävi läpi myös laajan akateemisen vertaisarvion julkaisun yhteydessä.

Se mikä on totta, on Lockleyn poistuminen somesta. Tämä johtui siitä, että äärioikeisto alkoi lähettää hänelle tappouhkauksia.

Jälleen kerran: faktat eivät tue sitä valhetta, mitä äärioikeisto levittää.
 
Tämä kyseinen Reddit postaus mistä olet nuo poiminut käyttää Thomas Lockleyn kirja käännöksiä väittämien pohjana. Lisäksi mitkä on todisteet on olemasta myöst siitä että tämän Reddit käyttäjän: ParallelPain käytännössä kukaan?

Thomas Lockley on paljastunut tyypiksi jonka kirja sisältää keskittyä pseudohistoriaa Yasuken historiasta. Mukaan lukien se että yasuke olisi Samurai. Lockey:n on myös väitetty ja osoitettu muokanneen wikipedia artikkelia yasukesta kirjansa narratiivinsa mukaiseksi nimimerkillä tottoritom vuodesta 2015 lukien. (Wikipedian lähde ei ole siis luotettava).
Tavoitteena selvästi uudelleen kirjoittaa historiaa oman satukirjansa uskomusten mukaisiksi. Pohja perustuu täysin poliittisesti tavoitellulle narratiiville joka ei kestä päivänvaloa.

Lockey oli kirjan kirjoittamisen aikaan Nihon Universityssä Associate Professorina ja tämän casen jälkeen yliopisto potki Lockey:n vek. Samalla Yliopiston tarjoama Black Samurai: Yasuke, the African Samurai Who Served Nobunaga koulutus/tutkimus ohjelma myös poistettiin. Jonka jälkeen poisti profiilinsa sosiaalisista medioista. Kaveri on Toast

Sulla on nyt väärät tiedot taas, ja yllättäen ei vieläkään yhtäkään tieteellistä lähdettä jossa yasuke ei olisi samurai. Kyllä se nyt on niin että joka muuta väittää on tiedevastainen, noin lähtökohtaisesti.

Jos ei ole vielä tiedossa, niin tieteelliseen prosessiin ei kuulu henkilöiden arvostelu, vaan henkilöiden tekemän tutkimuksen arvostelu. Edes sellaista tekstiä ei ole mistään löytynyt, joka viittaa IMO siihen että yksinkertaisesti mitään ei löydy mistään joka tukisi näiden epätieteilijöiden alt-right näkemyksiä.
 
Eivät ole, ne tulevat Kaneko Hirakun tutkimuksesta, jota Lockley käytti pohjanaan omalle tutkimukselleen. Se sanotaan hyvin selvästi tuossa viestissä. Hiraku puolestaan on tunnettu ja kunnioitettu tutkija Japanissa, joka erikoistuu tuohon aikakauteen.

Ja kerta AskHistorians-kanava ei ole tuttu, siellä vaaditaan hyvin tarkkaan todistettuja näytteitä, että on oikeasti asiantuntija alallaan: Reddit - Dive into anything

Tällä henkilöllä on pitkä historia Sengoku-ajanjakson tutkijana ja hänen viestihistoria näyttää, että hän on toimittanut pitkään ja kerta toisensa jälkeen laajasti refereoituja esimerkkejä aiheesta.

Sen sijaan, jälleen kerran: Agora on vapaa oikeistolaisblogi Japanissa, jolla on laaja historia äärinationalistiseen toimittamiseen ja faktojen vääristelyyn.

Lockley ei ole poistunut mistään yliopiston toiminnoista: 検索詳細|日本大学

Hänen kirjoituksiaan on tarkistettu mm. Britannican ja Smithsonianin toimesta: Yasuke | African Samurai, History, Oda Nobunaga, & Japan | Britannica


Hänen kirjansa kävi läpi myös laajan akateemisen vertaisarvion julkaisun yhteydessä.

Se mikä on totta, on Lockleyn poistuminen somesta. Tämä johtui siitä, että äärioikeisto alkoi lähettää hänelle tappouhkauksia.

Jälleen kerran: faktat eivät tue sitä valhetta, mitä äärioikeisto levittää.
Joo eiköhän tämä riitä kertomaan kaiken tarpeellisen kyseisestä subredditistä Gotta respect the iron fist of /r/askhistorians. Probably the best sub on reddit... | Hacker News

Haukut jokaisessa viestissä vastanarratiivin esittäjiä äärioikeistolaisiksi mutta kyseinen subreddit jota referoit kunnostautuu näemmä tyypilliseen tapaan suljetun vasemmisto narratiivin kuppikunnaksi.
 
Ensin tarvittais joku historioitsija kertomaan että yasuke ei ollut samurai. Ei siis mikään influensseri tai muu alt-right peelo, vaan japanin feodaaliajan historiaan erikoistunut tutkija. En ole moista vielä löytänyt mistään, siinä missä toisessa leirissä on useita tahoja. @RumCake on noista sitä kattavaa copypastaa tänne jo pariin otteeseen laittanut.

Tieteessä on sellainen piirre, että ilman todisteita, asioita ei pidetä totuuksina. Yasuken kohdalla niitä todisteita ei juuri ole, niin kukaan tieteeseen nojaava ei sano asiaa varmaksi kumpaankaan suuntaan. On vain spelulaatioita puolesta ja vastaan. Suurin ongelma yasuken samuraiudessa on se, että nobunagallakin samuraiksi tulemiseen kului henkilöltä yleensä jotain kymmenen vuotta. Ei ole ihan uskottavaa, että ketään olisi siihen täysin pellosta revitty.
 
Joo eiköhän tämä riitä kertomaan kaiken tarpeellisen kyseisestä subredditistä Gotta respect the iron fist of /r/askhistorians. Probably the best sub on reddit... | Hacker News

Haukut jokaisessa viestissä vastanarratiivin esittäjiä äärioikeistolaisiksi mutta kyseinen subreddit jota referoit kunnostautuu näemmä tyypilliseen tapaan suljetun vasemmisto narratiivin kuppikunnaksi.
Eli kun sinulle annetaan linkkejä ja todisteita akateemisesta tutkimuksesta, vastaus on joko änkeä äärioikeistolaisia lehtiä ja hacker newsin foorumien huutelua?

On vaikea ottaa väitteitä siitä, että Yasuken historia oikeasti kiinnostaa ja on tärkeää, jos ainoastaan tunnetut äärioikeiston tyypit kelpaavat todisteeksi. Sinulle on nyt annettu kasoittain faktoja. Mikäli ne eivät kelpaa, sille ei voi mitään, mutta todellisuus on täysin ristiriidassa näkemyksesi kanssa.
 
Tieteessä on sellainen piirre, että ilman todisteita, asioita ei pidetä totuuksina. Yasuken kohdalla niitä todisteita ei juuri ole, niin kukaan tieteeseen nojaava ei sano asiaa varmaksi kumpaankaan suuntaan.
Aivan. Siksi puhutaan tieteellisestä konsensuksesta. Totuus on vaikea määrittää tälläisissä asioissa. Toivottavasti ymmärrät näiden keskinäisen eron.

. On vain spelulaatioita puolesta ja vastaan.
Onko todella? Mitä vastaspekulaatiota on ja kenen toimesta? Olen tuota yrittänyt jo monessa viestissä pyytää nähtäville. Ja siis ei edelleenkään mitään alt-right hölinää, vaan ihan alan tutkijoiden tuotoksia.

Suurin ongelma yasuken samuraiudessa on se, että nobunagallakin samuraiksi tulemiseen kului henkilöltä yleensä jotain kymmenen vuotta. Ei ole ihan uskottavaa, että ketään olisi siihen täysin pellosta revitty.
Onko tälle jotain lähdettä, siis että nobunaga ei olisi ollut välillä impulsiivinen henkilö?

Paljon tekstiä taas, mutta ei mitään mikä rikkoisi näkemykseni siitä että on tiedevastaista väittää että yasuke ei olisi ollut samurai. Alt right peeloilu ja tiedevastaisuus nyt yleensä onkin liikkunut käsi kädessä, niin ei sinänsä yllätä, noihin @Dehir :n lähteisiin viitaten toki.. :kahvi:
 
Joo eiköhän tämä riitä kertomaan kaiken tarpeellisen kyseisestä subredditistä Gotta respect the iron fist of /r/askhistorians. Probably the best sub on reddit... | Hacker News

Haukut jokaisessa viestissä vastanarratiivin esittäjiä äärioikeistolaisiksi mutta kyseinen subreddit jota referoit kunnostautuu näemmä tyypilliseen tapaan suljetun vasemmisto narratiivin kuppikunnaksi.
Mistä oot keksinyt että tuolla jaettaisiin vasemmistolaisia aatteita? Se että reddittiä moderoidaan ei pitäis olla kenellekkään yllätys. HN:llä tuossa linkatussa tekstissäkin se sai lähinnä positiivista palautetta ja ihailua siitä kuinka resursointi on kerrankin kunnossa moderoinnin suhteen, ja paska saadaan suodatettua tehokkaasti. Joku yksittäinen henkilö oli ärsyyntynyt siitä kuinka pelkän linkin postaaminen oli johtanut viestin deletoimiseen, mutta omaan korvaan tuo kuulostaa aika normaalilta menolta.
 
Woken takia flopannut Dragon Age Veilguard on nyt Steamin viidenneksi myydyin peli. Edellä on kaksi ilmaista peliä sekä myöskin pilalle woketettu Black ops 6
 
Woken takia flopannut Dragon Age Veilguard on nyt Steamin viidenneksi myydyin peli. Edellä on kaksi ilmaista peliä sekä myöskin pilalle woketettu Black ops 6
Vaikuttaisi siis siltä että "go woke go broke" onkin "go woke, go GOTY". Mielenkiintoista seurata että millaiset steam arviot tuo saa, kun peliä pelaamattomien sijaiskärsijöiden ym. "kritiikki" suodatetaan pois.
 
Luulin kuvaa editoiduksi, mutta kävin katsomassa ja eipä ollutkaan. Laadukasta pelijournalismia, kun ilmeisesti samasta valmiista pohjasta aloittavat kirjoittamaan.

Itse peli voi silti toki olla hyvä.

IMG_6538.jpeg
 
Laadukasta pelijournalismia, kun ilmeisesti samasta valmiista pohjasta aloittavat kirjoittamaan.
Onko tämä sitä kuuluisaa salaliittojen etsimistä?

Mitä lausetta itse käyttäisit kun edelliset pelit on ollu huteja ja nyt tuli taas odotettu hitti?

Triumphant return
Return of the king
Back in business

Kuulostaa kaikki aika paskalta
 
Onko joku jossain siis väittänyt noita kuvassa olevia ”medioita” laadukkaaksi pelijournalismiksi? Lähdekritiikki on asia minkä luulisi olevan itsestäänselvyys näin 2024, mutta mikä vaan kelpaa jos se kutittelee omia mielipiteitä sopivasti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
257 011
Viestejä
4 468 774
Jäsenet
73 866
Uusin jäsen
ethendir

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom